|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie
![]() ![]() buziolki, brzucholki Stosunkowo udanej nocki zycze ![]()
|
|
|
|
#1382 |
|
Zakorzenienie
|
Aleście w nocy szalały
![]() Mam nadzieję, że u Sweet jest w porządku może już urodziła |
|
|
|
#1383 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak szalały a teraz wszystkie śpią hehe. Martwię się Sweet, matko ja bym się chyba zapłakała, znowu przechodzić potem przez to samo, jeju przecież ona mogła już rodzic, mieć dzidziusia. Ja to jednak jak dostanę skurczy to lecę do szpitala, nie czekam aż głupi gin. każe mi czekać do 19...
|
#1384 |
|
Zakorzenienie
|
hej Dziewczyny.ale naprodukowałyście!!!!!!ni e dam rady odnieść się do wszystkiego co napisałyście
![]() witam Nową Mamusię! ![]() no i Sweet, ciekawe co u niej. my wróciliśmy wczoraj wieczorem,strasznie zmęczeni. Odebrałam zakupy z apteki, kupiłam czapkę i szalik dla siebie. Pojechaliśmy do hurtowni z art.dziecięcymi, tak spedziliśmy trochę czasu-chyba zakupimy wózek Mutsy , mebelki ATB-i chyba zrobimy tam zakupy, bo ceny zbliżone do internetowych. Popołudniu pojechalismy na SR- i masakra-prawie 4h, mi się w końcu słabo zrobiło u mnie szpitalu nie można położnej zapłacić, ale Ci z porodu rodzinnego mają swoją salę i swoją położną więc OK. a i już jest pozwolenie na rodzinne porody. a położna mi powiedziała,że jej zdaniem będę mieć CC bo jestem filgranowa, no ale oczywiscie gin o tym zdecyduje. i sama nie wiem czy sie cieszyc czy nie.w drodze powrotnej bylam taka zmeczona ze mnie bolal krzyz, brzuch jak na okres, już nie wytzymałam, a przed samym miastem myślałam,że zemdleje i musieliśmy stanąć i TZ trzymał nogi w górze. A jak dojechalismy to się poryczałam,byłam obolała i się fatalnie czułam,mam już dość tych okesów słabości. |
|
|
|
#1385 |
|
Zakorzenienie
|
Pola już niedługo
|
|
|
|
#1386 |
|
Zakorzenienie
|
hej
ooo matko ale dziewczyny wieczorem rozmowne byly ![]() Niestety nic nowego nie wiem jesli chodzi o Sweet, ja dzis jade na slub o 13 wiec jak cos sie wydarzy to zaraz przesle smsa do Zeberki zebyscie na biezaco byly Co do samochodow to ja mam swoj.. ale ze Tzet ma lepszy bo ma 4 naped uparl sie ze jak bedzie potezna zima to sie zamieniamy autami zebym ja jezdzila bezpiecznijeszym i wiekszym autem a z waszych historyjek sie usmialam ) no a drugi raz na parkingu w CH koles mnie nie zauwazyl i stwierdzil ze sobie cofnie ale pierwsze pytanie Tzeta jest "czy wszytsko z Toba ok?" nie ma krzyku zlosci, on tweirdzi ze auto to auto... wiec wspolczuje wam takich njiepotrzebnych krzykow i zlosci
|
|
|
|
#1387 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
i mam i tatus uspakaja...lobuzaire....dzis psozlam spac o 2,30..... witajice ja dzis dobry humrek mam....idziemy ogladac wozki... ![]() a i rano bylo troszke "baraszkowania"hiihih ![]() ![]() buzka milej sobotki |
|
|
|
|
#1388 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Myślałam, że twój post był ostatni, ale dziewczyny się jeszcze sporo naprodukowały ![]() pola ........................ Zapomniałam napisać, że wczoraj byłam na ostatnich zajęciach z SR i po wykładzie o karmieniu naturalnym z położną zrobiliśmy sobie pożegnalne przyjęcie z ciasteczkami (a panowie z winem) - śmiechu było co nie miara. Na pożegnanie dostaliśmy mała paczuszkę z JJ (24 mokre chusteczki, płyn do mycia 50ml i 2 wkładki Carefree) i jeszcze dodatkowo z Lansinoh 2 wkładki laktacyjne i próbkę lanoliny. A propos Lansinoh to najwyraźniej kolejna firma, która olewa klientów - kiedyś któraś z was podawała linka i można było zamówień bezpłatne próbki mniej więcej w tym samym czasie co i Lovela. No więc zgłosiłam się i ula - pytałam wczoraj położną na SR o ten artykuł z Mam dziecko o nie stosowaniu spirytusu tylko Octeniseptu. Powiedziała, że owszem słyszała, ale nie to żeby była jakaś super przekonana do tego pomysłu (zresztą gdybym nie zapytała to sama na pewno nic by na ten temat nie mówiła, zważywszy na fakt, że tydzień wcześniej mówiła o przecieraniu pępuszka spirytusem i że powinien się szybciej zagoić). |
||||
|
|
|
#1389 |
|
Zadomowienie
|
eudaimonia
cieszę się że Ci trochę humor poprawiłam A tż jak mówisz że tak na spokojnie się wkurza to chyba jeszcze gorzej... Na pewno zaraz mu przejdzie albo już , a jakby coś to powiedz, że to TYLKO samochód - Wasze zdrowie i spokój jest najważniejsze.Asiulka, mój tż tez ma takie podejście do samochodu - tzn. według niego to samochód jest do jeżdżenia i zarabiania na siebie i nie robi tragedii z jakiś rysek czy małych wgnieceń, ale wiadomo jak większa szkoda to od razu się koszty robią i to już nie jest przyjemne Ale przecież wypadki chodzą po ludziach ![]() Sweet pewnie jeszcze nie urodziła jak ją nafaszerowali jakimiś lekami na powstrzymanie. mam w planach dzisiaj domek posprzątać... tak z grubsza rzecz jasna bo przecież się nie będę przemęczać ale na tż nie mam co liczyć bo ścina drzewo (zamiast sadzić to on ścina - głupek) takie ogromne drzewo i pewnie cały dzień mu zejdzie.U nas dzisiaj spadł śnieg, tzn. chyba w nocy bo teraz nie pada ale leży cienka powłoczka. Musicie też jakąś fajną nazwę wymyślić na V część - bo że będzie to nie ma najmniejszej wątpliwości, że niby IV to wielkie rozpakowywanie?? HAHA - Agape urodziła jeszcze w III a reszta pewnie urodzi już w V z takim tempem pisania
|
|
|
|
#1390 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Mamuśki,
Ja dziś też się w miarę wyspałam, choć budziłam się i oczywiście śniło mi się, że urodziłam i to sn, bo nie zdążyłam na cc i jak byłam na IP to lekarz powiedział, że nie ma czasu, bo główka idzie. Ale bym tak chciała i żeby nic się nie stało z kręgosłupem. Addicted ja liczę na to, że najem się w święta Także niech Maja poczekaPola nie martw się na zapas Co do Sweet to oni może chcą żeby doczekała do końca 37 tygodnia, bo wg mojej lekarki wtedy dziecko jest donoszone. A po 38 bardzo rzadko występują zaburzenia oddychania. |
|
|
|
#1391 |
|
Zakorzenienie
|
Ale zaszalałyście w nocy
![]() Jeszcze wszystiego nie doczytałam ![]() My po śniadanku i wybieramy się do znajomych ![]() WIęc pewnie dopiero wieczorem będziemy ![]() Ciekawe co u Sweet
|
#1392 |
|
Zakorzenienie
|
na SR puścili film-pokazali nacięcie krocza i wyjęcie dziecka-trochę mnie to przeraziło,a i jeszcze było łożysko...dużo krwi. TŻ powiedział,że go to nie zraziło.plus dla niego.a i dostałam reklamówkę z ulotkami, próblami i butelkę avent.
---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- a i ważna rzecz-czop-położna porównała go do ślimaka łatwiej będzie mi rozpoznać. powiedziała,żeby jechać do szpitala jeśli ruchy dziecka będą przypominać trzepanie motyla,takie gwałtowne i będzie dłużej trwać.
|
|
|
|
#1393 |
|
Wtajemniczenie
|
To ja chyba co noc musiałabym jechać do szpitala bo mój to się tak trzepoce, ze nie wyrabiam
|
#1394 |
|
Zakorzenienie
|
ale chodzi o gwałtowne ruchy, takie których wcześniej nie było
|
|
|
|
#1395 |
|
Zadomowienie
|
Asiuulka - miłego ślubu
, bo rozumiem, że to na sam ślub bez weselaMalga - no nic dziwnego, że masz taki dobry humorek po miłym poranku ![]() brzoskwinia - u nas wczoraj tylko troszkę śniegu popruszyło i oczywiście rano niema po nim najmniejszego śladu mamaidy - to smacznego ![]() pysia - miłej wizyty u znajomych pola - u nas na SR na szczęście oszczędzili takich "atrakcji" A my dziś po południu podrzucamy synka babci, a sami w końcu idziemy do kina na 2012 (wybieraliśmy się już ze 3 tygodnie )
|
|
|
|
#1396 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też biorę Feminantal i będę braćdo kiedy będzie trzeba ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
\Cytat:
hehehe, choć teraz juz nie tak często, ale jeszcze sie jej zdaży
|
|
|
#1397 |
|
Zakorzenienie
|
Addicted ja to się cieszę,że coś takiego pokazali-niech się TŻ przygotowuję
a i pokazali cesarkę. I w ogóle fajne ćwiczenia były- okazało się,że jestem najbardziej rozciągnięta![]() w ogóle fajne to SR, tylko nie 4h!!!!!!!!w przyszłym tyg porodówka.chyba przed SR się prześpię, bo znowu nie wyrobie. |
|
|
|
#1398 |
|
Zakorzenienie
|
no,no..ja myślałam,że już dzisiaj będzie wiadomość o wadze i wymiarach dzidzi Sweet a w szpitalu wszystko zatrzymali..ciekawe, w sumie jak się już od rana męczyła-no,ale to w sumie decyzja lekarzy. Osobiście bym pojechała do szpitala zaraz z rana, a nie czekała do 19 na konsultacje-a co by było jakby dzidzi się coś w tym czasie stało
eh...nawet nie chce sobie wyobrażać...dzisiaj i jutro cały dzień sama-bez Tż jest na uczelni-dzisiaj będzie dopiero koło 20, a jutro pewnie coś koło 18..smutno...dziewczyny,na ile wcześniej przygotowujecie tak wszystko na tip top dla dzidzi?bo ja na razie łóżeczko mam w drugim pokoju,ale mam w planach po Sylwestrze zrobić malutkie przemeblowanie u nas w sypialni i wnieść łóżeczko,przewijak oraz poukładać ciuszki w komodzie.Na razie to wszystko jest w drugim pokoju,ciuszki wyprane w workach, pościel schowana...jak zrobię to po Sylwku to będzie jakieś 3tygodnie przed terminem,bo mam na 27.01. i tak się zastanawiam czy to odpowiedni moment,czy mogę już wtedy założyć ochraniacz na łóżeczko i w ogóle..wiem,że to w sumie indywidualna sprawa i każdy sobie robi jak chce, kiedy ma czas itd. no ale ciekawa jestem jak jest u was z tymi przygotowaniami.Torby też jeszcze nie mam spakowanej,nawet nie mam wszystkiego,ale zamierzam spakować ją koło świąt i do tego czasu kupić koszule i potrzebne jeszcze rzeczy.
|
#1399 | |
|
Rozeznanie
|
Witajcie mamuśki z rana
![]() Myślałam, że zastanę tu już wieści o porodzie Sweet.. ale nie ciekawe po co faszerują ją lekami?? mam nadzieję, że nie dlatego by dotrwała do poniedziałku.. bo wiadomo, że w weekend chcą mieć w szpitalu jak najmniej problemów Moją koleżankę, która przyjechała na porodówkę w pt z 3 cm rozwarciem zbadano i odesłano ze słowami typu, że jeszcze nie jej czas i żeby wróciła w poniedziałek!!! akurat tak po weekendzie.. też coś!! oczywiście wróciła za godzinę z rozwarciem 10cm! a dzidzia już wychodziła na świat. na szczęście wszystko dobrze się skończyłobrzoskwinko masz rację z tym wielkim rozpakowywaniem w V cz jak pójdzie tak dalej, to nawet te z końcówki grudnia i początku stycznia mają szansę się załapać na new wątek![]() Asiuulka pewnie jakby to we mnie wjechano to byłoby przyjemniej.. ale niestety.. to ja wjechałam i to przy najmniejszej prędkości świata! Jak wstałam to już TŻeta nie było.. pewnie jeszcze trochę się poburmuszy.. ech.. ja się tak nie denerwowałam jak mi potłukł lusterko ![]() Mnie pobolewa dziś troszkę gardełko. Idę zrobić sobie gorącą herbi z miodem i cytrynką. ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Cytat:
więc wszystko łącznie z wypranym w płatkach mydlanych ochraniaczem na łóżko, czy łaszkami jeszcze trzymam zawinięte w woreczki. do szafki przepakuje jak mały będzie już z nami.
|
|
#1400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przed świętami przyjdzie łóżeczko - od razu je rozstawimy co by wywietrzało i będzie stać. Ale prześcieradło i ochraniacz założę później - nie wiem kiedy. Pokupywane już prawie wszystko mam - zostały mi tylko rzeczy apteczne, ale to w tym tygodniu zakupię i będę miała już wszystko.
|
|
|
#1402 |
|
Zakorzenienie
|
dzien doberek...
Nawet w nocy piszecie...o rany... ![]() eudaimonia - a jak dzis samopoczucie? Co mowil tz? Wlasnie sobie uswiadomilam, ze koncze 30tc. Wiem, ze w porownaniu z Wami to jestem daleko z tylu... Ale do tej pory bylo tak, ze Wy prawie na wylocie, a ja mam dzidzie jeszcze tak malenka, ze strasznie sie balam, ze moze sie cos jeszcze stac. W sumie teraz to juz dzidzia sie robi coras wieksza, tzn taka do odratowania, wiec juz tez powoli zaczynam myslec o porodzie. Dzisiaj jade po wyniki z przeciwcial - babka telefonicznie mowila, ze jest niskie miano przeciwcial, co chyba oznacza, ze konfliktu serologicznego nie powinno byc. Wiecej sie dowiem, jak poczytam na wyniku. NA pewno bedzie mi trudniej przeprowadzic transfuzje krwi skoro mam juz przeciwciala, ale miejmy nadzieje, ze sobie poradza. Bo transfuzja pytek podczas porodu na pewno mnie czeka.. No chyba, ze plytki zdaza na tyle spasc, ze ejdnak bede musiala faszerowac sie sterydami a wowczas moze nie tylko plytki beda ok, ale moze czeka mnie porod sn... |
|
|
|
#1403 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i u mnie też tylko aptecznych brak. będę musiała pochodzić troszkę w tym tygodniu i mieć już wszystko na tip top.. ale pamiętam że takie plany miałam także w tamtym tygodniu na wszelki wypadek zrobiłam jeszcze dokładną listę czego brakuje - na wszelki wypadek dla tż rzecz jasna
|
|
#1404 |
|
Zakorzenienie
|
a i zapomniałam Wam napisać,że mam już dużo dla dzidzi -od ubranek po kołderke, pościel, pieluchy-siostra cioteczna mi dużo kupiła. wielkie 3 torby i tylko 420zl.
|
|
|
|
#1405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój mąż też mówi, że w razie co mam miec jakąś liste na wierzchu, żeby on wiedział co spakować ![]() Ale te rzeczy z apteki to na bank kupię hehehe
|
|
|
#1406 |
|
Zakorzenienie
|
Już mam:
- prześcieradła - kołdre - pościel (nie wiem ile szt.) - kocyki - rożek - tetrowe pieluchy - flanelowe pieluchy - patyczki do uszu, - nożyczki do paznokci - ręczniki - płyn do kąpania - chusteczki nawilżające - koszulki bawełniane - kaftaniki - body z kr i dł rękawem - śpiochy - czapeczki - sliniaczki 4 szt - rękawiczki niedrapki-2pary - woda utleniona - patyczki - Oliatum emulsja do kapieli - bepanthen - sudocrem - rumianek - aspirator frida - herbatki (uspokajająca i na trawienie) -- nakładki sylikonowe na brodawki -Majtki poprodowe szt2 -biustonosz laktacyjny, -wkładki laktacyjne. chyba o niczym nie zapomnialam. |
|
|
|
#1407 | |
|
Rozeznanie
|
niestety nic
polazł gdzieś jak jeszcze spałam. kluczyków od auta nie ma. nie odzywa się i aż boję się do niego zadzwonić. on po prostu musi pomilczeć, przetrawić a potem pewnie mu przejdzie.. ale trzeba czekać!Cytat:
pola gratulacje
Idę tam, gdzie idę. Nie idę, gdzie nie idę. Idę tam, gdzie lubię. Nie idę, gdzie nie lubię. ------------------------------------------------ --> Adaś <--jest z nami od 08.01.2010 Edytowane przez eudaimonia Czas edycji: 2009-12-12 o 11:45 |
|
|
|
|
#1408 |
|
Raczkowanie
|
witam Mamusie
![]() kasiorekzeta zdradzisz gdzie studiujesz ? ja w tym roku koncze wlasnie psychologie![]() mi sie dzis strasznie chce spamkac wstalam bardzo wczesnie bo jechalam zobaczyc na mebelki dla Krzysia i wybaralam piekna biala komode z szafka i tkimi malymi poleczkami dla Krzysia cudo...moze do tyg juz bede miala w domku ...chyba ide sie jeszcze przespac na godzinke...
|
|
|
|
#1409 |
|
Wtajemniczenie
|
No a ja znowu miałam skurcze przepowiadające, które wcale mnie nie martwią bo to już początek 37 tyg. Mam tak, że czasem mnie złapią jak po prostu stoję lub jak wyjdę do sklepu, dzisiaj miałam przy robieniu szarlotki. Moja mam wpadła w panikę i kazała mi się położyć, w sumie to przechodzi jak siądę. Kto wie, może na święta spotkam się z synkiem?
Co do szykowania tak tip top to ja już mam wszystko, łóżeczko rozłożone, pościel też, ubranko na wypis leży w łóżeczku, jednak za namową mojej mamy wszystko przykryłam poszewką od zwykłej kołdry, żeby się nie kurzyło. Ja po prostu chciałam to już mieć w razie jakby coś wcześniej się wydarzyło, bo w sumie to mój mąż mógłby potem troszkę nie wiedzieć co i jak. Torba spakowana, nie mam tylko niektórych rzeczy aptecznych bo aptekę mam 100 m od domu, więc jakby coś mąż zakupi co trzeba, a ja teraz nie chciałam się pchać bo te choróbska bleee. Mam też laktator MINI ELECTRIC medela, bo wyczytałam, ze podobno najlepszy, a ręczny nie wchodzi w grę jak chcę wrócić na studia
|
#1410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:13.

) no a drugi raz na parkingu w CH koles mnie nie zauwazyl i stwierdzil ze sobie cofnie

u mnie do szpitala nie wolno torby podroznej tylko reklmowki
ja chyba sobie wezme te przeswitujace 

Moją koleżankę, która przyjechała na porodówkę w pt z 3 cm rozwarciem zbadano i odesłano ze słowami typu, że jeszcze nie jej czas i żeby wróciła w poniedziałek!!! akurat tak po weekendzie.. też coś!! oczywiście wróciła za godzinę z rozwarciem 10cm! a dzidzia już wychodziła na świat. na szczęście wszystko dobrze się skończyło