|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#12181 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Naturalne loki, loczki, fale i ich pielęgnacja cz. III
|
|
|
|
#12182 |
|
Zadomowienie
|
także spróbujmy wspólnie coś zaradzić, bo w pt bedę latać po sklepach i nie wiem, czy kupować np yunga czy zostać przy seboradinie. A co sądzicie (składowo) o szamponie timotei z henną? http://e-styl.com/photo/product_big/...ca9bc80d88.jpg Bo ja mam SYOSSa z rossmana, ale mi się kończy i nie jestem zadowolona. Kiedyś własnie używałam Timotei ale teraz chcę bardziej świadomie dobierać kosmetyki do włosów.
|
#12183 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#12184 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No i właśnie, ten krem prawdopodobnie obciąża Ci włosy, odżywka tego wszystkiego co w nim siedzi nie zmyje. ---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#12185 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Obawiam się właśnie, że wejdę w posiadanie obu, a już mi miejsca na półce w łazience brakujeCytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#12186 |
|
Zadomowienie
|
to lipa, bo lepszego środka do układania loczków nie posiadam. W takim razie co proponujecie żeby nie rezygnować z kremu a jednocześnie żeby włosy były mniej obciążone? Chodzi mi np o jakiś dobry szampon dla mnie ( bo rozumiem że w takim układzie odżywki odpadają) Bo np. Paloma jest fajna ale tylko w połączeniu z tym kremem. Bo tak to skleja włosy w srąki i mi się to nie podoba. więc z joanny nie zrezygnuję, niestety. A szampon pokrzywowy robi mi z włosów jedno wielkie siano.
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=430626 --> Moja biżuteria Zapraszam na bloga: http://wilczejagody.blogspot.com/ Edytowane przez wilczex Czas edycji: 2010-01-06 o 18:24 |
|
|
|
#12187 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak pudełko ukryć przed własną świadomością zaniepokojoną ową manią nie mam pojęcia ![]() ---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- Cytat:
Co do szamponu, chyba niektóre Nivee są wolne od silikonów (?) |
||
|
|
|
#12188 |
|
Zadomowienie
|
No to wgłębię się w to OMO chociaż wydaje się skomplikowane. Używałam kiedyś dość długo Nivei do włosów kręconych ale mi się znudziła :P
|
#12189 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja swoją kupilam we Wrocławiu w Feniksie (tam jest chyba Natura) a dzisiaj w innej naturze widzialam szampony z tej serii ale odzywki juz nie. |
||
|
|
|
#12190 | |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=syrenka;16293444
Jest tu parę osób z Wrocławia, jeśli wiedzą gdzie dorwać tę odżywkę na pewno podzielą się informacją [/QUOTE]Oj, za dużo czasu przy komputerze! Adelheide pisała o Włocławku, a nie Wrocławku ![]() Ech, anka.d mnie ubiegła ![]() Cytat:
Ale zawsze można spróbować zaprzeczania i twierdzić, że pudełko wcale nie jest pełne![]() Wilczex, ja używam szamponu Fitomedu, nie ma silikonów i siana mi z włosów też nie robi. |
|
|
|
|
#12191 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie mogłam tego nie napisać ![]() kiedy ja się doczekam takiej długości ....teraz mam krótkie ale mam też mocne postanowienie zapuszczenia bo jak się patrzy na takie sprężynki to tylko pozazdrościć
Edytowane przez mg78 Czas edycji: 2010-01-06 o 18:52 |
|
|
|
|
#12192 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Za dużo przy komputerze? |
|
|
|
|
#12193 |
|
Zadomowienie
|
A gdzie kupię ten Fitomed? I ile mniej wiecej kosztuje? Spróbuję tego OMO
|
#12194 |
|
Zadomowienie
|
wilczex ja ostatnio też próbowałam mycie tym hegronem ale mi podobnie jak Tobie nie pasowało(dokładnie tak samo jak u Ciebie efekt nie umytego skalpu
) .Sama do końca nie wiem czemu. Dlatego pozostaję nadal przy myciu szamponem . Polecam Ci szampon Mypa ![]() Mam jeszcze do Ciebie pytanie odnosnie tego kremu z joanny, gdzie go dostałaś??? już kiedyś chciałam go wypróbowac ale nigdzie go nie znalazałam do tej pory
|
#12195 |
|
Zadomowienie
|
kupuję we fryzjerskim sklepie. Jeśli jesteś ze Slupska to moge Ci powiedzieć dokładnie gdzie to jest. A ten szmpon gdzie kupujesz i ile kosztuje? Ładnie zmywa oleje?
O teraz widzę, ze jesteś z Torunia No to popytaj u fryzjerów albo poszukaj w necie gdzie w Toruniu są fryzjerskie sklepy
|
#12196 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tę odżywki i maski z Joanny w Toruniu widziałam jak na razie tylko w drogerii na Rubinkowie II (ostatni przystanek lini 26 ) .Kupiłam tam maskę Joanny z miodem i cytryną ![]() wilczex ja jestem z Torunia. Może poszukam w takim razie w sklepie fryzjerskim (tam jeszcze nie byłam )A szampon Mypa jest dostępny tylko w drogerii Natura Zmywa oleje, i w ogóle ja czuję że ładnie odżywia jakby włosy, żadnego sianka (jak po ziołowych się zdarza)---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- Cytat:
jak się odżywia włoski i ogólnie o nie dba to można dłużej wytrzymac bez fryzjera ![]() Własciwie to ja zawsze miałam włosy siągające przynajmniej ramion (od 6 roku zycia ). A od 7 lat mam zawsze za ramiona ![]() wstawiałaś tu już swoje fotki mg78? ![]() ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- Cytat:
![]() Swoje kosmetyki ukrywam w .... barku ![]() i częściowo w łazience. P.S. ech,znów muszę wracac do nauki,sesja...
Zaręczeni 19.09.2010 r. - Ślub 10.09.2011 Edytowane przez Edith3F Czas edycji: 2010-01-06 o 20:27 |
|||
|
|
|
#12197 |
|
Rozeznanie
|
Wilczex, Fitomed dostaniesz w doz-ie, kosztuje jakoś 8-9 zł, są różne rodzaje, aktualnie mam ten do włosów farbowanych odcienie jasne, ale następny planuję do włosów suchych.
|
|
|
|
#12198 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkich zakręconych
![]() Miałam straaszne problemy z moimi lokami. Mam naturalne , skręcone od nasady loczki , krótkie ,przed ramiona ;d Moim niewybaczalnym błędem było to ,że czesałam je szczotką , i powstawało tzw. wielkie siano. ;xxx Po lekturze tego forum wiele się nauczyłam. Zastosowałam dziś serię 'Nivea Hair Caire Flexible Curls. czyli; szampon, odżywka, balsam. Suszyłam głową na dół ,troszkę brylantyny w wosku Joanny do nabłyszczenia i rewelacja!!! Muszę zainwestować w piankę z tej samej serii. Mam nadzieję ,że ten patent będzie sprawdzał się po każdym myciu. To forum naprawdę wiele mi dało ,i za to dziękuję. Pozdrawiam! Edytowane przez inventedme Czas edycji: 2010-01-06 o 21:47 |
|
|
|
#12199 |
|
Zadomowienie
|
co to jest doz?
|
#12200 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Piankę bym sobie darowała, przeważnie zawierają alkohol i wysuszają. Może wstawisz jakieś zdjęcia swoich włosów ![]() apteka internetowa. Robisz zamówienie na stronie www.☠☠☠☠☠☠☠ i odbierasz w wybranej przez siebie aptece, bez ponoszenia kosztów przesyłki. Ceny produktów na stronie są często niższe niż stacjonarnie
|
||
|
|
|
#12201 |
|
Zakorzenienie
|
wilczex, jesteś ze Szczytna? Przepraszam, że pytam, ale owe miasto darzę miłością i sentymentem ogromnym!
![]() Ostatnio opuściłam się w pielęgnacji(nie bijcie), ale już wszystko wróciło do normalnego stanu rzeczy. Wypróbowałam ostatnio dwie odżywki: Yunga różowego i Mrs.Potter's z arniką i moim KWC jak narazie został balsam Mrs.Potter's (Przypomina mi zapach coli ) Za to Yung wcale mi nie podpasował. Zauważyłam też, że moje włosy lubią siemię lniane( szkoda, że nigdy mi nie wychodzi takie o odpowiedniej gęstości )Co do kosmetyków to się zgadzam, a tu jakiś nowy balsamik, odżywka do przetestowania, żele do włosów, jeszcze toniki(to już nie do włosków) i inne tego typu rzeczy, są strasznie miejscochłonne ![]() Byłam ostatnio w aptece, pytałam o Jantar, pan mi powiedział, że nie ma w ogóle czegoś takiego(!) zarejestrowanego i że jedyne, co ma, to jakiś krem. Nie miał też wax'u polskiego, więc odpuściłam. Może jutro zajrzę do apteki dozu i rossmana(modlę się, żeby babydream był na półce-najlepiej cały zapas!). Samo mycie odżywką jakoś niebardzo mi służy,2 dzień od umycia włosów mam je straszne przy skalpie... A tak to musiałabym myć włosiska codziennie. Idę, bo nieco mi się literki plączą, dobranoc
Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka: #23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki! http://blondiewales.blogspot.co.uk/ |
|
|
|
#12202 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj wpadla wreszcie w moje rece nowa odzywka.
Urtekram Aloe Vera Conditionner sklad: aqua, aloe barbadensis gel, cetyl alcohol, glycerin, prunus armeniaca kernel oil, cocamidopropyl betaine, butyrospermium parkii butter, glyceryl caprylate, levulinic acid, hydroxypropyl guar, hydroxypropyltrimonium chloride, sodium citrate, citrus grandis seed extract, citric acid, citrus aurantium dulcis oil, p-anisic acid, cymbopogon schoenantus oil (aroma)citral, citronellol, eugenol, geraniol, limonene, linaool. Ciagle stosuje OMO, skora glowy przetluszcza mi sie niemilosiernie, i musze chyba sie znowu zaopatrzyc w drozdze. Wlosy sa coraz dluzsze, kreca sie mocno na koncach i prosza sie o podciecie. Musze sobie kupic nozyczki
|
|
|
|
#12203 |
|
Raczkowanie
|
witam ponownie! dziewczyny chciałam spytać jaki jest dokładnie adres BU, bo wspominacie co jakiś czas o tej stronie - chyba, że to 'wolnostojący' sklep...
|
|
|
|
#12204 | ||||||||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Najlepiej pudełko oznaczyć symbolami trupiej czachy ![]() A swoja drogą kupiłam wczoraj szamponetki Mariona! A propos - Edith - ile szamponetek użyłaś ostatnio? Pani wcisnęła mi dwie (kasztan i orzechowy brąz), radząc nałożyć dwie na moją długość (do żuchwy). Nie za dużo? I jeszcze - warto odżywiać włosy przed nałożeniem szamponetki? W instrukcji jest : "nałożyć na umyte włosy". Może tylko szampon wystarczy? Cytat:
za ten Wrocławek ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Bo my z tej serii polecamy jedynie balsam. Cytat:
![]() Cytat:
Celowałabym więc w inne, treściwsze kosmetyki, nawet te domowej roboty. Może przejrzyj ponownie pierwszy post wraz z podlinkowanymi treściami i wybierz program dla siebie.Cytat:
![]() Cytat:
)Cytat:
- uważaj tylko na humektanty wysoko w składzie (aloes, gliceryna). Mnie ostatnio gliceryna zostawiła z kompletną suszą na głowie Jak tam punkt rosy w Malmo?I jak mało konserwantów w składzie... Zakupiłam wczoraj Joannę brylantynę, bo w samym wosku zapach był już 3 a tu nieco później. Podaję skład, bo w KWC nie ma : petrolatum, paraffinum liquidum, cera alba, parfum, linalool, limonene, buthylphenyl methylpropional, alpha-isomethyl ionone, benzyl salicytate, geraniol, ethylhexyl mathoxycinnamate, prunus dulcis,mica, ci:77891, ci:16035, hydrogenated polyisobutene, palmitic acid.Jakieś sugestie? Któraś z Was używała już brylantyny? Nigdy nie nakładałam czegoś takiego, a spróbowałam jak żelu i klapa Chyba się wpakowałam w nakręcanie włosów wokół palca, bo podobno może ładnie podkreślić każdy kosmyk. Makabra... Kto mnie do tego rano zmusi?I wracając do OT "feministycznego" - zdaniem językoznawców niechęć do nazw żeńskich bierze się ze zjawiska morfologicznego jakim jest zdrabnianie, np. lampa - lampka. Skutkiem tego kobiety nazywane lekarkami, dyrektorkami, kierowniczkami, prawniczkami, psycholożkami mogą czuć się gorszymi, mniej znaczącymi (co moim zdaniem jest mylne). Nie wiem tylko dlaczego media odżegnują się od "sędziny" - to naprawdę piękna nazwa zawodu. Drażnią mnie też te twory - potwory typu pani doktor, pani sędzia, pani kierownik. Straszne! A poglądy na f. też i moje
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2010-01-07 o 10:35 |
||||||||||||||
|
|
|
#12205 | |
|
|
Cytat:
Wystarczy wpisać w google...
|
|
#12206 |
|
Raczkowanie
|
No ja zaszalałam i zamówiłam wczoraj w helfie Amlę, olejek kokosowy i odżywkę z sikkhai i miodem.
A od wczoraj stosuję OMO, mam szampon Hipp, odżywkę do mycia Joanna z apteczki babuni i balsam d/s Nivea. Kombinuję i czekam. Wieczorem zasadzę sobie zółtko z oliwą i miodem.
|
|
|
|
#12207 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#12208 |
|
Zadomowienie
|
Eloe77 że niby dwie szamponetki na Twoją długośc??
Ja przy moich za ramiona używałam zawsze jednej..... ![]() orzechowy brąz bardzo fajny, chociaż przytrzymany ok 40 min wychodzi naprawdę ciemny, mi akurat to nie przeszkadzało, ale jeśli schodzisz z blond to dla Ciebie mogłoby to byc zbyt duży szok więc radze trzymac krócej.Kasztana nie używałam. Co do aplikacji,ja jestem szamponowa i to robię tak, że albo dodaję do szamponu i razem z szamponem wmasowuję,albo po umyciu szamponem sobie masuję,wtedy robi się taka pianka Ciężko mi stwierdzic czy możesz nałozyc ja normalnie po myciu odzywką czy lepiej umyc szamponem.. ![]() Dla mypa aloesowa to najlepszy szampon jaki do tej pory miałam,moje KWC! ![]() Co do brylantyny to nie mam pojęcia co Ci poradzic, nigdy nie uzywałam takich cudów ale ma dobre opinie na KWC.Poczekajmy na dziewczyny, które się bardziej orientują![]() ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Eloe77 trzymam w kosmetyki w barku tutaj w Toruniu, bo mieszkam tylko z siostrą i tutaj mam w pokoju barek który świetnie się nadaje W domu ,z rodzicami na pewno by taki patent nie przeszedł
|
#12209 | ||
|
|
Naur powodzenia!
Czekamy na relacje z kombinacji Cytat:
Edith3F dziękuję Tak mi się kołatało w głowie, że użyłaś jednej, ale co szkodzi mieć w zapasie? Poczytałam o tej parafinie i teraz zastanawiam się - skoro jest takim strasznym oblepiaczem, że aż ręce opadają (styl Różańskiego mnie powalił a tylko przedszamponowo, prawda? Ergo - sobotnie mycie mydlnicą (pierwszy raz ) albo Mypą.Cytat:
Barku też nie mam Poza tym, gdyby był, to i tak kosmetyki by nie weszły. Wino się nie mieści Edit: Edith czemu się, nie uczysz?!
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2010-01-07 o 12:31 |
||
|
|
|
#12210 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bardzo lubię to miasto i w dodatku mieszka tam moja siostra, ex-kręconowłosa.Co do brylantyny, to nigdy nie posiadałam. Sama nazwa kojarzy mi się ze starszymi panami i ich eleganckimi fryzurami(wybacz) Jaką to ma konsystencję? Bo mój wosk jest dość zwarty i lepki, ale nie bawię się w nakładanie na każde pasmo, tylko używam tak jak żel - wgniatam we włosy, tylko w nieco mniejszej ilości.Dołączam do grupy pozytywnie ustosunkowanej do brzydkiego słowa na "f". Właśnie idę odebrać mój dyplom z uczelni i bardzo bym chciała mieć wkrótce okazję do podpisywania się "psycholożka":rolleye s:A, i teraz ty użyłaś jednego z moich ulubionych zwrotów - nacechowanie emocjonalne
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 10 (0 użytkowników i 10 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:37.

Obawiam się właśnie, że wejdę w posiadanie obu, a już mi miejsca na półce w łazience brakuje

nie mogłam tego nie napisać
takiej długości ....teraz mam krótkie ale mam też mocne postanowienie zapuszczenia
bo jak się patrzy na takie sprężynki to tylko pozazdrościć

) .Sama do końca nie wiem czemu. Dlatego pozostaję nadal przy myciu szamponem
I jeszcze - warto odżywiać włosy przed nałożeniem szamponetki? W instrukcji jest : "nałożyć na umyte włosy". 
Celowałabym więc w inne, treściwsze kosmetyki, nawet te domowej roboty. Może przejrzyj ponownie pierwszy post wraz z podlinkowanymi treściami i wybierz program dla siebie.
a tylko przedszamponowo, prawda? Ergo - sobotnie mycie mydlnicą (pierwszy raz