Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-01, 17:40   #4471
kalka
Zadomowienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III

Cześć. Trudno za wami nadążyć! Mamaidy!!! Czy ja dobrze zrozumiałam, że porody na dobre się zaczęły??? Cieszę się że Agape i córeczka mają się dobrze.
Dołączam się do mamusiek, którym wróciły młdości. Boli mnie wszystko od bioder po brzuch, zwłaszcza wieczorem... Ide zrobić sobie herbatkę

kalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-01, 17:57   #4472
gosbaj
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bardotka_a Pokaż wiadomość
Pysiamn pewnie przyda się teraz taki zastrzyk gotówki, ciekawa jestem ile ja w tym roku dostane ale pewnie kiepściutko będzie, teraz już jestem mężatką i bede musiała podać dochody męża, lubię firmy gdzie robi się paczki dla dzieci to takie miłe, u was z tego co piszesz pakiet socjalny jest bardzo rozbudowany tylko pozazdrościć
U mnie w pracy na swieta dostaje sie kase ale to jest zalezne od dochodow w rodzinie. A paczki ze slodkosciami dla dzieci sa, odkad dziecko skonczy rok.

Cytat:
Napisane przez ula 87 Pokaż wiadomość
oj ja tez pamietam jak tata przynosił z pracy 2 reklamówki słodyczy i krył przed nami ( mną i moją siostrą)
ja zawsze wiedziałam gdzie jest skrytka i podbierałam słodycze , po kazdej sztuce z reklamówek , żeby sie rodzice nie zorientowali:haha ha:
Ja tez pamietam jak tata z pracy przynosil mi i bratu paczki. Oczywiscie zjadalismy wszystko migusiem Pozniej jak brat juz nie dostawal bo to chyba tylko do ktoregos wieku sie dostawalo. To niestety musialam sie z nim dzielic moja paczka......i bardzo tego nie lubialam.......
gosbaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-01, 18:12   #4473
youyou
Zakorzenienie

Nadrobiłam Was..

Cytat:
od Agape:
Czujemy się dobrze - poród nie taki straszny , ale o tym napisze na wizazu . Ola wszystkie wyniki badań które jej robią ma dobre , więc jest dobrze . Teraz przechodzi żółtaczke fizjol. więc dlatego wychodzimy jutro . Trochę z niej tadek niejadek , ale już nad tym pracuje. Musi dużo jeść żeby waga jeszcze bardziej nie spadła. Zapomniałam- 48cm , 2320g po porodzie"

ucałowałam ją od nas wszystkich
dzięki kochana za wieści, spora dziewczynka z Oli

mamaidy - dobrze że się uspokoiło, ale chyba już niedługo będziesz w dwupaku

majkela12 - ale miałaś przejścia, taka tragikomedia dobrze że wszystko skończyło się pomyślnie

BubiGirl - gratuluję udanej wizyty

pola25 - ja mam nieco skróconą szyjkę i gin pozwolił mi ćwiczyć, powiedział tylko że jak w czasie ćwiczeń zaczną się skurcze to mam sobie darować.. Ostatnio ćwiczyłam (bez zbytniego wczuwania się) i było OK

Co do bonów na święta to ja już dostałam, całe 850zł czekam jeszcze na premię roczną w styczniu
xmila - gratuluję udanej wizyty

fleurdelacour - to nieciekawe wieści... a co może oznaczać zaleganie moczu w nerce???

Co do mycia owoców i innych to ja właśnie zawsze je mocno szoruję przed jedzeniem , mam od początku ciąży taki nawyk bo nie chorowałam na toksoplazmoze i stąd mam taką manię czystości

Nie pomyślałam tylko - ja głupia- że te skórkowe też trzeba
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-01, 18:46   #4474
ula 87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xmila Pokaż wiadomość
Franek rośnie zdrowo, wg USG waży 1470g i jest w normie. Inne parametry też, tp zmienił się niewiele, bo na 7.02. Jest już w pozycji nietoperka - stąd te kopniaki po żebrach
Szyjka zamknięta na cztery spusty, nic się nie skróciła Twardnienie i bóle brzucha są więc w moim przypadku niegroźne
Posiew wyszedł jałowy, morfologia idealna
I... łożysko się podniosło, nie zasłania już wcale szyjki, uffff..... Bardzo się cieszę, bo trochę miałam przez to stresa. No i nie muszę mieć z tego powodu cc
dobrze że z maluszkiem dobrze

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Ech dopiero dotarłam do domu po ciężkim dniu

U mnie porannych atrakcji był ciąg dalszy, po pierwszej wizycie w łazience były kolejne, a jak napiłam się wody to ją zaraz a potem tez jeszcze raz już nie wiem czym... no i jeszcze ta biegunka do tego

Wystraszyłam się nieźle bo czułam się fatalnie i w końcu zdecydowaliśmy się pojechać do szpitala. Tam zrobili mi wszystkie badania, KTG, USG itd, z dzidzią wszystko w porządku uffff
To co mi dolega to najprawdopodobniej zatrucie żołądkowe od mandarynek, których zjadłam trochę wczoraj wieczorem!!
Pielęgniarka pytała sie czy myję mandarynki, ja że nie bo to przecież obieram ze skórki, a okazuje się że takie owoce jak mandarynki, banany itd trzeba myć mimo skórki, bo jak się obiera to te zarazki zostają nam na dłoniach i je zjadamy
Wspomniała też coś o rotawirusach, ze to to...

Mam zaleconą ścisłą dietę, dziś tylko mogę zjeśc kleik ryżowy i przegotowaną wodę. Ale i tak nie jestem głodna, na razie zjadałam 3 suchary przez cały dzień...

Jak mi żyganie nie przejdzie za 2-3 dni to mam jechać do szpitala zakaźnego i mnie dokąłdnie sprawdzą...ech jak nie urok to sraczka..

a teraz idę Was nadrobię..
oj to kuruj sie kochana i zdrowiej szybko
Cytat:
Napisane przez gosbaj Pokaż wiadomość

Ja tez pamietam jak tata z pracy przynosil mi i bratu paczki. Oczywiscie zjadalismy wszystko migusiem Pozniej jak brat juz nie dostawal bo to chyba tylko do ktoregos wieku sie dostawalo. To niestety musialam sie z nim dzielic moja paczka......i bardzo tego nie lubialam.......
ja ostatnią paczkę dostałam jak miałam chyba 16 lat , pozniej już tylkjo moja siostra dostawała

Zuzia 27.01.2010
http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png

Zębole
http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725
ula 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-01, 18:59   #4475
gosbaj
Zadomowienie

Cytat:
ja ostatnią paczkę dostałam jak miałam chyba 16 lat , pozniej już tylkjo moja siostra dostawała
No wlasnie jakos tak te paczki byly do 16 lat. A ze moj brat jest 7 lat starszy ode mnie to przez te 7 lat musialam sie z nim dzielic.......
Stary 2009-12-01, 19:07   #4476
bardotka_a
Wtajemniczenie

Dziewczyny wałśnie zerknełam sobie na pasek na dole kto czyta nasz wątek i początkowo myślałam, że się pomyliłam

Jesteśmy podczytywane przez dużo nieznanych mi z tego wątku osób

Dziewczyny może tak sie ujawnicie?? nieładnie tak tylko podczytywać

miss.didi kopea bubusiek 23 pistacja 125

Edytowane przez bardotka_a
Czas edycji: 2009-12-01 o 19:24
bardotka_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-01, 19:34   #4477
madzikUK
Rozeznanie

GG do madzikUK

Cytat:
Napisane przez pysiamn Pokaż wiadomość

I miła niespodzianka....w personalnym dostał już BONY ŚWIĄTECZNE
500zł będzie za co szaleć

cos czuje szal zakupowy

moj Tz na szczescie tez dostal grudniowy bonusik

Cytat:
Napisane przez mamaidy Pokaż wiadomość

Proszę trzymajcie za moją jutro o 15. Jak będzie czas to jeszcze się odezwę, a na pewno będę Was podczytywać.

Cytat:
Właśnie wróciłam

Franek rośnie zdrowo, wg USG waży 1470g i jest w normie. Inne parametry też, tp zmienił się niewiele, bo na 7.02. Jest już w pozycji nietoperka - stąd te kopniaki po żebrach
Szyjka zamknięta na cztery spusty, nic się nie skróciła Twardnienie i bóle brzucha są więc w moim przypadku niegroźne
I... łożysko się podniosło, nie zasłania już wcale szyjki, uffff..... Bardzo się cieszę, bo trochę miałam przez to stresa. No i nie muszę mieć z tego powodu cc
no to piknie

Cytat:
Napisane przez fleurdelacour Pokaż wiadomość
witam dziewczyny
dawno nie pisalam ale mialam kryzys
najpierw sie dowiedzialam , ze malenstwu mocz zalega w nerce,
potem odkrylismy z tz przeogromniastego grzyba na scianie z meblami, gdzie wszystkie nasze ubrania byly. wiec od dwoch tygodni tylko piore i piore. meble tez do niczego sie nie nadaja, bo tyly cale przezarte. musielismy je polamac i wyrzucic. masakra jakas.
na dodatek dorobilam sie hemoroidow, ktore od 3 dni krwawia.

jak bys jednak chciala wiedziec, to w naszych notatkach jest taki wykres. jak ci mierza brzuszek to stawiaja krzyzyk i po prawej stronie mozna odczytac szacowana wage. to tylko szacowanie ale w usg tez przeciez tylko szacuja. poza tym ja mialam usg i mierzenie mniej wiecej w tym samym czasie i waga sie pokrywala.
oj nie ma to jak dobre wiesci a z tym moczem to juz ok?

u mnie krzyzykow nie stawiaja, ale sama sobie postawilam na podstawie notatek i Niunka pieknie sie miesci

Cytat:
Napisane przez KarmazynowyKamyk Pokaż wiadomość
Witam mamuśki
Fryzjer zaliczony, 2,5 godziny siedzenia mnie wykończyło
Ale wyglądam jak człowiek...
Już mężusiowi zapowiedziałam, że w niedzielę porobi mi jakieś ładne zdjęcia z brzuszkiem i niech się nie wykręca...
pokaz nowy fryz i czekamy na niedzielne zdjecia

Cytat:
Ech dopiero dotarłam do domu po ciężkim dniu

U mnie porannych atrakcji był ciąg dalszy, po pierwszej wizycie w łazience były kolejne, a jak napiłam się wody to ją zaraz a potem tez jeszcze raz już nie wiem czym... no i jeszcze ta biegunka do tego

Wystraszyłam się nieźle bo czułam się fatalnie i w końcu zdecydowaliśmy się pojechać do szpitala. Tam zrobili mi wszystkie badania, KTG, USG itd, z dzidzią wszystko w porządku uffff
To co mi dolega to najprawdopodobniej zatrucie żołądkowe od mandarynek, których zjadłam trochę wczoraj wieczorem!!
Pielęgniarka pytała sie czy myję mandarynki, ja że nie bo to przecież obieram ze skórki, a okazuje się że takie owoce jak mandarynki, banany itd trzeba myć mimo skórki, bo jak się obiera to te zarazki zostają nam na dłoniach i je zjadamy

Mam zaleconą ścisłą dietę, dziś tylko mogę zjeśc kleik ryżowy i przegotowaną wodę. Ale i tak nie jestem głodna, na razie zjadałam 3 suchary przez cały dzień...

Jak mi żyganie nie przejdzie za 2-3 dni to mam jechać do szpitala zakaźnego i mnie dokąłdnie sprawdzą...ech jak nie urok to sraczka..

a teraz idę Was nadrobię..
ehhh te mandaryny

a ja dzis mialam wizyte u poloznej. zmierzyla mi brzuchol ta swoja miarka, posluchalismy serducha. mala juz sie odwrocila i glowka podobno jest dosc nisko, czyli szykujemy sie do wystrzalu
Stary 2009-12-01, 19:53   #4478
ula 87
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny wałśnie zerknełam sobie na pasek na dole kto czyta nasz wątek i początkowo myślałam, że się pomyliłam

Jesteśmy podczytywane przez dużo nieznanych mi z tego wątku osób

Dziewczyny może tak sie ujawnicie?? nieładnie tak tylko podczytywać

miss.didi kopea bubusiek 23 pistacja 125
wiesz Bardotko ja też dużo wątków podczytuję i nic nie piszę
przeważnie jestem na wątkach starających się ( na moim poprzednim wątku ) i każdej wizazance z osobna kibicuję
nie ujawaniam się bo boję sie , że mogę być negatywnie odebrana( już kiedyś miałam akcje z fluidkami ) , ale jestem tak emocjonalnie związana z tym forum że nie mogę tak z nim zerwać

no dobra ,ale się rozpisałam

Zuzia 27.01.2010
http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png

Zębole
http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725
ula 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-01, 19:54   #4479
oliviaoO
Rozeznanie

witam
ale dzisiaj nieładny dzień, pada i pada..
w szkole żartowałam sobie z dziewczynami, obym tylko przed piątkiem nie urodziła bo muszę lekcje na praktykach poprowadzić
a jak przyszłam do domu to gdzieś koło 17 miałam takie ćmiące bóle w dole brzucha jak na okres i uczucie napięcia.. pierwszy raz w sumie. Położyłam się, o 17 akurat łykałam fenoterol, usnęłam ( ) i jak się obudziłam to już było ok Malutka musi jeszcze siedzieć w brzuszku Za tydzień idę na wizytę, ciekawe co mi gin powie. Aktualnie Mała wepchnęła mi chyba coś (nóżkę chyba ) pod żebro kopniaki często dostaję też w prawy bok, mam nadzieję, że jest już główką w dole a nie w poprzek

Julia

walka z kg:
81- 78 - 76 - 74 - 72- 70 - 68 - 66 - 64

oliviaoO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-01, 19:58   #4480
fleurdelacour
Rozeznanie

Cytat:
No i co lekarz na ten mocz w nerce?
A z grzybem ciężko się walczy...
to mi powiedziala kobieta co robila usg, ale tak b. lagodnie, ze sie nie zestresowalam. zaraz potem mialam wizyte u lekarza, ktory dostal opis z usg i stwierdzil, ze wszystko w porzadku. potem przyszlam do domu i zaczelam sobie o tym czytac i okazuje sie to wcale nie w porzadku, ale nie chce sie niepotrzebnie nakrecac, ogolnie moga to byc paskudne sprawy, szczegolnie w przypadku chlopcow (gdybym wiedziala wczesniej spytalabym na usg o plec). pozniej pytalam jeszcze poloznej. ponoc zaczynaj od podania antybiotykow i obserwuja dzidziusia. jesli siusia czekaja do szostego tygodnia a pozniej robia usg i decyduja co z tym zrobic.

Cytat:
fleurdelacour - to nieciekawe wieści... a co może oznaczać zaleganie moczu w nerce???
oznacza niedroznosc tego przewodu ktory odprowadza siusiu do pecherza. leczenie zalezy od tego co powoduje taka niedroznosc. jak jakies zapalenie bakteryjne to antybiotyki. jak wada wrodzona to operacja.
fleurdelacour jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-01, 20:22   #4481
majkela12
Zadomowienie

xmila super,że wszystko ok
youyou współczuję zatrucia mam nadzieję, że dietka pomoże.

Cytat:
I ja też
------------------
Już po wizycie, dzisiaj normalnie szok- pustki. Chyba wszystkie babki poszły rodzić, a ja weszłam z marszu
U nas wsio ok. Mały 2983g a mamusia +11 kg ( z czego znowu prawie 4kg w ciągu miesiąca ) Ale jesteśmy zdrowi i pozamykani, tylko szyjka mi się skróciła z 3cm na 2cm i te kłucia to na tym etapie normalne. Z 2 tyg mam odstawić wszystkie leki no i jak nie będzie niespodzianek to widzimy się z ginkiem przed świętami ostatnie usg i badańka do szpitala.
Powiedział, że mam zrobić sobie ten wymaz na paciorkowca, ale ja nie wiem o co chodzi???? jak to się robi?????
Stary 2009-12-01, 20:27   #4482
Malga19
BAN stały

Cytat:
a dziękuję
trochę mi się nudziło
ladne fotki....

Agape007+GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez Agape007 Pokaż wiadomość
Mam wizytę u ginki 7.12. i jestem ciekawa co mi powie - czy rozwarcie się zwiększa...
Już wszystcy sa wręcz przekonani, że dzidziuś będzie grudnowy - jak mamusia i tatuś
a tak pisala dzien przed.... chyba jednak Ola nie stala sie Grudnioweczka....

Ja chyba bede nastepna....

Witajcie

ja ostanio woogle nie wchodze na neta..bo zle sie czuje.wszytsko mnie boli... czuje jak bym maila zaraz urodzic.... wiec leze odpoczywam..i wogole psychika mi siada...juz to czuje...

Co wam jeszcze powiem to zmienilsmy imie Ostatecznie mam nadzieje na EMILIA MAGDALENA

buziaki
Malga19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-01, 20:32   #4483
kocurazab
Zadomowienie

Cytat:
Fryzjer zaliczony, 2,5 godziny siedzenia mnie wykończyło
Ale wyglądam jak człowiek...
Super, że wizyta u fryzjera się udała
Ja zapisałam się na piątek. Też czekają mnie ze 2, 3 godz siedzenia (balejaż, podcinanie)
No, ale co tam, czego się nie robi dla urody
kocurazab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-01, 20:35   #4484
zebra666
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie wróciłam

Wspaniale, że wszytsko gra
Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
xmila super,że wszystko ok
youyou współczuję zatrucia mam nadzieję, że dietka pomoże.

I ja też
------------------
Już po wizycie, dzisiaj normalnie szok- pustki. Chyba wszystkie babki poszły rodzić, a ja weszłam z marszu
U nas wsio ok. Mały 2983g a mamusia +11 kg ( z czego znowu prawie 4kg w ciągu miesiąca ) Ale jesteśmy zdrowi i pozamykani, tylko szyjka mi się skróciła z 3cm na 2cm i te kłucia to na tym etapie normalne. Z 2 tyg mam odstawić wszystkie leki no i jak nie będzie niespodzianek to widzimy się z ginkiem przed świętami ostatnie usg i badańka do szpitala.
Powiedział, że mam zrobić sobie ten wymaz na paciorkowca, ale ja nie wiem o co chodzi???? jak to się robi?????
no i oby tak dalej w końcu to już neidługo...

Madzik i Dla Was

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-01, 20:36   #4485
eudaimonia
Rozeznanie

Cytat:
ja robiłam w laboratorium mikrobiologicznym. przychodzisz i mówisz, że chcesz posiew z pochwy i najlepiej również z okolic odbytu po kątem streptococcus.. zresztą jak powiesz, że jesteś w ciąży to oni już będą wiedzieć czego szukać

Cytat:
o nie! właśnie wcinam nieumytą pomarańczkę.. jest bardzo pyszniutka

Cytat:
Napisane przez rybcia2309 Pokaż wiadomość
Mi też się śni seks z mężem, to chyba jego brak tak wpływa
he he he za to u mnie może troche mniej ale braku nie ma, więc sny moge mieć o porodzie
--> Adaś <--jest z nami od 08.01.2010

eudaimonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-01, 20:40   #4486
bardotka_a
Wtajemniczenie

Cytat:
przeważnie jestem na wątkach starających się ( na moim poprzednim wątku ) i każdej wizazance z osobna kibicuję
nie ujawaniam się bo boję sie , że mogę być negatywnie odebrana( już kiedyś miałam akcje z fluidkami ) , ale jestem tak emocjonalnie związana z tym forum że nie mogę tak z nim zerwać

no dobra ,ale się rozpisałam
Ale jak nas podczytują jakieś mamusie to lepiej żeby sie ujawniły
zawsze mozna się też wygadać a my zawsze pomocne i do plotek wiecej babek zawsze tak wiec dziewczyny nie wstydzić się tylko ujawniać
Stary 2009-12-01, 20:49   #4487
gosbaj
Zadomowienie

Dziewczyny wymyslilam co kupie mezowi na mikolaja. Chcialabym dzidziusiowe body lub pajacyk albo spiochy z jakims fajnym napisem typu : Kocham mojego tatusia albo najfajniejszy tata na swiecie. Wlasnie przeszukuje allegro ale zbytnio nic nie moge znalezc. Mam prosbe, jakby ktoras z was miala namiary na cos takiego to prosze o linki
Stary 2009-12-01, 20:50   #4488
kocurazab
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez oliviaoO Pokaż wiadomość
Aktualnie Mała wepchnęła mi chyba coś (nóżkę chyba ) pod żebro kopniaki często dostaję też w prawy bok, mam nadzieję, że jest już główką w dole a nie w poprzek
Ja również mam często bombardowany prawy bok, lewy bardzo rzadko, ale prawy to już jest tak skopany, że...
kocurazab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-01, 20:52   #4489
eudaimonia
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny wymyslilam co kupie mezowi na mikolaja. Chcialabym dzidziusiowe body lub pajacyk albo spiochy z jakims fajnym napisem typu : Kocham mojego tatusia albo najfajniejszy tata na swiecie. Wlasnie przeszukuje allegro ale zbytnio nic nie moge znalezc. Mam prosbe, jakby ktoras z was miala namiary na cos takiego to prosze o linki
ja znalazlam takie w lumpku ale to pewnie mało przydatna informacja
--> Adaś <--jest z nami od 08.01.2010

eudaimonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-01, 20:59   #4490
zebra666
Zakorzenienie

Olivia ja też miałam takie kopniaki i prężenia, ze myślałam, ze jest w poprzek ułorzony a tu an usg okazało się, ze już główką w dół jednak

Gosbaj ja niestety też nie pomogę, bo mam takie coś również z lumpka... pamiętam, że kiedyś któraś wrzucała linka z takimi bodziakami ale nie wiem która...

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-01, 21:09   #4491
gosbaj
Zadomowienie

Ok juz chyba znalazlam dzieki dziewczyny za chec pomocy
Stary 2009-12-01, 21:09   #4492
bardotka_a
Wtajemniczenie

Cytat:
pomysł fajny a tu masz linka

http://allegro.pl/listing/search.php...t=1&category=0
Stary 2009-12-01, 21:14   #4493
madzikUK
Rozeznanie

GG do madzikUK

Cytat:
Napisane przez kocurazab Pokaż wiadomość
Ja również mam często bombardowany prawy bok, lewy bardzo rzadko, ale prawy to już jest tak skopany, że...
tez mam tak samo. po lewej stronie pepka mala sie wypycha jednoczesnie zasadzajac kopniaki po prawej stronie brzucha. no i dzis mnie polozna upewnila, ze Malutka jest juz glowka w dol, takze Twoj bobek tez jest juz wycelowny

no i jak mnie tak zebra bolaly 2 tyg temu, to wlasnie wtedy sie przekrecala

Moja Natalka dzis jakas super-hiper aktywna jest. az sama sie dziwie co jest, bo przewaznie to leniuchuje

Edytowane przez madzikUK
Czas edycji: 2009-12-01 o 21:16
madzikUK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-01, 21:32   #4494
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Ale pospałam...
Wymasowałam sobie stópki i położyłam na chwilę w oczekiwaniu aż wyschną i mi mężuś nasmaruje kremem na opuchnięcia... No i się obudziłam po godzinie...

Cytat:
O, to prawie tyle co moja Paulinka Tyle, że ja mam już 17 kg na plusie

Cytat:
Napisane przez kocurazab Pokaż wiadomość
Super, że wizyta u fryzjera się udała
Ja zapisałam się na piątek. Też czekają mnie ze 2, 3 godz siedzenia (balejaż, podcinanie)
No, ale co tam, czego się nie robi dla urody
Za mną mężuś dzwonił, że już mnie nie ma 2,5 godziny i gdzie ja jestem, bo jego fryzjer obcina w 15 minut
Stary 2009-12-01, 21:36   #4495
aldii
Zakorzenienie

Xmila
Fleurdelacour to zaleganie moczu w nerce, to to samo co reflux ??
Kamyczku zobaczymy co mi bedzie mowil na nastepnej wizycie
Youyou ja myje i sparzam jeszcze
Majkela wow prawie 3kg tylko 3 tyg. roznicy a moja Lu o polowe mniejsza
Bardotka na SR babeczka opowiadala o pomiarach po porodzie i co sie na poczatku bada u dzidzi.Troche o szczepionkach i pielegnacji.Na nastepnym spotkaniu ma byc o karmieniu piersia

Edytowane przez aldii
Czas edycji: 2009-12-01 o 21:38
aldii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-01, 21:45   #4496
mamaidy
Raczkowanie

Samotny wieczór przed kompem, ale mąż pod telefonem.

Dziewczyny jeszcze raz Wam dziękuję i za trzymanie kciuków. Ja jakoś nie czuję się żebym miała rodzić już. Może dlatego, że naprawdę bym chciała do tego 38 tygodnia dociągnąć i wierzę, że się uda.

YouYou ale bidulko się wymęczyłaś, mam nadzieję, że już lepiej

Xmila gratulacje po wizycie, ale dzidziuś duży. Super, że wszystko ok

Majkela fiu, fiu synek to już naprawdę dorodny i super, że jest ok

Kamyku no to fajnie, że się odstawiłaś. Ja w pierwszej ciąży poszłam zrobić włosy przed porodem, ponad tydzień przed terminem i za trzy dni urodziłam z nowymi włoskami. To dobra sprawa, bo po porodzie nie miałam kompletnie czasu na takie wyjście (karmienie). Pokaż się!

Zeberko to chyba T wyrokowałaś, że ja następna, ale ja coś czuję, że raczej nie. nie wiem czemu.

Pola co do tych skurczy to ja myślałam, że to już bo to były takie jak przy pierwszym porodzie. Taki nagły ból w dole brzucha jakby bardzo bolesna miesiączka i twardniejący brzuch. Przy pierwszym porodzie to one się strasznie szybko nasilały, a tu nie, więc gdybym nie miała mieć tej cesarki to bym chyba jeszcze czekała ze szpitalem aż będą częściej. Chociaż to przed terminem, to bałam się i naprawdę po tym bólu byłam pewna, że to już. Na szczęście się pomyliłam i tuczę córeczkę w brzuszku
mamaidy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-01, 21:48   #4497
addicted to wizaz
Zadomowienie

Kurcze, w końcu udało mi się nadrobić 2 dni nieobecności
Agape - fajnie, że już jutro wychodzicie do domku, czekamy na zdjęciaA jak z ciuszkami, czy znaleźliście takie malutkie (najmniejsze widziałam kiedyś w realu na 50 cm)
lila
- dobrze, że już jesteście w domku i trzymajcie się dzielnie
gooha - dobrze, że kontrola ZUS już za tobą
aldii - z mała pewnie tak jak piszą inne mamuśki jest wszystko w porządku
mamaidy - 36 tc to już bardzo dobry czas. Pewnie będziesz następna po Agape
BubiGirl, xmila, majkela -z okazji dobrych wizyt i wyników
youyou - współczujęsamopoczucia, ale dobrze że z synkiem wszystko OK.
Ja tam w życiu nie myłam mandarynek i bananów. Na razie odpukać w niemalowane nic się nie stało z tego powodu
olivia - pewnie za bardzo się przemęczyłaś, bo jak sama piszesz później już było ok.
Cytat:
Napisane przez Malga19 Pokaż wiadomość
Ja chyba bede nastepna....
A czemu tak myślisz, czy coś się niepokojącego dzieje
Cytat:

Kamyku - czekamy na zdjęcia w nowej fryzurce

Jeżeli kogoś pominęłam to bardzo przepraszam, ale było sporo do przeczytania
Dzisiaj rano byłam na badaniach i stwierdzam, że przez 3 tygodnie brzuś mi urósł, bo nie było mi łatwo trafić siuśkami do pojemnika
W czwartek mam usg (oby się okazało, że synuś jest na nietoperka) i wizytę u mojej gin, więc w końcu pójdę na zwolnienie. Mam tylko nadzieję, że zdążę sie nim nacieszyć, bo tż ciągle kracze, że do 10 stycznia to ja chyba nie dotrwam (ale to tylko krakanie, bo nie mam jakiś niepokojących objawów)
addicted to wizaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-01, 21:53   #4498
mamaidy
Raczkowanie

Addicted to wizaz to trzymam kciuki za badania i wizytę z usg. Na synka to już chyba czas żeby był nietoperkiem. Choć wiadomo, że jak już rodziłaś to może jeszcze nie być i też ok.
mamaidy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-01, 21:53   #4499
aldii
Zakorzenienie

Addicted
Kciukasy za wizyte.Ja mam w czwartek wreszcie ta konsultacje u nefrologa - ciekawe co mi powie...
Stary 2009-12-01, 21:57   #4500
brzoskwinia82
Zadomowienie

Z tym body to można jeszcze tak wykombinować żeby kupić czyste białe i dać żeby nadruk zrobili, tak jak na koszulkach
Ja mam z napisem "If you think I'm cute you should see my daddy" i jeszcze jedno ale nie pamiętam jaki napis...

brzoskwinia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości