Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-02, 12:50   #4561
mamaidy
Raczkowanie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III

Filka 100 lat!!!

Soraya
trzymam za Ciebie i dzidzię kciuki!!

Ula powodzenia na wizycie, daj znać.

Patka, ale fajnie, że wszystko dobrze

Madzik co za cudowne wieściPewnie nie możesz się doczekać.

A ja tak jak pisałam dziś wizyta o 15. Brzuch pobolewa u dołu od rana. Łudzę się, że to tak może być i jeszcze czas. Oby tak było. Z tym, że może tak być, że ta moja lekarka jest taka zapobiegliwa, że mi każe iść do szpitala Staram się jednak być dobrej myśli.

Zaberko czy mogę Cię prosić o wysłanie jeszcze raz tej listy z numerami, żebym mogła w razie czego dać znać?
mamaidy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-02, 12:52   #4562
BubiGirl
Rozeznanie

GG do BubiGirl

Patka ja też myślałam, że po 30 tygodniu wizyty co 2 tygodnie. I jak byłam u innej lekarki bo moja odwołała wizytę to powiedziała mi że własnie co 2 tygodnie muszę przychodzić...a poszłam teraz do mojej ginki i ona kazała mi za 4 tygodnie przyjść, więc 29 grudnia. I jej się zapytałam czy to aby nie za daleki termin a ona mówi, że co lekarz to inna opinia i że jesli jest wszystko ok to nie ma potrzeby żeby ganiać po lekarzach co 2 tygodnie, bo mozna się rozchorowac od tego bo ja już teorie spiskową wymyśliłam, że może mi się termin przesunął porodu i dlatego mi każe co 4 tygodnie przychodzic ale termin zostawiamy ten sam
Stary 2009-12-02, 12:56   #4563
zebra666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez soraya1 Pokaż wiadomość
jestem caly czas w szpitalu na obserwacji - wod malo - probuja ustalic jaka jest przyczyna...

nie jest tu zbyt fajnie, jedzenie nie dobre, na lozku nie da sie lezec, a caly czas powinnam... ehhhhh

ale wszystko dla dzidzi!!! oby jeszcze nie trzeba bylo jej wyjmowac... bo jest za malutka...

trzymanie kciukow wskazane !!!

pozdrawiam cieplo Was wszystkie i wasze maluszki !!!
Trzymajcie się dzielnie!!! Najwarzniejsze, ze trafiliście w końcu do szpitala i ejsteście pod obserwacją
Cytat:
Napisane przez Madziulka83 Pokaż wiadomość
Witajcie!

Nadrobiłam Was....

Melduje, że u nas wszystko w porządku! Nie było mnie przez kilka dni, bo mieliśmy wizytację. Moja teściowa w niedzielę po południu przyjechała i o mało mnie nie zagadała To wiem przynajmniej po kim mąż taka gadułka Pojechała dziś rano z mężem do Wiednia, bo stamtąd ma pociąg. Przynajmniej było mi raźniej, bo mąż przez te dwa dni wracał bardzo późno. W poniedziałek znowu wkuwałam, bo wczoraj miałam końcowy egzamin z kursu, myślę, że poszło ok. Ciekawe kiedy będą wyniki Dziś po kursie na szkołę rodzenia... A w piątek nie idę po na 14 do lekarza, a po lekarzu jedziemy do Polski
Napiszę więcej wieczorkiem Widzę, że ktoś tu się o mnie martwił Pysiu
Ale fajnie nie nudziłaś się... ja zdycham dzisiaj z nudów... Masakra piore i tyle...
Cytat:
Napisane przez filka2 Pokaż wiadomość
napisałam sie i znikło!!!!
witam

dziewczyny dziś pijemyja wstałam przed 6 i już zaczełam (lane kluski),ale tak mnie złożyły że poszłam do łóżka

każda ,musi wypic po 30 drinów

myślałam kiedyś ze 30te urodzine spędze jakoś szczególnie,ale
chyba nic ciekawego sie nie zapowiada.może 40tka bedzie na majorce

soraya oby było wszystko dobrze,jesteśmy z Tobą.
madzik super że to już,pamietam jak pisałas niby dawno temu że pod koniec ciąży bedziesz sie przeprowadzać a to już!!zleciało szybko.
100 LAT!!!

Patka super, że wszytsko jest jak być powinno

Brzoskwinia ja kupiłam w Rossmanie jakiś za niecałe 10 zł i działa jak ta lala(Tż sobie już mierzył temperaturę)

Mamaidy mówisz i masz

Edytowane przez zebra666
Czas edycji: 2009-12-02 o 12:58
zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-02, 12:58   #4564
bardotka_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BubiGirl Pokaż wiadomość
Bardotka Ty masz termin na 30 stycznia???? to tak jak ja.....a wiesz ile waży Twoja krusyznka? czy miałaś taki sam termin porodu na wszystkich usg czy im bardziej aktualne tym termin się zmienia?
Tak mam na 30 stycznia z miesiączki a z USG raz miałam 7 luty, poźniej 20 stycznia więc juz sama nie wiem, ja się trzymam narazie 30 stycznia, nastęna wizyta ok 20 grudnia wiec mam nadzieje sie dokladnie dowiedziec ostatnie USG mialam robione w 30 tyg. i wtedy mala wazyla 1450. A jak U Ciebie to wyglada? Nawet nie wiem czy ta waga jest prawidlowa gin nic na jej temat nie mówił
bardotka_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-02, 13:03   #4565
pysiamn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Madzik ale to i tak miłe
no pewnie Madzik ...malo kiedy się coś takiego zdarza

Cytat:
jestem caly czas w szpitalu na obserwacji - wod malo - probuja ustalic jaka jest przyczyna...

nie jest tu zbyt fajnie, jedzenie nie dobre, na lozku nie da sie lezec, a caly czas powinnam... ehhhhh

ale wszystko dla dzidzi!!! oby jeszcze nie trzeba bylo jej wyjmowac... bo jest za malutka...

Trzzymaj się kochanie
Cytat:
Witajcie!

Nadrobiłam Was....

Melduje, że u nas wszystko w porządku! Nie było mnie przez kilka dni, bo mieliśmy wizytację. Moja teściowa w niedzielę po południu przyjechała i o mało mnie nie zagadała To wiem przynajmniej po kim mąż taka gadułka Pojechała dziś rano z mężem do Wiednia, bo stamtąd ma pociąg. Przynajmniej było mi raźniej, bo mąż przez te dwa dni wracał bardzo późno. W poniedziałek znowu wkuwałam, bo wczoraj miałam końcowy egzamin z kursu, myślę, że poszło ok. Ciekawe kiedy będą wyniki Dziś po kursie na szkołę rodzenia... A w piątek nie idę po na 14 do lekarza, a po lekarzu jedziemy do Polski
No pewnie że się martwiłam bo tak zniknełaś i troszke Cie nie było
Ale fajnie że już jesteś
Trzymam za wyniki moja czarodziejko

No i za lekarza też ale to dopiero w piątek...
To w weekend do Polski jedziecie czy już wpiątek ?

Cytat:
na karowej powiedzieli mi - po 8 h czekania i serii badan - ze nie maja miejsc - ze obdzwonili wszystkie szpitala o podwyzszonej referencyjnoci w warszawie i nigdzie nie chca mnie przyjac... wyobrazcie sobie jak sie poczulam...

ale to nie koniec... spytali mnie czy maja szukac miejsc poza warszawa - np plock, radom... itp... a jak nie chce to mam im podpisac cyrograf, ze odmawiam i wiem jakie sa tego konsekwencje lacznie ze zgonem plodu !!!!!!!!!!!!!!!!

na szczescie znalezlismy gdzies indziej miejsce.... na wlasna reke oczywiscie .... ale swoje przezylam i teraz jestem pod stala kontrola, bo brak wod to nic dobrego - w kazdej chwili maga mnie brac na cesarke jakby cos sie zaczelo dziac z dzieckiem... do tej pory jest ok....
Normalnie

To jakieś zarty są....i to w Stolicy
Szokujące....
Ja chcę rodzić tam gdzie Kubusia czyli na Kasprzaka mam nadzieję że nie odeslą mnie z kwitkiem jak na żelaznej 2 alta temu

Bo teraz też jest baby boom....

Oby wszystko było dobrze....

*** -12,5kg***
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-02, 13:04   #4566
pysiamn
Zakorzenienie

Cytat:

Oj tam....
Na 40 na Majorkę...
A 30 z dziewczynami z wizażu no i też na majorce ja leże po prawej stronie na tym leżaku co wklejała Bardotka

Ispiewam 100 lat, 100 lat...nie słychac mnie

Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość
1
U mnie po wczorajszej wizycie takie wieści:

Wszystko cudnie, mocno zamknięte na 4 spusty, Mała już jest nisko schowana przy spojeniu łonowym - aczkolwiek mi się wydaje że ona jest ciągle wysoko - ja jej tak wysoko nie odczuwałam, ale pewnie dlatego chodzę jak kaczka

Kluseczka ma już 2200 i lekarz potwierdził, że dziewuszka Wody w normie, łożysko juz ma 2 stopień dojrzałości i na dzień wczorajszy lekarz twierdzi, że spokojnie dochodzę do dnia terminu - choć oczywiście wszystko sie może zdarzyć, ale w grudniu na pewno będę jeszcze z brzuchem

Następna wizyta 29 grudnia Myślałam, że pod koniec ciąży a już przynajmniej po 30 tygodniu wizyty będą częściej a tu jednak nie. Może dlatego, że nic sięnie dzieje i wszystko jest ok?

A i co najlepsze - od ostatniej wizyty 4 tygodnie temu przytyłam tylko 1,5 kg
O rany to już spora dziewczyna
No i super że wszystko OK
Cytat:
Napisane przez brzoskwinia82 Pokaż wiadomość
A ja się dzisiaj wkurzyłam. Kiedyś już przyszedł mi termometr elektroniczny, niby miał w komplecie bateryjkę, ale jak mierzyłam temp to wyskakiwało że "low" czyli że bateria za słaba. Kupiłam więc nowe i myślałam że będzie git, a jest to samo - z dwoma bateryjkami więc na pewno nie są zużyte. Na dodatek jedna to duracell na której kciukami można sprawdzić ile ma mocy i pokazuje na full. Napisałam do sprzedawcy że chcę zwrócić albo wymienić na sprawny, ale najgorsze jest to że wyrzuciłam opakowanie i nie wiem czy mi przyjmie bez niego (to była taka tekturka, przy otwieraniu rozdarłam więc nie trzymałam tego już...)
A sprawdzałaś w instrukcji ...co i kiedy powinno się wyświetlać ?
Jak nie to wg mnie powinien sprzdawca Ci przyjąć reklamację
Cytat:
Napisane przez bardotka_a Pokaż wiadomość
Dostałam dzisiaj koszulkę do karmienia jest rewelacyjna, bardzo wygodna
Śliczna

A mi mama dziś kupiła nową koszulkę do porodu, bo te z Allegro mi sie nie podobały...jest szara z różowymi falbankami i różowymi guziczkami i ma malę haftowane kwiatuszki

Po porodzie ją zostawię sobie

Już coraz mniej na liście

Dziś wstawiłam ostatnie pranie ciuszków...i wiecie co ...ubranek by starczyło dla 3ch Pysiolinek

Poodkladałam część siostrze błekitnych w paseczki itp i takich uniwersalnych... bo z doświadczenia wiem że wszystkiego napewno nie zdąrze włożyć

*** -12,5kg***
Stary 2009-12-02, 13:06   #4567
BubiGirl
Rozeznanie

GG do BubiGirl

Ja robiam usg 29 listopada i mała ważyła 1320 gram... no i lekarz powiedział, że jest 2-3 tygodnie młodsza...no i wpadłam w panikę, że jest za mała....ale ginka mnie uspokoiła, że dzieci rosną w swoim tempie i nie ma w tym nic nienormalnego....no i mi też z miesiączki wychodzi że 30 stycznia.....podobno najbardziej miarodajne co do ustalenia terminu porodu sa usg robione do 14 tygodnia, więc mi wychodziło 28 lub 30 stycznia. I tego z ginka się trzymamy, w szpitalach podobno tez patrzą na te pierwsze usg jesli termin Ci mija a tu nic Twoja córcia więc ma prawidłową wagę, moja musi trochę nadgonić mi ginka powiedziała, że i tak termin porodu będzie zaskoczeniem dla mnie bo ja moge urodzić wczesniej ze względu na to, że jestem dość niska ( mam 157 cm)....ech no moja ginka to oaza spokoju, powiedziała mi, że mam nie panikować, bo ja oczywiście w spazmy wspadłam, że coś przy mała ta córcia moja a ona mi powiedziała, że już widziała dzieciaczki w 32 tygodniu wazące 1kg także mnie uspokoiła......
Stary 2009-12-02, 13:10   #4568
lila12
Zadomowienie

Cytat:

Kochana, trzymaj się tam jakoś! Najważniejsze, że jesteś pod stałą opieką. Uściski

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Cytat:
Witam

dziewczyny dziś pijemyja wstałam przed 6 i już zaczełam (lane kluski),ale tak mnie złożyły że poszłam do łóżka

Każda ,musi wypic po 30 drinów

Chyba nic ciekawego sie nie zapowiada.może 40tka bedzie na majorce:d

soraya oby było wszystko dobrze,jesteśmy z tobą.
madzik super że to już,pamietam jak pisałas niby dawno temu że pod koniec ciąży bedziesz sie przeprowadzać a to już!!zleciało szybko.
sto lat! Sto lat! Sto lat!
Stary 2009-12-02, 13:11   #4569
ula 87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mamaidy Pokaż wiadomość

A ja tak jak pisałam dziś wizyta o 15. Brzuch pobolewa u dołu od rana. Łudzę się, że to tak może być i jeszcze czas. Oby tak było. Z tym, że może tak być, że ta moja lekarka jest taka zapobiegliwa, że mi każe iść do szpitala Staram się jednak być dobrej myśli.
zacisnięte

Zuzia 27.01.2010
http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png

Zębole
http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725
ula 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-02, 13:12   #4570
lila12
Zadomowienie

Cytat:
Śliczna jest ta koszulka! Mam ją na swojej "liście".
A gdzie ją zamawiałąś, jeśli można wiedzieć? Bo na Anitę czeka się z 10 dni na realizację zamówienia....
Stary 2009-12-02, 13:18   #4571
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Napisane przez ula 87 Pokaż wiadomość
Patka a co oznacza a dojrzałość łożyska? , bo jak byłam w szpitalu to powiedzieli że też drugi stopień miałam zapytać co to oznacza ale zapomniałam
Ta dojrzałość łożyska to chodzi o jego wydolność. Czyli o jego stan, czy zapewnia wszystko co dobre dla dzidziusia. Im wyższa ciąża tym ten stopień robi się większy, czyli za jakiś czas zmieni się na trzeci stopień. A generalnie to jest wszystko w normie i tak ma być

Cytat:
Patka ja też myślałam, że po 30 tygodniu wizyty co 2 tygodnie. I jak byłam u innej lekarki bo moja odwołała wizytę to powiedziała mi że własnie co 2 tygodnie muszę przychodzić...a poszłam teraz do mojej ginki i ona kazała mi za 4 tygodnie przyjść, więc 29 grudnia. I jej się zapytałam czy to aby nie za daleki termin a ona mówi, że co lekarz to inna opinia i że jesli jest wszystko ok to nie ma potrzeby żeby ganiać po lekarzach co 2 tygodnie, bo mozna się rozchorowac od tego bo ja już teorie spiskową wymyśliłam, że może mi się termin przesunął porodu i dlatego mi każe co 4 tygodnie przychodzic ale termin zostawiamy ten sam
Ja się nie pytałam ale myślę tak samo - jak wszystko jest ok to po co chodzić częściej

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-02, 13:26   #4572
majkela12
Zadomowienie

Cytat:

trzymajcie się dzielnie będzie dobrze.

Cytat:

Wszystkiego naj naj 100lat i zdrówka

Cytat:

Wszystko cudnie, mocno zamknięte na 4 spusty, Mała już jest nisko schowana przy spojeniu łonowym - aczkolwiek mi się wydaje że ona jest ciągle wysoko - ja jej tak wysoko nie odczuwałam, ale pewnie dlatego chodzę jak kaczka

Kluseczka ma już 2200 i lekarz potwierdził, że dziewuszka Wody w normie, łożysko juz ma 2 stopień dojrzałości i na dzień wczorajszy lekarz twierdzi, że spokojnie dochodzę do dnia terminu - choć oczywiście wszystko sie może zdarzyć, ale w grudniu na pewno będę jeszcze z brzuchem
super tak trzymać

Cytat:
Napisane przez mamaidy Pokaż wiadomość
mam nadzieję, że po wizycie wrócicie do domku. Będzie dobrze
-------------
A mi nauka idzie jak krew z nosa a Wy tu o majorkach leżaczkach drinkach..... jeszcze pół godzinki i robię przerwę (choć prawie nic nie zrobiłam nie mam już serca do nauki)
Stary 2009-12-02, 13:32   #4573
bardotka_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lila12 Pokaż wiadomość
Śliczna jest ta koszulka! Mam ją na swojej "liście".
A gdzie ją zamawiałąś, jeśli można wiedzieć? Bo na Anitę czeka się z 10 dni na realizację zamówienia....
Ja jej nie zamawiałam, dostałam ja w prezencie, wiem tylko tyle, że była kupowana w sklepi stacjonarnym.
Także niestety nie pomogę
Stary 2009-12-02, 13:34   #4574
brzoskwinia82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pysiamn Pokaż wiadomość

A sprawdzałaś w instrukcji ...co i kiedy powinno się wyświetlać ?
Jak nie to wg mnie powinien sprzdawca Ci przyjąć reklamację

Rzeczywiście dziewczyny, chyba zrobiłam z siebie głupka - poczytałam tak jak radziłaś i w instrukcji pisze że ten napis oznacza że temp za niska. Zmierzyłam wedle instrukcji i jest ok, nic się nie pokazuje Ale już dostałam maila od Pani że wymieni mi na nowy zestaw, bez żadnego problemu oczywiście przeprosiłam ją za zamieszanie i już jestem zadowolona. Ale ze mnie głupek, zamiast sprawdzić najpierw

brzoskwinia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-02, 13:36   #4575
bardotka_a
Wtajemniczenie

Cytat:
ja leże po prawej stronie na tym leżaku co wklejała Bardotka

Ispiewam 100 lat, 100 lat...nie słychac mnie
No dobra to ja leże po lewej ale nie śpiewam, żeby wam uszy nie odpadły
I oczywiście popijamy drinki z parasolkami, zdrówko dziewczyny
Stary 2009-12-02, 13:42   #4576
ula 87
Zadomowienie

Cytat:
Ta dojrzałość łożyska to chodzi o jego wydolność. Czyli o jego stan, czy zapewnia wszystko co dobre dla dzidziusia. Im wyższa ciąża tym ten stopień robi się większy, czyli za jakiś czas zmieni się na trzeci stopień. A generalnie to jest wszystko w normie i tak ma być

dzięki za odpowiedz

komplętuję na kartce co gdzie mam kupić i chyba połowa rzeczy kupię przez allegro u sprzedawcy r_p77 .
wiem że dużo z Was zamawiało właśnie u niego

po reszte zakupów wybiore się do jakiegoś hipermarketu ( chyba do auchanu)

Zuzia 27.01.2010

Zębole
Stary 2009-12-02, 13:53   #4577
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
dzięki za odpowiedz

komplętuję na kartce co gdzie mam kupić i chyba połowa rzeczy kupię przez allegro u sprzedawcy r_p77 .

Ula ja zawsze jak dostaję ulotki z hipermarketu to zaznaczam sobie co chce kupić i przy promocji faktycznie można zaoszczędzić, ale bez promocji no to nie bardzo...
A ten sprzedawca jest faktycznie polecany

Dominiś - 20.05.2012
Stary 2009-12-02, 14:04   #4578
ula 87
Zadomowienie

Cytat:
Ula ja zawsze jak dostaję ulotki z hipermarketu to zaznaczam sobie co chce kupić i przy promocji faktycznie można zaoszczędzić, ale bez promocji no to nie bardzo...
A ten sprzedawca jest faktycznie polecany
doskonale sobie zdaję sprawę
ulotek nie dostaję , bo mieszkam na wsi a do oszołoma ( auchana) mam jakieś 20km.
a jak mam latać po sklepach i szukać pojedyńczych rzeczy to wolę jechać do marketu gdzie i pasaż jest i apteka
a na koniec muszę dodać że to pomysł mojego męża , sądzę że woli załatwić wszystko za jednym zamachem niż jeżdzić ze mną na zakupy i tachać siaty ... i w sumie mi to pasi

Zuzia 27.01.2010

Zębole
Stary 2009-12-02, 14:37   #4579
filka2
Zadomowienie

ło matko w tym stanie na majorce na plażychyba byśmy jak wieloryby wyglądały
dzieki dziewczyny

ja robie dziś piersi w cebulowej,w końcu moje obiadki a nie teściowej tłuste.jakoś nie moge sie przyzwyczaić do mieszkania blokowego,ciasnota i w ogóle prania na noc nie moge wstawić

wczoraj robiłam na szybko skrzydełka w miodzie z pomysłu na...i polecam,pyszne i tż sie zajadał jak nie wiem.

wstawiam fotki kombinezonu i rożka ale kolory w rzeczywistości sa zielone z białym a wyszły inne
filka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-02, 14:48   #4580
zebra666
Zakorzenienie

Filka śliczneile dałaś?

Stary 2009-12-02, 14:48   #4581
pysiamn
Zakorzenienie

fika fajny kombinezonik ...ja miala mtaki dla Kuby ale przyzjaje że do wózka był ok, ale do fotelika to sie zawdze napociłam by pas przekladać przez tą szparkę w kombinezonie i między nóżkami
Potem juz kupowałm tylko z nóżkami

Puchatek jeszcze śpi zaraz idę go budzić...na 17 idziemy do ortopedy...trzymajcie kciuki

Aaaa kołyska już pachnąca czeka na Pysiolinkę
Tylko zafoljuje by się nie kurzyła
Załącznik 2693029

*** -12,5kg***
Stary 2009-12-02, 14:50   #4582
zebra666
Zakorzenienie

Pysia śliczna ta kołyska

Stary 2009-12-02, 15:02   #4583
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie!

Nadrobiłam Was....

No to miałaś intensywnie ostatnio, ale jak teściowa w porządku to fajnie
Powodzenia w piątek u lekarza i spokojnej podróży

Cytat:
Super ta koszulka, też chcę taką!! Poproszę mężulka żeby mi taką sprawił

Cytat:
Ja chcę rodzić tam gdzie Kubusia czyli na Kasprzaka mam nadzieję że nie odeslą mnie z kwitkiem jak na żelaznej 2 alta temu

Bo teraz też jest baby boom....

Oby wszystko było dobrze....
Ja zamierzam rodzić na Żelaznej.. mam nadzieję że mnie nie odeślą

Cytat:
Napisane przez brzoskwinia82 Pokaż wiadomość

Rzeczywiście dziewczyny, chyba zrobiłam z siebie głupka - poczytałam tak jak radziłaś i w instrukcji pisze że ten napis oznacza że temp za niska. Zmierzyłam wedle instrukcji i jest ok, nic się nie pokazuje Ale już dostałam maila od Pani że wymieni mi na nowy zestaw, bez żadnego problemu oczywiście przeprosiłam ją za zamieszanie i już jestem zadowolona. Ale ze mnie głupek, zamiast sprawdzić najpierw
tak to jest jak baba w ciąży bierze się za majstrowanie przy sprzęcie

Cytat:
dzięki za odpowiedz

Ja kupowałam u tego sprzedawcy i mogę polecić że OK

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

filka2 - fajny ten kombonezonik

A tak apropos kombinezonów, dziewczyny lutówki - jakie kupujecie kombinezony, te zimowe, ciepłe czy takie nieco lżejsze polarkowe??
Ja kupiłam jeden taki grubszy polarkowy i nie wiem czy nie dokupić takiego typowo zimowego

W sumie na spacery wyjdziemy w marcu a wtedy już może nie być mrozów itd i taki grubszy polarkowy + kocyk może by wystarczył??

Cytat:
Załącznik 2693029
fajowa

Edytowane przez youyou
Czas edycji: 2009-12-02 o 15:12
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-02, 15:17   #4584
BubiGirl
Rozeznanie

GG do BubiGirl

Pysiamn piękna kołyska...ja uwielbiam takie kolory właśnie...my żeśmy sie w końcu zdecydowali na łóżeczko ze szczebelkami....ale jeszcze czekamy z zamówieniem, bo narazie nie mamy gdzie go wstawić....jak mąż opróżni połowe swojego pokoju to może w końcu coś przyszykujemy

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------

Youyou ja mam zamiar na madalińskiego rodzić, ale jak juz się dwoiedziałąm jest takie obłożenie, że moga odesłać.....ale żeby mogli odesłać muszę mieć zapewniony dla Ciebie transport ( karetka) i miejsce w innym szpitalu. Jeśli odmówisz karetki możesz sama jechać....a wiem, bo ostatnio kolezanka rodziła
Stary 2009-12-02, 15:19   #4585
Sensuel
Wtajemniczenie

Witam dziewczynki

Wczoraj byłam na USG i mój synek ma 1200g.Także Bardotka z twoją niunia wszystko ok co do wagi.Mój to chyba jakaś chudzina znowu będzie .Poza tym wody w nerkach mało,także nie kazali się martwić,ale do kontroli 29.12 mam przyjść na USG.

Pysiam....piękna kołyska czeka na pysiolinkę .Ja przy mojej to jeszcze nic nie zrobiłam

Filka...fajowy ten śpiworek i rożek.Rożek też mam zielony,taki jasny.
Stary 2009-12-02, 15:21   #4586
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
doskonale sobie zdaję sprawę
ulotek nie dostaję , bo mieszkam na wsi a do oszołoma ( auchana) mam jakieś 20km.
a jak mam latać po sklepach i szukać pojedyńczych rzeczy to wolę jechać do marketu gdzie i pasaż jest i apteka
a na koniec muszę dodać że to pomysł mojego męża , sądzę że woli załatwić wszystko za jednym zamachem niż jeżdzić ze mną na zakupy i tachać siaty ... i w sumie mi to pasi
A no widzisz Ja mam pod nosem i Auchan i real i tesco i carreforur więc mogę sobie jeździć A nie masz pod nosem jakiegoś większego miasta gdzie jest hurtownia dziecięca? Tam będziesz miała wszystko w jednym miejscu i pewnie taniej niż wszystko kupować gdzies indziej

Cytat:
wczoraj robiłam na szybko skrzydełka w miodzie z pomysłu na...i polecam,pyszne i tż sie zajadał jak nie wiem.
A mi te skrzydełka niezbyt smakowały... tzn nie były jakieś supr ekstra... A ten miód to chyba tylko w nazwie mają

Cytat:
Puchatek jeszcze śpi zaraz idę go budzić...na 17 idziemy do ortopedy...trzymajcie kciuki
Trzymam kciuki

Dominiś - 20.05.2012
Stary 2009-12-02, 15:22   #4587
kalka
Zadomowienie

Cytat:

Trzymamy kciuki mocno!!! Ja wszystkie cztery

Cytat:
witam

soraya oby było wszystko dobrze,jesteśmy z Tobą.
30 drinków To ja poproszę o serwowanie już teraz bo się do wieczora nie wyrobię Najlepszego kochana

Cytat:
Hej dziewczynki...a co Wy tak od rana straszycie jakimiś artykułami okropnymi....wczoraj nam położna powiedziała, że w 99% jak się nastawicie do porodu taki bedziecie miały...więc głowy do góry i tylko pozytywne myślenie!!!!!! koniec ze straszeniem!!!!!!!!!!
Soraya czekałyśmy na Ciebie i wieści wszystko będzie dobrze, odpoczywaj sobie, i myśl pozytywnie!!!!! Ważne, że jestes pod opieką a maluch jest zdrowy buziaki od nas wszystkich

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

Bardotka a jaka to firma, bo bardzo mi się podoba ta koszulka też bym taką chciała, może sobie na Mikołaja zafunduję
Bubi Ja jeszcze miesiąc temu bałam się jak diabli, a od jakiegoś czasu uświadomiłam sobie, że 70 % porodu zależy ode mnie. Więc treraz myslę nie o porodzie, nie o bólu i personelu, ale o spotkaniu z moją śliczną córeczką

Cytat:
ło matko w tym stanie na majorce na plażychyba byśmy jak wieloryby wyglądały
dzieki dziewczyny

ja robie dziś piersi w cebulowej,w końcu moje obiadki a nie teściowej tłuste.jakoś nie moge sie przyzwyczaić do mieszkania blokowego,ciasnota i w ogóle prania na noc nie moge wstawić

wstawiam fotki kombinezonu i rożka ale kolory w rzeczywistości sa zielone z białym a wyszły inne
śliczne zakupy

Cytat:
fika fajny kombinezonik ...ja miala mtaki dla Kuby ale przyzjaje że do wózka był ok, ale do fotelika to sie zawdze napociłam by pas przekladać przez tą szparkę w kombinezonie i między nóżkami
Potem juz kupowałm tylko z nóżkami

Załącznik 2693029
boska

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
No to miałaś intensywnie ostatnio, ale jak teściowa w porządku to fajnie
Powodzenia w piątek u lekarza i spokojnej podróży

Super ta koszulka, też chcę taką!! Poproszę mężulka żeby mi taką sprawił

Ja zamierzam rodzić na Żelaznej.. mam nadzieję że mnie nie odeślą

tak to jest jak baba w ciąży bierze się za majstrowanie przy sprzęcie

Ja kupowałam u tego sprzedawcy i mogę polecić że OK

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

filka2 - fajny ten kombonezonik
A tak apropos kombinezonów, dziewczyny lutówki - jakie kupujecie kombinezony, te zimowe, ciepłe czy takie nieco lżejsze polarkowe??
Ja kupiłam jeden taki grubszy polarkowy i nie wiem czy nie dokupić takiego typowo zimowego

W sumie na spacery wyjdziemy w marcu a wtedy już może nie być mrozów itd i taki grubszy polarkowy + kocyk może by wystarczył??

fajowa
Apropo tego sprzedawcy r_p77 . Jak działa kurier OPEK? Jeszcze z nim nie miałam do czynienia. Szybko paczki dochodzą? Chyba przez ten nasz wizaz ma teraz urwanie głowy

Edytowane przez kalka
Czas edycji: 2009-12-02 o 16:36
kalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-02, 15:26   #4588
BubiGirl
Rozeznanie

GG do BubiGirl

No ja dostałam i polarowy kombinezonik i taki cieplejszy....ale myślę, że bedę swoją dzidzię wsadzała w taki a'la kombinezon...tzn ma kapturek i raczki ale nie ma nóżek tylko zapinany spiworek....ja to workiem nazywam i tak nie bedziemy na spacerach szalały bo przeczytałam, że dzidzia może wychodzić na 20 minut na spacer tylko wtedy gdy temperatura nie jest niższa niż -7 stopni. Jesli jest niższa to spacery odpadają. no a pierwszy spacer zalecany po 3 tygodniu życia. lepiej jest wietrzyć pomieszczenia w domu niż z takim maluchem na mróz wychodzić. Ale wiecie każdy mądry a i tak robi po swojemu.... także nie wiem czy jest sens kupowania tylu kombinezonów. Kocyk i kombinezonik polarek moim zdaniem wystarczy.

---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------

Kalka i takie podejście mi sie podoba!!!!!!!!
Stary 2009-12-02, 15:43   #4589
xmila
Raczkowanie

Bardotka, Elcia, Youyou, Ula, Madzikuk, Majkela,Zebra, Aldii, Mamaidy, Addicted

Filka 100 lat!!!

i też sobie zamawiam jeden leżaczek

Mamaidy i daj znać co i jak.

Cytat:
Napisane przez addicted to wizaz Pokaż wiadomość
W czwartek mam usg (oby się okazało, że synuś jest na nietoperka) i wizytę u mojej gin, więc w końcu pójdę na zwolnienie. Mam tylko nadzieję, że zdążę sie nim nacieszyć, bo tż ciągle kracze, że do 10 stycznia to ja chyba nie dotrwam (ale to tylko krakanie, bo nie mam jakiś niepokojących objawów)
za nietoperka

Cytat:
Mam pytanie do mam posiadających już dzieci, czy takie rzeczy mają miejsce w szpitalach czy to troche podkoloryzowane??

http://wyborcza.pl/leczyc/1,102641,7...na_tasmie.html
Nieźle....
Z opowieści krewnych i znajomych wiem, że różne rzeczy się zdarzają. Zależy na kogo się trafi....

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
hej. bylismy wczoraj w biedronce i znowu mi się słabo zrobiło...masakra, choć tego extremum sprzed 2 tyg nie bylo.eh jeszcze 2 mies.
A coś do przegryzienia miałaś?

Cytat:
Napisane przez madzikUK Pokaż wiadomość
a tak w ogole laseczki, to jutro moj wielki dzien w koncu przeprowadzam sie do Tz, do naszego domku na stale!! juz nie pracuje, wiec zawijam manatki i jutro po szkole jadeeeee
gratulacje

Cytat:

Mocne i . Trzymajcie się!!

Cytat:

Następna wizyta 29 grudnia Myślałam, że pod koniec ciąży a już przynajmniej po 30 tygodniu wizyty będą częściej a tu jednak nie. Może dlatego, że nic sięnie dzieje i wszystko jest ok?

A i co najlepsze - od ostatniej wizyty 4 tygodnie temu przytyłam tylko 1,5 kg

Też się zdziwiłam, że następną wizytę mam jak zwykle za 3 tygodnie, a nie za 2. Ale też doszłam do wniosku, że jeśli wszystko jest dobrze, to nie ma potrzeby wcześniej się zjawiać. A jakby coś się działo (oczywiście nie będzie) to zawsze możemy się zgłosić...

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość

Ja dziś spałam jak zabita, wczoraj na kolację zjadłam "pyszny" kleik ryżowy na wodzie, dwa suchary i padłam

Czuję się znacznie lepiej, żołądek już nie boli, ale jeszcze zajadam się sucharami
Może to jakieś zatrucie było, albo wirus Najważniejsze, że jest lepiej

Frane
k
Franiowe ząbki
Kota

Edytowane przez xmila
Czas edycji: 2009-12-02 o 15:45
xmila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-02, 15:49   #4590
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

filka2 100 lat co do kombinezonu to ja jade w sobote z TZem na zakupy i dopiero w sklepie pewnie zobacze jaki kupie ale u nas zimy nie ma snieg nie pada ani nie ma mrozow wiec chyba grubego nie bede kupowac,
soraya trzymam kciuki aby wszytsko bylo ok
pysiam kolyska cudna
masakra co ja dzisiaj na onecie przeczytalam kobieta leciala samolotem ze swoja 4 tygodniowa coreczka i jak ja karmila piersia to usnela i udusila mala niestety ale mimo reanimacji malutkiej nie uratowali masakra az plakac sie chce jak takie rzeczy sie czyta
elcia0787 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości