|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3421 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. III
aldii te wszystkie karmy też nie zawsze są dobre. Poza tym często pies nie chce ich jeść. A gotowany kurczak jest lekkostrawny. W ogóle jakieś chude mięska na czas diety mogą być. Dobrze by było jakby sobie pies trawy pojadł, ale teraz wszędzie śnieg...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3422 |
Zakorzenienie
|
Aldii, tak, tak, wiem. Na oskrzela za nisko. Ale mogą być bóle w klatce przy zapaleniu płuc lub opłucnej. Ale to i tak chyba za nisko. Od wczoraj mnie coś wyżej, z prawej strony pobolewa przy głębokim wdechu, ale już tak miewałam, to też z "przetrenowania" raczej. W poniedziałek po południu idę jeszcze do lekarza, dla pewności. Na szczęście kaszel powoli odpuszcza (bardzo powoli, ale jednak
![]()
#3423 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mały ma rok i 4m-ce. Cytat:
![]() A ja dziś do gina i muszę rajstopki ubrać ![]() ![]()
![]() |
#3424 |
Zakorzenienie
|
aldii to nie mój wymysł , lekarz mówił żeby jej ryż dawać z marchewką i kurczakiem lub makaron ewentualnie.
Z puszek te karmy to jedno wielkie g...tak przynajmniej mówią lekarze wet. w nocy z nią byłam o 2 , ok. 7 też a do tej pory spokój więc nie ma jej co 2 h ![]() Zaraz z nią idę i zobacze co i jak ![]() lindsley a spódnicy do ginka nie zakładasz? ja zawsze zakładam spodnice jak idę do gina ![]()
#3425 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. nie mam spódnicy w którą się teraz zmieszczę 3. zimno jak cholera i jak tu nie ubrać spodni 4. do spódnicy to też trzeba rajstopki ubrać = latam po gabinecie z gołym tyłkiem ![]() ![]()
![]() |
#3426 |
Zakorzenienie
|
Najgorsze są te karmy w kiszkach.....często to jeden wielki tłuszcz z dodatkiem mięsa....i jak pies ma być zdrowy. A tego z puszek moje nie chcą jeść. Jedzą jakąś tańszą mortadelę albo pasztet, jajka z chlebem, bułkę z mlekiem, czasami kostkę, jedzą też nerki wołowe. Sąsiedzi natomiast karmią psa prawie samym gotowanym jedzeniem i nie choruje, tyle, że nie specjalnie to lubi bo jak obaczy coś mięsistego to mu się gęba cieszy
![]() A do gina zawsze chodzę w spodniach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3427 |
Zakorzenienie
|
Lindsley, jakbym o sobie czytała
![]() ![]() Można mnie zobaczyć w spódnicy mniej więcej 3 razy do roku i to nigdy zimą ![]()
#3428 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale i tak lepiej będzie jak się zacznę pilnować z jedzeniem, bo nie chcę przytyć 20kg ![]() i zacznę od tego, że na drugie śniadanie będą tylko pomarańcze ![]() Daj szybko znać jak będziesz po wizycie bo będę z niecierpliwością czekać na wieści ![]() A czy też się tak stresujesz przed usg jak ja? normalnie jak idę na usg to się cała trzęsę.... Cytat:
![]() I już na dwóch ostatnich wizytach szarpałam się podczas ściągania rajtek ![]() no ale zima, nie wierzę, że inne kobiety specjalnie na wizytę do lekarza mają pod spodniami gołe nogi ![]() dokładnie ![]() ![]() zgadzam się. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3429 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jak w spódniczce idziecie "dziołchy" to jej nie zdejmujecie tylko podnosicie już na fotelu czy jak? Rajstop to tez nie zakładam, kolanówki (śmiesznie muszę w nich wyglądać) a jak zimniej to skarpetki. Rajstopy bym za długo ubierała ![]() Tata mnie juz puszcza do domu, moze zaczne coś już sprzątać dziś ![]() ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- jeszcze pytanko do ciężarnych, jakie rajstopy nosicie?? jakieś biodrówki czy jak? bo zawsze ta guma czy sciagacz są tak ciasne, ze mi sie w moją fałdkę wbijają a co w takiej sytuacji z brzuszkiem?
![]() |
#3430 |
Zakorzenienie
|
a ja właśnie wolę spódnice nosić zimą , grube fajne kolorowe rajty , kozaki i też fajnie jest
![]() ![]() ![]() byłam z psem i póki co nic nie było.. ale ona kocha śnieg łoo matko ![]() abz no dokładnie , podnoszę kiecę w góre jak na fotelu jestem.. czasem też bada mi jajniki czyli ugniata brzuch więc muszę podnieśc innej opcji ni ma ![]()
Edytowane przez Ollliwka Czas edycji: 2009-12-18 o 11:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#3431 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3432 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a po domu (co bardzo często paraduję w samych rajtkach ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Też chodzę do mojego lekarza na usg prywatnie (również 50zł) ale tylko dlatego, że w przychodni ma stary sprzęt. I tak jak mówisz - jak idę prywatnie leżę sobie i oglądam Dzidziusia tak długo jak tylko chcę. Lekarz wtedy wszystko pokazuje, analizujemy sobie co teraz Dzidzia robi, śmiejemy się z Jej fikołków ![]() ![]() Poza tym prywatnie na usg przyjmuje wieczorami a wtedy i TŻ załapuje się na podziwianie swojego Dziecka ![]() Cytat:
![]() ![]() Co do ścisłej diety podczas karmienia to sprawa bardzo indywidualna - moja szwagierka jadła prawie wszystko (oprócz tych wzdymających) i jej córeczce nic nie było. Zaś kuzynka TŻta musiała odstawić nawet mleczne przetwory, co w rezultacie jadła fileta i marchewkę i piła gorzką herbatę, bo małą wzięły kolki. Ja się tylko zastanawiam kto będzie gotował obiad jak się Dziecko urodzi ![]() Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2009-12-18 o 11:41 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3433 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Z dietą to nie chodziło mi żebyś się objadała i tyła tylko żebyś jadła co lubisz w rozsądnych ilościach bo niektórych rzeczy nie będziesz mogła jeść. Moja siostra jak karmiła to też jadła sporo z tych "zabronionych" i dzieciaczkom nic nie było ale to każde indywidualnie reaguje... A i wiem też, że truskawki uczulają i ich nie za bardzo można w czasie karmienia a ja mam trochę zamrożonych i chyba je sobie kiedyś zjem ![]() Z obowiązkami dasz radę, a jak nie ze wszystkim się wyrobisz to się świat nie zawali. Przecież nie musisz robić codziennie obiadu (ja już teraz nie robię jak mi się nie chce ![]() Zmykam posprzątać trochę i się szykować do gina ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3434 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A raz mi przeszło przez myśl, żeby zabrać swoją mamę ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Co do sprzątania to już się czasem martwię że się nasłucham jaki bałagan... Ja już teraz rzadko sprzątam a co dopiero jak będzie Dziecko? ![]() ![]() Sprząta w weekendy. No ale przy dziecku to chyba trzeba częściej?? ojjj nie wiem jak to będzie... Już próbowałam wczoraj delikatnie z Nim rozmawiać, że od maja będziemy musieli zmienić organizację, że po Jego powrocie z pracy będę potrzebowała Jego pomocy, wsparcia... No to zbieraj się i proszę się ciepło ubrać!!! Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2009-12-18 o 12:19 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3435 | |
Zakorzenienie
|
Jeszcze wpadłam na chwilkę
![]() Cytat:
A kto CI będzie gadał o bałaganie? Tz? To niech sam sprząta.. Mój już wie, że opieka nad dzieckiem to ciężka praca - jego brat mu to uświadomił bo od października to on się zajmuje dzieckiem a jego żona pracuje... I nie że zacznie od maja tylko dużo wcześniej bo jak Ty sobie wyobrażasz sprzątać z wielkim brzuchem? Poza tym faceci są jak dzieci, nauka porządku nie trwa jeden dzień, czasami to trwa miesiącami... Mój na razie ma przerwę w nauce ale do tego jeszcze wrócimy... ![]() Zmykam już bo się nie wyrobię ![]()
![]() |
#3436 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I mój TŻ też ma dwóch braci dzieciatych, ale i jeden i drugi mieszkają z teściami, więc teściowe tam pomagały w codziennych obowiązkach (obiady gotowały, prały). Dlatego będę nalegała, żeby TŻ wziął sobie 2tyg L4 na opiekę nade mną, wtedy będzie z Nami 24h i zobaczy jak to jest ![]() Z tymi obiadami to ja faktycznie muszę coś wymyśleć... ![]() Na szczęście wiem, że moi rodzice okażą się nieocenieni i pewnie zapełnią Nam zamrażalnik w bigosiki, lecza, gołąbki i te sprawy, więc TŻ nie umrze z głodu, ale co ja wtedy będę jadła ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3437 |
Zakorzenienie
|
witam witam ja juz po wizycie w szpitalu
![]() ![]() ![]() ![]() no to sie pochwale zdjeciem twarzyczki lekarka zrobila dla TZ bo niestety nie mogl isc ze mna bo wolnego nie dostal |
![]() ![]() |
![]() |
#3438 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja z oglądaniem Dzidziusia muszę poczekać do Nowego Roku... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3439 | |||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A śliskie drogi bardzo uprzykszają życie kierowcom ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja troszkę...jest bardzo trudny...moim zdaniem...taka mieszanina angielskiego z niemieckim,najlepiej wchodzi tym których to pierwszy język obcy ![]() ![]() Chociaż w Norwegii wszyscy zgodnie twierdzą że to Polski jest jednym z trudniejszych języków ![]() Cytat:
![]() ![]() W każdym razie jak mieli już po 3-4 m-ce,jadłam w zasadzie normalnie ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
Edytowane przez agness813 Czas edycji: 2009-12-18 o 15:20 |
|||||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3440 |
Zakorzenienie
|
agnes moj TZ sie smieje ze wykapany tatus
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3441 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() elcia0787, cudna fotka.. A ja mogę być z siebie dumna, byłam dzisiaj na zajęciach od 8.00 rano do 14.00 ![]() ![]()
![]() |
#3442 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a masz licencjat z pedagogiki przedszkolnej ew. wieku dziecięcego ? bo takie wymagania ![]() eee , ale bez męża nie pojechalabys pewnie ![]() ja ost. zajęcia miałam wczoraj ![]() ![]() elcia ![]() ![]()
Edytowane przez Ollliwka Czas edycji: 2009-12-18 o 16:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3443 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Bosh...jak zimno,przeszłam się z chłopcami dzisiaj na śnieg,chcielismy bałwana ulepić ale śnieg się wogule nie klei ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3444 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Lindsley, i jak po wizycie?? Agness, ja piję herbatkę za herbatką (na przemian czerwoną, zieloną i białą), rozgrzewa ![]()
Martynka Edytowane przez Lenka* Czas edycji: 2009-12-18 o 17:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3445 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Elcia bąbelek fajowy ![]() A ja do poniedziałku, już na 100% bo pytałam gina czy na pewno przyjmuje ![]() ![]() Tyle to ja bym chciała... Wyjechałam o 14.10 spod domu to o 14.50 byłam ok 3-4km od domu. Od jakiegoś czasu jest u mnie remont i powoli się kończy. Dziś uruchomili nowe światła... Nie dość że w jednej wiosce już były 3 które skutecznie utrudniały ruch (bo jak nie działały to wszyscy byli zadowoleni i ruch płynny) to teraz jest ich już 4... I jakiś debil je chyba ustawiał bo takiego korka to nie było nawet jak wahadłowo ruch puszczali ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja byłam ![]() A mały jutro jedzie z rodzicami do dziadków na święta więc min tydz będzie spokoju ![]() Wróciłam od gina, nawet na fotelu dziś nie byłam tak mu się spieszyło ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- A Wy czemu nic nie piszecie jak ja wróciłam co? ![]() ![]() Zaraz sobie pójdę i już z Wami nie będę siedzieć ![]() A mały znów daje czadu ale Tz zagłusza go grą ![]()
![]() |
#3446 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kochana, ja sprzątałam mieszkanie.. pierwszy raz od kilku miesięcy ![]()
![]() |
#3447 |
Zakorzenienie
|
lindsley to nie dziwię się ,że się cieszysz na usg
![]() ![]() Posprzeczałam się z TŻ, nie przyjechał do mnie bo ja miałam jechać do niego dzisiaj.. mieliśmy jechać na zakupy ![]() ![]()
#3448 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3449 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3450 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja myslałam że już jest ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja uciekam,umówiłam się z mężusiem na skype ![]() Jeszcze tylko weekend i się zobaczymy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:06.