|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#12211 | ||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Dot.: Naturalne loki, loczki, fale i ich pielęgnacja cz. III
Nie, nie - Wrocławek akurat był zabawny
. Dlatego zamieściłam emotikon z oczkiem. Przypomniał mi nadto dawne dzieje nieistniejącego już klubu koszykarskiego Śląsk Wrocław (17-krotnego mistrza Polski), któremu kibicowaliśmy. Właśnie najcięższe mecze rozgrywano z Włocławkiem Ech, wspomnienia Cytat:
![]() Cytat:
w końcu nie czeszemy się nawet paluchami na sucho...
|
|
#12212 |
|
Zakorzenienie
|
Eloe, ja mam skleroze
i co to bylo, nie pamietam.Niech ktos mi litosciwie przypomni!Ja dzis tez szalalam z oliwa i jajkami usmazylam sobie omlet na obiad...
|
|
|
|
#12213 |
|
|
Omlet - dobre!
Wspominałyśmy ponownie o humektantach na stronie 54 bodajże. W kolejnych postach: KLIK, KLIK, KLIK. Poczytaj, wszystko się rozjaśni na nowo.
|
#12214 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A efekt zależy oczywiście też od włosów, warunków atmosferycznych i ilości parafiny w kosmetyku. Może by tak napisać zbiorczego posta o punkcie rosy, z tłumaczeniem w wersji Pinsleepe i moim + źródła + odnośnik do jakiejś prognozy pogody z punktem rosy i umieścić to w wątku z przetłumaczonymi artykułami? Nie trzeba by szukać po wątku tym i poprzednim informacji, kierowało by się delikwentkę w odpowiednie miejsce. Co myślicie? Zadzwoniłam do Farmony, wycofują Jantar Jeszcze jest dostępna, ale produkować jej nie będą.Sprawdziła się u mnie kolejny raz mieszanka: maska regeneracyjna z masłem shea Gliss Kura (jest trochę ciężka więc rekompensuje wysuszające działanie ziółek) + zioła hinduskie mix + gliceryna + kilka kropel oleju morelowego + all in one (ZSK). Wczoraj dorzuciłam jeszcze 3ml śmierdzącej l-cysteiny i 25 kropli olejku eterycznego, dziś "pachnę" zgniłym jajkiem
Edytowane przez syrenka Czas edycji: 2010-01-07 o 14:47 |
|||
|
|
|
#12215 |
|
Zadomowienie
|
AAAAA to straszne !!! jak mogą
nawet nie zdążyłam go wypróbowac ![]() teraz to już na pewno muszę go kupic,mam nadzieję że znajdę go jeszcze na ☠☠☠☠☠☠☠ chyba jest jeszcze,prawda?
|
#12216 |
|
Zadomowienie
|
---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- "Dziękuję jak się odżywia włoski i ogólnie o nie dba to można dłużej wytrzymac bez fryzjera ![]() Własciwie to ja zawsze miałam włosy siągające przynajmniej ramion (od 6 roku zycia ). A od 7 lat mam zawsze za ramiona ![]() wstawiałaś tu już swoje fotki mg78? "---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- fotki mam na blogu ,zapraszam.... ja od dwóch lat mam krótkie a we wrześniu pobiłam rekord tzn najkrótsze jakie miałam około 3 cm ,celowo je ścięłam żeby wzmocnić pozbyć się suchych końcówek itp i od tamtej pory nie używam prostownicy
Edytowane przez mg78 Czas edycji: 2010-01-07 o 15:12 |
|
|
|
#12217 | ||||
|
|
Cytat:
Coś za coś Nikt nie mówił, że będzie łatwo Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#12218 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#12219 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
kochany biedny slask... majac lat nascie przez 3 sezony nie opuscilam zadnego meczu a nawet zaliczylam pare wyjazdowych sentymentalnie bardzoa brylantyna? john travolta i grease ![]() mam dosc chce moje krecioly. prosze mi je oddac. od tygodnia spinam wlosy ;(
|
||
|
|
|
#12220 |
|
Wtajemniczenie
|
Jantar jest jeszcze w doz.ie, jest też jeszcze chyba nadal w sklepie internetowym Farmony.
Posklejałam kilka wypowiedzi nt. punktu rosy i humektantów, posłałam Ci, Eloe, zerknij na to proszę ![]() Prawda, stan loków marny, a tu dopiero środek zimy
|
|
|
|
#12221 |
|
Raczkowanie
|
Wczoraj po raz pierwszy użyłam WAXA. Umyłam moje włosy szamponem, nałożyłam maseczkę a na to czepek. Spałam w nim całą noc! A włosy są rewelacyjne! Jestem w szoku
Czy mogę stosować WAX po każdym myciu?
|
|
|
|
#12222 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#12223 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki Eloe w kwestii punktu rosy
Wielka szkoda ze wycofuja Jantara. Zawsze tak jest, jak co dobre to znika,a polki w sklepach uginaja sie pod ciezarem chlamu Jutro mycie .
|
|
|
|
#12224 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#12225 |
|
Wtajemniczenie
|
No trudno są inne priorytety w firmie Farmona, które akurat nas nie interesują
.Znajdziemy coś innego ![]() Ja dziś umyłam pierwszy raz mrs potters balsamem z trawą cytrynową , choć jak wiadomo pottersy wszystkie sa do siebie bardzo podobne - miałam tu na myśli raczej wszystkie nowo zakupione mazidła na włosy.Wosku z avocado jeszcze nie odebrałam-jutro idę. Ja swoje skarby mazidłowe trzymam w szafce pod komputerem - czyli pod ręką ![]() Ja ostanio nie moge narzekać na włosy, nie wypadaja bardziej, dobrze się układają, nie puszą, ale nudzi mnie co dzień ta sama fryzura - monotonne to zapuszczanie się stało, i w gruncie rzeczy powiem, że nie przypuszczałam 2 lata temu, że dziś stwierdzę że niezestopniowane włosy - długie lokasy przy twarzy będą jeszcze bardziej wyciągały i tak długą pociągłą twarz ![]() jak cos postanowię w tej materii dam znać ![]() ---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- Pomóżcie mi bo nie bardzo wiem jak to sobie wyobrazić :"Warto pamiętać, aby przy cięciu zmniejszać objętość loków w środkowej części tyłu głowy – wtedy fryzura wygląda najbardziej proporcjonalnie."-co ten ktoś miał na myśli ![]() A tak na marginesie co 4 Polka ma kręcone włosy - podobno
|
#12226 |
|
Wtajemniczenie
|
Znalazłam coś w sam raz dla siebie - skręt ma na wet podobny
![]() co wy na to?
|
#12227 | |||
|
|
Cytat:
Cóż, Kosmarka ma rację - znajdziemy co innego. A ja zamierzałam pokombinować z psikadłami - będzie z czego. Cytat:
Sunkissed własnie - Syrenka dobrze pisze - jak często myjesz włosy? Jeśli wyjdzie Ci dwa razy w tygodniu, to myślę, że jak najbardziej Zresztą to chyba zależy tez od stopnia zniszczenia włosa, czyz nie? A Ty masz po zabiegu zawsze w jakiś sposób niszczącym, więc nie widzę przeszkód (ach, znów ten koń Nie ma za co Tylko zebrałam info. Ale jak Syrenka rozwinie skrzydła, to dopiero zbierzesz wiedzę Odgapiłam od Ciebie i też zamówiłam do Jantara ![]() Cytat:
Może to dlatego, że podrosły sama nie wiem.I przesadziłam z tą brylantyną. Za chwilę idę zmyć oleje (nałożyłam rycynowego sporą ilość, bo i tak będzie mycie szamponem. Nieprzewidziane ), a potem szamponetka
|
|
#12228 |
|
Wtajemniczenie
|
z tym cieciem to chyba chodzi o to zeby nie bylo trapezika, czy tez efektu rondla. chociaz to bardziej chodzi o boki, a nie tyl glowy.
co 4? mi sie wydaje ze wiecej. skad masz takie informacje?(btw na sylwestrze bylo u mnie pol na pol nawet jednej ukladalam wlosy - wiedzma czesze sie na sucho, a potem dziwi ze kreca sie od brody dopiero)
|
|
|
|
#12229 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny,a Wy tak zachwalacie Jantar szampon czy odżywkę?
Bo może też bym kupiła, tym bardziej jak wycofują. Aż wstyd że jako posiadaczka fal nie miałam tego w swoich rękach |
|
|
|
#12230 | ||
|
|
Cytat:
Albo jeszcze inaczej - tak wyciąć, by nie robiła się trójkątna czapka na głowie. I znowu wchodzi mi to piórkowanie. ale nie wiem,c zy dobrze myślę. Cytat:
Zdjęcie śliczne Będzie Ci na pewno ładnie.idę się myć, bo TŻ zastanie mnie z głową pod czepkiem, a tu jeszcze szamponetka...
|
|
#12231 |
|
Wtajemniczenie
|
tu nie wiem na ile to jest wiarygodny tekst
:http://images.google.pl/imgres?imgur...O5vWmgPM5aiDAw jakoś brak mi wyobraźni-pewnie dziś już jestem zmęczona , jutro pomyślę o co chodzi z tym cięciem i jeszcze raz przemyślę co w tej kwestii mi odpisałyście
Zapuszczam, nie farbuję i wzorowo pielęgnuję loki już od 26.12.2007 r. ![]() Edytowane przez kosmarka Czas edycji: 2010-01-07 o 20:00 |
|
|
|
#12232 |
|
|
Zapomniałam napisać wrocławiankom, że oleje efavitu (w tym kokosowy
Kardamon niemielony i do tego w czystych owocach tez znalazłam A - i jeszcze jedno - teraz leci w Polsacie stary odcinek CSI Nowy Jork. Gra tam Melinda Kanakaredes, która chyba ma naturalne i do tego pięknie podkreślone loki. Dodaję zdjęcie, które znalazłam w necie. W zasadzie pierwsze lepsze. Same zobaczcie. Piękne...
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2010-01-07 o 20:09 |
|
|
|
#12233 |
|
Wtajemniczenie
|
Wy mi tu przestańcie pisać o cieniowaniach i ścinaniach, bo ja już powinnam myśleć o fryzjerze i nawet mam ochotę na małe cieniowanie i pewnie w tych warunkach atmosferycznych by to trochę ożywiło włosy, ale nie mogę jeszcze! Zapuszczam i jeszcze z miesiąc muszę odczekać! A wy kusicie i kusicie
Kosmarko, w sam raz dla Ciebie ![]() Eloe, 11 sztuk Jantara? Czym prędzej muszę zamówić coś dla siebie, zanim wykupisz wszystko :P A chwalimy tego Jantara: Wizaż ☠☠☠☠☠☠☠ ---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- W zagranicznych artykułach o lokach i falach pojawił się nowy artykuł pt. Jak się ma wilgotność powietrza (mierzona punktem rosy) do humektantów w kosmetykach. Zapraszam do lektury |
|
|
|
#12234 |
|
Zadomowienie
|
Eloe77 tak,Melinda ma piękne naturalne loczki!
![]() 11 jantarów ,ale szaleństwo ![]() Jednak nie doczekałaś do weekendu z szamponetkowaniem pochwal się jak najszybciej ja tez mam już od świat zakupiony ten orzechowy brąz Planuję najbliższe mycie dopiero w sobotę ,wtedy też sobie zarzucę tego orzecha ![]() Kosmarko nie wiem jak u Ciebie ale u mnie mocne stopniowanie wyglądało tak że górna warstwa nie chciała się kręcic teraz zapuszczam
|
#12235 | |||
|
|
Cytat:
Cytat:
To jest to ! Trochę portfel zaboli, ale cóż... TŻ dostanie Bodymax dla sportowców i nie będzie się złościł, że kredytówka poszła w ruch Cytat:
Postanowiłam nieco przedłużyć, bo już przywykłam do ciemnych włosów nawet w pracy zauważyli, że mam ciemne włoski Muszę donieść na Fitomed z mydlnicą - fajnie domył, ale włosy po nim szorstkie Jak to szampon. Za to nie miałam nigdy tak pięknie pachnącego szamponu ziołowego!
|
|
#12236 |
|
Zadomowienie
|
Ale nawaliłyście postów przez jeden dzień...
SOLAOLA, tak, mieszkam pod Szczytnem Czyżby kolejna fanka Hunterfestu? ![]() ELOE77, tak to ten krem. Czyli co, ten silikon nie wchłania się? No bo świetnie podkręca skręt. Szukam psikacza takiego, ale jakoś nie mogę znaleźć. ANKA.D, czyli spokojnie można używać tej odżywki? Ale do mycia to się chyba nie nadaje, co? SUNKISSED, nie jestem pewna, czy powinnaś trzymać Waxa przez calą noc. Słyszałam gdzieś, że można sobie włosy zniszczyć. Dziewczyny poprawcie mnie jeśli się mylę. a co do doz- a to płacę w necie czy przy odbiorze?
|
#12237 |
|
Wtajemniczenie
|
Wilczex płacisz przy odbiorze
jedyny warunek to zamówienie na minimum 20 zł. Dziś po myciu zrobiłam 2 podejście do ręcznikowania. Tym razem wyszło całkiem, całkiem - włosy trochę uniesione u nasady i mają większą objętość. Będę dalej eksperymentować Dziś zawinęłam włosy od razu po odżywce b/s, a po zdjęciu ręcznika wgniotłam żel. Może ręcznikowanie już po wgnieceniu żelu przyniosłoby lepsze efekty? Jak myślicie?Jakoś ostatnio nie podrodze mi ani do natury, ani do super pharm po odżywki nad, którymi się ostatnio zastanawiam(swoją drogą w gazetce SP znowu Waxy w promocji ). Na pocieszenie przytargałam dziś do domu Fructisa bez silikonów
|
|
|
|
#12238 |
|
Zadomowienie
|
a mogłabyś mi przybliżyć to ręcznikowanie? Na czym dokładnie polega? Bo ja to tylko wygniatam mokre włosy w ręcznik. OOO to super , że przy odbiorze płacę. Na pewno się skuszę kiedyś.
|
#12239 |
|
Rozeznanie
|
poison.iv
Dla mnie najlepszy efekt ręcznikowanie daje właśnie ze środkiem stylizującym. Więc niech się żel ugrzeje pod ręcznikiem
|
#12240 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:35.

. Dlatego zamieściłam emotikon z oczkiem. Przypomniał mi nadto dawne dzieje nieistniejącego już klubu koszykarskiego Śląsk Wrocław (17-krotnego mistrza Polski), któremu kibicowaliśmy. Właśnie najcięższe mecze rozgrywano z Włocławkiem 
w końcu nie czeszemy się nawet paluchami na sucho...

: petrolatum, paraffinum liquidum, cera alba, parfum, linalool, limonene, buthylphenyl methylpropional, alpha-isomethyl ionone, benzyl salicytate, geraniol, ethylhexyl mathoxycinnamate, prunus dulcis,mica, ci:77891, ci:16035, hydrogenated polyisobutene, palmitic acid.
a tylko przedszamponowo, prawda? Ergo - sobotnie mycie mydlnicą (pierwszy raz
Jeszcze jest dostępna, ale produkować jej nie będą.

.
To jest to !