|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz
P4w z chlopami to chyba juz tak jest , ja tez jak mojego zostawie obiad zeby sobie podgrzal to juz nie zje
Magi mam nadzieje , ze u Maciusia to nic powaznego.
|
#1802 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz
Cytat:
Za szczepienie Zuzy ![]() Plamki na szyjce i kości ogonowej też mamy, to też naczyniaki, tylko płaskie. Te powinny zaniknąć.
|
|
|
#1803 |
|
Zakorzenienie
|
ja sloiki kupuje w rossmanie, bo tu mam najblizej a porownywalnie najtaniej, czasem w biedronce mleko kupie-cena ta sama co w ross
u nas -7,5 bylysmy godzine na spacerze, m.in po obrus.Kilka wozkow widzialam, a z reguly wiecej mijam mala obiadej je zdecydowanie wolniej niz deser, wiec zawsze je z wizazem, bo kazdy kes mieli,bada organoeptynie dzis cos szybko wkaszala, w koncu czytam etykiete coz jej tak smakuje a to indyk w pomidorachz podwojna porcja miesa, tylko ze od 6mc he he he znow magia wizazu ![]() Konsystencja bardziej grudkowata, ale zjadla caly sloik 190ml z wkladka kaszki mannej i teraz idzie koopa Obiad w piekarniku dla reszty, moj juz gotowy, o 15 bede jesc bo juz powolutku mnie ssie
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2010-01-06 o 14:17 |
|
|
|
#1804 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sypie od rana Cytat:
u nas (odpukać w niemalowane) żadnych problemów z oczkami nie było może spróbuj przemywać to oczko rumiankiem albo świetlikiem ? albo solą fizjo. dzieki, zrobiliśmy ponownie, żeby mieć już pewność i czekamy czy wyjdzie to samo Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja to muszę nawilżać tak mam sucho, u małego w pokoju nawilżacz na grzejniku wisi, w łazience prawie codziennie pranie, a w kuchni nieraz zmywarkę otwieram, żeby para wyszła a i tak sucho matko aż pleść wyszła ![]() no ale co ? z wentylacją coś jest nie tak ? a gdzie mieszkasz ? w bloku, czy w domu prywatnym ? może to trzeba do administracji zgłosić ![]() dziecko Ci sie pochoruje od grzyba ![]() Cytat:
![]() Mati też ma i też na czole nam lekarze mówili, że te naczyniaki to się same wchłoną do roku i że to moja wina bo za mocno i szybko się go chciałam pozbyć
|
|
|
#1805 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#1806 |
|
Wtajemniczenie
|
Magi a czemu do chirurga? Bedziecie usuwac?
Edytowane przez mayaha Czas edycji: 2010-01-06 o 14:24 |
|
|
|
#1807 |
|
Rozeznanie
|
Daniel tez ma takie czerwone plamki z tylu na karku no i taka jedna jasniejsza miedzy brwiami i tez slyszalam ,ze to od porodu.
|
#1808 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
ale kiepsko u mnie
maly prawie nie pospal wiec sie nie zdrzemnelam, czuje sie dalej zle, glowa to mi peknie zarazahaa zapomnialam napisac, ze Eryk byl wczoraj znow na lyzwach i byl wniebowziety i podobno robi postepy i coraz lepiej mu idzie ![]() aha i przyszedl dzis spiwor i kombinezon dzieki ![]() Cytat:
aktualne zdjecia to same takie, na ktorych nie widac mojej figury ale te wczesniejsze przed ciaza np to sa takie gdzie wazylam wlasnie tak malo i wydaje mi sie, ze nie wygladam jak szkieletor ![]() Cytat:
a ja zamowilam spiwor w poniedzialek i dzis juz go mam - jest mega cieplutki, super
|
|
|
#1809 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a ja CC mialam, to skad?
|
|
#1810 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale to jest dużo > 100000 / ml ![]() w piątek mamy już umówioną wizytę, bo czekamy jeszcze na dzisiejsze wyniki, jutro koło południa pewnie będzie posiew, dzisiaj ogólne ale nie spodziewam się lepszych wiadomości ![]() no i szczepienie nam się znowu przeciągnie - ciekawe o ile znów ![]() Cytat:
chyba dzisiaj w Rozmowach w Toku będzie o dzieciach niejadkach i ich rodzicach - mam w planie obejrzeć
|
|
|
#1811 |
|
Wtajemniczenie
|
Wysłalabym jej linka ale pewnie by sie obraziła. wiec nie bede sie wtracac
|
#1812 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
brawa dla małego śpioszkano ja z wilgocią też walczę, chociaż nie jest tak źle jak u Ciebie, w kuchni mamy nieocieplone ściany i też nam pleśń w rogu zaczęła wychodzić, TŻ zamontował malutki wiatraczek, postawił na meblach w tym rogu - teraz jest ruch powietrza i nie ma pleśni. Co najśmieszniejsze, b=najbardziej leje mi się po oknach które są najmniej szczelne ale pochłaniacz bardzo pomógł Cytat:
U nas suszarka dziś króluje - jak przy noworodku z kolkami już trzeci raz mała przy niej usnęła
|
|
#1813 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zreszta, mamy są rozne, moja jest w porzadku ale znam tez matki naprawde toksyczne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Rozmawiałam z nasza pediatra i mowiła,ze czesto tak jest ze po niewlasciwym pobraniu moczu wychodzą bakterie a dziecko jest zdrowe i tylko niepotrzebnie dostaje antybiotyk. Ale to tylko moje zdanie i nic nikomu nie chce narzucać ![]() Svinecko, a nie jestes przypadkiem zbyt surowa dla siebie? Widziałam fotki, buziunie masz naprawde szczuplutka, zreszta całe ciałko jest zgrabne. Wg mnie nie musisz sie odchudzac Chciałabym miec taka figure jak TY!
|
|
|
#1814 |
|
Zakorzenienie
|
ten list disneya tez dostalam, chyba wczoraj i od razu go wywalilam, sa lepsze bajki i basnie niz to co proponowali.
Zwijam kompa bo mnie ksiadz nastanie na wizazu a stol jeszcze nie nakryty, i jeszcze chce zdazyc zjesc obiad nim wparuje w zeszlym roku naklanial do licznej rodziny.Maz sie z nim w gadke wdal ze teraz nie te czasy-nagotowac kociol ziemniakow i dzieciaki zajadaly az im sie uszy trzesly szczesliwe ze brzuch pelen, a ten swoje... ze ich 6byla-rodzenstwa i w kolo macieju to samo...
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#1815 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czasami????? ![]() Pisałam już kiedyś, że Maciulek ma naczyniaka w miejscu narażonym na ciągłe uszkodzenia - wewnętrzna strona dłoni, na poduszce przy kciuku. Jest to naczyniak jamisty i powiem ilu spotkałam lekarzy, a było ich trochę, to zawsze pytałam o niego i każdy miał co innego do powiedzenia. Jedziemy do pani chirurg, która zajmuje się wyłącznie naczyniakami. Zobaczymy co ona powie.Cytat:
dla Eryczkasuper, pochwal się cwaniara
|
|
|
#1816 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za niejedzenie!!ciekawa jestem kiedy moja zacznie takie cyrki odprawiac ![]() Cytat:
![]() a waga chyba ok ma 100g wiecej niz Wercia i dziewczyny mnie uspokajaja ze waga dobra Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
chyba mozna leczyc /wyleczyc?? ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Cytat:
Cytat:
to moj brat juz bardziej zawsze ponosi marude
|
|
#1817 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ZUM-zakażenie układu moczowego. Na to leżeliśmy w szpitalu. Można wyleczyć antybiotykami
|
|
|
#1818 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() powtarzam tylko słowa lekarzy Cytat:
Cytat:
im większa jest rodzina tym więcej szmalu on dostanie najpierw chrzest -"co łaska" komunia - znowu "co łaska" bierzmowanie - ślub - pogrzeb - to co się dziwisz że namawia ![]() Cytat:
od tej strony mieszkanie z rodzicami ma swoje plusy, ale mimo wszystko ja bym nie chciała mimo, że muszę wszystko robić sama przez całą dobę, mąż jak przyjdzie to niewiele pomaga, nawet marudzi że musi z małym zostać jak ja idę się myć
|
|
|
#1819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki, zeby jednak było wszystko dobrze.
|
|
|
#1820 |
|
Zakorzenienie
|
Patrzcie jakie szaleństwo
![]() "Matka z nożem rzuciła się na swoją córkę Matka, mieszkanka Częstochowy, zaatakowała nożem swoją siedmioletnią córkę. Kobieta próbowała potem popełnić samobójstwo. Ostatecznie jednak wezwała pogotowie. Matka i córka trafiły do szpitala - podaje RMF FM. Życiu żadnej z nich nie grozi niebezpieczeństwo – usłyszał reporter RMF FM Piotr Glinkowski od lekarzy opiekujących się kobietą i dziewczynką. Stan siedmiolatki medycy określają jako ciężki. Dziewczynka trafiła do szpitala z ranami kłutymi klatki piersiowej. Matka ma rany cięte przy nadgarstkach. Prawdopodobnie próbowała podciąć sobie żyły. Okoliczności tragedii wyjaśnia policja." http://wiadomosci.onet.pl/2699,21063...e_lokalne.html
|
|
#1821 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Oj szkoda. Tyle ze moze nie rodzicow co mamuske, bo tatus jest OK tyle ze neiwiele do gadania ma. No ale pieluch tez nie zmienia ![]() Ja sobie niew yobrazam zeby moja młoda dłuzej niz 3 godz w jednym pampku była. Na pieluchach nie bede oszczedzac. A zapomniała dodac ze Ona juz pare razy ZUM miała.......
|
|
#1822 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio znow babka dzwoniła z ubezpieczenia, ale ją pogoniłam. ![]() U nas juz był ksiądz. Wizyta okropna, tylko na kase sie oglądał. Pytał o sprawy materialne, tj. gdzie pracujecie, jak firma presperuje, jak sie sprzedaje (pyt. do mojego TŻ). A np, o Kube nic nie zapytał, nawet na nieo nie spojrzał ![]() Cytat:
U nas podobnie. Małza nie ma całymi dniami, wiec chociaz mama mi pomoze. Ostatnio nawet tata czesto zaglada na gore i zajmuje sie małym. W sumie są plusy i minusy mieszkania z rodzicami. Tak na stale nie chce z nimi mieszkac (stad pomysł z budowa domku) ale teraz jak jestesmy młodzi to bardzo ich potrzebujemy. Dlatego zastanawiam sie nad drugim dzieckiem, dopoki mieszkam z nimi zawsze pomogą w opiece. A jak bede mieszkac sama w takim duzym domu, gdzie trzeba pojsc po zakupy, rozpalic w piecu i wiele innych opowiazkow to chyba sobie bym nie poradziła z małymi dziecmi. Dzisiaj np. gaz mi sie skonczył a tu zupa sie gotuje, wiec szybko tata podłączył nowa butle i moglam gotowac dalej. A tak bym musiala czekac do wieczora na małża ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- Svinecko podaj jeszcze raz dane do listy
|
|
|
#1823 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Oj szkoda. Tyle ze moze nie rodzicow co mamuske, bo tatus jest OK tyle ze neiwiele do gadania ma. No ale pieluch tez nie zmienia ![]() Ja sobie niew yobrazam zeby moja młoda dłuzej niz 3 godz w jednym pampku była. Na pieluchach nie bede oszczedzac. A zapomniała dodac ze Ona juz pare razy ZUM miała.......
|
|
#1824 |
|
Zadomowienie
|
Svinecka nie zrobie narazie zdjęć bo Tż pożyczył aparat-bez mojej zgody
![]() W salonie są panele koloru wenge, sciany sa pomaranczowe i waniliowe a jedna jest z cegly , na niej wisi telewizor Wypoczynek jest koloru scian -waniliowy, firanki sa biale i sa jasno żółto zasłonki Zamiescilam w albumie nasze zdjecia ślubne bo juz dawno obiecywałam
|
|
#1825 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
żeby główka szybko przestała bolećCytat:
Też mam taką nadzieję Cytat:
Ja bym spróbowałaCytat:
Cytat:
dla Amelki,że nie wołała o nocne jedzenie![]() Czytałam gdzieś,że te pleśnie są bardzo szkodliwe dla zdrowia,a tym bardziej dla dzieci.Nie żebym Cię straszyła,ale moze lepiej dmuchać na zimne.Najlepiej jakoś to usunąć,nie doradzę Ci bo nigdy nie kupowałam takich środków,może poczytaj w necie,coś na pewno znajdziesz,tylko z drugiej strony chyba nie bardzo można ścierać tym środkiem przy dzieciach ![]() Megi czy Ty karmisz jeszcze piersią,czy już wogóle? Cytat:
No właśnie najsmutniejsze w tej całej historii jest to,że ta buzia może już zostać na zawsze tak wykrzywiona.Koleżanka mówiła,że lekarze nie dają jednoznacznej odpowiedzi,bo sami nie wiedzą,podają leki i kazali czekać. Cytat:
dla Bartosza,dzielny chłopczykNie martw się na zapas Może on po prostu będzie taki drobniutki.Znam dużo takich dzieci,które będąc małymi były drobniutkie i chudziutkie,a kiedy podrośli to chłopy jak dęby3skojarzone już były i teraz 4 żółtaczka Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#1826 |
|
Zakorzenienie
|
Eee, to nie dzisiaj będzie o dzieciach niejadkach tylko "mam chore dziecko" a telegazecie pisze jeszcze inaczej, że będzie "chcę zmienić płeć"
zdecydowaliby się co puszczają ![]() a mi się robi obiad ![]() a ja na wizażu ![]() ale juz ładnie pachnie ![]() ale jestem głodna
|
|
#1827 | |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=eleeri;16288489]
![]() ... Katarzynka ale nieżyciowa jesteś, przecież ksiądz ma za to kasę im większa jest rodzina tym więcej szmalu on dostanie najpierw chrzest -"co łaska" komunia - znowu "co łaska" bierzmowanie - ślub - pogrzeb - to co się dziwisz że namawia ![]() ... [QUOTE] ![]() Cytat:
![]() A nie rehabilituje? Ponoć to b.istotne.
|
|
|
#1828 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak to niewiele ma do gadania ![]() przecież jest tatą biedne dziecko Cytat:
a tak w ogóle to skąd pomysł na taki nick ? "wredna" - jesteś przecież bardzo ładna
|
|
|
#1829 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1830 |
|
Zakorzenienie
|
zwłaszcza jak ta wredna wcale nie jest wredna ![]() ja juz po obiedzie moje dziecko nadal śpi ![]() chyba ciężka noc mnie dzisiaj czeka
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:47.

- 07.07.09 

Choc ja jej mowiłam ze to chyba troche mało bo jest ponizej siatki centylowej ale ona chyba sie cieszy ze jej mała jest chudy. jak jej ptalam ile je to ona niewiem. Mało, czasem 60 ml czasem 90ml a ile razy dziennie to niewie, czsem tylko 2 łyki pociagnie. Pomijam ze zuzywa 2 pampki dziennie 

MACIEJKA SYNEK KOCHANY 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
zdolna córeńka.

ostatnio tak robi. Pobawiła się trochę z Tż i usnęła ok 22. W nocy do niej wstawałam chyba z 5 razy bo przy każdym przebudzeniu kładła się na brzuch i wciskała głowę w poduszkę
Ło mamciu właśnie poszłam sprawdzić i mamy 79%
ma ktoś jakiś pomysł ?

Wózek super, zero zastrzeżeń, tylko z gondolą czas się pożegnać... Zastanawiam się, czy, póki nie kupię jakiegoś śpiworka do spacerówki, nie wozić Stasia w foteliku

to moj brat juz bardziej zawsze ponosi marude

Może on po prostu będzie taki drobniutki.Znam dużo takich dzieci,które będąc małymi były drobniutkie i chudziutkie,a kiedy podrośli to chłopy jak dęby