Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 407 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-06, 18:02   #12181
syrenka
Wtajemniczenie

Dot.: Naturalne loki, loczki, fale i ich pielęgnacja cz. III

Cytat:
Napisane przez adelheide Pokaż wiadomość
hej dziewczyny, gdzie kupujecie tą odżywkę z joanny z lnem i rumiankiem? Nalatałam się po realach i tesco i wszystkich rossmanach i naturach w zasięgu i nigdzie nie moge jej znaleźć.
A skąd jesteś?
Ja widziałam tę serię w drogeriach Firlit.
syrenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 18:05   #12182
wilczex
Zadomowienie

także spróbujmy wspólnie coś zaradzić, bo w pt bedę latać po sklepach i nie wiem, czy kupować np yunga czy zostać przy seboradinie. A co sądzicie (składowo) o szamponie timotei z henną? http://e-styl.com/photo/product_big/...ca9bc80d88.jpg Bo ja mam SYOSSa z rossmana, ale mi się kończy i nie jestem zadowolona. Kiedyś własnie używałam Timotei ale teraz chcę bardziej świadomie dobierać kosmetyki do włosów.

Zapraszam na bloga: http://wilczejagody.blogspot.com/
wilczex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 18:17   #12183
adelheide
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez syrenka Pokaż wiadomość
A skąd jesteś?
Ja widziałam tę serię w drogeriach Firlit.
Mam dostęp do sklepów we Włocławku i w Toruniu. Nie widziałam takiej drogerii nigdzie, google też nie pomagają więc chyba ich nie ma u mnie.
adelheide jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 18:18   #12184
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wilczex Pokaż wiadomość
myłam hegronem, nie seboradinem. Nie usuwałam nic z włosów, ale za pierwszym razem też tego nie robiłam i było cacy. A czy to możliwe, że po prostu to było przedobrzenie już? Bo ja zawsze po myciu coś nakładam na włosy a to olej kokosowy, a to waxa. A do stylizacji używam zwykle joanna professional krem do loków i ostatnio palomy. Nie wiem, czy są tam silikony czy nie, bo się nie znam i czytanie składu też by mi nie pomogło. A spłukiwałam dokładnie. Za pierwszym razem tez myślałam,że nie spłukałam dobrze i następnym razem poprawiłam, ale było to samo.
Najlepiej by było jakbyś sobie wybrała szampon bez silikonów (Timotei go zawiera) z uwagi na obecność silikonów i polyquaterniów w kremie Joanny.
No i właśnie, ten krem prawdopodobnie obciąża Ci włosy, odżywka tego wszystkiego co w nim siedzi nie zmyje.

---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ----------

Cytat:
Mam dostęp do sklepów we Włocławku i w Toruniu. Nie widziałam takiej drogerii nigdzie, google też nie pomagają więc chyba ich nie ma u mnie.
Jest tu parę osób z Wrocławia, jeśli wiedzą gdzie dorwać tę odżywkę na pewno podzielą się informacją
Stary 2010-01-06, 18:20   #12185
poison.iv
Wtajemniczenie

Cytat:
Kup obie

O Natur Vital pisałam wcześniej, CeCe wygląda przyzwoicie:

Skład: Aqua, Cetearyl Alcohol, Propylene Glycol, Cetrimonium Chloride, Isopropyl Palmitate, Hydrolyzed Wheat Protein, Quaternium-80, Hydrolyzed Silk, Methylparaben, Propylparaben, Wheat Germ Oil, Citric Acid, Benzophenone-4, Parfum. (04.02.2009)

woda, emolient, humektant, antystatyk, emolient, proteiny, antystatyk-silikon, proteiny jedwabiu, konserwanty...

Czyli powinna być wygładzajaco-nawilżająco-regenerująca.
Pamiętam Syrenko, dlatego właśnie zwróciłam na nią uwagę Obawiam się właśnie, że wejdę w posiadanie obu, a już mi miejsca na półce w łazience brakuje

Cytat:
hej dziewczyny, gdzie kupujecie tą odżywkę z joanny z lnem i rumiankiem? Nalatałam się po realach i tesco i wszystkich rossmanach i naturach w zasięgu i nigdzie nie moge jej znaleźć.
Odżywki Joanny widuję zazwyczaj w małych osiedlowych drogeriach. Tej serii w sieciówkach nie widziałam.
Cytat:
myłam hegronem, nie seboradinem. Nie usuwałam nic z włosów, ale za pierwszym razem też tego nie robiłam i było cacy. A czy to możliwe, że po prostu to było przedobrzenie już? Bo ja zawsze po myciu coś nakładam na włosy a to olej kokosowy, a to waxa. A do stylizacji używam zwykle joanna professional krem do loków i ostatnio palomy. Nie wiem, czy są tam silikony czy nie, bo się nie znam i czytanie składu też by mi nie pomogło. A spłukiwałam dokładnie. Za pierwszym razem tez myślałam,że nie spłukałam dobrze i następnym razem poprawiłam, ale było to samo.
Niestety przy myciu odżywką trzeba zrezygnować z silikonów, które do usunięcia wymagają detergentów. Paloma silikonów nie ma, ale coś mi się kojarzy, że Joanna tak (nie jestem pewna). Oczyść włosy jakimś prostym szamponem bez silikonów i wróć do mycia odżywką.
Cytat:
także spróbujmy wspólnie coś zaradzić, bo w pt bedę latać po sklepach i nie wiem, czy kupować np yunga czy zostać przy seboradinie. A co sądzicie (składowo) o szamponie timotei z henną? http://e-styl.com/photo/product_big/...ca9bc80d88.jpg Bo ja mam SYOSSa z rossmana, ale mi się kończy i nie jestem zadowolona. Kiedyś własnie używałam Timotei ale teraz chcę bardziej świadomie dobierać kosmetyki do włosów.
W składzie Timotei na KWC jest silikon, a jeśli chcesz z nich oczyścić włosy lepszy byłby jakiś prosty szampon bez silikonów (np. ziołowy). Syossy chyba też mają silikony.
poison.iv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 18:22   #12186
wilczex
Zadomowienie

to lipa, bo lepszego środka do układania loczków nie posiadam. W takim razie co proponujecie żeby nie rezygnować z kremu a jednocześnie żeby włosy były mniej obciążone? Chodzi mi np o jakiś dobry szampon dla mnie ( bo rozumiem że w takim układzie odżywki odpadają) Bo np. Paloma jest fajna ale tylko w połączeniu z tym kremem. Bo tak to skleja włosy w srąki i mi się to nie podoba. więc z joanny nie zrezygnuję, niestety. A szampon pokrzywowy robi mi z włosów jedno wielkie siano.

Edytowane przez wilczex
Czas edycji: 2010-01-06 o 18:24
Stary 2010-01-06, 18:31   #12187
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez poison.iv Pokaż wiadomość
Pamiętam Syrenko, dlatego właśnie zwróciłam na nią uwagę Obawiam się właśnie, że wejdę w posiadanie obu, a już mi miejsca na półce w łazience brakuje
Trzeba się zaopatrzyć w pudełko na kosmetyki, gdy się będzie zapełniało, należy je ukryć w czeluściach jakiejś szafy przed rodziną zaniepokojoną manią włosową.
Jak pudełko ukryć przed własną świadomością zaniepokojoną ową manią nie mam pojęcia

---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ----------

Cytat:
to lipa, bo lepszego środka do układania loczków nie posiadam. W takim razie co proponujecie żeby nie rezygnować z kremu a jednocześnie żeby włosy były mniej obciążone? Chodzi mi np o jakiś dobry szampon dla mnie ( bo rozumiem że w takim układzie odżywki odpadają) Bo np. Paloma jest fajna ale tylko w połączeniu z tym kremem. Bo tak to skleja włosy w srąki i mi się to nie podoba. więc z joanny nie zrezygnuję, niestety. A szampon pokrzywowy robi mi z włosów jedno wielkie siano.
Jeśli tłustość włosów obserwowałaś głównie przy skórze, spróbuj myć metodą OMO na przemian z szamponem.
Co do szamponu, chyba niektóre Nivee są wolne od silikonów (?)
Stary 2010-01-06, 18:34   #12188
wilczex
Zadomowienie

No to wgłębię się w to OMO chociaż wydaje się skomplikowane. Używałam kiedyś dość długo Nivei do włosów kręconych ale mi się znudziła :P

Stary 2010-01-06, 18:40   #12189
anka.d
Wtajemniczenie

Cytat:
Cytat:
Jest tu parę osób z Wrocławia, jeśli wiedzą gdzie dorwać tę odżywkę na pewno podzielą się informacją
z Włocławka do Wrocławia kawałeczek jest. ja bym po odzywke sie nie fatygowala
ja swoją kupilam we Wrocławiu w Feniksie (tam jest chyba Natura)

a dzisiaj w innej naturze widzialam szampony z tej serii ale odzywki juz nie.
anka.d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 18:48   #12190
Pinsleepe
Rozeznanie

[QUOTE=syrenka;16293444
Jest tu parę osób z Wrocławia, jeśli wiedzą gdzie dorwać tę odżywkę na pewno podzielą się informacją [/QUOTE]

Oj, za dużo czasu przy komputerze! Adelheide pisała o Włocławku, a nie Wrocławku
Ech, anka.d mnie ubiegła

Cytat:
Trzeba się zaopatrzyć w pudełko na kosmetyki, gdy się będzie zapełniało, należy je ukryć w czeluściach jakiejś szafy przed rodziną zaniepokojoną manią włosową.
Jak pudełko ukryć przed własną świadomością zaniepokojoną ową manią nie mam pojęcia
No ta świadomość to kłopotliwa bywa, zwłaszcza samoświadomość Ale zawsze można spróbować zaprzeczania i twierdzić, że pudełko wcale nie jest pełne

Wilczex, ja używam szamponu Fitomedu, nie ma silikonów i siana mi z włosów też nie robi.
Pinsleepe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 18:51   #12191
mg78
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Edith3F Pokaż wiadomość
Cieszymy się że trafiłaś w odpowiednie miejsce
Nie martw się dasz radę,powoli do celu z nasza pomocą
Domyslamy się że masz kręciołki ,możesz się tutaj nimi pochwalic
i zajrzec na nasze fotki i opisy pielęgnacji (link w moim podpisie)
Piękne masz te włosiska nie mogłam tego nie napisać
kiedy ja się doczekam takiej długości ....teraz mam krótkie ale mam też mocne postanowienie zapuszczenia bo jak się patrzy na takie sprężynki to tylko pozazdrościć

Edytowane przez mg78
Czas edycji: 2010-01-06 o 18:52
mg78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 19:28   #12192
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
No to wgłębię się w to OMO chociaż wydaje się skomplikowane. Używałam kiedyś dość długo Nivei do włosów kręconych ale mi się znudziła :P
W OMO kładziesz odżywkę (np. Hegron) omijając włosy przy głowie, szampon nakładasz przy skórze głowy i szamponem myjesz skalp, odżywka w jakimś stopniu zabezpieczy włosy przed pianą spływającą po włosach. Spłukujesz szampon i odżywkę, nakładasz inną odżywczą odżywkę na całe włosy, spłukujesz.

Za dużo przy komputerze?
Stary 2010-01-06, 20:16   #12193
wilczex
Zadomowienie

A gdzie kupię ten Fitomed? I ile mniej wiecej kosztuje? Spróbuję tego OMO

Stary 2010-01-06, 20:21   #12194
Edith3F
Zadomowienie

wilczex ja ostatnio też próbowałam mycie tym hegronem ale mi podobnie jak Tobie nie pasowało(dokładnie tak samo jak u Ciebie efekt nie umytego skalpu) .Sama do końca nie wiem czemu. Dlatego pozostaję nadal przy myciu szamponem . Polecam Ci szampon Mypa bardzo fajny jest
Mam jeszcze do Ciebie pytanie odnosnie tego kremu z joanny, gdzie go dostałaś???
już kiedyś chciałam go wypróbowac ale nigdzie go nie znalazałam do tej pory

Dbam o moje fale (ostatnie podcięcie 7.09.2011r)
Edith3F jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 20:23   #12195
wilczex
Zadomowienie

kupuję we fryzjerskim sklepie. Jeśli jesteś ze Slupska to moge Ci powiedzieć dokładnie gdzie to jest. A ten szmpon gdzie kupujesz i ile kosztuje? Ładnie zmywa oleje?

O teraz widzę, ze jesteś z Torunia No to popytaj u fryzjerów albo poszukaj w necie gdzie w Toruniu są fryzjerskie sklepy

Stary 2010-01-06, 20:36   #12196
Edith3F
Zadomowienie

Cytat:
Ja jestem z Torunia Tę odżywki i maski z Joanny w Toruniu widziałam jak na razie tylko w drogerii na Rubinkowie II (ostatni przystanek lini 26) .
Kupiłam tam maskę Joanny z miodem i cytryną
wilczex ja jestem z Torunia. Może poszukam w takim razie w sklepie fryzjerskim (tam jeszcze nie byłam )
A szampon Mypa jest dostępny tylko w drogerii Natura Zmywa oleje, i w ogóle ja czuję że ładnie odżywia jakby włosy, żadnego sianka (jak po ziołowych się zdarza)

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

Cytat:
Napisane przez mg78 Pokaż wiadomość
Piękne masz te włosiska nie mogłam tego nie napisać
kiedy ja się doczekam takiej długości ....teraz mam krótkie ale mam też mocne postanowienie zapuszczenia bo jak się patrzy na takie sprężynki to tylko pozazdrościć
Dziękuję dasz radę jak się odżywia włoski i ogólnie o nie dba to można dłużej wytrzymac bez fryzjera
Własciwie to ja zawsze miałam włosy siągające przynajmniej ramion (od 6 roku zycia). A od 7 lat mam zawsze za ramiona
wstawiałaś tu już swoje fotki mg78?

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

Cytat:
Ja swoją manią na szczęście nie jestem aż tak zaniepokojona
Swoje kosmetyki ukrywam w .... barku
i częściowo w łazience.
P.S. ech,znów muszę wracac do nauki,sesja...

Edytowane przez Edith3F
Czas edycji: 2010-01-06 o 20:27
Stary 2010-01-06, 21:14   #12197
Pinsleepe
Rozeznanie

Wilczex, Fitomed dostaniesz w doz-ie, kosztuje jakoś 8-9 zł, są różne rodzaje, aktualnie mam ten do włosów farbowanych odcienie jasne, ale następny planuję do włosów suchych.
Stary 2010-01-06, 21:45   #12198
inventedme
Przyczajenie

Witam wszystkich zakręconych
Miałam straaszne problemy z moimi lokami.
Mam naturalne , skręcone od nasady loczki , krótkie ,przed ramiona ;d
Moim niewybaczalnym błędem było to ,że czesałam je szczotką , i powstawało tzw. wielkie siano. ;xxx
Po lekturze tego forum wiele się nauczyłam.
Zastosowałam dziś serię 'Nivea Hair Caire Flexible Curls.
czyli;
szampon,
odżywka,
balsam.
Suszyłam głową na dół ,troszkę brylantyny w wosku Joanny do nabłyszczenia i rewelacja!!!
Muszę zainwestować w piankę z tej samej serii.
Mam nadzieję ,że ten patent będzie sprawdzał się po każdym myciu.
To forum naprawdę wiele mi dało ,i za to dziękuję.
Pozdrawiam!:cmok :

Edytowane przez inventedme
Czas edycji: 2010-01-06 o 21:47
inventedme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 22:13   #12199
wilczex
Zadomowienie

co to jest doz?

Stary 2010-01-06, 22:30   #12200
poison.iv
Wtajemniczenie

Cytat:
Na szczęście rodzina nie ingeruje w mój kosmetykoholizm (który niestety nie ogranicza się do produktów do włosów). Część kosmetyków mam w łazience, resztę na półce w pokoju, z której też już zaczynają wyłazić
Cytat:
Napisane przez inventedme Pokaż wiadomość
Witam wszystkich zakręconych
Miałam straaszne problemy z moimi lokami.
Mam naturalne , skręcone od nasady loczki , krótkie ,przed ramiona ;d
Moim niewybaczalnym błędem było to ,że czesałam je szczotką , i powstawało tzw. wielkie siano. ;xxx
czyli;
szampon,
odżywka,
balsam.
Suszyłam głową na dół ,troszkę brylantyny w wosku Joanny do nabłyszczenia i rewelacja!!!
To forum naprawdę wiele mi dało ,i za to dziękuję.
Pozdrawiam!:cmok :
Witamy
Piankę bym sobie darowała, przeważnie zawierają alkohol i wysuszają. Może wstawisz jakieś zdjęcia swoich włosów
Cytat:
co to jest doz?
apteka internetowa. Robisz zamówienie na stronie www.☠☠☠☠☠☠☠ i odbierasz w wybranej przez siebie aptece, bez ponoszenia kosztów przesyłki. Ceny produktów na stronie są często niższe niż stacjonarnie
poison.iv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 23:18   #12201
solaola
Zakorzenienie

wilczex, jesteś ze Szczytna? Przepraszam, że pytam, ale owe miasto darzę miłością i sentymentem ogromnym!

Ostatnio opuściłam się w pielęgnacji(nie bijcie), ale już wszystko wróciło do normalnego stanu rzeczy. Wypróbowałam ostatnio dwie odżywki: Yunga różowego i Mrs.Potter's z arniką i moim KWC jak narazie został balsam Mrs.Potter's (Przypomina mi zapach coli ) Za to Yung wcale mi nie podpasował. Zauważyłam też, że moje włosy lubią siemię lniane( szkoda, że nigdy mi nie wychodzi takie o odpowiedniej gęstości )
Co do kosmetyków to się zgadzam, a tu jakiś nowy balsamik, odżywka do przetestowania, żele do włosów, jeszcze toniki(to już nie do włosków) i inne tego typu rzeczy, są strasznie miejscochłonne
Byłam ostatnio w aptece, pytałam o Jantar, pan mi powiedział, że nie ma w ogóle czegoś takiego(!) zarejestrowanego i że jedyne, co ma, to jakiś krem. Nie miał też wax'u polskiego, więc odpuściłam. Może jutro zajrzę do apteki dozu i rossmana(modlę się, żeby babydream był na półce-najlepiej cały zapas!). Samo mycie odżywką jakoś niebardzo mi służy,2 dzień od umycia włosów mam je straszne przy skalpie...
A tak to musiałabym myć włosiska codziennie.
Idę, bo nieco mi się literki plączą, dobranoc

Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka:
#23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki!
http://blondiewales.blogspot.co.uk/
solaola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 07:04   #12202
paulownia
Zakorzenienie

Wczoraj wpadla wreszcie w moje rece nowa odzywka. Wyprobuje ja jutro przy myciu, cos mi mowi ze to niebo dla moich wlosow.
Urtekram Aloe Vera Conditionner sklad: aqua, aloe barbadensis gel, cetyl alcohol, glycerin, prunus armeniaca kernel oil, cocamidopropyl betaine, butyrospermium parkii butter, glyceryl caprylate, levulinic acid, hydroxypropyl guar, hydroxypropyltrimonium chloride, sodium citrate, citrus grandis seed extract, citric acid, citrus aurantium dulcis oil, p-anisic acid, cymbopogon schoenantus oil (aroma)citral, citronellol, eugenol, geraniol, limonene, linaool.
Ciagle stosuje OMO, skora glowy przetluszcza mi sie niemilosiernie, i musze chyba sie znowu zaopatrzyc w drozdze. Wlosy sa coraz dluzsze, kreca sie mocno na koncach i prosza sie o podciecie. Musze sobie kupic nozyczki
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 09:35   #12203
aa2244
Raczkowanie

witam ponownie! dziewczyny chciałam spytać jaki jest dokładnie adres BU, bo wspominacie co jakiś czas o tej stronie - chyba, że to 'wolnostojący' sklep...
aa2244 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 10:34   #12204
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Napisane przez poison.iv Pokaż wiadomość
Odżywki Joanny widuję zazwyczaj w małych osiedlowych drogeriach. Tej serii w sieciówkach nie widziałam.
Podobnie i ja - małe osiedlowe sklepiki i Feniks w Rynku.
Cytat:
Niestety przy myciu odżywką trzeba zrezygnować z silikonów, które do usunięcia wymagają detergentów. Paloma silikonów nie ma, ale coś mi się kojarzy, że Joanna tak (nie jestem pewna). Oczyść włosy jakimś prostym szamponem bez silikonów i wróć do mycia odżywką.
Cytat Poison, ale do Wilczex: jeśli to ta Joanna to silikon cykliczny (odparuje czy nie?!) już na samym początku. Poza tym oblepiacze, więc pewnie dlatego włosy się skręcają. Czyścić, czyścic włoski i można dalej używać
Cytat:
Syossy chyba też mają silikony.
nie mają - odzywki na pewno nie, bo sprawdzałam z ciekawości (chyba że coś się od miesiąca zmieniło)
Cytat:
Pozostaje jeden problem - nie mam szafy ale pudełko się znajdzie. TŻ przekonany, że trzymam w nim dowody swojej innej manii - szydełkowania/drutowania, więc mogę wymienić zawartość
Najlepiej pudełko oznaczyć symbolami trupiej czachy albo takim jak w załączniku.
Cytat:
Napisane przez anka.d Pokaż wiadomość
ja swoją kupilam we Wrocławiu w Feniksie (tam jest chyba Natura)
to jest takie mydło i powidło
A swoja drogą kupiłam wczoraj szamponetki Mariona! Sporo ciekawostek tego typu na stoisku (ale numeru nie pamiętam ) w Arenie przy Komandorskiej.

A propos - Edith - ile szamponetek użyłaś ostatnio? Pani wcisnęła mi dwie (kasztan i orzechowy brąz), radząc nałożyć dwie na moją długość (do żuchwy). Nie za dużo? I jeszcze - warto odżywiać włosy przed nałożeniem szamponetki? W instrukcji jest : "nałożyć na umyte włosy".
Może tylko szampon wystarczy?
Cytat:
Napisane przez Pinsleepe Pokaż wiadomość
Oj, za dużo czasu przy komputerze! Adelheide pisała o Włocławku, a nie Wrocławku
za ten Wrocławek
Cytat:
Napisane przez Edith3F Pokaż wiadomość
A szampon Mypa jest dostępny tylko w drogerii Natura Zmywa oleje, i w ogóle ja czuję że ładnie odżywia jakby włosy, żadnego sianka (jak po ziołowych się zdarza)
Potwierdzam - Mypa aloesowa świetnie się sprawdza
Cytat:
Swoje kosmetyki ukrywam w .... barku
rasowy kosmetykoholizm
Cytat:
P.S. ech,znów muszę wracac do nauki,sesja...

Cytat:
Napisane przez inventedme Pokaż wiadomość
czyli;
szampon,
odżywka,
balsam.
Witaj. Ale zastosowanie tej serii nie wynika, mam nadzieję, z lektury naszego forum... Albo o czymś nie wiem Bo my z tej serii polecamy jedynie balsam.
Cytat:
To chyba też nie jest efektem czytania naszego wątku
Cytat:
Oby... Włosy nudzą się tymi samymi składnikami, a poza tym, ta seria nie ma zbyt wielu składników odżywczych i niefajny silikon wysoko w składzie odżywki. Może skończyć się suszą po jakimś miesiącu lub dwóch. Dodanie pianki może je jeszcze dodatkowo wysuszyć. Nie chcę czuć się za to odpowiedzialna Celowałabym więc w inne, treściwsze kosmetyki, nawet te domowej roboty. Może przejrzyj ponownie pierwszy post wraz z podlinkowanymi treściami i wybierz program dla siebie.
Cytat:
Napisane przez solaola Pokaż wiadomość
Zauważyłam też, że moje włosy lubią siemię lniane( szkoda, że nigdy mi nie wychodzi takie o odpowiedniej gęstości )
Następna fanka Nie martw się, dojdziesz wcześniej lub później do wprawy
Cytat:
Samo mycie odżywką jakoś niebardzo mi służy,2 dzień od umycia włosów mam je straszne przy skalpie...
Początkowo moje włosy też tak reagowały (jakieś dwa tygodnie po zmianie do dwóch miesięcy klapły )
Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
Wczoraj wpadla wreszcie w moje rece nowa odzywka. Wyprobuje ja jutro przy myciu, cos mi mowi ze to niebo dla moich wlosow.
Niebo i owszem - uważaj tylko na humektanty wysoko w składzie (aloes, gliceryna). Mnie ostatnio gliceryna zostawiła z kompletną suszą na głowie Jak tam punkt rosy w Malmo?
I jak mało konserwantów w składzie...

Zakupiłam wczoraj Joannę brylantynę, bo w samym wosku zapach był już 3 a tu nieco później. Podaję skład, bo w KWC nie ma : petrolatum, paraffinum liquidum, cera alba, parfum, linalool, limonene, buthylphenyl methylpropional, alpha-isomethyl ionone, benzyl salicytate, geraniol, ethylhexyl mathoxycinnamate, prunus dulcis,mica, ci:77891, ci:16035, hydrogenated polyisobutene, palmitic acid.
Jakieś sugestie? Któraś z Was używała już brylantyny?
Nigdy nie nakładałam czegoś takiego, a spróbowałam jak żelu i klapa Chyba się wpakowałam w nakręcanie włosów wokół palca, bo podobno może ładnie podkreślić każdy kosmyk. Makabra... Kto mnie do tego rano zmusi?

I wracając do OT "feministycznego" - zdaniem językoznawców niechęć do nazw żeńskich bierze się ze zjawiska morfologicznego jakim jest zdrabnianie, np. lampa - lampka. Skutkiem tego kobiety nazywane lekarkami, dyrektorkami, kierowniczkami, prawniczkami, psycholożkami mogą czuć się gorszymi, mniej znaczącymi (co moim zdaniem jest mylne).
Nie wiem tylko dlaczego media odżegnują się od "sędziny" - to naprawdę piękna nazwa zawodu. Drażnią mnie też te twory - potwory typu pani doktor, pani sędzia, pani kierownik. Straszne!
A poglądy na f. też i moje

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Edytowane przez Eloe77
Czas edycji: 2010-01-07 o 10:35
Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 10:34   #12205
Eloe77

Cytat:
Napisane przez aa2244 Pokaż wiadomość
witam ponownie! dziewczyny chciałam spytać jaki jest dokładnie adres BU, bo wspominacie co jakiś czas o tej stronie - chyba, że to 'wolnostojący' sklep...
www.biochemiaurody.com

Wystarczy wpisać w google...

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Stary 2010-01-07, 11:04   #12206
Naur
Raczkowanie

No ja zaszalałam i zamówiłam wczoraj w helfie Amlę, olejek kokosowy i odżywkę z sikkhai i miodem.
A od wczoraj stosuję OMO, mam szampon Hipp, odżywkę do mycia Joanna z apteczki babuni i balsam d/s Nivea. Kombinuję i czekam.
Wieczorem zasadzę sobie zółtko z oliwą i miodem.
Naur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 11:07   #12207
aa2244
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
www.biochemiaurody.com

Wystarczy wpisać w google...
dziękuję. ale to nie jest tak, że najpierw nie sprawdziłam w google... tyle tylko, że wyskoczyło kilkanaście linków do Bibliotek Uniwersyteckich. uznałam że BU to skrót od czegoś innego, więc wolałam zapytać. ale jak widać, o niektóre rzeczy nie powinno się pytać. to nie było przyjemne.
aa2244 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 11:28   #12208
Edith3F
Zadomowienie

Eloe77 że niby dwie szamponetki na Twoją długośc??

Ja przy moich za ramiona używałam zawsze jednej..... i wystarczała
orzechowy brąz bardzo fajny, chociaż przytrzymany ok 40 min wychodzi naprawdę ciemny, mi akurat to nie przeszkadzało, ale jeśli schodzisz z blond to dla Ciebie mogłoby to byc zbyt duży szok więc radze trzymac krócej.
Kasztana nie używałam. Co do aplikacji,ja jestem szamponowa i to robię tak, że albo dodaję do szamponu i razem z szamponem wmasowuję,albo po umyciu szamponem sobie masuję,wtedy robi się taka pianka
Ciężko mi stwierdzic czy możesz nałozyc ja normalnie po myciu odzywką czy lepiej umyc szamponem..

Dla mypa aloesowa to najlepszy szampon jaki do tej pory miałam,moje KWC!
Co do brylantyny to nie mam pojęcia co Ci poradzic, nigdy nie uzywałam takich cudów ale ma dobre opinie na KWC.Poczekajmy na dziewczyny, które się bardziej orientują

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Eloe77 trzymam w kosmetyki w barku tutaj w Toruniu, bo mieszkam tylko z siostrą i tutaj mam w pokoju barek który świetnie się nadaje W domu ,z rodzicami na pewno by taki patent nie przeszedł

Stary 2010-01-07, 12:29   #12209
Eloe77

Naur powodzenia! Czekamy na relacje z kombinacji
Cytat:
Napisane przez aa2244 Pokaż wiadomość
dziękuję. ale to nie jest tak, że najpierw nie sprawdziłam w google... tyle tylko, że wyskoczyło kilkanaście linków do Bibliotek Uniwersyteckich. uznałam że BU to skrót od czegoś innego, więc wolałam zapytać. ale jak widać, o niektóre rzeczy nie powinno się pytać. to nie było przyjemne.
Wiem, że tak to wyskakuje, ale wystarczy dodać jakiś tag typu chemia, kosmetyki, etc. Poza tym znalazłabyś również przez wyszukiwarkę wizażu... Nie miałam na celu sprawiać, by było Ci nieprzyjemnie, ale zachęcić do samodzielnego działania. Zero nacechowania emocjonalnego.

Edith3F dziękuję Nałożę jedną Tak mi się kołatało w głowie, że użyłaś jednej, ale co szkodzi mieć w zapasie?

Poczytałam o tej parafinie i teraz zastanawiam się - skoro jest takim strasznym oblepiaczem, że aż ręce opadają (styl Różańskiego mnie powalił ) - czym by zmyć tę brylantynę. Nie będzie nadawać się na co dzień a tylko przedszamponowo, prawda? Ergo - sobotnie mycie mydlnicą (pierwszy raz ) albo Mypą.
Cytat:
Eloe77 trzymam w kosmetyki w barku tutaj w Toruniu, bo mieszkam tylko z siostrą i tutaj mam w pokoju barek który świetnie się nadaje W domu ,z rodzicami na pewno by taki patent nie przeszedł
No tak... Barku zwykle pilnuje facet, a oni nie rozumieją rosnących potrzeb kosmetoholiczek
Barku też nie mam Poza tym, gdyby był, to i tak kosmetyki by nie weszły. Wino się nie mieści

Edit: Edith czemu się, nie uczysz?!

MÓJ IDEAŁ

Edytowane przez Eloe77
Czas edycji: 2010-01-07 o 12:31
Stary 2010-01-07, 12:51   #12210
Pinsleepe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość

za ten Wrocławek

Zakupiłam wczoraj Joannę brylantynę, bo w samym wosku zapach był już 3 a tu nieco później. Podaję skład, bo w KWC nie ma : petrolatum, paraffinum liquidum, cera alba, parfum, linalool, limonene, buthylphenyl methylpropional, alpha-isomethyl ionone, benzyl salicytate, geraniol, ethylhexyl mathoxycinnamate, prunus dulcis,mica, ci:77891, ci:16035, hydrogenated polyisobutene, palmitic acid.
Jakieś sugestie? Któraś z Was używała już brylantyny?
Nigdy nie nakładałam czegoś takiego, a spróbowałam jak żelu i klapa Chyba się wpakowałam w nakręcanie włosów wokół palca, bo podobno może ładnie podkreślić każdy kosmyk. Makabra... Kto mnie do tego rano zmusi?

I wracając do OT "feministycznego" - zdaniem językoznawców niechęć do nazw żeńskich bierze się ze zjawiska morfologicznego jakim jest zdrabnianie, np. lampa - lampka. Skutkiem tego kobiety nazywane lekarkami, dyrektorkami, kierowniczkami, prawniczkami, psycholożkami mogą czuć się gorszymi, mniej znaczącymi (co moim zdaniem jest mylne).
Nie wiem tylko dlaczego media odżegnują się od "sędziny" - to naprawdę piękna nazwa zawodu. Drażnią mnie też te twory - potwory typu pani doktor, pani sędzia, pani kierownik. Straszne!
A poglądy na f. też i moje
Eloe, absolutnie to nie miało na celu deprecjonowania Wrocławia Bardzo lubię to miasto i w dodatku mieszka tam moja siostra, ex-kręconowłosa.
Co do brylantyny, to nigdy nie posiadałam. Sama nazwa kojarzy mi się ze starszymi panami i ich eleganckimi fryzurami(wybacz) Jaką to ma konsystencję? Bo mój wosk jest dość zwarty i lepki, ale nie bawię się w nakładanie na każde pasmo, tylko używam tak jak żel - wgniatam we włosy, tylko w nieco mniejszej ilości.

Dołączam do grupy pozytywnie ustosunkowanej do brzydkiego słowa na "f". Właśnie idę odebrać mój dyplom z uczelni i bardzo bym chciała mieć wkrótce okazję do podpisywania się "psycholożka":rolleye s:

A, i teraz ty użyłaś jednego z moich ulubionych zwrotów - nacechowanie emocjonalne
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 4 (0 użytkowników i 4 gości)

Zasady wysyłania wiadomości