Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-14, 19:03   #1771
celka2000
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie

Sweet - gartulacje!!! Trzymajcie sie cieplo i szybko wracajcie do domku!!!

Cytat:
Napisane przez Kancia Pokaż wiadomość
patinka no własnie wychodzi tych moich kalorii tyle a ja tyje w oczach fakt, ze się nie ruszam ale no ale zeby to az tak się odkladało. Dobija mnie to.
Są dni kiedy dobijam maks do 2000 ale wtedy np piję colę ( przewaznie w weekendy)

przykładowo zjadam
na śniadanie 2 kromki chleba razowego z szynką i pomidorem, herbata gorzka
II sniadanie jakis jogurt głownie fantazja bo lubie
jabłko lub jakieś inne owoce
"obiad" 2 kromki chleba razowego z czymś tam, biały ser, szynka, zółty ser, ogórek, pomidor
kolacja brak lub duża szklanka mleka

czasem zjadam też obiad z mężem i synkiem przeważnie 2 ziemniaki i jakieś mięcho, usrówka ( 2 razy w tygodniu)

nie jem słodyczy, makaron w niedziele do rosołu lub pomidorowej.
raz dzinnie piję Inkę z mlekiem.
Zadnych fast foodów
może ten "jadłospis" nie jest idealny ale na pewno nie taki by tyć okropnie

no mówie Wam mam takiego stresa przez to, ze szok
oooo matko! Kancia! Jak Ty malo jesz! Ja bym chyba chudla przy takiej diecie w ciazy... No i gdzie obiad? to ja, dwu-leworeczna, co kuchnie omijam wielkim lukiem, jadam obiady. A przynajmniej zupe. Albo chociaz odmrozone jedzonko (jakis schabowy i kluchy). Ja sie na pewno zle odzywiam, ale jak widze, ile Ty jesz, to jestem w szoku. Mi to wyglada na diete 1000 kalorii...(nie liczylam).

Cytat:
Napisane przez brzoskwinia82 Pokaż wiadomość
Można by ceratkę podłożyć pod prześcieradło na wypadek tych wód płodowych, chociaż szczerze wam powiem, że się wcześniej na ten temat nie zastanawiałam, ale teraz jak filka o tym napisała to szkoda materaca, jakby mi miały w łóżku odejść...
Juz kiedys o tym pisalam - proponuje przescieradlo nieprzemakalne na materac. Super sprawa przy dziecku (dziecko moze sie zsikac, ulac, nam sie tez moze co nieco pobrudzic podczas nawalow z piersi itd.)
celka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-14, 19:11   #1772
eudaimonia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
SWEET URODZIŁA JAKOS GODZINKE TEMU fILIPEK MA 3300 G ALE TO WSZYSTKO CO WIEM NA TEMAT WYMIAROW.

Po zatym urodzila przez cc i przez to ze ja trzymali tak dlugo Filip zarazil sie i ma infekcje nerek ciagle go badaja Sweet go nie widziala jeszcze... wiem tylkoze maly sam oddycha.. ale co ze zdrowkiem nie wiem. wiem ze bedzie musial brac antybiotyki. 3majkmy kciuki
łał!! sweet gratulacjeklas ki: duzo dobrego dla Ciebie i Filipka!!
a lekrzy to wrrrrrrrrrrrr brak słów po prostu!!

Cytat:
Napisane przez ula 87 Pokaż wiadomość
nie widziałam jak to myły , ale mąż się śmiał że jedna mama z jednej strony a druga z innej
do dziś się śmiejemy z tego
a któraś ze stron była bardziej doszorowana??:hah aha:

Cytat:
Napisane przez bardotka_a Pokaż wiadomość
Musze wam napisać, że zmieniłam stosunek do mojej teściowej nie wiem sama co sie stało, ale tak jakby ona wyczytała w myślach wszytskie moje żale

Nie miesza się, jest pomocna na tyle na ile powinna no normalnie nie wiem co sie stało hihih ale mam nadzieję, że tak juz zostanie
to oby tak już zostało!! w końcu gdzieś muszą być super teściowe

a ja dziś przygód samochodowych ciąg dalszy.. myślałam, że już koniec.. ale pech to pech!
może od początku: byłam najpierw w biurze donieść zwolnienie. poplotkowałam sobie troszkę z szefową. zapewniła mnie, że czeka i że tęsknią wszyscy za mną.. nawet o pokoju tylko dla mnie coś wspomniała i zaprosiła na firmową kolacyjkę wigilijną - bardzo, bardzo było miło.
do domku dotarłam ok 15.30 a na 16.30 mieliśmy być w szkole rodzenia. ponieważ tż przybył z pracy o 16 to na szybko zrobiłam spaghetti i pojechaliśmy. tzn pojechaliśmy to zbyt dużo powiedziane. najpierw samochód nie chciał odpalić stwierdziliśmy, że może zbyt zimno było a on nieruszany stał od mojej rundki bo blacharzach.. w końcu ruszył ale zaswieciła się czerwona kontrolka. tż zajrzał pod maskę i rozległo się głośne k.....!!! jeździłaś bez paska!! i tu jeszcze kilka niecenzuralnych słów... fakt wiedziałam, że coś się świeciło wcześniej ale skoro tż i tak się wtedy do mnie nie odzywał to kogo miałam o to zapytać?? zresztą przecież miałam naprawić te wgnieciony błotnik i porysowane drzwi, więc czym miałam jeździć?? spędziliśmy 1,5h dłubiąc przy samochodzie, tzn on dłubał w milczeniu a ja stałam z wielkim poczuciem winy. dowiedziałam się, że zjechałam silnik, że płynu w chłodnicy wogóle nie było i jeszcze masę innych rzeczy których powtórzyć nie potrafię, ale zrozumiałam, że raczej tanie to nie jest. tż tym razem nie mówi nic prócz spokojnego twierdzenia, że ostatni raz wzięłam samochód. czuję się strasznie!!!
rzecz jasna do SR nie dotarliśmy. może uda się odrobić zajęcia jutro z inną grupą... zobaczymy. buuuuuuuuuuuu

---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ----------

Cytat:
Napisane przez gosbaj Pokaż wiadomość
Ja dalej jezdze samochodem i uwielbiam jezdzic. Jezdze codziennie, chocby do marketu czy do mamy na kawke. Nic mi nie przeszkadza i nie uciska. Pasy oczywiscie zapinam no i generalnie jezdzi mi sie jak przed ciaza. Wiec nawet w dluzsze trasy sie pisze
mi się też tak super jeździło!! ale teraz
--> Adaś <--jest z nami od 08.01.2010

eudaimonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-14, 19:17   #1773
lila12
Zadomowienie

Bardotka nowy numer Twojego Stylu jest dostępny
Stary 2009-12-14, 19:26   #1774
youyou
Zakorzenienie

eudaimonia nie stresuj się przede wszystkim , to ostatnie czego Ci teraz trzeba. Jak czytam reakcje twojego TŻ to coraz bardziej mnie denerwuje, jak on może się tak do Ciebie odnosić??
teraz wszystkie problemy z samochodem będzie zwalał na Ciebie? Ja w takiej sytuacji nawrzeszczałabym na swojego TŻ że to on powinien pilnować co ma kiedy wymienić itd...
Strasznego pecha miałaś że akurat Tobie te lampki się zaświeciły i nie zareagowałas , ale z drugiej strony nie wierzę że tak od razu coś mogło się popsuć... I dlaczego od razu odzywa się do Ciebie jako gorszą, która czego się nie dotknie to zepsuje.. To brak szacunku z jego strony, a szczególnie że jesteś w ciąży....
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-14, 19:32   #1775
filka2
Zadomowienie

dziewczyny ale mrozno ma być pod koniec tyg!!!chyba rajtuzki wyciagnęco by mała nie zmarzła.
mam okropnego lenia,czas tak mi szybko leci,musze coś zacząć robic pakować sie lub układac ciuszki ale nic nie robie.
nie mam tyle energi co niektóre z was.
filka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-14, 19:34   #1776
kalka
Zadomowienie

byłam na brzuszkowym, teraz tu się pochwalę. Oświetlenie mam niebardzo jeszcze, stad plamy Za kilka godzin kończymy 36 tygodni! Pępek jeszcze wklęsły Brzoskwinko mamy już imię. Żadne z tych co na początku. Nasza kruszynka będzie Alicja Małgorzata

Edytowane przez kalka
Czas edycji: 2009-12-14 o 19:36
kalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-14, 19:39   #1777
mamaidy
Raczkowanie

Eudaimonia współczuję No rzeczywiście trudno żebyś w zaawansowanej ciąży dbała o takie rzeczy w samochodzie. Pewnie mąż się wkurzył po prostu, że tyle do zrobienia i tyle to będzie kosztować, co prawda nie powinien się na Tobie wyżywać, ale ja też tego doświadczyłam nie raz Trzymaj się

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

Wreszcie jak wypiłam colę to przeszła zgaga, bo się pięknie bekło parę razy
mamaidy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-14, 19:51   #1778
ula 87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eudaimonia Pokaż wiadomość
a ja dziś przygód samochodowych ciąg dalszy.. myślałam, że już koniec.. ale pech to pech!
może od początku: byłam najpierw w biurze donieść zwolnienie. poplotkowałam sobie troszkę z szefową. zapewniła mnie, że czeka i że tęsknią wszyscy za mną.. nawet o pokoju tylko dla mnie coś wspomniała i zaprosiła na firmową kolacyjkę wigilijną - bardzo, bardzo było miło.
do domku dotarłam ok 15.30 a na 16.30 mieliśmy być w szkole rodzenia. ponieważ tż przybył z pracy o 16 to na szybko zrobiłam spaghetti i pojechaliśmy. tzn pojechaliśmy to zbyt dużo powiedziane. najpierw samochód nie chciał odpalić stwierdziliśmy, że może zbyt zimno było a on nieruszany stał od mojej rundki bo blacharzach.. w końcu ruszył ale zaswieciła się czerwona kontrolka. tż zajrzał pod maskę i rozległo się głośne k.....!!! jeździłaś bez paska!! i tu jeszcze kilka niecenzuralnych słów... fakt wiedziałam, że coś się świeciło wcześniej ale skoro tż i tak się wtedy do mnie nie odzywał to kogo miałam o to zapytać?? zresztą przecież miałam naprawić te wgnieciony błotnik i porysowane drzwi, więc czym miałam jeździć?? spędziliśmy 1,5h dłubiąc przy samochodzie, tzn on dłubał w milczeniu a ja stałam z wielkim poczuciem winy. dowiedziałam się, że zjechałam silnik, że płynu w chłodnicy wogóle nie było i jeszcze masę innych rzeczy których powtórzyć nie potrafię, ale zrozumiałam, że raczej tanie to nie jest. tż tym razem nie mówi nic prócz spokojnego twierdzenia, że ostatni raz wzięłam samochód. czuję się strasznie!!!
rzecz jasna do SR nie dotarliśmy. może uda się odrobić zajęcia jutro z inną grupą... zobaczymy. buuuuuuuuuuuu
dla TZ za niewyparzoną buzię

u mnie jest tak że mąż odpowiada za stan samochodu ,obojętnie kto nim jezdzi
sprawdzanie stanu płunów, olejów itp. to jego działka

domyślam się ze pasek w alternatorze ci poszedł , tak???
bo jeśli tak to mój mały móżdżek podpowiada mi że wystarczy alternator wymienić bo ładowania nie ma a w tym przypadku silnik jest ok.
bo gdyby pasek rozrządu poszedł to nie ruszyłaś byś samochodem od momentu pęknięcia
Cytat:
Napisane przez kalka Pokaż wiadomość
byłam na brzuszkowym, teraz tu się pochwalę. Oświetlenie mam niebardzo jeszcze, stad plamy Za kilka godzin kończymy 36 tygodni! Pępek jeszcze wklęsły Brzoskwinko mamy już imię. Żadne z tych co na początku. Nasza kruszynka będzie Alicja Małgorzata
śliczny brzusio , taki kańciasty a imionka super , zwłaszcza Małgosia

Zuzia 27.01.2010
http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png

Zębole
http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725
ula 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-14, 19:57   #1779
youyou
Zakorzenienie

Cytat:

śliczny brzuszek a imiona bardzo ładne, na moją mamę wszyscy mówią Ala a na jej siostrę Gosia mimo że nazywają się inaczej (Bożena i Janina )
Stary 2009-12-14, 19:58   #1780
majkela12
Zadomowienie

Cytat:
u mnie słabo, ruszac się nie mogę, syn chory, siedzę w domu już jakś czas i dostaje deprechy. W nocy nie spie bo Adrian mnie woła, jak juz się wybudzę to cięzko mi zasnąc. Chciałabym juz urodzić bo jest mi cięzko i widze, ze bedzie jeszcze o duzo gorzej. Spojenie mnie nawala okropnie zwłaszcza jak posiedze i wstanę to ruszyc się nie mogę. Wizyte u gienka mam dopiero 30.12 takze muszę się pomęczyc.
ja tez na początku mowiłam, ze nie dam Adriana nikomu i w sumie przez długi czas sama się nim zajmowałam tak chyba do 6 mcy. Pozniej tesciowa go zaczęła zabierac na dzien, pozniej na więcej i przez pewien czas było fajnie bo w sumie kiedy ją poprosiłam to go wzięła i mogłam pozałatwiac rozne rzeczy. Od jakiegoś czasu niby ma duzo pracy itp a wiem, ze drugim wnukiem się opiekuje W sumie przykro mi jest, ze nas kręci. Pewnie przyłozył się do tego mój syn, któremu nagle odbiło i stwierdził, ze nie będzie u babci zostawał robi histerie jak tylko zobaczy ich klatkę schodowa. Dla mie to jest uciązliwe bo musze znosic te fochy jak go jade zaprowadzić zeby pojsc do głupiego ginka
Takze teraz nie mam nawet chwili dla siebie a wierzcie mi bardzo bym chciała
jeszcze troszkę. A ta dieta dziwna, za mało chyba jesz Głowa do góry, po ciąży wszystkie zgubimy te okropne kg

[QUOTE=gooha3;15850217
Zmieniając temat
wczoraj mężuś mi porobił zdjątka , więc się również pochwalę moim wielkim brzucholkiem z 30 tc[/QUOTE]
Bardzo ładny brzuszek

Cytat:
Napisane przez patinka_ Pokaż wiadomość
a to my z dzisiaj
Teraz zrobił się taki pełniejszy, okrąglejszy

Cytat:
Napisane przez pysiamn Pokaż wiadomość
My dziś zaczeliśmy 33 tydzień ....a Wczoraj było mi świątecznie to już śiątecznu brzuszek
Śliczności

Cytat:
Napisane przez madzikUK Pokaż wiadomość
moja dzidzka tez bedzie lysolinka, bo ja to chyba nawet nie wiem co to zgaga
Ja może miałam 3 razy zgagę, czyli Adaś będzie miał 3 włosy na krzyż

Cytat:
Napisane przez Agape007 Pokaż wiadomość
Hihihi chyba dobrze idzie mi to mamusiowanie - taką mam nadzieję. Oleńka troszkę mnie martwi, bo cały czas mi psika (od urodzenia) - pediatra mówiła, że to normalne bo się wszystko oczyszcza - ale tak długo???? I trochę pokaszluje. Jutro jade ją zważyc wie dam ją osłuchac lekarzowi. A tak poza tym wszystko dobrze.
Będzie dobrze, kciuki za wizytę Trzymajcie się cieplutko dziewczynki

eudaimonia oj biedna Ty ja to bym chyba już do samochodu nie wsiadła, a Twój tż to mocno przesadza. Jakiegoś dziwnego hopla ma na punkcie samochodu, bardzo brzydko z jego strony
Cytat:
byłam na brzuszkowym, teraz tu się pochwalę. Oświetlenie mam niebardzo jeszcze, stad plamy Za kilka godzin kończymy 36 tygodni! Pępek jeszcze wklęsły
Ładniusi
--------------
Byłam dzisiaj na spacerze, ale przeceniłam swoje możliwości. W jedną stronę super a w drugą skurcze brzucha i w pośladkach muszę chyba zmniejszyć trasę Teraz dotleniona mogę iść spać.
Stary 2009-12-14, 20:01   #1781
mamaidy
Raczkowanie

Kalka masz śliczny duży brzusio! A Alicja to piękne imię. Moja siostra tak się nazywa i ja też chciałam tak nazwać córeczkę, ale mąż się nie zgodził. Także Ala super!!!
mamaidy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-14, 20:13   #1782
celka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamaidy Pokaż wiadomość
Kalka masz śliczny duży brzusio! A Alicja to piękne imię. Moja siostra tak się nazywa i ja też chciałam tak nazwać córeczkę, ale mąż się nie zgodził. Także Ala super!!!
Mi sie tez Ala podoba. Ostatnio nawet mowilam mezowi, ze moze nasza Zuzke nazwac Alicja Pewnie tak damy na drugie.
Stary 2009-12-14, 20:19   #1783
lila12
Zadomowienie

Cytat:
Nooo jaki ładny brzuszek!!!
A imię Alicja jest piękne
Stary 2009-12-14, 20:23   #1784
kalka
Zadomowienie

Jesli mówicie prawdę, to nasza córcia ma naprawdę śliczne imię. Dziękujemy ja i Alunia

Stary 2009-12-14, 20:29   #1785
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Jesli mówicie prawdę, to nasza córcia ma naprawdę śliczne imię. Dziękujemy ja i Alunia
mówimy prawdę możesz się zacząć przyzwyczajać
Stary 2009-12-14, 20:33   #1786
Kancia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez addicted to wizaz Pokaż wiadomość

Kancia - dobrze, że się w końcu odezwałaś. Mam nadzieję, że teraz ci trochę lepiej jak się wygadałaś
A z tą dietą, to dziwnie, bo w sumie mało jesz
I czekamy na zdjęcia

Zielone wody mogą być jak jest jakaś sytuacja stresująca dla dziecka np. jak sam za mocno zaciśnie pępowinę (tak mówili na SR). Mój synek urodził się akurat 5 dni po terminie, wody były zielone ale i tak dostał 10 punktów
no troszkę mi lepiej

co do wód to u mnie np były zielone od zakażenia wewnątrzmacicznego gronkowcem z tego co pamiętam

Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość
o matko święta... Ale Ty malutko zjadasz... Ja bym caly czas gfłodna chodziła... A może to jest po prostu taka reakcja organizmu, że za mało jedzenia to organizm sobie gromadzi ile się da i nie spala tego?

W dodatku jeszcze dzisiaj żadnej no-spy nie brałam aż nie mogę uwierzyć, ale fakt faktem że jakoś nie mam skurczy.
tak własnie jest ale nie mogę jeść teraz więcej bo efekt będzie jeszcze gorszy. Muszę niestety się przemęczyc do konca ciązy a pozniej uregulować organizm, schudnąc a pozniej jesc normalnie. Duzo pracy przede mną.

no i gratki za brak skurczów

Cytat:
Napisane przez gosbaj Pokaż wiadomość
Jejku to bardzo malo jesz.....ale wiesz te nasze kg to tez duza zasluga wody ktora sie zatrzymuje w organizmie. Ja ostatnio czuje sie jakos bardziej spuchnieta.....
tak woda tez mi się zatrzymuje zwłaszcza jak zjem coś posolonego. 1kg dziennie potrafi mi się zatrzymac. Po czym na drugi dzien "znika"

Cytat:
Napisane przez Sensuel Pokaż wiadomość
Kancia....moim zdaniem jest to zła dieta.A czy jadasz regularnie?
Bo ja ci powiem,że regularne jedzenie też sporo daje .Ja colę też piję i jakoś nie zauważyłam aby to szkodziło.Oczywiście nie piję 2l dziennie.Ale codziennie jedną szklankę.Poza tym normalny obiad jesz 2 razy w tygodniu?Nie bardzo rozumiem o co chodzi z tą dieta,ale jak dla kobiety w ciąży to jest nie ciekawa wg mnie.No i ruch to podstawa gdy chce się spalić kalorie.Mnie położna poleciła stepper,basen,ćwiczenia na piłce itp.Jak tylko mi się chce to działam.
jadam o 7.00, 11.00, 14.00, 17 - 18.00 mniej więcej
tylkoze ja nie mogę sie ruszać ze względu na to spojenie ledwo łaże a gdzie stepowac

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość

Kancia ja o Tobie pamiętałam i zastanawiałam się kiedy sie odezwiesz... Moim zdaniem jesz batdzo mało, ja tyle potrafię zjeść do obiadu..
no gdybym mogła to bym więcej jadła ale musze się pilnowac choć czasem czuje głod, zwłaszcza po jogurcie lub owocach

Cytat:
Napisane przez celka2000 Pokaż wiadomość
oooo matko! Kancia! Jak Ty malo jesz! Ja bym chyba chudla przy takiej diecie w ciazy... No i gdzie obiad? to ja, dwu-leworeczna, co kuchnie omijam wielkim lukiem, jadam obiady. A przynajmniej zupe. Albo chociaz odmrozone jedzonko (jakis schabowy i kluchy). Ja sie na pewno zle odzywiam, ale jak widze, ile Ty jesz, to jestem w szoku. Mi to wyglada na diete 1000 kalorii...(nie liczylam).
no własnie nie przepadam za obiadami jak juz to zjem standardowe typu kotlet z ziemniakami i surówką, sałatka. Ryba w podobnym zestawie. Czasami pozwalam sobie na domową knyszę lub zapiekankę a gotuje normalnie dla męża i Adika ale nie jadam z nimi

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
jeszcze troszkę. A ta dieta dziwna, za mało chyba jesz Głowa do góry, po ciąży wszystkie zgubimy te okropne kg

eudaimonia ale pechowo no

kalka sliczny bebzolek
Stary 2009-12-14, 20:34   #1787
kalka
Zadomowienie

Hahaha dzięki. Już tak mówimy, gładząc po brzuszku.
A co to jest knysza???

Edytowane przez kalka
Czas edycji: 2009-12-14 o 20:36
Stary 2009-12-14, 20:37   #1788
celka2000
Zakorzenienie

Maz pojechal do Ikei po lozko dla Adasia. Adas sie pyta:
-gdzie jedzie tata?
Ja: jedzie kupic Ci lozko
Adas biegnie do pokoju, pokazuje swoje lozeczko i krzyczy:
- mam jeden!
Ja: ale bedziesz miec inne lozeczko.
Adas: nie chce!

No i oczywiscie maz powyszukiwal lozeczko, materacyk, przescieradlo itd. i idzie to spakowac... i sie okazalo, ze nie ma niebieskiego!!!
Moze bedzie jutro - rodzice podjada i kupia jakby co...
Tak w ogole to przyjezdzaja do mnie jutro (troche sie wpraszaja na imieniny, ktorych nie robie). W kazdym razie Adas szaleje za dziadkiem i bedzie wniebowziety A ja skorzystam z okazji i ide do fryzjera. W ogole jakos ostatnio nigdzie nie wychodze - tylko na spacery z Adaskiem (a meczy mnie to ubieranie i uganianie sie za nim juz okropnie).

Edytowane przez celka2000
Czas edycji: 2009-12-14 o 20:38
Stary 2009-12-14, 20:39   #1789
Kancia
Zakorzenienie

kalka buła z mięsem, pomidorkiem, ogórem, kapuchą, kukurydzą i jakims sosem.

celka no to się Adas ucieszył z łozka mam jednak nadzieje, ze mu się spodoba
tez planuje fryca w tym tygodniu ale musze zadzonic się umówić może jutro
Stary 2009-12-14, 20:41   #1790
kalka
Zadomowienie

Cytat:
kalka buła z mięsem, pomidorkiem, ogórem, kapuchą, kukurydzą i jakims sosem.

celka no to się Adas ucieszył z łozka mam jednak nadzieje, ze mu się spodoba
tez planuje fryca w tym tygodniu ale musze zadzonic się umówić może jutro
Jak na mój nos to podobne do kebaba

Stary 2009-12-14, 20:51   #1791
Kancia
Zakorzenienie

bo to to samo w zasadzie
Stary 2009-12-14, 21:08   #1792
Asiuulka89
Zakorzenienie

Dobry wieczor

U Sweet juz lepiej. ona sama sie juz lepiej czuje. Moze dzisiaj zobaczy Filipka z tego co wiadomo Filip ma ciemne wloski i mierzy 56 cm. Duzy facet z niego . Bedzie musial zostac w szpotalu okolo tyogdnia do dwoch ale bedzie wszystko ok

Buziaki
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-14, 21:14   #1793
kalka
Zadomowienie

Cytat:
Dobry wieczor

U Sweet juz lepiej. ona sama sie juz lepiej czuje. Moze dzisiaj zobaczy Filipka z tego co wiadomo Filip ma ciemne wloski i mierzy 56 cm. Duzy facet z niego . Bedzie musial zostac w szpotalu okolo tyogdnia do dwoch ale bedzie wszystko ok

Buziaki
No wkońcu dobre wieści Sweet jesteś dzielna. kciuki za Filipka

Stary 2009-12-14, 21:20   #1794
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Znowu tyle napisałyście...
Chyba nie nadrobię...

Sweet gratulacje...

A ja zaraz zrobię wyłom od diety bezsolnej i zjem sobie zapiekankę
Stary 2009-12-14, 21:23   #1795
aldii
Zakorzenienie

Eudaimonia szczerze mowiac, to mnie tez by szlag trafil na miejscu twojego Tz.....no ale nie powinien sie wyzywac na tobie, tylko np. pobiegac w kolo bloku
Kalka koniec 36 wow.Ja taki mialam chyba w 30 ;D Piekne imie wybraliscie,mam przyjaciolke Alicje
Kancia ja moje spojenie rozchodzilam.Po kilku dniach przestalo bolec (ale zmuszalam sie do chodzenia).Teraz boli sporadycznie
Celka od m-ca planuje sie umowic do fryzjera i zawsze tak jakos o tym zapomne
Asiuulka thx za info o Sweet
Stary 2009-12-14, 21:35   #1796
addicted to wizaz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pysiamn Pokaż wiadomość
biedule jesteście ....ja nie mam wcale
Pewnie Pysiolinka będzie łysa
Ja też nie mam i chociaż nie wiem co to jest to i tak współczuje mamuśkom
Ale z tymi włosami to oczywiście ściema
A tak poza tym to fajniutkiego masz avatarka

Cytat:
Napisane przez Agape007 Pokaż wiadomość
Hihihi chyba dobrze idzie mi to mamusiowanie - taką mam nadzieję. Oleńka troszkę mnie martwi, bo cały czas mi psika (od urodzenia) - pediatra mówiła, że to normalne bo się wszystko oczyszcza - ale tak długo???? I trochę pokaszluje. Jutro jade ją zważyc wie dam ją osłuchac lekarzowi. A tak poza tym wszystko dobrze.
Na pewno dobrze, a lekarz niech osłucha malutką tak na wszelki wypadek, skoro i tak masz wizytę to akurat dobra okazja.

A co do jedzonka to właśnie tż zrobił zakupy a tam mandarynki, pomarańcze i soczek pomarańczowy, bo potem to już można na jakiś czas się pożegnać z cytrusami. Jak mówiła położna można jeść jabłka i banany i jeszcze ... jabłka i banany i popijać soczkiem jabłkowym

Cytat:
Napisane przez brzoskwinia82 Pokaż wiadomość
Też tak mam, że z jednej strony już bym chciała urodzić a z drugiej to bym chciała w nowym roku, A jak będzie ?
To podobnie jak ja, tylko jak pomyślę że w przerwie świąteczno-sylwestrowej pewnie w szpitalach jest mniejsza obsada, to zdecydowanie wolę urodzić w styczniu.

Cytat:
Napisane przez elcia0787 Pokaż wiadomość
ech jak ja wam zazdroszcze tego sniegu w polsce dla mnie swieta bez sniegu to nie swieta a u nas niestety nie pada snieg chociaz w tamty roku spadl i byl 2 dni tylko
U nas pada od czasu do czasu, ale w świeta zazwyczaj go nie ma

eudaimonia - oj bidulo, ty to się masz z tym samochodem, a raczej z rakcjami tż

kalka - fajny brzusio i tak jak większości dziewczyn podoba mi się imię Alicja. Mam kuzynkę o tym imieniu i jak byłam mała to też chciałam tak mieć na imię

Cytat:
no troszkę mi lepiej
No to zaglądaj tu jak najczęściej

celka - może jak synuś zobaczy nowe łóżeczko to mu się spodoba

Cytat:
Dobry wieczor
Buziaki
To dobre wieści, no i 56 cm to kawał faceta
I dzięki za przypomnienie o fryzjerze - powinnam się umówić na ten tydzien na skrócenie włosków, o ile do jutra nie zapomnę.

Co do brzucha to też chyba mi się już opuścił, bo coś masakrycznie często biegam do wc

Edytowane przez addicted to wizaz
Czas edycji: 2009-12-14 o 21:38
addicted to wizaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-14, 21:44   #1797
bardotka_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elcia0787 Pokaż wiadomość
laski powiedzcie mi czy macie juz skurcze lekkie?bo ja od dwaoch dni mam takie lekkie skurcze brzucha i nie wiem czy to normalne
czasami mam tzn. nie wiem czy to akurat skurcze, ale tak mi sie wydaje

Cytat:
Napisane przez lila12 Pokaż wiadomość
Bardotka nowy numer Twojego Stylu jest dostępny
Dziękuję za informacje
bardotka_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-14, 21:50   #1798
lila12
Zadomowienie

Cytat:
Dobry wieczor

Buziaki
Jaki duży chłopczyk!!!! Wieeeeeeelkie buziaki i uściski dla Sweet i Filipka
Stary 2009-12-14, 21:50   #1799
pysiamn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lila12 Pokaż wiadomość
Nooo jaki ładny brzuszek!!!
A imię Alicja jest piękne
Tak Kalka śliczny duży brzusio...
I imie piękne
Cytat:
Napisane przez celka2000 Pokaż wiadomość
Maz pojechal do Ikei po lozko dla Adasia. Adas sie pyta:
-gdzie jedzie tata?
Ja: jedzie kupic Ci lozko
Adas biegnie do pokoju, pokazuje swoje lozeczko i krzyczy:
- mam jeden!
Ja: ale bedziesz miec inne lozeczko.
Adas: nie chce!
Z naszym Puchatkiem też nie było łatwo...ale się udało
trzymam Adasiowi też sięspodoba dajcie mu chwilkę

Cytat:
A ja skorzystam z okazji i ide do fryzjera. W ogole jakos ostatnio nigdzie nie wychodze - tylko na spacery z Adaskiem (a meczy mnie to ubieranie i uganianie sie za nim juz okropnie).
Będzie nowy fryzzzzz
Cytat:
Dobry wieczor

Buziaki
Dzięki za Wieści
A kiedy Sweet wychodzi ??? Razem z Filipkiem

Ucałuj ją od nas koniecznie
Cytat:
Napisane przez addicted to wizaz Pokaż wiadomość
Ja też nie mam i chociaż nie wiem co to jest to i tak współczuje mamuśkom
Ale z tymi włosami to oczywiście ściema
Pewnie tak

Cytat:
A tak poza tym to fajniutkiego masz avatarka
addicted

Ale mam dziś kaca tylko piję i sikammmmm

*** -12,5kg***
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-14, 22:28   #1800
kamyil
Raczkowanie

witam
chciałabym dopisać się do klubu mam styczniowo-lutowych
ja z tych drugich

oczywiście nie dam rady prześledzić 4 wątków ale mam nadzieję że dacie nam się poznać

żeby nie było że jestem nie wychowana to parę słów o mnie i o mojej dzidzi (i może o tatusiu :P)

no więc termin porodu mam na 15 lutego czyli na 2 dni przed moimi 24 urodzinami(teraz jestem na początku 32 tyg.), na 100% jeszcze nie wiadomo czy będzie chłopiec czy dziewczynka ale moje serducho i intuicja podpowiadają że urodzi się mała Zosia(a właściwie Sofiya - bo tatuś nie jest Polakiem i raczej za granicą będziemy sobie życie układać), lekarz na USG też skłaniał się ku dziewczynce (za tydzień idę do ginekolog i pewnie dostanę skierowanie na USG i może coś więcej się wyjaśni)

wszyscy w koło wróżą mi bliźnięta :? hihi

było trochę problemów ze zdrowiem na początku II trymestru ale już chyba to za nami (odpukać)

z czasem pewnie więcej informacji wypłynie bo trudno tak na dzień dobry wszystko o sobie powiedzieć

pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy i ich dzieciątka
kamyil jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości