|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#541 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zazdrośnice, czyli rozprawka na temat Zespołu Sztywnych Kolan, rozdział XI ;)
pagka miałam się pomierzyć i kurcze nie mogę znaleźć centrymetru, mama gdzieś go dała, a teraz śpi i nie będę jej budzić, jutro się jej spytam gdzie jest i podam Ci wymiary
|
|
|
|
#542 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zazdrośnice, czyli rozprawka na temat Zespołu Sztywnych Kolan, rozdział XI ;)
![]() ![]() normalnie wariatki ileż można przez jeden wieczór naprodukować odniosę się tylko do sprawy intercyzy... tak jak aleks napisała... kwestia jest taka że jak jeden z małżonków prowadzi firmę to intercyza pozwala w przypadku "tfu tfu" jakiegoś kryzysu na zachowanie części zarobków tej drugiej strony.... a tak skoro wszystko mamy razem to razem odpowiadamy finansowo za każde potknięcia...:/ niestety taka rzeczywistość..... tak się zastanawiam bo Antii podała powód że to tak jak myśleć o rozwodzie na dzień dobry.... nie bo z drugiej strony skoro tak bardzo się kochamy i wiemy że już zawsze będziemy razem to co szkodzi podpisać ten papier? oczywiście tylko w kwestii bezpieczeństwa finansowego.....a z innej jeszcze strony nawet jeżeli się rozstaniemy to ja np. i tak nie chciałabym brać tego co nie moje- więc naturalna podzielność majątkowa.... taka "moralna intercyza" więc jaki problem? jeżeli chodzi o nasze stanowisko....my bardzo poważnie myślimy o podpisaniu tego dokumentu.... mój TŻ prowadzi firmę....i chcemy się zabezpieczyć na wypadek "czarnej godziny" ![]() no mam nadzieję że da się coś tego powyższego elaboratu odczytać ![]() cmokasy kochane miłej nocy
Edytowane przez frezyjka85 Czas edycji: 2010-01-08 o 00:41 |
|
|
|
#543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
haha, rozbijać filet z kurczaka
Edytowane przez Ilsa Lund Czas edycji: 2010-01-08 o 00:40 |
|
|
|
|
#544 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#545 | |
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
Cytat:
Kwas salicylowy/migdałowy/glikolowy/mlekowy to nie to samo, co kwas solny zapewniam ![]() ---------- Dopisano o 00:42 ---------- Poprzedni post napisano o 00:41 ---------- Tak naprawdę - z czym kto lubi ja uwielbiam do tego mała sałatkę grecką (oliwki, ogórek, pomidor, troszeńkę fety i sos bazyliowy albo vinaigrette Albo ryż. TŻ wiadomo - musi mieć ziemnioki hehe ![]() ---------- Dopisano o 00:43 ---------- Poprzedni post napisano o 00:42 ---------- poza tym - skóra nie broni się przed złuszczaniem. to jest jej naturalny proces odnowy
|
|
#546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak czy owak dodałam sobie w allegro do obserwowanych i kupię na spróbę jak będzie kasa to kupuj na targu warzywnym a nie w markecie :P może nie znajdziesz ogórków ale jakąś inną inspirację Edytowane przez Ilsa Lund Czas edycji: 2010-01-08 o 00:47 |
|
|
|
|
#548 | |
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
Cytat:
![]() Po prostu odkupuję sobie np. 2 pomidory i ogórka A co do pomidorów - to przez cały rok b. dobre są pomidorki koktajlowe - najlepiej truskawkowe albo cherry słodziutkie
|
|
#549 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Tak mi się właśnie zdawało
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Szalejecie z pisaniem... Co nadrobię stronę, to już kolejna nowa jest Nie wiem, czy dziś uda mi się Was nadrobić, bo trzeba by się w końcu wyspać...A TŻ nie przyjeżdża na weekend To będę miała czas nadrabiać...
|
|
#550 | |
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
Cytat:
w takim stężeniu kwas nie działa natychmiast. Ja spodziewam się pierwszych naprawdę widocznych zmian po jakiś 2-3 miesiącach I nie jest to sztuczne złuszczanie pobudza produkcję elastyny i kolagenu, inicjuje procesy złuszczania. Pomaga naturze ![]() ---------- Dopisano o 00:49 ---------- Poprzedni post napisano o 00:48 ---------- Noo i lecę w końcu do łóżeczka heh poprzytulam się do TŻta
|
|
#551 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Hawwa medeline a Ty co dziś tak milczysz, kujesz czy jak? |
||
|
|
|
#552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja wróżę dla tej części 2,5 tygodnia żywotności ![]() tak w ogóle to niezła ze mnie czarownica bo w poprzednich częściach wróżyłam (nie wiem czy dobrze pamiętam, ale chyba gdzieś się wypowiadałam) że po Świętach/Sylwestrze wróżę 4 zaręczone... ![]() niech mnie któraś poprawi jeśli się mylę ![]() who's the best who's the best
|
|
|
|
|
#554 |
|
Zakorzenienie
|
Nareszcie napisałam te moje wypociny!!! Przez cały czas pisałam po parę zdań i zaraz znajdywałam sobie jakieś zajęcie - a to wizaż poczytać, a to kolacyjka, a to ciotka przyszła się pożenać
ale w końcu się udało, teraz tylko druknę i luli, bo jutro o 6 trzeba wstać...katorga![]() i ja dzisiaj bez Tż-ta...już zapomniałam jak to jest spać samemu byle do jutra!dobrej nocki życzę wszystkim, samych pięknych snów, najlepiej romantico
|
#555 |
|
Zakorzenienie
|
A bo macie taką produkcję, że nikt nie zauwazył nawet mojego wcześniejszego posta, to nie piszę
Staram się być na bieżąco, bo 10 stron dziennie to trochę dużo do nadrabiania
|
|
#556 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie, że on teraz taki kochany ![]() Cytat:
![]() Cytat:
No, ale staż to na razie odległa perspektywa...
|
|
#557 |
|
Zakorzenienie
|
Claris to później zdasz relację jak było
wiesz na krótko bo krótko ale ważne,że w ogóle odpoczniesz sobie i od nauki i od pracy no i Tż obok czego chcieć więcej frezyjka dobranoc You are is the best ![]() ![]() Ins dobra żonka będzie z Ciebie ojjj tak Twój Tż ma z Tobą dobrze.. hehe a mój też tylko ziemniaki i ziemniaki przekonać go do ryżu czy kaszy to rzecz nieosiągalna ehh dobranoc i zazdraszczam wspólnego chrapania z ukochanym![]() Hawwa87 a czemu Tż nie przyjedzie ? ![]() katarakta dobranoc ![]() gleniusia miłych snów no tak człowiek się przyzwyczai spać z bliską osobą a tu nagle samemu trzeba medeline noo piszą jak szalonne
|
|
#558 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też w sumie coś takiego chciałam... Byłam na ekonomii, ale to nie moja bajka, jak z niej rezygnowałam, otwierali u nas finanse i rachunkowość, ale już nie ryzykowałam pozostania na tym wydziale, bo do 25. roku życia muszę skończyć studia i nie mam już czasu na stratę kolejnego roku... Choć akurat rachunkowość najbardziej mi się podobała. Czasem myślę, że może kiedyś zrobiłabym jakieś studium z rachunkowości, ale obawiam się, że ukończenie tegoż będzie tyle samo warte, co brak jakiegokolwiek wykształcenia w tej dziedzinie. Udanego wyjazdu Cytat:
Choć z drugiej strony, jakby np. mój majątek był kolosalnie większy od potencjalnego męża, to nie wiem, jakie byłoby moje nastawienie Może też miałabym obawy, że jemu chodziłoby tylko o kasę? Całe szczęście nie mam takich problemów
|
|
#559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja uciekam do łózka poczytać, może w trakcie zasne dobranoc ![]()
![]() Edytowane przez madziamacius8786 Czas edycji: 2010-01-08 o 02:06 |
|
|
|
|
#560 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Chyba będzie kończył projekt jakiś na uczelnię... I przyjdzie mi się uczyć w weekend, a pewnie niewiele zrobię i będę miała wyrzuty sumienia ![]() Hm, no nie wiem W liceum tak myślałam, okazało się, że jednak ekonomia to nie mój świat, ale gdzieś tam matematyki mi brakuje... Aktualnie jestem na pedagogice, więc chyba mało ścisły kierunek ![]() Nadrobiłam i znów się nie wyśpię, cóż Dobranoc
Powód do śmiechu dał mi Bóg Rdz 21,6 Edytowane przez Hawwa87 Czas edycji: 2010-01-08 o 02:14 |
|||||
|
|
|
#561 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#563 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Fajowo, że tyle piszecie Bo ja mam taki kryzys i niemoc twórczą, że jak przychodzę do pracy z rana, to jest jedyną rzeczą na jaką mam siłę - nadrabiać. Takie poważne tematy się Was wczoraj uczepiły, że uch... Powiem szczerze, że po przeczytaniu większości wypowiedzi na temat domów rodzinnych mam wrażenie, że żyłam w inkubatorze... Normalna rodzina, kochająca, kochający rodzice, w życiu ojca nie widziałam pijanego, nikt nigdy nie bił nie wyzywał. W ogóle teraz jak patrzę na ludzi o tych kilka lat młodszych ode mnie, to mam wrażenie, że ja i jeszcze może rocznik po mnie to ostatnie dzieci spokoju Rozmawialiśmy o tym ostatnio z tż. My i większość naszych znajomych poszliśmy na studia po szkole, dzienne. Nie było mowy o pracowaniu w czasie studiów, o wyprowadzkach itp. Nawet te osobt, które ze mną studiowały a pochodziły z innych miast nie pracowały. Do końca studiów - rodzice im tam jakoś kase podsyłali, uczelnia dawała stupendia i prawie za darmo akademiki tym co tego potrzebowali. Teraz widzę, że 2, 3-ci rok, to już w zasadzie większośc pracuje i studiuje, a pod koniec studiów to już wszyscy. Chyba ta przemiana po 89 r. swoje zrobiła, bo jednak ta moja generacja to ostatnie dzieci komuny W każdym razie dążę do tego, że jakiś taki mocno beztroski miałam ten okres studiów. A co do pracy i kariery - ja kiedyś myślałam że właśnie nic tylko kariera. Teraz myślę, że mogłabym rzucić wszystko i pobyć sobie kurą domową, co pewnie znudziłoby mi się po jakimś roku. Cytat:
Totalnie nie jestem feministką. Gdyby to ode mnie zależało kobieta miałaby 3 lata macierzyńskiego i wolne w czasie miesiąca na PMS Ja teraz, jak wiecie mam niezłą pracę, dobrze zarabiam. Ale z tęsknotą wspominam czasy, kiedy pracowałam na pół etatu, zarabiałam 400 zł na rękę, ale robiłam to co kochałam.... Teraz w korpo niby lubię to co robię, ale nie jest to moja pasja. Tyle że z tamtego nie dawało się żyć. Z tego da się całkiem nieźle- mogę myśleć o kredycie, wyjechać na narty, zapłacić za kursy językowe, za studia podyplomowe, kupić ciuchy, kosmetyki, żarcie do lodówki i pójśc sobie do teatru. Doszłam do tego swoja własną ciężką pracą, czasem po 12-13h dziennie, trochę było w tym szczęscia, trochę buty i bezczelności w stawianiu warunków zatrudnienia Ale jednak sama. I dlatego:A przez kogo, przepraszam? Żeby bank dał Ci kredyt musisz mieć zdolność kredytową. a do tego odpowiednio zarabiać, żeby mieć ja ten kredyt spłacić. I spłacasz go sama. Cytat:
). Ja np nie pochodzę z rodziny, w której się przelewało specjalnie. Ukrytych majątków i mieszkań nie posiadamy. Nie chcę od nikogo pieniędzy. Pozostaje kredyt, albo totek faktycznie No chyba, że się będę sama starała na to mieszkaie odłożyć. To już koło 70 rż kupię sobie pół balkonu pewnie ![]() Co do intercyzy, to szczerze mówiąc sama nie wiem czy bym podpisała. Teraz wydaje mi się że nie, ale też nie będę musiała. Gdybym była w związku, w którym byłaby to jakaś tam konieczność, to pewnie bym się zastanowiła. Punkt widzenia... Ale: Cytat:
Cytat:
U nas to napewno kasę będzie trzymał tż w domu, ja się w ogóle nie chcę do tego dotykać z moimi zdolnościami matematycznymi Mógłby mi tylko kieszonkowe jakieś wydzielać, bo niestety kasa się mnie nie trzyma zupełnie...Cytat:
Cytat:
o7.10.07-zakochana ![]() 18.12.10- narzeczona ![]() 05.03.11 - żona ![]() 22.08.11 - Mrówka 13.05.13 - Bulgotka Mrowisko "Zwierciadełko" Edytowane przez Gwizdak Czas edycji: 2010-01-08 o 08:35 |
||||||
|
|
|
#564 |
|
Zakorzenienie
|
Claris Mówisz?
Ja na pewno wszystko zrobię, żeby na tym IV roku już gdzieś się zaczepić. Nie ukrywam, że chciałabym pracować już w "branży", a nie np. w sklepie, bo zalezy mi na doświadczeniu. Ale to wszystko jeszcze się zweryfikuje 3 razy na pewno...Po prostu trochę mnie to załamało, bo niby z roku na rok ma być łatwiej, a u mnie jest trudniej. No i teraz mam 6 egzaminów i wiem co to jest, a tu 7... Ale może nie będą takie straszne.
|
#565 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przy okazji się zmierzysz, jakoś super mi się nie spieszy
|
|
#566 |
|
Zakorzenienie
|
Poczytałam sobie inne wątki.... mam dziwne wrażenie, że najnormalniejsze osoby na cały Wizażu są tutaj
|
#567 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam
I powoli odpisuję![]() Cytat:
Ale to potem będę musiała wyszukać co. A zdjęcia i tak dostaną,ale to będziemy rozsyłać pocztą jak dostaniemy od fotografa.Cytat:
Cytat:
Bo wszędzie widywałam te pudełeczka za minimum 1,50, a czasem nawet 5 zł... Ale skoro te są za 0.69 zł to już nie opłaca mi się robić. Innych zakupów póki co nie planuję ![]() Cytat:
Cytat:
Ja propaguję odstawienie tego świństwa i kilka koleżanek odstawiło za moją namową ![]() Cytat:
Pudełeczka z migdałami oraz chyba jeszcze gipsowe aniołki damy gościom obok talerzy i będą już mieli jak przyjdą.Nie jest to wszystko drogie,a na pewno zrobi im się miło![]() A ciasta będą na wychodne ![]() Cytat:
Ale wiadomo,że lekarze przepisują tabsy dla kasy.
|
|
#568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tu są same perełki i jakiś magnes je ściąga ![]() a ja ledwo co żyje, padam normalnie ... ta nauka mnie kiedyś wykończy ![]() Motylku hehe to jestem w szoku, widocznie musiał to być przypadek bo ja nie widziałam takich tekstów na internecie ani na żadnych opisach po prostu przyszło mi do głowy,że się go zapytam i byłam ciekawa jego odpowiedzi a jego odpowiedź też była przypadkowa bo rozmawialismy przez tel więc on nie miał czasu szukać na internecie co miałby powiedzieć czysty przypadek )
![]() Edytowane przez madziamacius8786 Czas edycji: 2010-01-08 o 09:21 |
|
|
|
|
#569 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#570 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli masz astygmatyzm to z soczewkami będzie ciężko.Są na zamówienie i o wieeeleeee droższe.Myślę,że wymiana szkieł i częstsze noszenie okularów wystarczą. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Tylko mi Mama mówiła,że mnie nauczy kilku trików odnośnie rozporządzania pieniędzmi.Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:06.

13.03.2008

To będę miała czas nadrabiać...

Staram się być na bieżąco, bo 10 stron dziennie to trochę dużo do nadrabiania

I sobie popracowałam.