|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#541 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 4
Cytat:
![]() Kurczę a miałam przejść od dzisiaj na 3 fazę, rozmyśliłam się, ale może jednak to zrobię i ucztę serowo winkową w ramach uczty sobie zrobię...
|
|
|
|
|
#542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
znowu dzis przybieglam do pracy. bez sniegu jakos tak milej
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
|
#543 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty niemilcz, tylko pisz, boś nam ciekawość pobudził i będziemy wredne ![]() Ciebei też pięknie witam! Osobiście (w realu) znam więcej facetów niż babek dukających, ale jakoś płeć silna się chyba forumowego życia boi MIło spotkac wyjatki!to na niego nie patrz, tylko go jedz! mozesz oczy zamknąć ![]() Cytat:
Cytat:
a ja wczoraj kupowąłam spodnie. Przymierzyłam 34 - ciasne i to dużo za ciasne, a ostatnio kuopwąłam 34, ale z innej firmy. No to wzięłam ostatecznie 36 i nawet mi sięsmutnonie zrobiło dodatkowym ich atutem była cena: 7,50€
|
|
|
#544 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
W Bosni bylam tez w cukierni, ogladalam rozne torty i torciki, by potem cos zamowic przez telefon...Ale głod mnie obudzil. Szkoda. Nawet we snie nie mozna pojesc. Dzis koniecznie musze kupic slodzik, do tej pory go unikalam. A głod cukru mnie meczy. Jesli zas chodzi o toaletowe sprawy, dzis znow mialam dziwne objawy, jak bole brzucha, pocenie sie i troche slabo mi sie zrobilo, ale na szczescie bez omdlen. To pewnie indyk nie pierwszej swiezosci wczoraj. Aha, a wskazowka wagi sie przesuwa w prawo, a nie w lewo jak powinna, czasami pokazuje nawet wage poczatkowa-ok 71,5 kg.Hm...dzis 4 dzien 2 fazy 1/1. Poczekam cierpliwie do konca tygodnia, moze to tylko zmiany poziomu wody. Edytowane przez szarlott1983 Czas edycji: 2010-01-20 o 10:28 |
|
|
|
|
#545 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jakbym wzięła taki deser z bitą śmietaną albo snikersa...ale staram się pocieszyć deserami Dukanowymi albo po prostu piję Inkę zbożową ze słodzikiem. Trochę śmiesznie jest, bo w niedzielę idę do rodziców na obiad i ustalamy menu specjalnie dla mnie, a że akurat wypada mi wtedy dzień P, więc sałatki niet
|
|
|
|
|
#546 |
|
Rozeznanie
|
.
|
#547 |
|
Zakorzenienie
|
Witam dukanki i dukanków
![]() Ja dziś i jutro biegam i załatwiam sprawy przed pracą. Już byłam na uczelni z rana po śniadanku (jajka na twardo z sosikiem tuńczykowym. Teraz jem lunch- kluseczki serkowe z jogurtem i zmykam na uczelnię jeszcze raz przed pracą...grrr praca i studia dzienne na raz to nic przyjemnego, ale było gorzej jak studiowałam dziennie dwa kierunki
|
#548 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkich u mnie dzis kilo mniej to juz 15 razem sie zebrało ale sie ciesze
Co do stresu to dobry jest tez magnez w tabletkach ale trezba go stosowac dłuzej bo pare sztuk nie da efektów. Pytaj w aptece oo magnez z witamina B6 .Jak sie nie myle to 60 tabletek po 7 zł i codziennie trzeba łykac
|
|
|
|
#549 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja spadam do biblioteki... ![]() ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Cytat:
I i II Faza trwały w sumie 51 dni jest mnie mniej o 10 kg 22.02 Start III Faza - teoretycznie koniec ma nadejść 22.05... ![]() Ile to jeszcze dni ![]() Nowa książka Dukana: http://chomikuj. pl/ squo-86 |
||
|
|
|
#550 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Bo właśnie mi przyszło do głowy, że ze zmielonych otrębów można zrobić coś w rodzaju pierogów leniwych ktoś próbował może?
|
|
|
|
|
#551 |
|
Raczkowanie
|
15 kilosow wor z ziemniakami to ja mam codziennie przed oczami ale dzwigam tez 15 kg skrzynke z jabłkami wiec wiem ile to 15 kg .Oby tak dalej
|
|
|
|
#552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miały być takie kluseczki jak mi babcia robiła jak byłam mała , z samego serka i jajka ale mi się rozpadały w wodzie, wiec dodałam do ciasta zmielonych otrąb i serwatki w proszku i usmażyłam na teflonie. I tak smaczne, ale jeszcze będę musiała pokombinować z leniwymi
|
|
#553 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tylko najpierw młynek muszę sobie sprawić ![]() Szkoda, że bułeczki tartej z masełkiem nie da się zastąpić dukanowo trudno, niech będzie jogurt ![]() A serwatka w proszku, to masz na myśli taką odżywkę dla sportowców z białka serwatkowego? czy coś innego? |
|
|
|
|
#554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak. Używam jej zamiast mleka w proszku, do niektórych przepisów. Dużo jej nie jem raczej, ale lubię mieć w szafce
|
|
#555 |
|
Raczkowanie
|
Wątek poczytałam, serdeczne dzięki
Książka w trakcie ..... i ogrom pracy do wykonania ..... test wyszedł poprawnie (konsultowalam sie z kolezanka) ale jego wynik dobijajacy .... ale to MOTYWUJE : Wzrost 178cm waga 114 kg, po 7 dniach -3 po 250 dniach -33 waga porządana :P 78 kg..... czyli taka jak przed leczeniem hormonalnym PROSZE TRZYMAC KCIUKI .... planowany start 23-23 .01.
|
#556 |
|
Zakorzenienie
|
uff ...
Waga stoi, ale zmierzyłam sukienkę na bal i się w nią zmieściłam. Co prawda kupiłam ją jak było mnie mniej o 9 kg, przed moim szybkim przytyciem. Co prawda zapinam ją tylko na gorsecie, ale się zapina- w grudniu nawet suwaka nie dociągałam.... ale ulga, wracam do swoich rozmiarów....
|
#557 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
powodzenia |
||
|
|
|
#558 |
|
Zakorzenienie
|
Berlinianko jeśli masz problem z alkoholem to może poszukaj jakiegoś wsparcia lub odpowiedniego wątku,bo nie rozumiem po co nam Twoje odliczanie ile to już dni nie pijesz.
|
#559 |
|
Przyczajenie
|
Witam , brrrr ale zimno , a człowiek biedny zalatany za wpisami do indeksu ...
Kawka sie parzy , od jutra zaczynam P+W !!! nareszcie moja ukochana papryczka <mniam>
|
|
|
|
#560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Eliza- wydaje mi się, ze to nie problem z alkoholem kieruje Berlinianką tylko odliczanie dni silnej woli.... Dziewczyny mają ""100 dni bez słodyczy", 100 dni bez chipsów", a ona ma "100 dni bez piwa". Ja też tęsknię za browarkiem, ale nie nazwałabym tego "problemem z alkoholem"
|
|
#561 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ten problem z tego co czytam sporo dziewczyn rozumie, zresztą ja też bo jak się prowadzi bujne życie towarzyskie, to trudno jest nagle zrezygnować całkowicie z picia. I z problemem alkoholowym nie ma to nic wspólnego
|
|
|
|
|
#562 |
|
Rozeznanie
|
dokładnie, natomiast elizo Twoje przytyki i złośliwości są zupełnie nie na miejscu i zbędne.
|
|
#563 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
piękne porównanie, nie ma co... to moze z racji, ze mój TŻ wyjechał powinnam sobie w podpis wstawić "juz X dni bez bzykania, ale nie dam się, twarda będę"????
|
|
|
#564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie umieszczam tego na liczniku, bo nie czuje takiej potrzeby, tak samo nie czuje potrzeby chwalenia się swoją wagą, czy czymkolwiek innym. Ale nie widzę nic złego, w tym, ze robią to inni. A co do suwaczka o bzykaniu- mało to razy na wizażu widać- "tż wyjechał- jeszcze X dni bez seksu. " Wydaje mi się, że w tym przypadku alkohol jest mocno demonizowany....
Nigdy się nie dowiesz jak silna jesteś, dopóki siła nie będzie Twoim jednym wyborem. Edytowane przez elianka Czas edycji: 2010-01-20 o 12:22 |
|
|
|
|
#565 |
|
Rozeznanie
|
Witam!
U mnie za oknem szaro buro i ponuro, pada deszcz a ja na dodatek w nocy dostalam @ przez co umieram... ale mimo to dzis spadek 0,4 Ciesze sie ze panowie dolaczaja do tego grona (shrek no nie daj sie tak prosic.... napisz co to za modyfikacje - kolejna baba Cie prosi )Dzis ciag dalszy remontu - az mi sie troche myslec o tym nie chce... No i czuje sie tak marnie ze stepper bedzie sobie stal w kacie nie uzywany - bo sil na niego nie znajde ![]() foca - hehe ja to kiedys deske przykleilam tasma do kibelka ale chyba zerzne Twoj pomysl z tymi karteczkami - moze i u mnie podziala (szczegolnie deska wlasnie i szklanki... o i jeszcze ciuchy brudne )
|
#566 |
|
Raczkowanie
|
cocci biednaś ty biednaś..
a znowu się nie przywitałam witam wiec witam.. dawno mnie tu nie było ale chyba nie marudzę trochę od Was odpoczęłam na serio! postanowiłam że tydzień nie wejdę i weszłam tylko po studniówce no więc prawie dałam radę..I tak Was kocham mimo że uzależniacie teraz mam ferie.. o zgrozo! muszę kuć do maturki ale czego to się nie robi na przyszłość.. dzisiaj mam królewski posiłek a mianowicie domowa pizza.. więc dziewczyny trzymać się diety i przechodźcie na III fazę bo warto!muszę zmienić podpis bo schudłam 1 kg ale to kiedy indziej może po jutrzejszych proteinach ![]() pa pozdrawiam
|
#567 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() przypominamy o zdjeciach tych co wiesz |
|
|
|
|
#568 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To nie moja bajka. Berlinianka prowadzi bogate życie towarzyskie i to chyba nic złego, że lubi alkohol- mi też tęskni się za dobrym drineczkiem Cuba Libre. Poza tym wydaje mi sie, że jest sami wybieramy cp jest dla nas ważne i czy chcemy sie podzielić |
|
|
|
|
#569 |
|
Zakorzenienie
|
a ja tam będe stać kółeczkiem za elizą, bo jako jedna z niewielu potrafi wygarnąc prosto z mostu, co myśłi. A reszta sie czai.
|
|
#570 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Poza tym proponuje, żebys wypowiadała się w swoim imieniu, a nie w formie "nam". Bo NAM jak widac to nie przeszkadza. Brak alkoholu w diecie jest ściśle związany z odchudzaniem, a nie abstynencją alkoholika. Brak seksu nie...No, chyba, ze traktujemy to jako aktywnośc fizyczną. Edytowane przez Thercia Czas edycji: 2010-01-20 o 13:02 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:13.

żółty, pleśniowy, śmierdziele
ehhh... talerz serów i czerwone winko, rozmarzyłam się... 
i ucztę serowo winkową w ramach uczty sobie zrobię... 

dodatkowym ich atutem była cena: 7,50€

powodzenia
piękne porównanie, nie ma co... to moze z racji, ze mój TŻ wyjechał powinnam sobie w podpis wstawić "juz X dni bez bzykania, ale nie dam się, twarda będę"????