|
|
#391 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X.
Izuś z CH,polecam
|
|
|
#392 |
|
Rozeznanie
|
Iźka dlatego ź duma prźysźlam na NCJ , bo moje jadlo osźcźedniejsźe niź źwykle
nie mam sie cźym chwalic po prostu na swieta źostaje tuuuu... nie wiem kiedy źawitam, moźe na wielkanoc alepewnie na krotko.
|
#393 |
|
Zadomowienie
|
ooo też uwielbiam
|
#394 |
|
Raczkowanie
|
Witam, chcialabym trochę schudnąć, proszę o ocenę
:R: I.Drożdzówka z makiem i serem,kubek mleczka 2%,jabłko II. Kanapka z dwóch kromek pełnoziarnistego,z masłem, polędwicą sopocką,ogórkiem i papryką III.Kubuś malinowy bez cukru, 3 marchewki IV.kotlet schabowy(wiem,ze nie mozna ale mama kazała,wiec zjadłam pół) , ziemniaki(nieduzo) , sałatka z kapusty,papryki,marchwii V.bułeczka maślana mała VI.serek wiejski z łyżeczką miodu Edytowane przez Chibiusa Czas edycji: 2009-12-08 o 12:27 |
|
|
|
#395 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bardzo smacznie i ładnie, ale chyba coś mniej niż zawsze ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja kochać kebab![]() a co to za piwka?;> Cytat:
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" Edytowane przez kika171 Czas edycji: 2009-12-08 o 14:09 Powód: literówka |
||||
|
|
|
#396 |
|
Wtajemniczenie
|
kikuś a co to jest garjamka? ^^
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! |
|
|
|
#397 |
|
Zadomowienie
|
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|
|
|
#398 |
|
Zakorzenienie
|
R.
I: duza podluzna grahamka z maslem,wedlina z kurczaka(7plasterkow),jaj kiem na twardo,warzywa,jablko II:2jajka,platki owsiane 5lyzek,warzywa III:kawal indyka gotowanego na teflonie w ziolach ,garsc orzechow IV:100g losos wedzony,warzywa V:wiejski,pomidor,ziola
Yesterday I was sad Today I am happy Yesterday I had a problem Today I still have a problem But today I changed the way I look at it Edytowane przez orzeszek01 Czas edycji: 2009-12-08 o 14:23 |
|
|
|
#399 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wpedzisz sie w niedozywienie. Wg mnie masz ED, siedza Ci w glowie maksymalne glupoty, ze na granicy niedozywienia chcesz robic R; i upracie nie przyjmujesz tego do wiadomosci, wklejajac glodowe opisy. Wg mnie, Twoje posty powinny byc ciete. A propos, jest w ogole po polsku liczba pojedyncza od brokuly? W ogole, ludziska pisza tu "ten brokul", a wydaje mi sie, ze to sa "te brokuly"? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
?Cytat:
Cytat:
PS. Kika, graty.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||||||||
|
|
|
#400 |
|
Przyczajenie
|
Wyrak - własnie wiem ze to bardziej wyglada na P ale już zmniejszylam kcal w porownianiu do moich wcześniejszych jadlospisow i przytylam już tyle ze mogę ćwiczyć wiec sobie jeżdżę na rowerze / rolkach itp. W piątek mam zamiar sprawdzić czy tyje ale raczej centymetrem bo nie chce żeby stawanie na wadze znowu stało się czymś ważnym w moim życiu ...Ale nie jestem pewna czy nie podkrecilam metabolizmu tak ze to dla mnie U
Co do czekolady to lubię tak jak wszystkie slodycze Edytowane przez Megan11 Czas edycji: 2009-12-08 o 15:01 |
|
|
|
#401 |
|
Raczkowanie
|
U/P
1.Owsianka z homo(5 łych płatków, garsc miesznki studenckiej, banan, jabłko) 2. (w szkole) Buła kajzerka z masłem, serem zółtym, pomidorem, papryką Buła z masem wędzonym łososiem, pomidorem 3. Pół woreczka ryżu, 200 g piersi z kurczaka, warzywa orientalne 4. Lila stars(niestety cała paczka ), jogurt Jogobella duży 5. grahamka z masłem, cała makrela + pomidorki, papryka, cebulka serek wiejski z miodem i cynamonem i kako I jak to wygląda ?? Nadaj się na P, zależy mi żeby przytyć 2 kg jeszcze ![]() Proszę o ocene
|
|
|
|
#402 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
serdecznie pozdrawiam![]()
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
|
|
|
|
#403 |
|
Raczkowanie
|
poprosiłabym o ocenkę mojego U
![]() wczoraj: śn: dwie kromki razowca pelnoziarnistego firmy na M (one sa takie raczej wieksze prostokatne) z wedlina z kurczaka, serkiem topionym, pomidorem i ogorkami kon. ( tutaj bylo 7km na biezni i intensywny strecz) 2śn: jogo duzy i ogromne jabco:P obiad: placki owsiane z wiesniakiem i suszonymi jabłkami pod: z 50gr migdałow z homo nat kolacja: piers z kurczaka z kalafiorem dzisiaj: śn. w zasadzie to samo co wczroaj 2śn. migdaly z jogo i otrebami pszennymi (1,5h z hantlami) obiad: makaron z kurczakiem i sosikiem z pomidorow pod: jablko z jogo kolacja: twarog z jakims warzywem oj teraz widze jak monotonnie jadam ale badz co badz prosze o komentarze
|
|
|
|
#404 |
|
Zadomowienie
|
kochana, jak tam dzieciowe sprawy
? a po drugie juz oceniam jadłospisik![]() U; I. Corn flakesy zalane goracym mlekiem z bananem i cukrem cynamonoowym kawa z mekiem gars nerkowcow- smacznie na słodko II. Wiejski z kawa i cynamonem, duze jabłkoo znowu słodkości, chyba słodka z Ciebie dziewczyna- są owocki- czyli witaminki ok III. Łosoś w panierce sezamowo-miodowej , ryz brazowy jakis takis z kukurydza,papryka,cebulka i pieczarkami, gotowane brokuly polane maslem i posypane platkami migdalowymi pysznie brzmi naprawdę i nnkt superIV. Piernikowa latte, duża muffinka czekoladowa lużno i słodycze, ja w CH zawsze kupuję muffinki- chyba juz wszystkie wypróbowane ![]() V. 3 tosty wyskakujace pelnoziarniste z maslem; *domowa konfitura wisniowa, *serem plesniowym i pomidorem, serem zoltym i papryka. pysznie i fajnie, że 3 kromki i ta Twoja konfitura domowa chodzi mi ciagle po głowie, sama robisz takie pyszności Iza mistrzu jak zawsze;*[/QUOTE] fajnie tak na luzie, widać, że jesz to na co masz ochotę i za to
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
|
|
|
#405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
|
|
|
#406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#407 | ||
|
Zakorzenienie
|
CO wy macie taka manie z tymi owocami w drugiej polowie dnia??? Niektorzy tu sie trzesa nad jadlospisami U jakby to bylo R. Normalny zdrowy czlowiek spokojnie moze jesc owoce kiedy chce, no litosci. Ja nawet jak bylam na diecie od lekarza i chudlam, to chudlam jedzac owoce po poludniu, jedzac slodkie itd.
---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- Cytat:
![]() Zeby nie bylo OTa duzego. Moje dziesiejsze U Sniadanie: Owsianka : maly banan + 4 czybate lychy owsianych + 2 lyzki slonecznika + 2 lyzki nasion lotosu + 1 lyzka wolfberries + 5 lyzek mleka kokosowego + 2 lyzeczki miodu + cynamon + mleko 3%. Lunch: sashimi z lososia ( 4 plastry surowego lososia) 2x2 nigiri (2x krewetki 2x omlet). baton musli Nature Valley (tu mi wpadly 3 oponki Haribo, wiecie, takie zelki. Normalnie ich nie jem, ale dziecko czestowalo to nie moglam odmowic. W rezultacie do teraz skrecam sie z potwornego bolu zoladka & reszty wnetrznosci.... No masakra ) Tu mi wpadlo ok 16.00: 1/3 ogromnej papai Tu mi wpadlo: garsc migdalow, kilkanascie nerkowcow Obiad: 2 miski zupy warzywnej z mixem fasolowym&pecakiem. Z kurzym cycem ![]() 1/3 sredniego anansa swiezego Ktos sie pokusi o ocenke?
nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage ![]() Edytowane przez santos Czas edycji: 2009-12-08 o 16:43 |
||
|
|
|
#408 |
|
Raczkowanie
|
Wyraku a co radzisz? przyznam szczerze ze przeczytalam caly watek o tym co dziewczyny jedza po treningu i myslalam ze bedzie okej...moze faktycznie tych migdalow nie powinno tam byc a wiecej bialka przed
|
|
|
|
#409 |
|
Raczkowanie
|
hej santos! Co do brzucha to zależy od dnia. Np. przez ostatnie dni bylo OK, a dzis od razu po wstaniu bieglysmy jak głupie
Ogółem musimy zmienić sniadanie i od jutra wprowadzamy zmiany; albo będą jakies kanapki, albo ryż A tak poza tym to jest Całkiem nieźle W 50 % pomogło odstawienie czekolady, teraz tylko nerwy na bok [ przez drażliwe jelito lekki stres powoduje wizyte w WC na okolo godzinkę minimum;/], gastrolog i wierzymy że będzie OK Widzimy znaczną poprawę-nie jest jakoś super jeszcze, ale ważne że lepiej
|
|
#410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#411 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Inne zrodlo bialka po treningu, szybciej przyswajalne.
||
|
|
|
#412 |
|
Raczkowanie
|
Zeby nie bylo OTa duzego. Moje dziesiejsze U
Sniadanie: Owsianka : maly banan + 4 czybate lychy owsianych + 2 lyzki slonecznika + 2 lyzki nasion lotosu + 1 lyzka wolfberries + 5 lyzek mleka kokosowego + 2 lyzeczki miodu + cynamon + mleko 3%. hmmmm.. nie mas czegos takiego ze po pewniej ilosci owsianki zaczyna Cię boleć vrzuch i goni do wC?? U nas granicą są 4-5 łyżek własnie i zastanawia nas czy do wina jelita czy żołądka. Ogółem mega smacznie wygląda i pewqnie takie było ![]() Lunch: sashimi z lososia ( 4 plastry surowego lososia) 2x2 nigiri (2x krewetki 2x omlet). baton musli Nature Valley hmmm... dobry ten batonik?? ![]() (tu mi wpadly 3 oponki Haribo, wiecie, takie zelki. Normalnie ich nie jem, ale dziecko czestowalo to nie moglam odmowic. W rezultacie do teraz skrecam sie z potwornego bolu zoladka & reszty wnetrznosci.... No masakra ) Nie dziwimy się Zauweazylysmy wlasnie ze slodycze i inne tego typu rzeczy strasznie źle działają na nasz organizm [keidys pochlanialysmy ich wielkie ilosci i nie bylo tak źle] Tu mi wpadlo: garsc migdalow, kilkanascie nerkowcow ( wlasnie zjadlysmy cos ala podwieczorek z duzo iloscia migdalow, orzechow wloskich i wlasnie nerkowcow )Obiad: 2 miski zupy warzywnej z mixem fasolowym (mmmmm ] &pecakiem. Z kurzym cycem![]() 1/3 sredniego anansa swiezego Ktos sie pokusi o ocenke? [/QUOTE]A jak z kolacją? Jesz w ogole?? Podwieczorek?![]() Podoba nam się twój ajdłospis A jak u Ciebie z brzuchem?? Już lepiej? [nie licząc tych zelek ]PS. dzięki za ocenę
Edytowane przez twinsy21 Czas edycji: 2009-12-08 o 16:30 |
|
|
|
#413 |
|
Zakorzenienie
|
U/P (?)
1.) grahamka z maslem, zoltym serem i pomidorem serek wiejski herbata z sokiem malinowym 2.)ciastka LuGo! z owocami, jablko 3.)gorąca czekolada z bitą śmietaną pół czekolady Schogetten trzykolorowej (ta taka bialo-brazowa-czarna)4.)zupa pomidorowa z makaronem miesem i żołądkami. spora porcja, duuzo żołądków ![]() 5.)czekoladka nadziewana jogurtowo-truskawkowa 6.)orzechy wloskie, jogurt 7.)duze jabłkooo. i jak, moze byc?
|
|
|
|
#414 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=twinsy21;15738471]
. hmmmm.. nie mas czegos takiego ze po pewniej ilosci owsianki zaczyna Cię boleć vrzuch i goni do wC?? U nas granicą są 4-5 łyżek własnie i zastanawia nas czy do wina jelita czy żołądka. Ogółem mega smacznie wygląda i pewqnie takie było ![]() U mnie jelito by sie i tak nie objawialo w ten sposob, bo ja mialam zaparciowa postac ZJD ![]() hmmm... dobry ten batonik?? Jadalam lepsze, ale z dostepnych tu musli batonikow BEZ pszenicy ten jest najlepszy (bo inne w ogole ciezko dostac haha!)Nie dziwimy się Zauweazylysmy wlasnie ze slodycze i inne tego typu rzeczy strasznie źle działają na nasz organizm [keidys pochlanialysmy ich wielkie ilosci i nie bylo tak źle] Zalezy jakie slodycze. Smieciowych ja nie jadam, jak juz jem to najczesciej owsiane ciasteczka nairns, ktore sa bez konserwantow i takie "podstawowe". A te zelki kiedys juz raz zjadlam w duzej ilosci i nic mi nie bylo. WIdac moj zoladek sobie przypomnial :PA jak z kolacją? Jesz w ogole?? Podwieczorek?![]() Podoba nam się twój ajdłospis A jak u Ciebie z brzuchem?? Już lepiej? [nie licząc tych zelek ]U mnei z brzuchem - jelitem jest w 100% ok. Tzn od kiedy trzymam diete, jesli nie trafi mi sie nieswiadomie cos z pszenica (ale to sie zaaadko zdaza) to nie mam zadnych objawow. 100% uleczona jestem hehe. Zoladek to inna historia. Jest lepiej, ale czasem mi sie beka, czasem mam zgage (ostatnio lapie mnie po owsiance z bananem czasem) td. Normalnie wystarczylyby na to moje leki, ktore po zakonczeniu dluzszej kuracji jadlam juz tylko " w razie potrzeby", ale ich nie mam. Napewno mnei nei boli zoladek, jelita dzis to chyba poraz pierwszy od hooo hoooo pol roku minimum, jak nie wiecej, a zoladek to chyba z rok mnie nie bolal. Rezim pomaga
|
|
#415 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Musisz coś przytyć? |
|
|
|
|
#416 |
|
Zakorzenienie
|
Aha. Kolacji nie jadam, bo "obiad" jest u mnie tak miedzy 19.30 a 21. W dzien, w ktory bo musze ugotowac (zazwyczaj na 2 dni gotuje) to jest o 20.30 wiec nie wiem, kiedy niby kolacja :P. Wczesniej nie mam jak cos zjesc, bo jestem w pracy. Czasem wrzuce jakis kawalek owocaa albo orzechy. Swoja droga wlasnie mi sie przypomnialo, ze dzis wtrazolilam w pracy 1/3 duzej papai i nie umiescilam w menu. Zaraz zedytuje
|
|
#417 |
|
Zakorzenienie
|
jestem po diecie, podczas ktorej w czasie 3 miesiecy schudlam 10kg. jadlam codziennie ok 1000kcal. teraz waze 41kg przy wzroscie 158. wygladam troche za chudo moim zdaniem i nawet moi znajomi mi mowia, ze powinnam przytyc. no i nie mam okresu od 2 miesiecy. dlatego postanowilam skonczyc z dieta i przytyc kilka kg. mam nadzieje, ze uda mi sie odzyskac okres.
|
|
|
|
#418 |
|
Raczkowanie
|
P;
Śniadanie; Mix płatków; corn flakes, lubella mussli zimowe, cini minisy truskawkowe, fitella bananowa zalane maślanką o smaku pieczonego jabłka. Puszka orzeszkow w miodzie, 2 banany 2 śniadanie; Pierogii z serem i cynamonem (niestety kupne), polane smietana z cukrem, kawa z mlekiem. gdzies w miedzy czasie 3 ostatnie delicje pomaranczowe Obiad; Noga z kurczaka (udko+pałka) w soku cytrynowym i curry, ziemniaki z koperkiem polane sosem z kurczaka, fasolka szparagowa polana bulka tarta z masełkiem. deser; puszka mandarynek w syropie Podwieczorek (właśnie jem); Duża bułka ala chałka, pół z masłem orzechowym i dżemem brzoskwiniowym (na wizazu wyczytalam to polaczenie ), pół z maslem serkiem wiejskim i miodem, kubek 0,5 l kakao miodowego puchatek. i reszte wiesniaka skoncze z miodem![]() Kolacja bedzie; kanapki z bagietki (taka ok, 30 cm), z maslem,serem zoltym,szynka,jajem,warzy wami, herbatka z miodem mam ochote na grzeska w czekoladzie wiec na pewno wpadnie i Danio bananowe bo dawno nie jadłam
|
#419 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- Cytat:
Oby tak dalej ![]() Proszę o odpowiedź odnośnie pierogów
|
|
#420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:12.

nie mam sie cźym chwalic po prostu
na swieta źostaje tuuuu... nie wiem kiedy źawitam, moźe na wielkanoc alepewnie na krotko.

:
i 
okres masz?

za dobrze Wam z tymi obiadkami
ź tuncźykiem, ssalta, ogorem, pomidorem,serem i sosem plus latte zestaw apetyczny

/ :
?
), jogurt Jogobella duży 

Ogółem musimy zmienić sniadanie i od jutra wprowadzamy zmiany; albo będą jakies kanapki, albo ryż![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)