|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 |
|
BAN stały
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :)
Już mam pozałatwianych lekarzy.
Dzisiaj idę do państwowego co by mi badania przepisał... w czwartek do prywatnego... a w pn mam usg... pewnie przesiewowe bo to będzie 12 tc pszczółka
Edytowane przez Zuziunia Czas edycji: 2010-01-19 o 10:47 |
|
|
|
#3692 |
|
Rozeznanie
|
basiennkaw też uważam, że to będzie najlepszy prezent. Przecież to dzień babci i dziadka, więc prezent powinien pochodzić od wnusi
![]() Pszczółka, trzymam kciuki za Twoje dzisiejsze badanie. Na pewno będzie wszystko ok. Alguien, powodzenia dzisiaj. Myślę, że to tylko formalność i trzeba przez to przejść. Dasz radę! Ja jeszcze na wczorajszej wizycie dowiedziałam się, że o dziwo nie przytyłam. Ważę dokładnie tyle samo ile miesiąc temu A czuję się cieższa i większa ![]() Dopiero wczoraj lekarz założył mi kartę ciąży i podał termin porodu- 13 sierpnia. Dodam tylko, że to PIĄTEK 13-TEGO!!!!! Przesądna nie jestem, ale mam nadzieję, że termin mi się przesunie. |
|
|
|
#3693 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Cytat:
A ja na wczorajszej wizycie dowiedziałam się,że waga mi spadła, zawsze ważę się u gin.na tej samej wadze i ostatnio miałam 72,8 a wczoraj 69 kg, lekarka pytała jak u mnie z apetytem i czy wymiotuję ale apetyt mam, wymiotuję rzadko, nie wiem... |
||
|
|
|
#3694 |
|
Raczkowanie
|
Niby się nie zwalnia, ale różne rzeczy się słyszy dookoła. Nawet na studiach, na zajęciach babeczka nam mówiła, że należy do 3 miesiąca ciąży siedzieć cicho i nic nie mówić. Umowa o pracę, na okres próbny do końca marca. Jak umowa mi się skończy będę w 19 t.c.
|
#3695 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeszcze była do niedawna taka piękna zima-cały Szczecin biały, a do moich rodziców idę przez kilkukilometrowy park także sama przyjemność (bajka Ty wiesz gdzie, od urzędu miasta aż do arkonki ) i widzę po moich nogach że schudły, zrobiły się smuklejsze i w ogole nawet się sobie podobam bo na brzuszku robię się okrągła a reszta ciałka wygląda nawet lepiej niz przed ciążą![]() No i dziękuję wszystkim za trzymane kciuki po wizycie napewno zdam relację no i wieczorkiem może wkleję fotę z usg
Marcinek jest już z nami!!! http://www.suwaczki.com/tickers/zem33e5emyht23vm.png [U] Edytowane przez pszczolka87 Czas edycji: 2010-01-19 o 11:05 |
|
|
|
|
#3696 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny orientujecie sie,czy jest mozliwosc sie gdzies ubezpieczyc... tak by po porodzie dostac pieniazki... wiem,ze wiele firm sobie zastrzeglo,ze trzeba placic skladki co najmniej 9 miesiecy, ale wiem,ze jeszcze jakis czas temu byly firmy co wystarczylo placic przez pol roku i sie dostalo kaske za porod
wiecie cos? |
|
|
|
#3697 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moją koleżankę zwolnili z pracy, po czym przyszła po miesiącu i powiedziała że jest w ciąży a wcześniej o tym nie wiedziała.. W ciążę zaszła jeszcze w ostatnich dniach swojej pracy więc musieli ją do pracy przywrócić
Marcinek jest już z nami!!! http://www.suwaczki.com/tickers/zem33e5emyht23vm.png [U] Edytowane przez pszczolka87 Czas edycji: 2010-01-19 o 11:15 |
|
|
|
|
#3698 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
popytaj w różnych firmach żebyś miała najkorzystniej.---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Uciekam do sklepu a potem zabieramy się z Martynką za lepienie pierogów ruskich ( na wczorajsze życzenie męża ) , dobrze że chociaż oni je lubią bo ja to jedynie je robię a jeść nie znoszę.Wolę z mięskiem albo z kapustą i grzybami
|
|
|
|
|
#3699 |
|
Zadomowienie
|
ooo! pierogi ruskie!! może sama dziś zrobię
Mam jeszcze zamrożone ciacho po ostatnich więc mniej roboty będzie Ja za to ruskie lubię najbardziej!! No i jeszcze pielmienie syberyjskie- nie wiem czy wiecie co to, ale to są najlepsze pierożki na świecie
|
#3700 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3701 |
|
Zadomowienie
|
Nie znam tego i nigdy nie jadłam.Jak to się robi? Wiesz nie wpadłam nigdy na to żeby zamrozić ciasto na pierogi, zawsze jak już robię to więcej pierogów narobię i gotowe zamrażam.
|
|
|
|
#3702 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A pielmienie to są pierogi z mięsem, ale surowym, bierzesz surowe mięsko wieprzowo-wołowe doprawiasz odrobiną maggi, solą i pieprzem i lepisz z niego takie małe kuleczki (ciasto formuje się od kieliszka od wódki więc kuleczki takie proporcjonalne do kółeczek z ciasta ) gotujesz te pierozki ale krótko, tak ze 2 minuty od momentu zagotowania wody... Na głęboką patelnię wlewasz śmietanę 30-36% im więcej % tym lepiej bo będzie szybciej gęstnieć (tylko śmietana nie gęsta tylko taka lejąca się) do śmietanki dodajesz dużą szczyptę vegety i trochę maggi, do gotującej się już śmietany wrzucasz ugotowane wcześniej w wodzie pierożki i gotujesz razem do momentu zgęstnienia śmietany (dlatego pierożki tak krótko w wodzie się gotuje, aby później nie "zkapciały" w tym sosie ) Przepis banalny a danie przepyszne!! Jeszcze się nie spotkałam nigdy z osobą której by one nie smakowały.. Pracowałam kiedyś w rosyjskiej restauracji i to było danie które najbardziej zchodziło i wszystkim zawsze smakowało- naprawdę watro spróbować
|
|
#3703 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() przepis na ciastka spisany ![]() jesli chodzi o wlasnoreczne prezenty super ![]() potem jest ekstra pamiatka jak moja babcia wyciaga takie laurki ktore ja z siora robilysmy w wieku 4lat wtedy jest dobry powod do smiechu![]()
|
|
|
|
|
#3704 |
|
Zadomowienie
|
cześć dziewczyny mi znowu trudno się ogarnąć bo jak siadam do czytania to okazuje się że 3 strony jest do nadrobienia
![]() ja miałam dzisiaj taki zryty sen że szok śniło mi się że w 40 tygodniu poszłam do ginekologa bo miałam już rodzic ale nie miałam wogóle brzucha i gin zrobił mi usg i powiedział że yyyyyyyyyyyyyy wogole dziwne że ja żyje a że dziecko hmmm nic z tego nie będzie bo ma 5 cm i wogole jak ja moge być w 40 tygodniu ;/ i sie obudziłam i zły chumor bo takie pierodły mi się śnią mimo że jakoś nie stresuje się ani nie martwie czy będzie ok bo musi być i tyle heh ![]() dziewczyny po wizytach gratuluje ![]() pszczólka koniecznie relacje i zdj prosimy, mam podobny termin a do gina ide w piątek nie moge się doczekac już ![]() bassienkaw robie koniecznie dzisiaj te ciacha bo mi ochoty narobiłaś ![]() a pisałyście wczoraj o fryzjerze i też narobiłyście mi ochoty i ide w czwartek bo odrosty już ogromne ;/ mam jeszcze pytanie może któraś się orientuje bo od jakiegoś roku chodze na depilacje brazylijską woskiem i nie wyobrażam sobie golić sie tam maszynką co po 1 dniu mi odrastały kłujące włoski a teraz po wosku mam spokój przez miesiąc i wiadomo do przyjemności to nie należy ale nie jest to ból, którego nie moge wytrzymać i czy to w jakiś sposób może szkodzić dzidzi ? bo ide właśnie dzisiaj a zapomniałam się spytać gina ostatnio |
|
|
|
#3705 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczynyu powiedzcie mi widac moja galerie?? jak sie wejdzie na moj profil?
|
|
|
|
#3706 |
|
Raczkowanie
|
Alguien trzymam kciuki, na pewno wszystko pojdzie po Twojej myśli!
Bajka również trzymam kciuki, ale fajnie, juz niedlugo zobaczysz swoje malenstwo. Samodzielnie zrobiona laurka na pewno bardzo ucieszy dziadków, taki prezencik od serca. Ale fajne przepisy tu podajecie dziewczyny, pyszności.. |
|
|
|
#3707 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale nie wiem jak reszta a przepis juz jest wyżej
|
|
#3708 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3709 |
|
Raczkowanie
|
hexa84 ja też nie widze
|
|
|
|
#3710 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Skoro z mięskiem to pyyycha
|
|
|
|
|
#3711 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3712 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- mówię Ci- pychotka warto spróbować Jakbyś robiła kiedyś to daj znać później na forum czy smakowało
|
|
#3713 |
|
Zadomowienie
|
OK, na pewno dam Ci znać.
|
|
|
|
#3714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3715 |
|
Zadomowienie
|
dobra dziewczyny- ja lecę na usg!!! wrazam za jakieś 2 godzinki
3majcie kciuki baaardzo mocno
|
#3716 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Moj tatus też nie był tylko na pierwszym ale widziałam że było mu smutno bo nasz skarbek ma już 35 mm myslał że chociaż dostanie zdjęcie a tu nic następne tez mam dopochwowe juz sie nie moge doczekać 5,02
|
|
|
|
|
#3717 |
|
Zakorzenienie
|
No z tego co wiem to depilacja woskiem jest zabroniona na pewno przy koncowce ciazy, bo moze przyspieszyc porod... nie wiem jak wczesniej
![]() Co do ciasteczek, to chce dzisiaj jakies znowu zrobic... jesli bede miala chwile,bo chce te laurki zrobic wydrukowalam juz wierszyki x 4 i zdjecia tez w poczwornej wersji po 2szt... cos z tego wymysle... jeszcze ten blok i farbki kupic musze... i na zakupy sie udac ![]() Ma ktos moze jakiegos swojego bloga kulinarnego,albo zbior swoich przepisow na jakiejs stronie? |
|
|
|
#3718 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3719 |
|
Zadomowienie
|
Moje fotki z wczorajszego USG, kiepskie bo nie mam skanera a zdjęcie robiłam telefonem , może coś tam się domyślicie z nich...
Edytowane przez jusdan77 Czas edycji: 2010-01-27 o 17:39 |
|
|
|
#3720 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=bassienkaw;16560776]
Co do ciasteczek, to chce dzisiaj jakies znowu zrobic... jesli bede miala chwile,bo chce te laurki zrobic wydrukowalam juz wierszyki x 4 i zdjecia tez w poczwornej wersji po 2szt... cos z tego wymysle... jeszcze ten blok i farbki kupic musze... i na zakupy sie udac ![]() do laurek fajnie też by było dodać ciasteczka dla dziadków. No chyba że laurki będą wysyłane pocztą
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:23.

Jeszcze była do niedawna taka piękna zima-cały Szczecin biały, a do moich rodziców idę przez kilkukilometrowy park także sama przyjemność (bajka Ty wiesz gdzie, od urzędu miasta aż do arkonki

myslał że chociaż dostanie zdjęcie a tu nic
następne tez mam dopochwowe juz sie nie moge doczekać 5,02