|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz
Cytat:
mamy napiszcie czy wasze dzieci to boli? bo mojej siostry synka to nigdy nie bolalo i przyjaciolki synka 2mc mlodszego od Laury tez nie boli- w ogole ani grymasu nie mial mi nawet nie chodzi o to czy to sie zrosnie czy nie, tylko ze tam sie zbiera mocz,kał,krem... higiene poporostu mam na mysli Uwazam tez ze taka infekcja nie robi sie z dnia na dzien. A to do ciebie nie bylo-bezposrednio tylko ogolem do wszystkich 'madrcy"doktorkow Wlasciwie nie powinnm sie wtracac bo chlopca nie mam, ale jakos tak mnie to dotknelo. Mysle tez ze co innego sciagnac do mycia a co innego sciagnac zeby odciagnac-chyba zamotalam
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#2462 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz
Hej mamuski
Mam chwilke wolna bo juz zupke nastawiłam a Kuba spi. Noc była do bani, mały budził sie co godzine przekrecał na brzuch i probował raczkowac ale szybko mu sie to nudziło i po chwili juz jęczał ![]() Nie wyspałam sie Od rana jest niegrzeczny, daje mi niezle w kosc ![]() Cytat:
![]() super, gratuluje Cytat:
a miałam taka ochote...Cytat:
![]() Cytat:
Oho, budzi sie maruda...
|
|
|
#2463 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
informuję, że żyjemy ... małż zarekwirował mojego lapka i klapa ;> ... pojechał w delegacje ![]() narazie spadam bo maruda jęczy na łóżku
|
|
|
|
#2464 |
|
Wtajemniczenie
|
Unholy, ale twoj Antoś rozgadany
|
#2465 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w przyplywie gotowki zapisje sie do osrodka sportowego i bede regularnie chodzic na silownie i moze cos wiecej jak czas i praca pozwola ![]() Cytat:
Cytat:
Coreczka sliczna Cytat:
Cytat:
![]() moj tez tak gada, czasami wrecz krzyczy ![]() Dalej nie masz nikogo do opieki?
|
|
#2466 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie poweekendowo
Jejku to już chyba norma, wchodzę na wizaż, a tam tysiąc stron poetki Wy moje Jakoś po mału może nadrobię Niestety mój dzidź coraz bardziej marudny Teraz śpi, ciiiii.Cytat:
ale lepiej późno niż wcale Eee, to irokez pewnie ma. Super! A to: http://www.allegro.pl/item849767628_...wersjas_k.html Polecam jest super Cytat:
![]() Super, że łyżeczką poszło Cytat:
Oglądałam tego konika - fajowy.Cytat:
Si ![]() eleeri, czytałam o ZUMie u Matiego. Bardzo mi przykro za usg. Bardzo mocno Miramej, jak dzisiaj Kuba?
|
|
|
#2467 |
|
Zadomowienie
|
Niech każdy robi z siusiakiem jak uważa
|
|
#2468 |
|
Wtajemniczenie
|
Dużo zdrówka dla Zuzy Karoli
Małga GRATULACJE ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Nie doczytam więcej, bo synciu wstał.
|
|
#2469 |
|
Ola-Unhola
|
Cass, pewnie Kubusiowi zębole wychodzą jak taki marudny. Bidulek sie męczy i do towarzystwa Mama mu potrzebna. Żeby ponosiła, pobujała
![]() Z siusiakiem to cięzka sprawa, nie ma idealnego wyjścia. Każdy sposób (odciąganie, nie odciąganie) ma swoje minusy i plusy. Trzeba wypośrodkować ![]() Ja Bartkowi w ogóle nie odciągałam i jako niemowlę i małe dziecko nie miał problemów ani żadnych zakażeń. Wszystko czyściutko, zawsze wymyty ale po wierzchu - było ok. Problemy zaczęły się chyba jak miał 5 lat, wtedy konieczny był zabieg rozcięcia stulejki, bo ciągle zbierała mu się ropka itp. Lekarz mówił tez, że to może być "dziedziczne". U mnie i Małż i mój Brat mieli z tym problemy jako dzieci. Teść jest lekarzem internistą, więc nie powiem co i jak zrobił Małżowi, ale z opowieści wiem, że brrr.....Brat był na zabiegu, ale jeszcze bardziej zaawansowanym niż Bartuś. Są różne szkoły - co lekarz to opinia i nie uważam, że jeden ma rację a drugi nie. Także, trzeba zdecydowac samemu. Dostosować "warunki i możliwości" dziecka do danej metody. Jeżeli będzie się brudzić, często mieć problemy np. z ZUM to warto odciągnąć (nie tak nachalnie), a jak będzie spokój to warto poczekać jak będzie większy.
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2010-01-11 o 12:51 |
|
|
|
#2470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba wam nie pisalam wczoraj ze wczoraj mloda pila mleko o 17 a o 18 kapiel byla Dzis tez cos nie idzie jak zwykle Testuje i dalam jej obiadek o 11, a potem kaszke dostanie na gesto zeby dotrwala do kapieli i postaram sie przeciagnac ja do 19.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#2471 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez nie wiem jak to jest do konca z tym odciaganiem trzech lekarzy u ktorych bylismy nie kazali nic robic. Wiec ja nie robie. Raz tylo jak zanosilismy mocz na posiew lekko odciagnełam i wyczysciłam. Tak na codzien tego nie robie. Mały jak lezy w wannie to siusiak jest cały zmoczony i wydaje mi sie, ze jak tak kilka minut polezy to brudki sie wymyja ze srodka. Moj brat jak miał ok 6 lat tez miał zabieg na stulejke i do tej pory pamieta to jakis traumatyczne przezycie.
|
|
|
#2472 |
|
Ola-Unhola
|
Aaaa zapomniałam napisac, ze Antos w koncu zrobi koopke bez bólu. Mnóstwo bobków, ale nic się nie meczył
|
#2473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2474 | ||||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
witajcie
kurcze zjadlam rano wiesniaka i zapomnialam zeby go wrzucic na patelnie ![]() noc byla znow ciezka - TZ wygnalam do salonu bo biedny odsniezal w pracy teren do 12 w nocy a rano musial wstac wiec nie chcialam go meczyc a po co ja wczesniej rozpuszczasz w wodzie skoro dosypana do mleka rozpusci sie tak samo ? Cytat:
![]() mam nadzieje, ze reszra Laurce sie tez przyda w niedalekiej przyszlosci, Eryk, mimo ze chlopiec bardzo chetnie ogladal, do dzis czasem spojrzy wiec nie kasuje bajek i wszystkie siedza na kompie no wiesz ja Ci juz wiele razy mowilam, ze zapraszam - ale wole zapowiedziana wizyte, lubie byc przygotowana ![]() haha biedny kot - super, ze opis Ci sie podoba hehe Cytat:
kurcze a moje dziecko tyle mlodsze i nic nie gada Cytat:
![]() Cytat:
tam jest Lukas i Sigma, a wczesniej Cetelem ale TZ playa dostal posprzatalam chate ale zostaly mi jeszcze lazienki do umycia i tak mi sie nie chce
|
|
|
#2475 |
|
Zakorzenienie
|
Unholy fajny filmik
![]() Gratulacje dla wszystkich odchudzających się mam Teraz już będzie coraz lepiej
|
|
|
|
#2476 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
WrednaAfrodyta podawalam Ci propozycje dywanow, chyba nie zauwazylas
dobra ide sprzatac
|
|
#2477 |
|
Zadomowienie
|
kurcze na ktorej stronie?
|
|
#2478 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Martnki za odwagedzielna byla Cytat:
hmm napisalam tylko ze mam na zadanie ![]() zaraz dopisze reszte no biedulka ale dzis bylo znacznie lepiej w nocy bardzo ladnie spala Cytat:
![]() Cytat:
wole nowsze, obce ale nie science-fiction ![]() za Boniai usg |
||||
|
|
|
#2479 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Antos jest boski! Cytat:
![]() Cytat:
![]() doskonale Ciebie rozumiem, wiem co to za bol ![]() 2. fryzjerke koniecznie pochwal wloski cud - miod 3. no wlasnie to najgorsze dzieciaczki mecza sie a te zeby ani mysla wyjsc ![]() 4. ja mam eferalgan i u nas dziala, pare razy juz sie ratowalismy i na goraczke i na bol my mamy czopki Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2480 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla AntosiaCytat:
Cytat:
i gdyby nie to że młody jest chory to dalej bym nie odciągała ani jeden lekarz, ani jedna pielęgniarka, czy położna nie polecała odciągać - więc chyba jakiś powód jest. anatomię znam i nie zgodzę się z Tobą mimo iż nie nigdy odciągałam młodemu napletka, po odciągnięciu przez p. doktor nie miał tam żadnego brudu, żadnych jak piszesz maści, kremów, kału, moczu, czy innego badziewia i wcale nie uważam żebym w jakiś sposób zaniedbała higienę u swego dziecka. Cytat:
![]() miś fajny, ale cena przyprawia o zawrót głowy Mati po antybiotyku czuje się o niebo lepiej, dzisiaj, nie wiem, czy mogę go pochwalić, żeby nie zapeszyć ![]() zasnął o 22 - sam, i spałby pewnie do rana tylko że moje cyce nie przyzwyczajone do takich długich przerw były już przepełnione, więc 0 4.30 nie wytrzymałam i dałam mu cyca na śpiąco ![]() potem spał do 7, a zbudziła go pielęgniarka która przyszła zrobić mu zastrzyk właśnie Miramej miałam do Ciebie już pisać sms-a bo się coś nie odzywałaś dzisiaj jak Kuba ?
|
|
|
#2481 |
|
Zakorzenienie
|
dla wszystkich mam na dietce za strate kgu mnie zasmiast mniej to 0,5kg wiecej ![]() a teraz zajadam szarlotke i sernik z makiem
|
|
|
|
#2482 | |||
|
Zadomowienie
|
Cześć
Dzięki za opinie o wodach mineralnych. Cassandro, czy ta woda Mama i ja jest łatwo dostępna, jest np. w supermarketach? Dobrze wiedzieć. Też miałam w planie te naklejki, a dodatkowo mam na ścianie taki tynk, o dziwnej nazwie szlachetny, który ma taką chropowatą (?) fakturę, ale myślałam, że na taśmie dwustronnej da radę. Rezygnuję zatem z naklejek. W sumie mąż podrzucił już inny fajny pomysł, więc nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło ![]() Cytat:
my się nie znamy, ale również gratuluję ![]() delektuj się każdą chwilą, bo czas tak szybko płynie..
|
|
#2483 |
|
Zakorzenienie
|
i nie napisalam a bylam pewna ze tak
![]() cos mi pamiec szwankuje zaden lekarz nie bardzo chce sie bawic w moje dluzsze zwolnienie i wymyslanie choroby (pewnie gdybym im slono zaplacila to by cos sie wymyslilo )wiec musze zadowolic sie czyms innym wzielam opieke na Zuzie, narazie na tydz, i jak cos bede przedluzac jak jeden nie da to pojde do innego ja po prostu nie wyobrazam sobie zostawic jej niani teraz i poki jeszcze moge to skorzystam z tego zwolnienia ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Eleeri nie chwalac to mialas fajna nockea gdzie Ty widzisz Miramej? |
|
|
|
#2484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myslałam, że napisałaś ![]() pisząc to dopiero zabierałam się do czytania i odpisywania, a miałam 3 strony ![]() a co na jutro planujesz w związku z pracą ?
|
|
|
#2485 | |
|
Wtajemniczenie
|
Jezuuu zeby mi się tak chciało jak mi się nie chce...
Svinecko podeślij trochę energiii gogrulku dobre i to, ważne że coś udało się załatwić unholly, Antoś bombowy, wymiękłam jak zobaczyłam filmik, przekochany bąbel Widzę ze cass już się uwinęła nasze nieziemskie wyniki już są na pierwszej stronie...Ja dodałam do albumu fotkę małej z 5 miesiąca dobrze że siusiaki powoli dochodzą do siebie ![]() ja czekam na wyniki, mocz małej ma być dzisiaj (oby bez żadnych badziewi), morfologia jutro ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Cytat:
no to narobiłaś mi smaka nie powiem...
|
|
#2486 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() opieka nad niby-chorą Zuzą ? no nie chwalę, przecież ![]() no nie widzę i nie zobaczę bo Ona jest ukryta, jak jest oczywiście ![]() ale jak jest to czyta zapewne ![]() a jak Jej nie ma to się nie odezwie i wtedy do niej skrobnę sms-a jak ładnie zagmatwałam spadam do sklepu, bo mąż wspaniałomyślnie udzielił mi dzisiaj przepustki ![]() i wydzielił kasy ![]() to idę zaszaleć
|
|
|
#2487 |
|
Wtajemniczenie
|
eleeri, trzymam kciuki za to USG, o której będziesz coś wiedziała?
|
#2488 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wyniki beda super! a no kawalek szarlotki i kwalek sernika i tak na zmiane ![]() juz skonczylam popijam teraz zielona herbatke ![]() ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- Cytat:
chcialam wziac na siebie ale sama nie wiedzialam co lepsze powiedzialam ze nie mam z kim dziecka zostawic i dala mi narazie na tydz aaa ok ![]() teraz juz rozumiem tez sie zastanawiam jak u nich? wow ![]() szalej szalej
|
||
|
|
|
#2490 |
|
Zakorzenienie
|
i przez gnoma stalam godzine w banku!!
u mnie waga stoi w miejscu ale co sie dziwic jak teraz wcinam gołąbka![]() chyba przejde na diete ONZ łącze sie z mamami marudnych dzieciaczkow bo moja tez daje popalic dzis
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:34.

Podobno to nie ma w ogóle wpływu na to czy zarośnie czy nie.
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

ale szybko mu sie to nudziło i po chwili juz jęczał 
Od rana jest niegrzeczny, daje mi niezle w kosc 

Już TZ mi coś przbąkiwał, że w częsci trzeciej Edward zejdzie na dalszy plan, a Bella zacznie trzymać z wilkołakami
a miałam taka ochote...
, filmik już się wgrywa na YT, także dzisiaj zaserwuję Wam nie lada kino 

Poszlam do biblioteki, do muzeum, na lunch i do kina. Bylo cudownie! Wrocilam do domu tylko na karmienie i zeby wrzucic pralke, po czym znowu poszlam. Wrocilam do domu przed 18, maz zbytnio sie nie zmeczyl, bo Ania byla wyjatkowo grzeczna
ale lepiej późno niż wcale 
.

za usg. Bardzo mocno

to mialas fajna nocke