Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 408 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-07, 13:39   #12211
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Dot.: Naturalne loki, loczki, fale i ich pielęgnacja cz. III

Cytat:
Napisane przez Pinsleepe Pokaż wiadomość
Eloe, absolutnie to nie miało na celu deprecjonowania Wrocławia
Nie, nie - Wrocławek akurat był zabawny . Dlatego zamieściłam emotikon z oczkiem. Przypomniał mi nadto dawne dzieje nieistniejącego już klubu koszykarskiego Śląsk Wrocław (17-krotnego mistrza Polski), któremu kibicowaliśmy. Właśnie najcięższe mecze rozgrywano z Włocławkiem Ech, wspomnienia
Cytat:
Co do brylantyny, to nigdy nie posiadałam. Sama nazwa kojarzy mi się ze starszymi panami i ich eleganckimi fryzurami(wybacz)
Mnie też, najbardziej z włoską mafią lat 20. Postanowiłam zaryzykować - może założę bandę
Cytat:
Jaką to ma konsystencję? Bo mój wosk jest dość zwarty i lepki, ale nie bawię się w nakładanie na każde pasmo, tylko używam tak jak żel - wgniatam we włosy, tylko w nieco mniejszej ilości.
Jest lepkie i zwarte, ale nie da się nanosić jak żel. Lepiej chyba okręcać pasmo wokół palca, na który nakłada się kapkę brylantyny. W recenzjach KWC znalazłam też sposób - przeczesywanie palcami. Nie wiem tylko, czy moje suche włosy miałyby na to ochotę w końcu nie czeszemy się nawet paluchami na sucho...

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 14:03   #12212
paulownia
Zakorzenienie

Eloe, ja mam skleroze co z tymi humektantami!? Mgliscie pamietam ze pisalysmy o punkcie rosy pod koniec drugiego watku, ale kiedy to bylo! i co to bylo, nie pamietam.Niech ktos mi litosciwie przypomni!
Ja dzis tez szalalam z oliwa i jajkami usmazylam sobie omlet na obiad...
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 14:18   #12213
Eloe77

Omlet - dobre!
Wspominałyśmy ponownie o humektantach na stronie 54 bodajże. W kolejnych postach: KLIK, KLIK, KLIK.
Poczytaj, wszystko się rozjaśni na nowo.

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Stary 2010-01-07, 14:45   #12214
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
Wczoraj wpadla wreszcie w moje rece nowa odzywka. Wyprobuje ja jutro przy myciu, cos mi mowi ze to niebo dla moich wlosow.
Urtekram Aloe Vera Conditionner sklad: aqua, aloe barbadensis gel, cetyl alcohol, glycerin, prunus armeniaca kernel oil, cocamidopropyl betaine, butyrospermium parkii butter, glyceryl caprylate, levulinic acid, hydroxypropyl guar, hydroxypropyltrimonium chloride, sodium citrate, citrus grandis seed extract, citric acid, citrus aurantium dulcis oil, p-anisic acid, cymbopogon schoenantus oil (aroma)citral, citronellol, eugenol, geraniol, limonene, linaool.
Odżywki Utrekram składowo bardzo mi się podobają, ale cena już mniej (w sklepie ze zdrową żywnością 39zł, allegro+przesyłka 37zł :/

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Pozostaje jeden problem - nie mam szafy ale pudełko się znajdzie. TŻ przekonany, że trzymam w nim dowody swojej innej manii - szydełkowania/drutowania, więc mogę wymienić zawartość
Najlepiej pudełko oznaczyć symbolami trupiej czachy albo takim jak w załączniku.
to jest takie mydło i powidło

Zakupiłam wczoraj Joannę brylantynę, bo w samym wosku zapach był już 3 a tu nieco później. Podaję skład, bo w KWC nie ma : petrolatum, paraffinum liquidum, cera alba, parfum, linalool, limonene, buthylphenyl methylpropional, alpha-isomethyl ionone, benzyl salicytate, geraniol, ethylhexyl mathoxycinnamate, prunus dulcis,mica, ci:77891, ci:16035, hydrogenated polyisobutene, palmitic acid.
Trzymam swoje zapasy kosmetyczne w dużym pudle w szafie, jak potrzebuję jakiejś nowej odzywki, siadam przed stosikiem zapasów i dumam jaka odzywka i jaki skład byłby najlepszy

Cytat:

Poczytałam o tej parafinie i teraz zastanawiam się - skoro jest takim strasznym oblepiaczem, że aż ręce opadają (styl Różańskiego mnie powalił ) - czym by zmyć tę brylantynę. Nie będzie nadawać się na co dzień a tylko przedszamponowo, prawda? Ergo - sobotnie mycie mydlnicą (pierwszy raz ) albo Mypą.
No tak... Barku zwykle pilnuje facet, a oni nie rozumieją rosnących potrzeb kosmetoholiczek
Barku też nie mam Poza tym, gdyby był, to i tak kosmetyki by nie weszły. Wino się nie mieści
Parafina na włosy nie jest taka zła, czytałam swego czasu na The Natural Haven, że właśnie jej właściwości oblepiające mogą być wartościowe, działa jak emolient, zapobiega utracie wody lub jej nadmiernemu wchłanianiu.
A efekt zależy oczywiście też od włosów, warunków atmosferycznych i ilości parafiny w kosmetyku.

Może by tak napisać zbiorczego posta o punkcie rosy, z tłumaczeniem w wersji Pinsleepe i moim + źródła + odnośnik do jakiejś prognozy pogody z punktem rosy i umieścić to w wątku z przetłumaczonymi artykułami?
Nie trzeba by szukać po wątku tym i poprzednim informacji, kierowało by się delikwentkę w odpowiednie miejsce.
Co myślicie?

Zadzwoniłam do Farmony, wycofują Jantar
Jeszcze jest dostępna, ale produkować jej nie będą.

Sprawdziła się u mnie kolejny raz mieszanka: maska regeneracyjna z masłem shea Gliss Kura (jest trochę ciężka więc rekompensuje wysuszające działanie ziółek) + zioła hinduskie mix + gliceryna + kilka kropel oleju morelowego + all in one (ZSK). Wczoraj dorzuciłam jeszcze 3ml śmierdzącej l-cysteiny i 25 kropli olejku eterycznego, dziś "pachnę" zgniłym jajkiem , ale za to mam loki

Edytowane przez syrenka
Czas edycji: 2010-01-07 o 14:47
syrenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 15:07   #12215
Edith3F
Zadomowienie

AAAAA to straszne !!! jak mogą
nawet nie zdążyłam go wypróbowac
teraz to już na pewno muszę go kupic,mam nadzieję że znajdę go jeszcze na ☠☠☠☠☠☠☠ chyba jest jeszcze,prawda?

Dbam o moje fale (ostatnie podcięcie 7.09.2011r)
Edith3F jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 15:11   #12216
mg78
Zadomowienie

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

"Dziękuję dasz radę jak się odżywia włoski i ogólnie o nie dba to można dłużej wytrzymac bez fryzjera
Własciwie to ja zawsze miałam włosy siągające przynajmniej ramion (od 6 roku zycia). A od 7 lat mam zawsze za ramiona
wstawiałaś tu już swoje fotki mg78? "

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

fotki mam na blogu ,zapraszam.... ja od dwóch lat mam krótkie a we wrześniu pobiłam rekord tzn najkrótsze jakie miałam około 3 cm ,celowo je ścięłam żeby wzmocnić pozbyć się suchych końcówek itp i od tamtej pory nie używam prostownicy ,kurcze szkoda ze wcześniej na wizaż nie trafiłam może bym wtedy ich nie obcięła

Edytowane przez mg78
Czas edycji: 2010-01-07 o 15:12
mg78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 15:13   #12217
Eloe77

Cytat:
Napisane przez syrenka Pokaż wiadomość
Parafina na włosy nie jest taka zła, czytałam swego czasu na The Natural Haven, że właśnie jej właściwości oblepiające mogą być wartościowe, działa jak emolient, zapobiega utracie wody lub jej nadmiernemu wchłanianiu.
A efekt zależy oczywiście też od włosów, warunków atmosferycznych i ilości parafiny w kosmetyku.
dziękuję Muszę poobserwować jej wpływ na włoski. W Lorysie nie była zła, więc możliwe, że posłuży i teraz. Tylko będzie chyba trzeba zmywać szamponem Coś za coś Nikt nie mówił, że będzie łatwo
Cytat:
Może by tak napisać zbiorczego posta o punkcie rosy, z tłumaczeniem w wersji Pinsleepe i moim + źródła + odnośnik do jakiejś prognozy pogody z punktem rosy i umieścić to w wątku z przetłumaczonymi artykułami?
Nie trzeba by szukać po wątku tym i poprzednim informacji, kierowało by się delikwentkę w odpowiednie miejsce.
Co myślicie?
Jestem za Kto pisze?
Cytat:
Cytat:
JEJU NIE!!! To straszne!

MÓJ IDEAŁ

Stary 2010-01-07, 15:42   #12218
poison.iv
Wtajemniczenie

Cytat:

Bardzo szkoda, tak go polubiłam
Przepadło mi zamówienie, bo nie miałam czasu podjechać do centrum. Musze zamówić jeszcze raz.
poison.iv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 16:24   #12219
anka.d
Wtajemniczenie

Cytat:
nie mają - odzywki na pewno nie, bo sprawdzałam z ciekawości (chyba że coś się od miesiąca zmieniło)
odzywki Syoss niet, za to szampony maja dimethicone

Cytat:
Nie, nie - Wrocławek akurat był zabawny . Dlatego zamieściłam emotikon z oczkiem. Przypomniał mi nadto dawne dzieje nieistniejącego już klubu koszykarskiego Śląsk Wrocław (17-krotnego mistrza Polski), któremu kibicowaliśmy. Właśnie najcięższe mecze rozgrywano z Włocławkiem Ech, wspomnienia
Mnie też, najbardziej z włoską mafią lat 20. Postanowiłam zaryzykować - może założę bandę
ohhhh bardzo bardzo brzydko mowilismy na wloclawek
kochany biedny slask... majac lat nascie przez 3 sezony nie opuscilam zadnego meczu a nawet zaliczylam pare wyjazdowych sentymentalnie bardzo

a brylantyna? john travolta i grease

mam dosc chce moje krecioly. prosze mi je oddac. od tygodnia spinam wlosy ;(
anka.d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 16:44   #12220
syrenka
Wtajemniczenie

Jantar jest jeszcze w doz.ie, jest też jeszcze chyba nadal w sklepie internetowym Farmony.

Posklejałam kilka wypowiedzi nt. punktu rosy i humektantów, posłałam Ci, Eloe, zerknij na to proszę

Prawda, stan loków marny, a tu dopiero środek zimy
Stary 2010-01-07, 18:06   #12221
sunkissed
Raczkowanie

Wczoraj po raz pierwszy użyłam WAXA. Umyłam moje włosy szamponem, nałożyłam maseczkę a na to czepek. Spałam w nim całą noc! A włosy są rewelacyjne! Jestem w szoku Czy mogę stosować WAX po każdym myciu?
sunkissed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 18:11   #12222
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sunkissed Pokaż wiadomość
Wczoraj po raz pierwszy użyłam WAXA. Umyłam moje włosy szamponem, nałożyłam maseczkę a na to czepek. Spałam w nim całą noc! A włosy są rewelacyjne! Jestem w szoku Czy mogę stosować WAX po każdym myciu?
A co ile dni myjesz głowę?
Ja myślę, że możesz.
Stary 2010-01-07, 18:17   #12223
paulownia
Zakorzenienie

Dzieki Eloe w kwestii punktu rosy
Wielka szkoda ze wycofuja Jantara. Zawsze tak jest, jak co dobre to znika,a polki w sklepach uginaja sie pod ciezarem chlamu
Jutro mycie dobrze ze TZ w pracy i mnie nie widzi przy tych zabiegach bo chyba by spadl z krzesla.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 18:26   #12224
ania*aneczka
Wtajemniczenie

Cytat:

B_E_Z_N_A_D_Z_I_E_J_A. Tyle mam do powiedzenia w kwestii Jantara i tego, że go wycofują. Ni cholery nie rozumiem polityki firmy, która wycofuje takie produkty, a zostawia badziew (w tym przypadku mam na myśli to psikadło z denatem). Bez sensu, bez sensu. Idę na www doza, muszę ze dwie-trzy butle na zapas zrobić (bo dwie już mam....)...Łajdactwo, nie mam słów.
ania*aneczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 19:41   #12225
kosmarka
Wtajemniczenie

No trudno są inne priorytety w firmie Farmona, które akurat nas nie interesują .
Znajdziemy coś innego

Ja dziś umyłam pierwszy raz mrs potters balsamem z trawą cytrynową ładnie pachnie - lubię testować-zaczynać nowe butle kosmetyków , choć jak wiadomo pottersy wszystkie sa do siebie bardzo podobne - miałam tu na myśli raczej wszystkie nowo zakupione mazidła na włosy.
Wosku z avocado jeszcze nie odebrałam-jutro idę.

Ja swoje skarby mazidłowe trzymam w szafce pod komputerem - czyli pod ręką

Ja ostanio nie moge narzekać na włosy, nie wypadaja bardziej, dobrze się układają, nie puszą, ale nudzi mnie co dzień ta sama fryzura - monotonne to zapuszczanie się stało, i w gruncie rzeczy powiem, że nie przypuszczałam 2 lata temu, że dziś stwierdzę że niezestopniowane włosy - długie lokasy przy twarzy będą jeszcze bardziej wyciągały i tak długą pociągłą twarz
jak cos postanowię w tej materii dam znać

---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

Pomóżcie mi bo nie bardzo wiem jak to sobie wyobrazić :
"Warto pamiętać, aby przy cięciu zmniejszać objętość loków w środkowej części tyłu głowy – wtedy fryzura wygląda najbardziej proporcjonalnie."-co ten ktoś miał na myśli

A tak na marginesie co 4 Polka ma kręcone włosy - podobno

kosmarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 19:45   #12226
kosmarka
Wtajemniczenie

Znalazłam coś w sam raz dla siebie - skręt ma na wet podobny
co wy na to?

Stary 2010-01-07, 19:48   #12227
Eloe77

Cytat:
Jantar jest jeszcze w doz.ie, jest też jeszcze chyba nadal w sklepie internetowym Farmony.
Własnie zamówiłam 11 sztuk. Dla siebie i dla mamy. Na rok wystarczy
Cóż, Kosmarka ma rację - znajdziemy co innego. A ja zamierzałam pokombinować z psikadłami - będzie z czego.
Cytat:
Posklejałam kilka wypowiedzi nt. punktu rosy i humektantów, posłałam Ci, Eloe, zerknij na to proszę
Powtórzę się, bo przeczytałam już PW - jesteś boginią

Sunkissed własnie - Syrenka dobrze pisze - jak często myjesz włosy? Jeśli wyjdzie Ci dwa razy w tygodniu, to myślę, że jak najbardziej Zresztą to chyba zależy tez od stopnia zniszczenia włosa, czyz nie? A Ty masz po zabiegu zawsze w jakiś sposób niszczącym, więc nie widzę przeszkód (ach, znów ten koń )
Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
Dzieki Eloe w kwestii punktu rosy
Nie ma za co Tylko zebrałam info. Ale jak Syrenka rozwinie skrzydła, to dopiero zbierzesz wiedzę
Cytat:
Napisane przez kosmarka Pokaż wiadomość
Wosku z avocado jeszcze nie odebrałam-jutro idę.
Odgapiłam od Ciebie i też zamówiłam do Jantara w ilości hurtowej
Cytat:
Ja ostanio nie moge narzekać na włosy, nie wypadaja bardziej, dobrze się układają, nie puszą, ale nudzi mnie co dzień ta sama fryzura - monotonne to zapuszczanie się stało, i w gruncie rzeczy powiem, że nie przypuszczałam 2 lata temu, że dziś stwierdzę że niezestopniowane włosy - długie lokasy przy twarzy będą jeszcze bardziej wyciągały i tak długą pociągłą twarz
Ach, te baby! Nie dogodzisz... ale za to nie narzekasz na włosy... Ja mam drobny skręt i do tego nie od głowy, ale kilka centymetrów niżej Może to dlatego, że podrosły sama nie wiem.
I przesadziłam z tą brylantyną. Za chwilę idę zmyć oleje (nałożyłam rycynowego sporą ilość, bo i tak będzie mycie szamponem. Nieprzewidziane ), a potem szamponetka Już nie mogę się doczekać!

MÓJ IDEAŁ

Stary 2010-01-07, 19:49   #12228
anka.d
Wtajemniczenie

z tym cieciem to chyba chodzi o to zeby nie bylo trapezika, czy tez efektu rondla. chociaz to bardziej chodzi o boki, a nie tyl glowy.

co 4? mi sie wydaje ze wiecej. skad masz takie informacje?
(btw na sylwestrze bylo u mnie pol na pol nawet jednej ukladalam wlosy - wiedzma czesze sie na sucho, a potem dziwi ze kreca sie od brody dopiero)
anka.d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 19:52   #12229
moooniaaaa
Zakorzenienie

Dziewczyny,a Wy tak zachwalacie Jantar szampon czy odżywkę?
Bo może też bym kupiła, tym bardziej jak wycofują. Aż wstyd że jako posiadaczka fal nie miałam tego w swoich rękach
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 19:53   #12230
Eloe77

Cytat:
Napisane przez kosmarka Pokaż wiadomość
Pomóżcie mi bo nie bardzo wiem jak to sobie wyobrazić :
"Warto pamiętać, aby przy cięciu zmniejszać objętość loków w środkowej części tyłu głowy – wtedy fryzura wygląda najbardziej proporcjonalnie."-co ten ktoś miał na myśli
To jest chyba odpowiednik piórkowania, o kórym pisała Anka.d. Tak to widzę - jeśli nie wytniesz ich nieco w połowie (chyba poziom karku szerokośc jakiś 3 -4 cm, choć nie mam pewności), to zrobi się trójkąt, bo włosy będą poszerzać swoją objętość własnie od połowy.
Albo jeszcze inaczej - tak wyciąć, by nie robiła się trójkątna czapka na głowie. I znowu wchodzi mi to piórkowanie. ale nie wiem,c zy dobrze myślę.
Cytat:
A tak na marginesie co 4 Polka ma kręcone włosy - podobno
Ciekawe! A skąd masz takie informacje? Dawac je do nas!

Zdjęcie śliczne Będzie Ci na pewno ładnie.
idę się myć, bo TŻ zastanie mnie z głową pod czepkiem, a tu jeszcze szamponetka...

MÓJ IDEAŁ

Stary 2010-01-07, 19:56   #12231
kosmarka
Wtajemniczenie

tu nie wiem na ile to jest wiarygodny tekst :
http://images.google.pl/imgres?imgur...O5vWmgPM5aiDAw
jakoś brak mi wyobraźni-pewnie dziś już jestem zmęczona , jutro pomyślę o co chodzi z tym cięciem i jeszcze raz przemyślę co w tej kwestii mi odpisałyście

Edytowane przez kosmarka
Czas edycji: 2010-01-07 o 20:00
Stary 2010-01-07, 20:00   #12232
Eloe77

Zapomniałam napisać wrocławiankom, że oleje efavitu (w tym kokosowy za około 14 zł) są dostępne w EPI markecie! Podobnie oleje oleofarmu. Oczom nie dowierzałam - samo bogactwo!
Kardamon niemielony i do tego w czystych owocach tez znalazłam

A - i jeszcze jedno - teraz leci w Polsacie stary odcinek CSI Nowy Jork. Gra tam Melinda Kanakaredes, która chyba ma naturalne i do tego pięknie podkreślone loki. Dodaję zdjęcie, które znalazłam w necie. W zasadzie pierwsze lepsze. Same zobaczcie. Piękne...

MÓJ IDEAŁ

Edytowane przez Eloe77
Czas edycji: 2010-01-07 o 20:09
Stary 2010-01-07, 20:24   #12233
syrenka
Wtajemniczenie

Wy mi tu przestańcie pisać o cieniowaniach i ścinaniach, bo ja już powinnam myśleć o fryzjerze i nawet mam ochotę na małe cieniowanie i pewnie w tych warunkach atmosferycznych by to trochę ożywiło włosy, ale nie mogę jeszcze! Zapuszczam i jeszcze z miesiąc muszę odczekać! A wy kusicie i kusicie

Kosmarko, w sam raz dla Ciebie

Eloe, 11 sztuk Jantara?
Czym prędzej muszę zamówić coś dla siebie, zanim wykupisz wszystko :P

A chwalimy tego Jantara:
Wizaż
☠☠☠☠☠☠☠

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

W zagranicznych artykułach o lokach i falach pojawił się nowy artykuł pt. Jak się ma wilgotność powietrza (mierzona punktem rosy) do humektantów w kosmetykach.
Zapraszam do lektury
Stary 2010-01-07, 20:31   #12234
Edith3F
Zadomowienie

Eloe77 tak,Melinda ma piękne naturalne loczki! Kiedyś juz miałam ją Wam pokazac, ale jakoś zapomniałam
11 jantarów ,ale szaleństwo
Jednak nie doczekałaś do weekendu z szamponetkowaniem pochwal się jak najszybciej ja tez mam już od świat zakupiony ten orzechowy brąz Planuję najbliższe mycie dopiero w sobotę ,wtedy też sobie zarzucę tego orzecha

Kosmarko
nie wiem jak u Ciebie ale u mnie mocne stopniowanie wyglądało tak że górna warstwa nie chciała się kręcic teraz zapuszczam

Dbam o moje fale (ostatnie podcięcie 7.09.2011r)
Edith3F jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 20:58   #12235
Eloe77

Cytat:
Eloe, 11 sztuk Jantara?
Czym prędzej muszę zamówić coś dla siebie, zanim wykupisz wszystko :P
Zamawiaj, zamawiaj. Zamierzam wzorować się na Twoich receptach na bazie Jantara
Cytat:
W zagranicznych artykułach o lokach i falach pojawił się nowy artykuł pt. Jak się ma wilgotność powietrza (mierzona punktem rosy) do humektantów w kosmetykach.
Zapraszam do lektury
To jest to ! Humektanty rozgromione błyskawicą bogini Syrenki!
Cytat:
Napisane przez Edith3F Pokaż wiadomość
11 jantarów ,ale szaleństwo
Trochę portfel zaboli, ale cóż... TŻ dostanie Bodymax dla sportowców i nie będzie się złościł, że kredytówka poszła w ruch
Cytat:
Jednak nie doczekałaś do weekendu z szamponetkowaniem pochwal się jak najszybciej
Jeszcze siedzę z kolorkiem na głowie Postanowiłam nieco przedłużyć, bo już przywykłam do ciemnych włosów nawet w pracy zauważyli, że mam ciemne włoski

Muszę donieść na Fitomed z mydlnicą - fajnie domył, ale włosy po nim szorstkie Jak to szampon. Za to nie miałam nigdy tak pięknie pachnącego szamponu ziołowego!

MÓJ IDEAŁ

Stary 2010-01-07, 21:10   #12236
wilczex
Zadomowienie

Ale nawaliłyście postów przez jeden dzień...

SOLAOLA, tak, mieszkam pod Szczytnem Czyżby kolejna fanka Hunterfestu?

ELOE77, tak to ten krem. Czyli co, ten silikon nie wchłania się? No bo świetnie podkręca skręt. Szukam psikacza takiego, ale jakoś nie mogę znaleźć.

ANKA.D, czyli spokojnie można używać tej odżywki? Ale do mycia to się chyba nie nadaje, co?

SUNKISSED, nie jestem pewna, czy powinnaś trzymać Waxa przez calą noc. Słyszałam gdzieś, że można sobie włosy zniszczyć. Dziewczyny poprawcie mnie jeśli się mylę.

a co do doz- a to płacę w necie czy przy odbiorze?

Zapraszam na bloga: http://wilczejagody.blogspot.com/
wilczex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 21:41   #12237
poison.iv
Wtajemniczenie

Wilczex płacisz przy odbiorze jedyny warunek to zamówienie na minimum 20 zł.

Dziś po myciu zrobiłam 2 podejście do ręcznikowania. Tym razem wyszło całkiem, całkiem - włosy trochę uniesione u nasady i mają większą objętość. Będę dalej eksperymentować Dziś zawinęłam włosy od razu po odżywce b/s, a po zdjęciu ręcznika wgniotłam żel. Może ręcznikowanie już po wgnieceniu żelu przyniosłoby lepsze efekty? Jak myślicie?

Jakoś ostatnio nie podrodze mi ani do natury, ani do super pharm po odżywki nad, którymi się ostatnio zastanawiam(swoją drogą w gazetce SP znowu Waxy w promocji). Na pocieszenie przytargałam dziś do domu Fructisa bez silikonów
Stary 2010-01-07, 22:15   #12238
wilczex
Zadomowienie

a mogłabyś mi przybliżyć to ręcznikowanie? Na czym dokładnie polega? Bo ja to tylko wygniatam mokre włosy w ręcznik. OOO to super , że przy odbiorze płacę. Na pewno się skuszę kiedyś.

Zapraszam na bloga: http://wilczejagody.blogspot.com/
wilczex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 22:18   #12239
spadam_z_dachu
Rozeznanie

poison.iv
Dla mnie najlepszy efekt ręcznikowanie daje właśnie ze środkiem stylizującym. Więc niech się żel ugrzeje pod ręcznikiem
Stary 2010-01-07, 22:35   #12240
poison.iv
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wilczex Pokaż wiadomość
a mogłabyś mi przybliżyć to ręcznikowanie? Na czym dokładnie polega? Bo ja to tylko wygniatam mokre włosy w ręcznik. OOO to super , że przy odbiorze płacę. Na pewno się skuszę kiedyś.
Ręcznikowanie, czyli plopping wygląda tak: http://www.naturallycurly.com/images...s/plopping.jpg zawijasz w ten sposób mokre włosy na kilkanaście minut
Cytat:
Napisane przez spadam_z_dachu Pokaż wiadomość
poison.iv
Dla mnie najlepszy efekt ręcznikowanie daje właśnie ze środkiem stylizującym. Więc niech się żel ugrzeje pod ręcznikiem
Następnym razem spróbuję po żelu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 9 (0 użytkowników i 9 gości)

Zasady wysyłania wiadomości