|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III
Filka 100 lat!!!
Soraya trzymam za Ciebie i dzidzię kciuki!! Ula powodzenia na wizycie, daj znać. Patka, ale fajnie, że wszystko dobrze ![]() Madzik co za cudowne wieści A ja tak jak pisałam dziś wizyta o 15. Brzuch pobolewa u dołu od rana. Łudzę się, że to tak może być i jeszcze czas. Oby tak było. Z tym, że może tak być, że ta moja lekarka jest taka zapobiegliwa, że mi każe iść do szpitala Staram się jednak być dobrej myśli.Zaberko czy mogę Cię prosić o wysłanie jeszcze raz tej listy z numerami, żebym mogła w razie czego dać znać? |
|
|
|
#4562 |
|
Rozeznanie
|
Patka ja też myślałam, że po 30 tygodniu wizyty co 2 tygodnie. I jak byłam u innej lekarki bo moja odwołała wizytę to powiedziała mi że własnie co 2 tygodnie muszę przychodzić...a poszłam teraz do mojej ginki i ona kazała mi za 4 tygodnie przyjść, więc 29 grudnia. I jej się zapytałam czy to aby nie za daleki termin a ona mówi, że co lekarz to inna opinia i że jesli jest wszystko ok to nie ma potrzeby żeby ganiać po lekarzach co 2 tygodnie, bo mozna się rozchorowac od tego
bo ja już teorie spiskową wymyśliłam, że może mi się termin przesunął porodu i dlatego mi każe co 4 tygodnie przychodzic ale termin zostawiamy ten sam
|
|
|
|
#4563 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nie nudziłaś się... ja zdycham dzisiaj z nudów... Masakra piore i tyle...Cytat:
Patka super, że wszytsko jest jak być powinno ![]() Brzoskwinia ja kupiłam w Rossmanie jakiś za niecałe 10 zł i działa jak ta lala(Tż sobie już mierzył temperaturę) Mamaidy mówisz i masz
Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2009-12-02 o 12:58 |
|||
|
|
|
#4564 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ostatnie USG mialam robione w 30 tyg. i wtedy mala wazyla 1450. A jak U Ciebie to wyglada? Nawet nie wiem czy ta waga jest prawidlowa gin nic na jej temat nie mówił
|
|
|
|
|
#4565 | |||
|
Zakorzenienie
|
no pewnie Madzik ...malo kiedy się coś takiego zdarza
![]() Cytat:
Cytat:
Ale fajnie że już jesteś Trzymam za wyniki moja czarodziejko No i za lekarza też ale to dopiero w piątek...![]() To w weekend do Polski jedziecie czy już wpiątek ? Cytat:
![]() To jakieś zarty są....i to w Stolicy Szokujące.... Ja chcę rodzić tam gdzie Kubusia czyli na Kasprzaka mam nadzieję że nie odeslą mnie z kwitkiem jak na żelaznej 2 alta temu ![]() Bo teraz też jest baby boom.... Oby wszystko było dobrze....
|
|
#4566 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na 40 na Majorkę... A 30 z dziewczynami z wizażu no i też na majorce ja leże po prawej stronie na tym leżaku co wklejała Bardotka ![]() Ispiewam 100 lat, 100 lat...nie słychac mnie Cytat:
No i super że wszystko OK Cytat:
Jak nie to wg mnie powinien sprzdawca Ci przyjąć reklamację ![]() Cytat:
************************* ******** A mi mama dziś kupiła nową koszulkę do porodu, bo te z Allegro mi sie nie podobały...jest szara z różowymi falbankami i różowymi guziczkami i ma malę haftowane kwiatuszki Po porodzie ją zostawię sobie ![]() Już coraz mniej na liście Dziś wstawiłam ostatnie pranie ciuszków...i wiecie co ...ubranek by starczyło dla 3ch Pysiolinek Poodkladałam część siostrze błekitnych w paseczki itp i takich uniwersalnych... bo z doświadczenia wiem że wszystkiego napewno nie zdąrze włożyć
|
|
#4567 |
|
Rozeznanie
|
Ja robiam usg 29 listopada i mała ważyła 1320 gram... no i lekarz powiedział, że jest 2-3 tygodnie młodsza...no i wpadłam w panikę, że jest za mała....ale ginka mnie uspokoiła, że dzieci rosną w swoim tempie i nie ma w tym nic nienormalnego....no i mi też z miesiączki wychodzi że 30 stycznia.....podobno najbardziej miarodajne co do ustalenia terminu porodu sa usg robione do 14 tygodnia, więc mi wychodziło 28 lub 30 stycznia. I tego z ginka się trzymamy, w szpitalach podobno tez patrzą na te pierwsze usg jesli termin Ci mija a tu nic
Twoja córcia więc ma prawidłową wagę, moja musi trochę nadgonić mi ginka powiedziała, że i tak termin porodu będzie zaskoczeniem dla mnie bo ja moge urodzić wczesniej ze względu na to, że jestem dość niska ( mam 157 cm)....ech no moja ginka to oaza spokoju, powiedziała mi, że mam nie panikować, bo ja oczywiście w spazmy wspadłam, że coś przy mała ta córcia moja a ona mi powiedziała, że już widziała dzieciaczki w 32 tygodniu wazące 1kg także mnie uspokoiła......
|
|
|
|
#4568 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Cytat:
|
|
#4569 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zacisnięte
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
|
#4570 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A gdzie ją zamawiałąś, jeśli można wiedzieć? Bo na Anitę czeka się z 10 dni na realizację zamówienia....
|
|
#4571 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#4572 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
trzymajcie się dzielnieCytat:
Cytat:
super![]() Cytat:
mam nadzieję, że po wizycie wrócicie do domku. Będzie dobrze------------- A mi nauka idzie jak krew z nosa a Wy tu o majorkach leżaczkach drinkach..... jeszcze pół godzinki i robię przerwę (choć prawie nic nie zrobiłam nie mam już serca do nauki )
|
||||
|
|
|
#4573 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Także niestety nie pomogę |
|
|
|
|
#4574 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Rzeczywiście dziewczyny, chyba zrobiłam z siebie głupka - poczytałam tak jak radziłaś i w instrukcji pisze że ten napis oznacza że temp za niska. Zmierzyłam wedle instrukcji i jest ok, nic się nie pokazuje Ale już dostałam maila od Pani że wymieni mi na nowy zestaw, bez żadnego problemu oczywiście przeprosiłam ją za zamieszanie i już jestem zadowolona. Ale ze mnie głupek, zamiast sprawdzić najpierw ![]() |
|
|
|
|
#4575 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4576 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
komplętuję na kartce co gdzie mam kupić i chyba połowa rzeczy kupię przez allegro u sprzedawcy r_p77 . wiem że dużo z Was zamawiało właśnie u niego ![]() po reszte zakupów wybiore się do jakiegoś hipermarketu ( chyba do auchanu)
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
|
#4577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ten sprzedawca jest faktycznie polecany
|
|
|
#4578 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ulotek nie dostaję , bo mieszkam na wsi a do oszołoma ( auchana a jak mam latać po sklepach i szukać pojedyńczych rzeczy to wolę jechać do marketu gdzie i pasaż jest i apteka ![]() a na koniec muszę dodać że to pomysł mojego męża , sądzę że woli załatwić wszystko za jednym zamachem niż jeżdzić ze mną na zakupy i tachać siaty ... i w sumie mi to pasi
|
|
|
|
#4579 |
|
Zadomowienie
|
ło matko w tym stanie na majorce na plaży
chyba byśmy jak wieloryby wyglądałydzieki dziewczyny ja robie dziś piersi w cebulowej,w końcu moje obiadki a nie teściowej tłuste.jakoś nie moge sie przyzwyczaić do mieszkania blokowego,ciasnota i w ogóle prania na noc nie moge wstawić ![]() wczoraj robiłam na szybko skrzydełka w miodzie z pomysłu na...i polecam,pyszne i tż sie zajadał jak nie wiem. wstawiam fotki kombinezonu i rożka ale kolory w rzeczywistości sa zielone z białym a wyszły inne
|
|
|
|
#4580 |
|
Zakorzenienie
|
Filka śliczne
|
|
|
|
#4581 |
|
Zakorzenienie
|
fika fajny kombinezonik ...ja miala mtaki dla Kuby ale przyzjaje że do wózka był ok, ale do fotelika to sie zawdze napociłam by pas przekladać przez tą szparkę w kombinezonie i między nóżkami
![]() Potem juz kupowałm tylko z nóżkami ![]() ************************ Puchatek jeszcze śpi zaraz idę go budzić...na 17 idziemy do ortopedy...trzymajcie kciuki ![]() Aaaa kołyska już pachnąca czeka na Pysiolinkę ![]() Tylko zafoljuje by się nie kurzyła ![]() Załącznik 2693029
|
#4582 |
|
Zakorzenienie
|
Pysia śliczna ta kołyska
![]() |
|
|
|
#4583 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powodzenia w piątek u lekarza i spokojnej podróży Cytat:
Poproszę mężulka żeby mi taką sprawił ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- filka2 - fajny ten kombonezonik ![]() A tak apropos kombinezonów, dziewczyny lutówki - jakie kupujecie kombinezony, te zimowe, ciepłe czy takie nieco lżejsze polarkowe?? Ja kupiłam jeden taki grubszy polarkowy i nie wiem czy nie dokupić takiego typowo zimowego ![]() W sumie na spacery wyjdziemy w marcu a wtedy już może nie być mrozów itd i taki grubszy polarkowy + kocyk może by wystarczył?? Cytat:
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2009-12-02 o 15:12 |
||||||
|
|
|
#4584 |
|
Rozeznanie
|
Pysiamn piękna kołyska...ja uwielbiam takie kolory właśnie...my żeśmy sie w końcu zdecydowali na łóżeczko ze szczebelkami....ale jeszcze czekamy z zamówieniem, bo narazie nie mamy gdzie go wstawić....jak mąż opróżni połowe swojego pokoju to może w końcu coś przyszykujemy
![]() ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- Youyou ja mam zamiar na madalińskiego rodzić, ale jak juz się dwoiedziałąm jest takie obłożenie, że moga odesłać.....ale żeby mogli odesłać muszę mieć zapewniony dla Ciebie transport ( karetka) i miejsce w innym szpitalu. Jeśli odmówisz karetki możesz sama jechać....a wiem, bo ostatnio kolezanka rodziła
|
|
|
|
#4585 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam dziewczynki
Wczoraj byłam na USG i mój synek ma 1200g.Także Bardotka z twoją niunia wszystko ok co do wagi.Mój to chyba jakaś chudzina znowu będzie .Poza tym wody w nerkach mało,także nie kazali się martwić,ale do kontroli 29.12 mam przyjść na USG.Pysiam....piękna kołyska czeka na pysiolinkę .Ja przy mojej to jeszcze nic nie zrobiłam ![]() Filka...fajowy ten śpiworek i rożek.Rożek też mam zielony,taki jasny.
|
#4586 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam pod nosem i Auchan i real i tesco i carreforur więc mogę sobie jeździć A nie masz pod nosem jakiegoś większego miasta gdzie jest hurtownia dziecięca? Tam będziesz miała wszystko w jednym miejscu i pewnie taniej niż wszystko kupować gdzies indziej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#4587 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
To ja poproszę o serwowanie już teraz bo się do wieczora nie wyrobię Najlepszego kochanaCytat:
Ja jeszcze miesiąc temu bałam się jak diabli, a od jakiegoś czasu uświadomiłam sobie, że 70 % porodu zależy ode mnie. Więc treraz myslę nie o porodzie, nie o bólu i personelu, ale o spotkaniu z moją śliczną córeczką Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez kalka Czas edycji: 2009-12-02 o 16:36 |
||||||
|
|
|
#4588 |
|
Rozeznanie
|
No ja dostałam i polarowy kombinezonik i taki cieplejszy....ale myślę, że bedę swoją dzidzię wsadzała w taki a'la kombinezon...tzn ma kapturek i raczki ale nie ma nóżek tylko zapinany spiworek....ja to workiem nazywam
i tak nie bedziemy na spacerach szalały bo przeczytałam, że dzidzia może wychodzić na 20 minut na spacer tylko wtedy gdy temperatura nie jest niższa niż -7 stopni. Jesli jest niższa to spacery odpadają. no a pierwszy spacer zalecany po 3 tygodniu życia. lepiej jest wietrzyć pomieszczenia w domu niż z takim maluchem na mróz wychodzić. Ale wiecie każdy mądry a i tak robi po swojemu.... także nie wiem czy jest sens kupowania tylu kombinezonów. Kocyk i kombinezonik polarek moim zdaniem wystarczy.---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- Kalka i takie podejście mi sie podoba!!!!!!!! ![]()
|
|
|
|
#4589 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Bardotka, Elcia, Youyou, Ula, Madzikuk, Majkela,Zebra, Aldii, Mamaidy, Addicted
Filka 100 lat!!! i też sobie zamawiam jeden leżaczek ![]() Mamaidy i daj znać co i jak.Cytat:
za nietoperka ![]() Cytat:
Z opowieści krewnych i znajomych wiem, że różne rzeczy się zdarzają. Zależy na kogo się trafi.... Cytat:
![]() Cytat:
gratulacjeCytat:
i Cytat:
![]() Też się zdziwiłam, że następną wizytę mam jak zwykle za 3 tygodnie, a nie za 2. Ale też doszłam do wniosku, że jeśli wszystko jest dobrze, to nie ma potrzeby wcześniej się zjawiać. A jakby coś się działo (oczywiście nie będzie ) to zawsze możemy się zgłosić...Cytat:
Najważniejsze, że jest lepiej Edytowane przez xmila Czas edycji: 2009-12-02 o 15:45 |
|||||||
|
|
|
#4590 |
|
Zakorzenienie
|
filka2 100 lat
co do kombinezonu to ja jade w sobote z TZem na zakupy i dopiero w sklepie pewnie zobacze jaki kupie ale u nas zimy nie ma snieg nie pada ani nie ma mrozow wiec chyba grubego nie bede kupowac,soraya trzymam kciuki aby wszytsko bylo ok pysiam kolyska cudna masakra co ja dzisiaj na onecie przeczytalam kobieta leciala samolotem ze swoja 4 tygodniowa coreczka i jak ja karmila piersia to usnela i udusila mala niestety ale mimo reanimacji malutkiej nie uratowali masakra az plakac sie chce jak takie rzeczy sie czyta |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:48.

Staram się jednak być dobrej myśli.

bo ja już teorie spiskową wymyśliłam, że może mi się termin przesunął porodu i dlatego mi każe co 4 tygodnie przychodzic

To wiem przynajmniej po kim mąż taka gadułka
Dziś po kursie na szkołę rodzenia... A w piątek nie idę po na 14 do lekarza, a po lekarzu jedziemy do Polski 

za wyniki moja czarodziejko 

super