Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 388 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-13, 15:57   #11611
syrenka
Wtajemniczenie

Dot.: Naturalne loki, loczki, fale i ich pielęgnacja cz. III

Cytat:
Napisane przez kolezankaa Pokaż wiadomość
http://handsomemen. pl/wlosy,wlosy,magiczna_zywn osc__ktora_sprawi__ze_two je_wlosy_stana_sie_ponetn e.html
przed pl zrobiłam przerwę, bo by link nie wszedł

syrenka
chyba masz racje poza tym jest na ten temat wątek na dietetyce
wizaż chyba nie akceptuje tego linku,

polecam wyszukiwanie przez google po tytule tego artykułu

syrenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-13, 16:01   #11612
losek78
Zakorzenienie

ja ma problem co zrobie z wlosami na sylwestra ? ide na bal , na pewno nie wybiore sie do fryzjkerki bo od kad sama pielegnuje swoje wŁosy wedŁug waszych rad to są piekne(falowane jak na razie bo nie próbowaŁam niczego aby wzmocnic skręt) , nie musze juz uzywać prostownicy - nawet do sterczącej grzywki, kusi mnie troche aby je wyprostowac tylko czego użyć aby sie nie przesuszyŁy? jedwab? mam tez pianke wella do kręconych ale wydawaŁo mi sie ze mi przesusza wLosy a wcale nie zwieksza skrętu, wiem tyle tu cennych rad ale nie moge nic wybrac dla siebie - chyba jestem leniem , może żel z rossmana?
musze koniecznie wypróbowac jakąś fryzure wczesniej aby nie wypaśc źle , jak znajde to wstawie fotki z czasów prostowania i obecnie jakie mam wŁosy, dodam ze chce miec jakąs prostą fryzure , raczej żadnych upięć skomplikowanych
Stary 2009-12-13, 17:15   #11613
Martika_
Rozeznanie

Losek78- może zastosuj żel na podkreślenie loków (tylko wcześniej zrób próbę!) , kup jakąs ciekawą błyszczącą spinkę, podepnij bok i tyle? Dziewczęce proste fryzurki są najlepsze!
Albo zerknij- na tym podforum jest gdzieś wątek dotyczący fryzur dla kręconych włosów - na pewno znajdziesz coś dla siebie
Martika_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-13, 17:19   #11614
mariend
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez losek78 Pokaż wiadomość
ja ma problem co zrobie z wlosami na sylwestra ? ide na bal , na pewno nie wybiore sie do fryzjkerki bo od kad sama pielegnuje swoje wŁosy wedŁug waszych rad to są piekne(falowane jak na razie bo nie próbowaŁam niczego aby wzmocnic skręt) , nie musze juz uzywać prostownicy - nawet do sterczącej grzywki, kusi mnie troche aby je wyprostowac tylko czego użyć aby sie nie przesuszyŁy? jedwab? mam tez pianke wella do kręconych ale wydawaŁo mi sie ze mi przesusza wLosy a wcale nie zwieksza skrętu, wiem tyle tu cennych rad ale nie moge nic wybrac dla siebie - chyba jestem leniem , może żel z rossmana?
musze koniecznie wypróbowac jakąś fryzure wczesniej aby nie wypaśc źle , jak znajde to wstawie fotki z czasów prostowania i obecnie jakie mam wŁosy, dodam ze chce miec jakąs prostą fryzure , raczej żadnych upięć skomplikowanych
czekamy na zdjęcia
mariend jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-13, 17:26   #11615
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Anka.d znam ten ból. Ja tez tylko plunge lub niskofiszbinowce toleruję. Po tych dopasowanych do mostka mam nawet rany na skórze Szkoda, może u nas na Ruskiej coś znjadziesz?
Ja już głównie internetowo się zaopatruję. I jeszcze nie trafiłam źle
Co do Palomy, to rzeczywiście na skórę chyba nie miałam nic lepszego A na włosy, to trzeba znaleźć swój sposób. Ale może nie teraz - punkt rosy we Wro -7!

Tulipanno dziękujemy za informacje Na pewno się przydadzą.
Nie wypowiem się w kwestii silikonów. Na tym etapie testuję inne rzeczy. Jednak widzę, że PVP daje radę zimą, a skręt rozprostowuje mi czapka lub kaptur.
Nie jest jednak powiedziane, że nie może być lepiej

Ania*aneczka sprowadzać, sprowadzać, skoro się da! No i testować i zamieszczać info ! Proszę
Co prawda nie mam żadnego dostępu do tych kosmetyków, ale zawsze coś może się zdarzyć

Losek78 nieco zdjęć niekoniecznie skomplikowanych upięć jest w wątku o upięciach do kręconych. Zachęcam do dowiedzenia i przejrzenia zdjęć.
Podobno silikony chronią włosy przed ciepłem zgodnie z przetłumaczonym artykułem. Poczytaj i zaopatruj się

No to mamy wątek offtopowy o życiu

Zapraszam na plotki! A tutaj zostawmy już pielęgnację.

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Edytowane przez Eloe77
Czas edycji: 2009-12-13 o 18:34
Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-13, 19:44   #11616
losek78
Zakorzenienie

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=353920
podaje linka z metamorfoz , są tam moje fryzury kiedy jeszcze nie stosowaŁam pielęgnacji dla loczków oraz prostowane wŁosy do ramion, uzywaŁam grzebienia na sucho i mialam "kope siana" a w zaŁącznikach moje obecne fale zdjecie wŁosów mytych 2 dni temu wiec juz nie takie świeże są te loczki , noi pewnie przydaŁby sie im jakiś wspomagacz skrętu - tyle ze ja musze miec cos co nie wysuszy wŁosow
Stary 2009-12-13, 19:51   #11617
Martika_
Rozeznanie

losek78- zerknij na moj wpis w dzienniku regeneracji- wydaje mi się że mamy podobny skręt. Przede wszystkim polecam żel, no i zapoznaj się z wpisami reszty dziewczyn- to Ci da jako takie wyobrażenie i sposobie pielęgnacji i może znajdziesz coś dla siebie
Stary 2009-12-13, 20:00   #11618
tinkussia
Zadomowienie

Skład odżywki do włosów Aile z kauflanda(wersje są trzy, ale każda ma taki sam skład, różnią się tylko zapachem)

Aqua, Cetrimonium Chloride, Cetearyl Alkohol, Parfum, Polyaquaterium- 7, D-Panthenol, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolinone, Benzyl Alkohol

miałam ją zgłosić do kwc, ale musiałam najpierw zgłosić producenta
tinkussia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-13, 20:19   #11619
kosmarka
Wtajemniczenie

Przyznam bez bicia nie czytałam ostatnich kilu stron , ja tu dziś tylko na chwilę, pokazać jak wyglądają moje aktualne włosięta po umyciu.

Użyłam tylko odzywki bez spłukiwania aloesowej mrs Potters do rozczesanie, a poza tym nic więcej, po wyschnięciu tylko roztrzepałam - lubię czasem takie, bo jak dodam balsam nivea lok co prawda jest lepiej zdefiniowany ane fryzura ogólnie mniej puszysta i szybciej się przetłuszcza przy skórze, z takimi jak na zdjęciu wytrzymam ok. 4-5 dni .

Kurde na zdjęciu widzę że urosły rzeczywiście

Wkleiłam to zdjęcie początkowo na dziennik, z tym, że po chwili zorientowałam się że twarzy zabiedzonej nie zamazałam -mam nadzieję że nikt nie widział . U fffff pewnie nie, bo to chwilę trwało

To do jutra pa

Edytowane przez kosmarka
Czas edycji: 2009-12-13 o 20:23
kosmarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-13, 20:31   #11620
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kosmarka Pokaż wiadomość
Przyznam bez bicia nie czytałam ostatnich kilu stron , ja tu dziś tylko na chwilę, pokazać jak wyglądają moje aktualne włosięta po umyciu.

Użyłam tylko odzywki bez spłukiwania aloesowej mrs Potters do rozczesanie, a poza tym nic więcej, po wyschnięciu tylko roztrzepałam - lubię czasem takie, bo jak dodam balsam nivea lok co prawda jest lepiej zdefiniowany ane fryzura ogólnie mniej puszysta i szybciej się przetłuszcza przy skórze, z takimi jak na zdjęciu wytrzymam ok. 4-5 dni .

Wkleiłam to zdjęcie początkowo na dziennik, z tym, że po chwili zorientowałam się że twarzy zabiedzonej nie zamazałam -mam nadzieję że nikt nie widział . U fffff pewnie nie, bo to chwilę trwało

To do jutra pa
O bogini!
Stary 2009-12-13, 21:07   #11621
Taranka
Zakorzenienie

Cytat:

To do jutra pa

Piękności!
Jak robisz że najgłębsza warstwa też się kręci, a nie tak jak u mnie- prasuje?
Stary 2009-12-13, 21:39   #11622
poison.iv
Wtajemniczenie

Cytat:

To do jutra pa
Piękne i jakie długie
poison.iv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-13, 21:43   #11623
dotka95
Zakorzenienie

GG do dotka95

To może ten? http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...-do-twarzy.htm

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

Ojacię, przepraszam, pomyliłam wątki
Stary 2009-12-13, 21:43   #11624
_Ewelka___
Zakorzenienie

GG do _Ewelka___

kosmarko cudowne tak sie zmieniaja

widzialyscie nowego yunga? patrzylam na sklad, niby silikonu nie bylo, za to jakis olejek, moze do mycia by sie nadalo
Stary 2009-12-13, 21:59   #11625
anka.d
Wtajemniczenie

Cytat:

ale gęste! przepiękne.
i moja docelowa dlugosc (jak wystarczy cierpliwości)

Cytat:
Napisane przez tinkussia Pokaż wiadomość
Skład odżywki do włosów Aile z kauflanda(wersje są trzy, ale każda ma taki sam skład, różnią się tylko zapachem)

Aqua, Cetrimonium Chloride, Cetearyl Alkohol, Parfum, Polyaquaterium- 7, D-Panthenol, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolinone, Benzyl Alkohol

miałam ją zgłosić do kwc, ale musiałam najpierw zgłosić producenta
no wlasnie z tym zgloszeniem moze byc kiepsko bo do kwc nieprzyjmuja produktow robionych dla hipermarketów czy sieciówek (z wyjatkiem tych kosmetycznych). próbowalam zglosic Cien Lidlowy i sie nie dalo.

Cytat:
Napisane przez losek78 Pokaż wiadomość
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=353920
podaje linka z metamorfoz , są tam moje fryzury kiedy jeszcze nie stosowaŁam pielęgnacji dla loczków oraz prostowane wŁosy do ramion, uzywaŁam grzebienia na sucho i mialam "kope siana" a w zaŁącznikach moje obecne fale zdjecie wŁosów mytych 2 dni temu wiec juz nie takie świeże są te loczki , noi pewnie przydaŁby sie im jakiś wspomagacz skrętu - tyle ze ja musze miec cos co nie wysuszy wŁosow
baaardzo ladne fale. i tyle masz tych wlosow! zazdroszcze. ugniatasz?

ewelka - o nowym yungu juz pisalysmy - ma olejek babassu (nie wiem swoja droga co to) jestem juz w ponad polowie butli i jest dobrze. lepiej sie rozprowadza niz różowy

Edytowane przez anka.d
Czas edycji: 2009-12-13 o 22:01
anka.d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-13, 22:35   #11626
Edith3F
Zadomowienie

Cytat:

Śliczne włoski i długie moje po piątkowym fryzjerze już nie są takie długie ale urosną na pewno
Twoja zasada Kosmarko u mnie też się sprawdza - im mniej nałożę na włoski tym dłużej są świeże

Dbam o moje fale (ostatnie podcięcie 7.09.2011r)
Edith3F jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-13, 23:13   #11627
Pinsleepe
Rozeznanie

Ech, jeszcze z 2 lata i też będę mieć długie.....
Pinsleepe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-13, 23:16   #11628
CoffeeWithMilk
Wtajemniczenie

Już parę razy umyłam włosy samą odżywką, co prawda włosy są miękkie, bardziej sprężyste, ale mam też trochę zastrzeżeń Włosy po takim myciu są takie jakieś oklapłe, a przy nasadzie w ogóle mi się nie kręcą, po za tym strasznie szybko się przetłuszczają, jak do tej pory mogłam myć co 4, nawet 5 dni, to teraz jak umyłam w piątek po południu, to dzisiaj rano (niedziela) miałam już smalec na głowie, żeby nie powiedzieć, że tłuste, bo to za słabe określenie...

Czy coś źle robię? Czy po prostu coś za coś i tak ma być? A może nie tylko ja tak mam?
CoffeeWithMilk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-13, 23:19   #11629
anka.d
Wtajemniczenie

moze zle wyplukujesz?
ja od lat mam tak samo - myje wlosy co drugi dzien. po przestawieniu sie na mycie odzywką (juz prawie 2 miesiące!) stopien 'otluszczenia' wlosow jest dokladnie taki sam. na 3 dzien juz tylko po domu, do sprzatania
anka.d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-14, 09:16   #11630
Martika_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez CoffeeWithMilk Pokaż wiadomość
Już parę razy umyłam włosy samą odżywką, co prawda włosy są miękkie, bardziej sprężyste, ale mam też trochę zastrzeżeń Włosy po takim myciu są takie jakieś oklapłe, a przy nasadzie w ogóle mi się nie kręcą, po za tym strasznie szybko się przetłuszczają, jak do tej pory mogłam myć co 4, nawet 5 dni, to teraz jak umyłam w piątek po południu, to dzisiaj rano (niedziela) miałam już smalec na głowie, żeby nie powiedzieć, że tłuste, bo to za słabe określenie...

Czy coś źle robię? Czy po prostu coś za coś i tak ma być? A może nie tylko ja tak mam?
Albo po prostu Tobie nie pasje mycie odżywką.. tak też się zdarza. Może wytrzymaj jeszcze chwilę, tak jak radzi Anka.d- spróbuj dobrze wypłukiwać i zobacz jak reagują włosy. Jeśli nadal nie będzie Ci to odpowiadać przerzuć się na metodę omo Ja ją stosuję i jestem bardzo zadowolona- włosy wręcz mi się mniej przetłuszczają

Cytat:
Napisane przez Edith3F Pokaż wiadomość
Śliczne włoski i długie moje po piątkowym fryzjerze już nie są takie długie ale urosną na pewno
Twoja zasada Kosmarko u mnie też się sprawdza - im mniej nałożę na włoski tym dłużej są świeże
Urosną, urosną, ja już widzę, że moje trochę zyskały na długości po ostatniej, dośc nieudanej wizycie
No i to stara zasada, że mniej znaczy więcej więc też staram się nie przesadzać z ilością kosmetyków, bo co za dużo to nie zdrowo

Dziewczyny, jutro zamierzam wczytać się w tłumaczenia zagranicznych artykułow- przyznam, że bardzo zainteresował mnie puknt rosy, ale zastanawiam się, czy ma to sens (w sensie stosowanie się do wskazówek) , gdy zawsze wkładam wszystkie włosy do czapki i nie mają one kontaktu z powietrzem na zewnątrz?
Stary 2009-12-14, 09:26   #11631
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Martika_ Pokaż wiadomość
Albo po prostu Tobie nie pasje mycie odżywką.. tak też się zdarza. Może wytrzymaj jeszcze chwilę, tak jak radzi Anka.d- spróbuj dobrze wypłukiwać i zobacz jak reagują włosy. Jeśli nadal nie będzie Ci to odpowiadać przerzuć się na metodę omo Ja ją stosuję i jestem bardzo zadowolona- włosy wręcz mi się mniej przetłuszczają

Urosną, urosną, ja już widzę, że moje trochę zyskały na długości po ostatniej, dośc nieudanej wizycie
No i to stara zasada, że mniej znaczy więcej więc też staram się nie przesadzać z ilością kosmetyków, bo co za dużo to nie zdrowo

Dziewczyny, jutro zamierzam wczytać się w tłumaczenia zagranicznych artykułow- przyznam, że bardzo zainteresował mnie puknt rosy, ale zastanawiam się, czy ma to sens (w sensie stosowanie się do wskazówek) , gdy zawsze wkładam wszystkie włosy do czapki i nie mają one kontaktu z powietrzem na zewnątrz?
Wilgotność lub jej brak jest wszechogarniająca
Zapewne ten czynnik na świeżym powietrzu trochę mniej wpływa na włosy, ale jakiś wpływ ma, poobserwuj co się dzieje z włosami w zależności od wilgotności i punktu rosy.
Mniemam, że jest podobnie z powietrzem w budynku zamkniętym, jeśli na zewnątrz jest bardzo sucho, w środku raczej wilgotno nie będzie.
Stary 2009-12-14, 10:50   #11632
mariend
Raczkowanie

Kosmarko włosy cudne
(kiedy ja będe miała taką długośc )

Cytat:

U mnie odżywka się nie sprawdziła ale ja mam włosy przetłuszczające się u nasady a suche na końcach. Podobnie jak u Ciebie miałam "smalec" na głowie Teraz stosuję omo i jestem zadowolona
Kiedyś spróbuję jeszcze mycia odżywka bo jestem w trakcie leczenia izotretynoiną więc włosy zaczynają sie mniej przetłuszczac i wytrzymują juz 3 dni bez mycia
mariend jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-14, 12:49   #11633
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Losek78 też obejrzałam zdjęcia z wątku o metamorfozie i powiem - natura wie, co robi! Dostałaś fale i w nich Ci najładniej.
Zerknij do pierwszego posta albo pigułki - tam link do posta z listą produktów do stylizacji, które nie zawierają substancji wysuszających.
Poza tym żel lniany nie wysusza włosów. O nim osobny wątek.

Kosmarko przepiękne włosy Ale co ja się będę powtarzać... Ech... Ta długość, gęstość i skręt. Pomarzyć

No to ja czekam na swoje

Czekam

Cytat:
Napisane przez Taranka Pokaż wiadomość
Piękności!
Jak robisz że najgłębsza warstwa też się kręci, a nie tak jak u mnie- prasuje?
Właśnie, Kosmarko, w jaki sposób to robisz? Moja spodnia warstwa jest tak powycierana o poduszkę, że rano wymaga skrajnej wodnej reanimacji. Kiedy były krótsze, nie wyglądały tak źle. Teraz , ech...

Czekam
Cytat:
A pokażesz zdjęcia? Lubię patrzeć na Twoje włosy. I były natchnieniem (podobnie, jak włosy Moni) dla pięknej poznanianki.

Czekam nie chcą rosnąć

CoffeeWithMilk
dziewczyny już napisały - może za słabo płukałaś, a może to nie dla Ciebie. Ja zapytam jeszcze, czy myłaś już szamponem dla dzieci. Często lepiej zacząć od niego i stopniowo zmieniać na jeszcze delikatniejsze środki. Skóra głowy przyzwyczaiła się do ostrzejszej pielęgnacji i teraz za bardzo nie wie, jak się zachować. Daj sobie jeszcze czas albo myj raz odżywką, raz szamponem dla dzieci i uważnie obserwuj, jak zachowują się włosy.

Czekam

A co wczoraj zrobiłam? Na noc (dawno nie miałam olejów tak długo) migdał, len i rycynka pod czepek i ręcznik. Ależ to była gorrrąca noc! Rano - mycie Mrs. Potters balsam aloesowy (ach, ten zapach), Wax zielono-brązowy (ach, ten zapach - fu! ) z olejem lnianym i herbacianym, keratyną i ecliptą (ponownie dla Syrenki) pod czepek i ręcznik na 30 minut. Na koniec Joanna miodowo-mleczna z apteczki babuni i mieszanka balsamu Nivea z żelem różowym.
Musiałam wysuszyć suszarką (te nieszczęsne struny dla ulubionego braciszka...), a moja ma tylko wolniejsze i szybsze obroty - zerowa regulacja ciepła.
Wyszło po prostu miodzio! Nie dosuszyłam całkiem (do jakiś 95 %) i miałam włosy, które czułam. ZNOWU! Kiedy chodzę, czuję, jak sobie skaczą Czy to dlatego, że są dłuższe?
Ach i jeszcze jeden zachwyt - włosów leci naprawdę coraz mniej!

Tylko babyhair jakoś mniej Zbliża się przerwa pokrzywowo-skrzypowo-drożdżowa... za to Jantar wróci niedługo!

No i co? I nic
Nadal czekam
Ani wzdłuż, anie wszerz. Tylko nieco puchu

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-14, 14:03   #11634
Edith3F
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
A pokażesz zdjęcia? Lubię patrzeć na Twoje włosy. I były natchnieniem (podobnie, jak włosy Moni) dla pięknej poznanianki.
Aż się zarumieniłam
Moje włosy natchnieniem dla pięknej poznanianki - normalnie nie wierzę
Ja to chyba mam za niską samoocenę za rzadko jestem z siebie zadowolona
Nie wiem czy jest co pokazywac - włosy muszą "dojśc do siebie" po tym cięciu
A dziś musiałam je umyc rano żeby były świeże.
Szampon Mypa,Maska Joanny z miodem, ziaja witamina ,balsam nivea zmieszany z wodą,psikadło mariona... musiałam wysuszyc dyfuzorem(częściowo ciepłym powietrzem żeby się nie przeziębic). No i niestety cały dzień czułam i widziałam puch
Teraz w domku spryskałam psikadełkiem(woda+sok aloesowy) i jest chyba lepiej

Eloe77 cieszę się że jestes zadowolona ze swoich kręciołków
wiem jakie to jest przyjemne uczucie
A co do długości - doczekasz się, doczekasz dobrze jest o tym tak nie myślec to wtedy rosną szybciej

Edytowane przez Edith3F
Czas edycji: 2009-12-14 o 14:06
Stary 2009-12-14, 14:27   #11635
kosmarka
Wtajemniczenie

Dziękuję za dziewczyny, aż mi się buzia uradowała .
Staram się staram jak mogę, a zapuszczam juz 2 lata, szczerze przeżywałam różne okresy , a teraz kusi mnie wystopniowanie -górnej partii.

Jesli chodzi o spodnią warstwę - w tym sęk, że nic nie robię z nią, a ona i tak lepiej się kręci niż włosy na wierzchu mimo zawijania nich wokół własnej osi na palec - a cuda próbowałam.
Te pod spodem zbiją się w sprężyny, a na czubku często się spuszą i wyglądają nieciekawie.
Jak nie roztrzepuję wyglądają ulizane lokasy-jak na ostatnim zdjęciu w dzienniku, za którymi szczerze nie przepadam, wolę mieć szopę -choć ta ma tendencję do puszenia

Odzywka bez spłukiwania mrs potters aloesowa mi służy - polecam

kosmarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-14, 14:30   #11636
poison.iv
Wtajemniczenie

Cytat:
A co do długości - doczekasz się, doczekasz dobrze jest o tym tak nie myślec to wtedy rosną szybciej
Chyba coś w tym jest 3 miesiące temu byłam zrozpaczona po wizycie u fryzjera, dla którego końcówki stanowiły 15 cm moich włosów. Na początku byłam załamana, ale gdy się z tym oswoiłam i przestałam myśleć o ich długości zdałam sobie sprawę, że rosną około 2 cm na miesiąc (widzę po odrostach), a najważniejsze, że są zdrowe
Moje włosy potrzebują już chyba dokładnego oczyszczenia, więc dziś na noc będą oleje, a rano szampon
Stary 2009-12-14, 15:03   #11637
Edith3F
Zadomowienie

Cytat:
Jesli chodzi o spodnią warstwę - w tym sęk, że nic nie robię z nią, a ona i tak lepiej się kręci niż włosy na wierzchu mimo zawijania nich wokół własnej osi na palec - a cuda próbowałam.
Te pod spodem zbiją się w sprężyny, a na czubku często się spuszą i wyglądają nieciekawie.
Jak nie roztrzepuję wyglądają ulizane lokasy-jak na ostatnim zdjęciu w dzienniku, za którymi szczerze nie przepadam, wolę mieć szopę -choć ta ma tendencję do puszenia
Mi też wierzch się puszy ,nie chce kręcic itp Za to zawsze z lewej strony od spodu mam taki rulonik z włosów
Chyba mamy podobne troszkę te włosy
Ja bym Ci doradziła Kosmarko żebyś leciutko jednak wystopniowała

Wstawiam mój dzisiejszy stan
Fryzjer był w piątek (nie chce wiedziec czym mi tam myli głowę)

Stary 2009-12-14, 15:34   #11638
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość

A co wczoraj zrobiłam? Na noc (dawno nie miałam olejów tak długo) migdał, len i rycynka pod czepek i ręcznik. Ależ to była gorrrąca noc! Rano - mycie Mrs. Potters balsam aloesowy (ach, ten zapach), Wax zielono-brązowy (ach, ten zapach - fu! ) z olejem lnianym i herbacianym, keratyną i ecliptą (ponownie dla Syrenki) pod czepek i ręcznik na 30 minut. Na koniec Joanna miodowo-mleczna z apteczki babuni i mieszanka balsamu Nivea z żelem różowym.
Musiałam wysuszyć suszarką (te nieszczęsne struny dla ulubionego braciszka...), a moja ma tylko wolniejsze i szybsze obroty - zerowa regulacja ciepła.
Wyszło po prostu miodzio! Nie dosuszyłam całkiem (do jakiś 95 %) i miałam włosy, które czułam. ZNOWU! Kiedy chodzę, czuję, jak sobie skaczą Czy to dlatego, że są dłuższe?
Ach i jeszcze jeden zachwyt - włosów leci naprawdę coraz mniej!

Tylko babyhair jakoś mniej Zbliża się przerwa pokrzywowo-skrzypowo-drożdżowa... za to Jantar wróci niedługo!

No i co? I nic
Nadal czekam
Ani wzdłuż, anie wszerz. Tylko nieco puchu
Lepiej się kręcą bo są wypielęgnowane a długość pewnie też ma znaczenie

Co do długości, mierzyłam ich długość jakiś czas temu, na sucho i na mokro i różnica w pomiarach była znacząca!
Po mierzeniu na sucho podupadłam trochę na duchu, bo tyle w nie wcieram a one tylko 1,5cm na miesiąc urosły, natomiast na mokro 2,3!

Edith3F, ślicznie!
Można pozazdrościć i się zmotywować do zapuszczania ;-)
Stary 2009-12-14, 16:16   #11639
CoffeeWithMilk
Wtajemniczenie

uzupełniłam swoją pielęgnację i mam pytanie, czy teraz stosuję dobre kosmetyki i odpowiednio?
Myję włosy odżywką różową YUNG, potem nakładam maskę WAX, a na koniec balsam podkreślający loki z NIVEA
CoffeeWithMilk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-14, 16:30   #11640
poison.iv
Wtajemniczenie

Cytat:
uzupełniłam swoją pielęgnację i mam pytanie, czy teraz stosuję dobre kosmetyki i odpowiednio?
Myję włosy odżywką różową YUNG, potem nakładam maskę WAX, a na koniec balsam podkreślający loki z NIVEA
Jest ok. Możesz dołożyć drugą maskę/odżywkę i używać na zmianę z Waxem. W razie potrzeby możesz dodać też odżywkę bez spłukiwania
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości