2010 r. nadchodzi więc PM oznajmiają iż ze stanu "PANNY" w "ŻONY" sie zmieniają - 13 - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-14, 22:42   #3121
Martoolka87
Zakorzenienie

Dot.: 2010 r. nadchodzi więc PM oznajmiają iż ze stanu "PANNY" w "ŻONY" sie zmieniają

Cytat:
Napisane przez Samoa Pokaż wiadomość

o ja tez widze te wrzeszczące dzieciaki w Twojej pracy i nawet juz je słyszęGary i ściere można uczynić fajnymiMOzna to traktowac jak hobby tylko trzeba sie oderwac od schematu ziemniaków i schabowego pięc dni w tygodniu
Gotować to akurat lubię. Nawet bardzo. Za to sprzątania nie znoszę No może poza myciem podług sidoluxem
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 22:54   #3122
lain
Zakorzenienie

Dot.: 2010 r. nadchodzi więc PM oznajmiają iż ze stanu "PANNY" w "ŻONY" sie zmieniają

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
albo mam jakis stres to poprostu napisze wprost dostaje biegunki:'( i co bedzie jesli bede cala w stresie w dniu slubu i jej dostane?powiedzcie jak temu zaradzić.powiem tylko ze żadne stoperany mi nie pomagają moze to glupie co pisze ale to naprawde wiekli problem dla mniePOMOCY PM-ki KOCHANE!
my z TZem co prawda takich problemow nie mamy, ale tydzien przed slubem zaczynamy brac probiotyki typu Trilac i Lakcid zeby wzmocnic flore bakteryja jelit przed wyjazdem do Egiptu (bo 'zemsty faraona' to my nie chcemy ) moze Tobie tez by to pomoglo
chociaz to akurat dziala na bakterie, a u Ciebie wynika to chyba tylko i wylacznie z nerwow, wiec chyba raczej cos na nerwy by sie przydalo

Cytat:
a tak po za tym dziewczynki jak wyglada sprawa kosmetyczki?
ja mam styliste, ktory zajmuje sie i fryzura i makijazem. prawde mowiac nie wiem ile kosztuja poszczegolne elementy pakietu fryzura z probna + makijaz z probnym, ale place za to wszystko 450

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość
hehe najpierw trzeba tego organiste mieć ale stąd tu dobre znaleść jak Wy szukałyście swoich organistów?
nie szukalam juz byl w kosciele, w ktorym bierzemy slub a ze ladnie gra to nie zmieniamy spiewac umiec nie musi, bo bedzie to robic spiewaczka

Cytat:
Napisane przez gospella Pokaż wiadomość
dobrze, że my jestesmy zgodni co do białego złota

nie wiedziałam, że można swoje linie papilarne mieć na obrączkach ale to od spodu czy na wierzchu?
my tez jestesmy oboje zgodni co do bialego zlota
a linie papilarne u mnie beda wygrawerowane na wierzchu a od srodka tradycyjnie grawerek slubny - pewnie imie i data slubu

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
No właśnie u nas w tak jest, że ledwo minie miesiąc od ślubu a już się wszyscy wkoło dopytują, kiedy będzie dzidziuś
u mnie na szczescie tak nie ma w sumie moja rodzina rozumie, ze malo kto sie tak od razu chce pchac w pieluchy pare lat po slubie sa i moja siostra i kuzynka (obie starsze ode mnie o 3 lata) i nikt ich nie cisnie ani nawet nie pyta wiez luuuz

Cytat:
Napisane przez fistaszek24 Pokaż wiadomość
Nosiłam 75 C względnie D a mam nosić 65 F szkoda, że w Polsce takic nie produkują
tez mam 65F

nauczylam sie biegac nigdy nie umialam dlugo biegac, bo nie wychodzilo mi oddychanie i zaraz mialam zadyszke (biegalam praktycznie na bezdechu ) a dzis na biezni spokojnie bieglam 40 minut postep

dobra, zmykam do TZcika na sofe, bo na TVN Style leca 'Korepetycje z sexu'
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 22:56   #3123
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez obca7 Pokaż wiadomość
kurde nasmarowałm posta długasnego i go wcięło

Ehh ja ogólnie bardzo kocham dzieci. Zajmowałam się 4-karmiłam, przewijałam, kąpałam itp. I to przez dłuższy czas nie jednorazowo. Wiec pod tym względem myślę, ze sobie poradze. Ale moja psycika w tym momencie nie zniosłaby dziecka. I wiem, ze nieplanowane dziecko wywołałoby u mnie depresję i innne melancholijne stany o których strach myślec. Ja się dzieci swoich po prosytu boję. Czy podołam czy je wychowam na dobrego człwoieka itp. Czy będe dobra matką wesoła a nie z wiecznie nieszczęśliwa miną siedząca kurą domową.

I tez się ciesze jak ktoś ma dziecko. Jak moja kuzynka była szczęśliwa i jej mąż jak się dowiedzieli, że będą mieli dziecko. Jak sie cieszyli, w ciągu jednego dnia cała rodzinka już wiedziała. I jak teraz byłam u nich i widziałam jacy szczęsliwi z małym to az się wzruszyłam. Naprawdę.

No ale tak jak mówię, myśl o własnym mnie przeraża.
Tz by chciał od razu po ślubie. Ale on nie rozumie, ze ja będe sama w domu(fakt rodzice mi pomogą) z dzieckiem a on w pracy w delegacji cały tydzień(teraz tak ciezko z praca a tam jak na nasze warunki niezle zarobi). I będzie weekendowym tatuskiem. Przzyjedzie na 2 dni i znowu odjedzie. Ja tak nei chcę. Chce razem z nim przezywać każdy cudowny moment rodzicielstwa. Ale on tego nie rozumie, nie patrzy an to racjonalnie-tak samo jak z domem. Nic mu nie można wytłumaczyć
z pogrubionym sie zgadzam
A co do z to absolutnie sie na to nie zgadzaj, bo zostaniesz sama i właśnie może sie to skończyc frustracją, bo on będzi eprzyjeżdżał do domu a Ty będziesz zmęczona, on będzie kochanym tata a Ty jęcząca i zabraniająca mamą. No way. MAci emama i tata razem i lepiej poczekać az będzie mołg zluzowac z pracą tylko najgorsze jest to, że to nie takie łatwe, bo z czegos trzeba zyć, ale tez życie rodzinne musi miec jakąś jakość.
Cytat:
Gotować to akurat lubię. Nawet bardzo. Za to sprzątania nie znoszę No może poza myciem podług sidoluxem
ostatnio własnie sie zatsnawiałam który to zapach sidoluxu Cie doprowadza do ekstazy a że zapomniałam kupiłam inny płyn do podłógJA lubie sprzątac i gotowąc, lubie miec poczucie, ze cos zrobiła i jest czyściutko i pysznie
Stary 2010-01-14, 23:02   #3124
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
ostatnio własnie sie zatsnawiałam który to zapach sidoluxu Cie doprowadza do ekstazy a że zapomniałam kupiłam inny płyn do podłógJA lubie sprzątac i gotowąc, lubie miec poczucie, ze cos zrobiła i jest czyściutko i pysznie
Jestem ciekawa kiedy Ci to przejdzie i przestaniesz lubić sprzątanie i gotowanie
Sidolux mydło marsylskie

A tak w ogóle to powinni mi płacić za reklamę

Edytowane przez Martoolka87
Czas edycji: 2010-01-14 o 23:04
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 23:08   #3125
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem ciekawa kiedy Ci to przejdzie i przestaniesz lubić sprzątanie i gotowanie
Sidolux mydło marsylskie

A tak w ogóle to powinni mi płacić za reklamę
przypuszczam, że nigdy Lubie sprzątac, bo podczas sprzątania moge myślec o róznych rzeczach albo wręcz przeciwnie - nie myślećA gotować lubie - szczególnie eksperymentowac i gotować zdrowe rzeczy, bo póxniej jedzenie tego sprawia mi ogromnąprzyjemnośc i sam aświadomośc tego, że to jest takie zdrowe mnie cieszy i to, że tz smakuje i jak rodzicom cos ugotuję to tez lubie jak im smakujeLubię gotowac dla kogoś
Musze wypróbowac ten zapach
A teraz uciekamDobranoc
Stary 2010-01-14, 23:22   #3126
moniczka2123
Zadomowienie

Dobrej nocki wszystkimdo jutra PM-ki

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 23:27   #3127
Jazzmanka
Zadomowienie

Ja tylko ostatnią stronę przeczytałam, przepraszam, ale padam, a jeszcze mnie korciło, żeby do Was zajrzeć, bo dawno nie zaglądałam. No i widzę, że ktoś się o biegunkę-nerwówkę martwi a Ja właśnie bardzo na nią liczę, że przyjdzie tak z dzień przed ślubem i do sukienki będę miała mniejszy brzuszek coż... punkt widzenia...
Jazzmanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 23:44   #3128
moniczka2123
Zadomowienie

Ja ci moge oddac moja biegunke:-D:-D dobrej nocy

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 00:08   #3129
woda sodowa
Wtajemniczenie

Cytat:
no widzisz a ja myślalam, że jestes brunetką, chyba mi ta laska w etolce padła na mózg
A tu takie rozczarowanie....

Cytat:
Ja sie bardzo cieszę, że kończe studia, pójde do pracy i zaczne zarabiac pieniążki, razem zamieszkamy, do tego we własnym mieszkankuCodzienni e rano tżcik - cud, miód i orzeszki
Do tego jak skończe jedne i drugie studia będa mogla w pełni oddac się mojemu głównemu hobby - czytaniu książekI mam w planach spróbowac napisać własną książkęDo tego będę siedzieć przy stoliczku i robić zakładki do książek, bo juz mnie ten pomysl męcz dośc długo, będziemy gotować pyszne rzeczy z tż, podróżowac, oglądać fajowe i niefajowe filmy i do tego dużo seksuOto moje przyszłe życie u boku tż W sumie zmieni sie tylko to, że razem zamieszkamy
Oj, jakbym siebie czytala, no moze oprocz pisania ksiazki (to akurat jakbym TZ-a czytala). My strasznie lubimy podrozowac i mamy te swoje male przyjemnosci jak: dobre jedzonko, lampka wina, herbatka ze znajomymi, kapiel z babelkami, wzajemne masowanie pleckow Niby troszke sie zmienilo, jak na swiat maly przyszedl, bo juz sie nie da wszedzie pojechac, pojsc bez ciagniecia ze soba pieluch i butelek, ale przynajmniej nauczylismy sie lepszej organizacji naszego czasu. Teraz jak maly juz tak podrosl, to chcemy pojechac na jakies wakacje, ale jeszcze nie wiemy gdzie....moze cos polecacie?
woda sodowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 00:13   #3130
madmuazelle
BAN stały

Co do chęci posiadania dziecka,to mam ogromną bardzo chce,ale jak już kiedyś pisałam ciąża mnie lekko przeraża.
A czemu w październiku,raczej miało być od października,no bo po ślubie.
co do stresów nerwów,to ja mam na odwrót mi jest zazwyczaj niedobrze. :/

---------- Dopisano o 01:13 ---------- Poprzedni post napisano o 01:11 ----------

Cytat:
Ja ci moge oddac moja biegunke:-D:-D dobrej nocy
Omg

Co do sprzątania,ja tak ogólnie lubie sprzątać itp.Za to nie lubie prasować.
Czas iśc spać,ale mam jeszcze obiecany masaż.
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 02:24   #3131
kaska87
Zakorzenienie

joł

ja też lubię sprzątac i gotować

gadałam z panią z salonu o eresmie-kosztuje 4.200 będzie obniżona pod koniec roku o 30-40% i pytałam czy się u nich rezerwuje itd, a ona powiedziała, że pogada z szefostwem i że to dobry pomysł i mam podejść do salonu i ona mi wszystko dokładnie powie, w sumie dobrym rozw. byłoby tez wypożyczenie ale suknię widziałam na żywo i jest przepiękna wszystkie, w których się do tej pory zakochiwałąm to pikuś

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 07:41   #3132
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
my z TZem co prawda takich problemow nie mamy, ale tydzien przed slubem zaczynamy brac probiotyki typu Trilac i Lakcid zeby wzmocnic flore bakteryja jelit przed wyjazdem do Egiptu (bo 'zemsty faraona' to my nie chcemy ) moze Tobie tez by to pomoglo
chociaz to akurat dziala na bakterie, a u Ciebie wynika to chyba tylko i wylacznie z nerwow, wiec chyba raczej cos na nerwy by sie przydalo

ja mam styliste, ktory zajmuje sie i fryzura i makijazem. prawde mowiac nie wiem ile kosztuja poszczegolne elementy pakietu fryzura z probna + makijaz z probnym, ale place za to wszystko 450

nie szukalam juz byl w kosciele, w ktorym bierzemy slub a ze ladnie gra to nie zmieniamy spiewac umiec nie musi, bo bedzie to robic spiewaczka

my tez jestesmy oboje zgodni co do bialego zlota
a linie papilarne u mnie beda wygrawerowane na wierzchu a od srodka tradycyjnie grawerek slubny - pewnie imie i data slubu

u mnie na szczescie tak nie ma w sumie moja rodzina rozumie, ze malo kto sie tak od razu chce pchac w pieluchy pare lat po slubie sa i moja siostra i kuzynka (obie starsze ode mnie o 3 lata) i nikt ich nie cisnie ani nawet nie pyta wiez luuuz

tez mam 65F

nauczylam sie biegac nigdy nie umialam dlugo biegac, bo nie wychodzilo mi oddychanie i zaraz mialam zadyszke (biegalam praktycznie na bezdechu ) a dzis na biezni spokojnie bieglam 40 minut postep

dobra, zmykam do TZcika na sofe, bo na TVN Style leca 'Korepetycje z sexu'
A mam pytanie gdzie kupujesz bieliznę do ślubu??? Ja już kupiłam ale chyba kupie jeszcze jedną po sprawdzeniu mojego rozmiaru w tej chwili mam taką http://www.donna.pl/kolekcja/kolekcj...t/natalie/s/24.
Kasia nie moge znaleźć tej sukni Twojej wymarzonej. Jak ona sie dokłanie nazywa????
fistaszek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 08:42   #3133
Ellin_ak
Rozeznanie

Byłam wczoraj na pierwszym spotkaniu u krawcowej i za 2 tygodnie zdjęcie wymiarów! Jak wszystko będzie gotowe i zaakceptuję ostateczny wygląd sukni- do hurtowni po koronkę i za ok 2-3 miesiące suknia będzie sobie w domku czekać na ten piękny dzień Kobietka jest z niesamowita pasją i zrobi dokładnie to co chcę. Nie ma dla niej rzeczy niemożliwych Już się nie mogę doczekać!!
Ellin_ak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 09:15   #3134
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ellin_ak Pokaż wiadomość
Byłam wczoraj na pierwszym spotkaniu u krawcowej i za 2 tygodnie zdjęcie wymiarów! Jak wszystko będzie gotowe i zaakceptuję ostateczny wygląd sukni- do hurtowni po koronkę i za ok 2-3 miesiące suknia będzie sobie w domku czekać na ten piękny dzień Kobietka jest z niesamowita pasją i zrobi dokładnie to co chcę. Nie ma dla niej rzeczy niemożliwych Już się nie mogę doczekać!!
Ile płacisz za całość?
Stary 2010-01-15, 09:20   #3135
gosica502
Wtajemniczenie

Czeeeeśc Szczęśliwa jestem bo w końcu się wyspałam hehe Zaraz się biorę do nauki tralalalala

Ellin_ak pokazywałaś już na jaki wzór będziesz szyła sukienkę?
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 09:36   #3136
gospella
Wtajemniczenie

Lain ciekawe ciekawe te obrączki, mam nadzieje że wstawisz fotke
my bedizemy mieć proste bez żadnego grawerowanie, płaskie, tylko z takim paseczkiem wrabkiem lekko z boku- mój misio tak sobie zażyczył
osobiście to uważam, że udziwnienia to sie raczej ścierają z czasem, no ale to wszystko kwestia gustu

u nas kwestia dzieci to jednak kwestia zegara bilogicznego, jesli chcę je mieć to powinnam działać już, bo mogę nie zdążyć
jakoś nie miałam parcia na potomka, u mnie w rodzinie pod tym względem pełen luz
no ale czas biegnie i chyba trzeba odłożyć lekkie życie na bok
zobaczymy jak to wyjdzie

narazie mamy Mikusię-psa naszego, latamy z nią co 3 godziny na siku jestem niewyspana i znerwicowana, ale tż dzielny,
wczoraj pies się zmęczył i nie chciał się bawić z tżtem oj co tobyło
nie obiecuję Ci wiele, bo tylko po prostu siebie.
gospella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 09:36   #3137
Ellin_ak
Rozeznanie

Jeszcze nie jestem pewna jak będzie wyglądała. Wiem tylko że będzie koronkowa, z lekkim trenem i welonem hiszpańskim do ziemi Za całość poza warstwą koronki- czyli halka i cała suknia z fiszbinami itd to 1000zł oczywiście w tym tez jest welon obszyty koronką. W tym są wszystkie poprawki. Muszę tylko dokupić koronkę i to ok 400-600zł. Zależy jaka mi się spodoba Czyli całość to do 1600zł ale to juz jak naprawdę nawymyślam
Ellin_ak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 09:38   #3138
asiulek1705
Wtajemniczenie

Cześć Ja jestem już po wizycie u dermatolog, nadal walczymy z opryszczką Za chwilę jadę do pierwszego z mojej listy salonu. Zdam popołudniu relację. Muszę jeszcze podjechac do UP, chcę złożyć podanie o przedłużenie stażu. Ale problem jest taki, że w tym UP nawet nie chcą przyjmować takich podań. A ja się pytam, co to ma znaczyć? Przyjąć powinni, rozpatrzeć, a czy negatywnie czy pozytywnie to już kolejna kwestia. Jeśli baba mi nie przyjmie podania, to wyślę im listem poleconym sa sa sa
Stary 2010-01-15, 09:43   #3139
Aaś
Zakorzenienie

Cześć wszystkim

A naszą Black to na tym szkoleniu chyba całkiem wcięło

oo... widze że znouw temat dzieciuchowy My z tżtem mamy nawet plan. Jedziemy z większą grupą (już mamy 2 pary chętne) na wypas wakacje w przyszłym roku a potem zaczynamy starania o dziecko Nie ma na co czekac bo mi w grudniu przyszłego roku "stuknie" 27lat

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Cytat:
Napisane przez asiulek1705 Pokaż wiadomość
Cześć Ja jestem już po wizycie u dermatolog, nadal walczymy z opryszczką Za chwilę jadę do pierwszego z mojej listy salonu. Zdam popołudniu relację. Muszę jeszcze podjechac do UP, chcę złożyć podanie o przedłużenie stażu. Ale problem jest taki, że w tym UP nawet nie chcą przyjmować takich podań. A ja się pytam, co to ma znaczyć? Przyjąć powinni, rozpatrzeć, a czy negatywnie czy pozytywnie to już kolejna kwestia. Jeśli baba mi nie przyjmie podania, to wyślę im listem poleconym sa sa sa

Oo...to powiedzenia w szukaniu suknie i lain też powidzenia
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 09:47   #3140
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
Jeszcze nie jestem pewna jak będzie wyglądała. Wiem tylko że będzie koronkowa, z lekkim trenem i welonem hiszpańskim do ziemi Za całość poza warstwą koronki- czyli halka i cała suknia z fiszbinami itd to 1000zł oczywiście w tym tez jest welon obszyty koronką. W tym są wszystkie poprawki. Muszę tylko dokupić koronkę i to ok 400-600zł. Zależy jaka mi się spodoba Czyli całość to do 1600zł ale to juz jak naprawdę nawymyślam
Ooo to cena w miarę. Moja krawcowa (szyję u niej różne rzeczy na różne okazje jak i pół mojej rodzinki) ostatnio z asuknię ślubną wzięła 1200. I właśnie cena zalezy od koronek, bo one w całej sukni sa najdroższe.
Cytat:
Napisane przez asiulek1705 Pokaż wiadomość
Co za.. Ale UP-y tak mają, co tam się wyrabia to szok.
A jak będziesz wysyłała to jeszcze za potwierdzeniem odbioru
obca7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 09:56   #3141
lain
Zakorzenienie

Czesc

Cytat:
Napisane przez woda sodowa Pokaż wiadomość
My strasznie lubimy podrozowac i mamy te swoje male przyjemnosci jak: dobre jedzonko, lampka wina, herbatka ze znajomymi, kapiel z babelkami, wzajemne masowanie pleckow Niby troszke sie zmienilo, jak na swiat maly przyszedl, bo juz sie nie da wszedzie pojechac, pojsc bez ciagniecia ze soba pieluch i butelek, ale przynajmniej nauczylismy sie lepszej organizacji naszego czasu. Teraz jak maly juz tak podrosl, to chcemy pojechac na jakies wakacje, ale jeszcze nie wiemy gdzie....moze cos polecacie?
my dokladnie tak samo lubimy swoje male (i wieksze) przyjemnosci dlatego jednak jeszcze nie czuje sie na silach sie z nimi rozstac i zdecydowac sie na dziecko a juz raczej skonczyloby sie zdobywanie szczytow (bo uwazam, ze to glupota ciagac za soba male dziecko po gorach), wspolna jazda na desce (choc to do czasu) czy wychodzenie nie martwiac sie komu podrzucic juniora.
a TZ stwierdzil obserwujac w hotelach rodzicow z malymi dziecmi, ze my nie bedziemy brac malego dziecka na wieksze wyjazdy, bo i dziecko sie meczy (placz w samolotach, upaly i w sumie niewiele to dziecko zrozumie/bedzie pamietalo ze zwiedzania) i rodzice nie moga odpoczac, dlatego bedziemy zostawiac dziecko u dziadkow... tylko ciekawe u ktorych bo moi sie raczej nie pisza

Cytat:
Napisane przez madmuazelle Pokaż wiadomość
A czemu w październiku,raczej miało być od października,no bo po ślubie.
my bedziemy celowac raczej w poczatek roku zeby byla wieksza szansa na zapisanie do zlobka tak ustalilismy chociaz ja bym nie chciala z takim wielkim brzuchem chodzic w zimie, bo to kurtke ciezko dopiac, poslizgnac sie mozna itp. no ale sa inne plusy

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
gadałam z panią z salonu o eresmie-kosztuje 4.200 będzie obniżona pod koniec roku o 30-40% i pytałam czy się u nich rezerwuje itd, a ona powiedziała, że pogada z szefostwem i że to dobry pomysł i mam podejść do salonu i ona mi wszystko dokładnie powie, w sumie dobrym rozw. byłoby tez wypożyczenie ale suknię widziałam na żywo i jest przepiękna wszystkie, w których się do tej pory zakochiwałąm to pikuś
a ja wyczailam na innym forum, ze jakas laska z Krk mierzyla Pronovias Respiro ciekawe gdzie, bo mi pani w Madonnie powiedziala, ze z moich na liscie jest tylko Lorna, Nalon i Donaire czyzby cos ukrywala

Cytat:
Napisane przez fistaszek24 Pokaż wiadomość
A mam pytanie gdzie kupujesz bieliznę do ślubu??? Ja już kupiłam ale chyba kupie jeszcze jedną po sprawdzeniu mojego rozmiaru w tej chwili mam taką http://www.donna.pl/kolekcja/kolekcj...t/natalie/s/24.
Kasia nie moge znaleźć tej sukni Twojej wymarzonej. Jak ona sie dokłanie nazywa????
w Krk mamy pare sklepow z takimi rozmiarami, wiec mam nadzieje, ze sie uda kupic w sklepie, a jak nie to moze przez neta sprobuje. ogolnie mysle o bardotce Panache Evie (Toska ma taka), a do tego jakies bezszwowe stringi i powinno byc wygodnie

Cytat:
Napisane przez gospella Pokaż wiadomość
osobiście to uważam, że udziwnienia to sie raczej ścierają z czasem, no ale to wszystko kwestia gustu
pewnie sie troche zetrze, aczkolwiek to jest dosc mocno wypukly grawer, wiec moze nie duzo. szczegolnie, ze ani ja ani TZ nie wykonujemy prac fizycznych. TZ pracuje za biurkiem, ja pewnie tez tak skoncze

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Oo...to powiedzenia w szukaniu suknie i lain też powidzenia
dzieki
ja dopiero popoludniu sie wybieram no ciekawa jestem co wyjdzie z tego przymierzania
Stary 2010-01-15, 09:58   #3142
Remmi
Rozeznanie

Hello dziewczęta
Wyglądam dziś tak -
Co to wczoraj się działo to aż niepojęte , ale o tym to póżniej. Popisałyście ładnie - ale ostatnią stronę tylko nadrobię, bo dziś mało ogarnięta jestem, żeby nadrobić wszystko

Cytat:
Wlasnie dlatego wrzucam, bede powodem waszej nieodpartej chcicy
Ja jeszcze daję radę , ale jak by mój TŻ zobaczył to już w ogóle by odleciał - TŻ ma takie ciśnienie na dziecko....

Cytat:
Napisane przez can't be perfect Pokaż wiadomość
mnie np denerwuje to, jak ktoś jest króciutko po slubie a rodzina dopytuje się kiedy dziecko.. np moje kuzynoswto jest prawie 5 lat po slubie, i takm wszyscy się dopytywali i twierdzili że nie chcą dzieci, a się potem okazało jak byla w ciązy, że bardzo długo się starali.. u TZta też jego kuzynka jest 4,5 roku po slubie i też głupio gadają że nie chce dzieci, a ja im tłumacze że może chcą tylko nie wychodzi i dlatego mówią że chcą dzieci póxniej..

poza tym czy rodzina nie domysla się że młodzi chcą sobie troszkę pozyć we dwójkę, nacieszyć się sobą??
No to jest strasznie wkurzające właśnie.
Moi znajomi mieli taki przypadek - ślub wzieli w maju w zeszłym roku, jeszcze przed ślubem rodzina pytała kiedy będzie dzidziuś itp itd.., po ślubie generalnie było tak, że ona chciała, on tak średnio i uzgodnili, że za jakiś czas będą próbować, nie tak od razu po ślubie. Ale stało się inaczej, w zasadzie dwa miesiące po ślubie okazało się, że jest w ciąży , i co na to rodzina? "Co tak szybko" Stwierdzili, że mogli oni trochę poczekać, nacieszyć się sobą itp itd, wtedy to koleżanka była wściekła, zamiast się cieszyć to tego typu komentarze, a wcześniej tylko gadali, kiedy dzidziuś.
Tak źle i tak niedobrze

Cytat:
A u tżta w święta powidzieli, że cytuję:" w przyszłym roku to ja będę z nimi siedzieć przy stole a za 2 dziecko już na rekach będe miała" No cholerka jasna już nawet wiedzą kiedy dziecko będzie. A ja najwczesniej chce w 2012 i to jeszcze z wielkimi oporami. I też pewnie będa mi patrzeć na brzuch i dopywac się kiedy dziecko będzie. Chociaż tz by chciał od razu no ale ja nie chcę. Musze być na to gotowa A najlepiej żeby była niespodzianka: Ale to też tak 2 lata po slubie najwczesniej
To u mnie było podobnie - mama TŻ-ta do mnie, że fajnie będzie w przyszłym roku na święta bo już dzidziuś będzie Co, może urodzę w 4 miesiące Poza tym nie chcę na święta urodzić, bo jeśli bym karmiła piersią to nie mogłabym zjeść kapustki wigilijnej, pierożków z grzybami i kapustą.

Cytat:
Też mam taką krawcową. Koronka w zasadzie wybrana, ale tak sobie myslę, że pojadę jeszcze do hurtowni z koronkami, a może coś innego wpadnie mi w oko..

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Cześć wszystkim

A naszą Black to na tym szkoleniu chyba całkiem wcięło

oo... widze że znouw temat dzieciuchowy My z tżtem mamy nawet plan. Jedziemy z większą grupą (już mamy 2 pary chętne) na wypas wakacje w przyszłym roku a potem zaczynamy starania o dziecko Nie ma na co czekac bo mi w grudniu przyszłego roku "stuknie" 27lat
Hej

A mi sie wydawało, że Black wróciła..
A to wiekowo podobnie jesteśmy, no i tez w zasadzie mnie naciskają, że czas ucieka, latka lecą Ale spoko maroko - jeszcze pare rzeczy muszę zrobić i dopiero dziecko

A teraz opowiem co to wczoraj się działo
Otóż rano powiedziałam ot tak sobie TŻ-owi, że studniówkę mamy, czyli 100 dni do ślubu
Ja wracam wieczorkiem i TŻ też ale z butelką szampana , ja się pytam z jakiej okazji, a Ukochany - no z okazji naszej studniówki
No to jak już szampan poszedł to wieczór się skończył stosunkowo bardzo sympatycznie I tyle
Stary 2010-01-15, 10:02   #3143
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
my bedziemy celowac raczej w poczatek roku zeby byla wieksza szansa na zapisanie do zlobka tak ustalilismy chociaz ja bym nie chciala z takim wielkim brzuchem chodzic w zimie, bo to kurtke ciezko dopiac, poslizgnac sie mozna itp. no ale sa inne plusy
Własnie ja bym chciała tak do maja urodzić. bo upały sa jeszcze gorsze niz zima.Od ciepła się puchnie, cały czas lezy się plackiem(nie wszystkie kobiety ale 2 takie znam co tak miały), na dwór nie bardzo można wychodzić, bo za ciepło msakra. To już lepiej w niedopiętej kurtce chodzić, a jak jest slisko to siedzieć w domku
Stary 2010-01-15, 10:12   #3144
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jazzmanka Pokaż wiadomość
Ja tylko ostatnią stronę przeczytałam, przepraszam, ale padam, a jeszcze mnie korciło, żeby do Was zajrzeć, bo dawno nie zaglądałam. No i widzę, że ktoś się o biegunkę-nerwówkę martwi a Ja właśnie bardzo na nią liczę, że przyjdzie tak z dzień przed ślubem i do sukienki będę miała mniejszy brzuszek coż... punkt widzenia...
Dobre
ja się troche obawiam co to będzie, bo przez kilka dni przed ślubem n apewno nie będemogła wziąc nic do ust i żeby suknia nie byla za szeroka...

Cytat:
A tu takie rozczarowanie....

Oj, jakbym siebie czytala, no moze oprocz pisania ksiazki (to akurat jakbym TZ-a czytala). My strasznie lubimy podrozowac i mamy te swoje male przyjemnosci jak: dobre jedzonko, lampka wina, herbatka ze znajomymi, kapiel z babelkami, wzajemne masowanie pleckow Niby troszke sie zmienilo, jak na swiat maly przyszedl, bo juz sie nie da wszedzie pojechac, pojsc bez ciagniecia ze soba pieluch i butelek, ale przynajmniej nauczylismy sie lepszej organizacji naszego czasu. Teraz jak maly juz tak podrosl, to chcemy pojechac na jakies wakacje, ale jeszcze nie wiemy gdzie....moze cos polecacie?
Oj winko to my tez uwielbiamyWłasnie musze sie rozgladac za jakims fajnym stojakiem na wino do mieszkania albo półką.
Może jedźcie do Portugalii? To niedaleko od Was, moi znajomi mieszkający w Londynie wyskaują tam często na kilka dni, głównie do Porto albo na Jersey, chba, że bez problemu możecie wsiąść w samoloti jechać wszędzie to Grecja jest boska A w ogóle to mi się strasznie podoba Irl jeśli nie byliście możecie sobie zrobić weekendowy wypadzik na półwysep DingleChcoaiż pewnie Ty masz te widoczki na co dzień i Ciebie to ta nie będzie jarąło jak mnie No i Bond tez sie nie podjara, bo to pewnie dla niego tak jakby jechac z Gdańska do Gdyni

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
joł

ja też lubię sprzątac i gotować

o ile nie zmienisz zdania i Ci się nie znudziMierzyłas ja już, że się z babką umawiasz?z takim rabatem by była fajna cena

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

Cytat:

a ja wyczailam na innym forum, ze jakas laska z Krk mierzyla Pronovias Respiro ciekawe gdzie, bo mi pani w Madonnie powiedziala, ze z moich na liscie jest tylko Lorna, Nalon i Donaire czyzby cos ukrywala
może ktoś w innym miescie chcial zmierzyć i wysłali albo dla tej laski przywieźli z innego miasta - ot cała teoria spiskowa A moze faktycznie im sie nie chcę Ci dawac do mierzenia wszystkich sukien, bo jak wpadłas tam z listą 25 a jedna do drugiej podobna to mogły tak uznać

Cytat:
Napisane przez Remmi Pokaż wiadomość
A teraz opowiem co to wczoraj się działo
Otóż rano powiedziałam ot tak sobie TŻ-owi, że studniówkę mamy, czyli 100 dni do ślubu
Ja wracam wieczorkiem i TŻ też ale z butelką szampana , ja się pytam z jakiej okazji, a Ukochany - no z okazji naszej studniówki
No to jak już szampan poszedł to wieczór się skończył stosunkowo bardzo sympatycznie I tyle
superJa własnie też mam zamiar kupić szampana z okazji kupna mieszkania tylko sie zastanawiam czy kupić go jak odbierzmy klucze i wypijemy z gwinta w pustym mieszkaniu czy jak juz urządzimy i na parapetówce zapodać... ale chyba i tak i tak - bo po odbiorze kluczy to będzie takie nasze święto a parapetówka z naszymi przyjaciółmi

Edytowane przez Samoa
Czas edycji: 2010-01-15 o 10:13
Samoa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 10:14   #3145
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
To u mnie było podobnie - mama TŻ-ta do mnie, że fajnie będzie w przyszłym roku na święta bo już dzidziuś będzie Co, może urodzę w 4 miesiące Poza tym nie chcę na święta urodzić, bo jeśli bym karmiła piersią to nie mogłabym zjeść kapustki wigilijnej, pierożków z grzybami i kapustą.
Moi rodzice nie mją parcia na wnuki, zwłaszcza mój tata. ale chca czy nie chcą już sa dziadkami. Mamam miała 41 lat jak została babcia a tata 46 I wyobraźcie sobie jest najmłodszy z rodzeństwa a najwczesniej dziadkiem został I zawsze sie ze mnie śmieją jak mówię coś o dzieciach, to tata mówi , że moja mama w moim w ieku miała już 3 a ja nawet dziecka nie umiem se zrobićDowcipnisie

A znowu u tzta jego rodzice maja ok. 60 lat i duże wnuki-najstarszy w tym roku konczy 17. I same wnuki maja więc u nas będzie parcie na wnuczkę. No ale jak już teraz o dzieciach gadali to później też będą wypytywać-moi pewnie też: No ale trzeba im powiedzieć, ze nie wszyscy musza mieć dziecko 9 miesięcy po ślubie(albo i wczesniej).
I teraz to tak wygląda jakbym była antydzieciowa. A to nieprawda Jestem antydzieciowa na swoje dzieci(na razie) a wszystkei "obce" kocham
Stary 2010-01-15, 10:19   #3146
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Własnie ja bym chciała tak do maja urodzić. bo upały sa jeszcze gorsze niz zima.Od ciepła się puchnie, cały czas lezy się plackiem(nie wszystkie kobiety ale 2 takie znam co tak miały), na dwór nie bardzo można wychodzić, bo za ciepło msakra. To już lepiej w niedopiętej kurtce chodzić, a jak jest slisko to siedzieć w domku
pewnie i tak cale planowanie na nic sie zda i dziecko bedzie wtedy kiedy sie akurat uda oby jednak w pierwszej polowie roku ze wzledu na ten zlobek choc moze za te kilka lat juz nie bedzie takich tlumow malych dzieci

Cytat:
Mamam miała 41 lat jak została babcia a tata 46
ciekawa jestem czy zostanie babcia/dziadkiem w tak mlodym wieku wywlouje jakis kryzys, kiedy to nagle czlowiek czuje sie taaaki stary to musi byc straszne
Stary 2010-01-15, 10:20   #3147
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
a robocizna ile?
szczerze to za tyle, to mam salonową myślałam, że taniej cos dzięki szyciu bedziesz miala
Stary 2010-01-15, 10:26   #3148
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
pewnie i tak cale planowanie na nic sie zda i dziecko bedzie wtedy kiedy sie akurat uda oby jednak w pierwszej polowie roku ze wzledu na ten zlobek choc moze za te kilka lat juz nie bedzie takich tlumow malych dzieci

ciekawa jestem czy zostanie babcia/dziadkiem w tak mlodym wieku wywlouje jakis kryzys, kiedy to nagle czlowiek czuje sie taaaki stary to musi byc straszne
no właśnie planować to se można hehehe Ale coz tego bedzie to nie wiadomo
Mama to przyjęła na spokojnie-jak to mama a co miałą zrobić, a tata no cóż. Na początku to było straszne-ojciec ma zwyczaj zamykania się w sobie i wtedy tez tak byłoZwłaszcza, ze to ukochana córeczka dziadkiem go uczyniła no i jeszcze, ze 6 lat wczesniej ojcem po raz 4 został. Synek 6 lat miał-to go odmłodniło a tu nagle hop siup i dziadkiem jest
I tylko na początku był niezadowolony- ale w sensie, ze tak szybko, że co ze szkoła siostry itp. ale jak teraz widzi, ze sobie radzą to juz jest dobrze I wnusie bardzo kocha, bawi się z nią itp.
Stary 2010-01-15, 10:42   #3149
caprica6
Wtajemniczenie

Cytat:
Poza tym nie chcę na święta urodzić, bo jeśli bym karmiła piersią to nie mogłabym zjeść kapustki wigilijnej, pierożków z grzybami i kapustą.
Pierwsze slysze ze tego nie mozna jesc jak sie karmi piersia W ciazy na pewno mozna
Dziewczyny ale straszycie z tymi dziecmi, nie zapominajcie ze niektore PMki sa w ciazy albo sa mami

PMki musze Wam cos wkleic http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=1183607&start=0

Edytowane przez caprica6
Czas edycji: 2010-01-15 o 10:44
caprica6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 10:43   #3150
jozia
Zadomowienie

GG do jozia

Cześć dziewczynki chciała sie pochwalić ze wczoraj z kolokwium dostałam 4:P Z pracowni ekonomoiicznej.. Nie aki straszny diabeł jak go malują. Moze uda mi sie zdać egzamin praktyczny na tego ekonomika
jozia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości