|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. II :-)
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15765755]Dziewczyny, absolutnie NIE WIERZĘ w opowieści dziwnej treści pt.: "nie wiedziałam, że jestem w ciąży do momentu porodu"
Po prostu czasem łatwiej kobiecie/dziewczynie udawać totalną debilkę, może bała się, że facet/matka/ktoś tam będzie namawiał ją na usunięcie, a ona nie chciała. A te programy amerykańskie to wybaczcie, ale - widziałyście kiedyś Jerrego Springera? Pewnie tak - to wiecie, jak tam cudnie ludzie pod publiczkę potrafią grać [/QUOTE] Szaja, wiem - to dziwne historie. Ale emitował je program Discovery, a tam nie ma programów w stylu Jerrego Springera. Pewnie nieco podkolorawli te historie, niemniej jednak byłam w lekkim szoku jak to oglądałam. |
|
|
|
#1622 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam kilka par takich różowych i bardzo mi się przydały u zimowego dziecięcia [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15765755]Dziewczyny, absolutnie NIE WIERZĘ w opowieści dziwnej treści pt.: "nie wiedziałam, że jestem w ciąży do momentu porodu" Po prostu czasem łatwiej kobiecie/dziewczynie udawać totalną debilkę, może bała się, że facet/matka/ktoś tam będzie namawiał ją na usunięcie, a ona nie chciała. [/QUOTE]coś w ty jest ![]() zwłaszcza,że w USA można usunąć ciążę do 8mż ![]() Cytat:
![]() inne chudną/tyją na zmianę,to naprawdę indywidualna sprawa możesz powiedzieć o tym swojemu ginowi,może zlecić Ci zbadanie tarczycy,ale jak nie masz innych niepokojących objawów to wszystko jest oki Cytat:
no właśnie,zapomniałam pytać-Kropko,to jakieś wskazówki kuchni Pięciu Przemian? ja jem to na co mam ochotę,słucham instynktu,a że z natury wybieram raczej rzeczy zdrowe i wartościowe(przynajmniej się staram ),jem owoce,warzywa,dużo białka- to chyba nie wyrzadzam dzidkowi żadnej krzywdy![]() ale uwaga! uwaga! piję kawę codziennie! to chyba mój jedyny grzech-ale gin pozwolił.Ja bez kawy rano nie jestem w stanie funkcjonować,a muszę być na fleku w pracy i opiekując się żywiołową dwulatką
|
|||
|
|
|
#1623 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Dobry wieczór
![]() Śliczne te Wasze brzuszki ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Mam taki sam dowód na to, że chłopie będzie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
ja bym się wybrała do lekarza
|
||||||||||
|
|
|
#1624 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Witajcie również pozostałe nowe mamusie ![]()
|
||
|
|
|
#1625 |
|
Raczkowanie
|
I co podziałało?
|
#1626 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tak sobie Was tylko czytam a że nic ciekawego nie miałam do napisania to się nie odzywałam..
Muszę się tylko pochwalić, że dziś cały dzień "zadręczałam" maleństwo muzyką bobasa i wieczorem zaczęło sobie tańczyć Czuję już te kopniaczki tak, że jestem pewna, że to to
|
#1627 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A ja ciagle nic nie czuje ![]() długo mnie nie było, ale mam takiego lenia ostatnio, ze az wstyd. I znowu przeziębienie mnie dopadlo, i to takie, ze na dwa dni stracilam głos, wiec jeżeli ja czymś "pachne" to czosnkiem i cebula. ![]() Zrobiłam sobie pare dni wolnego i chyba jeszcze jutro posiedze w domku. |
|
|
|
|
#1628 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak? Bez pieczywa, nabiału, mięsa? Same rośliny i zboża plus woda? Jakoś ciężko mi to przyjąć. ![]() ---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ---------- Cytat:
![]() I witaj. ![]() ---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ---------- A ja mam dylemat... Może mi coś podpowiecie... ![]() Koleżanka sprzedaje mieszkanie w mieście, gdzie mieszkałam przed 5 laty, w mieście moich rodziców, 12km od mojego mieszkania obecnego, 15km od mojej pracy. Teoretyczne plusy zamiany są takie: - mieszkanie większe od mojego, plus jeden pokój, plus jasna kuchnia, plus balkon; - mieszkanie w bloku moich rodziców, więc mama miałaby blisko, bo to ona będzie się opiekować glutkiem, po moim powrocie do pracy; - mieszkanie 3 pok. w tym mieście kosztuje tyle co moje obecne 2 pok. tu, mieszkam w drogiej, pożądanej dzielnicy, więc praktycznie nie musiałabym nic dokładać; - mieszkanie do zamieszkania, bez generalnego remontu; dostępne od już, spokojnie można się przenieść, a potem sprzedawać obecne; Minusy: - ten sam blok to jak dla mnie za blisko; - nie chcę wracać do tego miasta już... - tam nie ma windy, a 3 piętro; - dojazd do pracy od 1 do 1,5 godz. w jedną stronę - busem; i dojazd męża do pół godz. autem; obecnie mój dojazd do pracy to 5 min; męża podobnie; Jednakże tu gdzie mieszkam teraz większego lokum nie kupię, bo tu metr kwadratowy kosztuje ponad 4tys. zł. Do dopłaty wychodzi sporo... Tak czy siak wychodzi nam się wynieść do dużego pokoju i tam rozkładać wyrko, gdy dzidek wyrośnie z łóżeczka. No ale przecież ludzie tak żyją... Dojeżdżać do mnie będzie moja mama, więc też tak średnio z tym... Ale potem, gdy małe będzie większe, to ja mam i przedszkole i szkołę w drodze do pracy. A tam... o 6 nie odstawię dziecka do przedszkola ani do szkoły, cały czas muszę w to mieszać rodziców i prowadzać młode do nich, a oni potem odprowadzać do ww. instytucji... Teraz mieszkam w fajnym miejscu, centrum starego miasta, zielono, cisza, park, plac zabaw, blisko markety, szkoły, kina do wyboru... Tam nie ma nic, spokojne górnicze blokowisko, w centrum, przy najruchliwszej ulicy miasta, znowu przestawianie się na ruch uliczny 24h. Już mi się w głowie kręci od wczoraj. ![]() Ale jak tak czytam co napisałam, to mi jednak wychodzi, że bardziej chcę zostać tu, niż korzystać z wygody mieszkaniowej tam.
Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2009-12-10 o 07:56 |
||
|
|
|
#1629 | |
|
Zakorzenienie
|
i to jeszcze jak
Cytat:
jeżeli jesteście zadowoleni z tego, co macie teraz, to może faktycznie nie warto niczego zmieniać. ludzie żyją z dziećmi i w wynajmowanych kawalerkach, dając sobie całkiem dobrze radę ![]() miasto się rozwija, ale Gliwic nie dogoni. |
|
|
|
|
#1630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co prawda tam jest blisko wyjątkowo, to fakt. Tu do ośrodka zdrowia mam podobnie. Niestety nie mam tamtych lekarzy i to jest minus największy. ![]() Szkół nie porównuję, bo tu mam bliżej i to do wyboru. Z czego jedna jest z oddz. integracyjnymi, na naprawdę europejskim poziomie, z wieloma kołami zainteresowań. Targ to masakra, rzeczywiście. ![]() A propos kawalerek... Znam ludzi, którzy mieszkają w kawalerce w Kwie, na 22m, z dwójką dzieci i psem dobermanem. Nie wiem jak to robią, ale żyją tak już parę lat.
Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2009-12-10 o 08:26 |
|
|
|
|
#1631 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;15759745]EDIT: jak Wam się podobają takie papcie dziergane: http://www.allegro.pl/item839721187_...zent_9609.html myślę, czy by takich młodszej siostrze pod choinkę nie kupić.[/QUOTE] swietne, po prostu swietne jak balerinki..Cytat:
![]() Gratulacje choinki, my chyba kupimy w nastepny weekend dopiero.. Ozdoby piernikowe tez zrobie w tym roku, niech pachnie ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;15761217]tak, ida świeta, idą.... ![]() ja z choinką jeszcze poczekam- stroimy z zasady w ostatnią niedzielę przed wigilią, - w każdym oknie coś wisi, na meblach świeczki, lampiony... stajenka. [/QUOTE]Musi byc slicznie. Moze zdjeciunia ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jeszcze nadrobisz z waga. Zobaczysz ![]() Kropko, ja bym nie zmieniala mieszkania. Plusy i walory obecnego miejsca bija na glowe nowe mieszkanie i jego okolice. Mysle, ze zle bys sie tam czula nawet jesli bylo by to 4 pokojowe mieszkanie. Jesli nie podoba Ci sie okolica i nie chcesz do niej wracac to nie ma chyba co pakowac sie w zamiane.. Jeszcze wchodza w to zbyt skomplikowane i trudne dojazdy do pracy, pozniej szkoly, czy Twojej Mamy do Was... Cos czuje, ze w obecnym miejscu jest Ci rewelacyjnie ale okazja kupna wiekszego mieszkania jest duza pokusa bo myslisz o przyszlosci z dzieciaczkiem ale wiesz..."zamienil stryjek siekierke na kijek" Teraz maly i tak bedzie z Wami w sypialni a jak trzeba bedzie go wyprowadzic to wtedy bedziecie sie zastanawiac co robic. Za kilka lat wszystko moze sie zmienic, mieszkania beda tanansze, albo Was po prostu bedzie stac na wieksze itp itd..albo traficie na super okazje.... W rodzinnym domu mieszkalismy z bratem bardzo dlugo w jednym pokoju a rodzice w duzym/stolowym mieli sypialnie i bylo fajnie.. Edit: dodam jeszcze, ze jesli chodzi o mnie i o powazna decyzje to malutkie "ale" jest czesto powodem do rezygnacji bo jesli mam zrobic sobie lepiej niz teraz to nie moge miec watpliwosci i naprawde musi byc to lepsze tak na 100 % A co maz na to?
IF MOMMA AIN'T HAPPY AIN'T NOBODY HAPPY körö körö kirkkoon Edytowane przez araczki Czas edycji: 2009-12-10 o 09:23 |
||||
|
|
|
#1632 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Niekoniecznie jest to dobre ale skończyły się moje problemy jelitowe. I znowu nie jem tego tak długo, bo około 3 tyg., może mi do świąt się znudzi jak zobaczę te wszystkie dobre rzeczy na stole ![]() ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Wiecie co, właśnie wymyśliłam, że na święta kupię Tż-owi elektryczną maszynkę do golenia. Co o tym myślicie ?? |
|
|
|
|
#1633 |
|
Zakorzenienie
|
Kropeczko no ja leżę bo muszę, bo jak pochodzę chwilkę to bruch boli. Osttanio nawet miałam przykurcz z jednej strony macicy i musiałam brać specjalne leki. Poza tym już nieraz się pakowałam do szpitala bo jak się źle czułam gin kazał przyjechać i że będziemy się zastanawiać co robić, ale jak na razie jestem w domu. Od kilku dni jest nawet ok bo więcej chodzę czyt. nie tylko do WC ale i nawet na jakieś malusie zakupki do 2 sklepów podwieziona pod drzwi się udało iść. Mam nadzieję że teraz to już tylko lepiej będzie
![]() Moje dane do listy Aneta (18.08.83) tp. 10 maj Maja/ Lenka lub Dorian/ Kordian Dziewczynki ja na razie się muszę tu do was wciągnąć żeby czynnie uczestniczyć więc się od razu usprawiedliwiam ![]() Ale od razu powiem że podzielam zdanie Kropki, kobitki nie dać się wykorzystywać - ciąża to czas w którym kobiecie się należą specjalne względy. To i tak dobrze jak Tż nie musi wszystkiego robić. Na mojego spadły wszystkie obowiązki, sprzątanie, pranie, zakupy, ba nawet jak wolno mi było tylko do WC wstawać to nawet jedzenie do łóżka. I nie ma wyjścia, wiadomo że może nie posprząta tak jak ja itd. ale to jest teraz najmniej istotne, przed porodem mama z siostrą wpadną i zrobią wielkie porządki a póki co M daje sobie radę. Teraz i tak jest lepiej bo się mi udaje coś ugotować jak się lepiej czuję
Edytowane przez olivka_7 Czas edycji: 2009-12-10 o 09:45 |
|
|
|
#1634 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przez parę lat żałowałam, że kupiłam mniejsze mieszkanie tu, a nie większe tam. Ale potem mi przeszło. Jednak czas to cenna rzecz. Teraz wstaję 6:15 - 6:30, a w pracy jestem o 7. Jeżdżąc stamtąd o 6:05 już wsiadałam do busa, a że nie mogę jeździć na czczo, wstawałam o 5ej, żeby zjeść śniadanie... 1,5 godz. spania mniej, 1-1,5 godz. w drodze razy dwa. Doceniłam ten czas zyskany, po 3 latach tutaj. ![]() A może to lenistwo jest? ![]() Cytat:
Kiedyś nie marzyłam nawet, że zamieszkam w Gliwicach, choć uwielbiam to miasto od zawsze. Naprawdę mi tu dobrze. ![]() Cytat:
![]() To mieszkanie, które mamy teraz to była okazja. Owszem, do remontu, ale za takie pieniądze kupić coś w G-cach to był cud, nikt mi dziś nie wierzy, że dałam ile dałam. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ktoś mądry powiedział kiedyś: "jeśli nie jesteś pewien, że powinieneś coś zrobić, na ogół oznacza to, że nie powinieneś". ![]() Mąż uważa, że miejsce dla nas jest tam, gdzie zechcemy, on się nie przywiązuje. Mógłby się przenosić choćby dziś. Odległości też go nie bolą, bo on lubi za kółkiem siedzieć. Tylko jak zaznaczyłam dużą bliskość do moich rodziców na tamtym mieszkaniu to się zaśmiał i stwierdził, że fakt, trochę za blisko. ![]() ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Cytat:
Tzn. akurat do strzyżenia, nie golenia, ale jeden grzyb. I mnie się przydaje do strzyżenia bobra. Cytat:
Ale oby było coraz lepiej, bo potem to i leżeć nie tak wygodnie. Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2009-12-10 o 09:47 |
|||||||
|
|
|
#1635 | ||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
znam dwie kobiety, które dopiero będąc w 6 miesiącu zajarzyły, że są w ciąży, (jedna była na zastrzykach antykoncepcyjnych, druga miała bardzo nieregularne okresy), ale żeby w ogóle nie wiedzieć... jakoś wątpię. Cytat:
podaj jeszcze swoją datę urodzenia, to dopiszę Cię do listy. Cytat:
- jak dla mnie.[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15765755] A te programy amerykańskie to wybaczcie, ale - widziałyście kiedyś Jerrego Springera? Pewnie tak - to wiecie, jak tam cudnie ludzie pod publiczkę potrafią grać [/QUOTE]nie widziałam, pierwsze słyszę. Cytat:
Mam nadzieję, że zagościsz u nas na stałe. Podaj swoją datę urodzenia, to zaraz dopiszę Cię do listy. Cytat:
czasem lepiej ciaśniej ale milej. ![]() Cytat:
omg, dla mnie nie realne, ja mam większy pokój tv. Wczoraj do 22:00 miałam korki, zanim zjechałam do domu, ogarnęłam się, troszkę poczytałam, zjadłam kolację.. była 0:30... ![]() a dzis o 6:00 Maksiu woła z łóżeczka "Mamusia, obudził się króliczek! Wyjść chce do mamusi!" Zabrałam go do nas do łóżka z myślą, że jeszcze na troszkę zaśnie... ale nic z tego. : "Mamusiu, mleczka chce Maksiu", "Mamusiu ubierz skarpetki Maksiow, zimno w łapki." "Mmausiu siku chce Maksiu" "Mamusiu ubierz ubranko bo piżamka brudna będzie..." i teraz mi się oczy lepią.
|
||||||
|
|
|
#1636 |
|
Zakorzenienie
|
A dziś dla odmiany ja miałam kretyńskie sny.
Mąż wstał do pracy po 5ej, opowiedział mi jakie durnoty mu się śniły, pośmialiśmy się i wróciłam do wyra... Jak się kładłam, brzuch mnie zabolał. I jak na komendę śniło mi się, że się budzę, patrzę na bieliznę, a tam plamy brązowe... Oczywiście panika, co robić, zaraz myśl, że dziś do lekarza, czy iść do pracy i że muszę, bo dzisiaj wypłata i takie tam... Obudziłam się i ulga, że to mi się śniło tylko... ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;15772788] a dzis o 6:00 Maksiu woła z łóżeczka "Mamusia, obudził się króliczek! Wyjść chce do mamusi!" Zabrałam go do nas do łóżka z myślą, że jeszcze na troszkę zaśnie... ale nic z tego. : "Mamusiu, mleczka chce Maksiu", "Mamusiu ubierz skarpetki Maksiow, zimno w łapki." "Mmausiu siku chce Maksiu" "Mamusiu ubierz ubranko bo piżamka brudna będzie..." i teraz mi się oczy lepią.[/QUOTE]Jak to dobrze, że na tym etapie to ja będę szła do pracy, a mój "Maksiu" będzie tak babcię molestował. Ale ja wyrodna matka będę, o raju... ![]() Ale Ty będziesz miała fajnie, nim Maksiu z tego wyrośnie, a już drugie będzie. Zapałek dużo kup do oczu.
Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2009-12-10 o 09:53 |
|
|
|
#1637 |
|
Zakorzenienie
|
Kropko - czyli wlaściwie Ty już podjęłaś decyzję, zanim jeszcze napisałaś nam o tym
![]() myślę, że nie będziesz żałować. zadzwoniłam dzisiaj do nejlepszej kumpeli z liceum, bo nam się ostatnio cosik kontakt urwał i umówiłyśmy się na poniedziałek. zaprosiła mnie do swojego nowego mieszkanka a teraz jakieś dwie sroki dobijają mi się do okien co chwilkę
|
|
|
|
#1638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo to jest tak, że z jednej strony jest to, czego ja chcę. A z drugiej wygoda nasza i dziecka i jego potrzeby.
|
|
|
|
|
#1639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
potrzeby zaspokojone ![]() a dobrego pediatrę też tam na pewno znajdziesz |
|
|
|
|
#1640 |
|
Zakorzenienie
|
Lekarzy tej grupy to ja w ogóle nie znam. Wiem że żona mojego gina jest pediatrą i to dobrym, ale nie wiem gdzie przyjmuje.
![]() ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Kitty - wyjaśniłaś coś w pracy???? |
|
|
|
#1641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziś o 14 odbieram moje autko i nie mogę się już doczekać |
|
|
|
|
#1642 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() do listy Cię dodałam. Cytat:
Ja akurat mam lekarza dla Maksia 16km od nas, bliżej nikogo odpowiedniego nie znalazłam. |
||
|
|
|
#1643 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1644 |
|
Konto usunięte
|
mój TŻ elektrycznej golraki nie używa, ale mój ojciec tak.
Ma taką maszynkę nie do zdarcia, której używa już 12 lat. Ja mam z Brauna depilator z nakładką goląca i też sobie chwalę. |
|
|
|
#1645 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiem jak czesto mama bedzie do Was przyjezdzac ale jesli nawet codziennie aby pilnowac berbecia to bedzie jezdzic tak jak teraz... Nie bedzie zle... I aa tam, lenistwo. Cale zycie pracowalas na to aby miec co teraz masz i aby byc w tym miejscu w jakim jestes i aby spac np. tp 1,5 h dluzej wiec dleczego masz to zmieniac...Oczywiscie czlowiek to taki typ, ze przyzwyczai sie do wszystkiego, nawet do codziennego wstawania o 5.00 ale po co jak nie musi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Bedzie dobrze, zobaczysz. Jesli sie nie zdecydujecie na przeprowadzke napewno nie bedziesz zalowac Lea, ten Twoj Maksiu jest fantastyczny
|
|
#1646 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dooopierrro wstaaałaaam
![]() ![]() i chyba zabiore się za sprzątanie. Burdel w kuchni jak nie wiem.. ![]() I nie mam mlekaa.. A ja bez kakao rano to straszneee.. ![]() ![]() Kropka 3 piętro i nie ma windy? u mnie są 4 piętrowe bloki i wind nie ma.. wchodze do babci na 4.. Moja babcia też śmiga na 4. Ale nie ma przynajmniej dylematu kupienia mieszkania 'bo nie ma windy'
|
|
|
|
#1647 |
|
Konto usunięte
|
przez dwie godziny wizaż mi nie chodził.
, też miałyście tą awarię?Więc w tym czasie poszłam na pocztę i po drodze o gofra z bitą śmietaną i wiśniami zahaczyłam. mniam, mniam...Kurde, powoli kończę kompletować prezenty na święta, trochę tego było... ![]() Maksiu- klocki-komplet z torami i kolejką, pościel + wypełnienie. Mama- suszarka do włosów. Tata- książki historyczne. Teściowa- romansy i musujący piasek do kąpieli. Chrześniak TŻ-ta- wańka wstańka, pampersy. Ja- zaszalałam- 5 nowiutkich, pachnących książek.Jeszcze zostało do zakupienia: Teściu- portfel sobie zażyczył. TŻ- ? ? chyba jakiś ciuch, choć on pewnie wolałby jakieś narzędzie na warsztat. i kalendarz/organizer. Co Wy swoim TŻ-om prezentujecie pod choinkę?Młodsza siostra (11lat)- papcie balerinki, gra Puerto Rico. Siostrzenice- bliźniaczki (9lat)- ? ? ? (one mają chyba wszystko )potem już tylko słodycze, i pakowanie. Swoją drogą bardzo lubie pakować prezenty... i uwielbiam wypisywać kartki z życzeniami wesołych świąt i wysyłać tradycyjną pocztą. Nie znoszę kartek z gotowymi życzeniami, nie znoszę życzeń sms-em, mailem, ....Czy ja jakaś dziwna jestem? Czy Wy też tak macie? |
|
|
|
#1648 |
|
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;15774412]przez dwie godziny wizaż mi nie chodził.
, też miałyście tą awarię?Więc w tym czasie poszłam na pocztę i po drodze o gofra z bitą śmietaną i wiśniami zahaczyłam. mniam, mniam...Kurde, powoli kończę kompletować prezenty na święta, trochę tego było... ![]() Maksiu- klocki-komplet z torami i kolejką, pościel + wypełnienie. Mama- suszarka do włosów. Tata- książki historyczne. Teściowa- romansy i musujący piasek do kąpieli. Chrześniak TŻ-ta- wańka wstańka, pampersy. Ja- zaszalałam- 5 nowiutkich, pachnących książek.Jeszcze zostało do zakupienia: Teściu- portfel sobie zażyczył. TŻ- ? ? chyba jakiś ciuch, choć on pewnie wolałby jakieś narzędzie na warsztat. i kalendarz/organizer. Co Wy swoim TŻ-om prezentujecie pod choinkę?Młodsza siostra (11lat)- papcie balerinki, gra Puerto Rico. Siostrzenice- bliźniaczki (9lat)- ? ? ? (one mają chyba wszystko )potem już tylko słodycze, i pakowanie. Swoją drogą bardzo lubie pakować prezenty... i uwielbiam wypisywać kartki z życzeniami wesołych świąt i wysyłać tradycyjną pocztą. Nie znoszę kartek z gotowymi życzeniami, nie znoszę życzeń sms-em, mailem, ....Czy ja jakaś dziwna jestem? Czy Wy też tak macie?[/QUOTE] Ja już też mam prawie wszystko, tylko czekam na prezent dla Tż-ta. Zamówiłam tą golarkę Brauna
|
|
|
|
#1649 |
|
Zakorzenienie
|
Mi też wizaż nie działał..
![]() hmm.. prezentyyy... Dla Tża mam już maszynkę, kosmetyczkę plus kremy po goleniu, do golenia. Dla przyjaciółki portfel już kupiłam. Reszta wystarczy pojechać i kupić ![]() dla mamci zawieszka do bransoletki, dla taty książka o samolotach lub cięzarowkach. dla brata coś słodkiego i dla pieska jakaś kosteczka czy cos.. ![]() no i muszę coś wymyślec co mogę chcieć od Tża narazie powiedziałam ze chce jakąś biżuterię ładną błyszczącą. żebym mogła w niej na codzien chodzić ale zeby i na sylwestra pasowała
Edytowane przez kardashi Czas edycji: 2009-12-10 o 13:40 |
|
|
|
#1650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, teraz mieszkam na 7 z windą i nie muszę się martwić jak wlezę z wózkiem. Przeprowadzka na 3cie do bloku tam, to dla mnie niewola w czasie pracy TŻ'ta, bo z wózkiem i dzieckiem sama nie zejdę, a tam w tych blokach nie ma opcji trzymania wózka na parterze. Więc minus. Pod tym kątem komentarz był. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:06.

Po prostu czasem łatwiej kobiecie/dziewczynie udawać totalną debilkę, może bała się, że facet/matka/ktoś tam będzie namawiał ją na usunięcie, a ona nie chciała.

nic zostały mi sucharki z woda

dla każdej i trzymajcie się ciepło
jakos nie do konca moze to do mnie dotrzec - wy tez tak mialyscie ?
.

: "Mamusiu, mleczka chce Maksiu", "Mamusiu ubierz skarpetki Maksiow, zimno w łapki." "Mmausiu siku chce Maksiu" "Mamusiu ubierz ubranko bo piżamka brudna będzie..." i teraz mi się oczy lepią.

i dla pieska jakaś kosteczka czy cos..