Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 3 - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-08, 08:14   #3901
BogaczKa22
Zadomowienie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 3

Cytat:
Napisane przez PINKinside Pokaż wiadomość
Tak, tak, biorę euthyrox (czy jak to się tam pisze) od około roku, na początku kilka kg spadło samo z siebie, no ale teraz po dwóch miesiącach diety i spadku zaledwie 4-5 kg (w tym ok. 3 na I fazie...) bynajmniej nie motywuje..
To i tak nieźle Popatrz na Didier, która jest na Dukanie chyba pół roku, nie grzeszy a dopiero teraz zaczęła chudnąć. To dopiero jest desperacja i silny charakter!!!

Dukan

BogaczKa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 08:14   #3902
adia82
Zadomowienie

GG do adia82

Czesc!!!
Musze zweryfikowac cos z Wami.A wiec....Przedwczoraj,gdy sie pierwszy raz zwazylam,wskazalo 74,9.Wczoraj rano tak samo,by po godzinie pokazac 75,4.Dzis natomiast jest 74,6. Pytanie-ile wiec schudlam? Bo to dla mnie siakies dziwne jest.Szkoda i nie szkoda w zasadzie,ze sie nie zwazylam w poniedzialek.
Pyt nr 2.Jesli sie dzis skusze na mala alkoholizacje (mam nadzieje,ze jednak nie....mam nadzieje...mam nadzieje...),to czy powinnam pociagnac proteinowo dalej kilka dni czy wskoczyc na PW?Sama jestem za P i wlasciwie chyba pisze ,by tylko potwierdzic przypuszczenia.Poza tym,spilam wczoraj 2 lyzki tej obrzydliwie tlustej,osadzajacej sie na jezku,bezsmakowej mazi,jaka jest parafinka plynna,a moja chyba zapomniala mimo to,ze sluzy tez do czego innego niz siedzenie Mam wlac w siebie cala butelke? I po ilu dziala,bo nie chcialabym zostac zlapana zlosliwie przez swoja gdzies na glownej ulicy... Ajm sori za takie tematy z rana,jednakze nurtuje mnie to odkad wypilam to cos i nic kompletnie sie nie dzieje.Pomijam juz senes spity wczoraj rano.Mocny.
Milego dnia !!!!!!!!!!!!I oby obylo sie bez niesnasek!Wkoncu piatek jest

Edytowane przez adia82
Czas edycji: 2010-01-08 o 08:16
adia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 08:34   #3903
BogaczKa22
Zadomowienie

Ja jak zwykle nie przywitałam się, więc: Dzień Dobry

Moja waga codziennie pokazuje coś innego , dziś akurat spadek o 0,4 w porównaniu do wczorajszego poranka ale to jeszcze o 0,6 więcej niż w podpisie Ludzie jak ja bym chciała żeby to szło szybciej, no ale cóż... muszę dać radę. Jeszcze tylko 5 kg Co to jest w porównaniu z 9, których już się pozbyłam

Dukan

BogaczKa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 08:36   #3904
eliza40
Zakorzenienie

Adia coś tu dziewczyny kiedyś pisały o parafinie i twoja może Cię gdzieś zaskoczyć.

A co do alkoholu to ja bym szła dalej,potraktuj to jako grzeszek.
Stary 2010-01-08, 08:41   #3905
adia82
Zadomowienie

GG do adia82

Cytat:
Napisane przez BogaczKa22 Pokaż wiadomość
Ja jak zwykle nie przywitałam się, więc: Dzień Dobry

Moja waga codziennie pokazuje coś innego , dziś akurat spadek o 0,4 w porównaniu do wczorajszego poranka ale to jeszcze o 0,6 więcej niż w podpisie Ludzie jak ja bym chciała żeby to szło szybciej, no ale cóż... muszę dać radę. Jeszcze tylko 5 kg Co to jest w porównaniu z 9, których już się pozbyłam
No dzien dobry,dzien dobry!
oooo,mow mi wiecej...ja dopiero poczatek i co?i d*** blada,ze tak powiem.Coz,lepszego okresu na przeprowadzenie tego zmudnego procesu nie bedzie,na razie nie musze sie nigdzie obnosic ze swoim brzuniem,ze tak delikatnie i niepozornie go nazwe.Zawzielam sie i MUSZE dac rade.Jeszcze 11 kg tylko ,toz to pikus

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ----------

Cytat:
Napisane przez eliza40 Pokaż wiadomość
Adia coś tu dziewczyny kiedyś pisały o parafinie i twoja może Cię gdzieś zaskoczyć.

A co do alkoholu to ja bym szła dalej,potraktuj to jako grzeszek.
Dzieki za odp.Wiec a) nie ruszam sie na razie z domu b) mam nadzieje,ze jesli nie uda mi sie przetrwac wieczoru dzis lub jtr (w niedziele tez mamy miec z kolezanka znajome na goscinie ), to trudno,jakos przezyje,choc obiecalam sobie,ze ost raz bedzie w Sylwka i nie zbesztam siebie za to.Nie wiem,naprawde nie wiem jak zmusic swa silna wole do dzialania....
Stary 2010-01-08, 08:51   #3906
eliza40
Zakorzenienie

Adia ale lepiej nie grzeszyć,lepiej się powstrzymać.Jeśli na samym początku sobie pozwolisz na takie coś to później nie dasz rady z dietą,będziesz sobie grzeszyć ile wlezie.Po prostu podziękuj z alkohol,powiedz,że masz jakiegoś pasożyta w żołądku i już.
Musisz ćwiczyć silną wolę bo będzie Ci bardzo potrzebna.

Ja zmykam ,do pracy się biorę
Stary 2010-01-08, 08:55   #3907
Didier
Rozeznanie

hej ho dzisiaj piatek i jutro mozna pospac

adia moja droga za jedno wziecie ze tak sie wyraze nic ci nie pomoze, musisz regularnie pochleptac to ze 3 dni

BogaczKa22 boje sie ze moj przyklad moze byc co najwyzej demotywatorem

milego dnia

ps. znowu sie stresowo robi na tym watku
Didier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 09:08   #3908
adia82
Zadomowienie

GG do adia82

Cytat:
Adia ale lepiej nie grzeszyć,lepiej się powstrzymać.Jeśli na samym początku sobie pozwolisz na takie coś to później nie dasz rady z dietą,będziesz sobie grzeszyć ile wlezie.Po prostu podziękuj z alkohol,powiedz,że masz jakiegoś pasożyta w żołądku i już.
Musisz ćwiczyć silną wolę bo będzie Ci bardzo potrzebna.

Ja zmykam ,do pracy się biorę
Pasozyta?taaaaa,juz slysze haslo "zalej robaka!"
Nie,no wlasnie mam zazwyczaj tak,ze potrafie odmowic,jednakze to akurat zlosliwie wyjatkowy weekend ,poniewaz z jednymi dziewczynami sie juz dlugo nie widzialam i pewnie duzo minie nim znow je zobacze,a drugie przychodza do nas (raz na mc lub raz na 2 mce) i zawsze sie tak samo konczy.Nie bede mogla wyjsc,bo pomysla,ze zdziwaczalam i w ogole jestem niekulturalna,po drugie bedziemy u mnie w pokoju siedziec ze wzgl na duzy stol.Jak mam patrzec ,kiedy one zapijaja sie winkiem,a ja i tak mam problemy z bezsennoscia,wiec musialabym trwac z nimi tak do samego konca,ktory nie wiadomo kiedy bedzie,to szlag by mnie trafil.Moze z jednymi uda mi sie tylko herbe wypic,ale z drugimi nie da rady Szkoda,no coz.Nie wiem,mam nadzieje,ze jednak jakis zloty srodek znajde.
O reszte diety sie nie boje,na szczescie nie znosze slodyczy,kasy na imprezy nie mam,wiec jest ok.
Przyjemnej pracy zycze!

---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Didier Pokaż wiadomość
adia moja droga za jedno wziecie ze tak sie wyraze nic ci nie pomoze, musisz regularnie pochleptac to ze 3 dni
Naprawde??????? Myslalam,ze to jak po rycynowym mnie moze pogonic.Dziekuje za pomoc.

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

Cytat:
Tu chyba niektore sa albo przed @, albo na wiecznym PMS, albo sa bardzo nieszczesliwe w zyciu....Tylko takie wnioski mi sie nasuwaja dlaczego sie dzieje tak,a nie inaczej....
Stary 2010-01-08, 09:37   #3909
e_di
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Kasiulsko Pokaż wiadomość
Niewiem kto tam pytal o te parowki i kawe ale przypomnij sobie jak ty zaczynalas !
Ja jestem początkująca i takie pytanie do głowy by mi nie przyszło!!!!!!!
Trzeba trochę mysleć. Pewnie, że szybciej jest wpisac pytanie niz zadać sobie trudu żeby się poprostu NAUCZYĆ podstawowych zasad.
Netykieta mówi: zanim zadasz pytanie na forum poczytaj poprzednie posty może została udzielona odpowiedź na Twoje pytanie
e_di jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 09:56   #3910
mara30
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez PINKinside Pokaż wiadomość
Robię wszystko dobrze, na pewno. Któraś z dziewczyn sprawdzała mi "jadłospis" kiedyś, kilka razy czytałam książkę... Nawet słodyczy dukanowych unikałam, słodzika, odtłuszczonego kakao itp.
Troszkę dobija mnie, jak pomyśle, że przez ten czas (można powiedzieć, że stracony) powinnam być o ok 10 kg mniejsza. Test dukana wykazał, że do końca stycznia powinnam była osiągnąć te wymarzone 60 kg. Możliwe, że to przez problemy z tarczycą. No cóż... Jeszcze się nie poddaję.
A robiłaś badania hormonów? Jak jesteś w niedoczynności, to odchudzanie nie ma najmniejszego sensu, zamiast spadku kilogramów będzie spadek siły itd.
Po prostu - zdrowy organizm jak potrzebuje więcej energii niż mu dasz w pożywieniu to czerpie ją ze zgromadzonych zapasów, natomiast jak masz za mało hormonów tarczycy - będzie jak najwięcej z tego co dostanie odkładał, niezależnie ile tego jest i w jakiej postaci.

Cytat:
Napisane przez adia82 Pokaż wiadomość
Pyt nr 2.Jesli sie dzis skusze na mala alkoholizacje (mam nadzieje,ze jednak nie....mam nadzieje...mam nadzieje...),to czy powinnam pociagnac proteinowo dalej kilka dni czy wskoczyc na PW?Sama jestem za P i wlasciwie chyba pisze ,by tylko potwierdzic przypuszczenia.
A ja się nie zgodzę z radą Elizy Jeżeli dobrze kojarzę, to jesteś już po 4 całych dniach P? Grzeszek zaburzy działanie tej fazy, więc moim zdaniem lepiej po prostu skrócić uderzeniówkę i przejść na PW 4 dni I fazy za tobą, planowałaś pewnie 5, więc jak będziesz ciągnąć dalej P to co dalej? niby można potem jeszcze 1 dzień P, ale wydaje mi się, że bardziej organizm od tego zgłupieje szczególnie, że oddalisz w ten sposób dni warzywne, czyli czas uzupełniania witamin.
Dodatkowo - z tego co wcześniej dziewczyny pisały, grzeszki są mniej szkodliwe na PW.
Mam nadzieję, że nie zamieszałam za bardzo
mara30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 09:57   #3911
leszczesia
Raczkowanie

GG do leszczesia

Cytat:
Leszczesiu a co na to powiesz?czy koleżanka ma pojęcie o diecie?przecież pozbyła się tylko wody.

Podzielam twoje zdanie .... Ale jesli ktos uwaza ,ze dla zrzucenia 2 kg potrzebuje dukana to dlaczego nie. Trzecia faza jest fajna nawet tak na cale zycie ,wiec to moze byc pomysl na dobre odzywianie ..
Stary 2010-01-08, 10:01   #3912
Kasiulsko
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez e_di Pokaż wiadomość
Ja jestem początkująca i takie pytanie do głowy by mi nie przyszło!!!!!!!
Trzeba trochę mysleć. Pewnie, że szybciej jest wpisac pytanie niz zadać sobie trudu żeby się poprostu NAUCZYĆ podstawowych zasad.
Netykieta mówi: zanim zadasz pytanie na forum poczytaj poprzednie posty może została udzielona odpowiedź na Twoje pytanie

Teee piekna ! Wlasnie to poczytaj wyzej i zauwarz ze ja o to nie pytalam ) Tylko bronilam innych ! ....co to takiego sie stalo ze zapytaly !
Ale to juz ni wazne bylo wczoraj ... problem rozwiazny !

Dzisiaj jest piekny dzien ii wrzuamy na luuuzik ..

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Cytat:
Napisane przez leszczesia Pokaż wiadomość
Podzielam twoje zdanie .... Ale jesli ktos uwaza ,ze dla zrzucenia 2 kg potrzebuje dukana to dlaczego nie. Trzecia faza jest fajna nawet tak na cale zycie ,wiec to moze byc pomysl na dobre odzywianie ..

No .. tak juz wiem ze robilam bład zaczynajac tdiete ! no ale teraz musze dokonczyc .. musze zrbic PW i jakies dni P i wtedy przeskocze na trzecia faze ! Jak pisalam wzej trzecia faza to dotychczasowe moje odzywianie.... I wiem powinnam pocwiczyc .... a ja leniwa chcialam dieta wszystko załatwic ... .. Ehh no ale co głupia byłam:d Teraz musze cos z tym zrobic!
05.01.10 - 54
cel - 50 !
Kasiulsko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 10:09   #3913
Martelinka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cinnamon witch Pokaż wiadomość
Wiecie co, nie pojmuję, po co zaczynac tak restrykcyjną dietę, gdzie są fazy itp. gdy ma się do zrzucenia 1-2 kg? :conf used:
Sorry, nie ogarniam, wystarczy coś ograniczyc, pocwiczyc i już by się to zrzuciło na dobre a Wy boje dukanowe zaczynacie by stracic 2 kg...

tak, tak, jestem zołza i dobrze mi z tym

ja zaczęłam z ciekawości, nigdy diety nie stosowałam, wiec co mi szkodzi ? a że czuje się przy tym fajnie to chyba duży plus? Uważam że zalecenia Dukana można stosować nie tylko przy nadwadze ale przy chęci odtrucia / oczyszczenia organizmu, zmiany nawyków itd itp.
Martelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 10:15   #3914
agula_11
Przyczajenie

Witajcie Dukanowe koleżanki.Czytam Was codziennie ,ale dawno się nie odzywałam bo czekałam na konkretny spadek wagi. Jestem na diecie niecałe 2 miesiące i udało mi się schudnąć 11 kg, i z tego jestem bardzo zadowolona .Zostało mi jeszcze tyle samo ,ciekawe czy tego też tak łatwo się pozbęde? Wszystkim życzę wszystkiego dobrego w Nowym Roku i osiągnięcia upragnionej wagi
agula_11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 10:18   #3915
adia82
Zadomowienie

GG do adia82

Cytat:
Napisane przez mara30 Pokaż wiadomość
A ja się nie zgodzę z radą Elizy Jeżeli dobrze kojarzę, to jesteś już po 4 całych dniach P? Grzeszek zaburzy działanie tej fazy, więc moim zdaniem lepiej po prostu skrócić uderzeniówkę i przejść na PW 4 dni I fazy za tobą, planowałaś pewnie 5, więc jak będziesz ciągnąć dalej P to co dalej? niby można potem jeszcze 1 dzień P, ale wydaje mi się, że bardziej organizm od tego zgłupieje szczególnie, że oddalisz w ten sposób dni warzywne, czyli czas uzupełniania witamin.
Dodatkowo - z tego co wcześniej dziewczyny pisały, grzeszki są mniej szkodliwe na PW.
Mam nadzieję, że nie zamieszałam za bardzo
hmmmmm,witaminki wczoraj kupilam wlasnie z obawy przed brakiem....To mam leciec dzis po salate? Nie wiem sama,bez kitu zielona jestem w tej materii,jak ...jak....salata? Choc mi dobrze na razie z tym samym bialeczkiem,juz kiedys tak jechalam na samym bialku,dieta jakas tam 1,5 roku temu....z tym,ze wtedy to chyba z 10 dni i wysypki wkoncu dostalam

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Cytat:
Napisane przez agula_11 Pokaż wiadomość
Witajcie Dukanowe koleżanki.Czytam Was codziennie ,ale dawno się nie odzywałam bo czekałam na konkretny spadek wagi. Jestem na diecie niecałe 2 miesiące i udało mi się schudnąć 11 kg, i z tego jestem bardzo zadowolona .Zostało mi jeszcze tyle samo ,ciekawe czy tego też tak łatwo się pozbęde? Wszystkim życzę wszystkiego dobrego w Nowym Roku i osiągnięcia upragnionej wagi
Czesc!!!!jedyne ,co pozostalo z mojej strony to zyczyc Ci dokladnie tego samego! Podziw masz moj...11 kg w niecale 2 mce....mmmmmmmm......akur at tyle mam do zrzucenia.
Stary 2010-01-08, 10:25   #3916
giovinezza
Zadomowienie

GG do giovinezza

Cytat:
Napisane przez Parvati Pokaż wiadomość

giovinezza
postaram się odpowiedzieć na Twoje pytania.
Przy małej nadwadze nie potrzebna jest długa faza uderzeniowa - myślę, że właśnie dlatego w teście zasugerowano Ci 2 dni. Jeśli nie jesteć przekonana zrób 3dni.
Nie wiem gdzie tam wypatrzyłaś, że masz iść systemem 2/2 - nie wiem pewnie gdzie spojrzeć więc tu czekam na wskazówkę od Ciebie.
Co do wagi jaką podał Ci test. To, że nie wyszło Ci 53 (tak jak zaznaczyłaś) wynika z tego, że tam brana jest pod uwagę Twoja NAJWYZSZA waga w życiu, grubość kości (stąd mierzenie nadgarstka) i inne czynniki za pomocą których test proponuje Ci wagę możliwą do utrzymania bezproblemowo - stąd waga 55.3kg
Mi test wskazał chyba 56.5 (nie pamiętam dokładnie), chciałam schudnąć do 55. Już przy 56 postanowiłam iść na III fazę i spadło jeszcze cośtam. Czy to się utrzyma, czy wzrośnie do sugerowanych 56.5? Nie wiem Czas pokaże.
Mam nadzieję, że pomogłam
Pozdrawiam!

P.S. Nie taki diabeł straszny co? Nie róbcie z nas tu niewiadomo kogo i nie demonizujcie
Tak to wywnioskowałam z wykresu, ale może źle bo jak 1 faza ma trwać 2 dni to później co myślałam, że taki system ma powstać na P+W, ale chyba mogłabym bez problemu 5/5 lub 1/1 dlatego nie wiem, pogubiłam się przez test... ale zobaczymy jak to będzie z tą wagą może jeszcze na 3 fazie spadnie, albo dłużej będę na P+W; chodź też wydaję mi się, że tą wagę będę mogła bez problemu utrzymać

jeszcze nadrabiam wątek, jestem dopiero na 119 i nie wiem kiedy doczytam wiec postanowiłam się zacząć udzielać bo tak to już kompletnie bez szans aby nadgonić ....

A dziś mam strasznie ciężki dzień, do pracy na 2 zmianę i jeszcze przeprowadzka do innego pokoju... wzorowego dietowania !

giovinezza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 10:32   #3917
Kitty2010
Przyczajenie

witam Dukanki
u mnie mija dziś 5 dzień I fazy. Stanęłam dziś rano na wadze i niespodzianka: - 4 kg jeszcze Tylko 2 dni i zaczynam II fazę
pozdrawiam i życzę miłego dnia
Stary 2010-01-08, 10:50   #3918
margot314
Raczkowanie

No to i ja do was dołącze

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Zaczęłam dietę w poniedziałek, jem rzeczy fajne i takie które mnie strasznie frustrują, ale ogólnie nie jast źle) od jutra mogę wciągać jakieś warzywka i tu mam pytanko. Czytałam już kilka razy spis warzyw i ie ma tam brokułów, a z kolei gdzieś wcześniej na forum jedna z was pisała, że wciągnęła całego brokuła na pożegnanie 5 dnia P+W. To w końcu jak jest z tą zieloną pysznością mogę czy nie??? ( a tak bardzo mi sie marzy) Poza tym jestem uzależniona od jogurtów
i tak strasznie mi brakuje serka homo waniliowego, czy jest jakaś wersja bez tłuszczu takich serków ale smakowych. Pomóżcie dziewczyny. Jeśli istnieje coś takiego, to napiszcie jakiej firmy i mniej więcej gdzie mogę je kupić, bo szukałam w sklepach i na wszych wątkach o produktach i tam są sa,e naturalne
margot314 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 10:53   #3919
Kasiulsko
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Kitty2010 Pokaż wiadomość
witam Dukanki
u mnie mija dziś 5 dzień I fazy. Stanęłam dziś rano na wadze i niespodzianka: - 4 kg jeszcze Tylko 2 dni i zaczynam II fazę

hehe to gratuluje) robisz 7 dni fazy I ? A ile chcesz sie pozbyc kg ?;>
05.01.10 - 54
cel - 50 !
Kasiulsko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 10:57   #3920
Iwon72
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez malgosia_ Pokaż wiadomość
HEJ

Ja, Sisyw oraz ty mamy taki sam cel. Trzymam kciuki.

Dziś jestem senna, nic mi się nie chce. To też chyba spadek ciśnienia.
Pozdrawiam
Dzięki za odp.OOO !to super ciekawe jak będzie nam spadać nadmiar tłuszczyku.Właśnie czytam pierwszą część ksiązki Metoda Dr.Dukana po raz 4?chyba.Wypiłam kawę zjadłam jajecznicę light i nie jestem narazie głodna ale to dopiero 2 dzień.....Może macie jakieś fajne i szybkie przepisy na FAZĘ ATAK?
Iwon72 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 10:58   #3921
karczus6
Przyczajenie

Witam,
Zaczęłam tę dietę kilka dni temu i na razie wszystko fajnie, czyli zgodnie z planem. Dodam, że nie mam nadwagi, tylko chcę się pozbyć "solidnej budowy ciała", do zgubienia mam około 8 kg. Nigdy nie miałam problemu z chudnięciem, przychodziło mi łatwo, problem tylko w utrzymaniu wagi. Zawsze mniej więcej po pół roku kilogramy wracały, co najgorsze nie od razu, żeby można było zauważyć szybki efekt jojo, tylko bardzo powoli, ukradkiem, tak że można było tego nie zauważyć. Stąd moje pytanie, czy któraś/któryś z Was zaczęła stosować dietę Dukana ponad rok temu i rzeczywiście efekt się utrzymał? Ponieważ większość z Was jest nadal w trakcie stosowania diety a mnie nurtuje pytanie co potem
pozdrawiam
karczus6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 11:25   #3922
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

Pare przemyslen bedzie przy porannej herbacie.

Jestem tu od kwietnia pewnie. Dziewczyny sie przewijaja w te i w tamta. Najwytrwalsze sa, trwaja i dzielnie udzielaja odpowiedzi zagubionym. Czytanie wpisow juz sie stalo codzienna poranna rutyna. Zostawilam forum przed swietami i przeraza mnei to co widze po powrocie. Ciagle jakies slowne przepychanki, zale, pretensje. Atmosfera na watku jak w stadzie dzikich zwierzat. A najbardziej przykro mi ze "rzuca sie" najmlodszy narybek. Zarzucajac nam ze nie chcemy odpowiadac na pytania, ze sie madrzymy. Zero pokory. Mamy tu swoja mala spolecznosc a wy wpadacie w nia jak burza, rozwalacie cala strukture i jeszcze macie pretencje ze sie was po pietach nie caluje za to ze zdecydowalyscie sie na diete.
Od zawsze bylo tu tak, ze ganilysmy, baty sie laly i nikt nie mial o to pretensji. Przyjmowane to bylo ze smiechem i pokora. W tej chwili strach w ogole sie odezwac z jakas negatywna uwaga.

leszczesiu jak dziewczyny napisaly, nie tworzymy tu jakiejs kliki. Niedawno ktoras zarzucila nam ze trudno znalezc jakiekolwiek uzyteczne informacje w gaszczu wynurzen o naszym zyciu, dlatego z offtopami przenioslysmy sie gdzie indziej. Jest nas moze ze 20 najstarszych dziewczyn, ktore zzyly sie z soba i nadal chcemy pozostac w kontakcie, a nie czujemy sie juz komfortowo z dzieleniem sie skrawkami naszego zycia na otwartym forum. Tu caly czas pozostajemy i bedziemy dalej pisac o diecie.
Ale na pewno nie bedziemy sie udzielac tak czesto jak wczesniej, wlasnie ze wzgledu na brak wdziecznosci ze strony nowych. Denerwuje mnie to ze wydaje sie im ze my tu mamy obowiazek odpowiadac w kolko na te same pytania. To jest nasza praca, jestesmy tu z dobrej woli i czasem trzeba anielskiej cierpliwosci zeby po raz 1564y odpowiedziec na pytania na temat otreb.

Gdy ja zaczynalam te diete watki forumowe dopiero powstawaly, a ksiazka byla dosc trudno dostepna. Udalo mi sie ja dostac, przeczytalam ja dokladnie. Potem przeczytalam jeszcze raz i porobilam z niej notatki. Gdy czegos nie wiedzialam to odpowiedzi musialam szukac na forum francuskim. I dlatego denerwuja mnei wypwiedzi typu: wiem ze to jest w ksiazce, albo w watku ale nie chce mi sie/nie mam czasu tego szukac.

Ciesze sie ze tyle osob do nas dolacza i watek sie rozrasta. Ale uszanujcie czas innych. Tak jak wy zaczynacie zaczynala kazda z nas, i pewnie tez mialysmy takie same watpliwosci i pytania. Przeszukajcie watek. W narzedziach watku jest taka opcja "przeszukaj watek". Juz nawet nei musicie sleczec nad milionem wypowiedzi, komputer zrobi to za was.

Przestanmy sie atakowac. Denerwuje nas kolejne pytanie? Zignorujmy.
Nikt nie odpowiada na twoje pytanie? Pewnie dlatego ze jest ignorowane bo juz padlo wczesniej i zostalo odpowiedziane.

Nie zaczynajmy roku od wzajemnych oskarzen, atakow i zlosci. To ma byc miejsce milych spotkan przyjaciol a nie kolko wzajemnego linczu. Jak tak dalej pojdzie to nikt tu nie bedzie zagladal.

Cytat:
Napisane przez fotoreporterka Pokaż wiadomość
yyy.. u mnie nic nie ma..
zajrzyj dokladnie. to nie jest wiadomosc tylko zaproszenie, tam na liscie powinno byc

Cytat:
Napisane przez Kikiki Pokaż wiadomość
Ciekawe czy sa ludzie którzy nie schudną, a wręcz przytyją na tej diecie, np ci którzy normalnie bardzo mało jedzą i tu muszą więcej albo ci co są już i tak szczupli a chcą np 1 kg stracic.
jezeli jadlas malo to rozleniwilas sobei metabolizm. Przy wiekszej ilosci proteinowego jedzenia rozruszasz go ponownie.

Cytat:
Napisane przez giovinezza Pokaż wiadomość
z z tego wykresu wynika, że powinnam zrobić przy 1 podejściu fazę uderzeniową tylko przez 2 dni ? i lecieć systemem 2/2 (w książce nie ma takiego rozwiązania wiec sama nie wiem teraz) i tak aż osiągnę te 55,4 i pojawia się 2 pytanie: w teście zaznaczyłam inną wagę 53 bo przy takiej się najlepiej czuje ale ona nie jest uwzględniona i właśnie to oznacza, ze mogę nie utrzymać takiej wagi ? bo wiadomo jak się uprę to "bez problemu" mogłabym do niej dojść proszę Was abyście mi pomogły z odczytem tego testu
przy malej nadwadze (do 10kg) nie potrzeba dlugiej fazy uderzeniowej. wystarczy kilka dni po to by potrzasnac organizmem. Wiekszosc przeciaga te faze ile sie da, bo skoro spada na niej tak duzo to maja nadzieje ze cala nadwaga zejdzie im w ciagu 10 dni. Glupota! Jedyne co sobie zalatwia to nerki i metabolizm. Ta pierwsza faza jest po to by pozbyc sie nadmiaru wody z organizmu.
Wlasciwe chudniecie to faza II. Ja na tym zdjceiu nigdzie nie widze tego ze masz isc systemem 2/2. System wybierasz sobei sama taki jaki pasuje do twojego trybu zycia.

Ten test bardzo czesto pomija wage minimalna jaka my same wyznaczamy. Z reguly chcemy wazyc jak najmniej. Waga jaka podaje w tescie Dukan jest waga optymalna, czyli taka jaka latwo bedzie ci utrzymac na fazie IV. Jezeli schudniesz ponizej, a to jest oczywiscie mozliwe to prawdopodobnie bedziesz musiala wkladac wiecej wysilku niz tylko proteinowy czwartek i otreby po zakonczeniu diety aby ja utrzymac.

Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej

Kuchnia Tygryska
wiolqn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 11:25   #3923
cocci
Zakorzenienie

Cytat:
witam Dukanki

Cytat:
Napisane przez margot314 Pokaż wiadomość
No to i ja do was dołącze

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Zaczęłam dietę w poniedziałek, jem rzeczy fajne i takie które mnie strasznie frustrują, ale ogólnie nie jast źle) od jutra mogę wciągać jakieś warzywka i tu mam pytanko. Czytałam już kilka razy spis warzyw i ie ma tam brokułów, a z kolei gdzieś wcześniej na forum jedna z was pisała, że wciągnęła całego brokuła na pożegnanie 5 dnia P+W. To w końcu jak jest z tą zieloną pysznością mogę czy nie??? ( a tak bardzo mi sie marzy) Poza tym jestem uzależniona od jogurtów
i tak strasznie mi brakuje serka homo waniliowego, czy jest jakaś wersja bez tłuszczu takich serków ale smakowych. Pomóżcie dziewczyny. Jeśli istnieje coś takiego, to napiszcie jakiej firmy i mniej więcej gdzie mogę je kupić, bo szukałam w sklepach i na wszych wątkach o produktach i tam są sa,e naturalne
ja brokuły wcinałam na zasadzie podobieństwa do kalafiora

ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ

cocci jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 11:28   #3924
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

Cytat:
Napisane przez margot314 Pokaż wiadomość
Czytałam już kilka razy spis warzyw i ie ma tam brokułów,
i tak strasznie mi brakuje serka homo waniliowego, e
brokuly mozna,

serek nat + slodzik+ aromat waniliowy

Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej

Kuchnia Tygryska
wiolqn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 11:40   #3925
ruda_niunia
Rozeznanie

Witam wszystkie proteinowe kobietki!
Niesmialo do Was pukam z pytaniem czy przyjmiecie mnie do grona? od dzisiaj startuje z dieta...Mam 160 cm i ....86kg
Dzieki uprzejmosci jednej z Was dowiedzialam sie gdzie w UK nabyc niektore produkty wiec jestem dobrze zaopatrzona... Mam nadzieje ze wystarczy mi silnej woli aby w koncu zaczac wygladac jak normalna dziewczyna...

wiolqn - doskonale rozumiem o czym piszesz...bylam juz kiedys na innym forum o dietach i ciagle powtarzaly sie te same pytania od nowych dziewczyn dlatego wczoraj z pewna niesmialoscia sama je zadawalam... kilka godzin sleczalam przed kompem, czytalam... mam za soba ponad polowe ksiazki - po poludniu jak tylko synek pojdzie spac doczytam reszte..i obiecuje najpierw szukac tu a dopiero potem ewentualnie pytac

pozdrawiam
ruda_niunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 11:41   #3926
Rosvita
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez wiolqn Pokaż wiadomość
brokuly mozna,

serek nat + slodzik+ aromat waniliowy
Witam Dukanki
Wchodzę dziś na forum a tu niespodzianka, znalazłam odpowiedź na niezadane pytanie
Ale mam kolejne, co można zastosować na ożywienie, ale nie kawę bo po niej czuje się marnie. A może ta senność to z braku cukru?
Rosvita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 11:42   #3927
_kasiulka_
Rozeznanie

wczoraj widzialam ta nowa ksiazke dukana naprawde fajnie wyglada
ale ja z moim staruszkiem wiecznie sie trzymam,juz 4 sasiadki ja pozyczaly jedna do dzis trzyma i nie chce oddac

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Cytat:
Napisane przez Rosvita Pokaż wiadomość
Witam Dukanki
Wchodzę dziś na forum a tu niespodzianka, znalazłam odpowiedź na niezadane pytanie
Ale mam kolejne, co można zastosować na ożywienie, ale nie kawę bo po niej czuje się marnie. A może ta senność to z braku cukru?

zrob sobie jakas slodycz z dukana,albo mocna herbate no i witaminy!

..z miłości do motocykli

-----------------------------
mój związek z Dukanem :
start wrzesień 2009 -> 76 kg
faza III-->listopad 2009 - > 67
powrot na II faze cnotliwie 04.05.2011
cel : 65...64..63..62..60.
_kasiulka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 11:42   #3928
leszczesia
Raczkowanie

GG do leszczesia

Cytat:
witam Dukanki

Brawo !!!
Stary 2010-01-08, 11:45   #3929
Berlinianka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karczus6 Pokaż wiadomość
Witam,
Zaczęłam tę dietę kilka dni temu i na razie wszystko fajnie, czyli zgodnie z planem. Dodam, że nie mam nadwagi, tylko chcę się pozbyć "solidnej budowy ciała", do zgubienia mam około 8 kg. Nigdy nie miałam problemu z chudnięciem, przychodziło mi łatwo, problem tylko w utrzymaniu wagi. Zawsze mniej więcej po pół roku kilogramy wracały, co najgorsze nie od razu, żeby można było zauważyć szybki efekt jojo, tylko bardzo powoli, ukradkiem, tak że można było tego nie zauważyć.
pozdrawiam
Ja to samo, bez widocznej nadwagi, ale zawsze jakaś duża się sobie wydaje i powiem, że po tygodniu jest mnie mniej ;D
Nie mam jeszcze takiego stażu, ale w książce jest powiedziane, że ta dieta to jakby kuracja. Masz dokładnie wyliczone ile ma trwać. Są 4 fazy i jesteś w stanie utrwalić wagę. Potem ma do końca życia zostać 1 dzień w tygodniu gdy jesz same proteiny i już zawsze otręby. Nie wiem dlaczego, ale ufam temu i myślę, że można wyjść z tego bez jojo
Poza tym, jeśli zobaczysz siebie zgrabną i powabną, to będzie Ci żal rzucać się na wszystko co ładnie pachnie, tylko będziesz się zastanawiała co jesz. Dieta trwa długo, w zależności ile masz do zrzucenia, trochę wyrzeczeń jest. Z drugiej strony uczysz się myśleć - co jesz. Zaczynasz być świadoma ile pakowałaś w siebie tłuszczu i słodyczy, czyt. zbędnych rzeczy. (ale się rozpisałam)
Tak jakbym sama siebie przekonywała

U mnie dzisiaj -0,2 jestem w szoku, że każdy dzień na minusie.
I już zmiany w ciele zaobserwowałam, bardzo pozytywne.

PYTANIE MAM
Jak długo trzeba być na diecie, żeby zostać uznaną za weterankę?

Ile to jeszcze dni

Nowa książka Dukana: http://chomikuj. pl/ squo-86
Berlinianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 11:48   #3930
betii5
Rozeznanie

Cytat:
hej ho dzisiaj piatek i jutro mozna pospac

BogaczKa22 boje sie ze moj przyklad moze byc co najwyzej demotywatorem

milego dnia

Kochana Bogaczka ma rację trzeba mieć dużo samozaparcia żeby bez większych efektów przetrzymać tyle czasu ale jak widać cierpliwość popłaca.Jesteś wielka.
betii5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości