|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#12421 | ||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Dot.: Naturalne loki, loczki, fale i ich pielęgnacja cz. III
Nie ma za co
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziękuję Cytat:
Cytat:
![]() Zgłosiłam ten żel do KWC, bo go nie ma, a może okaże się wart uwagi kręconowłosych. Jutro zapraszam na kolejny odcinek serialu testowego. Cytat:
). Ja też ostatnio go robiłam i jestem baaardzo zadowolona.
|
|
#12422 |
|
Zadomowienie
|
witam was
tem mam loczki od kiedy zaczelam sobie robic jasniejsze ( farba blond) to mam zniszczone mam maskę gloria i trochę lepiej jest ale nadal nie ma rewelacji
|
#12423 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiem tylko jak on wypadnie przy tym czekoladowym brązie loreala,w lorealach się nie orientuję. Orzechowy brąz mariona nie pozostawia rudawych połysków,ale jak to szamponetka po tygodniu już się wypłukuje
|
|
#12424 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Polecam przeczytanie pierwszego posta tego wątku z odnośnikami oraz zaglądnięcie do dziennika regeneracji loków i fal. Znajdziesz tam propozycje produktów do stylizacji, odżywiania, mycia, opis metody OMO i mycia odżywką, nasze metody pielęgnacji. |
|
|
|
|
#12425 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Twoje loczki potrzebują mega odżywienia Radzę zacząc od tego ![]() syrenka mnie wyprzedziła
Zaręczeni 19.09.2010 r. - Ślub 10.09.2011 Edytowane przez Edith3F Czas edycji: 2010-01-13 o 13:37 |
|
|
|
|
#12426 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
na razie czekam na przesyłkę
|
||
|
|
|
#12427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
( a po części dzięki wam )
|
|
#12428 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Włoski były mile nawilżone Kiedyś też zdarzyło mi się płukac włosy na koniec mycia w wodzie z dodatkiem soku z aloesu, efekty też były zadowalajace ![]() Wychodzi na to że ja pierwsza testowałam?? ![]() ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- Cytat:
jeśli się odpowiednio dba to można sobie dac radę z tą suszą- co do tego nie mam wątpliwości Ja również dzięki wizażowi mam włoski w całkiem innym stanie niż przed wizażem
|
|
#12429 | ||
|
|
Cytat:
Cytat:
Powinno być podium dla pierwszej zawodniczki ale nie ma. Zatem kwiatki za odwagę.Stookrotka1991 swoje też rozjaśniałam przez lata, a dziś mam własny kolor, który podkreśliłam orzechowym brązem (delikatna szamponetka Mariona). Zerknij do dziennika regeneracji (podlinkowany w stopce), a sama zobaczysz z jakiej suszy startowałam. Po zmianie pielęgnacji efekt jest taki, że włos ma dwie grubości - jest dwa razy grubszy tam, gdzie stanowi odrost. I co Ty na to?
|
|
#12430 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Humektan dodany do maski chyba nie powinien powodowac puchu, prawda Eloe77?? Przecież go spłuczę ![]() ---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Ach ,Natalia Oreiro ma piękne długie fale ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- i tu http://wprost.files.wordpress.com/20...liaoreiro1.jpg http://zabawnastronka2003.republika....a12a01s1f3.jpg http://c.wrzuta.pl/wi12447/71ce2e8d0...talia%20oreiro
|
|
#12431 |
|
|
Edith z informacji podanych ostatnio przez Syrenkę wynika, że nie jest groźny w masce/odżywce d/s. Tyle że mnie spływa i się nerwowa robię
![]() Też lubiłam fale Natalii, tylko czy one są naturalne? Mam wątpliwości... Co prawda wiele kobiet z tamtej części świata ma loki, a u niej celowałabym w ... chemiczne prostowanie. Tylko czy mam rację? Nie mam pojęcia![]() Założyłam wątek o kolekcjach kosmetyków. Macie ochotę spisać zapasy - piszcie. Dla mnie to terapia antyzakupowa
|
#12432 |
|
Raczkowanie
|
Eloe77
Wcześniej stosowałam maski z Garniera i Gliss Kura, ale teraz z tego zrezygnowałam. A jakie maseczki i inne kosmetyki pielęgnacyjne polecasz?
|
#12433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#12434 |
|
Zadomowienie
|
no fakt,za dużo soku nie można dodac
![]() Mi się wydaje że Natalia O. ma naturalnie kręcone (tylko na niektórych zdjęciach ma wyprostowane )Bardzo dobry pomysł ten wątek ! A można będzie wklejac zdjęcia...?
|
#12435 |
|
Zadomowienie
|
no niezle ale efekty !! w tym dzienniku
|
#12436 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Są tam linki do wszystkich masek i kosmetyków które polecamy Zapraszam także do naszego dziennika (podlinkowany w miom poście na dole )---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Stookrotko tak trzymaj!
|
|
#12437 |
|
Zadomowienie
|
Na ostatnim zdjęciu Natalia ?O. ma włosy bardzo podobne do moich.
|
#12438 |
|
Zakorzenienie
|
farbuje na chwilę obecną brillance schwarzkopf 813
![]() byłam dzisiaj na zakupach i nie mogłam nigdziue dostać Jantaru ! to trzeba gdzieś zamawiać ? Ciekawa jestem tego na swoich włosach zakupiłam natomiast Mr's Pottersa ( znalazłam u siebie jeden jedyny sklep w którym był i to dużo do wyboru, były również trudno dostępne Glorie :P ) i wziełam też Balsam z Apteczki Babuni z Joanny ale obawiam się że on ma proteiny więc mam go unikać ![]() kurczę... teraz zajrzałam na KWC i nie kupiłam chyba odpowiedniej odżywki z Mrs Pottersa... Zamiast aloesu tak jak jest napisane na pierwszej stronie czym najlepiej myć kupiłam balsam z ekstraktem z melisy więc chyba źle... ?
"Nawet najdłuższa podróż zaczyna się od jednego kroku..." Edytowane przez Liiii Czas edycji: 2010-01-13 o 19:40 |
|
|
|
#12439 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie tylko aloes jest dobry. Przypuszczam, że melisa ma podobny skład. Jantar nie jest specjalnie łatwo dostępny, w dozie go niestety już nie ma, możesz np. poszukać w sklepach ze zdrową żywnością albo kupić na stronie Farmony. |
|
|
|
|
#12440 |
|
Zadomowienie
|
Czy ta odżywka Jantar to jest w takiej butelce jak AMOL?
|
|
|
|
#12441 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ten balsam Mr's Pottersa ma taki oto skład : Skład: Aqua, Cetearyl Alcohol, Cetrimonium Chloride, Isopropyl Myristate, Dimethicone Copolyol, Melissa Officinalis ( Balm Mint) Leaf extract, Parfum, Isopropyl Alcohol, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolione, Citric Acid, CI 19140.
|
|
#12442 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny - Eloe, Syrenka - i inne fanki Jantara:
dziś użyłam go drugi raz - uzywam z psikadełka po mgiełce do ciała - i jestem troszkę przestraszona ile mi się go zużyło.. kurczę w takim tempie to na dwa tygodnie nie będzie a co dopiero na 3 tygodniową kurację.. Może powinnam jednak uzywac z originalnej butelki to bym go bardziej przyoszczędziła niż rozpylając na skalp? Dziewczyny jakie macie spostrzeżenia co do wydajności jantara i jej związku ze sposobem aplikacji? |
|
|
|
#12443 | ||
|
Wtajemniczenie
|
podobna
Cytat:
A co do protein, może to być przekarmienie, ale nie należy wykluczać wpływu zimy i suchego powietrza na włosy. Cytat:
|
||
|
|
|
#12444 |
|
Zakorzenienie
|
syrenko - czyli mogę myć włosy tą odżywką ?
|
#12445 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#12446 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak sobie pomyślałam, że jakby umyła swoje włosy Yungiem i położyłam na nie później Glorie, to też miałabym je od razu w opłakanym stanie Wyglądałyby dokładnie tak, jak opisujesz swoje.Ja np. też nie przepadam za Pottersami (może akurat masz włosy o podobnych preferencjach jak moje) Może spróbowałabyś Hegrona? (o ile jeszcze tego nie zrobiłaś i jeśli Ci odżywka Pottersa nie posłuży) (Swoją drogą szkoda, że nie ma alternatywy dla Hegrona, jeśli ktoś nie lubi protein )Może spróbuj nie nakładać Glorii po myciu? Nawet kosztem tego, że nie położysz żadnej odzywki (ale balsam Nivea i żel Palomy nałóż normalnie). Zobacz jak wtedy włosy wyglądają. Jak będzie lepiej, to widać, że włosy nie lubią Glorii i trzeba poszukać innej odżywki. Zwróć jeszcze uwagę na to ile nakładasz różnych produktów - odżywki, kiedy myjesz włosy, produktów do stylizacji itd. Kiedy kładzie się za dużo - włosy też mogą oklapnąć. Piszesz, że są przetłuszczone i oklapnięte - ale zauważyłaś, czy stają się takie pod wpływem noszenia czapki, czy od razu, np. po myciu, wysuszeniu, kiedy jeszcze czapki nie nakładałaś - też takie są? Jeśli Ci się zdarza nie zakładać czapki, jakie są? |
|
|
|
|
#12447 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a co z pottersami, yungiem babbasu i tym do farbowanych? |
|
|
|
|
#12448 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Napisałam nie dość dokładnie (może dlatego, że u mnie bardzo podobny dają efekt na włosach, tzn. zarówno proteiny, jak i silikony) - chętnie wypróbuję jakąś odżywkę do mycia bez protein, silikonów i polyqutas (wiem, że mam wymagania ). Z tego co pamiętam Pottersy mają jakiś lekki silikon. A z Yungiem - to nie spodziewałam się, że może nie mieć protein. A wiesz może jak jest z silikonami i polyquats - zawiera je? |
|
|
|
|
#12449 |
|
Wtajemniczenie
|
yunga z babassu zglaszalam do kwc, przepisywalam tez sklad, wiec sprawdz. silikonow na pewno nie ma, polyquatow tez nie (rozowy chyba jakis polyquat ma). tego do farbowanych jeszcze nie kupowalam.
a potters ma dimethicone copolyol - niby silikon, ale rozpuszczalny w wodzie, na wlosach nie zostaje |
|
|
|
#12450 | |
|
Zakorzenienie
|
wosy umyte - jak narazie mi się podoba, zapach taki rześki i świeżyzobaczymy tylko jak będzie po wysuszeniu.. ![]() Cytat:
Włosy ostatnio są przetłuszczone zaraz po wyschnięciu ( nie muszę nawet zakladać czapki ) ale jak już założe i przejde się do pracy to Sodomia i Gomoria ![]() Kochane a co do humektanów to teraz nie zaleca się stosowania żelu Palomyu i balsamu Nivei ?
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 33 (0 użytkowników i 33 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:11.

ale jak mówisz że nikt nie próbował to chyba nie będe testować
). Ja też ostatnio go robiłam i jestem baaardzo zadowolona.

Powinno być podium dla pierwszej zawodniczki
Nie mam pojęcia

)
).