Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. II :-) - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-07, 09:17   #3031
Marta1122
Rozeznanie

Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. II :-)

[QUOTE=kumkura;16304283
A dzisiaj bedzie dzień kulturalny...hehe, idziemy wreszcie na Avatar! Tylko ciekawe jak wysiedzę 161 minut w fotelu...
Pozdrawiam kochane i zyczę udanego dnia)[/QUOTE]

polecam Avatara!! ja wysiedziałam z moimi bolacymi plecami to ty też dasz rade.
wpadlam sie pochwalic że bratowa wczoraj w nocy urodziła synka,jest cudowny kochaniutki i w ogole najj. miala szybki dosyc poród.ehh zazdrosze jej i juz zaczęlam mieć stresa..

niunia jest z nami!:confuse d:

8.08.2009 10 rocznica znajomości i nasz ślub
Marta1122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 09:21   #3032
Rybulka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yolanda9 Pokaż wiadomość
(...)
Bardzo fajny brzuszek...taki spiczasty...jak na dziewczynkę
(...)
Jakoś tak ostatnio mam przeczucie, że będzie dziewczynka
My też się musimy zapisać na szkołę rodzenia... Mam nadzieję, że TŻ się nie rozmyślił

Ciuszki przepiękne
Rybulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 09:50   #3033
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
A
Kojarzymy. Z nim jest wszystko ok. To nie jest Wizażanka. To ktoś z administracji - taka zachęta do wrzucania przepisów. Wydumali, żeby coś było tam w ogóle i tak wrzucają do teraz... Zauważ, że nie ma go w rankingu wcale.
aha, to już wszystko jasne.

Cytat:
Napisane przez lucja26_wroc Pokaż wiadomość
Już od jakiegoś czasu śledzę wasze forum, tylko zawsze było mi jakoś tak nie po drodze żeby się zapisać. Ja mam termin na 26 maja .
Po ostatnim USG lekarka stwierdziła, że na 99% będzie chłopak- czyli tak jak chciałam
witaj.
gratki za chłopaka.
podaj, proszę, pełne dane do listy na pierwszej stronie, to zaraz Cię dopiszę.

Cytat:
Napisane przez Rybulka Pokaż wiadomość
Po mamusi ma charakterek
Oj tak, miałam niedowagę przed ciążą, także zamierzam sobie zostawić przynajmniej 5 kilogramów po ciąży Wskaźnik BMI wskazał mi na "wychudzenie" jak wpisałam swój wzrost i wagę sprzed ciąży.
ja też przed pierwszą ciążą miałam : "wychudzenie", chciałam po ciąży kilka kg sobie zostawić, i dupa...- po ciąży tak schudłam, że do 42kg spadłam i wyglądałam dziwacznie, i wszystko mi z dupy spadało, na cyckach wisiało. Jadłam, jadłam, jadłam... a i tak dwa lata minęło nim doszłam do 47kg. Ciekawe jak teraz będzie.

Cytat:
Napisane przez ellai Pokaż wiadomość
ellai (22.04.1986) - t.p. 05 maj - Nadia \ Liliana

O to chodziło?
dokładnie. już jesteś na liście.

Cytat:
Napisane przez majkaAD78 Pokaż wiadomość
Ja w Pol. poszłam do kuzyna ginekologa i nakazałam zrobic dokładny podgląd malego przez godzine prawie podglądaliśmy kazda część jego ciałka, nie ma watpliwości ,że facet, rozkładał nogi jak na zawołanie

Cytat:
Napisane przez iza240 Pokaż wiadomość
A ja muszę sie pochwalić moimi ciązowymi zakupami
spodnie wyglądają ślicznie. pokaż je na sobie.

Cytat:
Napisane przez kociakowa Pokaż wiadomość
Moglabym dolaczyc....?? termin mam na 20 maja 2010...
witaj,
jasne, że możesz, podaj tylko, proszę, pełne dane do listy na pierwszej stronie.

Cytat:
Napisane przez ona1981 Pokaż wiadomość
Dziś miałam wizytę, wszystko ok Tylko znowu się czepiał wagi, dwa i pół kilo przybrałam od ostatniej wizyty Pewnie przez święta...
tzn. za szybko tyjesz?

Cytat:
No i na koniec chwale się zakupami
wszystko ekstra.
Ja uderzam na zakupy w niedzielę z rana.

Cytat:
Napisane przez kumkura Pokaż wiadomość
Tak wczoraj w nocy sie zastanawiałam z TŻ nad płcia naszego bobasa..jakos tak wyczuwam kobietkę...no i wywiązała się spora dyskusja- nad imieniem oczywiscie dorotka juz mniej nam sie podoba..teraz jestesmy pod urokiem Agatki i Zosi...Jak to sie szybko zmienia!!
wszystkie wymienione przez Ciebie imiona ładne. A naj... jest Agatka.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 10:02   #3034
yolanda9
Zadomowienie

Kropko, bluzy zakupiłam akurat w Realu (była jakas wyprzedaż i za każdą dałam 5 zł, jedna jest na 3 miesiące a druga na 6 )
Też polecam film "Oszukana", ostatnio oglądałam i jestem pod wrażeniem a dodatkowo w szoku, jak można tak traktować ludzi i wmawiać pewne rzeczy... trochę to przerażające na szczęście w naszych czasach raczej to nie mogłoby się wydarzyć Trocęe piszę może niejasno, ale nie chcę zdradzać fabuły
Cytat:
Napisane przez Marta1122 Pokaż wiadomość
polecam Avatara!! ja wysiedziałam z moimi bolacymi plecami to ty też dasz rade.
dokładnie! ja byłam w niedziele na tym filmie z bolącymi plecami...ale film tak wciągający, że nie czuje się jego długości ani bólu pleców Polecam!
Cytat:
Napisane przez Marta1122 Pokaż wiadomość
wpadlam sie pochwalic że bratowa wczoraj w nocy urodziła synka,jest cudowny kochaniutki i w ogole najj. miala szybki dosyc poród.ehh zazdrosze jej i juz zaczęlam mieć stresa..
Gratuluje Ciociu

Cytat:
Ciuszki przepiękne
Dzięki

yolanda9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 10:17   #3035
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Kropko, bluzy zakupiłam akurat w Realu (była jakas wyprzedaż i za każdą dałam 5 zł, jedna jest na 3 miesiące a druga na 6 )
Jak nie Smyk to Real, którego też w okolicy nie mam. No muszę do tego Zabrza i koniec.

Cytat:
Też polecam film "Oszukana", ostatnio oglądałam i jestem pod wrażeniem a dodatkowo w szoku, jak można tak traktować ludzi i wmawiać pewne rzeczy... trochę to przerażające na szczęście w naszych czasach raczej to nie mogłoby się wydarzyć Trocęe piszę może niejasno, ale nie chcę zdradzać fabuły
Przerażające.
Ja patrzyłam jak ta pani z policją rozmawia i podziwiałam jej spokój. Mnie by dużo szybciej zamknęli w jakimś zakładzie, oczy bym temu ciulasowi wydrapała bez namysłu...

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 10:40   #3036
kardashi
Zakorzenienie

Kroopko nie jedyna.. Ja nie mam w pobliżu ani Smyka, ani 5 10 15, ani nawet ciuszków w Tesco. O Realu nie wspomne w przyszłym tygodniu jadę do warszawy wiec tam wstąpię to smyka Może jakieś te pajace ładne będą

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 10:46   #3037
Rybulka
Zakorzenienie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16304743](...)
ja też przed pierwszą ciążą miałam : "wychudzenie", chciałam po ciąży kilka kg sobie zostawić, i dupa...- po ciąży tak schudłam, że do 42kg spadłam i wyglądałam dziwacznie, i wszystko mi z dupy spadało, na cyckach wisiało. Jadłam, jadłam, jadłam... a i tak dwa lata minęło nim doszłam do 47kg. Ciekawe jak teraz będzie.
(...)[/QUOTE]

No ja przed ciążą przy wzroście 168 cm ważyłam 47 kg. Mam nadzieję, że nie spadnie mi waga jeszcze poniżej te 47, bo chyba poproszę TŻa, żeby mnie tuczył jak gęś
Rybulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 10:52   #3038
lucja26_wroc
Raczkowanie

[QUOTE=yolanda9;16304887]
Też polecam film "Oszukana", ostatnio oglądałam i jestem pod wrażeniem /QUOTE]

Zgadzam się w pełni. Po tym filmie, aż strach pomyśleć do czego zdolny jest system i ludzie mający w rękach władze...
Ja ze swojej strony mogę wam polecić filmy "Dorian Gray" oraz "Mary i Max". Oba rewelacyjne-do obejrzenia wyłącznie z partnerem(nio chyba ze ktoś lubi płakac do poduszki).

Dane: lucja26_wroc (14.06.1984) - t.p. 26.05.2010 Borys Aleksander

iza240 nie przejmuj sie na razie swoją wagą - dopóki z dzieciaczkiem wszystko ok nie warto zaprzątać sobie tym głowy. Ja w 15 tygodniu ważyłam 43 kg przy wzroście 160 cm i szalałam z niepokoju (dodam, że wagę 43 kg mam odkąd ukończyłam liceum i żadne diety "tuczace" nie pomagały mi przytyć). Na szczęscie moja Pani doktor mnie uspokoiła i stwierdziła że jeszcze przyjdzie czas na tycie i brzuszek. I jak powiedziała tak się stało Dzisiaj rano stanęłam na wagę i pokazało mi 45,5 kg (a brzuszek mam taki, że ze wzdęciem tego nikt nie pomyli). U Ciebie na pewno będzie podobnie- tylko trzymaj się systemu 5 posiłków dziennie i dużo węglowodanów i mięsa. Bo na samych owocach to nie przytyjesz.
Trzymam za ciebie kciuki.
lucja26_wroc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 10:59   #3039
araczki
Zadomowienie

Dzien dobry
Wczoraj mielismy wolny dzien z okazji Swieta Trzech Kroli a dzisiaj po pryjsciu do pracy przywitaly nas rozwalone drzwi i balagan w biurze. Juz trzeci taz w przeciagu niecalego roku wlamano sie do biur na naszym pietrze.
Bez sensu.

Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość
Araczki od kiedy ty jestes za stara??
A ja sie nie zgadzam , polski stereotym mezatki- masz 20 lat musisz szukac meza bo zostaniesz stara panna i tak do 25 lat pasuje juz 2 dzieci odchowac ! Wyszlam za maz majac 24 lata i nie wglowie mi byly dzieci , wyjechalam do pracy z mezem , wybudowalam dom i cieszylam sie zyciem , obiecalam sobie , ze czas do trzydziestki jest tylko dla mnie i pieluchy mi go nie przeslonia , dla niektorych bylam wielka egoistka bo wolalam poleciec na wakacje niz miec dziecko , ale niczego nie zaluje a wspomnienia zostana mi na lata . Dalej planuje gdzie jeszcze polece , niech tylko troche malego odchowam w wieku 28 lat stwierdzilam , ze moze juz czas na dziecko ale chyba podswiadomie jeszcze go nie chcialam i tak nam zeszly staranka do trzydziestki kiedy to juz myslalam o in vitro , a tu pach !! I teraz juz wiem dla czego dopiero teraz , przeciez chcialam dziecko po trzydziestce Niczego nie zaluje i planuje , miec jeszcze jedno lub 2 mysle ze tak do 38 -ki sie wyrobie . W Ameryce jest teraz moda na dzieci po 40stce i nikt nie robi z tego zadnego halo jak u nas , ja sie czuje mlodo i dopiero sie rozkrecam tylko mam zal do niektorych ktozy bezmyslnie mnie oceniaja , ze dziecko bedzie z babcia do szkoly chodzic albo ze tyle czasu nie bylam w ciazy to pewnie chora , nie moze itp. podziwiam ludzka glupote i zacofanie . Mysle , ze jesli nie ma medycznych przeciwskazan mozna cieszyc sie maciezynstwem do 40stki lub dluzej . Kobiety teraz stawiaja na kariere pozniej dzieci , ja sama nie lubilam nigdy dzieci i nie wiem jak to bedzie jak urodze - licze po prostu na duza dawke instynktu i milosci maciezynskiej
Zgadzam sie z Twoim podejscie w 100%
Bywa, ze czuje sie za stara biorac pod uwage kolezanki, ktore maja juz naprawde spore dzieci a tak poza tym zdecydowalam sie na dziecko w czasie kiedy oboje z mezem uwazalismy za najbardziej wlasciwy dla nas. Troche to zajelo nam czasu ale widocznie tak mialo byc
Zreszta mieszkam w Finlandii obecnie i tutaj nie czuje presji posiadania dzieci przed 30. Zadnej
Tez mialam rozne inne priorytety wczesniej i nieczego nie zaluje. Taki byl moj wybor. Za maz wyszlam w wieku 30 lat i tez nie chcialam miec dzieci od razu po slubie..
´Teraz tez nie zamierzam rezygnowac z "zycia" chce sie realizowac i zyc jak dotychczas (w miare mozliwosci).
Czuje sie swietnie i dzieki za to
I dzieki za fajnego, pozytywnego maila

Cytat:
Napisane przez marhalczar Pokaż wiadomość
No ,a teraz to juz spadam do sklepu aby dokupic skladniki na typowe ciasto drozdzowe na dzien jutrzejszy,...pierwszy raz go bede robic, mam nadzieje, ze sie uda!!!

Oto one.............
wyglada smakowicie

Cytat:

Swietne Zaszalalas

AAA i witam mamuski, ktore do nas dolaczyly

Milego dnia aja ide nadrobic zaleglosci.

körö körö kirkkoon
araczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 11:05   #3040
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

lucja26_wroc, dopisałam Cię do listy.
Kurcze, widzę, że aż 5 mamusiek na liście ma dla chłopca jako propozycję imienia - Aleksander. - tak jak ja sobie umyśliłam.
Chyba trzeba inne imię wymyślić....
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 11:12   #3041
lucja26_wroc
Raczkowanie

Spokojnie u mnie Aleksander będzie jako drugie imię Na pierwsze będzie Borys.
lucja26_wroc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 11:16   #3042
margo80
Zakorzenienie

przyłączam się do powitań dla nowych mamusiek i zachwytów nad ciuszkami, które tu pokazujecie. jeszcze trochę i przestanę być taka wstrzemięźliwa choć niestety na razie ogranicza mnie brak kasy na koncie spowodowany oczekiwaniem na przelew z zusu...
ale kto wie, czy w czasie weekendu we Wrocku nie dam się ponieść szaleństwu zakupów

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 11:23   #3043
tygrysek99
Raczkowanie

[QUOTE=yolanda9;16304045]o rany nie boisz się, ze nie zdążysz??

no trochę się boję
ale nie mam wyjścia......

a zakupki super
Stary 2010-01-07, 11:30   #3044
cate_
Zadomowienie

Cytat:
Witam wszystkie Mamusie Majowo-Czerwcowe!

Już od jakiegoś czasu śledzę wasze forum, tylko zawsze było mi jakoś tak nie po drodze żeby się zapisać. Ja mam termin na 26 maja .
Po ostatnim USG lekarka stwierdziła, że na 99% będzie chłopak- czyli tak jak chciałam
Bąbel przyjął "pozycję ginekologiczną" więc o pomyłce raczej nie ma mowy.
Buziaki dla wszystkich oczekujących.
Witaj i gratuluj chlopca
Cytat:

A tutaj nasze zdjęcia z dzisiaj
Sliczny brzuszek
Cytat:
Napisane przez majkaAD78 Pokaż wiadomość
Ja w Pol. poszłam do kuzyna ginekologa i nakazałam zrobic dokładny podgląd malego przez godzine prawie podglądaliśmy kazda część jego ciałka, nie ma watpliwości ,że facet, rozkładał nogi jak na zawołanie
Gratuluje syneczka
Cytat:
Witajcie

Witaj
Cytat:

Cytat:
i jeszcze hehe

PS. te bodziaki z krótkim rękawem to kupiłam w komplecie- 5 szt, i pajacyki były w komplecie - 3 szt

a na koniec jeszcze brzuś z wczoraj
Ciuszki super, a male buciki to uwielbiam No i brzuszek tez fajny

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

A ja wczoraj odwiedziłam koleżankę która rodziła w listopadzie i jak zwykle dowiedziałam się wielu ciekawych rzeczy. Wylądowała w szpitalu z zatruciem ciążowym i zamiast zaraz robić jej cesarkę to kazali jej rodzić naturalnie podając wcześniej kroplówkę na wywołanie po czym po kilku godzinach męczenia się położyli ją na stół i cieli. Niby już wszystko dobrze a tu następnego dnia ponownie ją otwierają bo coś jest nie tak

Jednym słowem też będę musiała jechać 50 km do szpitala rodzić bo w tym moim to na pewno nie urodzę
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 11:37   #3045
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9
Konto usunięte

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16278898]
nie zamartwiaj się, wszystko będzie dobrze. nieważny tort, nieważna fryzura, ważne , żeby "żyli długo i szczęśliwie".
...[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
...

Wszystko będzie dobrze, nie zamartwiaj się ( wiem, łatwo mówić )
...
dzięki, już się nie zamartwiam
Cytat:
Napisane przez cate_ Pokaż wiadomość
...
Ja tam jestem za tym by przed ślubem bo wtedy bez problemu się udaje a po ślubie to już różnie jest

...
skecz ani mru mru mi się przypomniał...
-a o dzieciach myśleliście?
-nie myśleliśmy... no i są...

Cytat:
Napisane przez sparkly Pokaż wiadomość
...
No i niestety potwierdziły się wcześniejsze przypuszczenia - przyczepiła się do mnie cholestaza
Teraz raz w tygodniu czekają mnie badania krwi. Biorę witaminę K, kwas ursodezoksycholowy oraz leki antyhistaminowe. Strasznie się boję o nasze dziewczyny, bo to cholerstwo może się baaardzo źle skończyć. Ale pocieszam się, że jestem pod opieką, kontrolą i mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.

Dziewczyny NIE BAGATELIZUJCIE ŻADNEGO SWĘDZENIA W CIĄŻY.
będzie dobrze, na pewno.

a ja trochę się martwic zaczynam... a przynajmniej zastanawiac... bo mnie różne części ciała swędzą, ale to się nie zaczęlo w ciąży. mam azs, więc swędzenie łapek, ramion, brzucha to normalka i nauczyłam się to ignorować. ale teraz chyba zapytam lekarza... ta cholestaza daje jeszcze jakieś objawy?

a wczoraj byliśmy u ginki na kontroli z wynikami i wszystko super, przytyłam od początku jakieś 4 kg, wyniki świetne, tylko maleństwo się irytowało jak chcieliśmy posłuchać serduszka... popikało tylko przez chwilkę i się schowało. a za 11 dni wreszcie usg

no i wczoraj zaczęliśmy 19 tydzień
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 11:47   #3046
kropka75
Zakorzenienie

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1630626 9]
a ja trochę się martwic zaczynam... a przynajmniej zastanawiac... bo mnie różne części ciała swędzą, ale to się nie zaczęlo w ciąży. mam azs, więc swędzenie łapek, ramion, brzucha to normalka i nauczyłam się to ignorować. ale teraz chyba zapytam lekarza... ta cholestaza daje jeszcze jakieś objawy?
[/QUOTE]
Czasem daje, czasem nie daje.

Może zrobić sobie z krwi: Alat, Aspat, Fosfatazę Alkaliczną, GGTP i bilirubinę. Te enzymy skaczą przy cholestazie.

Ty też z AZS? Rany, jak się jak się przez to boję, że moje dziecko będzie alergiczne... :/

Stary 2010-01-07, 11:51   #3047
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9
Konto usunięte

Cytat:
Czasem daje, czasem nie daje.

Może zrobić sobie z krwi: Alat, Aspat, Fosfatazę Alkaliczną, GGTP i bilirubinę. Te enzymy skaczą przy cholestazie.

Ty też z AZS? Rany, jak się jak się przez to boję, że moje dziecko będzie alergiczne... :/
chyba się pokuszę o te badania...

ano z azs... do tego mam niezły komplet alergii wziewnych - latem bez antyhistaminek i kropelek do oczu żyć nie potrafię . i też się bardzo boję. na szczęście mój tż zupełnie niealergiczny, więc pocieszam się że chyba daje to jakieś nadzieje...
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 12:09   #3048
kropka75
Zakorzenienie

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1630651 6]
ano z azs... do tego mam niezły komplet alergii wziewnych - latem bez antyhistaminek i kropelek do oczu żyć nie potrafię . i też się bardzo boję. na szczęście mój tż zupełnie niealergiczny, więc pocieszam się że chyba daje to jakieś nadzieje...[/QUOTE]
Nieźle... A teraz dajesz radę bez leków?

Mój mąż też niealergiczny, ale i tak mam stracha, bo podobno już sam AZS u jednego tylko rodzica daje 40% szans na alergiczne dziecko.

Oby się udało, też na to liczę.

Stary 2010-01-07, 12:10   #3049
olivka_7
Zakorzenienie

Yolanda zakochałam się w tych ciuszkach normalnie boskie
Jak we wtorek pójdę na wizytę to nie ma mocnych, jak się tylko wreszcie nasza dzidzia ujawni wyciągam M na choć malusie zakupki. Nie miałam pojęcia że w tesco można takie ciuszki kupić dla dzidzia. Najgorsze że mój M mnie stopuje chce żebym poczekała do 30 tyg i na razie spróbowała myśleć o remoncie to mi szybciej zleci ale nie ma szans nie wytrzymam a póki co wkleję wam moje dotychczasowe zdobycze allegrowe Większość z tych ciuszków jest jak widac na chłopca bo taka była pierwsza wersja, ale zobaczymy co ginek powie teraz

Kornelcia

ZĘBALE

Edytowane przez olivka_7
Czas edycji: 2010-01-07 o 12:12
olivka_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 12:11   #3050
olivka_7
Zakorzenienie

i dalsza część...

Kornelcia

ZĘBALE
Stary 2010-01-07, 12:13   #3051
olivka_7
Zakorzenienie

Sporządziłam wczoraj spis zakupków dzidziusiowych

Kornelcia

ZĘBALE
Stary 2010-01-07, 12:18   #3052
araczki
Zadomowienie

Super ciuszki Olivko Pierwsze niebieski dresy i zielone ubranko wymiata jak dla mnie

körö körö kirkkoon
araczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 12:20   #3053
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:
Napisane przez annLee Pokaż wiadomość

co do późniejszej ciąży to chyba teraz taki ogólny trend i większość pierworódek jest w okolicy/po 30tce
i przeważnie na 1 dziecku się nie kończy
zobaczycie jak za 2lata posypią się następne-nawet jeśli teraz zakładają,ze więcej dzieci nie planują
wiem co piszę-sama tak myślałam
Też coś o tym wiem Swoje pierwsze dziecko rodziłam mając 24 lata, ale to były inne czasy

Cytat:
Napisane przez tygrysek99 Pokaż wiadomość
25 km to pikuś ja planuję 120 i zastanawiam się czy zdążę gdyby mnie na szybcika wzięło....ale to jeszcze tyle czasu
jutro wizyta -też wyprawa bo 120 km muszę się telepać autkiem ale na szczęście z TŻetem
Jak dobrze, że ja pod nosem mam 2 szpitale.

Cytat:
Witam wszystkie Mamusie Majowo-Czerwcowe!

.
Witaj i gratuluję chłopczyka

Cytat:

A tutaj nasze zdjęcia z dzisiaj
Fajny brzusio

Cytat:
Napisane przez iza240 Pokaż wiadomość
A ja muszę sie pochwalić moimi ciązowymi zakupami
Świetne zakupy. Spodnie super, a bluzeczka

Cytat:
Witajcie

Witaj

Cytat:
Super!!

Cytat:

a na koniec jeszcze brzuś z wczoraj
Brzusio śliczny.

Cytat:
Napisane przez kumkura Pokaż wiadomość
A dzisiaj bedzie dzień kulturalny...hehe, idziemy wreszcie na Avatar! Tylko ciekawe jak wysiedzę 161 minut w fotelu...
Pozdrawiam kochane i zyczę udanego dnia)
Też się bałam, że nie wysiedzę, ale twardzielka byłam Dopiero jakieś 10 minut przed końcem zaczęłam się wiercić.

olivka, super ciuszki.

Odnośnie alergii - mój mąż jest alergikiem i syn po nim. Kiedyś słyszałam, że alergię dziedziczy się po matce ...ale nie jestem alergiczką, chociaż czasem mam wrażenie, że jestem. Robiłam sobie testy, ale nic nie wyszło.

No i jestem na zwolnieniu. Poszłam dzisiaj do lekarza, bo ta cholerna rwa mnie wczoraj wieczorem dobiła Dostałam na razie 2 tygodnie zwolnienia. Oczywiście nic zażywać nie można, jedynie paracetamol. Mam zwisać na drążku ( takowy posiadam na szczęście ), masować bolące miejsce ( pomaga na chwilę ) i czekać aż przejdzie. Moją kuzynkę 2 miesiące trzymało

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.

Edytowane przez bydgoszczanka
Czas edycji: 2010-01-07 o 12:24
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 12:29   #3054
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olivka_7 Pokaż wiadomość
...a póki co wkleję wam moje dotychczasowe zdobycze allegrowe Większość z tych ciuszków jest jak widac na chłopca bo taka była pierwsza wersja, ale zobaczymy co ginek powie teraz
Urocze te szmateczki, zwłaszcza 1 i 4 poz. w drugim rzędzie - śliczne.

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Cytat:
i dalsza część...
Poz. 4 boska. Jak to mówi mój mąż - z kieszenią na klocki.

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Cytat:
Odnośnie alergii - mój mąż jest alergikiem i syn po nim. Kiedyś słyszałam, że alergię dziedziczy się po matce ...ale nie jestem alergiczką, chociaż czasem mam wrażenie, że jestem. Robiłam sobie testy, ale nic nie wyszło.
Tej teorii nie znam.

U mnie to się nie sprawdza w otoczeniu. Moja ciotka alergiczka ma zdrową córkę. Druga zdrowa ma córkę alergiczną. Mój mąż ma syna z 1go małżeństwa, syn zdrowy, a ex żona alergik.

Ja też mam testy ujemne. A kicham od suchego, gorącego powietrza i drapię się do krwi po pomidorach.

Może Tobie jak mnie, zrobili zestaw podstawowych testów i mieli resztę w nosie?

Cytat:
No i jestem na zwolnieniu. Poszłam dzisiaj do lekarza, bo ta cholerna rwa mnie wczoraj wieczorem dobiła Dostałam na razie 2 tygodnie zwolnienia. Oczywiście nic zażywać nie można, jedynie paracetamol. Mam zwisać na drążku ( takowy posiadam na szczęście ), masować bolące miejsce ( pomaga na chwilę ) i czekać aż przejdzie. Moją kuzynkę 2 miesiące trzymało
I zwisasz?
Chyba bym zdechła jakbym miała na czymś wisieć. Ja się nawet w łóżku przeciągnąć nie mogę, bo brzuch cierpi jakby miał za mało mięśnia i skóry...

Stary 2010-01-07, 12:39   #3055
olivka_7
Zakorzenienie

No na klocki część z tych ciuszków to większe rozmiary ta biała kurteczka to taka na 3-6 mies czyi akurat

Zmykam na chwilkę muszę poszukać wymiarów kołyski, materacyka do niej i looknąć jaki jest wybór pościeli kołyskowych mam nadzieję że taki sam jak łóżeczkowych

A no i sako muszę znaleźć. Zamierzamy kupic do salonu 2 zamiast foteli, mamy sofę na której max 4 os siądą i zamiast foteli będziemy mieli sako pod kolor tylko takie większe. I w razie czego jeden pójdzie do sypialni żeby mi się wygodnie siedziało przy karmieniu.

Kornelcia

ZĘBALE

Edytowane przez olivka_7
Czas edycji: 2010-01-07 o 12:42
Stary 2010-01-07, 12:51   #3056
kropka75
Zakorzenienie

Olivko - a umiesz z tego wstać? Bo ja próbowałam u znajomych, teraz z brzuszkiem i nie umiem. Zostałabym tam na wieki, jakby mnie ktoś nie wyjął... Z dzieckiem pewnie też.

Stary 2010-01-07, 12:52   #3057
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:

Ja też mam testy ujemne. A kicham od suchego, gorącego powietrza i drapię się do krwi po pomidorach.

Może Tobie jak mnie, zrobili zestaw podstawowych testów i mieli resztę w nosie?

I zwisasz?
Chyba bym zdechła jakbym miała na czymś wisieć. Ja się nawet w łóżku przeciągnąć nie mogę, bo brzuch cierpi jakby miał za mało mięśnia i skóry...
Być może testy były robione tak jak piszesz.

Zwisam, ale długo się nie utrzymam

Cytat:

I w razie czego jeden pójdzie do sypialni żeby mi się wygodnie siedziało przy karmieniu.
Szukam czegoś do karmienia. Kiedyś miałam taki fajny fotel, ale podczas przeprowadzki oddaliśmy go do cioci na działkę, bo nam do niczego nie pasował. Nie chcę latać z małą do drugiego pokoju na karmienie. Coś trzeba będzie wymyślić.

...a teraz idę trochę powisieć

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.

Edytowane przez bydgoszczanka
Czas edycji: 2010-01-07 o 12:54
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 13:14   #3058
marhalczar
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez araczki Pokaż wiadomość
Dzien dobry
Wczoraj mielismy wolny dzien z okazji Swieta Trzech Kroli a dzisiaj po pryjsciu do pracy przywitaly nas rozwalone drzwi i balagan w biurze. Juz trzeci taz w przeciagu niecalego roku wlamano sie do biur na naszym pietrze.
Bez sensu.

wyglada smakowicie

Milego dnia aja ide nadrobic zaleglosci.
No i tak, bylo smakowite, zostal tylko maly kawalek...

Wczorajszy obiad u tesciów udal sie, a nasz maluszek otrzymal pierwsze prezenciki od Trzech Króli ( taka tradycja, prezenty nie od Mikolaja)...

A dzisiaj rano o 6 zadzwonila moja mama i dala mi wspaniala wiadomosc, o 5.30 rano urodzila sie moja bratanica, 3060g i 54 cm..obydwie. mama i córcia czuja sie swietnie, a mój brat po prostu poplakal sie z radosci

na fotkach: pierwsze prezenciki, mój wypiek srodowy...fotki malej jeszcze nie otrzymalam ale tylko jak mi przesla to tez sie pochwale dzidzia

Edytowane przez marhalczar
Czas edycji: 2010-01-07 o 13:16
marhalczar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 13:27   #3059
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
No na klocki część z tych ciuszków to większe rozmiary ta biała kurteczka to taka na 3-6 mies czyi akurat

Zmykam na chwilkę muszę poszukać wymiarów kołyski, materacyka do niej i looknąć jaki jest wybór pościeli kołyskowych mam nadzieję że taki sam jak łóżeczkowych

A no i sako muszę znaleźć. Zamierzamy kupic do salonu 2 zamiast foteli, mamy sofę na której max 4 os siądą i zamiast foteli będziemy mieli sako pod kolor tylko takie większe. I w razie czego jeden pójdzie do sypialni żeby mi się wygodnie siedziało przy karmieniu.
My też kupujemy Własnie je oglądaliśmy.. Zamierzamy kupić 2 worki po 220 litrów.. Tylko kurde koloru nie ma takiego jak chcieliśmy

Na widok Twego wypieku ślinka mi poleciała..

10.11.12 - zapuszczam włosy

Edytowane przez kardashi
Czas edycji: 2010-01-07 o 13:35
kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 13:41   #3060
cate_
Zadomowienie

Cytat:
...
a póki co wkleję wam moje dotychczasowe zdobycze allegrowe Większość z tych ciuszków jest jak widac na chłopca bo taka była pierwsza wersja, ale zobaczymy co ginek powie teraz
Niebieskie spodenki są ekstra
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości