|
|
#241 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zróbmy sobie prezent na Dzień Kobiet!Koniec i bomba,kto się nie zapisał ten trą
Co racja, to racja
.
|
|
|
|
#242 |
|
www.dulcedo.pl
|
Dot.: Zróbmy sobie prezent na Dzień Kobiet!Koniec i bomba,kto się nie zapisał ten trą
Ja też dostałam wytyczne jestem szczęśliwa bo dowolność mam wszelką
.
|
#243 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki wielkie dziewczyny
Ale niestety nie zmieni to faktu, że te preferencje naprawdę rozmijają się z moją biżuterią. No ale nic, mam chyba pomysł, jak je trochę obejść, a sama siebie i tak nie przeskoczę, więc najwyżej będę się stresować do 9.03 ![]() ---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- Aha, wzorem Biedronki dodam jeszcze nieśmiało dla dziewczyny, która mnie wylosowała, że bardzo też lubię kolory ognia (bo tego chyba wcześniej nie napisałam ![]() A teraz zabieram się za infiltrację mojej wylosowanki i szukanie inspiracji ;>
|
|
#244 | |
|
Zakorzenienie
|
Projekt jest bardzo wstępny, ale mam szczęście co do wybranych kolorów - większość z nich lubię i powinny razem fajnie wyglądać...
Muszę tylko przejrzeć posty mojej wizażanki, coby się upewnić czy mogę poszaleć z formą
|
|
|
#245 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiecie co oprócz tego, że trochę się boję czy sprostam
bo zamierzam poeksperymentować to mam tak ogromną dowolność, że aż się gubię no cóż teraz czas na złożenie zamówienia... a wracając do offa byłam dzisiaj na AVATARze co nie zmienia faktu, ja chce jeszcze!! efekty boskie... łza nie raz w oku mi się zakręciła... ach...
|
|
|
|
#246 | |
|
Joanna d'Moder
|
Cytat:
![]() Mnie wynik losowania zmasakrował .Ta osoba robi piękną biżuterię,ale co tam, stwierdziłam że na pewno nie ma w swojej kolekcji oryginalnych kolczyków...kulka na krzywym drucie i z wielgaśnym loopem
|
|
|
|
|
#247 |
|
Rozeznanie
|
Dostałam wytyczne, a w mojej głowie hula śnieżyca i ma dość sporo miejsca...pociesza mnie fakt, że przede mna ferie
, może uda mi się coś wymyslic
|
#248 |
|
Raczkowanie
|
Sol mam dokładnie takie same obawy jak Ty, zwłaszcza że kobitka moja od razu będzie mnie mogła namierzyć
Ale przecież nie nauczę się w miesiąc wrapów robić, skoro nawet loopy mi nie wychodzą (choć jakimś dziwnym trafem zapinane bigle kręcone na szczypcach tak :P ) Mam nadzieję, że obdarowane wezmą takie rzeczy pod uwagę ![]() Całę szczęście (a może nieszczęście), że wytyczne mam na tyle ogólne, iż cztery projekty, które się mi dziś na ten temat urodziły (a pewnie i jeszcze inne w międzyczasie się pojawią łaskawie) pasują, więc będę je sobie realizować, a potem to już najłatwiejsze (jeny, sama się okłamuje) czyli WYBÓR Edytowane przez poice Czas edycji: 2010-01-11 o 22:25 |
|
|
|
#249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie rozumiem tej Waszej manii wrappów :P Że jak już ktoś nie robi wrappów, to musi się szybko nauczyć, żeby też zrobić bo takie prezenciki są najlepsze. Takie odnoszę wrażenie, obserwując to, jakie w trakcie wymianek jest ciśnienie na wrappy i "problem" jak się ich nie robi A guzik prawda. Ja powiem ( a chyba mogę) i powtórzę - Biżuteryjko, która robisz dla mnie prezent. Jeśli nie robisz wrappów, to mi ich na siłę nie rób. Chcę coś, w Twoim stylu i w tym,. w czym czujesz się najlepiej. Na wrappach się świat nie kończy Uprzejmie proszę - Obywatelki nie siać paniki. Proszę się ogarnąć i siadać spokojnie do pracy.
Edytowane przez M0N1K4 Czas edycji: 2010-01-11 o 22:34 |
|
|
|
|
#250 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe, no nie - mam nadzieję,że się nie załamie "przecie" zaznaczyłam,że jak nie robi Jak robi, to nie pogardzę ![]() Ło matko, teraz to pewnie zamieszanie zrobię |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#252 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#253 |
|
Raczkowanie
|
Poice, Twoje prace są takie cudowne, iż jestem pewna, że Twoja kobitka (kimkolwiek ona jest) będzie bardzo, bardzo zadowolona dostając takie arcydzieło (ja bym była
)
|
|
#254 |
|
Rozeznanie
|
a ja to traktuję jako inspirację do nauczenia się nowych technik w mojej domenie - bo moja wybranka
chce co, czego jeszcze nie robiłam, a chcę, żeby było wyjątkowo i w ogóle ![]() chyba też po prostu zrobię kilka wersji i wybiorę dzień przed albo nie wybiorę, i wyślę wszystkie :Pswoją drogą, bo już się zgubiłam - mamy się jakoś podpisać, czy będziemy się identyfikować na wariata, czy totalna tajemnica, czy jak? ![]() bo ja jestem za identyfikowaniem na wariata
|
|
|
|
#255 |
|
Zadomowienie
|
kocuria cała zabawa własnie polega na tym że potem wklejamy zdjęcia tego, co dostałysmy i zgadujemy kto komu robił
wtedy dopiero jest wesoło
|
#256 |
|
Zakorzenienie
|
A ja powtórzę za Moniką, nie zmieniajcie na siłę techniki i róbcie biżuterie w taki sposób, w którym jesteśie najlepsze. Jeśli ktoś robi fimo, to fimo, ktoś plecionki,to plecionki itd. Każda chce dostać coś waszego, a nie wymuszać zmianę techniki, materiału i w ogóle charakteru tak ze będzie trzea robić biżu w ogóle nie pod swój gust. Ja bym na przykład była bardzo zawiedziona gdybym od osoby która robi piękne fimo dostała nagle wrapa, choć wcześniej w ogóle czegoś takiego ta osoba nie robiła. Nic na siłe Kobietki, bo w tym najważniejsze jest serce
|
#257 |
|
Rozeznanie
|
ha, ale to by była dobra forma zakamuflowania swojej tożsamości - jakby np nagle poice zaczęła robić wrappy, albo ja fimo, albo reverie haft drobnicą
|
|
|
|
#258 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No, wiesz, zawsze się mogę podszyć pod Ciebie albo Sol - Russian Leaf mam opanowany )
Edytowane przez poice Czas edycji: 2010-01-12 o 00:19 |
|
|
|
|
#259 |
|
Zadomowienie
|
Hehe, ile taka mała wymianka może człowiekowi stresu przysporzyć...
A to ja jeszcze napiszę, żeby życie ułatwić (chyba... ) kobietce, która mnie wylosowała, że właśnie odkryłam wczoraj, że biżu łączona (srebro czyste + srebro z oksydą) mi pasi jak najbardziej, więc i mocno przetarta oksyda też będzie ok
|
|
|
|
#260 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
hm, w sumie mam troche nieujawnionych na forum talentow, moze sie zakamufluje jakos ![]() i - russian leaf, viking knit? to inne nazewnictwo, czy po prostu sie z tym nie spotkalam nigdy?
|
|
|
|
|
#261 | |
|
Zadomowienie
|
W sumie macie rację, będzie co ma być i tyle
(zwrotów nie przyjmujemy ) Cytat:
A to, że nasza trójka zostanie rozpoznana zaraz na początku to pewne
![]() Blog https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=379204 -> książkowa wymiana Edytowane przez Sol89 Czas edycji: 2010-01-12 o 07:04 |
|
|
|
|
#262 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
moja wybranka na wrapy nie ma co liczyc, od razu mowie, zeby nie bylo ![]() zadna sila mnie do owijania nie zmusi, chyba, ze poppy podzieli sie ze mna swoim talentem, albo Ty, Moniko ![]() Chcoiaz sama wrappem w prezencie nie pogardze, o nie
Edytowane przez Rhogata Czas edycji: 2010-01-12 o 08:12 |
|
|
|
|
#263 |
|
Rozeznanie
|
VikingKnit
biorąc pod uwagę, że nawet drutem pamięciowym potrafiłam zrobić sobie krzywdę tak, że do dzisiaj (2 tyg. później) mam problemy z używaniem lewej ręki (wbicie w dłoń materiału nieszlachetnego przy uczulniu na takoweż, i chyba podrażnienie jakiegoś nerwa, który się babrze i boli) to może ja sobie daruję na razie... choć wygląda cudnie <3 |
|
|
|
#264 |
|
Zakorzenienie
|
czytam was i coraz bardziej się stresuje. najpierw jak przeczytałam wytyczne, bo zaraz wyobraźnia zaczęła mi szaleć a teraz jak czytam że większość chce iść w inne techniki
pomysłu narazie konkretnego brak mimo że wytyczne jasne jak słońce
|
|
|
|
#265 |
|
Rozeznanie
|
dagus, ja ide w swoja technike, wole zrobic cos, czego jestem pewna niz cos, co byc moze rozpadnie sie jeszcze przed zalozeniem
![]() trzymaj sie wytycznych i nie sluchaj "panikar"
|
|
|
|
#266 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() edit: O! no właśnie z tego tutoriala korzystałam ![]() edit2: Cytat:
Poza tym gadają na mieście, że przegadanie problemu ponoć pomaga zredukować napięcie
Edytowane przez poice Czas edycji: 2010-01-12 o 08:49 |
||
|
|
|
#267 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja wybranka raczej na wrapy też nie może liczyć, próbowałam ale drut mnie nie słucha więc nie będę kombinować
|
|
|
|
#268 |
|
Wtajemniczenie
|
arizonko - mam nadzieję, że rozwiązałam "problem"
poice - ty to sie dziewczyno kwalifikujesz u mnie na wątek ja chcę coś od poice czy wymienię się z poice - jak się da to pogadamy osobno na PWDZIEWCZYNY, MÓWIENIE DO DRUTU NIC NIE DA - NIE SŁUCHA, TYLKO SIĘ MOŻNA NABAWIĆ: I PO CO ![]() Poza tym, naoglądałam się Waszych prac - nie macie się czym stresować, jak ktoś tu mądrze napisał: róbcie w swoim stylu - biorąc pod uwagę preferencje i oznaczenia z pierwszego posta , oraz późniejsze komentarze. Ja na mój prezencik mam 3 pomysły - wrapkowy, składaczkowy i gronkowy wszystko jest w moim repertuarze - pewnie wzorem niektórych z Was zrobię wszystkie trzy, a potem będę wybierać...hehehe,, swoją drogą, to mam jeszcze jedną wymiankę na tapecie, która się kończy miesiąc przed naszą ![]() i mały off-top heh, tak to jest jak się nie wierzy w słowo pisane - teraz mam matowe gronka z malahitu - bo zoksydowałam po zrobieniu, razem z malahitem... ale się dopoleruje - no i cieszę się, że oksydę odlewam - bo nawet jak ją szlag trafi, to tylko maleńką ilość
|
#269 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny bez paniki. Każda z nas jest w czymś dobra. Inaczej wysoka komisja w osobie Killi by nas zdyskwalifikowała i nie miałybyśmy teraz problemu. Myślę że starannie zrobiony zwyklaczek z ładnych materiałów ucieszy nas tak samo jak wrap, plecionka z kółek, drobnicowce czy inne wynalazki. Przecież rzecz w tym że każdy z nich będzie prezentem od serca robionym tylko i wyłącznie dla nas.
Ja już wiem jakie materiały, ale koncepcja co z nich zrobić pewnie jeszcze będzie się zmieniać choć moja kobietka też raczej nie powinna liczyć na wrapy
|
|
|
|
#270 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:15.

.

co nie zmienia faktu, ja chce jeszcze!! efekty boskie... łza nie raz w oku mi się zakręciła... ach...

chce co, czego jeszcze nie robiłam, a chcę, żeby było wyjątkowo i w ogóle