Zazdrośnice, czyli rozprawka na temat Zespołu Sztywnych Kolan, rozdział XI ;) - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-12, 13:41   #1711
madziamacius8786
Zakorzenienie

Dot.: Zazdrośnice, czyli rozprawka na temat Zespołu Sztywnych Kolan, rozdział XI ;)

Cytat:
Napisane przez crozee Pokaż wiadomość
tylko masc cynkowa mi przychodzi do głowy
a tak w ogole, to wiecie, ze w czasach krolowy elzbiety w anglii kobiety wybielały sobie włąsnie twarze stosujac do tego tzw 'mazidlo weneckie'. niestety takie cos jak demakijaz jeszcze nie istniało, wiec one codziennie nakladały sobie nowa warstwe tapety.... az dochodziło do stanow zapalnych, odpadania kawałkow twarzy. niestety, wiele kobiet w tamtych czasach na to umierało i to w potwornych meczarniach

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

dla mnie tez wazniejszy jest sam fakt niz pierscionek. nie rozumiem np mojej siostry, ktora pod zadnym pozorem nie chciała, zeby jej chlopak oswiadczył sie jej juz z pierscionkiem.... oswiadczyl sie jakims srebrnym, a prawdziwy zareczynowy wybrała sobie pozniej (drooogi)

a ten artykul to na onecie był ;-)

mnie tez............. dzisiaj obsesyjnie myslałam cały dzien o ciazy, rozwazajac wszystkie opcje
dobrze,że nie żyłam w tamtych czasach

Cytat:
Napisane przez Hawwa87 Pokaż wiadomość
Uuu, to nie zazdroszczę Ja mam dopiero w piątek koło, a już ponad 30 stron A4 artykułów do nauczenia się, a jeszcze nie wszystko mam

Pewnie się powtarzam, ale kosmicznie boję się mojej sesji i na razie jej nie widzę

Też mi te bardziej pasują

Grecja - wyspa Thassos

http://www.itaka.pl/wczasy/grecja/thassos/index.php
mmmmmm zazdroszcze wakacjiiiii

Cytat:
Napisane przez OlkaR Pokaż wiadomość
Nie wiem czy dobrze się przez nie widzi... chyba tak, bo poza wzorkiem to nie różnią się od zwykłych kolorowych. Zresztą czy to ważne? Na jeden wieczór potrzebuję

Patrzyłam, jest jedno fajne wdzianko ale kosztuje ponad stówę i... szczerze mówiąc nie wiem czy jest sens tyle kasy wydawać na jedną imprezę...
Chyba będę kombinować z jakimś improwizowanym ubraniem peleryna z worka na śmieci i jazda

Czerwone fajne

Łeee maścią cynkową miałam na zdjęciu które dodałam wcześniej- koszmar... wysuszyła pysk a i zmyć nie mogłam bo nie miałyśmy płynu do demakijażu...
Nigdy więcej na całą twarz. NIGDY!!!

Łe bleeee
a może w teatrze strój wypożycz ??

Cytat:
http://slub.onet.pl/m81l8,p1lr0,3xim...e.html#i=m81l8
bardzo podobaja mi sie suknie z rekawami..... ahhhhhhhh...
ładna ale ja bym się zagotowała na własnym weselu w długim rękawie..

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
U mnie też tak zawsze jest

Wróciłam.Moja twarz to jedna wielka makabra.Plama na plamie bo nie obyło się bez normalnego wyciskania...Łaaaa... 3 godziny tam bylam.
Ale pogadałam sobie z kosmetyczką,jej córka miała ślub w zeszłym roku i tak z opowieści to ona jest ten sam typ co ja-nawiedzona Wszystko musi do siebie pasować.
Chyba jednak zdecyduję się na organizatorkę ślubu...
za kilka dni buźka powróci do ładu a jaka bedzie piękna

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Gwizdak Pokaż wiadomość
Zauważcie, że mówicie w 1 osobie Czyli o sobie. A każdy ma prawo co innego myśleć i czuć. A jeśli dwie osoby chcą się z sobą wiązać, to ich sprawa i nie należy tego potępiać, ani tych ludzi od razu skreślać, ani mówić, że są dziwni/głupi/cwani.

Apropos różnic wynikających z biologii: a jeśli wiążą się dwie osoby w podobnym wieku i jedna z nich ma załóżmy wypadek, który powoduje paraliż, od pasa w dół? Jeszcze załóżmy że facet. To co? Dzieci niet - a potrzeba biologiczna jest. Sportów niet, a potrzeba jest. Zupełnie inny śwaitopogląd się robi i zupełnie inne priorytety. Też nie ma szans?
Miłość wszystko zniesie.
zgadzam sie Gwizdaczku

poza tym, oburzające dla jednych jest to ,że jak to można w zwiazku być ze starszą kobietą/męzczyzną..że to jakiś odhył..Bóg stworzył kobiete dla mężczyzny...ale porobiło się tak ,że sa zwiazki lesbijskie,gejowskie i co..oni też się kochają..to,że nam się to nie podoba to trzeba ich powybijać bo my tak nie robimy ? Świat nie jest tylko dla Nas i inni jak chcą życ po swojemu niech żyją. Każdy ma prawo i wolną wole.
Stary 2010-01-12, 13:42   #1712
Gwizdak
Zakorzenienie

Dot.: Zazdrośnice, czyli rozprawka na temat Zespołu Sztywnych Kolan, rozdział XI ;)

Cytat:
ja rozumiem Gwizdaczku, ale to jest własnie nasze zdanie. tak samo jak wszystkie mowiłysmy insane, zeby dała popalic temu swojemu, ona zrobiła tak jak czuła. miłosci z glowy sie nie wybije- jesli jest prawdziwa. i znam tez takie malzenstwa, gdzie rzeczywiscie jest duza roznica wieku, ale sa razem i sa szczesliwi. tylko ja znam szwagra i wiem jaki on ma charakter- tak jak mowiła aleksandretta, to nie przetrzyma proby czasu, roznicy wieku itd. Boje sie tylko, ze ten zwiazek bardziej go skrzywdzi, da mu wiecej złego niz dobrego. no ale kazdy i tak sie uczy na wlasnych bledach.........
i co innego, jesli patrzy sie, ze ktos obcy laduje sie w taka sytuacje, a co innego, jak ktos bliski, z rodziny....
Byłabys zadowolona, gdyby Twoj brat tak postepował??? Wiem, ze nie moglabys mu niczego nakazac/zakazac, ale pewnie swoje bys myslała gdyby przyszło co do czego...
Ja rozumiem, że macie inne zdanie i to jest ok Ja też bym się nie wpakowała w związek z 10 lat ode mnie starszym facetem, bo jakoś by mi to nie pasowało. Ja tylko mówię, że nie trzeba tak od razu kogoś skreślać. A nigdy się Wam nie zdarzyło, że miałyście chłopaka, którego rodzice nie lubili i skreślali Wasz związek? Niezbyt miłe uczucie, szczególnie jak się samemu kocha. To chce się z tą osobą być i z innym cieszyć. A radość odbiera to, że inni tylko czyhają na Wasze rozstanie. Co do pogrubionego: nie lubię dziewczyny mojego brata i z wzajemnością I co zrobię? Nic. cieszę się jego szczęściem i staram się zachować z nią neutralne kontakty. Jest od niego dwa lata starsza, ale to nie wiele A przecież on z nią nie jest po to, żeby mi zrobić na złość, tylko dlatego, że ją kocha.
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Gwizdak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 13:42   #1713
crozee
Zakorzenienie

Kamka, mam prosbe zapodaj jakis fajny przepis na danie bezmiesne ) chce zrobic w piatek dla tzta
Stary 2010-01-12, 13:47   #1714
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziamacius8786 Pokaż wiadomość
zgadzam sie Gwizdaczku

poza tym, oburzające dla jednych jest to ,że jak to można w zwiazku być ze starszą kobietą/męzczyzną..że to jakiś odhył..Bóg stworzył kobiete dla mężczyzny...ale porobiło się tak ,że sa zwiazki lesbijskie,gejowskie i co..oni też się kochają..to,że nam się to nie podoba to trzeba ich powybijać bo my tak nie robimy ? Świat nie jest tylko dla Nas i inni jak chcą życ po swojemu niech żyją. Każdy ma prawo i wolną wole.
Nie przesadzasz w tej argumentacji? Wszak nikt tu się nie oburza, ani nie zakazuje. Piszemy o tym, ze taki związek ma mniejsze szanse na przetrwanie i rozliczne problemy.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 13:49   #1715
madziamacius8786
Zakorzenienie

Cytat:
Ja rozumiem, że macie inne zdanie i to jest ok Ja też bym się nie wpakowała w związek z 10 lat ode mnie starszym facetem, bo jakoś by mi to nie pasowało. Ja tylko mówię, że nie trzeba tak od razu kogoś skreślać. A nigdy się Wam nie zdarzyło, że miałyście chłopaka, którego rodzice nie lubili i skreślali Wasz związek? Niezbyt miłe uczucie, szczególnie jak się samemu kocha. To chce się z tą osobą być i z innym cieszyć. A radość odbiera to, że inni tylko czyhają na Wasze rozstanie. Co do pogrubionego: nie lubię dziewczyny mojego brata i z wzajemnością I co zrobię? Nic. cieszę się jego szczęściem i staram się zachować z nią neutralne kontakty. Jest od niego dwa lata starsza, ale to nie wiele A przecież on z nią nie jest po to, żeby mi zrobić na złość, tylko dlatego, że ją kocha.
ja miałam kiedyś taką sytuacje ,że moi rodzice nie lubieli byłego..i wszystko robili żebym z nim nie była...no i udało im się ale nie żałuje bo z perspektywy czasu wiem,że miał na mnie zły wpływ..no i poznałam Tżta.
Stary 2010-01-12, 13:50   #1716
Gwizdak
Zakorzenienie

A który związek nie ma problemów? A co do szans na przetrwanie - w idealnym świecie to powinno zależeć tylko od samych zainteresowanych. Niestety zgadzam sie z tym, że inni potrafią człowieka zaszczuć...
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Stary 2010-01-12, 13:51   #1717
madziamacius8786
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Nie przesadzasz w tej argumentacji? Wszak nikt tu się nie oburza, ani nie zakazuje. Piszemy o tym, ze taki związek ma mniejsze szanse na przetrwanie i rozliczne problemy.
mi chodziło o społeczeństwo a nie konkretnie o Was
chodziło mi o to,że różne są sytuacje ,ludzie różnie się dobierają co bywa zaskakujace ale to ich sprawa i życie. Każdy jest kowalem swojego losu..

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-01-12, 13:56   #1718
Gwizdak
Zakorzenienie

w tej kwestii powiedziałabym jeszcze tyle:

Dwie osoby się łączą, zakochują są szczęśliwe.

Ale jeśli się okazuje, że jedna jest 20 lat starsza od drugiej, zaczynają się schody, bo wokoło ludzie są przeciw. I tu jest pytanie: kto tak naprawdę ma problem? Ci co się kochają i są ze sobą szczęśliwi? Czy Ci którym to przeszkadza? Jeśli Ci którym to przeszkadza, to powstaje kolejne pytanie: dlaczego im to przeszkadza? I to jest myślę droga do odpowiedzi

Ale to takie teoretyczne rozważania. Pewnie nie wszystkie pary z taką różnicą wieku łączą się z powodu miłości. Ale też nie wszystkie pary równolatków są ze sobą z miłości...
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Stary 2010-01-12, 14:00   #1719
Hawwa87
Zakorzenienie

Cytat:

mmmmmm zazdroszcze wakacjiiiii
Na razie pozostają w sferze marzeń, ale zobaczymy

Cytat:
Mi się wydaje, że to nie nam oceniać, jaki związek ma mniejsze szanse czy większe problemy. To zależy głównie od ludzi... Mama koleżanki już kilka lat jest z młodszym facetem i są szczęśliwi, rodziny to zaakceptowały Bliskich trzeba wspierać, a nie podcinać skrzydła, nawet, jeśli robią coś, z czym sami się nie zgadzamy (wyłączając oczywiście łamanie prawa i gdy coś jest b. szkodliwe).

Zgadzam się z Gwizdaczkiem - żyjmy i dajmy żyć innym

---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

Cytat:
w tej kwestii powiedziałabym jeszcze tyle:

Dwie osoby się łączą, zakochują są szczęśliwe.

Ale jeśli się okazuje, że jedna jest 20 lat starsza od drugiej, zaczynają się schody, bo wokoło ludzie są przeciw. I tu jest pytanie: kto tak naprawdę ma problem? Ci co się kochają i są ze sobą szczęśliwi? Czy Ci którym to przeszkadza? Jeśli Ci którym to przeszkadza, to powstaje kolejne pytanie: dlaczego im to przeszkadza? I to jest myślę droga do odpowiedzi

Ale to takie teoretyczne rozważania. Pewnie nie wszystkie pary z taką różnicą wieku łączą się z powodu miłości. Ale też nie wszystkie pary równolatków są ze sobą z miłości...
Lepiej bym tego nie ujęła

Powód do śmiechu dał mi Bóg

Rdz 21,6

Postanowienia 2014:
Czytam 13/25
Oglądam 13/25
Gram 23/50

Razem
Zaręczeni
Szczęśliwa żona
Hawwa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 14:11   #1720
crozee
Zakorzenienie

nie chce sie wiecej wypowiadac na ten temat, kazde ma swoje poglady, ale po prostu martwisz sie o kogos bliskiego, prawda?? to nie zawsze musi byc zwiazek z roznica wieku, zeby ludzie byli przeciw- moze byc z odmiennym kolorem skory, statusem spolecznym itd. ludzie maja to juz w naturze, ze wiedza lepiej, co komu potrzeba i co zrobic, zeby był szczesliwy, ale sami nie potrafia dazyc do swojego szczescia. tak to juz niestety jest.. moi rodzice pewnie tez by sie matwili, jesli nagle bylabym z facetem po 40, z ćpunem, z murzynem (rasistką nie jestem- kurcze jak to w ogole brzmi..... wlasnie zdalam sobie sprawe, ze jesli naprawde zakochalabym sie w murzynie, to walczylabym o ta miłosc!) no w ogole z kimkolwiek. przemyslałabym to, co sadza o tym najblizsi i pewnie i tak zrobiłabym to,co mi serce by mowilo. a czy bym załowała- to by sie okazalo pozniej. nie da sie niekogo uchronic przed bledami, kazdy ma swoje zycie i musi je najlepiej jak potrafi przezyc..

http://www.youtube.com/watch?v=uFp-kaARlDw
Stary 2010-01-12, 14:18   #1721
gwiazdeczka26
Zakorzenienie

Cytat:
nie chce sie wiecej wypowiadac na ten temat, kazde ma swoje poglady, ale po prostu martwisz sie o kogos bliskiego, prawda?? to nie zawsze musi byc zwiazek z roznica wieku, zeby ludzie byli przeciw- moze byc z odmiennym kolorem skory, statusem spolecznym itd. ludzie maja to juz w naturze, ze wiedza lepiej, co komu potrzeba i co zrobic, zeby był szczesliwy, ale sami nie potrafia dazyc do swojego szczescia. tak to juz niestety jest.. moi rodzice pewnie tez by sie matwili, jesli nagle bylabym z facetem po 40, z ćpunem, z murzynem (rasistką nie jestem- kurcze jak to w ogole brzmi..... wlasnie zdalam sobie sprawe, ze jesli naprawde zakochalabym sie w murzynie, to walczylabym o ta miłosc!) no w ogole z kimkolwiek. przemyslałabym to, co sadza o tym najblizsi i pewnie i tak zrobiłabym to,co mi serce by mowilo. a czy bym załowała- to by sie okazalo pozniej. nie da sie niekogo uchronic przed bledami, kazdy ma swoje zycie i musi je najlepiej jak potrafi przezyc..
AMEN
gwiazdeczka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 14:18   #1722
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
Kamka, mam prosbe zapodaj jakis fajny przepis na danie bezmiesne ) chce zrobic w piatek dla tzta
Myślę, myślę...i na razie nic mi do głowy nie przychodzi. Tż uwielbia MIĘCHO. Zrobione w nietypowy sposób, ale jednak mięcho. Jak coś wymyślę, to wyślę Ci PW

Hawwa nam tez się marzy Grecja. Ale mamy kilka wymagań, którym ciężko sprostać: samolot z Krakowa lub Katowic, all inclusive, nie-bardzo-kamienista-plaża (najlepiej piaszczysta) przy hotelu, fajne animacje i cena do 2300/os.
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 14:21   #1723
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Co do związków z dużo starszymi osobami, to popieram Gwizdaka

Między nami jest 12 lat różnicy i to już jest niemało (chociaż np. 20 lat sobie nie wyobrażam) nie przeszkadza mi to wcale. TŻtowi tym bardziej

Poza tym, że mam wrażenie, że ciąży nade mną (nad nami?) trochę większa presja założenia rodziny, niż gdybyśmy mieli po 20.
Ja też czuję troszkę większe "ciśnienie". Bo gdybyśmy mieli po 20 lat, to mogłabym powiedzieć, że mamy jeszcze masę czasu. A to tak nie do końca jest ja niby czas mam, TŻ ma go trochę mniej. I trzeba to jakoś wypośrodkować. A dochodzi do tego moja odwieczna chęć założenia rodziny - co powinno być plusem w takim układzie. Ale niestety się nie zanosi

Nie wiem nawet, czy napisałam to, co miałam zamiar, bo jestem padnięta i wkurzyła mnie właścicielka mieszkania. Mam serdecznie dość tej kobiety!
Z TŻtem się pokłóciłam przy okazji z rana. I w ogóle.
Zaraz po prostu chyba pójdę spać

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

A jeśli chodzi o dania wegetariańskie, to polecam makarony wegetariańskie (z cukinią i brokułami, z łososiem i pomidorami, z pomidorami i grzybami, z koktajlówkami i mozarellą, iii.... tak dalej). Ryby - łososia, okonia, mirunę, flądrę
Pierogi. Naleśniki. Warzywa grillowane (cukinia ).
Stary 2010-01-12, 14:25   #1724
crozee
Zakorzenienie

mysle własnie o nalesnikach.... moze z jakims fajnym farszem?
co sie stało, ze sie wkurzyłas na włąscicielke mieszkania? ;*
ins, to dodaj do wieku twojego mezczyzny jeszcze 11 lat ... taka jest roznica miedzy szwagrem a jego dziewczyną.
Stary 2010-01-12, 14:27   #1725
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Cytat:
ins, to dodaj do wieku twojego mezczyzny jeszcze 11 lat ... taka jest roznica miedzy szwagrem a jego dziewczyną.
Ja uwielbiam naleśniki z farszem od ruskich i ze szpinakiem
Poza tym może jakaś warzywna tortilla?

Aaa właścicielce się nudzi szuka zaczepki. Upierdliwe babsko.
Stary 2010-01-12, 14:36   #1726
najfajniejsza
Zakorzenienie

Grillowana cukinia jest fuj :P
związki ze starszymi osobami...? zależy w jakim wieku i jaka różnica. Dla mnie jednak zawsze jest coś podejrzenego, jak 15-latka angażuje się w związek z 32-latkiem (znam taki przypadek).

Nie wierzę i nie uwierzę w miłość dziewczyny dwudziesteletniej do 80-latka. Ale i się w to nie wtrącam.

co do Grecji, to my chyba też planujemy tylko że nie chcemy all inclusive na pewno, choć na początku ja nalegałam , ale jednak doszliśmy do wniosku, że pewnie będziemy dużooooo poza hotelem, w którym chcemy głównie spać, więc nam się to nie opłaca. z reztą pójdziemy do biura jakoś w lutym, to zobaczy się, co zaproponują

a teraz kończę wywód, bo jestem w pracy i czuję, że zareaz poleci moja głowa...
najfajniejsza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 14:41   #1727
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

ech wakacje....
nawet nie pamiętam kiedy na ostatnich byłam

fajnie byłoby kiedyś wziąć urlop i gdzieś pojechać
Stary 2010-01-12, 14:43   #1728
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
O właśnie właśnie! Zrób z farszem meksykańskim i żółtym serem!

Edit: Przypomniało mi się pyyyszne danie! Bakłażan zapiekany z farszem z pomidorków, mozarelli i papryki, mniaaami. Jak coś Ci podpasuje, to pisz: napiszę dokładniejszy przepis.

Edytowane przez carmelova
Czas edycji: 2010-01-12 o 14:46
Stary 2010-01-12, 14:45   #1729
najfajniejsza
Zakorzenienie

A my jak się uda, to w lutym na 3 dni w góry pojedziemy, jea!
najfajniejsza jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-12, 14:54   #1730
madziamacius8786
Zakorzenienie

Cytat:

http://www.youtube.com/watch?v=uFp-kaARlDw
wieki tej piosenki nie słyszałam, ale Emma słodki ma głos

Cytat:
Napisane przez *Insane Pokaż wiadomość
Co do związków z dużo starszymi osobami, to popieram Gwizdaka

Między nami jest 12 lat różnicy i to już jest niemało (chociaż np. 20 lat sobie nie wyobrażam) nie przeszkadza mi to wcale. TŻtowi tym bardziej

Poza tym, że mam wrażenie, że ciąży nade mną (nad nami?) trochę większa presja założenia rodziny, niż gdybyśmy mieli po 20.
Ja też czuję troszkę większe "ciśnienie". Bo gdybyśmy mieli po 20 lat, to mogłabym powiedzieć, że mamy jeszcze masę czasu. A to tak nie do końca jest ja niby czas mam, TŻ ma go trochę mniej. I trzeba to jakoś wypośrodkować. A dochodzi do tego moja odwieczna chęć założenia rodziny - co powinno być plusem w takim układzie. Ale niestety się nie zanosi

Nie wiem nawet, czy napisałam to, co miałam zamiar, bo jestem padnięta i wkurzyła mnie właścicielka mieszkania. Mam serdecznie dość tej kobiety!
Z TŻtem się pokłóciłam przy okazji z rana. I w ogóle.
Zaraz po prostu chyba pójdę spać

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

A jeśli chodzi o dania wegetariańskie, to polecam makarony wegetariańskie (z cukinią i brokułami, z łososiem i pomidorami, z pomidorami i grzybami, z koktajlówkami i mozarellą, iii.... tak dalej). Ryby - łososia, okonia, mirunę, flądrę
Pierogi. Naleśniki. Warzywa grillowane (cukinia ).
a z Tż czemu się pokłóciłaś? już tak dobrze było

Cytat:
ech wakacje....
nawet nie pamiętam kiedy na ostatnich byłam

fajnie byłoby kiedyś wziąć urlop i gdzieś pojechać
to weź urlop i pojedź z Tż

Cytat:
Napisane przez najfajniejsza Pokaż wiadomość
A my jak się uda, to w lutym na 3 dni w góry pojedziemy, jea!
oo a gdzie?
Stary 2010-01-12, 14:55   #1731
Choji
Zakorzenienie

przeglądając strony z ogłoszeniami o pracę spadłam kilka razy z krzesła. posłuchajcie :
Duża ogólnopolska sięć zatrudni młodą kobietę (ew.studentkę, uczennicę) do swojego nowopowstałego oddziału w Rzeszowie na stanowisko: SEKRETARKA/ASYSTENTKA

OCZEKUJEMY:
- Dyspozycyjności
- Atrakcyjnego wyglądu
- Wykształcenia min. średniego
- Wysokiej komunikatywności i kultury osobistej
- Samodzielności i dobrej organizacji pracy
- Dyskrecji i lojalności
- Dyspozycyjności

PROPONUJEMY:
- Pracę na pałny etat
- Stałe wynagrodzenie
- Dobre zarobki
- Odpowiedzialne, samodzielne stanowisko
- Umowę o pracę

Do zadań asystentki należeć będzie oprócz obowiązków i pracy biurowej również nawiązywanie bliższych relacji z szefostwem (dwóch panów zadbanych, wysokich, w okolicach trzydziestki) oczywiście w miarę potrzeby.
Jest to ogłoszenie skierowane do osób "znajacych życie" coś za coś.
Preferowane osoby młode, atrakcyjne, zadbane, otwarte na propozycje, bezproblemowe, dyskretne.
Możliwe wyjazdy na targi, sympozja, konferencje, szkolenia.

Choji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 14:59   #1732
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Cytat:
Napisane przez Choji Pokaż wiadomość
przeglądając strony z ogłoszeniami o pracę spadłam kilka razy z krzesła. posłuchajcie :
Duża ogólnopolska sięć zatrudni młodą kobietę (ew.studentkę, uczennicę) do swojego nowopowstałego oddziału w Rzeszowie na stanowisko: SEKRETARKA/ASYSTENTKA

OCZEKUJEMY:
- Dyspozycyjności
- Atrakcyjnego wyglądu
- Dyskrecji i lojalności
- Dyspozycyjności

PROPONUJEMY:
- Pracę na pałny etat
- Stałe wynagrodzenie
- Dobre zarobki
- Umowę o pracę

Do zadań asystentki należeć będzie oprócz obowiązków i pracy biurowej również nawiązywanie bliższych relacji z szefostwem (dwóch panów zadbanych, wysokich, w okolicach trzydziestki) oczywiście w miarę potrzeby.
Preferowane osoby młode, atrakcyjne, zadbane, otwarte na propozycje, bezproblemowe, dyskretne.
Przynajmniej mówią wprost sporo jest ogłoszeń na sekretarkę/asystentkę/etc. i dopiero na rozmowie albo - co gorsza - w pracy okazuje się, że zakres obowiązków niekoniecznie zgadza się z umową o ile umowa jest.
Stary 2010-01-12, 15:01   #1733
Choji
Zakorzenienie

aż tak chyba dziewczyny nie są zdesperowane.. przynajmniej ja nie...

Choji jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-12, 15:02   #1734
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Cytat:
a z Tż czemu się pokłóciłaś? już tak dobrze było

to weź urlop i pojedź z Tż
aa no przez tą właścicielkę się pokłóciliśmy. A TŻ wiadomo - jak zdenerwowany, to plecie co mu ślina na język przyniesie i tak od słowa do słowa

Na urlop mnie nie stać, a tym bardziej na wakacje

Widziałam dzisiaj fajne ogłoszenie w Beskidach na 6 dni za 299zł z wyżywieniem niby. No i 300zł jeszcze można odłożyć, zajęłoby mi to - powiedzmy - 2 miesiące, jakbym zacisnęła pasa. Ale na dwie osoby, to już przynajmniej 4 miesiące.
Do tego bilety pewnie nie mniej niż 100zł

A nawet więcej - bo tydzień niepracujący = mniej kasy (mam przecież płacone za godzinę) = trzeba i tak dołozyć do mieszkania

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

Cytat:
Ty nie, ale dla niektórych to wymarzona fucha
Niektóre to po prostu lubią.
Nie dość, że robią, co lubia, to jeszcze mają poważne stanowisko i niezłe wpływy

Cóż - Dzi*ka to zawód, ku*wa to charakter
Stary 2010-01-12, 15:03   #1735
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Choji No, coś czuję, że dużo chętnych będzie

łeeeeee nie chcę się uczyć

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 15:14   #1736
carmelova
Zakorzenienie

crozee jeszcze mi do głowy wpadła wytrawna tarta albo quiche
Stary 2010-01-12, 15:17   #1737
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

albo tatar z łososia!!!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-12, 15:17   #1738
madziamacius8786
Zakorzenienie

Cytat:

OCZEKUJEMY:
- Dyspozycyjności
- Atrakcyjnego wyglądu
- Dyskrecji i lojalności
- Dyspozycyjności

PROPONUJEMY:
- Pracę na pałny etat
- Stałe wynagrodzenie
- Dobre zarobki
- Umowę o pracę

to ładnie :/

Cytat:
no niektóre dziewczyny lecą na taka prace..dla pieniedzy..

Cytat:
aa no przez tą właścicielkę się pokłóciliśmy. A TŻ wiadomo - jak zdenerwowany, to plecie co mu ślina na język przyniesie i tak od słowa do słowa

Na urlop mnie nie stać, a tym bardziej na wakacje

Widziałam dzisiaj fajne ogłoszenie w Beskidach na 6 dni za 299zł z wyżywieniem niby. No i 300zł jeszcze można odłożyć, zajęłoby mi to - powiedzmy - 2 miesiące, jakbym zacisnęła pasa. Ale na dwie osoby, to już przynajmniej 4 miesiące.
Do tego bilety pewnie nie mniej niż 100zł

A nawet więcej - bo tydzień niepracujący = mniej kasy (mam przecież płacone za godzinę) = trzeba i tak dołozyć do mieszkania

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

Ty nie, ale dla niektórych to wymarzona fucha
Niektóre to po prostu lubią.
Nie dość, że robią, co lubia, to jeszcze mają poważne stanowisko i niezłe wpływy

Cóż - Dzi*ka to zawód, ku*wa to charakter
napewno się pogodzicie

Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
Choji No, coś czuję, że dużo chętnych będzie

łeeeeee nie chcę się uczyć
mi też
Stary 2010-01-12, 15:30   #1739
pagka
Wtajemniczenie

Cytat:
Ooooooooo matko, no to pewnie, że możesz! Nie wracaj bez piątki Jako mgr rozumiem wrócisz?
Cytat:
kciuki masz jak w banku
Cytat:
Napisane przez justyna_dt Pokaż wiadomość

Cytat:

Nic się nie stresuj, dobrze będzie!
Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość

będzie wspaniale, mimo okresu

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
Pagka trzymam kciukasy Będzie piękne 5
Cytat:
Napisane przez Hawwa87 Pokaż wiadomość
Na pewno będzie 5

Dziękuję kochane za trzymanie kciuków i za miłe słowa To wszystko zdziałało cuda, bo piszę do Was już jako pani magister
Stary 2010-01-12, 15:31   #1740
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

pagka, gratuluję

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości