|
|
#4261 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Powiększanie piersi cz.3
Cytat:
no właśnie,absolutnie.. to dopiero 1.połowa grudnia.. przez ten tydz.i początek następnego można wiele zdziałać.. szkoda tego czasu,w którym zamiast się cieszyć tym co jest będzie się myśleć już o nieprzyjemnościach na przyszły rok.. nieeeeee.... w nowy rok z nowym planem,wiedzieć ne czym się stoi chociaż.. choć te badania.. to przynajmniej przez Święta można by myśleć co tu dalej,zamiast co to by było gdyby.. a a nuż się okaże że nie ma o czy myśleć.. dopóki się nie sprawdzi to to siedzi w człowieku,w myślach gdzieś tam,i psuje krew.. to póżniej i spać ciężko,i sny nie takie,i człowiek zmęczony,i zły.. ![]() i po co? i tak do nowego roku i jeszcze po..? ![]() nieeeee.... ![]() ---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- VidaS, witaj.. tylko że tak trafiłaś że tu akurat dziś na forum taaaaaaki spokój.. no i takie trochę smutne klimaty.. ale co tam,będzie lepiej.. cieszę się że w Twojej sprawie tak wszystko sprawnie i szybko poszło.. ![]() fakt,straciłaś kompa, ale to się nadrobi
|
|
|
|
|
#4262 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Miałam biopsję cienkoigłową i 2 krotnie usg w odstępach 9 miesięcy. Biopsja wskazuje na pochodzenie FA - gruczolakowłókniak, ale używa pojęcia "mogąca być". Nie wiadomo. Biopsja to takie badanie, że coś pobierają, do końca nie wiadomo skąd. Chciałabym trochę je "podpompować", zmniejszyć odstęp. Strasznie się nastawiłam na powiększenie
|
|
|
|
|
#4263 |
|
Zakorzenienie
|
Horuś kochana
Idź do lekarza, najlepiej onkologa. Ja nie wykonywałabym biopsji cienkoigłowej (tylko, jeśli wyjdzie zmiana złośliwa wynik jest wiarygodny!), tylko usunęłabym zmianę i oddałabym ją do badania hist-pat. Zmiana, co oczywiste, musi być wycięta z marginesem bezpieczeństwa. Czerniak, mimo iż jest nowotworem złośliwym, ma różne odmiany - różnią się one umiejscowieniem, obrazem klinicznym, szybkością "wzrostu", tendencją do dawania przerzutów... Czerniaki głównie rozwijają się na podłożu zmian barwnikowych. Czerniak nie jest wyrokiem! Dobrze, że szybko zadziałałaś Trzymam za Ciebie mocno zaciśnięte kciuki i wierzę, że będzie dobrze - bo musi być P.S. Czasami zmiany wyglądające "ładnie" okazują się tymi złośliwymi i odwrotnie... |
|
|
|
#4264 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ---------- Cytat:
mam nadzieję, ze z guzkami wszystko ok A piersi masz jak anatomy po powiększeniu ---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- Cytat:
musialaś wygrać te sprawę ![]() .. nie było innej opcji Pojde do dr... jeszcze raz... w tym tygodniu. I jeśli trzeba, to powycinam wszystko, co jest "niedobre"
|
|
#4265 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak ma się tam coś to czas się liczy, bardz...on jest wtedy naszym największym przeciwnikiem. Idz jak najszybciej |
|
|
|
|
#4266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4267 |
|
Rozeznanie
|
Vida jak masz możliwośc to kupuj kompa jak najszybciej, brakuje tu Ciebie
Dziękuje za wczorajsze sms-y Horo nie czekasz pare dni tylko jutro zasówasz do dr, bo pojade do ciebie i naklepie w dupkę, ja idę do dr to i ty idziesz....JASNE? |
|
|
|
#4268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam cale cialo w pieprzykach, pieprzach, znamionach barwnikowych Bylam u dermatologa. powiedzial, ze nawet badaniem komp. w 100 % nie zdiagnozuje czerniaka... ze dopiero po wycięciu można to stwierdzić. W takim razie... ![]() ...---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- jutro niedziela, więc... nie ma szans... gabinet nieczynny. Ale juz rozmawialam z dr przez tel i mam być u niego (wyjazd do innego miasta) po niedzieli.
|
|
#4269 |
|
Zakorzenienie
|
zmartwienie to tak właśnie na parę dni jest dobre, a potem to.. ..i..znów oddychać pełną piersią..![]() Edytowane przez macerata Czas edycji: 2009-12-12 o 19:29 |
|
|
|
#4270 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4271 |
|
BAN stały
|
Dzięki Horo! Chyba jesteśmy w zbliżonej sytuacji, ja też swego czasu obawiałam się o charakter moich guzków, do końca nie mam sprawy wyjaśnionej, ale jestem dobrej myśli, ba przestałam myśleć co tam mam. Z uporem maniaka wierzę, że jest wszystko ok. I mam nadzieję, że te zmiany nie przejdą w coś złośliwego. Moja ciocia(siostra mamy) miała raka piersi.
|
|
|
|
#4272 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
lepiej nie dziubać zmiany igłą tylko wyciąć całą (ja i tak chciałam usunać ze względów estetycznych...) czy coś takiego.. |
|
|
|
|
#4273 |
|
BAN stały
|
Ja również jestem za tym by ją usunąć i zbadać. Ale lekarka nie chce się tego podjąć ze wzgędu na położenie tych zmian. Twierdzi, że jak mi potnie piersi wzdłuż i wszerz to nie będę mogła karmić.
|
|
|
|
#4274 |
|
Kazar Lady
|
jestem pijana...
|
|
|
|
#4275 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
horo glowa do gory , jestesmy z Toba Vida milo , ze wszystko sie u ciebie dobrze uklada Miskaa co pijesz ? Listopdowa trzymam za Ciebie kciuki i mam nadzieje , ze za pare dni sie z tym drobiem uporasz
|
#4276 |
|
Rozeznanie
|
Hej laski. Jestem juz w Pl.
, 16 godzin, cala noc ,po prostu tragedia Horo, mysle, ze nie ma co martwic sie na zapas. Wiem, ze to nie jest takie proste, ale musisz byc dobrej mysli Trzymam kciuki , za pomyslny wynik , jak i za Twoje osobiste sprawy.Trzymaj sie cieplo
|
#4277 |
|
Zakorzenienie
|
agnelka hej - znam ten bol kiedys dosc czesto sie autobusem tluklam do Polski.
Ciesze sie , ze dotarlas cala i zdrowa
maraton 05.2011 Edytowane przez pysia222 Czas edycji: 2009-12-12 o 21:28 |
|
|
|
#4278 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
więc jeśli na sto proc jesteś przekonana, że chcesz karmić, to jasne że musisz się wstrzymać z zabiegiem usuwania tych zmian Miśka, a ja będę wyłączam kompa bo będę jeszcze głupoty pisać |
|
|
|
|
#4279 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dupsko boli mnie do tej pory i te cholerne kolana Za 5 dni mam op . Jestem ciekawa co w koncu dr mi wcisnie.
|
|
#4280 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4281 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skoro tak podchodzisz do rzeczy to zmien doktora ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Cytat:
Tak sobie przypomnialam , ze ktos ostatnio pisal , ze bedziemy mieli duzo nowych panienek zelkowych - wiec sam fakt , ze tyle grudniowych piersi bedzie dobrze wrozyc - chociaz jesli chodzi o wrozby to wystaw jezyk wrozka agnes przepowie Ci przyszlosc
maraton 05.2011 Edytowane przez pysia222 Czas edycji: 2009-12-12 o 22:16 |
||
|
|
|
#4282 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak dla porównania ![]() ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Cytat:
![]() ![]() heh,autobusem trzeba pocierpieć,ale za to bagażu trochę więcej można wziąć.. bilet można zamówić/odmówić/zmienić w ostatniej chwili za niewielką dopłatą ![]() no i te emocje.. ta nadzieja,że tym razem będzie luz ![]() ![]() i to rozczarowanie,że znowu ścisk ![]() no i seansik filmowy.. da się przeżyć o ile nie trafi się na ciężkie sąsiedztwo.. bo wtedy to masakra |
||
|
|
|
#4283 | |
|
Zakorzenienie
|
Horuś-nie czekaj, jak najszybciej wytnij to paskudztwo i wyjaśnij wszystko. My tu wszystkie będziemy trzymać kciuki za dobre zakończenie. Jesteś tak silną kobietą
---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- Cytat:
, ani operowania -hm ...tylko obserwować karze i czekać? aż coś sie zacznie dziać?Piersi masz naprawdę ładne
like for like !!! Allergan 510FX dualgel 310cc-Sankowski/Lembas 19.12.2008-totalna porażka ..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia 15,12.09 mentorCPG333-485cc https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520
|
|
|
|
|
#4284 |
|
Zadomowienie
|
Horo, bardzo Cie prosze nie odwlekaj badan! Czas jest tutaj krytyczny ... wierze, ze to nie jest grozne znamie, ale jesli dzieje sie tam cos niepokojacego, to czasami tydzien czy dwa MA ZNACZENIE! Musi pamietac, ze robisz to nie tylko dla siebie, ale przede wszystki dla swoich dzieci, aby byc dla Nich silna i zdrowa Mama ... Trzymaj sie cieplo i daj znac jak sie maja sprawy
agnelka, Mya, odliczamy dla Was i chyba najwyzszy czas upchac szampana do lodowki! Grudniowe imprezki naleza do WAS!!! Vida, dobrze Cie widziec! Gratuluje sadowego wyroku tylko powiedz czemu tego kompa oddalas? ![]() Misia, Sami, a jaka to okazja do picia??? Moze sie przylacze Wlasnie wrocilismy ze slubu kumpla ... obylo sie bez skandalu i ekscesow Nikt nawet nie zrezygnowal, byly lzy zakochanych mamusiek, gratulacje gosci, mnostwo szmpana, kwiatow i cholerny ZIAB! Trzeba mi sie chyba czyms rozgrzac
|
|
|
|
#4285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i obie razem jęczeć będziemy .No ja troszkę wcześniej.Ja już po badaniach. Jutro jeszcze ostatnie zakupy-lodówkę muszę dziecku zapełnić i w pn torbę pakuje.My wszystkie jesteśmy bardzo ciekawe ile Ci dr wciśnien ![]() Ps; oczywiście z tym jęczeniem to przesada. Nie będzie nas nic bolało-przynajmniej Tobie tego życzę z całego serca. Ja tam mogę i pocierpieć.
like for like !!! Allergan 510FX dualgel 310cc-Sankowski/Lembas 19.12.2008-totalna porażka ..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia 15,12.09 mentorCPG333-485cc https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520
Edytowane przez MyaDiva Czas edycji: 2009-12-12 o 23:33 |
|
|
|
|
#4286 |
|
Przyczajenie
|
Czesc Mya!
Jak sie czujesz przed op,bo ja sie troche denerwuje...ta pierwsza wersja u Ciebie to mialy byc anatomiczne-mam na mysli te niedoszłe 350 ? szukam wszedzie info o tych pod gruczoł...a wiecie może czy to podnoszenie to inaczej plastyka piesi z cięciem wokól brodawki ? Edytowane przez miss sixty Czas edycji: 2009-12-12 o 23:51 |
|
|
|
#4287 | |
|
Zakorzenienie
|
Myślę , iż będzie 70 E. Teraz miałam 70D. W sumie wkładki wymiarowo nie będą dużo większe,a różnica w pojemności to 175cc. Największa różnica będzie na górze wkładki -ale to dla miseczki nie ma aż tak dużego znaczenia.
A jak będzie 70F to też się nie obrażę .A nasze panienki wiekowo jak blizniaczki będą Jak tam samopoczucie? Mam nadzieją, że się nie boisz Jeszcze z nami we wtorek ma operację miss sixty.Powiem szczerze, że myślę o Tobie troszkę z niepokojem Zrób sobie koniecznie zdjęcia przed zabiegiem , żebyś miała własne . I dokładnie się wymierz. Oby nie było Ci to potem potrzebne-ale lepiej się zabezpieczyć, tak na wszelki wypadek.I podpisz wszystko przed głupim jaśkiem Powodzenia ---------- Dopisano o 00:06 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ---------- Cytat:
Tak, to miał być ten sam model tylko o rozmiar większe Tak plastykę można zrobić cięciem wokół brodawki. Choć są jeszcze inne sposoby cięć. Dobór odpowiedniej zależy od stanu piersi.
Edytowane przez MyaDiva Czas edycji: 2009-12-13 o 00:07 |
|
|
|
|
#4288 |
|
Rozeznanie
|
Juz bym chciala miec to za soba
, najgorsze sa dla mnie te ostatnie dni ,bo kto nie ma tego uczucia niepewnosci , zeby wszystko poszlo zgodnie z planem i efekt byl wymarzony . anna_ivy zaraz wstawiam szampana do lodowki Mya co tam bol , on mi nie jest taki straszny ![]() macerata dzieki za mile powitanie na polskiej ziemi
|
#4289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() chyba już czas
|
|
|
|
|
#4290 |
|
Wtajemniczenie
|
Agnelko kiedy masz zabieg?
Horo caly dzien dzis o Tobie myślalam, idz do dr. wiem,ze się boisz...ale życ w newiedzy jest gorszym strachem Vida gratuluje wygranej sprawy Mya twoje implany już na Ciebie czekają!!
Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:17.

..i..znów oddychać pełną piersią..
, za pomyslny wynik , jak i za Twoje osobiste sprawy.
. Jestem ciekawa co w koncu dr mi wcisnie.

, ani operowania
Grudniowe imprezki naleza do WAS!!! 
,bo kto nie ma tego uczucia niepewnosci