Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :) - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-07, 18:46   #2461
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :)

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
aaa zapomnialam wam sie pochwalic ze pisalam do naszych slubnych fotografow w sprawie tej sesji ciazowej czy byla by mozliwosc i jaki koszt. no i odpisali ze jak najbardziej a jak dla nas koszt zaden bo bedzie im milo znowu z nami pracowac tak jakos milo nam sie zrobilo bo widac ze par ktorym robia zdjecia nie traktuja przedmiotowo. no i mamy im tylko dac znac kiedy bysmy chcieli zeby przygotowali studio strasznie sie ciesze
To będziecie mieć fajna pamiątkę. Obowiązkowo sie pochwal jak bedziesz już po
Stary 2010-01-07, 19:07   #2462
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
To będziecie mieć fajna pamiątkę. Obowiązkowo sie pochwal jak bedziesz już po
pewnie ze sie pochwale ale kiedy to bedzie planujemy tak maj-czerwiec
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 19:10   #2463
Siala_Bala
Zakorzenienie

Też myślałam o jakimś profesjonalnym uwiecznieniu błogosławionego stanu ale nie wiem czy wyrobie na to finansowo :/

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 19:15   #2464
kociamborek
Raczkowanie

Sliczne są takie sesje ciążowe, świetna pamiątka!
kociamborek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 19:29   #2465
idealnecialo
Zadomowienie

Hej!

A mi sie zdaje ze czuje ruchy dzidzi. Smeranie i łaskotanie. Wczoraj tez poczulam ale olalam i robilam swoje bo myslalam ze mi sie zdaje a dzis po 18 siedze sobie a tu chyba dzidzi.. Doslownie az gilgało od środka!
Zobaczymy w kolejne dni. Powinno byc czuc nadal, coraz czesciej i mocniej. Wtedy bede miala potwierdzenie ze rzeczywiscie to jest to!

Moze bym nie podciagala to pod ruchy.. Ale bylam juz w ciazy, wiem jak to jest. Przedtem 19 tydz. Teraz mam 15, troche predzej ale czytam ze to prawdopodobne szczegolnie przy nast dzieciach (nawet niektore czuly ok 13 tyg..) a dowod na to to sądze ze jest taki ze z dnia na dzien czuc mocniej, wyrazniej, czesciej itp.. Wiec zobaczymy czy nie ciesze sie na prozno .

Zaraz nadrobie was.. tylko chcialam sie pochwalic.. Bo moze to jest to!

A ja wlasnie wcisnam bulke z... jogurtem naturalnym! Nienawidze jogurtow, a nat nie jestem wogole w stanie przełknąć! A tu niespodzianka.. zdziwilam sie ze chce mi sie go i zastanawialam sie czy go otworzyc, czy nie, czy go potem nie wyrzuce, ale wrąbałam .
Super bo moj dentysta mi zapowida ze jak nie bede jesc duzo wapnia w tej ciazy to ie pozegnam z zebami.. :/ i wierze mu. Bo malo jem nabialu itp... a po pierszej ciazy strasznie mi sie zeby posypaly, same kanalowe za kanalowym..

Wiecie co.. nie umiem sie oduczyc siedzenia z noga na nodze :/. WIem ze dzidzi wtedy niedotlenione i ja tez, i ze uciskam na brzuch, i ze niedlugo i tak nie bedzie to mozliwe.. ale ciezko mi:/. Macie moze tez tak?

I mam smaka na kawe od pracu dni.. Pije 1 dziennie słabą rozpuszczalną tescafe z duza iloscia mleka. Teraz wyjatkowo dzis druga.. ale ciagnie mnie jak nie wiem..

Ok ide nadrabiac.. Bo jak zawsze przesadzam z iloscia pisania.
idealnecialo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 20:02   #2466
aniaa22
Zakorzenienie

idealnecialo gratuluje pierwszych ruchow ale ci zazdroszcze
Stary 2010-01-07, 20:11   #2467
idealnecialo
Zadomowienie

WYSLE RATAMI bo inaczej czesc mi nie cytuje wypowiedzi... lepiej po mniej. MOze nikt mnie nie zabije..

Cytat:
Napisane przez Basia84 Pokaż wiadomość
ja mam nastepna wizyte 20 to bedzie 16 tydzien ale lekarka powiedziala ze plec sprawdzaja miedzy 18-20 tygodniem bede musiala cos przekombinowac zeby nie umawiac sie za miesiac tylko za dwa tygodnie moze sie uda. daj znac co tam w brzuszku masz
Ja sie nawet nie pytalam kiedy on moze juz sprawdzic..ale nast raz tez to bedzie juz koniec 16 tyg (15t 6 dz) wiec zapytam ale bym chciala wiedziec...... ze to chlopczyk .

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
Teraz to anatomiczne usg i bede miala druga czesc badan genetycznych, wiec powiedza mi juz w pelni, jak tam wszystko wyglada.
Ja nie wiem.. moze po prostu ten moj nie ma takiego sprzetu.. nic nie wspomina a ja we wt zapomnialam zapytac. Wiem napewno czy wlasnie w Rudzie slaskiej robia takie genetyczne i narządowe.. Ale ginek nic nie mowi, w poprzedniej ciazy inny ginek(ordynator) tez nic nie mowil, nie wiedzialam ze takie cos jest, i nie posylal nigdzie, nie proponował.. moze to nie jest potrzebne kazdemu? MOze tylko gdy jest jakies "zagrozenie"?

Cytat:
Napisane przez eleonoremio Pokaż wiadomość
super że wszystko ok, ja tez miałam tyłozgięcie macicy , długo w tamtej ciąży, teraz chyba tez mam nie? bo to sie chyba nie "naprawia" przy pierwszym badaniu gin nic mi nie powiedziała o tym tyłozgięciu zobaczymy 15 stego, sama sie zapytam, ale krzyż mnie tak boli , nie raz tak złapie że ruszyc się nie można.
Pamietasz do kiedy mialas w poprzedniej ciazy te tylozgiecie?
Wiesz moja mama miala tylozgiecie, urodzila 3 dzieci i nadal je ma. Ja urodzilam 1 i tez nadal mam.. A za to jedna moja znajoma (chyba 11 lat odemnie starsza), ma tez 3 dzieci, a po 1 jej sie macica wyproscila :/ wiec nie mam pojecia jak to jest..

A na necie teraz czytam ze po porodzie wraca do swojej pozycji czy nadal jest tylozgiecie.

Wogole na jakims forum znalazlam taka wypowiedz:
"Jestem w 15 tc. Wczoraj się dowiedziałam od lekarza, ze moja tyłozgięta macica jeszcze się" nie wyprostowała " a już niestety powinna. Kazał mi spać na brzuchu z głowa niżej niż brzuch. Jeżeli sie nadal nie naprostuje to pod całkowitą narkozą będę miała prostowaną.
Czy króraś z was coś takiego miała?
Czy spanie na brzuchu nie szkodzi dziecku?
Czy prostując macicę w narkozie można poronić?
A jak sie nie da naprostować to usuwa się ciąże?"

Nie ma odpowiedzi ale ciekawa sparawa.. Kurcze musze sie zapytac nast razem czy tylozgiecie jezeli nadal nie wyprostowane czy moze zagrazac dziecku..

Moze ktora idzie predzej do gina, ma tylozgiecie i sie zapyta? Bo chyba teraz zwariuje do tego czasu..

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Witajcie kochane.
Byłam wczoraj na wizycie u ginka.
Wszystko w porządku. Fasolka urosła. Widziałam serduszko, które bardzo szybciutko biło. Według USG to 8 tc

Aha... zapomniałabym... Dostałam skierowanie na badania. Spróbuję na część wziąć skierowanie od lekarza rodzinnego. Następna wizyta za 3 tygodnie. Mój ginekolog powiedział, że dopiero wtedy założymy kartę ciąży. Jak to u Was wyglądało z kartą ciąży? Kiedy wasi lekarze ją zakładali?
gratuluje
Hmm ja ok 6 tyg mialam zalozana karte ale "pustą", wiec mozna by powiedziec imie nazwisko i tyle, uzupelniona mialam chyba w 9? sama teraz nie wiem, widze pierwszy wpis 9 tydz, ale chyba juz predzej bylo serdulo. zglupiec mozna.

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
, wzial badanie na cytologie i pogratulowal oficjalnie ciąży
Ah! znow zapomnialam zapytac o cytologie! dzieki za przypomnienie! Musze sobie zapisac, w koncu ostatnia mialam w 2006 przed pierwsza ciaza, to dawno..

Cytat:
Napisane przez pszczolka87 Pokaż wiadomość
Któraś z Was może też taką traumę przeżyła??
Ja bym chyba jej wpier... ale nie miła :/ chyba jej zal, moze sama nie ma dzieci? Bo juz nie wiem.. Grry

Cytat:
wiecie może w którym tygodniu robi się już usg przez brzuszek?
Ja mam niby miec robione na nast wizycie 15tydz 6 dz-czyli koniec 16 tyg. Przez to moje tylozgiecie. Teraz tez jak we wt bylam zrobil dopochwowe, chcial normalne ale zaraz zmienil zdanie, ze jeszcze zrobi takie, bo ta macica tak mocno ejszcze zgieta..

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
18 stycznia ide na przesiewowe ale do jakiegos innego goscia
Kolejna na przesiewowe A ja nie mialam odwagi zapytac we wt..
Stary 2010-01-07, 20:19   #2468
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
dodaje ciuszki sorki za jakość ale robione telefonem i się jeszcze cienie porobiły ;/
wszystko zamówiłam na allegro
1 zdj cały komplet
2 zdj też cały komplet
3 zdj bodziaki też były w komplecie dałam za nie 20 zł a są super jakości
ciuszki sa sliczne a w szegolnosci ten kompet z zyrafka mi sie wszystko co z zyrawka ostatnio podoba

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Ja tez kupiłam Ziajkę a własciwie to mi tz sprezentował, do tej pory smarowałam sie oliwka w żelu johnsona i nic mi nie dolegało.
Dziś zakończył się 13 tydzień i chyba zacznę ja już stosować...albo poczekam jeszcze tydzień coby napewno dzidziolowi nie zaszkodzić.

Ja tez bym sie na niego wypięła jak to już pisała jedna z dziewczyn. Skoro jesteś zła we wszystkim co robisz to niech to sam zrobi lepiej i tyle ale wtedy niech nie ma pretensji, że mu nie pomagasz.
Ja to bym powiedziała "rób sam, widziały gały co brały lub to se zmień" ale to chyba tylko ja jestem taki cham, gbur i prostak

A tak ogólnie to:
byłam wczoraj u mojego gina i zbadał mnie tylko, spojrzał na wyniki badań krwi i moczu i orzekł, że wszystko jest ok. I na wizytę za miesiąc. Na to ja że chciałabym może usg jakieś! No to wymusiłam i na 4 lutego jestem zapisana. Nie robi przesiewowego, twierdzi, że w naszym mieście nie robia nigdzie i że trzeba na własna rękę i polecił jedno miejsce gdzie może mają taki sprzęt
Z leków to niczego mi nie przepisywał a ja sama wykupiłam prenatal (ma w sobie kwas foliowy) i dodatkowo zapijam wapno musujące i magnez.
Czy Was też nie bolą już piersi? Bo mnie od jakiegoś miesiąca już wcale i trochę mnie to dziwi bo chyba powinno się tam wszystko przygotowywać do produkcji...
Z kulinarnych zachcianek to dziś miałam ochotę na kebab.. i jak go zjadłam to stwierdziłam że wcale mi sie go tak nie chciało :P
Za to ostatnio porzuciłam pomidory i wsuwam parówki
kochana w II trymestrze piersi maja to do siebie ze bola mniej lub maga przestac bolec a wroci to w III trymestrze wiec ciesz sie tym stanem bo mnie bola caly czas wrecz bywaja dni ze az pieka

Cytat:
aaa zapomnialam wam sie pochwalic ze pisalam do naszych slubnych fotografow w sprawie tej sesji ciazowej czy byla by mozliwosc i jaki koszt. no i odpisali ze jak najbardziej a jak dla nas koszt zaden bo bedzie im milo znowu z nami pracowac tak jakos milo nam sie zrobilo bo widac ze par ktorym robia zdjecia nie traktuja przedmiotowo. no i mamy im tylko dac znac kiedy bysmy chcieli zeby przygotowali studio strasznie sie ciesze
no to tylko sie cieszysc super i oczywiscie po sesji czekamy na fotki

Cytat:
Napisane przez idealnecialo Pokaż wiadomość
Hej!

A mi sie zdaje ze czuje ruchy dzidzi. Smeranie i łaskotanie. Wczoraj tez poczulam ale olalam i robilam swoje bo myslalam ze mi sie zdaje a dzis po 18 siedze sobie a tu chyba dzidzi.. Doslownie az gilgało od środka!
Zobaczymy w kolejne dni. Powinno byc czuc nadal, coraz czesciej i mocniej. Wtedy bede miala potwierdzenie ze rzeczywiscie to jest to!

Moze bym nie podciagala to pod ruchy.. Ale bylam juz w ciazy, wiem jak to jest. Przedtem 19 tydz. Teraz mam 15, troche predzej ale czytam ze to prawdopodobne szczegolnie przy nast dzieciach (nawet niektore czuly ok 13 tyg..) a dowod na to to sądze ze jest taki ze z dnia na dzien czuc mocniej, wyrazniej, czesciej itp.. Wiec zobaczymy czy nie ciesze sie na prozno .

Zaraz nadrobie was.. tylko chcialam sie pochwalic.. Bo moze to jest to!

A ja wlasnie wcisnam bulke z... jogurtem naturalnym! Nienawidze jogurtow, a nat nie jestem wogole w stanie przełknąć! A tu niespodzianka.. zdziwilam sie ze chce mi sie go i zastanawialam sie czy go otworzyc, czy nie, czy go potem nie wyrzuce, ale wrąbałam .
Super bo moj dentysta mi zapowida ze jak nie bede jesc duzo wapnia w tej ciazy to ie pozegnam z zebami.. :/ i wierze mu. Bo malo jem nabialu itp... a po pierszej ciazy strasznie mi sie zeby posypaly, same kanalowe za kanalowym..

Wiecie co.. nie umiem sie oduczyc siedzenia z noga na nodze :/. WIem ze dzidzi wtedy niedotlenione i ja tez, i ze uciskam na brzuch, i ze niedlugo i tak nie bedzie to mozliwe.. ale ciezko mi:/. Macie moze tez tak?

I mam smaka na kawe od pracu dni.. Pije 1 dziennie słabą rozpuszczalną tescafe z duza iloscia mleka. Teraz wyjatkowo dzis druga.. ale ciagnie mnie jak nie wiem..

Ok ide nadrabiac.. Bo jak zawsze przesadzam z iloscia pisania.
a tych ruchow to tylko gratulowac tez slyszalam o tym ze w drugiej ciazy wczesniej je czuc
a ja jak nigdy nie jadlam rosolu w ciazy go uwielbiam juz sie mama ze mnie smieje aaa nie napisalas co u ginka??
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 20:31   #2469
Basia84
Rozeznanie

Cytat:
Pytalyscie o swedzaca skore. Z tego, co wiem, to niedobry znak jest, jesli swedzi cale cialo, nawet stopy. Trzeba wtedy lekarzowi powiedziec. Natomiast jesli mniej wiecej brzuch tylko, to ja dostalam cos takiego sprawdzonego przez inna mamuske:
http://www.drugstore.com/qxp92683_33...itchy_skin.htm
Nie wiem, czy jest jakis polski odpowiednik, ale ta oliwka podobno dziala (mnie nie swedzi narazie nic, wiec nie moge powiedziec).
ja mam tej samej firmy ale balsam do ciala na rozstepy, dobrze sie wchlania tylko mnie strasznie denerwuje zapach jak dla mnie smierdzi ale jakos sie poswiece. ja nie moge pic mleka bo od razu mi niedobrze. mam nadzieje ze dziecko nie bedzie mialo pozniej alergii.

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

Cytat:
dodaje ciuszki sorki za jakość ale robione telefonem i się jeszcze cienie porobiły ;/
1 zdj cały komplet
2 zdj też cały komplet
sliczne widze ze coraz wiecej mamus robi zakupy ja to bym kupowala co widze ale moj tz mnie troszku hamuje
Basia84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 20:32   #2470
bunia1234
Raczkowanie

Kiedyś któraś z was dziewczyny pisałaze jadła arbuza i zrobiłam sobie smaka na niego. W końcu znalazłam świezutkiego arbuza, i powiem wam ze smakuje lepiej niz w lecie. Jak macie gdzies okazje to polecam. Naprawde pycha.
bunia1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 20:35   #2471
aniaa22
Zakorzenienie

ja dzis szukalam arbuza ale niestety nie udalo mi sie kupic
Stary 2010-01-07, 20:38   #2472
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
powiem wam, ze ja tez mam tylozgiecie, ale zadnych boli krzyza nie mam. jedynie kiedy mnie bolalo to podczas wspolzycia, ale o tym juz zapomnialam bo 2,5 miesiaca juz bez przytulanek ale czego sie nie robi dla dzidziolka
To dobrze ze nie masz bóli, ciesz sie ciesz . Hmm mnie przy wspolzyciu nie.. Ale czasem czulam jakby ale z przodu pochwy, od str brzucha przy ruchach, jakby cos "przeskakiwało"? nie wiem moze zachaczał o cos? i wtedy bylo nieprzyjemnie ale nie wiem dlaczego ale gina nigdy nie pytalam. Kolejna rzecz o ktore by trzeba zapytac.. ale pewnie nie bede miala odwagi..

Cytat:
my tez juz ok 1msc nie ten teges... moj P sie boi ze dzidzi krzywde zrobi i ja tez jakos sie nie pale... ale tulimy sie i calujemy caly czas
Moj sie nie boi.. Ja oczywiscie sie nie pale.. ale moj sie pali.. jak przyjedzie to chcialby codziennie jak nie wiecej. Ale seks lub raczka rob buzia sztuka dowolna byle by bylo. No a ja albo zmeczona, albo zle, albo boli. Czesto "rozumie". Ale dlugo bez.. nie musze chyba mowic. Są wyrzuty..

Cytat:
a ja się zrobiłam totalnie aseksualna.. w ogóle nie myślę o takich rzeczach.. Ponoć to normalne i niektóre kobiety tak mają w ciąży. Mój mężuś biedactwo moje za to by bardzo chciał, ale jest dla mnie wyrozumiały
Tak biedni nasi faceci..
A mi sie niechec zaczela w pierwszej ciazy.. i tak juz trwa i trwa i trwa.. trauma :/

Cytat:
Napisane przez nirshya.dwbh Pokaż wiadomość
Hej! mogę się dołączyć?
.
Rowniez serdecznie witam

Cytat:
Napisane przez kociamborek Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczyny! Przyjmiecie kolejną przyszłą mamusię? Mam 25 lat. Jest to moja pierwsza ciąża, termin porodu ginekolog wyznaczył mi na 08.08.
witam
Stary 2010-01-07, 20:48   #2473
Alguien
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez idealnecialo Pokaż wiadomość
Ja nie wiem.. moze po prostu ten moj nie ma takiego sprzetu.. nic nie wspomina a ja we wt zapomnialam zapytac. Wiem napewno czy wlasnie w Rudzie slaskiej robia takie genetyczne i narządowe.. Ale ginek nic nie mowi, w poprzedniej ciazy inny ginek(ordynator) tez nic nie mowil, nie wiedzialam ze takie cos jest, i nie posylal nigdzie, nie proponował.. moze to nie jest potrzebne kazdemu? MOze tylko gdy jest jakies "zagrozenie"?
U mnie to byla opcja z tym genetycznym (z krwi). Bo u Was to sie przesiewowe chyba nazywa, a u nas genetyczne (usg plus pobieraja krew). Do mnie nalezala decyzja, czy chce te badania, czy nie. Niby nie mam zadnych zagrozen, ale wiadomo, zawsze chce sie byc spokojniejszym. Dopytaj moze, czy jest taka opcja...

Edytowane przez Alguien
Czas edycji: 2010-01-07 o 20:58
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 20:51   #2474
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
ja dzis szukalam arbuza ale niestety nie udalo mi sie kupic

A ja mam chętkę na soczek jakiegoś kubusia albo inny marchewkowy. I wogóle chce mi się dziś cały czas pić! Tak jak w pracy wypijałam max 2 szklanki tak teraz zaczynam 4!
I ten arbuz... przeciez nigdzie go nie dostanę
Gdzie zajadaczkom udało się go nabyć?

Stary 2010-01-07, 20:59   #2475
aniaa22
Zakorzenienie

no mi tez ten arbuz spokoju nie daje

a co do seksu to u nas jest normalnie jak zawsze w sumie to chyba nawet czesciej bo ja bez przerwy mam ochote no i pomaga na mdlosci hihi
Stary 2010-01-07, 20:59   #2476
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
A ja mam chętkę na soczek jakiegoś kubusia albo inny marchewkowy. I wogóle chce mi się dziś cały czas pić! Tak jak w pracy wypijałam max 2 szklanki tak teraz zaczynam 4!
I ten arbuz... przeciez nigdzie go nie dostanę
Gdzie zajadaczkom udało się go nabyć?
a ja po kubusiu mam zgage a tak bardzo go lubie

ja widzialam ostatnio arbuza w takim zwyklym warzywniaku

a ja wam sie pochwale posciela ktora dostalam od siostry co prawda jest uzywana ale nie jest ani sprana ani zniszona a do tego jest sliczna i postanowilam ja wziac

Załącznik 2769504
Stary 2010-01-07, 21:01   #2477
anoxa
Zakorzenienie

aniaa22 ja tam tez mam ochote na sex niestety chwilowo przymusowa abstynencja
Stary 2010-01-07, 21:02   #2478
bunia1234
Raczkowanie

Ach dziewczyny ja znalazła go w MAKRO fakt cena 4.50zł za kilo ale warto!
mają słodkie fakt nie olbrzymy ale bezpestkowe, po prostu super. Jesten minus Makro trzeba mieć karte aby tam wejść, a zeby mieć karte trzeba mieć założoną działalność gospodarcza. Jak możecie to zagladnijcie sobie tam. polecam.
bunia1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 21:09   #2479
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez katia_ Pokaż wiadomość
a my 20.06.2009r[COLOR=Silver]
jakiej firmy ta oliwka w żelu? w ogóle pierwszy raz słyszę o oliwce w żelumyślałam że są tylko takie olejowe jestem niedouczona
Ja juz tez sie zastanawiam nad jakimis na rozstepy, ale ja niesystematyczna jestem. tam zawsze ze 2 razy dziennie smarowac.. a bo mi sie chce, a bo mi sie przypomni! Czasem nawet jak bardzo mi zle to nie idzie pod prysznic tylko sie myje, a wtedy niczym sie nie smaruje. A po prysznicu tez nie zawsze mi sie wspomni.. :/

Cytat:
Napisane przez katia_ Pokaż wiadomość
denerwowały mnie zawsze opinie niektórych "nowoczesnych" kobiet, jak to w życiu najważniejsza jest kariera, a pierwsze dziecko to koło 35 lat...itp... Uważam, ze jedno można łączyć z drugim i być szczęśliwą
Kolo 35 to juz 4te! I to ostatnie, takie na pocieszenie na starosc jak mlodsze wyrosną

Cytat:
Napisane przez nirshya.dwbh Pokaż wiadomość
Coś o sobie? 5,5roku temu z własnej nieprzymuszonej woli poddałam się obrączkowaniu, mam 4 letniego synka, mieszkam na podlasiu w niedużym miasteczku, rozmiar buta 38/9, nie posiadam kota ani psa, obecnie nie pracuję zawodowo, w wolnej chwili klecę kartki, czasami jakieś albumy. O ciąży dowiedziałam sie ok tyg przed wigilią (test) choć już po spóźnieniu okresu podejrzewałam taką możliwość. W sumie cieszę się z tego stanu, bo jakoś już tak mi chodziło kolejne dziecko po głowie, ale zdecydować sie nie mogłam Pewnie trzeba szybciej było sie decydować, przynajmniej nie bylo by różnicy wieku
A ile masz lat? Bo juz widze dlugostażowa slubem jestes

Cytat:
Hej dziewczyny ja po wizycie no i jest baaardzo pozytywnie moje maleństwo ma już 32 mm i strasznie się wierciło przy usg, rormalnie machało rączkami i nóżkami Mój mąż się strasznie wzruszył jak zobaczył dzidzię ( na pierwszym usg go nie było)
Gratuluje ogromnej dzidzi. Ajjj chcialabym by moj sie wzruszal.. Jak pokazywalam mu filmik z usg jak dzidzi fikało.. hmm nie zareagowal zbytnio, chyba ze w srodku a na zewnatrz nic nie pokazywal po sobie. Ale za to nadal czesto pyta kiedy bedzie wiadomo czy chlopczyk czy dziewczynka..
Moj tata nadal mi wrozy dziewczynke a mojemu bratu chlopca :/ nie wierze mu! :P

Cytat:
ja teraz wcinam sucharki które moczę w herbacie...
Teeeez jadlam sucharki.. nawet jeszcze mam.. hmm moze na kolacje zjem

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
a mi tez dzis niedobrze juz od niepamietnych czasow...robilam leczo i maz im przyniosl kielbase do niego,byla troszke tlustawa i masakra...jak ja nienawidze miesa i wedlin...a w pierwszej ciazy tylko to jadlam :P
Te laska to dziewczynka bedzie jak nic!
A ja sama nie wiem.. juz nie pamietam co jadlam czego nie bo jadlam wszystko. oczywiscie nie na poczatku.. tylko pozniej. Bo na poczatku to wogole niewiele jadlam jak teraz. Choc jadlam calkiem na poczatku kielbase, taka swojska, choc nie umialam nic.. ale nie pamietam jak z miesem bylo, bo teraz wszystko fee.. choc białą przed swietami i na swieta jadlam.. Aj sama nie wiem..

Cytat:
ale masz prawo sie nie zgodzic zeby studenci byli obecni przy badaniu lub porodzie
Tylko nie zawsze sie wie czy to studenci czy nie.. a gromada 15 os ci przyjdzie :/ Wogole a jak sie powie.. nie chce studentow.. to mozna zarobic -> nie mile traktowanie.. Nie mowie ze tak jest, ale sadze ze mogloby by byc w coponiektorych szpitalach.. :/

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Wiolek
A odnosnie slubu burak sie nawet jeszcze nie oswiadczyl no coz najwyzej go eksmituje z domu i juz nie bede calego zycia czekac a juz w lipcu jak sie dzidzia urodzi bedziemy juz ze soba 3 lata.
A moze ty mu sie oswiadczysz? teraz panuje feminizm kobiety maja wladze

Cytat:
niezawsze bo faceci tacy sa :P ja jak powiedzialam tż ze chcialabym dostac pierscionek pod choinke to powiedzial ze na to za wczesnie, trzy dni pozniej dowiedzialam sie ze w ciazy jestem
wiec kochanie moje sie sprezylo i na swieta sie oswiadczyl
Gratuluje pochwal sie piersionkiem!

Cytat:
ja też bym chciała chłopaka Oczywiście najważniejsze aby było zdrowiutkie maleństwo ale tak po cichu marzę o chłopczyku Jeżeli chodzi o ciuszki dla maleństwa to jeszcze nie myślę o tym, ale zaczęłam się rozglądać za ciuszkami ciążowymi, bo powoli moje spodnie zaczynają robić się ciasne i jestem bardzo szczęśliwa że w h&m stworzyli specjalną kolekcję dla kobiet w ciąży z przystępnymi cenami jest w czym przebierać A na internecie znalazłam słodkie spodnie które sobie napewno zamówię http://www.pieknamama.pl/2780-Ogrodniczki-Farmer.htm
Ehh duzo nas chce syneczkow!
Ale te spodnie drogie
Stary 2010-01-07, 21:15   #2480
aniaa22
Zakorzenienie

kurde daleko mam do makro i jechac tam a jak nie bedzie? moze w selgrosie tez sa?
Stary 2010-01-07, 21:16   #2481
Basia84
Rozeznanie

ale mi narobilyscie smaka na arbuza!!! ja przed chwila zrobilam nalesniki z dzemem truskawkowym pychotka, do sklepu nie chce mi sie jechac bo od nocy sypie snieg i nie nadazaja z odsniezaniem a tak mi sie chce
co do plci to mi sie wydaje ze tez bedzie chlopiec ale sie nie nastawiam bo czy bedzie chlopiec czy dziewczynka to bedzie tak samo kochane
Basia84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 21:25   #2482
anoxa
Zakorzenienie

a u nas jest tak ze chyba oboje jestesmy za dziewczynka choc maz na poczatku mowil o chlopcu ale wiem ze to byla meska duma a teraz mowi ze dziewczynke by chcial miec ale wszyscy mi mowia ze bedzie chlopak
Stary 2010-01-07, 21:31   #2483
kociamborek
Raczkowanie

Ja kilka dni temu tez miałam smaka na arbuza i znalazłam w POLO za ok. 2,50 za kg. I nawet słodziutki był. Moze jeszcze maja w sprzedazy
Stary 2010-01-07, 21:32   #2484
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
Zaczęłam już 4 miesiąc więc kupiłam sobie Zajakę na rozstępy. Tylko żeby mi się smarować ciało. Po oliwce w żelu nadal mam krostki które bardzo swędzą! Zresztą czasem całe ciało mnie swędzi. Tez tak macie?
Widac masz uczulenie na tą oliwke. Tak samo jak czesto podobno z jonsona dzieci wszystko uczula. Ja stosowalam i stosuje do kapieli płyn bo mala nie ma uczulenia, a smarowalam ją zawsze zwyklą parafina. jak oliwka ale za to bez chemikaliow, dodatkowych zapachow, nic nie uczulala..

Cytat:
JA z warzyw to marchewkę w każdej postaci Uwielbiam sok marchewkowy. Mam sokowirówkę, ale nie mam sił jej myć , rozkręcać, obierać 2 kg marchwi. Leń jestem
Fe fe fe warzywa! Trzeba by jesc, bo zdrowe, bo potrzeba, ale na razie na zadne nie jestem w stanie patrzec! No chyba ze papryke ale podsmazona z przyprawami do kurczaka, ew czasem pomidor na chleb ale ostatnio nie mam.
A no i placki ziemniaczane!

Cytat:
1 zdj cały komplet
2 zdj też cały komplet
Sliczne!

Cytat:
Zastanawiałamsie jeszcze czy można w ciąży pic wapno. Zawsze mi pomagało na wszelkiego rodzaju uczulenia. Zawsze jade z lataniem do gina Ale lepiej zapytać u specjalisty niz się męczyć.
Wapno/calcium mozna w ciazy. Pytalam. Tez jestem uczuleniowcem i zazywam czasem choc czesto to za malo

Cytat:
faaaaaaaajnie.. Ja bym tez chciala profesjonalna.. ale najlepiej np od 4 miesiaca (heh czyli juz ) no moze od 16 tyg. Tak co miesiac kilka chociaz zdj.. by bylo widac jak rosnie.. ALe coz.. kasowo to pewnie duuuuzo by wynioslo.. A zreszta naszs fotograf ma brzydkie tla (w jakies ciapki ciemne, a ja bym chciala jednokolorowe) , i robi takie same foty wszystkim :/. zero oryginalnosci przez tyle lat... No i chcialabym z mężem, a go przeciez prawie nie ma.. Chyba ze.. bym go zapytala czy jak przyjezdzac bedzie.. np w soboty.. umowic sie z tym fotografem, moze by wzial mniej za kilka sesji.. No ale te tlo.. musialabym zapytac czy nie ma 1kolorowego. I moze pokazac mu jakiego typu zdj bym chciala. No i przede wszystkim z mezem!

Cytat:
Też myślałam o jakimś profesjonalnym uwiecznieniu błogosławionego stanu ale nie wiem czy wyrobie na to finansowo :/
Tak tak.. czesto to drogie :/ jak sesja u nas to np powiedzmy ze robi iles tam zdj i z tego sie wybiera, i gdzies za 10 zl jedno, moze nawet 5 ale to od ilosci...

Cytat:
idealnecialo gratuluje pierwszych ruchow ale ci zazdroszcze
Dzieki, choc jeszcze troche mam mysli czy to aby to.. ale zobaczy sie, mysle ze w najblizsze dni powinnam miec pewnosc jak bedzie sie regularnie powtarzac.

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
tych ruchow to tylko gratulowac tez slyszalam o tym ze w drugiej ciazy wczesniej je czuc a ja jak nigdy nie jadlam rosolu w ciazy go uwielbiam juz sie mama ze mnie smieje aaa nie napisalas co u ginka??
dzieki dzieki Choc jak pisalam jeszcze pare dni poczekam i potem bede mogla sie chwalic wszem i wobec!
No a o ginie pisalam.. zaraz znajde ten post.

Cytat:
U mnie to byla opcja z tym genetycznym (z krwi). Bo u Was to sie przesiewowe chyba nazywa, a u nas genetyczne (usg plus pobieraja krew). Do mnie nalezala decyzja, czy chce te badania, czy nie. Niby nie mam zadnych zagrozen, ale wiadomo, zawsze chce sie byc spokojniejszym. Dopytaj moze, czy jest taka opcja...
Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
a ja wam sie pochwale posciela ktora dostalam od siostry co prawda jest uzywana ale nie jest ani sprana ani zniszona a do tego jest sliczna i postanowilam ja wziac
przesliczna! i co ze uzywana! :P ja mam wszystko po mojej malej teraz, tzn bede miec dla dzidzi. a duzo rzeczy od malej podostawalam, np od znajomych mojej mamy co maja wnuki i juz wyrosly itp..
Stary 2010-01-07, 21:38   #2485
aniaa22
Zakorzenienie

my nie mamy mozliwosci co miesiac bo oni sa 580 km od nas wiec na sesje wybierzemy sie raz. oni w studiu nie maja tych dziwnych fototapet co to kiedys sie robilo. maja caly czas rozwieszone czerwone plotno i to wszystko. no i fotki robia swietne
Stary 2010-01-07, 21:49   #2486
Siala_Bala
Zakorzenienie

Aaaa własnie, przypomniałyście mi :P
Też się pochwalę, mój tż w wigilię jak wróciliśmy od rodziców to obejrzał swój prezent ode mnie a potem wyjął swój i sie oświadczył :P
Jako że miałam już wychodzić kiedyś za mąż i były przygotowania, sala, samochód, kamerzysta, zespół itd ale nic z tego nie wyszło bo na 3 miesiące przed ślubem porzuciłam mojego byłego... to juz mi się odechciało tych wszystkich ślubnych ceregieli i juz nie marze o wielkim weselisku i ceremonii w kościele. Dlatego prawdopodobnie w kwietniu weźmiemy cywilny. Mnie tam za bardzo na tym nie zalezy ale rodzinka naciska, a zaszkodzić mi nie zaszkodzi więc mogę go wziąć dla świętego spokoju.
Wiem, że to brzmi okrutnie ale taka prawda.
Mój tż to ten jeden jedyny, którego poznałam mając lat 17 i tak siedział mi w głowie, że nie mogłam wyjść za mojego ex-narzeczonego
Byliśmy parą ale się rozstaliśmy, szczeniackie życie.. po moim drugim związku (tym prawie ślubnym) znów nawiązaliśmy kontakt i sie okazało, że żyć bez siebie nie możemy
Tadaaaam, taka historia

ale mnie wzięło na zwierzenia

Stary 2010-01-07, 21:56   #2487
anoxa
Zakorzenienie

idealnecialo znalazlam ten post o wizycie cala strone przegapilam ale juz nadrobilam a masz zdjecie fasolki?

siala bala gratuluje ja tez juz bylam kiedys zareczona ale naszczescie na zareczynach sie skonczylo
Stary 2010-01-07, 21:58   #2488
kociamborek
Raczkowanie

wow no historia wzruszająca. Jednak przeznaczenia się nie oszuka! Gratuluję zaręczyn!
Stary 2010-01-07, 22:01   #2489
farminka
Wtajemniczenie

Siala_Bala ale romantyczna ta Wasza historia.Potwierdzająca,ż e stara miłość nie rdzewieje No i gratuluje zaręczyn
Co do ślubów to my mieliśmy 8.08 tego roku.Też nam się szybko udało z dzidzią A teraz jedna z dziewczyn ma termin na naszą rocznicę.Pewnie ani się obejrzymy,a to już będzie. Wam też tak czas szybko leci ostatnio? U mnie już 16 tydzień w pełni,czyli praktycznie końcówka 4 miesiąca.Jeszcze trochę i półmetek
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 22:06   #2490
Siala_Bala
Zakorzenienie

a dziękuję wam
Nawet na pierwszym spotkaniu po 5 latach oddał mi bransoletkę, którą mi zabrał za czasów szczeniackiej miłości I to mnie rozbroiło
Powiedział, że skoro teraz ma mnie to jej już nie potrzebuje

No nic kobitki, ja uciekam, kończe pracę
wróce jutro, mam nadzieję, że nie będę miała znowu 8 stron nadrabiania
Branoc

Edytowane przez Siala_Bala
Czas edycji: 2010-01-07 o 22:16
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości