|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz
Cytat:
Ja też od niedawna testuję, ale hurtowo kupiłam w tesco na zapas (teraz mam 35 ) i 2 w rossmanie, ale nie sprawdzałam cen niestety. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Trzymam kciuki, może akurat wyjdzie lepiej ![]() A tak przy okazji - dzisiaj oglądałam zdjęcia Mateusza i jest przesłodki Cudny jest, bardzo mi się podoba
|
|
#1862 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz
My juz po kapieli, młody spi, małża nie ma
młody ziewał juz o18 więc na szybko szykowałam kapiel i o 19 zajadał już cycusia dałam mu dzisiaj suszone śliwki potem jabłuszko, obiadu dzisiaj nie serwowałam, chciałam, żeby się biedny wykupkał bo sadził takie małe plastelinowe bobki no i zączął robić, stękał zrobił sie jak pomidor czerwony ale jak zrobił kupę, to klękajcie narody ![]() ilość jak na starego chłopa przystało, zapaszek powalający więcej żadnych sliwek Cytat:
![]() no na temat księży to ja już wyraziłam swoje zdanie ![]() he, he zmiana warty ![]() Cytat:
![]() hetera, czy nie ale tu chodzi o dziecko przecież ![]() to tak się boi żony ? nigdy nie rozumiałam takich ludzi ![]() czujesz że rymujesz ![]() Cytat:
![]() to samo co wczoraj, tak mi to smakowało ![]() Cytat:
brawa dla Kubusia ![]() ja już kończę bo dziecko chyba zrobiło znowu kupę i juz nie śpi
|
|
|
#1863 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
a mowilam Wam, ze sliwki przeczyszczaja
Marci ostatnio 4 kupy po nich zwalil i piata rano
|
|
#1864 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale i też nim i pluje bo za bardzo jej nie smakują tzn robi "buuuuu buuuu buuuuuuu " i cay deserek laduje na wszystkim wookoo |
|
|
|
|
#1865 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja jest toksyczna i niereformowalna. Chciałabym, żeby było inaczej, ale nie da się ![]() Cassandro droga Bo prawda jak zwykle leży po środku. Ja widzę różnicę między wymagają a przyjmują. Przyjmują, to nie znaczy, że zmuszają, prawda? Oczywiście, szkoda, że nie ma ustalonych jednoznacznych sposobów na pobranie moczu i co laboratorium to inna śpiewka, ale my tutaj też mamy dostęp do różnych informacji, ba, same opisywałyśmy nasze przygody z sikami, żeby każdy wybrał sposób, jaki mu najbardziej odpowiada. Inna bajka, gdy ktoś dostępu do takich informacji nie ma, ale to już osobna sytuacja. Eleeri oddała w woreczku, bo to była Jej decyzja i nie widzę powodu, aby wieszać przysłowiowe psy na tamtych laborantkach. A za wyniki Eleeri też trzymam kciuki i wierzę, że mogą wyjść lepsze, zwłaszcza, że Magi też preferuje woreczek (a swoją drogą wtedy się tak nie oburzałaś ) i pisała, że mogą wyjść dobre. (Sorry Eleeri i Magi, że przywołuję Wasze imiona, ale musiałam się wytłumaczyć). I taki oto zwykły mocz, a ile z nim zamieszania ![]() Cytat:
Dziękuję za odpowiedź Cytat:
![]() Ja dzięki pracy miałam okazję poznać bliżej kilku księży i masakra. Zupełnie zmieniłam zdanie na ich temat. Mianem księdza określiłabym tylko 2 z nich. Reszta nie zasługuje na to, aby sutannę nosić. W głowie mi się do tej pory wiele rzeczy nie mieści z ich zachowania, ba - mój mąż w niektóre nie wierzy, twierdzi, że coś wymyślam i to niemozliwe Cytat:
![]() Mogę i ja pooglądać?
|
|
#1866 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale równie szybko wyszło drugim końcem
|
|
|
#1867 |
|
Zakorzenienie
|
dobry wieczór
Miramejku, brawa dla Kubusia:brawa: ale przykro mi z powodu bakterii ![]() Eleeri - jutro wyniki tego kolejnego posiewu, czy już były a ja nie doczytałam ?Wredna idę zaraz oglądac Twoje fotki ![]() My jutro idziemy na szczepienie, więc proszę o kciukasy, a potem do gina. Mały już spi, a ja lecę się kąpać. Aha, skrobnę jeszcze co dziś wszamałam: Iśn- kanapki z polędwicą, pomidorem i szczypiorkiem II śn- owsianka z tartym jabłkiem obiad- (w parowarze) udko z kurczaka w ziołach, kasza jęczmienna, brokuły, marchewka, fasolka szparagowa i jeszcze sałatka z pomidorów i szczypiorku kolacja- sałatka z piersi z kurczaka zapomniałam co miałam napisać jeszcze ![]()
Bartuś 29.08.2009 "Byle smród co walczy z wentylatorem uważa się za Don Kichota" /S.J.Lec/ Edytowane przez Sweet_21 Czas edycji: 2010-01-06 o 20:39 |
|
|
|
#1868 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Idę na to samo szczepienie ![]() Cytat:
Cytat:
A jeśli ogólne będzie dobre i w posiewie będzie mniej niż 100 000, to można nawet nie powtarzać. "Zakażenie układu moczowego u dzieci cz.2 Zakażenie układu moczowego (ZUM) w dużym uproszczeniu należy rozumieć jako obecność nadmiernej liczby bakterii w moczu, który w prawidłowych warunkach nie powinien ich zawierać (jest jałowy). Liczba bakterii w 1 mililitrze moczu, upoważniająca do rozpoznania ZUM, jest zależna od metody pobierania: w moczu pobranym bezpośrednio z pęcherza przez nakłucie igłą i strzykawką, bakterii być nie powinno; w moczu pobranym z pęcherza cewnikiem za zakażeniem przemawia obecność ponad 1000 kolonii w 1 ml; w moczu uzyskanym ze środkowego strumienia powyżej 100.000 kolonii w 1 ml. Liczba ponad 100.000 bakterii w dwukrotnym badaniu jest w 95% wiarygodnym dowodem na obecność zakażenia. (...) Na koniec należy podkreślić, że uzyskanie prawidłowego wyniku badania ogólnego moczu eliminuje potrzebę wykonywania badań bakteriologicznych. Obecność bakterii w moczu bez zmian w badaniu ogólnym nie musi świadczyć o chorobie. Dopuszczalna ich liczba w 1 ml moczu, zależna jest jak wyżej opisano od metody pobierania." http://www.twojlekarz.pl/ Chociaż jak siebie znam to pewnie i tak bym powtórzyła, aż byłby jałowy. Ja dzisiaj dałam na ogólne, wynik jest okej, na razie wstrzymam się z posiewem. I dla Kubusia A to Ci sprawił radość
Edytowane przez morska Czas edycji: 2010-01-06 o 20:40 |
|||||
|
|
|
#1869 |
|
Zakorzenienie
|
a już pamiętam Cass wyślę Ci zaraz na pw moje dane
![]() i chciałam napisać jeszcze, że nie wytrzymałam i stanęłam rano na wagę i waga drgnęła ciekawe ile będzie 12
|
#1870 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Szef zrozumie, jak powiesz, że z nami piszesz Cytat:
Ty to się masz. Jedna zaleta tego - człowiek czuje się kilka kg lżejszy ![]() Cytat:
brawa dla zdolniachy ![]() Dobre ![]() Cytat:
Cytat:
Zmiana Maciek teraz walczy ze snem = wrzeszczy, a Mati co porabia?A później dziwnie się patrzą jak przychodzimy do nich ze zdobytą wiedzą.
|
|
|
#1871 | ||||
|
Zakorzenienie
|
a ile po ile ml??
Cytat:
![]() i chetnie siega po zabawki nawet te wiszace tak mocno chwyta i ciagnie a potem do buzki wklada-kiedys chyba urwie ten palak ![]() ale zeby sie przekrecic to ani rusz-jedynie na boki ..... Cytat:
a to o ksiedzu i koledzie to cytat Cass nie moj ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() to bylo tak ze pod koniec kapieli patrze cos plywa -a tam kawalki kupy
|
|
#1872 |
|
Zadomowienie
|
Morska jasne możesz obejrzesz, mam Cię w znajomych?
Svinecka wolałabym własnie w jakies wzory żeby trochę ożywić salon bo taki stonowany jest ![]() Tomuś dzis znow ładnie zasnął, wypił kleik, połozyłam Go w łózeczku, patrze a juz spi Co do dietki to u mnie nie jest zle i byłam dzis na zakupach i mam duzo dobrego zdrowego i nietuczącego jedzonka: sniadanie 2 kanapki z chlebka razowego z twarogiem 2 sniadanie kefir z saszetką fitelli obiad grahamka z szynką kolacja sałatka z sałatą , pomidorem papryką i 2 plasterkami serka caprese skropiona oliwą z oliwek+kromka chleba
|
|
#1873 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawe dlaczego drobiu nie mozna przeciez to najchudszeale tak i tak kupilam cycki, bo najbardziej mi smakuja Cytat:
Cytat:
Kiedy lapka bedziesz miala? ale kto? ja po kapieli malej sama sie polozylam i do 20 spalam Wspominalam rano ze jestem spiaca,i mimo ze potem spalysmy do okolic9 to mega szybki spacer z młodą pchajac wozek po sniegu mnie wypompowal Zaliczylam jeszcze zakupy do dietki bo braki a teraz jade wg planu jak wam sie to udaje naskrob rozpiske ![]() ale dlatego ze taka ilosc i zapach, czy co cie zniechecilo czy to taki zarcik tylko? bo jak wiesz ze to skutkuje a mlody sie zapcha to pewnie po nie siegniesz
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|||
|
|
|
#1874 | |||
|
Rozeznanie
|
A moja wersja "Jak Aniol"
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Powtorz badanie, na pewno bedzie lepiej! Muszko wspolczuje ![]() Hej kobietki! Wpadam na moment, bo obiecalam. Jutro idziemy na szczepienie, wazenie, mierzenie. Choroba powoli puszcza, oby odeszla na dobre ![]() Musze sie polozyc. Dobrej nocy!
|
|
#1875 |
|
Zadomowienie
|
Lece spać , bo jakoś tu cicho. Poza tym od paru dni mam taką migrenę normalnie czuje jakby mi głowa spuchła.Bobranoc
|
|
#1876 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pochwal sie czym sie zajmujsz ? ![]() Cytat:
Cytat:
niech no ginek powie co chcesz uslyszec ![]() a ja dowiedzialam sie ze marchewka w parowana ma wysoki wskaznik glikemiczny i lepiej ja normalnie ugotowac, ale zadne zabojstwo przeciez jak zjadlas parowana Cytat:
nie badz tajmnicza ![]() dobre pytanie bo ja jakos odgornie zalozylam ze 5x pelna porcja Cytat:
co to za serek? moje menu: *1x pomaranczko, 1x jabłko *1x kiwi, 1x pomaranczko *1x pomaraczko, sałatka- mix sałat,czerwona cebula,papryka,pomidor,og orek -kawunia z mleczkiem -3 herbatki slim figura *kurza pierś z ww. sałatką woda jutro ja bialko bede wcinac obkupilam sie w tunczyki i wiesniaki
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|||||
|
|
|
#1877 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() a cos Ty znowu wymyslila? skad Ci sie wzielo, ze drobiu nie mozna ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- na jakiej Ty diecie w koncu jestes?
|
|
|
#1878 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Zdjęcia super
![]() Cytat:
żeby u Was też pomógł.Cytat:
![]() Cytat:
Bartosz się przekręca,ale juz rozmawiałysmy o tym,że każde dziecko rozwija się indywidualnie,swoim rytmem.I Ty się doczekasz Cytat:
cały czas zaciśnięte. dla Kubusia.a nie mówiłam...?![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1879 | ||
|
Zakorzenienie
|
Muszko, wczoraj nie doczytalam
Bardzo, bardzo ci wspolczuje i mocno sciskam Cytat:
Mysle, ze takak kawa niskokaloryczna to bez cukru i mleka ![]() Cytat:
![]() Jednk faktycznie przewaznie dziewczynki robia wszystko duzo wczesniej . Ja np sama siedzialam jak mialam 4 miesiace, a chodzilam jak mialam 9. Moj brat np zaczal chodzic jak mial rok, nie raczkowal wcale. To znaczy raczkowal, ale potem, jak juz umial chodzic.
|
|
#1880 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na ONZ tylko jestes dzien do przodu bo ja dzis wystartowalam Cytat:
z reszta nie zasluzyl na nie za 20zl to moglby troche pogadac Ide jaja gotowac na jutro Zauwazylyscie ze wcale mniej mnie nie ma? mąż zabawia mala , sam w wlasnej woli Ale numer dzis tez zrobi Ja na wizazu przed kapial malej a oni mieli sie bawic na lozku i wietrzyc funie (dobre to okrelenie )Wiec mnie tu szpony trzymaja przy kompie a w pokoju dziwnie cicho,a córka juz na poł wyłączona,jedna noga w krainie snu ,wzrok mętny,wyciszona maxymalnie, a on zapatrzyl sie na Sad rodzinny czy co tam dzis lecialo ... Laski brzydulowe, patrzycie na Majke?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2010-01-06 o 22:09 |
||
|
|
|
#1881 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieje, ze to nic powaznego ![]() Cytat:
![]() czuje, ze parowar bedzie moim pierwszym zakupem po wyplacie
|
|
#1882 |
|
Zakorzenienie
|
mamusie już pytałam, ale nikt nie zauważył
więc powtórzę- czy kaszka manna, którą się miesza z woda jak mleko zawiera gluten w dawce ekspozycyjnej czy normalnej - podaję gluten od ponad miesiąca i nie wiem czy mogę zrobić małemu całą porcję na kolację i drugie pytanie: - ile mlecznych posiłków powinno jeść 6-miesięczne dziecko? ja małego staram się przystawiać do piersi po sloiczku, ale nie zjada zbyt dużo, a ze słoiczka dostaje obiadek i deserek, samo mleko je na sniadanie, po słoiczkach ewentualnie i na kolację dostaje tylko cyca albo kaszkę i cyca (zależy ile mam pokarmu) w nocy cycuś ( u mojego standardowo ok 3 razy) zastanawiam się czy nie za mało tego mleka - czasem daje kaszkę z mlekiem modyfikowanym a czasem taką ze słoiczka - ona chyba nie ma mleka (zaraz sprawdzę) - jednak ta ze słoiczka też ma mleko koniec pytań na dziś
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2010-01-06 o 22:20 |
|
|
|
#1883 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzieci juz nie przybieraja po 800g -1000g miesiecznie w tym wieku. Sprawdzalas na siatce centylowej? Cytat:
![]() Wszystko na temat. Cytat:
|
|
#1884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- mariolko, nie miałam jeszcze okazji Ci powiedzieć, że masz śliczny nowy avatar
|
|
|
#1885 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() za jutrzejsze szczepienieCytat:
za szczepienie i za ginaDobry wieczór kobietki!!! Miałam zajęte całe popołudnie,przyjechał brat z żoną i synkiem-pisałam Wam kiedyś,że bratowa jest w ciąży,no i właśnie dowiedziała się że będą mieć dziewczynkę ![]() Czy Wam tez tak leci dzień za dniem,czy tylko misie tak zdaje?Dopiero był poniedziałek,jutro juz czwartek
|
|||
|
|
|
#1886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wg schematu z gazety 6mc dziecko:3x mleko modyfikowane-180ml, 1x kaszka a na bebiko tez jest napisane ze 5-6mc dziecko powinno jadac 4porcje Moja je 3 Wlasnie chcialam ja pochwalic ze dzis bez pobudek, a ona w krotkim czasie 2x dopomniala sie o korka i teraz wypila duuuzo herbatki, nie wiem czy mleka nie powinna dostawac.Co myslicie? od kad pije herbatke budzi sie co noc
|
|
|
|
#1887 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny nie pocytuje bo jestem wypompowana dzisiaj. Bylam na areobiku, no i juz po dwudziestu minutach myslalam , ze padne a trwal godzine
. Odezwal sie moj brak kondycji . Napisze co pamietamMiramej dla Kubusia za postepy, no i tzrymam kciuki za nastepne badaniaEleeri rowniez ogladalam dzisiaj zdjecia Matiego i on naprawde wyglada na aniolka sliczne ma oczka.Muszko wspolczuje utraty pieska , ja tez mialam jednego kundelka 17 lat wiec wiem , ze to jakby odszedl czlonek rodziny. Svinecka oby wszystkie dolegliwosci szybko przeszly . Dalej nie pamietam...
|
#1888 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
x2 ![]() A do mnie przed chwilą dzwoniła koleżanka, że urodziła
|
|
#1889 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
... tylko, ze u nich one rosną ![]() hmmm za szybko??? - no to ładnie ![]() Cytat:
taaaak, tez znam takiego jednego - mojego małza ... ![]() Cytat:
normalnie brak słów!!!!! ![]() Bartek tylko czasem sie przekręci na prawo ja z drugiej strony coś mu przeszkadza ... a tak to zawsze w lewą stronę ![]() Cytat:
to teraz Go juz nie upilnujesz jak sie rozkręci ![]() ja ogladałam pierwszy odcinek ... wczoraj i dzisaij nie miałam jak ... czy Ona będzie w ciąży????
|
||||
|
|
|
#1890 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:05.

) i 2 w rossmanie, ale nie sprawdzałam cen niestety. 

he he he

Może on po prostu będzie taki drobniutki.Znam dużo takich dzieci,które będąc małymi były drobniutkie i chudziutkie,a kiedy podrośli to chłopy jak dęby
MACIEJKA SYNEK KOCHANY 
wiec musialam zjesc mieso (indyk) i jajka na twardo z niskotluszczowym majonezem

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)