|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#961 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie
Cytat:
|
|
#962 |
|
Zakorzenienie
|
Kamyku - super, że jesteś !
|
|
#963 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ściskam Cię ciepło ---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ---------- Cytat:
|
|
#964 |
|
Zakorzenienie
|
Brzoskwinia
|
|
|
|
#965 |
|
Rozeznanie
|
Brzoskwinko super, że wszystko ok
mówiłam, że z tym paciorkowcem nie taka straszna sprawa wow, w tym roku już przytulisz swoją kruszynkę
|
|
|
|
#966 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W Krzeczynie, hmm moze sie wybiore No mi z grubszych rzeczy brakuje wozka, lezaczka i karuzelki. Ale to przeznaczylam na poczatek stycznia. A w grudniu chce zalatwic apteczne rzeczy i bedzie wsio
|
|
|
|
|
#967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jaki duży chłopakJak masz urodzić w tym roku to jedz w święta ile wlezie, organizm nie zdąży jeszcze przetrawić tego w kilogramy
|
|
#968 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny a ja mam pytanie tak z innej beczki choc biorac pod uwage wasze historyjki o tesciowych to moze i sie wpasuje
Otoz chodzi mi o to czy mowicie do swoich tesciowych "Mamo"?? lub jakos inaczej bo ja mam tesciowa dopiero od ponad roku ale nie potrafie sie przemoc i mowic do niej mamo (tak samo do tescia zreszta). Mimo iz to fajna babka i generalnie nie narzekam na nia, mam z nia bardzo dobry kontakt. No i mysle sobie ze kurcze chyba bym chciala do niej zaczac tak mowic ale jakos mi to w gardle staje. Ciekawe czy kiedys mi przejdzie. Ale zastanawialam sie czy to tylko ja mam takie problemy....
|
|
|
|
#969 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo apetyt mi dopisuje całą ciążę. Gin już mi nie dał recepty na fenoterol tylko kazał skończyć to co mam, a zostało mi na 6 dni, ciekawe jak to się przełoży na skurcze macicy jeszcze się okaże że nie będę mogła w święta jeść bo będę karmić ![]() Bubi - no miałaś rację z tym paciorkowcem, najważniejsza jest świadomość, teraz muszę tylko na porodówce pilnować żeby mi podali ten antybiotyk. A gin w ogóle mówił, że co 3 kobieta to ma. ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- Cytat:
fakt że obie byłyśmy lekko drinknięte do teścia też jakoś w tym czasie. Ale mój tż do tej pory nie mówi mamo i tato do moich rodziców, tylko jakoś tak bezosobowo (albo teściowa, teść).
|
||
|
|
|
#970 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a moja waga od początku ciąży wzrosła o 16 kg i wczoraj zauważyłam kilka czerwonych rozstępów na tyłku no i pomimo że to już 36 tydzień mały wciąż nie obrócony, następną wizytę mam za dwa tygodnie i wtedy lekarz ustali mi termin cesarki, bo raczej już mało prawdopodobne że się mały obróci. Malga19 mi najbardziej z tych imion, które podałaś podoba się Magdalenka KarmazynowyKamyk dobrze że już jesteś w domku lece dr housa oglądać
|
|
|
|
|
#971 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uważam że matka jest tylko jedna i jakoś tak do obcej kobiety z dnia na dzień mam mówić "mamo"...? ![]() Teraz już tak mówię ale rzadko.... za to teściowa bardzo by chciała żebym się do niej tak zwracała a sama zwraca się do mnie bardzo miło typu "córeczko" itdA mój TŻ bez żadnych problemów mówi do moich rodziców mamo, tato, już nawet przed ślubem zaczął.. ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- Cytat:
![]()
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2009-12-09 o 20:00 |
|||
|
|
|
#972 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
chociaz tak sobie mysle, ze moze bede mowic babciu
|
|
#973 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mialam wiekszy problem niz moj Tzet bo on juz po kosciole w formie zartu powiedzial do moich mamo tato i tak zostalo
![]() Kamyku dobrze ze juz jestes w domku , bo w domku zawsze najlepiej Dziewczyny dobrze ze wsio ok z wami i waszymi dzidziami.. ja juro zmykam na wizyte i ciekawe co tam u mojego dziecka ![]() milego wieczorku zycze |
|
|
|
#974 |
|
Zakorzenienie
|
gospaj ja do mojej mowie bez osobowo
jakos nie moge sie przemoc zeby mowic do niej mamo moimo tego ze jest fajna babka i sie dogadujemy fajnie ale jakos tak mi dziwnie
|
|
|
|
#975 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#976 | ||
|
Zadomowienie
|
fleurdelacour - położna na SR mówiła, żeby na samym początku sobie odpuścić ochraniacz, bo jak dziecko jest takie małe to jeszcze słabo się wierci i ryzyko, że się walnie główką w szczebelki jest mało prawdopodobne. Poza tym to ani ono nie ogląda świata z boku, no i mamuśkom trudniej obserwować maluchy.
Ale z tymi 12 m to przesada brzoskwinia - czyli nie jest tak źle ![]() Popieram inne dziewczyny - święta są po to, żeby dobrze zjeść. Na diety i ewentualne odchudzanie (o ile w ogóle będzie potrzebne) jeszcze będzie czas gosbaj - ja mówię bezosobowo Zresztą teściowa też nie bardzo chciała, żebym do niej mówiła "mamo", bo w końcu matkę ma się tylko jedną kasya no to mały już nie taki mały. Z tym odwróceniem się to trudno powiedzieć, mój na usg w 34 tc i 4 dni był juz odwrócony, a jeszcze 3 tygodnie wcześniej siedział sobie na pupie. Okaże sie za 2 tygodnie ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale do niej sie zwracam: mama. Przy czym wiadomo, ze do wlasnej matki inczej, a do tesciowej inaczej: np. "a czy mama juz byla w sklepie?" Do swojej mowie: "bylas w sklepie?". Co do ochraniacza - to szybko sie przyda. Juz 2-miesiaczne dziecko sie przemieszcza. I wlasnie wtedy jest wazne zeby nie walilo glowa o szczebelki. Bo pozniej to juz dla takiego rocznego to juz mozna sciagnac i tak bedzie wstawal i nie raz przywali glowa o szczyt lozeczka
|
|
|
|
|
#978 |
|
Rozeznanie
|
ja do swoich teściów mówiłam pani/pan nawet po ślubie, bo uważam, że to od nich powinna inicjatywna wyjść, żebym mówiła mamo tato. Moja mama powiedziała mojemu mężowi, żeby do niej mówił albo po imieniu albo mamo i mówi mamo i tato
a mojej teściowej zwróciła uwagę moja szwagierka, że jak to ja mówię do niej pani i powiedziała, żebym mamo do niej mówiła, ale też zwracam się raczej bezosobowo, a czasem mamo. ciężko jest się przestawić, a jeszcze z nimi mieszkamy. A mojego męża tata mówi na mnie Pyza a teściowa zwraca się do mnie córcia
|
|
|
|
#979 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dostaliśmy talony za 380 zł na dzień nauczyciela, więc teraz raczej nic nie dadzą. Nic narazie nie słychać, więc tak podejrzewam.Ja robię z moimi dziećmi Jasełka = spotkanie wigilijne 21 XII, dzień później mamy Jasełka szkolne. |
|
|
|
|
#980 |
|
Zakorzenienie
|
Syla,Brzoskwinia,Kasya
![]() Kolka Malinka ile placilas za pzumokoki i meningokoki ? Agape ja mam reczny Aventa wiec tez nie pomoge Youyou u mnie wymaz z 32tc ujemny i oby taki zostal ![]() ---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- Kapi dopiero na to teraz wpadlam, ze Ty bedziesz najlepiej zorientowana Jakie sa teraz ceny szczepionek - chodzi mi o pneumokoki, rotawirus i meningokoki
Edytowane przez aldii Czas edycji: 2009-12-09 o 20:43 |
|
|
|
#981 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#982 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to jest z jej strony miły zwrot ale mnie też jakoś razi, mam wrażenie że tak mówi bo teściowa nie ma córki (tylko dwóch synów) i na mnie "nadrabia"...z tym kazirodczym porównaniem to prawda, wcześniej o tym nie pomyślałam ![]() A najlepiej do TŻ to zwraca się moja mama, bo mówi per "młody"
|
|
#983 |
|
Zadomowienie
|
Kwota Poli zwaliła mnie z krzesełka, ale kwota o której napisałaś wogóle nie mieści mi się w głowie, że tyle można dostać na święta...
Mój mąż jak dostanie symbolicznie 100 zł to będzie dobrze, no a ja raczej nie nastawiam się w tym roku na bony świąteczne - jak już pisałam. W ubiegłym roku nie mieliśmy nic na dzień nauczyciela, to dostaliśmy bodajże po 250 zł do Polo Marketu. Dziewczyny, które zamawiały materace z allegro - Ile płaciłyście za kokos pianka gryka? W sklepie u mnie kosztuje chyba 82 zł, a nie pamiętam po ile Wy płaciłyście na allegro. Z góry dzięki za inormacje
|
|
|
|
#984 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczynki za trzymanie kciuków
![]() po wizycie u gina wszystko OK, szyjka w normie, żadnego rozwarcia nie ma ani nic-jedynie znowu dostałam globulki:/ miałam krótkie USG by sprawdzić serduszko,dzidzia dalej leży główką w dół, pleckami z boku...mówiłam jej,że często tam gdzie ma plecy czuję "grzebanie"-a ginka powiedziała, że dzidzia może różnie rączki dawać, również za plecy, więc bardzo możliwe. Następna wizyta 28.12 - wtedy mam przynieść wyniki morfologii oraz moczu. Do końca ciąży nie będę już mieć robionych więcej badań-jedynie jeszcze paciorkowca, którego mam sprawdzić jakoś przed świętami, a na wyniki czeka się tydzień. No i podkukała między nóżki-nadal chłopczyk ciekawa jestem czy jak będę na następnej wizycie to kolejną będę mieć wcześniej niż 3 tygodnie...aha..w karcie ciąży wpisuje się wysokość dna macicy - 3 tygodnie temu miałam 3/P co oznaczało 3 palce nad pępkiem, a teraz mi wpisała W/P - nie mam pojęcia co to oznacza..jutro muszę zrobić fotkę brzucha...nie robiłam już chyba z 6 tygodni....aaaaaa.....
Edytowane przez patinka_ Czas edycji: 2009-12-09 o 21:11 |
|
|
|
#985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, w tamtym roku tez mieliśmy sporo bo 500pln, a w tym chyba nasz ZFŚS miała sporo oszczędności i nieco przyszaleli ![]() CO do kosztu materacyka to ja wczoraj przymierzałam się do kupna i widzę ze po 50-60 zł można kupić: http://www.allegro.pl/item842900823_...0_x_60_cm.html http://www.allegro.pl/item834440662_..._promocja.html http://www.allegro.pl/item844926429_..._warszawa.html Ja jednak nie będę kupować osobno materacyka bo jak dziś się okazało musimy kupić łóżeczko więc znalazłam aukcje kompletów łożeczko+materacyk..
|
|
#986 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nooo z tą grypą to masakra, pisałam Wam wcześnije, że tak jest al emiejmy nadzieję, że odwołają te zakazy na nasz czas ![]() ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Cytat:
|
|
#987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super że wszytsko dobrze, no i czekamy na fotki )
|
|
#988 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#989 |
|
Rozeznanie
|
zapomniałam Wam napisać, że wczoraj na SR dostałysmy wykaz produktów, które nie możemy jeść w czasie karmienia piersią....no i okazuje się, że o wodzie i chlebie będę chyba
|
|
|
|
#990 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moi rodzice żyją, ale mój mąż też nie mówi do nich Mamo, Tato, bo rodziców to on miał jednych. Oni o tym wiedzą i sami powiedzieli, aby mówił do nich nie na Pani/Pan, a po imieniu. Do mojej Mamy mówi po imieniu, a do ojca raczej zwraca się bezosobowo i jest OK
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:56.

więc ja mam wolne...

.
.
. Wyniki mam niby dobre. Lekarz mówi, waga dobra... ( spojrzał w kartę) ups 20 kg na plusie
, teściowa jak nawet do biedronki idzie to zajmuje jej to pół dnia....
tak się rozmarzyłam.
wow, w tym roku już przytulisz swoją kruszynkę
gin dzisiaj powiedział, żebym postarała się zmieścić w 20 do porodu 

do teścia też jakoś w tym czasie. Ale mój tż do tej pory nie mówi mamo i tato do moich rodziców, tylko jakoś tak bezosobowo (albo teściowa, teść).
i wczoraj zauważyłam kilka czerwonych rozstępów na tyłku