|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#11611 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Naturalne loki, loczki, fale i ich pielęgnacja cz. III
Cytat:
polecam wyszukiwanie przez google po tytule tego artykułu ![]() |
|
|
|
|
#11612 |
|
Zakorzenienie
|
ja ma problem co zrobie z wlosami na sylwestra ? ide na bal , na pewno nie wybiore sie do fryzjkerki bo od kad sama pielegnuje swoje wŁosy wedŁug waszych rad to są piekne(falowane jak na razie bo nie próbowaŁam niczego aby wzmocnic skręt) , nie musze juz uzywać prostownicy - nawet do sterczącej grzywki, kusi mnie troche aby je wyprostowac tylko czego użyć aby sie nie przesuszyŁy? jedwab? mam tez pianke wella do kręconych ale wydawaŁo mi sie ze mi przesusza wLosy a wcale nie zwieksza skrętu, wiem tyle tu cennych rad ale nie moge nic wybrac
dla siebie - chyba jestem leniem , może żel z rossmana?musze koniecznie wypróbowac jakąś fryzure wczesniej aby nie wypaśc źle , jak znajde to wstawie fotki z czasów prostowania i obecnie jakie mam wŁosy, dodam ze chce miec jakąs prostą fryzure , raczej żadnych upięć skomplikowanych
|
#11613 |
|
Rozeznanie
|
Losek78- może zastosuj żel na podkreślenie loków (tylko wcześniej zrób próbę!) , kup jakąs ciekawą błyszczącą spinkę, podepnij bok i tyle?
Dziewczęce proste fryzurki są najlepsze! Albo zerknij- na tym podforum jest gdzieś wątek dotyczący fryzur dla kręconych włosów - na pewno znajdziesz coś dla siebie
|
|
|
|
#11614 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#11615 |
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Anka.d znam ten ból. Ja tez tylko plunge lub niskofiszbinowce toleruję. Po tych dopasowanych do mostka mam nawet rany na skórze
Szkoda, może u nas na Ruskiej coś znjadziesz? Ja już głównie internetowo się zaopatruję. I jeszcze nie trafiłam źle ![]() Co do Palomy, to rzeczywiście na skórę chyba nie miałam nic lepszego A na włosy, to trzeba znaleźć swój sposób. Ale może nie teraz - punkt rosy we Wro -7! Tulipanno dziękujemy za informacje Na pewno się przydadzą. Nie wypowiem się w kwestii silikonów. Na tym etapie testuję inne rzeczy. Jednak widzę, że PVP daje radę zimą, a skręt rozprostowuje mi czapka lub kaptur. Nie jest jednak powiedziane, że nie może być lepiej ![]() Ania*aneczka sprowadzać, sprowadzać, skoro się da! No i testować i zamieszczać info ! Proszę![]() Co prawda nie mam żadnego dostępu do tych kosmetyków, ale zawsze coś może się zdarzyć ![]() Losek78 nieco zdjęć niekoniecznie skomplikowanych upięć jest w wątku o upięciach do kręconych. Zachęcam do dowiedzenia i przejrzenia zdjęć. Podobno silikony chronią włosy przed ciepłem zgodnie z przetłumaczonym artykułem. Poczytaj i zaopatruj się ![]() No to mamy wątek offtopowy o życiu ![]() Zapraszam na plotki! A tutaj zostawmy już pielęgnację.
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2009-12-13 o 18:34 |
|
|
|
#11616 |
|
Zakorzenienie
|
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=353920
podaje linka z metamorfoz , są tam moje fryzury kiedy jeszcze nie stosowaŁam pielęgnacji dla loczków oraz prostowane wŁosy do ramion, uzywaŁam grzebienia
|
#11617 |
|
Rozeznanie
|
losek78- zerknij na moj wpis w dzienniku regeneracji- wydaje mi się że mamy podobny skręt. Przede wszystkim polecam żel, no i zapoznaj się z wpisami reszty dziewczyn- to Ci da jako takie wyobrażenie i sposobie pielęgnacji i może znajdziesz coś dla siebie
|
|
|
|
#11618 |
|
Zadomowienie
|
Skład odżywki do włosów Aile z kauflanda(wersje są trzy, ale każda ma taki sam skład, różnią się tylko zapachem)
Aqua, Cetrimonium Chloride, Cetearyl Alkohol, Parfum, Polyaquaterium- 7, D-Panthenol, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolinone, Benzyl Alkohol miałam ją zgłosić do kwc, ale musiałam najpierw zgłosić producenta
|
|
|
|
#11619 |
|
Wtajemniczenie
|
Przyznam bez bicia nie czytałam ostatnich kilu stron
, ja tu dziś tylko na chwilę, pokazać jak wyglądają moje aktualne włosięta po umyciu.Użyłam tylko odzywki bez spłukiwania aloesowej mrs Potters - lubię czasem takie, bo jak dodam balsam nivea lok co prawda jest lepiej zdefiniowany ane fryzura ogólnie mniej puszysta i szybciej się przetłuszcza przy skórze, z takimi jak na zdjęciu wytrzymam ok. 4-5 dni Kurde na zdjęciu widzę że urosły rzeczywiście ![]() Wkleiłam to zdjęcie początkowo na dziennik, z tym, że po chwili zorientowałam się że twarzy zabiedzonej nie zamazałam -mam nadzieję że nikt nie widział . U fffff pewnie nie, bo to chwilę trwałoTo do jutra pa
Zapuszczam, nie farbuję i wzorowo pielęgnuję loki już od 26.12.2007 r. ![]() Edytowane przez kosmarka Czas edycji: 2009-12-13 o 20:23 |
|
|
|
#11620 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#11621 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piękności! Jak robisz że najgłębsza warstwa też się kręci, a nie tak jak u mnie- prasuje?
|
|
#11622 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#11623 |
|
Zakorzenienie
|
To może ten?
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...-do-twarzy.htm---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Ojacię, przepraszam, pomyliłam wątki
|
|
#11624 |
|
Zakorzenienie
|
kosmarko cudowne tak sie zmieniaja
widzialyscie nowego yunga? patrzylam na sklad, niby silikonu nie bylo, za to jakis olejek, moze do mycia by sie nadalo
|
#11625 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i moja docelowa dlugosc (jak wystarczy cierpliwości) ![]() Cytat:
Cytat:
ewelka - o nowym yungu juz pisalysmy - ma olejek babassu (nie wiem swoja droga co to) jestem juz w ponad polowie butli i jest dobrze. lepiej sie rozprowadza niz różowy
Edytowane przez anka.d Czas edycji: 2009-12-13 o 22:01 |
|||
|
|
|
#11626 |
|
Zadomowienie
|
Śliczne włoski i długie
moje po piątkowym fryzjerze już nie są takie długie ale urosną na pewno ![]() Twoja zasada Kosmarko u mnie też się sprawdza - im mniej nałożę na włoski tym dłużej są świeże
|
#11627 |
|
Rozeznanie
|
Ech, jeszcze z 2 lata i też będę mieć długie.....
|
|
|
|
#11628 |
|
Wtajemniczenie
|
Już parę razy umyłam włosy samą odżywką, co prawda włosy są miękkie, bardziej sprężyste, ale mam też trochę zastrzeżeń
Włosy po takim myciu są takie jakieś oklapłe, a przy nasadzie w ogóle mi się nie kręcą, po za tym strasznie szybko się przetłuszczają, jak do tej pory mogłam myć co 4, nawet 5 dni, to teraz jak umyłam w piątek po południu, to dzisiaj rano (niedziela) miałam już smalec na głowie, żeby nie powiedzieć, że tłuste, bo to za słabe określenie...Czy coś źle robię? Czy po prostu coś za coś i tak ma być? A może nie tylko ja tak mam?
|
|
|
|
#11629 |
|
Wtajemniczenie
|
moze zle wyplukujesz?
ja od lat mam tak samo - myje wlosy co drugi dzien. po przestawieniu sie na mycie odzywką (juz prawie 2 miesiące!) stopien 'otluszczenia' wlosow jest dokladnie taki sam. na 3 dzien juz tylko po domu, do sprzatania
|
|
|
|
#11630 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja ją stosuję i jestem bardzo zadowolona- włosy wręcz mi się mniej przetłuszczająCytat:
No i to stara zasada, że mniej znaczy więcej ![]() Dziewczyny, jutro zamierzam wczytać się w tłumaczenia zagranicznych artykułow- przyznam, że bardzo zainteresował mnie puknt rosy, ale zastanawiam się, czy ma to sens (w sensie stosowanie się do wskazówek) , gdy zawsze wkładam wszystkie włosy do czapki i nie mają one kontaktu z powietrzem na zewnątrz? |
||
|
|
|
#11631 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zapewne ten czynnik na świeżym powietrzu trochę mniej wpływa na włosy, ale jakiś wpływ ma, poobserwuj co się dzieje z włosami w zależności od wilgotności i punktu rosy. Mniemam, że jest podobnie z powietrzem w budynku zamkniętym, jeśli na zewnątrz jest bardzo sucho, w środku raczej wilgotno nie będzie. |
|
|
|
|
#11632 | |
|
Raczkowanie
|
Kosmarko włosy cudne
(kiedy ja będe miała taką długośc )Cytat:
Teraz stosuję omo i jestem zadowolona ![]() Kiedyś spróbuję jeszcze mycia odżywka bo jestem w trakcie leczenia izotretynoiną więc włosy zaczynają sie mniej przetłuszczac i wytrzymują juz 3 dni bez mycia
|
|
|
|
|
#11633 | ||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Losek78 też obejrzałam zdjęcia z wątku o metamorfozie i powiem - natura wie, co robi!
Dostałaś fale i w nich Ci najładniej. Zerknij do pierwszego posta albo pigułki - tam link do posta z listą produktów do stylizacji, które nie zawierają substancji wysuszających. Poza tym żel lniany nie wysusza włosów. O nim osobny wątek. Kosmarko przepiękne włosy ![]() No to ja czekam na swoje ![]() Czekam ![]() Cytat:
Czekam ![]() Cytat:
Lubię patrzeć na Twoje włosy. I były natchnieniem (podobnie, jak włosy Moni) dla pięknej poznanianki. Czekam nie chcą rosnąć CoffeeWithMilk dziewczyny już napisały - może za słabo płukałaś, a może to nie dla Ciebie. Ja zapytam jeszcze, czy myłaś już szamponem dla dzieci. Często lepiej zacząć od niego i stopniowo zmieniać na jeszcze delikatniejsze środki. Skóra głowy przyzwyczaiła się do ostrzejszej pielęgnacji i teraz za bardzo nie wie, jak się zachować. Daj sobie jeszcze czas albo myj raz odżywką, raz szamponem dla dzieci i uważnie obserwuj, jak zachowują się włosy. Czekam ![]() A co wczoraj zrobiłam? Na noc (dawno nie miałam olejów tak długo) migdał, len i rycynka pod czepek i ręcznik. Ależ to była gorrrąca noc! Rano - mycie Mrs. Potters balsam aloesowy (ach, ten zapach), Wax zielono-brązowy (ach, ten zapach - fu! ) z olejem lnianym i herbacianym, keratyną i ecliptą (ponownie Musiałam wysuszyć suszarką (te nieszczęsne struny dla ulubionego braciszka...), a moja ma tylko wolniejsze i szybsze obroty - zerowa regulacja ciepła. Wyszło po prostu miodzio! Nie dosuszyłam całkiem (do jakiś 95 %) i miałam włosy, które czułam. ZNOWU! Kiedy chodzę, czuję, jak sobie skaczą Czy to dlatego, że są dłuższe?Ach i jeszcze jeden zachwyt - włosów leci naprawdę coraz mniej! Tylko babyhair jakoś mniej Zbliża się przerwa pokrzywowo-skrzypowo-drożdżowa... za to Jantar wróci niedługo! No i co? I nic ![]() Nadal czekam ![]() Ani wzdłuż, anie wszerz. Tylko nieco puchu
|
|
#11634 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moje włosy natchnieniem dla pięknej poznanianki - normalnie nie wierzę ![]() Ja to chyba mam za niską samoocenę za rzadko jestem z siebie zadowolona ![]() Nie wiem czy jest co pokazywac - włosy muszą "dojśc do siebie" po tym cięciu A dziś musiałam je umyc rano żeby były świeże. Szampon Mypa,Maska Joanny z miodem, ziaja witamina ,balsam nivea zmieszany z wodą,psikadło mariona... musiałam wysuszyc dyfuzorem(częściowo ciepłym powietrzem żeby się nie przeziębic ). No i niestety cały dzień czułam i widziałam puch Teraz w domku spryskałam psikadełkiem(woda+sok aloesowy) i jest chyba lepiej ![]() Eloe77 cieszę się że jestes zadowolona ze swoich kręciołków wiem jakie to jest przyjemne uczucie ![]() A co do długości - doczekasz się, doczekasz dobrze jest o tym tak nie myślec to wtedy rosną szybciej
Zaręczeni 19.09.2010 r. - Ślub 10.09.2011 Edytowane przez Edith3F Czas edycji: 2009-12-14 o 14:06 |
|
|
|
|
#11635 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję za
Staram się staram jak mogę, a zapuszczam juz 2 lata, szczerze przeżywałam różne okresy , a teraz kusi mnie wystopniowanie -górnej partii.Jesli chodzi o spodnią warstwę - w tym sęk, że nic nie robię z nią, a ona i tak lepiej się kręci niż włosy na wierzchu mimo zawijania nich wokół własnej osi na palec - a cuda próbowałam.Te pod spodem zbiją się w sprężyny, a na czubku często się spuszą i wyglądają nieciekawie. Jak nie roztrzepuję wyglądają ulizane lokasy-jak na ostatnim zdjęciu w dzienniku, za którymi szczerze nie przepadam, wolę mieć szopę -choć ta ma tendencję do puszenia ![]() Odzywka bez spłukiwania mrs potters aloesowa mi służy
|
#11636 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
3 miesiące temu byłam zrozpaczona po wizycie u fryzjera, dla którego końcówki stanowiły 15 cm moich włosów. Na początku byłam załamana, ale gdy się z tym oswoiłam i przestałam myśleć o ich długości zdałam sobie sprawę, że rosną około 2 cm na miesiąc (widzę po odrostach), a najważniejsze, że są zdrowe![]() Moje włosy potrzebują już chyba dokładnego oczyszczenia, więc dziś na noc będą oleje, a rano szampon
|
|
|
|
|
#11637 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Za to zawsze z lewej strony od spodu mam taki rulonik z włosów ![]() Chyba mamy podobne troszkę te włosy Ja bym Ci doradziła Kosmarko żebyś leciutko jednak wystopniowała Wstawiam mój dzisiejszy stan Fryzjer był w piątek (nie chce wiedziec czym mi tam myli głowę )
|
|
#11638 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do długości, mierzyłam ich długość jakiś czas temu, na sucho i na mokro i różnica w pomiarach była znacząca! Po mierzeniu na sucho podupadłam trochę na duchu, bo tyle w nie wcieram a one tylko 1,5cm na miesiąc urosły, natomiast na mokro 2,3! Edith3F, ślicznie! Można pozazdrościć i się zmotywować do zapuszczania ;-) |
|
|
|
|
#11639 |
|
Wtajemniczenie
|
uzupełniłam swoją pielęgnację i mam pytanie, czy teraz stosuję dobre kosmetyki i odpowiednio?
Myję włosy odżywką różową YUNG, potem nakładam maskę WAX, a na koniec balsam podkreślający loki z NIVEA
|
|
|
|
#11640 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:00.

poza tym jest na ten temat wątek na dietetyce
dla siebie - chyba jestem leniem
Szkoda, może u nas na Ruskiej coś znjadziesz?

-mam nadzieję że nikt nie widział
. U fffff pewnie nie, bo to chwilę trwało

moje po piątkowym fryzjerze już nie są takie długie
ale urosną na pewno
Włosy po takim myciu są takie jakieś oklapłe, a przy nasadzie w ogóle mi się nie kręcą, po za tym strasznie szybko się przetłuszczają, jak do tej pory mogłam myć co 4, nawet 5 dni, to teraz jak umyłam w piątek po południu, to dzisiaj rano (niedziela) miałam już smalec na głowie, żeby nie powiedzieć, że tłuste, bo to za słabe określenie...
Teraz stosuję omo i jestem zadowolona
Czy to dlatego, że są dłuższe?