|
|
#301 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Sklepy internetowe-wady i zalety (podziel się opinią) cz.II
Co do Jubilexa, sprawa zakończona - okazało się zamówienie zostało wysłane, tylko nikt nie raczył mnie poinformować o tym fakcie. Ogólnie nie polecam, jeśli komuś zależy na szybkiej dostawie. Jedna para sztyftów pomylona - dostałam co innego niz kupiłam, tańszego. Jednak nie mam juz siły sie z nimi szarpać i reklamować, bo na maile odpisują z kilkudniowym opóźnieniem lub wcale a Pan do którego sie dodzwoniłam dwa razy nigdy nic nie wie
Co do mnie, to przyznam, że jestem raczej średnio zadowolona...Aha, i łańcuszek zmierzyłam, troche krótszy dostałam niż powinien być. Każdemu zamawiającemu niech utną po kawałku i nieźle na tym wyjdą!!
Edytowane przez Rossali Czas edycji: 2010-01-13 o 09:29 |
|
|
|
|
#302 |
|
Przyczajenie
|
Cześć! Jestem kolejną osobą oszukaną przez sklep piinecha.
Złożyłam zamówienie w połowie grudnia. 6 stycznia dostałam maila z historyjką o pobycie w szpitalu i zapewnieniem, że "dzisiaj" zostanie wysłane. Do tej pory ani kamieni, ani 250zł. Poradźcie coś. |
|
|
|
|
#303 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i kamyki naprawde sliczne ![]() ps. 5 minut walczylam z otwarciem babelkow
|
|
|
|
|
|
#304 |
|
Wtajemniczenie
|
No i po co pokazałyście mi następny sklep
....
|
|
|
|
|
#305 |
|
Przyczajenie
|
Ja też złożyłam zamówienie w PiiNecha i nadal czekam na przesyłkę. Już to mało wiarygodne wodolejstwo meilowe sprzedawczyni wydało mi się podejrzane,ale było po fakcie.. Poczekam jeszcze trochę,a potem tzreba będzie chyba gdzieś tę sprawę zgłosić..
|
|
|
|
|
#306 |
|
Raczkowanie
|
Polecam Royal-stone. To już kolejne zamówienie i wszystko super, bardzo sprawnie, a do tego gratisy fajnie dopasowane do zamówienia.
|
|
|
|
|
#307 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kupowałam u nich jeszcze jak mieli konto na allegro, fajny sklepik, zawsze wszystko w najlepszym pożadku
|
|
|
|
|
|
#308 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja tez czekam od polowy grudnia.. I chociaz naprawde nie lubie i nie zwykłam wydawać ocen bez pokrycia to chyba jednak miesiąc czekania jest lekką przesadą.. tym bardziej, że przesyłka została rzekomo nadana 6.01 jak zostało napisane w seryjnym mailu wyjaśniającym.. Dzień później miałyśmy otrzymać numer przesyłki, ja nie dostałam. Samej przesyłki też nie.. I serce mnie boli głównie dlatego, że są w niej moje ukochane kianity... tzn nie SĄ a BYĆ POWINNY. ............... |
|
|
|
|
|
#309 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#310 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Biżuteryjny wątek plotkowy V :)
A ja nawiążę jeszcze do dyskusji o Skarbach. Chyba obrażę się na ten sklep i przestanę tam robić zakupy. Za pierwszym razem zamawiałam cyrkonie (kropelki) w trzech kolorach, a wedle opisu miały być w jednym rozmiarze. Miały być, a nie były, bo dostałam w (znacząco) różnych rozmiarach... Tym razem zamawiałam między innymi perły (sztuk dwie) z czego jedna oprócz otworu przelotowego posiada z boku dwie dziury i wielgachną rysę (chyba po próbach nawiercenia kamienia :/ ). Oczywiście nie da się zamaskować nijak :/Jestem szczerze powiedziawszy zniesmaczona. Albo mam takiego pecha, albo pani Grynda nie patrzy co wkłada do zamówienia
Jeszcze gdyby tych pereł było 50 i jedna uszkodzona, to pal licho. Ale zamówiłam żywcem sztuk 2...
|
|
#311 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
.... Strata ok 27 zlJuż więcej kamieni tam nie kupuję. |
|
|
|
|
|
#312 |
|
Zadomowienie
|
Nie rozumiem, czy Wy nie reklamujecie jak Wam przyślą coś uszkodzonego?
(heh to rozmowa chyba do wątku o sklepach by bardziej pasowała)
|
|
#313 |
|
Zadomowienie
|
Owszem reklamujemy (przynajmniej ja), co niniejszym dzisiaj uczyniłam
Rozumiem małe odpryski na naturalnych kamieniach, czasem dodaje im to uroku, ale ślady po wierceniu na perłach?! Uroku nie dodają wcale... Ciekawa jestem, czy będę musiała odesłać tą jedną biedną perłę na swój koszt...
|
|
#314 |
|
Zadomowienie
|
I słusznie, reklamacja to podstawa
Nie sądze, żeby Ci nie uznali jeśli perełka wygląda tak jak mówisz. warto zdjęcie wysłac, na którym uszkodzenie będzie widoczne. No i oczywiście koszty powienien pokryc sklep, przeciez nie oddajesz kamyka, bo Ci sie nie spodobał tylko był zepsuty Spytałam o reklamacje, bo dajmontki opisuje transakcje i stratę sprzed ponad roku. I tak sie zastanowiłam, czy nie uznano jej tam reklamacji czy nie reklamowała i do dziś rozpamietuje strate 27zł Wiadomo idealnie byłoby gdyby nie było potrzeby reklamacji hehe marzenia
|
|
#315 |
|
Raczkowanie
|
Strata jednak była trochę większa
(chyba ok 40 zl). Wtedy miałam dość szalony okres w życiu i nie reklamowałam wadliwych kamieni...z braku czasu .... pewnie to był błąd. Nie rozpamiętuję straty bo życia szkoda .Wspomniałam o tym ot, tak sobie ...dla potomnych |
|
|
|
|
#316 |
|
Raczkowanie
|
To chyba i ja się tu wypowiem na temat SN, chociaż faktycznie nie jest to wątek temu poświęcony. Moje zamówienie również jest felerne. Zgodnie z informacją na stronie głównej miał być rabat u mnie nie został naliczony, a niektóre kamienie nie nadają się do niczego. Mimo prośby o dobranie w pary przy 6 szt. nie mam takiej możliwości. A reklamacje pozostają bez odpowiedzi. Trochę to dziwne bo do tej pory było ok.
|
|
|
|
|
#317 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#318 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gdyby tak mieć swój własny sklepik
robię biżu https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=336103 Edytowane przez franio Czas edycji: 2010-01-17 o 00:00 |
|
|
|
|
|
#319 |
|
Raczkowanie
|
Pisałam i tu i tam. Jeszcze tylko nie dzwoniłam. Nie chce snuć daleko idących wniosków ale dla mnie to bardzo dziwna sprawa.
|
|
|
|
|
#320 |
|
Wtajemniczenie
|
Otrzymałam obszerną odpowiedź z Piinecha
.. i czekam na przesyłkę może tym razem
|
|
|
|
|
#321 |
|
Zakorzenienie
|
wiesz, ja mysle ze po takim czasie sprzedawca powinien dac Ci naprawde duzy gratis, bo to juz nawet smieszne nie jest ile czasu jestes i bez kasy i bez towaru. W tym czasie majac towar moglabys pomnozyc pieniadze a teraz sa tylko zamrozone. Eh, wspolczuje.
A zakupy u pinechy robilam kiedys na all - na sklep sie jednak chyba nie zdecyduje. A szkoda, bo czesc rzeczy nawet fajnych i w dobrej cenie
|
|
#322 |
|
Rozeznanie
|
jestem zdziwiona postawa piinechy , bo pamietam , ze zakupy na allegro u niej to byla czysta przyjemnosc
byc moze nadal cos jest nie tak z jej zdrowiem? |
|
|
|
|
#323 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i na prawdę było miło i przyjemnie. Wątpię, aby ktoś tak nagle zaczął olewać sprawę Wiecie... na prawdę mogło się coś stać, ale z drugiej strony... :/
|
|
|
#324 |
|
Rozeznanie
|
Ano wlasnie...
ludzie sa tylko ludzmi i rozne rzeczy mogą sie im przytrafic |
|
|
|
|
#325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo wiecie, co innego jak sklep zawsze ignoruje klientów, i wysyła paczuszki po 3 tygodniach, albo lepiej... a co innego jak taka sytuacja pojawia się nagle..... Może faktycznie było coś ze zdrowiem. No i jak pisze Sub, w takiej sytuacji mogłyby być jakieś fajne gratisy ;] Sama się czaję na malutkie zakupy u Piinechy, bo są fajne donutki ;] Ale na razie i tak nie mam kasy. No a tak właściwie to pisałam bo chciałam sklepy pochwalić: Szafir i antidotum ( metalclay) - zagapiłam się z płatnościami i musieli torchę poczekać, ale jak tylko wpłaciłam pieniążki, to przesyłk zaraz nadane Obydwie przyszły tego samego dnia, czięki czemu mogłam przystapić do pracy.Bukowiec - jak wzykle same zachwyty Kamyki prześliczne i miły gratisik Jestem bardzo, ale to bardzo zadowolona
|
|
|
|
|
|
#326 |
|
Raczkowanie
|
A co myślicie o Sklepie Kalait? Bo chciałabym tam zamówić. Czy wszystko tam w porządku jest jaki jest kontakt? Jak długo czeka się na paczuszkę?
|
|
|
|
|
#327 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, z odpowiedzi, jaką dostałam od Piinecha wynika, że to jednak cały czas sprawy szpitalne. Ja oczywiście wszystko rozumiem i współczuję. Myślę, że to sytuacja jednorazowa..
Na gratisy nie liczę - paczki zostały zapakowane przed Świętami (ja zakupy robiłam prawie dokładnie miesiąc temu..) a wysłane teraz. i tylko kianitów żal.. miały być na Święta..
|
|
|
|
|
#328 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, mam problem i nie wiem co robić.
Złożyłam 2 stycznia zamówienie na stronie needbead i od razu dokonałam zapłaty. Kilka dni później dostałam od nich na maila informację że wysłano zamówienie, że przepraszają ale brakło jednego elementu i i że włożono do paczki inny zamiast tego. Paczki nie otrzymałam do dziś, byłam na poczcie, żadnej przesyłki nie ma od nich, awiza też nie. To już blisko 2 tygodnie jak czekam. Pisałam do nich na maila, na podany numer gg, żadnego odzewu. Prosiłam, groziłam nawet, bez echa, wogóle kontakt zanikł!! To jacyś oszuści! Niestety na stronie nie podano numeru telefonu. Dziewczyny co robić ? Zgłosić gdzieś sprawę ? Tylko gdzie
I'm woman in love !!!! Edytowane przez Vibeska Czas edycji: 2010-01-17 o 16:57 |
|
|
|
|
#329 |
|
Zadomowienie
|
co się dzieje z tymi wszystkimi sklepami?
ja już nie mam gdzie zamawiać
|
|
#330 |
|
Zadomowienie
|
Vibeska.. ja z tym sklepem też miałam problemy, więc jak już wcześniej na tym wątku pisałam.. że nie polecam tego sklepu. Jak jesteś zainteresowana to sobie poszukaj, bo niekrótkie wypracowanie napisałam na ten temat
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:39.

Co do mnie, to przyznam, że jestem raczej średnio zadowolona...
- kilka nowości 12.01.2010 -> zapraszam

) - kamyczki o pięknych kolorkach
....
i inne tworki bizuteryjne 

Jeszcze gdyby tych pereł było 50 i jedna uszkodzona, to pal licho. Ale zamówiłam żywcem sztuk 2...

Wiecie... na prawdę mogło się coś stać, ale z drugiej strony... :/