|
|
#2461 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :)
Cytat:
|
|
|
|
|
#2462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale kiedy to bedzie planujemy tak maj-czerwiec
|
|
|
|
|
#2463 |
|
Zakorzenienie
|
Też myślałam o jakimś profesjonalnym uwiecznieniu błogosławionego stanu ale nie wiem czy wyrobie na to finansowo :/
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#2464 |
|
Raczkowanie
|
Sliczne są takie sesje ciążowe, świetna pamiątka!
|
|
|
|
#2465 |
|
Zadomowienie
|
Hej!
A mi sie zdaje ze czuje ruchy dzidzi. Smeranie i łaskotanie. Wczoraj tez poczulam ale olalam i robilam swoje bo myslalam ze mi sie zdaje a dzis po 18 siedze sobie a tu chyba dzidzi.. Doslownie az gilgało od środka! Zobaczymy w kolejne dni. Powinno byc czuc nadal, coraz czesciej i mocniej. Wtedy bede miala potwierdzenie ze rzeczywiscie to jest to! Moze bym nie podciagala to pod ruchy.. Ale bylam juz w ciazy, wiem jak to jest. Przedtem 19 tydz. Teraz mam 15, troche predzej ale czytam ze to prawdopodobne szczegolnie przy nast dzieciach (nawet niektore czuly ok 13 tyg..) a dowod na to to sądze ze jest taki ze z dnia na dzien czuc mocniej, wyrazniej, czesciej itp.. Wiec zobaczymy czy nie ciesze sie na prozno . Zaraz nadrobie was.. tylko chcialam sie pochwalic.. Bo moze to jest to! ![]() A ja wlasnie wcisnam bulke z... jogurtem naturalnym! Nienawidze jogurtow, a nat nie jestem wogole w stanie przełknąć! A tu niespodzianka.. zdziwilam sie ze chce mi sie go i zastanawialam sie czy go otworzyc, czy nie, czy go potem nie wyrzuce, ale wrąbałam . Super bo moj dentysta mi zapowida ze jak nie bede jesc duzo wapnia w tej ciazy to ie pozegnam z zebami.. :/ i wierze mu. Bo malo jem nabialu itp... a po pierszej ciazy strasznie mi sie zeby posypaly, same kanalowe za kanalowym.. Wiecie co.. nie umiem sie oduczyc siedzenia z noga na nodze :/. WIem ze dzidzi wtedy niedotlenione i ja tez, i ze uciskam na brzuch, i ze niedlugo i tak nie bedzie to mozliwe.. ale ciezko mi:/. Macie moze tez tak? I mam smaka na kawe od pracu dni.. Pije 1 dziennie słabą rozpuszczalną tescafe z duza iloscia mleka. Teraz wyjatkowo dzis druga.. ale ciagnie mnie jak nie wiem.. Ok ide nadrabiac.. Bo jak zawsze przesadzam z iloscia pisania.
|
|
|
|
#2466 |
|
Zakorzenienie
|
idealnecialo gratuluje pierwszych ruchow
ale ci zazdroszcze
|
|
|
|
#2467 | ||||
|
Zadomowienie
|
WYSLE RATAMI bo inaczej czesc mi nie cytuje wypowiedzi... lepiej po mniej. MOze nikt mnie nie zabije..
![]() Cytat:
ale bym chciala wiedziec...... ze to chlopczyk .Cytat:
Cytat:
Wiesz moja mama miala tylozgiecie, urodzila 3 dzieci i nadal je ma. Ja urodzilam 1 i tez nadal mam.. A za to jedna moja znajoma (chyba 11 lat odemnie starsza), ma tez 3 dzieci, a po 1 jej sie macica wyproscila :/ wiec nie mam pojecia jak to jest.. A na necie teraz czytam ze po porodzie wraca do swojej pozycji czy nadal jest tylozgiecie. Wogole na jakims forum znalazlam taka wypowiedz: "Jestem w 15 tc. Wczoraj się dowiedziałam od lekarza, ze moja tyłozgięta macica jeszcze się" nie wyprostowała " a już niestety powinna. Kazał mi spać na brzuchu z głowa niżej niż brzuch. Jeżeli sie nadal nie naprostuje to pod całkowitą narkozą będę miała prostowaną. Czy króraś z was coś takiego miała? Czy spanie na brzuchu nie szkodzi dziecku? Czy prostując macicę w narkozie można poronić? A jak sie nie da naprostować to usuwa się ciąże?" Nie ma odpowiedzi ale ciekawa sparawa.. Kurcze musze sie zapytac nast razem czy tylozgiecie jezeli nadal nie wyprostowane czy moze zagrazac dziecku.. Moze ktora idzie predzej do gina, ma tylozgiecie i sie zapyta? Bo chyba teraz zwariuje do tego czasu.. Cytat:
![]() Hmm ja ok 6 tyg mialam zalozana karte ale "pustą", wiec mozna by powiedziec imie nazwisko i tyle, uzupelniona mialam chyba w 9? sama teraz nie wiem, widze pierwszy wpis 9 tydz, ale chyba juz predzej bylo serdulo. zglupiec mozna.Ah! znow zapomnialam zapytac o cytologie! dzieki za przypomnienie! Musze sobie zapisac, w koncu ostatnia mialam w 2006 przed pierwsza ciaza, to dawno.. Ja bym chyba jej wpier... ale nie miła :/ chyba jej zal, moze sama nie ma dzieci? Bo juz nie wiem.. Grry Ja mam niby miec robione na nast wizycie 15tydz 6 dz-czyli koniec 16 tyg. Przez to moje tylozgiecie. Teraz tez jak we wt bylam zrobil dopochwowe, chcial normalne ale zaraz zmienil zdanie, ze jeszcze zrobi takie, bo ta macica tak mocno ejszcze zgieta.. Kolejna na przesiewowe A ja nie mialam odwagi zapytac we wt.. |
||||
|
|
|
#2468 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
tez slyszalam o tym ze w drugiej ciazy wczesniej je czuc a ja jak nigdy nie jadlam rosolu w ciazy go uwielbiam juz sie mama ze mnie smieje aaa nie napisalas co u ginka??
|
|
#2469 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale jakos sie poswiece. ja nie moge pic mleka bo od razu mi niedobrze. mam nadzieje ze dziecko nie bedzie mialo pozniej alergii.---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Cytat:
widze ze coraz wiecej mamus robi zakupy ja to bym kupowala co widze ale moj tz mnie troszku hamuje
|
||
|
|
|
#2470 |
|
Raczkowanie
|
Kiedyś któraś z was dziewczyny pisałaze jadła arbuza i zrobiłam sobie smaka na niego. W końcu znalazłam świezutkiego arbuza, i powiem wam ze smakuje lepiej niz w lecie. Jak macie gdzies okazje to polecam. Naprawde pycha.
|
|
|
|
#2471 |
|
Zakorzenienie
|
ja dzis szukalam arbuza ale niestety nie udalo mi sie kupic
|
|
|
|
#2472 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Hmm mnie przy wspolzyciu nie.. Ale czasem czulam jakby ale z przodu pochwy, od str brzucha przy ruchach, jakby cos "przeskakiwało"? nie wiem moze zachaczał o cos? i wtedy bylo nieprzyjemnie ale nie wiem dlaczego ale gina nigdy nie pytalam. Kolejna rzecz o ktore by trzeba zapytac.. ale pewnie nie bede miala odwagi..Cytat:
sztuka dowolna byle by bylo. No a ja albo zmeczona, albo zle, albo boli. Czesto "rozumie". Ale dlugo bez.. nie musze chyba mowic. Są wyrzuty.. Cytat:
A mi sie niechec zaczela w pierwszej ciazy.. i tak juz trwa i trwa i trwa.. trauma :/ Rowniez serdecznie witam ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2473 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez Alguien Czas edycji: 2010-01-07 o 20:58 |
|
|
|
|
#2474 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam chętkę na soczek jakiegoś kubusia albo inny marchewkowy. I wogóle chce mi się dziś cały czas pić! Tak jak w pracy wypijałam max 2 szklanki tak teraz zaczynam 4! I ten arbuz... przeciez nigdzie go nie dostanę ![]() Gdzie zajadaczkom udało się go nabyć?
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#2475 |
|
Zakorzenienie
|
no mi tez ten arbuz spokoju nie daje
a co do seksu to u nas jest normalnie jak zawsze w sumie to chyba nawet czesciej bo ja bez przerwy mam ochote no i pomaga na mdlosci hihi
|
|
|
|
#2476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak bardzo go lubie ja widzialam ostatnio arbuza w takim zwyklym warzywniaku ![]() a ja wam sie pochwale posciela ktora dostalam od siostry co prawda jest uzywana ale nie jest ani sprana ani zniszona a do tego jest sliczna i postanowilam ja wziac ![]() Załącznik 2769504
|
|
#2477 |
|
Zakorzenienie
|
aniaa22 ja tam tez mam ochote na sex niestety chwilowo przymusowa abstynencja
|
#2478 |
|
Raczkowanie
|
Ach dziewczyny ja znalazła go w MAKRO fakt cena 4.50zł za kilo ale warto!
mają słodkie fakt nie olbrzymy ale bezpestkowe, po prostu super. Jesten minus Makro trzeba mieć karte aby tam wejść, a zeby mieć karte trzeba mieć założoną działalność gospodarcza. Jak możecie to zagladnijcie sobie tam. polecam. |
|
|
|
#2479 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
. Ajjj chcialabym by moj sie wzruszal.. Jak pokazywalam mu filmik z usg jak dzidzi fikało.. hmm nie zareagowal zbytnio, chyba ze w srodku a na zewnatrz nic nie pokazywal po sobie. Ale za to nadal czesto pyta kiedy bedzie wiadomo czy chlopczyk czy dziewczynka..Moj tata nadal mi wrozy dziewczynke a mojemu bratu chlopca :/ nie wierze mu! :P Teeeez jadlam sucharki.. nawet jeszcze mam.. hmm moze na kolacje zjem ![]() Cytat:
A ja sama nie wiem.. juz nie pamietam co jadlam czego nie bo jadlam wszystko. oczywiscie nie na poczatku.. tylko pozniej. Bo na poczatku to wogole niewiele jadlam jak teraz. Choc jadlam calkiem na poczatku kielbase, taka swojska, choc nie umialam nic.. ale nie pamietam jak z miesem bylo, bo teraz wszystko fee.. choc białą przed swietami i na swieta jadlam.. Aj sama nie wiem.. Cytat:
Cytat:
kobiety maja wladze ![]() Cytat:
pochwal sie piersionkiem!Cytat:
Ale te spodnie drogie |
|||||||||
|
|
|
#2480 |
|
Zakorzenienie
|
kurde daleko mam do makro i jechac tam a jak nie bedzie?
moze w selgrosie tez sa?
|
|
|
|
#2481 |
|
Rozeznanie
|
ale mi narobilyscie smaka na arbuza!!! ja przed chwila zrobilam nalesniki z dzemem truskawkowym pychotka, do sklepu nie chce mi sie jechac bo od nocy sypie snieg i nie nadazaja z odsniezaniem a tak mi sie chce
co do plci to mi sie wydaje ze tez bedzie chlopiec ale sie nie nastawiam bo czy bedzie chlopiec czy dziewczynka to bedzie tak samo kochane
|
|
|
|
#2482 |
|
Zakorzenienie
|
a u nas jest tak ze chyba oboje jestesmy za dziewczynka choc maz na poczatku mowil o chlopcu ale wiem ze to byla meska duma a teraz mowi ze dziewczynke by chcial miec ale wszyscy mi mowia ze bedzie chlopak
|
#2483 |
|
Raczkowanie
|
Ja kilka dni temu tez miałam smaka na arbuza i znalazłam w POLO za ok. 2,50 za kg. I nawet słodziutki był. Moze jeszcze maja w sprzedazy
|
|
|
|
#2484 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A no i placki ziemniaczane! Cytat:
Cytat:
choc czesto to za malo ![]() Cytat:
) no moze od 16 tyg. Tak co miesiac kilka chociaz zdj.. by bylo widac jak rosnie.. ALe coz.. kasowo to pewnie duuuuzo by wynioslo.. A zreszta naszs fotograf ma brzydkie tla (w jakies ciapki ciemne, a ja bym chciala jednokolorowe) , i robi takie same foty wszystkim :/. zero oryginalnosci przez tyle lat... No i chcialabym z mężem, a go przeciez prawie nie ma.. Chyba ze.. bym go zapytala czy jak przyjezdzac bedzie.. np w soboty.. umowic sie z tym fotografem, moze by wzial mniej za kilka sesji.. No ale te tlo.. musialabym zapytac czy nie ma 1kolorowego. I moze pokazac mu jakiego typu zdj bym chciala. No i przede wszystkim z mezem!Cytat:
Dzieki, choc jeszcze troche mam mysli czy to aby to.. ale zobaczy sie, mysle ze w najblizsze dni powinnam miec pewnosc jak bedzie sie regularnie powtarzac. Cytat:
Choc jak pisalam jeszcze pare dni poczekam i potem bede mogla sie chwalic wszem i wobec! No a o ginie pisalam.. zaraz znajde ten post. Cytat:
Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#2485 |
|
Zakorzenienie
|
my nie mamy mozliwosci co miesiac bo oni sa 580 km od nas
wiec na sesje wybierzemy sie raz. oni w studiu nie maja tych dziwnych fototapet co to kiedys sie robilo. maja caly czas rozwieszone czerwone plotno i to wszystko. no i fotki robia swietne
|
|
|
|
#2486 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaa własnie, przypomniałyście mi :P
Też się pochwalę, mój tż w wigilię jak wróciliśmy od rodziców to obejrzał swój prezent ode mnie a potem wyjął swój i sie oświadczył :P Jako że miałam już wychodzić kiedyś za mąż i były przygotowania, sala, samochód, kamerzysta, zespół itd ale nic z tego nie wyszło bo na 3 miesiące przed ślubem porzuciłam mojego byłego... to juz mi się odechciało tych wszystkich ślubnych ceregieli i juz nie marze o wielkim weselisku i ceremonii w kościele. Dlatego prawdopodobnie w kwietniu weźmiemy cywilny. Mnie tam za bardzo na tym nie zalezy ale rodzinka naciska, a zaszkodzić mi nie zaszkodzi więc mogę go wziąć dla świętego spokoju. Wiem, że to brzmi okrutnie ale taka prawda. Mój tż to ten jeden jedyny, którego poznałam mając lat 17 i tak siedział mi w głowie, że nie mogłam wyjść za mojego ex-narzeczonego ![]() Byliśmy parą ale się rozstaliśmy, szczeniackie życie.. po moim drugim związku (tym prawie ślubnym) znów nawiązaliśmy kontakt i sie okazało, że żyć bez siebie nie możemy ![]() Tadaaaam, taka historia ![]() ale mnie wzięło na zwierzenia
|
|
|
#2487 |
|
Zakorzenienie
|
idealnecialo znalazlam ten post o wizycie cala strone przegapilam ale juz nadrobilam
a masz zdjecie fasolki?siala bala gratuluje ja tez juz bylam kiedys zareczona ale naszczescie na zareczynach sie skonczylo
|
#2488 |
|
Raczkowanie
|
wow no historia wzruszająca. Jednak przeznaczenia się nie oszuka! Gratuluję zaręczyn!
|
|
|
|
#2489 |
|
Wtajemniczenie
|
Siala_Bala ale romantyczna ta Wasza historia.Potwierdzająca,ż e stara miłość nie rdzewieje
No i gratuluje zaręczyn ![]() Co do ślubów to my mieliśmy 8.08 tego roku.Też nam się szybko udało z dzidzią A teraz jedna z dziewczyn ma termin na naszą rocznicę.Pewnie ani się obejrzymy,a to już będzie. Wam też tak czas szybko leci ostatnio? U mnie już 16 tydzień w pełni,czyli praktycznie końcówka 4 miesiąca.Jeszcze trochę i półmetek
|
|
|
|
#2490 |
|
Zakorzenienie
|
a dziękuję wam
![]() Nawet na pierwszym spotkaniu po 5 latach oddał mi bransoletkę, którą mi zabrał za czasów szczeniackiej miłości I to mnie rozbroiło ![]() Powiedział, że skoro teraz ma mnie to jej już nie potrzebuje No nic kobitki, ja uciekam, kończe pracę ![]() wróce jutro, mam nadzieję, że nie będę miała znowu 8 stron nadrabiania ![]() Branoc
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-01-07 o 22:16 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:08.

tak jakos milo nam sie zrobilo bo widac ze par ktorym robia zdjecia nie traktuja przedmiotowo. no i mamy im tylko dac znac kiedy bysmy chcieli zeby przygotowali studio 
ale kiedy to bedzie
planujemy tak maj-czerwiec
.
A ja nie mialam odwagi zapytac we wt.. 

ale czego sie nie robi dla dzidziolka