|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. II :-)
[QUOTE=kumkura;16304283
A dzisiaj bedzie dzień kulturalny...hehe, idziemy wreszcie na Avatar! Tylko ciekawe jak wysiedzę 161 minut w fotelu... Pozdrawiam kochane i zyczę udanego dnia )[/QUOTE]polecam Avatara!! ja wysiedziałam z moimi bolacymi plecami to ty też dasz rade. wpadlam sie pochwalic że bratowa wczoraj w nocy urodziła synka,jest cudowny kochaniutki i w ogole najj. miala szybki dosyc poród.ehh zazdrosze jej i juz zaczęlam mieć stresa ..
|
#3032 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My też się musimy zapisać na szkołę rodzenia... Mam nadzieję, że TŻ się nie rozmyślił ![]() Ciuszki przepiękne
|
|
|
|
|
#3033 | ||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
gratki za chłopaka. ![]() podaj, proszę, pełne dane do listy na pierwszej stronie, to zaraz Cię dopiszę. Cytat:
Jadłam, jadłam, jadłam... a i tak dwa lata minęło nim doszłam do 47kg. dokładnie. już jesteś na liście. Cytat:
spodnie wyglądają ślicznie. ![]() witaj, jasne, że możesz, podaj tylko, proszę, pełne dane do listy na pierwszej stronie. Cytat:
Ja uderzam na zakupy w niedzielę z rana. ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3034 | ||
|
Zadomowienie
|
Kropko, bluzy zakupiłam akurat w Realu
(była jakas wyprzedaż i za każdą dałam 5 zł, jedna jest na 3 miesiące a druga na 6 )Też polecam film "Oszukana", ostatnio oglądałam i jestem pod wrażeniem a dodatkowo w szoku, jak można tak traktować ludzi i wmawiać pewne rzeczy... trochę to przerażające na szczęście w naszych czasach raczej to nie mogłoby się wydarzyć Trocęe piszę może niejasno, ale nie chcę zdradzać fabuły ![]() Cytat:
Polecam!Cytat:
![]() Dzięki |
||
|
|
|
#3035 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No muszę do tego Zabrza i koniec. ![]() Cytat:
Ja patrzyłam jak ta pani z policją rozmawia i podziwiałam jej spokój. Mnie by dużo szybciej zamknęli w jakimś zakładzie, oczy bym temu ciulasowi wydrapała bez namysłu...
|
||
|
|
|
#3036 |
|
Zakorzenienie
|
Kroopko nie jedyna.. Ja nie mam w pobliżu ani Smyka, ani 5 10 15, ani nawet ciuszków w Tesco. O Realu nie wspomne
w przyszłym tygodniu jadę do warszawy wiec tam wstąpię to smyka Może jakieś te pajace ładne będą
|
|
|
|
#3037 |
|
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16304743](...)
ja też przed pierwszą ciążą miałam : "wychudzenie", chciałam po ciąży kilka kg sobie zostawić, i dupa...- po ciąży tak schudłam, że do 42kg spadłam i wyglądałam dziwacznie, i wszystko mi z dupy spadało, na cyckach wisiało. Jadłam, jadłam, jadłam... a i tak dwa lata minęło nim doszłam do 47kg. (...)[/QUOTE] No ja przed ciążą przy wzroście 168 cm ważyłam 47 kg. Mam nadzieję, że nie spadnie mi waga jeszcze poniżej te 47, bo chyba poproszę TŻa, żeby mnie tuczył jak gęś
|
|
|
|
#3038 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=yolanda9;16304887]
Też polecam film "Oszukana", ostatnio oglądałam i jestem pod wrażeniem /QUOTE] Zgadzam się w pełni. Po tym filmie, aż strach pomyśleć do czego zdolny jest system i ludzie mający w rękach władze... Ja ze swojej strony mogę wam polecić filmy "Dorian Gray" oraz "Mary i Max". Oba rewelacyjne-do obejrzenia wyłącznie z partnerem(nio chyba ze ktoś lubi płakac do poduszki). Dane: lucja26_wroc (14.06.1984) - t.p. 26.05.2010 Borys Aleksander iza240 nie przejmuj sie na razie swoją wagą - dopóki z dzieciaczkiem wszystko ok nie warto zaprzątać sobie tym głowy. Ja w 15 tygodniu ważyłam 43 kg przy wzroście 160 cm i szalałam z niepokoju (dodam, że wagę 43 kg mam odkąd ukończyłam liceum i żadne diety "tuczace" nie pomagały mi przytyć). Na szczęscie moja Pani doktor mnie uspokoiła i stwierdziła że jeszcze przyjdzie czas na tycie i brzuszek. I jak powiedziała tak się stało Dzisiaj rano stanęłam na wagę i pokazało mi 45,5 kg (a brzuszek mam taki, że ze wzdęciem tego nikt nie pomyli). U Ciebie na pewno będzie podobnie- tylko trzymaj się systemu 5 posiłków dziennie i dużo węglowodanów i mięsa. Bo na samych owocach to nie przytyjesz.Trzymam za ciebie kciuki. |
|
|
|
#3039 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry
![]() Wczoraj mielismy wolny dzien z okazji Swieta Trzech Kroli a dzisiaj po pryjsciu do pracy przywitaly nas rozwalone drzwi i balagan w biurze. Juz trzeci taz w przeciagu niecalego roku wlamano sie do biur na naszym pietrze. Bez sensu. Cytat:
Bywa, ze czuje sie za stara biorac pod uwage kolezanki, ktore maja juz naprawde spore dzieci a tak poza tym zdecydowalam sie na dziecko w czasie kiedy oboje z mezem uwazalismy za najbardziej wlasciwy dla nas. Troche to zajelo nam czasu ale widocznie tak mialo byc ![]() Zreszta mieszkam w Finlandii obecnie i tutaj nie czuje presji posiadania dzieci przed 30. Zadnej ![]() Tez mialam rozne inne priorytety wczesniej i nieczego nie zaluje. Taki byl moj wybor. Za maz wyszlam w wieku 30 lat i tez nie chcialam miec dzieci od razu po slubie.. ![]() ´Teraz tez nie zamierzam rezygnowac z "zycia" chce sie realizowac i zyc jak dotychczas (w miare mozliwosci). Czuje sie swietnie i dzieki za to I dzieki za fajnego, pozytywnego maila Cytat:
![]() Swietne AAA i witam mamuski, ktore do nas dolaczyly ![]() Milego dnia aja ide nadrobic zaleglosci.
|
|
#3040 |
|
Konto usunięte
|
lucja26_wroc, dopisałam Cię do listy.
Kurcze, widzę, że aż 5 mamusiek na liście ma dla chłopca jako propozycję imienia - Aleksander. - tak jak ja sobie umyśliłam. ![]() Chyba trzeba inne imię wymyślić....
|
|
|
|
#3041 |
|
Raczkowanie
|
Spokojnie u mnie Aleksander będzie jako drugie imię
|
|
|
|
#3042 |
|
Zakorzenienie
|
przyłączam się do powitań dla nowych mamusiek i zachwytów nad ciuszkami, które tu pokazujecie. jeszcze trochę i przestanę być taka wstrzemięźliwa
choć niestety na razie ogranicza mnie brak kasy na koncie spowodowany oczekiwaniem na przelew z zusu...ale kto wie, czy w czasie weekendu we Wrocku nie dam się ponieść szaleństwu zakupów
|
|
|
|
#3043 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=yolanda9;16304045]o rany
nie boisz się, ze nie zdążysz??no trochę się boję ale nie mam wyjścia...... a zakupki super
|
#3044 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Sliczny brzuszek ![]() Cytat:
![]() Witaj ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- A ja wczoraj odwiedziłam koleżankę która rodziła w listopadzie i jak zwykle dowiedziałam się wielu ciekawych rzeczy. Wylądowała w szpitalu z zatruciem ciążowym i zamiast zaraz robić jej cesarkę to kazali jej rodzić naturalnie podając wcześniej kroplówkę na wywołanie po czym po kilku godzinach męczenia się położyli ją na stół i cieli. Niby już wszystko dobrze a tu następnego dnia ponownie ją otwierają bo coś jest nie tak ![]() Jednym słowem też będę musiała jechać 50 km do szpitala rodzić bo w tym moim to na pewno nie urodzę
|
|||
|
|
|
#3045 | |||
|
Konto usunięte
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16278898]
nie zamartwiaj się, wszystko będzie dobrze. ![]() ...[/QUOTE] Cytat:
![]() Cytat:
-a o dzieciach myśleliście? -nie myśleliśmy... no i są... ![]() Cytat:
a ja trochę się martwic zaczynam... a przynajmniej zastanawiac... bo mnie różne części ciała swędzą, ale to się nie zaczęlo w ciąży. mam azs, więc swędzenie łapek, ramion, brzucha to normalka i nauczyłam się to ignorować. ale teraz chyba zapytam lekarza... ta cholestaza daje jeszcze jakieś objawy? a wczoraj byliśmy u ginki na kontroli z wynikami i wszystko super, przytyłam od początku jakieś 4 kg, wyniki świetne, tylko maleństwo się irytowało jak chcieliśmy posłuchać serduszka... popikało tylko przez chwilkę i się schowało. a za 11 dni wreszcie usg no i wczoraj zaczęliśmy 19 tydzień
|
|||
|
|
|
#3046 |
|
Zakorzenienie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1630626 9]
a ja trochę się martwic zaczynam... a przynajmniej zastanawiac... bo mnie różne części ciała swędzą, ale to się nie zaczęlo w ciąży. mam azs, więc swędzenie łapek, ramion, brzucha to normalka i nauczyłam się to ignorować. ale teraz chyba zapytam lekarza... ta cholestaza daje jeszcze jakieś objawy? [/QUOTE] Czasem daje, czasem nie daje. Może zrobić sobie z krwi: Alat, Aspat, Fosfatazę Alkaliczną, GGTP i bilirubinę. Te enzymy skaczą przy cholestazie. Ty też z AZS? Rany, jak się jak się przez to boję, że moje dziecko będzie alergiczne... :/ |
|
|
|
#3047 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ano z azs... do tego mam niezły komplet alergii wziewnych - latem bez antyhistaminek i kropelek do oczu żyć nie potrafię . i też się bardzo boję. na szczęście mój tż zupełnie niealergiczny, więc pocieszam się że chyba daje to jakieś nadzieje... |
|
|
|
|
#3048 |
|
Zakorzenienie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1630651 6]
ano z azs... do tego mam niezły komplet alergii wziewnych - latem bez antyhistaminek i kropelek do oczu żyć nie potrafię . i też się bardzo boję. na szczęście mój tż zupełnie niealergiczny, więc pocieszam się że chyba daje to jakieś nadzieje...[/QUOTE] Nieźle... A teraz dajesz radę bez leków? Mój mąż też niealergiczny, ale i tak mam stracha, bo podobno już sam AZS u jednego tylko rodzica daje 40% szans na alergiczne dziecko. Oby się udało, też na to liczę. |
|
|
|
#3049 |
|
Zakorzenienie
|
Yolanda zakochałam się w tych ciuszkach
Jak we wtorek pójdę na wizytę to nie ma mocnych, jak się tylko wreszcie nasza dzidzia ujawni wyciągam M na choć malusie zakupki. Nie miałam pojęcia że w tesco można takie ciuszki kupić dla dzidzia. Najgorsze że mój M mnie stopuje chce żebym poczekała do 30 tyg i na razie spróbowała myśleć o remoncie to mi szybciej zleci ale nie ma szans nie wytrzymam Większość z tych ciuszków jest jak widac na chłopca bo taka była pierwsza wersja, ale zobaczymy co ginek powie teraz
Edytowane przez olivka_7 Czas edycji: 2010-01-07 o 12:12 |
|
|
|
#3050 |
|
Zakorzenienie
|
i dalsza część...
|
|
|
|
#3051 |
|
Zakorzenienie
|
Sporządziłam wczoraj spis zakupków dzidziusiowych
|
|
|
|
#3052 |
|
Zadomowienie
|
Super ciuszki Olivko
|
#3053 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Swoje pierwsze dziecko rodziłam mając 24 lata, ale to były inne czasy ![]() Cytat:
Witaj i gratuluję chłopczyka Fajny brzusio ![]() Świetne zakupy. Spodnie super, a bluzeczka Witaj ![]() Super!! Brzusio śliczny. Cytat:
Dopiero jakieś 10 minut przed końcem zaczęłam się wiercić. olivka, super ciuszki. Odnośnie alergii - mój mąż jest alergikiem i syn po nim. Kiedyś słyszałam, że alergię dziedziczy się po matce ...ale nie jestem alergiczką, chociaż czasem mam wrażenie, że jestem. Robiłam sobie testy, ale nic nie wyszło.No i jestem na zwolnieniu. Poszłam dzisiaj do lekarza, bo ta cholerna rwa mnie wczoraj wieczorem dobiła
http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2010-01-07 o 12:24 |
|||
|
|
|
#3054 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- Poz. 4 boska. Jak to mówi mój mąż - z kieszenią na klocki. ![]() ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- Cytat:
U mnie to się nie sprawdza w otoczeniu. Moja ciotka alergiczka ma zdrową córkę. Druga zdrowa ma córkę alergiczną. Mój mąż ma syna z 1go małżeństwa, syn zdrowy, a ex żona alergik. Ja też mam testy ujemne. A kicham od suchego, gorącego powietrza i drapię się do krwi po pomidorach. Może Tobie jak mnie, zrobili zestaw podstawowych testów i mieli resztę w nosie? Cytat:
Chyba bym zdechła jakbym miała na czymś wisieć. Ja się nawet w łóżku przeciągnąć nie mogę, bo brzuch cierpi jakby miał za mało mięśnia i skóry...
|
|||
|
|
|
#3055 |
|
Zakorzenienie
|
No na klocki
![]() Zmykam na chwilkę muszę poszukać wymiarów kołyski, materacyka do niej i looknąć jaki jest wybór pościeli kołyskowych mam nadzieję że taki sam jak łóżeczkowych ![]() A no i sako muszę znaleźć. Zamierzamy kupic do salonu 2 zamiast foteli, mamy sofę na której max 4 os siądą i zamiast foteli będziemy mieli sako pod kolor tylko takie większe. I w razie czego jeden pójdzie do sypialni żeby mi się wygodnie siedziało przy karmieniu.
Edytowane przez olivka_7 Czas edycji: 2010-01-07 o 12:42 |
|
|
|
#3056 |
|
Zakorzenienie
|
Olivko - a umiesz z tego wstać?
Bo ja próbowałam u znajomych, teraz z brzuszkiem i nie umiem.
|
|
|
|
#3057 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zwisam, ale długo się nie utrzymam ![]() Cytat:
...a teraz idę trochę powisieć
http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2010-01-07 o 12:54 |
||
|
|
|
#3058 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wczorajszy obiad u tesciów udal sie, a nasz maluszek otrzymal pierwsze prezenciki od Trzech Króli ( taka tradycja, prezenty nie od Mikolaja)... A dzisiaj rano o 6 zadzwonila moja mama i dala mi wspaniala wiadomosc, o 5.30 rano urodzila sie moja bratanica, 3060g i 54 cm..obydwie. mama i córcia czuja sie swietnie, a mój brat po prostu poplakal sie z radosci ![]() na fotkach: pierwsze prezenciki, mój wypiek srodowy...fotki malej jeszcze nie otrzymalam ale tylko jak mi przesla to tez sie pochwale dzidzia
Edytowane przez marhalczar Czas edycji: 2010-01-07 o 13:16 |
|
|
|
|
#3059 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Własnie je oglądaliśmy.. Zamierzamy kupić 2 worki po 220 litrów.. Tylko kurde koloru nie ma takiego jak chcieliśmy ![]() Na widok Twego wypieku ślinka mi poleciała..
Edytowane przez kardashi Czas edycji: 2010-01-07 o 13:35 |
|
|
|
|
#3060 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:30.

)[/QUOTE]
..

jak wpisałam swój wzrost i wagę sprzed ciąży.
Jadłam, jadłam, jadłam... a i tak dwa lata minęło nim doszłam do 47kg. 
Pewnie przez święta...
(była jakas wyprzedaż i za każdą dałam 5 zł, jedna jest na 3 miesiące a druga na 6
na szczęście w naszych czasach raczej to nie mogłoby się wydarzyć 

...ale nie jestem alergiczką, chociaż czasem mam wrażenie, że jestem. Robiłam sobie testy, ale nic nie wyszło.
Zamierzamy kupić 2 worki po 220 litrów.. Tylko kurde koloru nie ma takiego jak chcieliśmy