|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie
kocurazab no ja nie mam samochodu niestety moj TZ lubi pepsi i jak zobaczlam ze jest po promocji to jakos nie moglam jej nie wziasc
oczywiscie musialam sluchac ze w sobote bysmy jak kupili a ja sama tachalam ale juz wiecej nie bede tyle dzwigac juz to obiecalam TZowi
|
|
|
|
#2312 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny co do jedzenia w święta i późniejszych lewatyw..
, to nam na SR położne mówiły że jak poczujemy bardziej regularne skurcze to właśnie żeby się na maksa najeść bo jak się zacznie akcja porodowa to potem długo możemy być głodne...![]() Dla przykładu jedna z tych położnych powiedziała że jak ona rodziła i poczuła skurcze to wcięła 9 (!) gołąbków i dopiero pojechała na porodówke Cytat:
![]() Cytat:
no i jaka duża malutka
|
|
#2313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Także jeszcze w domku trzeba się najeść na zapas
|
|
|
#2314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My mamy taki: http://www.urzadzamy.pl/przedmioty-d...,5470_7818.htm Jest to cały komplet i droższy niż planujesz wydać więc możesz go nie brać pod uwagę, my dostaliśmy go w prezencie ślubnym ode mnie z firmy i jesteśmy z niego baaaaaardzo zadowoleni. Najważniejsze jest to żeby te ząbki blendera były mocne, metalowe, a nie jakieś plastiki Ale tu masz chyba taki sam jak mój tylko w mniejszym zestawie i z jakąś promocją :http://www.electro.pl/produkt-BRAUN_...content=003373
|
|
#2315 |
|
Raczkowanie
|
YouYou dzięki
Filka no to fajnie, że jest ok z dzidzią i jak już duża. Jeśli chodzi o żelazo to ja polecam feroplex. Po 20 ampułkach przestałam mieć niedobór. Ono jest adresowane do kobiet w ciąży, z jakimś białkiem i lepiej się wchłania niż te inne. One mi tak bardzo nie pomogły. Także polecam ![]() Co do jedzenia to ja nic nie poradzę, bo nawet nie pamiętam jak to było Czy ja byłam głodna. Chyba nawet nie zdążyłam być Ale pewnie lepiej się najeść, z tym, że potem rzeczywiście trzeba dużąąąąą lewatywę mieć![]() A i moja siostra mówiła, że fajne w h&m są przecenione czapeczki i kombinezony i coś tam dla maluszków. Mówiła, że śliczne |
|
|
|
#2316 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze... z ciekawości zajrzałam do mamuś marcowo-kwietniowych i podczytałam że u nich już właśnie jedna mamusia już urodziła..... dzieciatko waży 920g i w stanie cięzkim ale stabilnym..
|
#2317 |
|
Zadomowienie
|
YouYou dzieki wielkie za opinie, no ten twoj jest super choc ja mysle wydac na niego ok 150-200zl czyli ta druga opcja ktora podalas by mi odpowiadala. Mysle ze moze w niedziele wyciagne meza do sklepow to popatrzymy jak sie u nas ceny rozkladaja za takie cudo
|
|
|
|
#2318 |
|
Zadomowienie
|
aha no i zalaczam fotki mojego brzuszka
ten z usmeiszkiem jest z 31tc a te przed lustrem z dzisiaj czyli 34tc i 2dni.P.S. no i fotki robilam sama wiec jakosc srednia
|
|
|
|
#2319 | |||
|
Zadomowienie
|
rybcia - jak mnie dzisiaj gin badała, to też mówiła o główce, ale jej zdaniem poza skrócona szyjką macicy nie ma u mnie żadnych innych oznak porodu. A jak zapytałam czy jej zdaniem opuścił mi się brzuch, to stwierdziła, że ja powinnam lepiej wiedzieć, a skoro mam wątpliwości to pewnie jeszcze nie
Po pierwsze powinno mi się lżej oddychać, a ja na to, że w tym problem, że nie mam i nie miałam żadnych problemów z oddychaniem, a co najwyżej częściej biegam do łazienki. I tyle się od niej dowiedziałam.pysia - Mikołaj chyba wymyślił mi jakąś niespodziankę, ale nad blenderem można pomyśleć na później ![]() a artykuł ![]() Sama nie kupowałam, ale razem Przy okazji co do podpasek, to jakbym napisała jakie konkretnie to by tż kupił Cytat:
mamaidy zwłaszcza dla tej już niemalutkiejfilka życzę poprawy wyników i oby do nowego roku, a dla małej ![]() Kurcze, a mój na usg 2 tygodnie temu już miał 3kg, a tu do porodu teoretycznie jeszcze 3 tygodnie. Oczywiście waga dość często okazuje się inna niż na usg, ale coś mi się wydaje, że mały ten mój syneczek to nie będzie joli - oj to koniecznie musisz przejrzeć rzeczy, albo kupić coś nieróżowego ![]() Cytat:
******************** Co do korków, to nie wiem jak po południu, ale rano teściowa jechała z Ożarowa do W-awy (jakieś 8 km) ponad 2 godziny. Ja na szczęście na wizytę do gin pojechałam pociągiem (spóźnił się tylko niecałe 15 min). youyou - własnie przeczytałam o tym dzieciątku Całe szczęście, że stan stabilny---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ---------- Cytat:
Przy okazji lila wykorzystaj te ostatnie dni i cyknij brzusio na pamiątkę |
|||
|
|
|
#2320 | |
|
Raczkowanie
|
cały dzień mnie nie było a tu znów tyle stron!!
nie macie litości ![]() i jeszcze mi smaka na makowca narobiłyście ![]() Najlepsze życzenia urodzinowe dla Karmazynowego Kamyka zdrówka przede wszystkim bo to najwazniejsze ![]() Cytat:
wg jakich proporcji?? slonce, pani w aptece jakas dziwna... http://pl.wikipedia.org/wiki/Spirytus_salicylowy http://www.i-apteka.pl/product-pol-4...wy-2-100g.html nie znam sie wprawdzie na pielegnacji pepuszka ale jestem prawie pewna ze potrzebny jest do tego spirytus salicylowy a z ta woda z mydlem to jestem w szoku - tez mnie jakos to nie przekonuje... jestem dzis strasznie zmulona ![]() chyba po tym drinku z glukozy - niby wszystko bylo ok jak czekalam na drugie pobranie ale cos mniepotem caly dzien mulilo ![]() do tego dzis bralam pierwsza tabletke zelaza i jakby mi sie gorzej po nim jeszcze zrobilo :/ jutro jadę po wynik i do lekarza - wcale mi sie nie chce ![]() do tego przyszla upragniona zima i wszystko byloby super gdyby nie to ze drogowcy jak zawsze nieprzygotowani - ulice zasniezone, zadnych plugow ani widu ani slychu i ok. 14 widzialam az JEDNĄ solarkę mam nadzieje ze do jutra opanuja sytuacje bo to az strach auto prowadzic w taka pogode a autobusem mi sie nie usmiecha zasuwac do poradni diabetologcznej bo bym musiala sie 2 razy przesiadac albo przesiadac sie raz ale za to objechac tramwajem cale miasto dookola dzis z radosnych newsow - dostalam karte prezentowa z pracy na swieta prawie cala kase od razu zostawilam im z powrotem bo przy okazji obkupilam prawie cala rodzine i zostal mi tylko prezent dla taty do kupienia i dla mamy od taty ![]() nawet dla niuniu kupiłam jej pierwszą książkę
|
|
|
|
|
#2321 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale dzięki za odpowiedź ---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ---------- Cytat:
oby wszystko było Ok. A wiesz czemu tak szybko urodziła?---------- Dopisano o 00:37 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:56 ---------- Cytat:
Mi dzisiaj przelali parę groszy na konto - z pracy, na święta. Nie wiem ile dokładnie, ale słyszałam, że całe 130 zł W sumie dobre i tyle, na ulicy nie znajdę Muszę jutro sprawdzić stan konta.Co do mojego remontu, to jestem bardzo zadowolona, bo jutro przychodza klasc mi plytki w kuchni, przytra sciany i zostanie tylko malowanie. Wiec wiem juz na 100 %, ze przynajmniej jedno pomieszczenie bede miala skonczone do swiat Zostana mi jeszcze 2 pokoje i lazienka do zrobienia, ktore wygladaja jak pobojowisko, ale jakos wstapila we mnie wiara w niedlugie zakonczenie remontu po dzisiejszym dniu. Do soboty bede miala plytki na podlodze, moze w niedziele lub poniedzialek maz ja pomaluje i ..... tadam ..... bede mogla wstawic meble i miec chociaz jeden kacik, w ktorym nie bede dostawala kota. Jednak co za duzo dobrego, to niezdrowo... Samochod nie chce nam odpalic i wychodzi na to, ze musimy kupic akumulator Ide spac, jutro znowu mam na 7:30 nie lubie chodzic na rano do pracy.
|
|||
|
|
|
#2322 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 05:39 ---------- Poprzedni post napisano o 05:11 ---------- Rybcia a Ty też znowu nie śpisz hihi ja zjadłam właśnie zupkę chińską normalnie nie wytrzymałam- czułam, że muszę... Pierwszy raz tak wczas coś pochłonęłam a teraz nie wiem jak się połorzę z tak pełnym brzuszkiem jak jeszcze suynuś się obudził i szaleje |
||||
|
|
|
#2323 |
|
Wtajemniczenie
|
Te nasze maluchy to chyba będą ranne ptaszki jak my zeberko ja to chyba już popadam w rutynę z tym rannym wstawaniem, ale za to mam czas poczytać wszystko z dnia poprzedniego, bo z rana to za duzo nas nie ma i jakoś mam też większą wenę do pisania.
Jest mi wstyd zapomniałam złożyć życzenia Kamykowi więc nadrabiam
|
#2324 |
|
Raczkowanie
|
Dzień Dobry rannym ptaszkom
![]() Ja już nie śpię od 6 i tak leżałam, leżałam aż wstałam. Moja córcia to taka ostatni grzeczna, że śpi do 8:30 lub 9 Co z tego jak ja nie mogę spać.Chciałam jeszcze napisać, że nic w sumie nie wyjaśniło się co do porodu, bo ja spytałam mojej lekarki co z tym terminem cc? Ona na kiedy ja chcę? A ja się zapytałam jaka opcja wg niej lepsza czy umówić się czy czekać na akcję. No i ona, że lepiej jak dzidziuś sam zdecyduje, bo znaczy, że gotowy. No więc ja, że zaryzykuje i może się uda w przyszłym roku. No to ona żebym do świąt pobrała ten fenoterol to może się uda Ale w nocy myślałam o tym cały czas. Wa razie czego mam opcje 23.12, 30.12, 06.01 bo ona wtedy ma dyżury. Poza tym to kazała dzwonić jakbym zaczęła rodzić.YouYou co do tej kruszynki co się urodziła marcowej pewnie to szkoda, że tak szybko. Oby wszystko było dobrze. Wiesz może, który to tydzień?Zebcia dzięki No to tak jak marzyłam waży prawie tyle co Twój synuś ostatnio
|
|
|
|
#2325 |
|
Zadomowienie
|
Witam z rana!
Ja tez dzis pobudka o 6 razem z mezem Bo zamim sie wygrzebie, a to jeszcze wloski sobie umylam, a to jeszzce cos, a ide dzis do szpitala na wizyte. Trzymajcie kciuki! Mam nadzieje, ze nie bede dlugo czekac Najpierw musze sie zameldowac a pozniej na 3 pietro na odddzial!
|
#2326 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2327 |
|
Raczkowanie
|
Madziulka
|
|
|
|
#2328 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ---------- Przy okazji lila wykorzystaj te ostatnie dni i cyknij brzusio na pamiątkę[/QUOTE] addicted dzięki za przypomnienie właśnie muszę cyknąć te ostatnie dni brzusia - jeszcze 3 dni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
#2329 |
|
Raczkowanie
|
Lila
---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- Gosbaj ja też chciałam o Twoim brzuszku napisać. Śliczny A Ty tak jakoś młodo wyglądasz
|
|
|
|
#2330 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gorzej jak sie najesz a organimz uzna, ze chce sie oczyscić i zaczniesz rzygac jak kot ![]() lepiej z umiarem ![]() Cytat:
kupuje sie zwykły spirytus w monopolowym i rozcieńcza z woda proporcje 2:1 http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...pka_35150.html Cytat:
![]() gosbaj piekny brzuszek
Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2009-12-18 o 08:46 |
|||
|
|
|
#2331 |
|
Zakorzenienie
|
Hey lachony....
Idę na kawkę i zaraz poodpisuje co nie co Zebcia ale tą zupką chińskaz rańca to mnie zabilas
|
#2332 | |||
|
Rozeznanie
|
a ja choć w krakowie mieszkam już długo to wychodzę na dwór
![]() oczywiście że się zorientował, bo nie dość że był odśnieżony to jeszcze stał w innym miejscu ale skomentował tylko, że jakieś skrzaty chyba jeździły samochodem.. więc udałam zdziwienie i dodałam, że przecież nawet skrzaty muszą czymś jeździćCytat:
trzymam kciuki - oby do wigiliiCytat:
a mój pracuje 300m od domu Cytat:
------------------ my wczoraj z mężusiem byliśmy znów na zakupach. odwiedziliśmy jakieś wielkie CH tylko z rzeczami dla dzieci i melduję, że mam już dokładnie wszystko co potrzebne )a teraz po tym porannym nadrabianiu Was idę zjeść jakieś śniadanko
|
|
#2333 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Co do pępka to ja tak jak kancia kupiłam spirytus w monopolowym
i rozcieńczylismy sami ![]() Cytat:
Zobaczysz że nie bedziesz załowała... Chcociaz ja się przyznam, że się broniłam przed nim...że mi nie potrzebny że niby do czego ? że nie mam na niego miejsca w szafce itp ![]() A teraz jak by tylko się zepsuł to tego samego dnia poleciała bym po drugi ![]() Od tego czasu zagoscily na naszym stole placki ziemniaczane, które uwielbiamy wczesniej nie lubiła robić bo te ścieranie na tarce zajmowało masę czasu...a teraz tylko obrać i całe wrzucam do pojemniczka i ziuuu jak mawia Kuba...zajmuje to 2min ...cebule obraną tak samo Robimy koktajle i desery owocowe...nawet z mrozonych owoców... Szczaw do zupy blenderuje też w tym jest jak aksamit i nie ma farfocli i łyk itp ![]() No i do zółtego seraaaa Ni o do miksowania zupek i owoców dla dzieci też jest niezastąpiony ![]() Cytat:
Cytat:
Witaj Joli Chlopcy też mogą chodzić w różowym ![]() Byle nie w sukienkach Cytat:
Cytat:
I mam wrazenie ze między pierwszym a tymi drugimi fotkami to spora roznica na brzuszku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
właśnie muszę cyknąć te ostatnie dni brzusia - jeszcze 3 dni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!![/QUOTE]no koniecznie będziemy czekać ************************* ******************* Ja urodzę chyba jakiegoś kurczaczka od 3 dni mogłabym jeść tylko jajka w różnej postaci....HIT to pasta jajeczna...mąż sie smieje że Święta mi się pomyliły Dziś rano omlet... A jutro jak Kuba będzie spał u nas chyba będzie pakowanie prezentów...... Uwielbiammmmm tooooooooooo
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2009-12-18 o 09:04 |
|||||||||
|
|
|
#2334 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Śliczny ![]() Cytat:
![]() Melduję, że po makowcu moja Mała rozrabiała jeszcze bardziej Ale w nocy za to grzecznie spała
|
|
|
#2335 |
|
Zadomowienie
|
No to macie: brzuszek na 3 dni przed porodem
|
#2336 | |
|
Zadomowienie
|
kamyil - spirytus salicylowy się nie nadaje, kup w monopolowym jakąś niedużą butelkę 96% spirytusu, a potem możesz do innej wyparzonej buteleczki wlać 2 kieliszki tego spirytu +1 kieliszek wody i gotowe
kocurazab to chyba się wprowadzicie jeszcze szybciej niż myślałaś Madziulka powodzenia, obyś nie musiała długo czekać mamaidy - no ale 23.12 to chyba nie bierzesz tak na poważnie pod uwagę, bo to by oznaczało święta w szpitalu pysia - no właśnie mi się jeszcze nawet do tej pory blender wydaje niezbyt koniecznym zakupem, chociaz najbardziej mnie przekonują placki ziemniaczane , bo żadnych koktajli nie pijam, a dla Michała sporo rzeczy mieliśmy ze słoiczków, albo teściowa robiłaCytat:
---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- śliczności |
|
|
|
|
#2337 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Już nie musisz się tak martwić wszystko będzie dobrze![]() Cytat:
![]() Cytat:
Śliczna mamusia i brzusio Teraz jem parówki a popołudniu do dentysty ostatni razA ja doczytałam na mamusiach marcowo- kwietniowych o tym porodzie. Dzidzia urodziła się w 29 tygodniu, myślę, że wszytsko będzie dobrze Przekazałam pozdrowienia i kciukasy od nas
Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2009-12-18 o 09:54 |
||||
|
|
|
#2338 | |
|
Zakorzenienie
|
Piekna piłeczka....i cudna mamusia.... Cytat:
Plackit to nic dla mnie ...siekanie cebulki do pierogów, do farszy w 1 min bez płaczy to też coś ![]() No ten żółty ser...którego nie cierpiłam zcierać na tarce...bo czsem sie maslił...i jak na dużą zapiekankę lub pizze to trzeba było się natrzec tak teraz bziuuuuu.... Nie namawiam....ale moze kiedyś się skusisz ![]() szalonaaaa ![]() ************************* **** Zapomnialam Wam napisać, że zadzwonił ten facet od telefonu ten pierwszy i się tlumaczył, przepraszał itp. Podobno go okradli itp....jakieś głupie tłumaczenia...prosił bysmy nie wystawiali Negatywa...i zapytał czy moglibysmy zapomniec o tej transakcji ;/ Ehhhhhh ludzieeee
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2009-12-18 o 10:13 |
|
|
|
|
#2339 | |||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry mamusie
![]() Co do blenderów to potwierdzam opinię pysi , ja co prawda się nie zapierałam, bo sama wybrałam sobie taki prezent ale nie miałam pojęcia że będzie on miał tak wiele zastosowań... Teraz używamy go bardzo czesto, nie tylko do koktajli, ale zup-kremów (moje ulubione ), omletów, rozdrabniania wszelkich składników na obiad, ciasto itd.No a teraz na pewno będzie przydatny do miksowania zupek dla Filipa ![]() gosbaj brzuchalek pierwsza klasa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() bardzo ładny brzuszek
|
|
#2340 |
|
Zakorzenienie
|
Blender to faktycznie super urzadzenie!!! Przylaczam sie do zachwytow. Moj stoi caly czas podlaczony do pradu, dla wygody, bo w sumie czesto korzystam. A przy malym dziecku - niezastapiony!! Zupki domowe w mig zamieni w krem. A tak to sobie nawet nie wyobrazam jak takie mieso podac polrocznemu dzieku. W blenderze - minuta i po sprawie.
A poza tym koktajle, ubijanie piany, mieszanie skladnikow na ciasto itd... Ja nawet cukier puder w nim robie. Jak ktos nie ma i zastanawia sie nad prezentem - to nie ma co sie zastanawiac
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:17.

oczywiscie musialam sluchac ze w sobote bysmy jak kupili a ja sama tachalam ale juz wiecej nie bede tyle dzwigac juz to obiecalam TZowi

Lekarka powiedziała, że to już prawidłowa waga i chociaż z usg termin dwa tyg. późniejszy to, że to liczy komputer, a bierze za dziecko w terminie 3500. Więc jeśli córcia nie będzie się spieszyć to ma szansę w tym tempie dobrnąć do 3 kilo

Czy ja byłam głodna. Chyba nawet nie zdążyłam być

zdrówka przede wszystkim bo to najwazniejsze
wg jakich proporcji??