|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. II :-)
Cytat:
![]() Ja pamiętam, że młodemu długo zakładałam śpiochy, bo tak było wygodnie do pieluchy. Jak miał porty dresowe to ta pielucha mu latała po zadku jak wściekła. A na rajtki było za ciepło (w IV się urodził), zresztą wtedy to rajtek nie pamiętam niemowlęcych.
|
|
|
|
|
#4052 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zraziki jak zostana to podesle albo maz Ci podrzuci bo w nastepnym tygodniu bedzie w Wawie Cytat:
a nawet dwie wolne, swawolne ![]() Co kupilas ? ![]() A to dobre pytanie. Ja tez widzialam w sklepach takie tycie rajtki na rozmiar 50 a nawet na 44. Ale nie przyszlo mi do glowy aby brac. Chociaz teraz jak dziewczyny mowia, ze moga sie przydac to moze zakupie ale juz na takiego 3 miesiecznego dzieciaka raczej.
|
|
#4053 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() w każdym razie cukier mam cały czas w normie wiec raczej sie nic nie dzieje ![]() a z przytyciem w ciąży to mi przybyło 3 kg i nawet sie zastanawiam czy to nie za mało, niektórzy mi mówią ze schudłam tylko mi w brzuszek poszło...
|
|
|
|
|
#4054 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja wolę rajtki pod spodenki, bo jakoś ładniej mi to wygląda. ![]() Śpiochy tylko pierwszy miesiąc prawie non stop, a potem to tylko do spania, ewentualnie po domu. ---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Cytat:
ja mam już 6kg na plusie. Dziś byłam w ośrodku recepty dla teścia odebrać i tak przy okazji na wagę wlazłam.
|
||
|
|
|
#4055 |
|
Zakorzenienie
|
Ja moje dziecie bede ubierała by było i mi wygodnie ją przebrać, przewinąć i jej wygodnie leżeć w wózku, łózeczku.. Same bawełniaki
Żadnych jeansów, suwaków, sztywnych materiałów itp itd.. dopiero pozniej.. jak zacznie siadać np.. Jak ogladam ciuszki w sklepach dla dzieci.. są słodkie mini spodniczki, jeansiki. ale czy 2 miesięcznemu dziecku wygodnie tak
|
|
|
|
#4056 |
|
Raczkowanie
|
Kropciu i Daf- dzięki za rady i wsparcie...trochę się dziś wyjaśniło. Jestem spokojniejsza.
Byłam dziś glukozę robić-75 gram...piłam ją z 10 minut i przez pierwsze pół godziny niemrawo się czułam ale potem już było cacy...potem polazłam do przychodni, do gina, po zwolnienie. Lekarz ten ciąży mi nie prowadzi i byłam u niego dopiero drugi raz- zależało mi tylko na L4, na 5 dni...a on do mnie żebym sie rozebrała i na fotel. Wsadził mi palucha z taką siłą, jakby gwoździa wbijał, aż podskoczyłam i zajęczałam i mało co nie zwiałam...powiedział, że dzidzia ok, ja też i on mi zwolnienia nie da bo nie ma po co..wytłumaczyłam, że ja na L4 od początku jestem i że chodzi o ciągłość a on swoje, ze nie da i już...Nigdy już do niego nie pójdę, nie dość że niemiły, wredny wręcz to jeszcze mega niedelikatny...gdyby nie to że zmęczona byłam po glukozie, powiedziałabym co ja o nim myślę i wcale bym się nie szczypała...
http://www.suwaczek.pl/cache/e3e8c6b...html"></a wg tego suwaczka to mamy więcej tyg niż doktor przepowiedział...nieprawd opodobne Edytowane przez kitty241 Czas edycji: 2010-01-20 o 15:24 |
|
|
|
#4057 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
albo nie wiem, pewnego dnia stwierdzę, że głupio takie duże dzidzi w samym pajacu i polecę z jęzorem na brodzie do sklepu po spodnie i bluzę, albo sukieneczkę
|
|
|
|
|
#4058 |
|
Zadomowienie
|
Zgadam sie z toba kardashi , tez jestem za bawelnianymi ciuszkami , nie wyobrazam sobie takiego malucha w sztywnych spodenkach i koszulce dzieciak wyglada wtedy jak lalka . Ubranka maja byc miekkie i wygodne zeby nie krepowaly ruchow i takie staram sie kupowac . Ja jak wchodze do sklepow dzieciecych - i tu przepraszam przyszle posiadaczki corek -to
mi sie chce jak widze regaly zastawione koszmarnie rozowymi ciuszkami HALO KITY czy jak im tam , po prostu nie trawie , nie znosze tego podzialu , ze dla chlopcow niebieski dla dziewczynek rozowy , Moze jak bede miala kiedys corke , pewnie kupie cos rozowego , czemu nie ale nie podpozadkowywac cala garderobe jednemu kolorowi .Czasem widze na ulicy takie male dzieciaczki cale na rozowo - przez gomki do wlosow, kurtki, spodniczki na rajstopkach i butach konczac - az mi ich szkoda .Owszem rozowy z czyms tam wcale nie wyglada kiczowato ale te male dziewuszki cale na rozowo wygladaja jak male rozowe bezy
|
#4059 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4060 |
|
Zakorzenienie
|
1miesiąc na pewno pajace i inne bawełniaki,później może trochę "normalniejszych" no i na wyjscia
ale na pewno jeansy czy bluzy z kapturem dla takiego małego nie są wygodne do leżenia,no chyba,że na jakąś imprezkę idzie ![]() smaruję się Gerberem albo oliwką ale tak naprawdę to tylko od skóry zależy czy będą rozstępy czy nie ![]() jak mi się nie chce to się niczym nie smaruje w pierwszej ciąży smarowałam się oliwką z rossmana i żadnego rozstępu nie mam ![]() co do porodu to jestem zwolenniczką sn,tak jest lepiej dla matki i dla dziecka-przeciwciała,hormony etc. ale nie zawsze sie da oczywiście-ale jak się da to warto próbować IMO to tak na szybko jeszcze wkleję swój bęben |
|
|
|
#4061 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() tylko mu wklepać, gbur... Cytat:
---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Cytat:
uroczy
|
|
#4062 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() annLee, jaki malusi i zgrabny ![]() Koleżanka przyniosła coś dla Luizy ( po swojej córce). ...i jeszcze ja w 24 tc ( fotka niewyraźna, ale stałam na taborecie )
http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2010-01-20 o 16:03 |
|
|
|
|
#4063 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
tylko właśnie jakieś bawełniane spodenki, lub z cieniutkiego jeansiku czy sztruksu- mam kilka takich malusich ale bardzo miękkich, delikatnych, na gumce. Guziki przy spodniach, zamki, sztywne materiały- odpadają! Cytat:
a raczej bębenek. malusi, zgrabny.ps. śliczna Zu w avatarku. |
||
|
|
|
#4064 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
piękny brzunio
|
|
#4065 |
|
Konto usunięte
|
Dzień dobry
Poczytałam Was, ale weny na pisanie brak... Gratuluję ciuszków, brzuszków, płci i czego tam Zasypiam na stojąco teraz...
|
|
|
|
#4066 |
|
Raczkowanie
|
A mi właśnie strasznie podobają się takie dorosłe ciuchy dla malutkich dzieci
![]() Wiele fajnych ciuchów w tym stylu można dostać w zarze ![]() Same spójrzcie :
Edytowane przez xxNiuniaxx Czas edycji: 2010-01-20 o 17:19 |
|
|
|
#4067 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4068 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
myślałam, że popuszczę ze śmiechu jak to przeczytałam Cytat:
Gartuluję synka Cytat:
Na swoje usprawiedliwienie powiem tylko, że było to "pożegnanie" z obżeraniem się słodyczami i od jutra słodycze tylko w minimalnych ilościach lub wcale - mam nadzieję, że uda mi się dotrzymać słowa. Cytat:
![]() A tak na marginesie - co można uznać za słodyczowe obżarstwo? Czy np. dwa batoniki dziennie to już obżarstwo? Cytat:
![]() Śliczny, mały brzusio Cytat:
A ja dziś zaczęłam 6-sty miesiąc (23 tydzień). Przytyłam 4,7 kg, z czego 1 kg w ciągu ostatniego tygodnia... Teraz ze strachem w oczach wchodzę na wagę, bo apetyt mam większy niż w poprzednich miesiącach.. |
|||||||
|
|
|
#4069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bałwan superasty
|
|
#4070 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie,
nie mam internetu juz miesiac. U mnie wszystko dobrze.Powoli przechodza mdlosci.Od poczatku ciazy przytylam ju 3 kilo i jestem w 19 tyg.Urósl mi brzuszek ale dupcia jeszcze nie .Od kilku dni czuje juz porzádne ruchy maluszka.Nadal jeszcze spie po pracy i czuje sie zmeczona.Dorwala mnie rwa kulszowa ale jakos daje rade z chodzeniem.Do tej pory czulam,ze bédzie to chopak ale mialam takie dziwne sny,ze teraz zgupialam. usg mam 5 lutego. Kupilimy juz lozeczko i powoli urzadzamy domek.Mamy juz wykladziny w calym domu.Jeszcze jakies zaslonki, rolety i inne drobiazki mi zostaly. wczoraj maz poczul kopniecie i takie oczy zrobil ze zaczelam sie tak smiac az sobie cos tam naciagnelam i juz z lozka nie wstalam.corcia reaguje bardzo pozytywnie na bobasa co mnie cieszy.zobaczymy co bedzie w praktyce. wcinam owoce na potege.po slodyczach mi nie dobrze - to dobrze-chociaz mam czasem na nie ochote. wiecie tak licze na chlopaka ze boje sie ze to zle tak myslec.a jak bedzie dziewczynka to tez dobrze ale jak ja tak mysle o chlopaku to moze to zle dla dziewczynki ze mama chce chlopaka a tu dziewczynka bedzie. zreszta brzuch mam typowy na chlopaka.kolezanka w pracy ktora jest tydzien wiecej w ciazy liczy na dziewczyne i ma calkiem plaski brzuch,taki rozlany na boki.ja mam taki wystajacy. pozdrawiam was serdecznie i pewnie odezwe sie za tydzien. |
|
|
|
#4071 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi jest niewygodnie w jeansach, rożnych takich sztywnych ciuchach jak siedzę w domu, a gdzie tam maluszkowi które leży większość czasu. Najlepiej ja czuje się w koszulce zwykłej i dresach Co innego jak dziecko chodzi i moze sie 'zaprezentować', pokazać tak w całości.. Nawet jak i siedzi to juz można coś innego założyć. I mnie denerwują wściekło rózowe ubranka. róż lubię, ale łagodny, stonowany. i nie od stóp do głów! Moja córa na pewno nie bedzie chodziła jak różowa landryna
Edytowane przez kardashi Czas edycji: 2010-01-20 o 18:00 |
|
|
|
|
#4072 | ||||
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=pearl4;16582394]
Na badaniu potwierdziło sie ze napewno chłopak i ogólnie jest ok ![]() ---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ---------- Cytat:
normalnie jakis cud bo własni o ciebie pytalam jak tam sie czujemy i jak malenstwa---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- Cytat:
Jacie ja bym mu kopa sprzedała normalnie idiota jakis ![]() ![]() ![]() : pala:---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- Cytat:
no twój brzusio widze rosnie super o juz zmierzyłam mam 92 cm ![]() ---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ---------- Cytat:
pozdrawiam serdecznie mam nadzieje ze szybko internet bedziesz miała dobrze ze u was wszystko dobrze
|
|
#4073 |
|
Zakorzenienie
|
ta karuzelka to TINY LOVE SYMFONIA W RUCHU FARMA (chyba)
taka jak tu: http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=888074825 tu ze strony producenta http://www.tinylove.com.pl/index.php?d=produkt&id=5 nie wiem, czemu różnią się nazwą i która jest właściwa, bo nie dostałam oryginalnego pudełka. |
|
|
|
#4074 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A ten bęben to gdzie bo nie widzę Cytat:
|
||
|
|
|
#4075 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja mam wystającą piłeczkę, a siedzi w niej babka Nie ma czegoś takiego, jak typowy brzuch na chłopaka czy dziewczynkę ![]() Cytat:
Kocham cię za te słowa ![]() Maniacko sprzątam poremontowo Już dość na dzisiaj, chociaż końca nie widać ![]() Dostałam od mamy i ciotki prezencior na imieniny Reklamówkę włóczki, różne kolory, ten sam gatunek, który wykorzystałam na żółty sweterek Teraz siedzę i cieszę oczy ![]() ---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- Edit: Margo, czy ja pisałam, że jesteś bałwanową mistrzynią? Aż mi się samej zachciało lepić
|
|||
|
|
|
#4076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
łooo.. ale bęben ![]() ![]() A wogóle.. Twoja córeczka.. Jest prześliczna! |
|
|
|
|
#4077 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16592983] A ciuszki urocze- te małe buciki... Dziękuję Dziękuję Gratuluję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() cate, również dziękuję ![]() szaja, zapomniałam napisać, że sweterek i kamizelka są cudne. margo, bałwan jest bombowy ![]() Kurcze, ale mnie goni do WC. Chyba zbyt zachłannie obiad zjadłam
http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2010-01-20 o 19:09 |
||
|
|
|
#4078 |
|
Rozeznanie
|
Mam pytanko do mam z Poznania: do której szkoły rodzenia chodziłyście/będziecie chodzić? Słyszałyście coś o Dobrym Początku i Grzybkowie? Waham się między tymi szkołami i nie wiem, którą wybrać.
|
|
|
|
#4079 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16594839]A nie lepiej pozwolić dziecku być dzieckiem? Że już o niewygodzie nie wspomnę
![]() Kocham cię za te słowa ![]() [/QUOTE] A jaak.. ![]() ![]() Dokładnie.. Dziecko bedzie miało czas na sweterki, koszule z kołnierzykiem, paski itp itd ![]() Cytat:
Ja mam piłeczkę. Małą wystającą. 'na chłopaka' i co.. dziewucha ![]() tak samo jak się mówi ze sie brzydnie, puchnie i nie wiadomo co jeszcze. A ja ani nie zbrzydłam (ale skromność ) ani nie spuchłam ani nic.Nawet moje koleżanki stwierdziły ze 'to dziwne' że dziewczynka, a ja nic się nie zmieniłam, mam mały wystający brzuszek ![]() Szukam jakiejś ładnej karuzeli do łóżeczka.. Ale wszystkie są jakies takie.. nadźgane.. chciałabym taką delikatną, ładną i z tym projektorem Jedyna jaką znalazłam co spełnia moje kryteria to taka. Ale cena nie spełnia mych wymagań ![]() http://aukcja.onet.pl/show_item.php?...175703#gallery Edytowane przez kardashi Czas edycji: 2010-01-20 o 19:10 |
|
|
|
|
#4080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zobacz tutaj.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:24.

Kupujecie rajstopy dla takich maluchów?? Bo mnie to nawet przez myśl nie przeszło...
tylko mi w brzuszek poszło...

mi sie chce jak widze regaly zastawione koszmarnie rozowymi ciuszkami HALO KITY czy jak im tam , po prostu nie trawie , nie znosze tego podzialu , ze dla chlopcow niebieski dla dziewczynek rozowy , Moze jak bede miala kiedys corke , pewnie kupie cos rozowego , czemu nie ale nie podpozadkowywac cala garderobe jednemu kolorowi .Czasem widze na ulicy takie male dzieciaczki cale na rozowo - przez gomki do wlosow, kurtki, spodniczki na rajstopkach i butach konczac - az mi ich szkoda .Owszem rozowy z czyms tam wcale nie wyglada kiczowato ale te male dziewuszki cale na rozowo wygladaja jak male rozowe bezy
myślałam, że popuszczę ze śmiechu jak to przeczytałam 

ze zaczelam sie tak smiac az sobie cos tam naciagnelam i juz z lozka nie wstalam.
Już dość na dzisiaj, chociaż końca nie widać