|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#632 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz
idźcie wy już spac co
jutro też jest dzień bo się przecież nie rozstanę z komputerem dzisiaj a moje dziecko juz śpi, zaraz się zbudzi a ja jeszcze oka nie zmrużyłam Cytat:
![]() Cytat:
![]() co było to było, nie myśl o tym i na pewno to nie Twoja wina, On sam podjął taka a nie inną decyzję no mój przecież i tak nie spi o tej porze ![]() więc nie mam problemu Cytat:
![]() ja nie wierzę dzieci są okrutne - sama wiem coś o tym ![]() wystarczy być innym a juz dają odczuć że się jest gorszym ![]() jesteś bardzo ładna, serio Cytat:
![]() mmmm same dobrocie ![]() fajna masz pracę ![]() Cytat:
no własnie po co? ja też pytam po co ? juz jej mówiłam że jak będę szukac porady to sama zapytam, ale jak grochem w ścianę ![]() Cytat:
![]() ide juz spać bo rano będę dentka a lecę do sklepu obejrzeć krzesełka do karmienia
|
|
|
#633 |
|
Zakorzenienie
|
Matko, nadrobiłam trochę, odpisałam a tu znowu tyyyle
![]() Małż mi oznajmił, że jestem uzależniona i że odetnie mi internet ![]() Idę spać, bo gotów groźby wprowadzić w życie Dobranoc
|
|
#634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no tak a ja zle zrozumialam bo nie wiedzialam ze Mati ma ugadana inna Zuzie ![]() tak tak postanowione ![]() tu pewnie masz racje, ale czasem zaluje tych slow... |
|
|
|
|
#635 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale śliczności Cytat:
Coś tam wspominałaś ![]() ![]() -------- W mojego Tymka chyba jakiś diabeł wstąpił 2 dni temu. Ciekawe czy to ząbki, bo marudzi, płacze i gryzie ze wściekłością co pod szczękę podejdzie. Posmarowałam na wszelki wypadek dzisiaj Dentinoxem. Ale na dziąsłach to ja nadal nic nie widzę
|
|
#636 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Śliczne to Cytat:
Cytat:
Żaden wstyd,szczerość ot co ![]() Cytat:
![]() Cytat:
dla Amelki,odważna dziewczynka.Super,ze udało się z zasiłkiem-kciuki zadziałały Cytat:
No i co tu myśleć o takim zachowaniu ?Stra sznie dziecinne mi się to wydaje,rozumiem cierpią po stracie dziecka,ale jednoczesnie Wam sprawiają przykrość...Mariola figura super,wszystko na swoim miejscu,i te nogi... Tylko na to czekam Cytat:
Cytat:
Dobry wieczór mamusie!!! Idziecie jak burza,ciężko Was nadrobić.2 dni i juz tyle postów .Nie pochwaliłam się,że gotujemy już zupki,dzisiaj była marchewka,ziemniczek,piet ruszka i seler.Bartoszowi strasznie smakują,tak zajada ze aż miło.Byłam dzisiaj na zakupach;kupiłam deserki,herbatę z Hippa ułatwiającą trawienie(tą Bartosz najlepiej zapija ![]() Spacerek zaliczony,nawet ładnie było,wczoraj nie bylismy bo strasznie wiało. Ciekawe jak tam Skierka na nowym mieszkanku? Edytowane przez sylka79 Czas edycji: 2009-12-31 o 00:11 |
||||||||
|
|
|
#637 | ||||
|
Zakorzenienie
|
bosssze i jak tu odejść jak ciągle nowe posty się pojawiają
Cytat:
![]() ja musze jeszcze pomyslec nad L4 ![]() Cytat:
ja też się zastanawiam, ale kiedy Mati zrobi się bardziej gramotny no ale już spał i miał już nie spać a on odpłynął a nie tylko, nie tylko umie jeszcze zasypiać na rękach ciekawe kiedy mu się odmieni ![]() Cytat:
![]() ale Zuzi od Mayahy nie oddam ![]() hetero powiadasz ![]() ![]() Cytat:
padnę w koncu na mnie mąż patrzy z politowaniem , bo chichram przed kompem zamiast iść spać a rano będę narzekać, że się nie wyspałam lecę więc do łóżka dobranoc, pa
|
|
|
#638 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a rano trzeba wstawac i dzis moja nocka przy Zuzi ![]() ale my wscibskie ![]() wina nie moja, ale wyrzuty sumienia sa ale ja glupia ![]() no moja spi o tej porze a ja wychodze na impreze jutro a mala zostanie z mama i ciekawa jestem co to bedzie ![]() Cytat:
mam nadzieje ze Morska i Sylka za duzo nie naprodukuja ![]() moj nie czepia sie bo wlasnie sam siedzi przy kompie ![]() ---------- Dopisano o 00:17 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ---------- Cytat:
ja smarowalam tym dentinoxem i chyba jej niezbyt pomaga ![]() Cytat:
ile ja nocy przeplakalam to wie tylko moja poduszka ale nie chce juz smucic wiecej nie o tym ten watek... gratuluje pierwszych obiadkow ![]() Cytat:
![]() mimo ze sam siedzi przy kompie to tez dziwnie moj sie na mnie patrzy bo ja co chwila wybucham smiechem ![]() Eleeri wyslalam zaproszenie ![]() ---------- Dopisano o 00:28 ---------- Poprzedni post napisano o 00:17 ---------- nocna zmiana nic nie pisze, moja zmiana poszla spac to ide i ja ![]() dobrej nocki |
|||||
|
|
|
#639 |
|
Zakorzenienie
|
To ja tez, jak kazala Eleeri, ide sobie, bo jutro tez jest dzien
![]() Moj maz juz spi od 20, a Antonio od 19. Dwojke dzieci w domu mam ![]() Sorki - maz zmeczony opieka nad synem ![]() ![]() Dziewczyny jeszcze raz dzieki, ale przypominam, ze to bylo nascie kilogramow temu (teraz mam 79), odpowiednio 62-64 i 68. Teraz juz grubosc widac i kilogramy tez (wlasciwie to nie wiem, dlaczego sie usmiecham, bo powinnam plakac)... Ten watek dziala terapeutycznie, bo moj maz od 3 lat nie wie ile waze Jesli chodzi io moja znajoma, to bardzo jej wspolczuje i jest mi ogromnie przykro, ze to ja spotkalo, ale takim zachowaniem wzbudza we mnie poczucie winy (?), ze ja mam dziecko, a ona nie i robi mi coraz wieksza przykrosc. Juz lepiej byloby gdyby mi powiedziala/napisala, ze nie chce mnie znac/widziec. Ide poczytac, bo zaraz pora budzenia na slaba herbatke-prawie-wode, wiec nie ma sensu klasc sie spac ![]() d-o-b-r-a-n-o-c
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2009-12-31 o 00:37 |
|
|
|
#640 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Damian też nosi do czytania i przezywają go profesorek ![]() Kręcone włosy to ja mam,a chciałabym proste.Chociaż kręcone mi się podobają,ale moje ciężko poskromić Cytat:
Cytat:
![]() Mój też mi tak grozi i tak nie słucham![]() Cytat:
![]() Cytat:
Na mnie dzisiaj już nie liczcie Nie dziwuj się,pewnie Ci chłopina zazdrości ![]() To ja się już ładnie żegnam.Dobranoc ---------- Dopisano o 00:46 ---------- Poprzedni post napisano o 00:40 ---------- Morska,a Ty dokarmiasz już Tymka? |
||||||
|
|
|
#641 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też nie wiem dlaczego mam taki nick.. To było wieki temu, pewnie chciałam na szybko założyć konto i teraz mam. Pewnie w zasięgu oczu miałam coś, co mi się tak "morsko" kojarzyło ![]() Cytat:
Mnie się podobasz i wtedy i teraz Cytat:
![]() Jak znajdziesz jakieś rozwiązanie to daj znać, bo ręce opadają. Tymek ma na razie 5 słoiczków zaliczonych ![]() ---------- Dopisano o 01:58 ---------- Poprzedni post napisano o 01:55 ---------- Cytat:
![]() To niedobrze Bo jak tak ma wyglądać to całe ząbkowanie to
|
|
#642 |
|
Zakorzenienie
|
![]() uuuu to będzie mieszanka wybuchowa ![]() My w przerwie na karmienie. Wiedziałam, że Małego obudzi wiatr.Strasznie wiało, obudził się koło północy, więc wzięłam go do siebie, ale strasznie się kręcił - przez sen.Przytulałam, głaskałam, a ten dalej.W końcu się uspokoił, ale teraz przed karmieniem to samo było Może brzusio go boli?Nie wiem.Lecę spać.Do później. Wizaż naprawdę uzależnia, zamiast iść spać, to ja klikam a potem będę narzekać, żem niewyspana
|
#643 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bartoszowi też daję już deserki ze słoiczków,tarte jabłko,zaczęłam gotować zupki-ale chodzi mi o sztuczne mleko,czy dokarmiasz? Pomyśl,że to dopiero przedsmak tego wszystkiego co nas czeka ![]() Cytat:
Cześć dziewczynki!!! Moje dziecko wstało dziś o 4.50 i uraczyło mnie pięknym gaworzeniem,wnet bym powiedziała,że to śpiewane gaworzenie było I tak przez godzinę,teraz pojadł i śpi-to mama korzysta z okazji .Kawa inka zaliczona,ale coś mi w brzuchu burczy,chyba pójdę na małe co nie co...U nas dzisiaj strasznie leje,ciekawe czy się wypogodzi? ![]() Miłego dzionka mamcie |
||
|
|
|
#644 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
U nas tez maja powodzenie Cytat:
![]() A juz tak w temacie pobudek to mloda o polnocy pila mleko. A sluchajcie, to mleko to trzeba odstawic noca czy to dla swojej wygody czy dobra dziecka?pytam z ciekawosci, Laura sporadycznie sie budzi wiec moze powinnam dac jej pic a nie mleko... ![]() No zorganizowana, ale z tymi ciuchami to tak ze ich niecierpie.Wole swoje stare.Stad brak szacunku dla nich, a naprawde za wiele ich nie mam to tam ich idealne miejsce. Wiem ze nikt by mnie nie wyciagnal na impreze, bo ja najzwyczajniej nie mam potrzeby, a po drugie nie mialabym sie w co ubrac Moglabym kupic cos na obecny size, ale chyba bym sie rozpuscila i nie miala ochoty wracac do poprzedniej wagi Ciekawe jak to jest ze jedne kobiety bardzo szybko wracaja do wyglady sprzed innym to sporo zajmuje inne jeszcze sa szczuplejesze niz przed ciaza Gorgulek-alle laska z ciebie N dobra to my na bajki lecimy na tvn style
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|||
|
|
|
#645 | |
|
Wtajemniczenie
|
Miramej,a Ty gdzie?
Eleeri,jak minęła noc?Mati dał pospać? ---------- Dopisano o 07:06 ---------- Poprzedni post napisano o 06:53 ---------- Cytat:
Ciekawe,czy Bartoszowi będą smakować ? ![]() Też się nad tym po wielokroć zastanawiam no i nie wiem,czemu ten świat tak urządzony.Ja po obu ciążach szybko zgubiłam |
|
|
|
|
#646 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No i sukces - młoda wciągnęła duszkiem 90 ml. Dotychczas góra wciągała mi 50 ml.
Mama czuwa Mama wie Czego każde dziecko chce Mama kocha Mama wie najlepiej Czego mi brakuje Czego potrzebuje Mama kocha Mama wie najlepiej Arka Noego "Mama Królowa" Edytowane przez nerwusek Czas edycji: 2009-12-31 o 09:06 |
|
|
|
|
#647 | ||
|
Zakorzenienie
|
czesc
![]() ja juz na wizazu jeszcze w pizamie a mala gada se w lozeczku ale spadam zaraz sie myc i dac dziecku jesc ![]() co za matka ze mnie zamiast dziecko wziac na rece to na wizaz ![]() a to dla naszego Piotrusia ![]() ![]() ![]() zdrowka Cytat:
potem jak wracalam na lozko patrze a na ziemi krew - pekla mi zyla i kroplowke musieli w inne miejsce wkluc ![]() a dziekujemy jak to zrobilas ten wpis ??? Cytat:
|
|
#648 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i ja tak sie zaczelam zastanawiac czy nie zaczac rezygnowac z nocnego melka, Zuzka zjada je ok 3-4 nad ranem a jak dostaje butle to mam wrazenie ze je jakby z tydzien nie dostawala ![]() dzieki Cytat:
![]() przylaczam sie do zyczen dla Piotrusia! sto latek i duuuzooo zdrowka ciekawe czemu Gosiek sie nie odzywa??? dzien dobry i milego dnia bede zagladac bo pozniej nie ogarne tego wszystkiego
|
||
|
|
|
#649 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry,
powariowałyście kobity dosłownie, tyle pisać chciałam was wczoraj nadrobić, co doczytałam to nowa strona naprodukowana ![]() Nie jestem w stanie cytować, za dużo tego ![]() Widzę, że rozmowa się toczy koło jedzenia nocnego, u nas jest tak, ze Martynka zasypia ok 18.30, potem budzi się ok 22.30 i o 4 nad ranem...czasem, bardzo rzadko, opuszcza mleczko o 4. Na razie zostawiam jej wolną rękę, niech je ile potrzebuje, ale jeżeli taki stan się utrzyma to może za miesiąc, dwa zacznę kombinować, chociaż teraz po waszych wypowiedziach zastanawiam się czy jej nie chce się po prostu pić? Widze jednak po niej, że można dziecko przyzwyczaić do rzadszego jedzenia w nocy, jeszcze do niedawna mała budziła się tez ok 1 w nocy, ale kiedy zaczynała się kręcić nie leciałam od razu po mleko, przeczekiwałam nieco i coraz częściej zaczęła zasypiać bez mleka, teraz już się nie budzi, no inna sprawa, ze gdyby naprawdę bardzo głodna była to skończyłoby się to mega alarmem yyy..tyle chciałam wczoraj napisać i zapomniałam, czeka na mnie łazienka (już prawie woła, tak jak niegdyś sławne okno Svinecki ), gąbeczka i Cif, więc będę zaglądać między myciem umywalki a szorowaniem wanny
|
#650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w pierwszej ciazy siora duzo przytyla a po drugiej po powrocie do domu tez wlozyla swoje spodnie sprzed ciazy od parcia na toalecie?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#651 | |
|
Zakorzenienie
|
dalam Werci mleko i dzisiaj wypila normalnie
![]() Cytat:
![]() ale to bylo smieszne tu skurcze mialam a tu mi sie zachcialao ten tego a potem tez odetchnelam z ulga ze w razie czego nie narobie im na lozko
|
|
#652 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie
właśnie wcinam owsianke ![]() Od wczoraj Mały ma czerwone poliki czy jest możliwe aby uczulił go kleik??Podałam mu kukurydziany..mam nadzieję, że nie będzie alergikiem.. Chociaż ostatnio zmieniłam też proszek, więc może to jest przyczyną
|
#653 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Aloha
Dzisiaj wpadam tylko na moment. Ładnie to tyle pisać??? Jejku ile mam czytania Zuzka jak malowana ale fajna z niej laleczka. Grogulku, widzę, że macie takie krzesełko, do którego ja się przymierzam. I co, zadowolona jesteś z niego???? [QUOTE=Cassandra 23;16152359]Czeko nie wiem czy jest sens zakładac nowy watek Np. ja nie mam czasu na aktywne uczestnictwo w tym watku a co dopiero w drugim Ale jesli jestescie chetne to moge taki załozyc. Na poczatku tego watku zrobiłam oddzielny post na nasza liste walki z kg. Moze dziewczyny nie beda miały nic przeciwko jak np. innym kolorem bedziemy zdawały sobie relacje z naszych postepów w diecie??[/QUOTE] Piszcie, piszcie Cytat:
![]() Dużo lepiej czuje się w spacerówce. W gondoli miał za ciasno i na spacerze jeździliśmy na syrenie. Teraz jest oki. Oprócz ubierania w kombinezon, czapkę itp. Krzyczy jakby Go ze skóry obdzierali. Oj pakuje jak Pudzian ![]() Dziękujemy Cytat:
nic nie zmieniły Twoje słowa w postrzeganiu Ciebie. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() --------------------------------- Może później resztę doczytam, bo Maruda woła.
|
|
|
#654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z krzeselka jestem zadowolona, pisalam ale pewnie nie doczytalas tyle tu naskrobane ![]() tez chcielismy zyfarke albo tukana ale nie bylo wiec zadowalam sie slonikiem, a chcielismy juz miec bo to prezent na gwiazdke dla Zuzi od dziadkow ![]() Zuzka tez krzyczy przy ubieraniu a ja tancuje i wyglupiam sie zeby jej uwage jakos odciagnac w gondoli tez syrena sie wlaczala wiec juz w spacerowce jezdzimy Katarzynko fotki na nk suuuuper! strasznie mi sie podobaja |
|
|
|
|
#655 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry,
no przecież wizaż działa jak narkotyk nawet na papierosy nie maiłam takiej chcicy (jak paliłam) jak na przyjście tutaj Cytat:
![]() tyle lat ![]() ja też kilka razy dawałam kaszki-mleczne, ale nie mam określonej marki, na razie dawałam te które przyszły jak reklamowe ![]() no własnie ciekawe jak Skierka ![]() Cytat:
![]() nie smuc się ![]() dzięki, odbiore później ![]() o ile wysłałaś do mnie ![]() Cytat:
![]() no działa, działa przykro mi tym bardziej że o przyjaciela męża chodzi Cytat:
ale swoją drogą dzieci bywaja gorsze niz dorośli ![]() he, he kto ma miękkie serce ma twardą doope ![]() koleżance dziecko o mało nie odgryzło brodawki więc ja akurat w tym jestem twarda ![]() Cytat:
![]() gratuluję nowym dań no właśnie przekichane to ząbkowanie ![]() Cytat:
![]() ![]() lecę do sklepu bo mąż-trol mnie pogania ![]() nadrobię później pa.
|
|
|
#656 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Ale się nie wyspałam ![]() Cytat:
A w doopę chcesz? Jesteś piękna i teraz i kiedyś też byłaś Wiem coś o tym, jakie dzieci potrafią być okrutne , też mi dokuczały przez moją chudość ![]() Cytat:
, dlatego noszę tylko spodnie, a jak spódnica to tylko długa (raz na 100 lat). Włosy mam falująco-kręcące się i kiedyś z nimi walczyłam, teraz już przywykłam. W sumie lepiej, że nie są proste, bo mam ich mało i kiepsko by to wyglądało przy prostych.No ![]() Cytat:
Cytat:
U mnie to samo z Kubą i też nic nie widzę na dziąsłach.Cytat:
---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Cytat:
![]() Ja też nie posłuchałam i dzisiaj jestem niewyspana , a jeszcze jak szedł spać, to mówił, żebym nie siedziała długo ![]() ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Cytat:
![]() To prawda, że uzależnia, muszę trochę przystopować Cytat:
![]() Ja 3 tygodnie po porodzie chodziłam w spodniach sprzed ciąży. Cytat:
|
|
|
#657 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie będę, bo wszystko ustalone i nie do odkręcenia ![]() , dla sławy - wszystko Pocieszyłaś mnie trochę, bo ja też nieźle się nagimnastykuję przy tym, najczęściej zatykam Kubę smokiem ![]() Cytat:
|
|
|
#658 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny\
znowu mi mokro w cyckach ![]() Cos rano po drzemce wilgotnawa koszulke mialam, teraz se nacisnelam i nawet nie woda a biale mleko
|
|
|
#659 | |
|
Zakorzenienie
|
ja juz po kawusi
oo wlasnie sie mala zbudzila wiec musze leciec.....malz jeszcze spi ale co sie dziwic jak wrocil o 1.00 z pracy a dzis znowu bedzie prawie 12 godzin w pracy![]() Cytat:
|
|
#660 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry!
melduje, ze w nocy Antonio wypil tylko herbate-prawie-wode o polnocy i obudzil sie o 7.15 Tak wiec zgodnie z moja teoria chce mu sie pic, a nie jesc w nocy, bo rano wypil tylko 120ml mleka i deserku tez nie chcial.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:47.

)
, wszystko już postanowione 

?Stra sznie dziecinne mi się to wydaje,rozumiem cierpią po stracie dziecka,ale jednoczesnie Wam sprawiają przykrość...

Bo jak tak ma wyglądać to całe ząbkowanie to

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

MACIEJKA SYNEK KOCHANY 
Jesteś piękna i teraz i kiedyś też byłaś