Tytułu wątku nie wymyślamy, bo na to czasu, przez gadanie, nie mamy - PM 2011, cz.V - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-11, 13:05   #1411
T'ai
Zakorzenienie

Dot.: Tytułu wątku nie wymyślamy, bo na to czasu, przez gadanie, nie mamy - PM 2011,

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
Mialam isc sie ogarniac,ale kolezanka mi napisala taka wiadomosc na gg, ze musze sie znia z Wami podzielic zanim wybuchne.

Pamietacie jak wam pisalam o tym kolesiu od wykladow co nie chce nas dopuscic do testu, bo nie mamy obecnosci?

okazalo sie, ze to nie jego wymysl, tlyko osob, ktore chodzily...poszly do niego i powiedzialy, z enie chca byc traktowane tak samo jak te, ktore nie chodza.zasugerowaly mu, ze moze by nas nie dopuscil.

gdyby koles byl w porzadku to by to zlal...ale ze on sluzbista to 2 razy nie trzeba by bylo mu mowic.wczensiej mowil, ze wystarczy jedna lubkilka obecnosci...

odechcialo m isie balu mgri patrzec na tych ludzi-10 najwiekszych kujonow jakich znam:pa la::pal a:

musialam sie wyzalic
ale "solidarność" ale cóż zrobisz, tacy są ludzie
nie odzywajcie się do nich

ja już sama i jeszcze godzinka a potem na plotki, a wieczorem to chyba padne i zasne u Piotrka

coś tu cicho...weekend idzie
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-11, 13:06   #1412
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88
Dot.: Tytułu wątku nie wymyślamy, bo na to czasu, przez gadanie, nie mamy - PM 2011,

Lusesita, to szkoda. Ale dobrze że już kończysz. Oby jak najmniej takich ludzi Wiesz ja rozumiem że Ci co chodzą chcieli być wynagrodzeni ale kurde czemu kosztem tych niechodzących

A ja sama w domku.....mama właśnie wyszła do work, tata jeszcze nie wrócił....ale za godzinkę śmigam na ten durny wykład.

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]

Edytowane przez elunka88
Czas edycji: 2009-12-11 o 13:08
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-11, 13:13   #1413
MiciaKicia
Zakorzenienie

My na szczescie mamyz graną grupe. Jest jedna laska tylko na którą wszystkie siadam,y, ze tak sie wyraze...masakra.. jak juz slyszymy jej glos to juz nam sie odechciewa wszystkiego

Jutro albo pojutrze mam szkolenie z przekluwania uszu i nosa dam sobie druga dziurke w uchu zrobic hihi TZ powzwolil ;P np jak chcuialam kolczyk w pepku to TZ mi zabronil niestety. Ale to z troski o zdrowie (przebyty gronkowiec tuz po porodzie, stan krytyczny i walka o moje zycie+trudno gojące sie rany po przekluciach itp) No a pepek to nie to co ucho... No ale z tym kolcem juz mi przeszlo. Ucho mi styknie
Bylam z mama na zakupach i kupilam sobie srebrny lancuszek bo mi sie poprzedni urwał

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-11, 13:19   #1414
T'ai
Zakorzenienie

ja podłogę właśnie umyłam

i był przed chwilą nowy kurier (umowę odebrać), całkiem niezły
może pamiętacie jak kiedyś na takiego jednego narzekałam, poszukałam ostatnio po firmach i namówiłam szefów na nową firmę kurierską
już nie będę się wkurzać

Micia ja mam 3 w lewym uchu ale teraz w sumie to nie wiem po co mi one
Stary 2009-12-11, 13:21   #1415
dottta
Zakorzenienie

Witam wszystkie
Micia - widzę że się Ciebie humor wieczorem trzymał... Mi się ten żart o 10latce nie podoba, co jak co ale pedofilia nie jest dla mnie powodem do śmiechu Ale reszta ujdzie
honolinka - i jak zakupy? ale Ci zazdroszczę
meg - no akurat ze względu na pracę mamy tylko w poniedziałek możemy buszować po sklepach
elunka - po co Ty prostujesz włosy, masz cudne loczki
lusesita - u nas było podobnie na studiach, na szczęście mam to już za sobą.
dottta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-11, 13:27   #1416
joanwi
Zakorzenienie

GG do joanwi

Micia ja miałam w gimnazjum pępek przebity i to 2 razy, ale teraz mi tylko blizny zostały

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

już spakowana, wykąpana i pojedzona jestem jak bobasek
zmykam zaraz na autobus i dziś wieczór dla koleżanek
do zaobaczenia jutro

2016: 29
joanwi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-11, 13:28   #1417
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joanwi Pokaż wiadomość
Micia ja miałam w gimnazjum pępek przebity i to 2 razy, ale teraz mi tylko blizny zostały
w liceum mojej koleżance z ławki się zachciało w pępku i byłam z nią żeby ją z rękę trzymać, ale wrzeszczała
a potem latała po maście bo nie chcialo się goić
ja z moim brzuchem to bym nawet nie mogła mieć
Stary 2009-12-11, 13:29   #1418
hecate5
Raczkowanie

Czesc Pmki
Cytat:
Napisane przez dottta Pokaż wiadomość
to jest mój:
Śliczny. Widziałam go na żywo w aparcie. To jest tanzanit jesli sie nie myle mi sie strasznie ametysty podobaja

Cytat:
Napisane przez cobra115 Pokaż wiadomość
Pojechaałm z Dawidem na tą rozmowę. Ale powiem wam że od momentu kiedy wsiadłam z auto stres sobie poszedł jakoś znaleźliśmy ten hotel (okazało się że faktycznie nie jest strasznie daleko od autobusu jakieś 15 minut drogi). W środku w miarę spokojnie, musiałam trochę poczekać bo p. dyrektor była zajęta (w sumie byłam piętnaście minut przed czasem). Zaprosiła mnie do środka i od razu zaczęła gadać Konkretna babka. Wypytała sie mnie o wszystko (oczywiście padło pytanie o kasę, ale ja spokojnie na to że to zależy czy praca na cały etat czy nie, bo płacę 400 zł za szkołę nie licząc dojazdów i chciałabym jeszcze mieć na życie) Zaproponowała mi na miesiąc (niecały) umowę na zlecenie za najniższą krajową. Bo powiedziała że chciałaby kogoś na dłużej, ale nie może mi zagwarantować że w styczniu będzie praca. Ale jeśli wszystko dobrze pójdzie i przedłużymy umowę to już w następnym miesiącu będę miała 1100 na rękę, a później 1200. Więc żadnej tragedii zważywszy na to ze do dość spokojna praca. Uprzedziła mnie tylko, że ten hotel nie jest za duży i przy małych grupach nie ma kelnera tylko sama będę musiała nakryć do stołu i podać posiłek (no ale to nic strasznego, kelnerką byłam) i wiadomo że trzeba też zadbać o czystość na recepcji (dla mnie pikuś bo ja muszę mieć porządek koło siebie). No i czasem jak jest tylko parę pokoi do sprzątania to też trzeba wysprzątać (pokojówką też byłam i powiem wam że to lubię). Bo wiadomo że do 2 czy trzech pokoi nie opłaca się im sprzątaczki/pokojówki ściągać. A na recepcji nie jest za dużo roboty, więc chętnie się czymś innym tez zajmę bo ja nie lubię siedzieć bezczynnie.

Jutro idę się "przyuczyć" na 8:00 ale będę tak do 11:00 / 12:00 bo potem mam szkołę. Aha właśnie ta dyrektorka sama studiuje więc mnie rozumiała. Powiedziała, że nie będzie pode mnie ustalać grafiku, tylko po prostu jak mi przypadnie dniówka to mam się zamienić. Wywnioskowałam że na nockach niewiele jest roboty i można się przekimać Bo system jest taki, że pracujesz: dzień, noc, wolne, wolne i znowu dzień, noc, wolne, wolne. Tzn na razie jest 2 recepcjonistów, ja będę 3 i chcą jeszcze 4 przyjąć osobę, ale babka powiedziała, że nie wie czy się uda.
Aha zaznaczyła, że na pewno w święta i sylwestra mi wypadnie dyżur, no ale się z tym liczyłam, zawsze nowych pracowników się tak daje

Przepraszam że długi post ale chciałam wam opisać dokładnie
Fajna sie ta praca zapowiada

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
Cobra wydaje mi się że brzmi to sensownie i spróbować możesz
Jeśli po tym miesiącu oni będą cię chcieli dalej, a ty się zgodzisz to pamiętaj (z własnego doświadczenia ci radzę )
- proś o umowę o pracę (tylko i wyłącznie)
- i minimum najniższą krajową, na 2010 ma to być 1317 zł brutto bo od najniższej płaci się Fundusz Pracy
A jaka jest w tym roku najniższa krajowa bo ty obeznana kobita jestes

Cytat:
Napisane przez Mustique Pokaż wiadomość
no popatrz... nie pomyślałam pod takim kątem!
Gratuluje córeczki i super imię

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Skąd ja to znam....tez tak mam ze skarpetami ojca jak składam pranie...

córci a co do skarpet tio mam jak Ty! Najróżniejsze kolory

Zapamiętam, zapisałam

Ale pamiętaj kto jest zołza number one

Spróbuję powoli coś załatwiać na 2011

Cześć hecate
dziekuje kochana jako jedyna mnie zauwazyłas:cm ok:
Stary 2009-12-11, 13:30   #1419
hecate5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Była sobie Kasia miałam prawie 17 lat poznała pewnego razu chłopaka X i jakoś tak wyszło, że poszła z nim na studniówkę, po której zostali parą X miał kolegę P., który mi się strasznie podobał i jakoś tak wyszło, że chodząć z X sms-owałam za plecami X z P. P. nawet chciał mnie kiedyś zaprosić na spacer, ale nie chciałam być już całkiem prosiakiem no i mijały dni w końcu z mojego telefonu-nokii., która mimo, że wykasowało się sms wysyłane miała funkcję, że można było sprawdzić, do kogo sie najczęściej wysyła sms no jakos tak wyszło, że X do tego dotarł i moja koleżanka go uświadomiał, że ja mam go gdzies i podoba mi się P. i tym sposobem X i moja koleżanka zostali parą, ale nie trawało to długo bo z niego kretyn był

My:
po tej całe brazylijskiej historii umówiliśmy się z P. na spacer-pierwszy sam na sam 15.04.2004 dostałam wtedy od niego czekoladę truskawkową nie wiedział, że jest to moja ulubiona więc + dla niego bo ja lubię słodycze
niestety zapomniałam P. odpwiedzieć czy spróbujemy być razem i dopiwro w sobotę się odważył upomniec i powiedziałam, ze tak było to 17.04.2004:lo ve: no i tak sobie jesteśmy do tej pory
Zaręczyny:
Pierścionek został zakupiony w maju 2005....P. jednak zwlekał z tym by mi go dać uważał, że warto poczekac itd i troche wtedy się wkurzałam i mówiłam, że dziad z niego, że pierścionek ma i mi go nie chce dać
w końcu 17.04.2007 w naszą 3 rocznicę P. zabrał mnie-jak co roku-do naszje kochanej restauracji w czechach zamówiliśmy zupę-cebulową-i zamawialiśmy drugie danie nagle P. cos tam grzebie w plecaku, nie zdziwiło mnie to bo on wiecznie tam grzebie w poszukiwaniu chusteczek, portfela itd ja oczywiście łeb w talerzu, bo żarłok ze mnie-na szczęście nie widać ja podnoszę czerepik a tam co?! czerwone pudełeczko serduszko z aparcioszka i pierścień mocy, ja juz bek a on coś gada i gada a ja do tej pory nie pamiętam co mówił wiem, że coś, że mnie kocha i że nie wyobraża sobie bez mnie życia a reszty nie pamiętam no i zapodał pierścieniem mocy oczywiście siara trochę bo w restauracji byli ludzie
a jeszcze w ten sam dzień siostra P. zadała mi pytanie "kochasz go?" a ja w śmiech ale póxniej po zaręczynach już wiedziała, że była wtajemniczona
Ślub:
miał być 17.04.2010 w naszą 6 rocznicę....ale życie jak to życie pisze własne scenariusze i ślubować będziemy 17.09.2011 mysleliśmy też nad 20.08.2011, ale uznaliśmy, że we wrzesniu będziemy mieli 17-naszą liczbę no i jestem z Wami
a to mój pierścionek-skromny bo P. był wtedy biednym studentem, ale dla mnie najpiękniejszy
http://www.apart.pl/pl/diamenty,c,ko...areczynowe,714
super zaręczyny i pierscionek śliczny
Stary 2009-12-11, 13:30   #1420
hecate5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mabi84 Pokaż wiadomość
T'ai przynajmniej jest w stanie ci kupic bieliznę a mój Tż idzie ze mną po mieście zobaczy na wystawie ekstra bieliznę i mówi do mnie "kup se taką"
dziewczyny ale co innego zimą ja spałam w skarpetach nonstop do hmm 22 roku życia dopiero jak poznałam Tż to stwierdziłam że muszę coś zmienic w swoim życiu i...wyrzuciłam skarpetki z łóżka cała rodzina się ze mnie nabijała że śpie jak dzieciuch
dotta ja mu tak zawsze odpowiadam A po co mi bielizna jak ty mnie wolisz bez
moj ostatnio jest taki napalony na kupowanie bielizny dla mnie ze gdzie tylko zobaczy to oglada
A w skarpetkach zawsze spie nawet na wycieczkach takie zboczenie.

Cytat:
Napisane przez Mustique Pokaż wiadomość
zresztą ja nie lubię jak coś mam między paluchami u nóg.. i to nie ważne czy zwykła nitka od skarpetek, czy częśc japonek. ta już mam od dziecka, że nie lubię jak ktoś/coś dotyka moich palców. najgorzej było, kiedy byłam dzieckiem.... jak mam obcinała paznokcie mi to cała wieś wiedziała!

ja już od dawna pod kreską... dobrze że teżet już dostał wypłatę...
Jejku a juz myslalam ze tylko ja mam takie fobie nie wiem czemu ale od dziecka mam takie schizy ze nie lubie chodzic bez skarpet i nie lubie zeby ktos dotykał moich stop i nienawidze dotykac czyichs stóp -dlatego spie w skarpetach.

Cytat:
i jeszcze jedna prośba, nie cytujcie mojej wypowiedzi bo ja ją jutro edytuje i wstawię np.tylko kropkę.

No więc mój kochany grześ pojechał z kolegami do baru, wypili po piwku.OK. Ja nie mówię że ma ciągle siedzieć w domu. I co zobaczył? Kochane maszynki do gry jak stracił pierwsze pieniądze to stwierdził że się musi odegrać i przej*bał więcej niż ja biorę wypłaty A teraz siedzi i beczy i mówi że nie ma po co żyć, że jest osłem.

Ja nie wiem czy mam go teraz wspierać bo już dostał nauczkę i teraz będzie prawie za darmo pracował, czy mam go kopnąć w du.pę bo jest nieodpowiedzialny na razie to mu zabrałam samochód i prawko.

Czuję jak mi struny głosowe padają od krzyczenia.....obudziłam jego ojca....
Kochana on juz ma za swoje. A ty badz teraz z nim

Nadrobiłam
Stary 2009-12-11, 13:31   #1421
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Dotta dzięki prostuje bo mam za krótkie po wczorajszym obcinaniu no i zwiążę kuca i mam z głowy, ot len ze mnie

Ja miałam kiedyś fazy na kolczyki ale akurat moi rodzice, a raczej tata, nie przepadają za takimi sprawami. A teraz już wyrosłam chyba z tego

Hecate
teraz najniższa krajowa 954,96 do łapy (netto) wiem bo tyle biorę :/

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]

Edytowane przez elunka88
Czas edycji: 2009-12-11 o 13:33
Stary 2009-12-11, 13:33   #1422
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hecate5 Pokaż wiadomość
A jaka jest w tym roku najniższa krajowa bo ty obeznana kobita jestes
1276 zł brutto a na 2010 1317 zł brutto
Stary 2009-12-11, 13:35   #1423
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

T'ai to ile będzie netto do ręki po Nowym Roku?

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2009-12-11, 13:36   #1424
dottta
Zakorzenienie

hecate - tak, tanzanit a ametysty też są piękne
dottta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-11, 13:38   #1425
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
Pamietacie jak wam pisalam o tym kolesiu od wykladow co nie chce nas dopuscic do testu, bo nie mamy obecnosci?

okazalo sie, ze to nie jego wymysl, tlyko osob, ktore chodzily...poszly do niego i powiedzialy, z enie chca byc traktowane tak samo jak te, ktore nie chodza.zasugerowaly mu, ze moze by nas nie dopuscil.

gdyby koles byl w porzadku to by to zlal...ale ze on sluzbista to 2 razy nie trzeba by bylo mu mowic.wczensiej mowil, ze wystarczy jedna lubkilka obecnosci...

odechcialo m isie balu mgri patrzec na tych ludzi-10 najwiekszych kujonow jakich znam:pa la::pal a:
Nie no....przeginka ale są ludzie...i ludzie...
U mnie też były takie sytuacje, że starsze panie były bardzo ambitne i zawsze grzeszyły nadgorliwością i w porównaniu reszta wypadała słabo...
------------------------------------------------------
Znowu mi poryli w kompie i przez prawie godzinę był out, a ja się nie mogłm doczekać, kiedy do Was wrócę
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-11, 13:42   #1426
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
T'ai to ile będzie netto do ręki po Nowym Roku?
984,16 zł
a koszty uzyskania przychodów masz standardowo czy podwyższone na dojazdy?
i koniecznie proś po nowym roku o najniższą 1317 bo fundusz pracy się płaci
Stary 2009-12-11, 13:42   #1427
MiciaKicia
Zakorzenienie

Kupilam mamie prezent pod choinke
http://allegro.pl/item840024575_dr_h...wysylka_0.html
Uwielbia Housa i czytac tez lubi. Jeszcze jej kupie bluzke bo mi pokazala jaką by cchiala Teraz tylko tacie i TZ cos..

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-11, 13:44   #1428
hecate5
Raczkowanie

Ale podwyżka
Stary 2009-12-11, 13:44   #1429
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
984,16 zł
Dzięki zawsze te 30 zł na piwo będzie nic nie wiem o tych kosztach. A jaka jest różnica??

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2009-12-11, 13:46   #1430
hecate5
Raczkowanie

Cytat:
984,16 zł
A teraz sie nie placi funduszu pracy? Co to w ogole jest?

A co do tej mojej prosby o spytanie twojego tz o OFE to Michal zapisał sie juz do ING ale chciałby jeszcze na III filar tam płacic tylko zastanawia sie czy ING czy Generali
Stary 2009-12-11, 13:47   #1431
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki zawsze te 30 zł na piwo będzie nic nie wiem o tych kosztach. A jaka jest różnica??
a głupia jestem wybacz, jeśli masz tyle na łapę to znaczy że standardowo 111,25 zł
a przy tych z kosztem dojazdu do pracy (na bilety) by było ciut więcej po prostu na rękę
Fundusz Pracy ważny jeśli chodzi o ewentualny później zasiłek dla bezrobotnych gdyby (odpukać!) zwolnili
Stary 2009-12-11, 13:48   #1432
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

hehe, to zgaszę mojego szefa w poniedziałek. Powiem mu ze przecież dojazd do biura to koszt uzyskania przychodu i musi mi więcej zapłacić. Dobrze zrozumiałam?
Hecate - ja proponuję Generali.....

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2009-12-11, 13:51   #1433
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Ale podwyżka
pamiętam czasy gdy miałam 660 na rękę taka była najniższa

Cytat:
A teraz sie nie placi funduszu pracy? Co to w ogole jest?

A co do tej mojej prosby o spytanie twojego tz o OFE to Michal zapisał sie juz do ING ale chciałby jeszcze na III filar tam płacic tylko zastanawia sie czy ING czy Generali
od minimalnego wynagrodzenia opłaca się Fundusz Pracy, poniżej najniższej nie trzeba

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

Cytat:
hehe, to zgaszę mojego szefa w poniedziałek. Powiem mu ze przecież dojazd do biura to koszt uzyskania przychodu i musi mi więcej zapłacić. Dobrze zrozumiałam?
Hecate - ja proponuję Generali.....
moje koleżanki które ze wsi dojeżdżają mają te koszty uzyskania przychodu podniesione ze względu na bilety na dojazdy
tylko nie wiem jeszcze czy trzeba to dokumentować jakoś
Stary 2009-12-11, 13:54   #1434
mabi84
Zakorzenienie

GG do mabi84

Witam Wszystkich
kurde ja to jak zwykle do tyłu jestem ale oblukałam z grubsza o co kaman od wczorajszego wieczorka mój Tż był dziś u lekarza, nie to żebym się cieszyła że jest chory (kaszel i zatoki) ale ma zwolnienie i cały przyszły tydzień jeszcze wolny normalnie go przedawkuje chyba?

Micia te kawały zaj..chociaż tego z pedafilią w tle też nie popieram
też miałam fazy na kolczyki i na tatuaże ale skończyło się tylko na 3 dziurkach w uchu, na nos się nie odważyłam a do pępka mnie zniechęciła "spartolona" robota u koleżanek które z bólu w spodniach chodzic nie mogły, a tatuaż mnie kręci na dole pleców ale teraz to już za stara jestem
elunka88 o ile to był pierwszy i ostatni raz to jest do wybaczenia on nauczkę już dostał a Ty dla bezpieczeństwa możesz miec oczy otwarte ale myślę że będzie dobrze, i to naprawdę dobry znak że Tż się do wszystkiego przyznał czyli na hazard to nie wygląda (do hazardu jak do każdego innego uzależnienia czy zaburzenia psychicznego chory się nie przyznaje i stosuje machanizm wyparcia)-->naumiałam się na studiach z resocjalizacji
a tak poważnie to znam kilka osób z tym problemem(m.in.brat Tża, kiedyś też mój ojciec..na szczęście to przeszłośc) wiem jak to jest i gdyby coś..ODPUKAC! to trzeba działac szybko
Stary 2009-12-11, 13:54   #1435
lusesita23
Zakorzenienie

Micia tez myslalam o tej ksiazce dla TŻ, bo ma bzika na jego punkcieale to moze na urodziny mu kupie

hecete ja ciebie tez zauwazylam

kurde,a ja sie nie znam na tych funduszach.na razie mi to niepotrzebne bylociemna masa ze mnie

zrobilam referat

i kumpela dzownila, zebysmy dzis na pizze i piwko poszly ze swoimi polowkami

i humorek od razu lepszy

dzieki dziewuszki za wsparcie;*

ja do tych ciolkow juz dawno sie nie odzywam ostatnio przy mnie i przy kumpeli gadaly jedne z tych nadgorliwych lasek o tym, ze beda brac kase za notatkicale szczescie przez 5 lat nie tkenlam ich notatek nawet palcem;p
Stary 2009-12-11, 13:54   #1436
hecate5
Raczkowanie

Cytat:
pamiętam czasy gdy miałam 660 na rękę taka była najniższa

od minimalnego wynagrodzenia opłaca się Fundusz Pracy, poniżej najniższej nie trzeba
660 zł wow

A tego Funduszu Pracy nie opłaca juz firma która zatrudnia?
Stary 2009-12-11, 13:56   #1437
T'ai
Zakorzenienie

Co to jest Fundusz Pracy? Dzięki tej składce uzyskujemy w określonych sytuacjach prawo do świadczeń w razie utraty pracy. Fundusz Pracy podlega Ministrowi właściwemu do spraw pracy. Zadaniem Funduszu jest łagodzenie skutków bezrobocia oraz finansowanie programów aktywizacji zawodowej dla bezrobotnych. To właśnie ze środków Funduszu wypłacane są między innymi zasiłki i świadczenia przedemerytalne, finansowane są wynagrodzenia za prace interwencyjne i roboty publiczne, a także w niektórych przypadkach refundowane składki na ubezpieczenia społeczne.

ja lecę do domku

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

Cytat:
660 zł wow

A tego Funduszu Pracy nie opłaca juz firma która zatrudnia?
kochanie ma obowiązek opłacać ale dopiero od minimalnego wynagrodzenia czyli 1276 na ten rok
jeśli zarabiasz mniej, to nie ma obowiązku i wtedy jak cię wywalą to już nie masz nawet zasiłku
Stary 2009-12-11, 13:56   #1438
lusesita23
Zakorzenienie

a co do kolczykow to tez mialam faze na pepek,ale mi przeszlo jak zobaczylam gimnazjalistki z golymi brzuchami i pepkami ozdaobionymi rozowymi motylkami tudziez serduszkami

teraz mam faze na TATUAŻ po slubie z M. sobie zrobimy
Stary 2009-12-11, 13:57   #1439
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

A ja lecę do szkoły

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2009-12-11, 13:57   #1440
lusesita23
Zakorzenienie

to co ja mam powiedziec jak mam 300 zl na reke?

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości