Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz.III - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-06, 14:14   #1801
Texasik
Rozeznanie

Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz

P4w z chlopami to chyba juz tak jest , ja tez jak mojego zostawie obiad zeby sobie podgrzal to juz nie zje , tylko jak pod nos podstawiony.

Magi mam nadzieje , ze u Maciusia to nic powaznego.

Moj skarb Daniel - 07.07.09

Texasik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 14:15   #1802
magi77
Wtajemniczenie

Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
Tez bym byłaa. a nie uprzedziłas go o tej wizycie?

...
My mamy szczzepienie w piatek. Mam nadzieje ze Zuzinek bedzie tak dzielna jak Bartus
Co do wagi, to moim zdaniem ładnie wazy Lekarka powiedziała ze mało?
To powiem ci tylko ze córka koleżanki (skonczyła 7 m-cy) wazy 6700 i jej to raczej nie martwi Choc ja jej mowiłam ze to chyba troche mało bo jest ponizej siatki centylowej ale ona chyba sie cieszy ze jej mała jest chudy. jak jej ptalam ile je to ona niewiem. Mało, czasem 60 ml czasem 90ml a ile razy dziennie to niewie, czsem tylko 2 łyki pociagnie. Pomijam ze zuzywa 2 pampki dziennie

Zuza tez ma takie plamki na szyjce pod włoskami, i miala na powiece ale ta prawie znikła. Lekarze w szpitalu mowili ze to czasem znika a czasem zostaje ale nic sie z tym nie robi
Małża? Pewnie, że tak

Za szczepienie Zuzy

Plamki na szyjce i kości ogonowej też mamy, to też naczyniaki, tylko płaskie. Te powinny zaniknąć.

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 14:15   #1803
katarzynka00
Zakorzenienie

ja sloiki kupuje w rossmanie, bo tu mam najblizej a porownywalnie najtaniej, czasem w biedronce mleko kupie-cena ta sama co w ross

u nas -7,5 bylysmy godzine na spacerze, m.in po obrus.Kilka wozkow widzialam, a z reguly wiecej mijam

mala obiadej je zdecydowanie wolniej niz deser, wiec zawsze je z wizazem, bo kazdy kes mieli,bada organoeptynie ze ja zdarze was nadrobic
dzis cos szybko wkaszala, w koncu czytam etykiete coz jej tak smakuje a to indyk w pomidorachz podwojna porcja miesa, tylko ze od 6mc he he he znow magia wizazu
Konsystencja bardziej grudkowata, ale zjadla caly sloik 190ml z wkladka kaszki mannej i teraz idzie koopa

Obiad w piekarniku dla reszty, moj juz gotowy, o 15 bede jesc bo juz powolutku mnie ssie
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

Edytowane przez katarzynka00
Czas edycji: 2010-01-06 o 14:17
katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 14:16   #1804
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość
trzymamy

a jednak,no nic musicie się kurować,antybiotyk i bedzie dobrze

zdolna córeńka.

Przcież musiałam zajrzeć,bo później jak zwykle nie ogarnę
Idę dalej gotować.
U Was też tak sypie?
mam nadzieję że szybko mu przejdzie i już nie wróci

sypie od rana

Cytat:
A teraz z innej beczki:
Zuzia ma zaczerwienione jedno oczko, wczoraj wieczorkiem zauwazyłam ale rano było gorzej, nie rozprzestrzenia sie to i tylko w kaciku ma ale sie martwie, oda rana jest bez zmian
TZ dzwonił do naszego lekarza ten kazal to obserwowac i jak sie pogorszy to do okulisty. Ale juej to chybsa nie bpoli, bo nie trze oczek, ani nie łzawi. mialyscie cos takiego?

u nas (odpukać w niemalowane) żadnych problemów z oczkami nie było
może spróbuj przemywać to oczko rumiankiem albo świetlikiem ?
albo solą fizjo.

Cytat:
Napisane przez Sweet_21 Pokaż wiadomość
eleeri trzymam kiucki za Matiego
dobrze, że zrobiłaś posiew
dzieki, zrobiliśmy ponownie, żeby mieć już pewność i czekamy czy wyjdzie to samo

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
bylam w koncu te grzywke podciac

acha przyslali mi dzis list z Disneya czy chce nalezec do ich klubu i co miesiac wysylaja paczki tylko ze jest haczyk trzeba placic 30zł
to mam w dupie takie prezenty!!
ja też dostałam i to dwa listy bo w jednym mam przekręcone nazwisko

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
Dzięki za kciuki, ale ... Małż mi zabrał klucze od mieszkania i wózka i doopa z wizyty u lekarza. Musiałam odwołać, pójdę jutro, ale myślałam, ze dzisiaj się coś wyjaśni Wściekła jestem, jak nie wiem co!!!! Wrrrr.
ech te chłopy, mam wrażenie że oni czasami nie myślą

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
Ogłaszam, że moje dziecko pierwszy raz dzisiaj w nocy nie jadło wytrzymała do 6 wieczorem zjadła ok19 pospała do 20 i obudziła się ostatnio tak robi. Pobawiła się trochę z Tż i usnęła ok 22. W nocy do niej wstawałam chyba z 5 razy bo przy każdym przebudzeniu kładła się na brzuch i wciskała głowę w poduszkę bałam się, że jak tak uśnie to się jeszcze udusi, no i tak ją przekręcałam całą noc Ale widać coś za coś skoro nie chciała jeść to się chociaż pokręciła

Dziewczyny ja już nie mam nerwów mamy strasznie wilgotno w mieszkaniu bo 70% przy temperaturze ok 23 stopni Ło mamciu właśnie poszłam sprawdzić i mamy 79% bo obiad się gotuje okna ciągle zaparowane były więc kupiliśmy dwa pochłaniacze wilgoci (ten który kilka z Was polecało) i troszkę lepiej, ale jednak okna nadal zaparowane z rana w kuchni już się nawet pleśń na suficie pojawiła ma ktoś jakiś pomysł ?
a skąd u Was taka wilgotność ?

ja to muszę nawilżać tak mam sucho,
u małego w pokoju nawilżacz na grzejniku wisi, w łazience prawie codziennie pranie, a w kuchni nieraz zmywarkę otwieram, żeby para wyszła a i tak sucho

matko aż pleść wyszła
no ale co ?
z wentylacją coś jest nie tak ?

a gdzie mieszkasz ?
w bloku, czy w domu prywatnym ?
może to trzeba do administracji zgłosić

dziecko Ci sie pochoruje od grzyba

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość

No więc po szczepieniu ok ... Bartus zapłakał jak pielęgniarka wbiła igłe ... a potem nawet szybko udało mi się go uspokoić

Następne szczepienie dopiero w sierpniu

Niestety z wagi nie jestem zadowolona ... od 10 grudnia prztył niecałe 300 g ... teraz waży 7200 g.

mój Bartosz narazie nie ma zadnych pieprzyków ... a ta czerwona plamka to nie naczyniak czasem???
Mojej kolezanki synek ma właśnie takie czerwone plamki na czole, plechać i udzie ... doktorka powiedziała że to naczyniaki ... podobno urosną i same pękną
jaki dzielny Bartuś

Mati też ma i też na czole
nam lekarze mówili, że te naczyniaki to się same wchłoną do roku
i że to moja wina bo za mocno i szybko się go chciałam pozbyć

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 14:17   #1805
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Texasik Pokaż wiadomość
...
Magi mam nadzieje , ze u Maciusia to nic powaznego.

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
Stary 2010-01-06, 14:21   #1806
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Magi a czemu do chirurga? Bedziecie usuwac?

Edytowane przez mayaha
Czas edycji: 2010-01-06 o 14:24
mayaha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 14:22   #1807
Texasik
Rozeznanie

Daniel tez ma takie czerwone plamki z tylu na karku no i taka jedna jasniejsza miedzy brwiami i tez slyszalam ,ze to od porodu.

Moj skarb Daniel - 07.07.09

Texasik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 14:23   #1808
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

ale kiepsko u mnie maly prawie nie pospal wiec sie nie zdrzemnelam, czuje sie dalej zle, glowa to mi peknie zaraz

ahaa zapomnialam napisac, ze Eryk byl wczoraj znow na lyzwach i byl wniebowziety i podobno robi postepy i coraz lepiej mu idzie

aha i przyszedl dzis spiwor i kombinezon

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Svinecko, bidulko, szybko wracaj do formy
dzieki
Cytat:
a bedzie mi dane luknac jak wygladasz? jakbys reflektowala to moglabym ci na priva link do swojego profilu wyslac na NK i jakbys mnie zaprosiła (lub odrotnie)
nie ma problemu

aktualne zdjecia to same takie, na ktorych nie widac mojej figury
ale te wczesniejsze przed ciaza np to sa takie gdzie wazylam wlasnie tak malo i wydaje mi sie, ze nie wygladam jak szkieletor
Cytat:
Napisane przez chryzolit Pokaż wiadomość
Aaaa, Svinecko Wózek super, zero zastrzeżeń, tylko z gondolą czas się pożegnać... Zastanawiam się, czy, póki nie kupię jakiegoś śpiworka do spacerówki, nie wozić Stasia w foteliku
hmmm ja mysle, ze cieplej mu bedzie w spacerowce niz w foteliku, ja teraz jak jeszcze nie mialam spiwora to kladlam malego na kolderce do wozka a przykrywalam rozkiem - bo grubszy zawsze nic koc

a ja zamowilam spiwor w poniedzialek i dzis juz go mam - jest mega cieplutki, super
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 14:26   #1809
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
u nas (odpukać w niemalowane) żadnych problemów z oczkami nie było
może spróbuj przemywać to oczko rumiankiem albo świetlikiem ?
albo solą fizjo.

a ja CC mialam, to skad?
Stary 2010-01-06, 14:28   #1810
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:

Nie mam weny, mam za to 4 plastry schabu w zamrażarce na jutro... Myślałam, co by tu zrobić (no bo tylko kotlety umiem) i znalazłam fajny przepis na schab z rodzynkami - fajny, bo wymaga ode mnie zero wysiłku Jeśli mięsko wyjdzie ok, dam jutro znać. I przepis

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość
Przyjmuja w woreczku, czy to znaczy, ze nie przyjmuja w pojemnikach?
Jak ogolne tez zle, to nieciekawie

Dla mnie przyjmuja, a wymagaja to roznica. Takze moze niepotrzebnie sie unioslas
Od doroslych przyjmuja tylko w kubeczkach, wiec nie moga wymagac tylko woreczkow od dzieci, z reszta z woreczka i tak w laboratorium musza przelewac, wiec same sobie nieco utrudniaja.
Eleeri wybrala woreczek, miala takie prawo i to jest Jej decyzja.

Iles tam tysiecy, to nie tak duzo, moze to tylko drobne zakazenie. Granica jest 100 000 bakterii jednego szczepu - wtedy jest zle.
Tylko, ze ten ogolny u Ciebie , jak leukocytow jest duzo to zum raczej pewne. I bialko

ale to jest dużo > 100000 / ml

w piątek mamy już umówioną wizytę, bo czekamy jeszcze na dzisiejsze wyniki, jutro koło południa pewnie będzie posiew, dzisiaj ogólne
ale nie spodziewam się lepszych wiadomości

no i szczepienie nam się znowu przeciągnie - ciekawe o ile znów

Cytat:
To powiem ci tylko ze córka koleżanki (skonczyła 7 m-cy) wazy 6700 i jej to raczej nie martwi Choc ja jej mowiłam ze to chyba troche mało bo jest ponizej siatki centylowej ale ona chyba sie cieszy ze jej mała jest chudy. jak jej ptalam ile je to ona niewiem. Mało, czasem 60 ml czasem 90ml a ile razy dziennie to niewie, czsem tylko 2 łyki pociagnie.
Pomijam ze zuzywa 2 pampki dziennie

Zuza tez ma takie plamki na szyjce pod włoskami, i miala na powiece ale ta prawie znikła. Lekarze w szpitalu mowili ze to czasem znika a czasem zostaje ale nic sie z tym nie robi
niezła ta Twoja koleżanka

chyba dzisiaj w Rozmowach w Toku będzie o dzieciach niejadkach i ich rodzicach - mam w planie obejrzeć

Stary 2010-01-06, 14:33   #1811
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:

chyba dzisiaj w Rozmowach w Toku będzie o dzieciach niejadkach i ich rodzicach - mam w planie obejrzeć
Wysłalabym jej linka ale pewnie by sie obraziła. wiec nie bede sie wtracac
Stary 2010-01-06, 14:33   #1812
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:

A teraz z innej beczki:
Zuzia ma zaczerwienione jedno oczko, wczoraj wieczorkiem zauwazyłam ale rano było gorzej, nie rozprzestrzenia sie to i tylko w kaciku ma ale sie martwie, oda rana jest bez zmian
TZ dzwonił do naszego lekarza ten kazal to obserwowac i jak sie pogorszy to do okulisty. Ale juej to chybsa nie bpoli, bo nie trze oczek, ani nie łzawi. mialyscie cos takiego?
Martynka niedawno tak miała, zaczerwienienie w kąciku przy nosku i takie lekko chropowate jakby, przemywałam częściej solą fizjologiczna i po paru dniach zeszło, wydaje mi się, ze musiała rączką przez sen zadrasnąć

Cytat:

acha przyslali mi dzis list z Disneya czy chce nalezec do ich klubu i co miesiac wysylaja paczki tylko ze jest haczyk trzeba placic 30zł
to mam w dupie takie prezenty!!
też dzisiaj dostałam, Martynce kolorowa ulotka się podobała- tyle z tego pożytku

Cytat:
Siemka

Ogłaszam, że moje dziecko pierwszy raz dzisiaj w nocy nie jadło wytrzymała do 6 wieczorem zjadła ok19 pospała do 20 i obudziła się ostatnio tak robi. Pobawiła się trochę z Tż i usnęła ok 22. W nocy do niej wstawałam chyba z 5 razy bo przy każdym przebudzeniu kładła się na brzuch i wciskała głowę w poduszkę bałam się, że jak tak uśnie to się jeszcze udusi, no i tak ją przekręcałam całą noc Ale widać coś za coś skoro nie chciała jeść to się chociaż pokręciła

Dziewczyny ja już nie mam nerwów mamy strasznie wilgotno w mieszkaniu bo 70% przy temperaturze ok 23 stopni Ło mamciu właśnie poszłam sprawdzić i mamy 79% bo obiad się gotuje okna ciągle zaparowane były więc kupiliśmy dwa pochłaniacze wilgoci (ten który kilka z Was polecało) i troszkę lepiej, ale jednak okna nadal zaparowane z rana w kuchni już się nawet pleśń na suficie pojawiła ma ktoś jakiś pomysł ?

PS sorki, że tak smęcę
brawa dla małego śpioszka

no ja z wilgocią też walczę, chociaż nie jest tak źle jak u Ciebie, w kuchni mamy nieocieplone ściany i też nam pleśń w rogu zaczęła wychodzić, TŻ zamontował malutki wiatraczek, postawił na meblach w tym rogu - teraz jest ruch powietrza i nie ma pleśni. Co najśmieszniejsze, b=najbardziej leje mi się po oknach które są najmniej szczelne ale pochłaniacz bardzo pomógł

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
ale kiepsko u mnie maly prawie nie pospal wiec sie nie zdrzemnelam, czuje sie dalej zle, glowa to mi peknie zaraz

biedaku, często takie migreny cię łapią?

U nas suszarka dziś króluje - jak przy noworodku z kolkami już trzeci raz mała przy niej usnęła

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 14:36   #1813
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Ale Ty chyba mieszkasz z Mamą w jednym domu i zapewne macie ze sobą normalne relacje

Bo On nie będzie jeździł, tylko zwiedzał pieszo

Dziewczyny, a jak jest z cenami słoiczków? Wszędzie takie same, czy da się wybrać tańszy sklep w tym temacie? (nie piszę o promocjach, ale o stałych cenach właśnie)
Tak, mieszkam z mamą I bardzo duzo mi pomaga, gdyby nie ona naprawde niewiele bym zrobiła w domu z takim marudą.
Zreszta, mamy są rozne, moja jest w porzadku ale znam tez matki naprawde toksyczne

Cytat:
Nie mam weny, mam za to 4 plastry schabu w zamrażarce na jutro... Myślałam, co by tu zrobić (no bo tylko kotlety umiem) i znalazłam fajny przepis na schab z rodzynkami - fajny, bo wymaga ode mnie zero wysiłku Jeśli mięsko wyjdzie ok, dam jutro znać. I przepis
Poprosze o przepis

Cytat:
Dla mnie przyjmuja, a wymagaja to roznica. Takze moze niepotrzebnie sie unioslas
Od doroslych przyjmuja tylko w kubeczkach, wiec nie moga wymagac tylko woreczkow od dzieci, z reszta z woreczka i tak w laboratorium musza przelewac, wiec same sobie nieco utrudniaja.
Eleeri wybrala woreczek, miala takie prawo i to jest Jej decyzja.
Ale ja absolutnie nie mam nic do zarzucenia Eleeri. Tylko zdziwiło mnie podejscie laborantow. U nas są wyrazne zalecenia w labolatorium bakteriologii stad moje oburzenie.
Rozmawiałam z nasza pediatra i mowiła,ze czesto tak jest ze po niewlasciwym pobraniu moczu wychodzą bakterie a dziecko jest zdrowe i tylko niepotrzebnie dostaje antybiotyk.
Ale to tylko moje zdanie i nic nikomu nie chce narzucać

Svinecko, a nie jestes przypadkiem zbyt surowa dla siebie?
Widziałam fotki, buziunie masz naprawde szczuplutka, zreszta całe ciałko jest zgrabne. Wg mnie nie musisz sie odchudzac bo wyglądasz super Chciałabym miec taka figure jak TY!

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 14:37   #1814
katarzynka00
Zakorzenienie

ten list disneya tez dostalam, chyba wczoraj i od razu go wywalilam, sa lepsze bajki i basnie niz to co proponowali.

Zwijam kompa bo mnie ksiadz nastanie na wizazu a stol jeszcze nie nakryty, i jeszcze chce zdazyc zjesc obiad nim wparuje
w zeszlym roku naklanial do licznej rodziny.Maz sie z nim w gadke wdal ze teraz nie te czasy-nagotowac kociol ziemniakow i dzieciaki zajadaly az im sie uszy trzesly szczesliwe ze brzuch pelen, a ten swoje... ze ich 6byla-rodzenstwa i w kolo macieju to samo...
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 14:37   #1815
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
...
ech te chłopy, mam wrażenie że oni czasami nie myślą
...

czasami?????

Cytat:
Magi a czemu do chirurga? Bedziecie usuwac?
Pisałam już kiedyś, że Maciulek ma naczyniaka w miejscu narażonym na ciągłe uszkodzenia - wewnętrzna strona dłoni, na poduszce przy kciuku. Jest to naczyniak jamisty i powiem ilu spotkałam lekarzy, a było ich trochę, to zawsze pytałam o niego i każdy miał co innego do powiedzenia. Jedziemy do pani chirurg, która zajmuje się wyłącznie naczyniakami. Zobaczymy co ona powie.

Cytat:

ahaa zapomnialam napisac, ze Eryk byl wczoraj znow na lyzwach i byl wniebowziety i podobno robi postepy i coraz lepiej mu idzie

aha i przyszedl dzis spiwor i kombinezon

...
aktualne zdjecia to same takie, na ktorych nie widac mojej figury
ale te wczesniejsze przed ciaza np to sa takie gdzie wazylam wlasnie tak malo i wydaje mi sie, ze nie wygladam jak szkieletor
...
bidulko. Zdrówka życzę

dla Eryczka

super, pochwal się Do nas dotarło dzisiaj krzesełko

cwaniara i witaj w klubie 158cm

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
Stary 2010-01-06, 14:46   #1816
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Dzięki za kciuki, ale ... Małż mi zabrał klucze od mieszkania i wózka i doopa z wizyty u lekarza. Musiałam odwołać, pójdę jutro, ale myślałam, ze dzisiaj się coś wyjaśni Wściekła jestem, jak nie wiem co!!!! Wrrrr.
kurde no a nie moze ktos z wami pojechac?
Cytat:

no za niejedzenie!!
ciekawa jestem kiedy moja zacznie takie cyrki odprawiac

Cytat:
No więc po szczepieniu ok ... Bartus zapłakał jak pielęgniarka wbiła igłe ... a potem nawet szybko udało mi się go uspokoić

Następne szczepienie dopiero w sierpniu

Niestety z wagi nie jestem zadowolona ... od 10 grudnia prztył niecałe 300 g ... teraz waży 7200 g.
dzielny Bartus
a waga chyba ok ma 100g wiecej niz Wercia i dziewczyny mnie uspokajaja ze waga dobra
Cytat:

Dziewczyny, a jak jest z cenami słoiczków? Wszędzie takie same, czy da się wybrać tańszy sklep w tym temacie? (nie piszę o promocjach, ale o stałych cenach właśnie)
wydaje mi sie ze w rosmmanie sa najtansze
Cytat:

Zastanawiam się, czy, póki nie kupię jakiegoś śpiworka do spacerówki, nie wozić Stasia w foteliku
wlasnie ja tez z checia wozilabym mala w spacerowce bo w wozku nie chce.....w foteliku tez jej sie podoba ale w spacerowce jednak wiecej miejsca i mozna na lezaco, tez nie mam spiwora

Cytat:
dzis cos szybko wkaszala, w koncu czytam etykiete coz jej tak smakuje a to indyk w pomidorachz podwojna porcja miesa, tylko ze od 6mc he he he znow magia wizazu
Konsystencja bardziej grudkowata, ale zjadla caly sloik 190ml z wkladka kaszki mannej i teraz idzie koopa

Obiad w piekarniku dla reszty, moj juz gotowy, o 15 bede jesc bo juz powolutku mnie ssie
ma apetycik Laurka

Cytat:
ale to jest dużo > 100000 / ml

w piątek mamy już umówioną wizytę, bo czekamy jeszcze na dzisiejsze wyniki, jutro koło południa pewnie będzie posiew, dzisiaj ogólne

powiem szczerze ze nie czytalam nic o tym zumie i co to jest wlasciwie?
chyba mozna leczyc /wyleczyc??

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość

też dzisiaj dostałam, Martynce kolorowa ulotka się podobała- tyle z tego pożytku
wiesz w koncu znajdzie jakas matka -fanka disneya i kupi
Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Tak, mieszkam z mamą I bardzo duzo mi pomaga, gdyby nie ona naprawde niewiele bym zrobiła w domu z takim marudą.
Zreszta, mamy są rozne, moja jest w porzadku ale znam tez matki naprawde toksyczne

ja tez mieszkam z rodzicami i moja mama pomaga mi jak tylko moze bo pracuje, ale rano jest w domu-robi zakupy, potem bierze mala do siebie i ja mam czas sie umyc, zjesc itp. a jak mama idzie do pracy na 14.00 to juz jestem z Wercia sama az do 22.00 , malz jak wraca to zawsze ma cos do roboty i mi nie pomaga to moj brat juz bardziej zawsze ponosi marude

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 14:49   #1817
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
kurde no a nie moze ktos z wami pojechac?

...
Kapnęłam sie pół godziny przed wizytą, a wszyscy w pracy

ZUM-zakażenie układu moczowego. Na to leżeliśmy w szpitalu. Można wyleczyć antybiotykami

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
Stary 2010-01-06, 14:56   #1818
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:

a ja CC mialam, to skad?

powtarzam tylko słowa lekarzy

Cytat:
Wysłalabym jej linka ale pewnie by sie obraziła. wiec nie bede sie wtracac
szkoda tylko dziecka, bo co ono winne że ma takich rodziców

Cytat:
Zwijam kompa bo mnie ksiadz nastanie na wizazu a stol jeszcze nie nakryty, i jeszcze chce zdazyc zjesc obiad nim wparuje
w zeszlym roku naklanial do licznej rodziny.Maz sie z nim w gadke wdal ze teraz nie te czasy-nagotowac kociol ziemniakow i dzieciaki zajadaly az im sie uszy trzesly szczesliwe ze brzuch pelen, a ten swoje... ze ich 6byla-rodzenstwa i w kolo macieju to samo...
Katarzynka ale nieżyciowa jesteś, przecież ksiądz ma za to kasę
im większa jest rodzina tym więcej szmalu on dostanie
najpierw chrzest -"co łaska"
komunia - znowu "co łaska"
bierzmowanie -
ślub -
pogrzeb -

to co się dziwisz że namawia

Cytat:

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

ja tez mieszkam z rodzicami i moja mama pomaga mi jak tylko moze bo pracuje, ale rano jest w domu-robi zakupy, potem bierze mala do siebie i ja mam czas sie umyc, zjesc itp. a jak mama idzie do pracy na 14.00 to juz jestem z Wercia sama az do 22.00 , malz jak wraca to zawsze ma cos do roboty i mi nie pomaga to moj brat juz bardziej zawsze ponosi marude
można, na posiewie mam podane jakie antybiotyki zwalczą tą bakterię, a na jaki jest ona odporna

od tej strony mieszkanie z rodzicami ma swoje plusy,
ale mimo wszystko ja bym nie chciała

mimo, że muszę wszystko robić sama przez całą dobę, mąż jak przyjdzie to niewiele pomaga, nawet marudzi że musi z małym zostać jak ja idę się myć

Stary 2010-01-06, 14:57   #1819
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
a ja zamowilam spiwor w poniedzialek i dzis juz go mam - jest mega cieplutki, super
A ja zamawiałam parowar w niedziele i jeszcze go nie ma

Cytat:

Trzymam kciuki, zeby jednak było wszystko dobrze.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2010-01-06, 15:01   #1820
eleeri
Zakorzenienie

Patrzcie jakie szaleństwo

"Matka z nożem rzuciła się na swoją córkę
Matka, mieszkanka Częstochowy, zaatakowała nożem swoją siedmioletnią córkę. Kobieta próbowała potem popełnić samobójstwo. Ostatecznie jednak wezwała pogotowie. Matka i córka trafiły do szpitala - podaje RMF FM.
Życiu żadnej z nich nie grozi niebezpieczeństwo – usłyszał reporter RMF FM Piotr Glinkowski od lekarzy opiekujących się kobietą i dziewczynką. Stan siedmiolatki medycy określają jako ciężki. Dziewczynka trafiła do szpitala z ranami kłutymi klatki piersiowej.

Matka ma rany cięte przy nadgarstkach. Prawdopodobnie próbowała podciąć sobie żyły.

Okoliczności tragedii wyjaśnia policja."
http://wiadomosci.onet.pl/2699,21063...e_lokalne.html

Stary 2010-01-06, 15:03   #1821
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
Martynka niedawno tak miała, zaczerwienienie w kąciku przy nosku i takie lekko chropowate jakby, przemywałam częściej solą fizjologiczna i po paru dniach zeszło, wydaje mi się, ze musiała rączką przez sen zadrasnąć
własnie mysle sprobowac bo akurat to mam w apteczce
Cytat:
Ja tez z mam mieszkam i ona tez jest OK. Jakby nie ona to pewnie by mnie na wizazu nie bylo
Cytat:

Oj szkoda. Tyle ze moze nie rodzicow co mamuske, bo tatus jest OK tyle ze neiwiele do gadania ma. No ale pieluch tez nie zmienia
Ja sobie niew yobrazam zeby moja młoda dłuzej niz 3 godz w jednym pampku była. Na pieluchach nie bede oszczedzac. A zapomniała dodac ze Ona juz pare razy ZUM miała.......
Stary 2010-01-06, 15:13   #1822
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
ten list disneya tez dostalam, chyba wczoraj i od razu go wywalilam, sa lepsze bajki i basnie niz to co proponowali.

A ja jeszcze nie dostałam tego listu z Disneya ale pewnie lada dzien listonosz przyniesie :/ też od razu wyląduje w koszu bo nie sadze, zeby mnie cos tam zainteresowało.
Ostatnio znow babka dzwoniła z ubezpieczenia, ale ją pogoniłam.

U nas juz był ksiądz. Wizyta okropna, tylko na kase sie oglądał. Pytał o sprawy materialne, tj. gdzie pracujecie, jak firma presperuje, jak sie sprzedaje (pyt. do mojego TŻ). A np, o Kube nic nie zapytał, nawet na nieo nie spojrzał

Cytat:
ma apetycik Laurka

Popieram brawa dla Laurki. Kuba nigdy by tyle nie zjadł. On je czesciej a mniej. Dzisiaj zjadł moja zupke ze schabem i bardzo mu smakowała.

U nas podobnie. Małza nie ma całymi dniami, wiec chociaz mama mi pomoze. Ostatnio nawet tata czesto zaglada na gore i zajmuje sie małym.
W sumie są plusy i minusy mieszkania z rodzicami. Tak na stale nie chce z nimi mieszkac (stad pomysł z budowa domku) ale teraz jak jestesmy młodzi to bardzo ich potrzebujemy.
Dlatego zastanawiam sie nad drugim dzieckiem, dopoki mieszkam z nimi zawsze pomogą w opiece. A jak bede mieszkac sama w takim duzym domu, gdzie trzeba pojsc po zakupy, rozpalic w piecu i wiele innych opowiazkow to chyba sobie bym nie poradziła z małymi dziecmi.
Dzisiaj np. gaz mi sie skonczył a tu zupa sie gotuje, wiec szybko tata podłączył nowa butle i moglam gotowac dalej.
A tak bym musiala czekac do wieczora na małża

Cytat:
od tej strony mieszkanie z rodzicami ma swoje plusy,
ale mimo wszystko ja bym nie chciała

mimo, że muszę wszystko robić sama przez całą dobę, mąż jak przyjdzie to niewiele pomaga, nawet marudzi że musi z małym zostać jak ja idę się myć
Oczywiscie minusy też są i to całkiem sporo ale jakos da sie wytrzymać

---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

Svinecko podaj jeszcze raz dane do listy

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2010-01-06, 15:21   #1823
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
własnie mysle sprobowac bo akurat to mam w apteczce
Cytat:
Ja tez z mam mieszkam i ona tez jest OK. Jakby nie ona to pewnie by mnie na wizazu nie bylo
Cytat:

Oj szkoda. Tyle ze moze nie rodzicow co mamuske, bo tatus jest OK tyle ze neiwiele do gadania ma. No ale pieluch tez nie zmienia
Ja sobie niew yobrazam zeby moja młoda dłuzej niz 3 godz w jednym pampku była. Na pieluchach nie bede oszczedzac. A zapomniała dodac ze Ona juz pare razy ZUM miała.......
Stary 2010-01-06, 15:26   #1824
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Svinecka nie zrobie narazie zdjęć bo Tż pożyczył aparat-bez mojej zgody

W salonie są panele koloru wenge, sciany sa pomaranczowe i waniliowe a jedna jest z cegly , na niej wisi telewizor

Wypoczynek jest koloru scian -waniliowy, firanki sa biale i sa jasno żółto zasłonki

Zamiescilam w albumie nasze zdjecia ślubne bo juz dawno obiecywałam
Stary 2010-01-06, 15:27   #1825
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
witam
ciezka noc - maly sie obudzil przed 22 i chyba zasnal dopiero o 1, w dodatku od wczoraj mam mega migrene i zdycham
współczuję nocki i żeby główka szybko przestała boleć

Cytat:
Napisane przez Sweet_21 Pokaż wiadomość
ojejku, jakie to smutne szkoda dzieciaczka
mam nadzieję, że paraliż się cofnie!

Też mam taką nadzieję

Cytat:
Bartoszowi tylko łzawiło,Kasia poradziła mi przemywać ziołem świetlika lekarskiego i pomogło,ale jak jest zaczerwienione to nie wiemJa bym spróbowała,może akurat pomoże.

Cytat:

Cytat:
Współczucie no, ale jeśli faktycznie latał bez kurtki to po chorobie raz dwa go zawiało tylko żeby kurczę lekarze pomogli.

......okna ciągle zaparowane były więc kupiliśmy dwa pochłaniacze wilgoci (ten który kilka z Was polecało) i troszkę lepiej, ale jednak okna nadal zaparowane z rana w kuchni już się nawet pleśń na suficie pojawiła ma ktoś jakiś pomysł ?

Racja.

dla Amelki,że nie wołała o nocne jedzenie

Czytałam gdzieś,że te pleśnie są bardzo szkodliwe dla zdrowia,a tym bardziej dla dzieci.Nie żebym Cię straszyła,ale moze lepiej dmuchać na zimne.Najlepiej jakoś to usunąć,nie doradzę Ci bo nigdy nie kupowałam takich środków,może poczytaj w necie,coś na pewno znajdziesz,tylko z drugiej strony chyba nie bardzo można ścierać tym środkiem przy dzieciach

Megi czy Ty karmisz jeszcze piersią,czy już wogóle?

Cytat:
Sylka, przykre to co piszesz o synku koleżanki Mogę tylko napisać, że jak leżałam w CZD, to były dzieci właśnie z zapaleniem/porażeniem nerwów twarzy. Jedyna możliwość, tak mówiła mama dziewczynki, która miała już drugi raz porażenie, szybka rehabilitacja i podawanie sterydów. Na koniec pobytu w szpitalu nie widziałam u tej małej różnicy.

.

No właśnie najsmutniejsze w tej całej historii jest to,że ta buzia może już zostać na zawsze tak wykrzywiona.Koleżanka mówiła,że lekarze nie dają jednoznacznej odpowiedzi,bo sami nie wiedzą,podają leki i kazali czekać.

Cytat:

dla Bartosza,dzielny chłopczyk

Nie martw się na zapasMoże on po prostu będzie taki drobniutki.Znam dużo takich dzieci,które będąc małymi były drobniutkie i chudziutkie,a kiedy podrośli to chłopy jak dęby

Cytat:

A Ty idziesz na 3 czy 4 szczepienie?

3skojarzone już były i teraz 4 żółtaczka

Cytat:
Takie czerwone,zwykłe,płaskie plamy na skórze to tzw,uszczypnięcia bociana,przeważnie znikają do pierwszego roku życia,ale czasem pozostają.Mój Damian miał z tyłu na szyjce prawie we włoskach ,jak był malutki,znikła jak miał7miesięcy

sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 15:30   #1826
eleeri
Zakorzenienie

Eee, to nie dzisiaj będzie o dzieciach niejadkach tylko "mam chore dziecko" a telegazecie pisze jeszcze inaczej, że będzie "chcę zmienić płeć"
zdecydowaliby się co puszczają

a mi się robi obiad
a ja na wizażu
ale juz ładnie pachnie
ale jestem głodna

Stary 2010-01-06, 15:33   #1827
magi77
Wtajemniczenie

[QUOTE=eleeri;16288489]
...
Katarzynka ale nieżyciowa jesteś, przecież ksiądz ma za to kasę
im większa jest rodzina tym więcej szmalu on dostanie
najpierw chrzest -"co łaska"
komunia - znowu "co łaska"
bierzmowanie -
ślub -
pogrzeb -

to co się dziwisz że namawia
...
[QUOTE]

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
...
Wysłałam Ci zaproszenie, bo ciewawość mnie zżera

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość
...

No właśnie najsmutniejsze w tej całej historii jest to,że ta buzia może już zostać na zawsze tak wykrzywiona.Koleżanka mówiła,że lekarze nie dają jednoznacznej odpowiedzi,bo sami nie wiedzą,podają leki i kazali czekać.
...
A nie rehabilituje? Ponoć to b.istotne.

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
Stary 2010-01-06, 15:47   #1828
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
no a tatuś to co ?
jak to niewiele ma do gadania
przecież jest tatą

biedne dziecko

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
Svinecka nie zrobie narazie zdjęć bo Tż pożyczył aparat-bez mojej zgody

W salonie są panele koloru wenge, sciany sa pomaranczowe i waniliowe a jedna jest z cegly , na niej wisi telewizor

Wypoczynek jest koloru scian -waniliowy, firanki sa biale i sa jasno żółto zasłonki

Śliczne zdjęcia

a tak w ogóle to skąd pomysł na taki nick ?
"wredna" - jesteś przecież bardzo ładna

Stary 2010-01-06, 15:50   #1829
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
...
Śliczne zdjęcia

a tak w ogóle to skąd pomysł na taki nick ?
"wredna" - jesteś przecież bardzo ładna
Właśnie głupio tak zwracać się"wredna".

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
Stary 2010-01-06, 15:53   #1830
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie głupio tak zwracać się"wredna".

zwłaszcza jak ta wredna wcale nie jest wredna

ja juz po obiedzie moje dziecko nadal śpi
chyba ciężka noc mnie dzisiaj czeka

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości