Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. II :-) - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-20, 14:43   #4051
kropka75
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. II :-)

Cytat:
Napisane przez dafreen Pokaż wiadomość
w sierpniu 2010 wybieramy się ze znajomymi i dzieciakami w zbliżonym wieku do BJ... mamy fajny ośrodek w sumie z przerwami i bez brawury jedzie się tam koło 2,5 - 3 h więc damy radę. a warunki na miejscu prawie domowe... młody bedzie miał 3 miesiące więc o ile nic mu nie będzie dolegało spokojnie może pojechać... a rajtki się wtedy moga przydać... śpiochy to Ola chyba tylko z miesiąc noisła, potem raczej normalnie była ubierana...
Tzn. jak?

Ja pamiętam, że młodemu długo zakładałam śpiochy, bo tak było wygodnie do pieluchy. Jak miał porty dresowe to ta pielucha mu latała po zadku jak wściekła. A na rajtki było za ciepło (w IV się urodził), zresztą wtedy to rajtek nie pamiętam niemowlęcych.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 14:48   #4052
araczki
Zadomowienie

Cytat:
jak ja Wam zazdroszczę tych zapędów kulinarnych... ja odkąd jestem w ciąży do kuchni raczej się nie zbliżam... inwencji mi brak, a jak już coś próbuję zrobić to przypalę, albo przesolę i nie nadaje się do jedzenia... tylko szarlotka mi wyszła
dobrze, że mój TŻ lubi i umie gotować to jeszcze mi rodzina z głodu nie popadała

może Ci chociaż troszke zostanie

mój się jeszcze pyta jak wraca do domu jaką piłkę dziś połknęłam... śmieje się, ze mój brzuch wygląda jak doklejona piłka tylko w zależności od ułożenia Małego i mojego stopnia napchania się jak do siatki, nogi albo koszykówki
A mnie wlasnie teraz wzielo na pichcenie. Wczesniej gotowalam ale bez pasji. Teraz nawet mi sie chce.

Zraziki jak zostana to podesle albo maz Ci podrzuci bo w nastepnym tygodniu bedzie w Wawie

Cytat:
Napisane przez velluto Pokaż wiadomość
araczki - cóż za pierś

a ja wczoraj też byłam w 5-10-15 i zakupiłam kilka rzeczy
baa, piers a nawet dwie wolne, swawolne

Co kupilas ?

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Na stronce 5-10-15 w kategorii "niemowlę" zafascynowały mnie rajstopy... Kupujecie rajstopy dla takich maluchów?? Bo mnie to nawet przez myśl nie przeszło...
A to dobre pytanie. Ja tez widzialam w sklepach takie tycie rajtki na rozmiar 50 a nawet na 44. Ale nie przyszlo mi do glowy aby brac. Chociaz teraz jak dziewczyny mowia, ze moga sie przydac to moze zakupie ale juz na takiego 3 miesiecznego dzieciaka raczej.

körö körö kirkkoon
araczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 14:57   #4053
kicia069
Zadomowienie

Cytat:
Tylko że to nie do końca o Ciebie teraz chodzi...

Cukier w dużej ilości podnosi ciśnienie krwi, a to zagrożenie dla Ciebie i dziecka
......
Ps. Fanaberie na słodkie nie są szkodliwe, gdy mamy takie fazy, np. dziś jemy jak konie, a potem przez tydzień nie zaglądamy do barku. Jeśli jednak to dieta codzienna to bardzo niedobrze. I nie tylko dla nas.

I to nawet nie do Ciebie to piszę, tylko ogólnie do cukrożerców którzy myślą: a co tam, przytyję, a po ciąży zgubię. Ale to nie o to chodzi wcale.
ja własnie mam takie fanaberie o których piszesz, potrafie sie objadać dzień, dwa a potem spokój na pare kolejnych, czasem tydzień

w każdym razie cukier mam cały czas w normie wiec raczej sie nic nie dzieje

a z przytyciem w ciąży to mi przybyło 3 kg i nawet sie zastanawiam czy to nie za mało, niektórzy mi mówią ze schudłam tylko mi w brzuszek poszło...
kicia069 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 15:00   #4054
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
Tzn. jak?

Ja pamiętam, że młodemu długo zakładałam śpiochy, bo tak było wygodnie do pieluchy. Jak miał porty dresowe to ta pielucha mu latała po zadku jak wściekła. A na rajtki było za ciepło (w IV się urodził), zresztą wtedy to rajtek nie pamiętam niemowlęcych.
jak założysz body, to pieluszka będzie się dobrze trzymać, bez względu na to co założysz na górę- śpiochy, pajaca czy spodenki.
Ja wolę rajtki pod spodenki, bo jakoś ładniej mi to wygląda.
Śpiochy tylko pierwszy miesiąc prawie non stop, a potem to tylko do spania, ewentualnie po domu.

---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

Cytat:
Napisane przez kicia069 Pokaż wiadomość
a z przytyciem w ciąży to mi przybyło 3 kg i nawet sie zastanawiam czy to nie za mało, niektórzy mi mówią ze schudłam tylko mi w brzuszek poszło...
nie marudź, ja mam już 6kg na plusie. Dziś byłam w ośrodku recepty dla teścia odebrać i tak przy okazji na wagę wlazłam.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 15:10   #4055
kardashi
Zakorzenienie

Ja moje dziecie bede ubierała by było i mi wygodnie ją przebrać, przewinąć i jej wygodnie leżeć w wózku, łózeczku.. Same bawełniaki Żadnych jeansów, suwaków, sztywnych materiałów itp itd.. dopiero pozniej.. jak zacznie siadać np.. Jak ogladam ciuszki w sklepach dla dzieci.. są słodkie mini spodniczki, jeansiki. ale czy 2 miesięcznemu dziecku wygodnie tak

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 15:19   #4056
kitty241
Raczkowanie

GG do kitty241

Kropciu i Daf- dzięki za rady i wsparcie...trochę się dziś wyjaśniło. Jestem spokojniejsza.
Byłam dziś glukozę robić-75 gram...piłam ją z 10 minut i przez pierwsze pół godziny niemrawo się czułam ale potem już było cacy...potem polazłam do przychodni, do gina, po zwolnienie. Lekarz ten ciąży mi nie prowadzi i byłam u niego dopiero drugi raz- zależało mi tylko na L4, na 5 dni...a on do mnie żebym sie rozebrała i na fotel. Wsadził mi palucha z taką siłą, jakby gwoździa wbijał, aż podskoczyłam i zajęczałam i mało co nie zwiałam...powiedział, że dzidzia ok, ja też i on mi zwolnienia nie da bo nie ma po co..wytłumaczyłam, że ja na L4 od początku jestem i że chodzi o ciągłość a on swoje, ze nie da i już...Nigdy już do niego nie pójdę, nie dość że niemiły, wredny wręcz to jeszcze mega niedelikatny...gdyby nie to że zmęczona byłam po glukozie, powiedziałabym co ja o nim myślę i wcale bym się nie szczypała...

wg tego suwaczka to mamy więcej tyg niż doktor przepowiedział...nieprawd opodobne

Edytowane przez kitty241
Czas edycji: 2010-01-20 o 15:24
kitty241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 15:20   #4057
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
Ja moje dziecie bede ubierała by było i mi wygodnie ją przebrać, przewinąć i jej wygodnie leżeć w wózku, łózeczku.. Same bawełniaki Żadnych jeansów, suwaków, sztywnych materiałów itp itd.. dopiero pozniej.. jak zacznie siadać np.. Jak ogladam ciuszki w sklepach dla dzieci.. są słodkie mini spodniczki, jeansiki. ale czy 2 miesięcznemu dziecku wygodnie tak
też tak uważam... śliczne są spodenki jeansowe w mikroskopijnych rozmiarach, ale chyba bym cholery dostała. nawet nie patrzę w ich stronę w sklepach.

albo nie wiem, pewnego dnia stwierdzę, że głupio takie duże dzidzi w samym pajacu i polecę z jęzorem na brodzie do sklepu po spodnie i bluzę, albo sukieneczkę
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 15:21   #4058
Silpe
Zadomowienie

Zgadam sie z toba kardashi , tez jestem za bawelnianymi ciuszkami , nie wyobrazam sobie takiego malucha w sztywnych spodenkach i koszulce dzieciak wyglada wtedy jak lalka . Ubranka maja byc miekkie i wygodne zeby nie krepowaly ruchow i takie staram sie kupowac . Ja jak wchodze do sklepow dzieciecych - i tu przepraszam przyszle posiadaczki corek -to mi sie chce jak widze regaly zastawione koszmarnie rozowymi ciuszkami HALO KITY czy jak im tam , po prostu nie trawie , nie znosze tego podzialu , ze dla chlopcow niebieski dla dziewczynek rozowy , Moze jak bede miala kiedys corke , pewnie kupie cos rozowego , czemu nie ale nie podpozadkowywac cala garderobe jednemu kolorowi .Czasem widze na ulicy takie male dzieciaczki cale na rozowo - przez gomki do wlosow, kurtki, spodniczki na rajstopkach i butach konczac - az mi ich szkoda .Owszem rozowy z czyms tam wcale nie wyglada kiczowato ale te male dziewuszki cale na rozowo wygladaja jak male rozowe bezy U nas teraz wciaz przeceny ale jak wejdziesz do sklepu dla dzieci to przede wszystkim poprzeceniane wlasnie te rozowe fatalaszki - nadwyzke maja czy co?

Silpe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 15:25   #4059
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

Cytat:
Tzn. jak?

śpiochy i pajacyki to raczej do spania były potem, a w ciągu dnia nosiła jakieś spodenki bawełniane i skarpeteczki, bodziaka, ewentualnie kaftanik i spodenki. potem to już były rajtki, sukieneczki tylko że bawełniane, żadnych sztywniaków, w lecie to śmigała w samej koszulce i pieluszce bo taki upał był

Cytat:
Napisane przez araczki Pokaż wiadomość
A mnie wlasnie teraz wzielo na pichcenie. Wczesniej gotowalam ale bez pasji. Teraz nawet mi sie chce.

Zraziki jak zostana to podesle albo maz Ci podrzuci bo w nastepnym tygodniu bedzie w Wawie
o to ja poproszę, niech małż wpada ze zrazikiem, dostanie w zamian obiadek u nas

Cytat:
takie rzeczy to raczej na jakieś wyjścia się zakłada, wiadomo że maluszkowi najwygodniej w bawełnie. ja mam takie mini dresiki, bawełniane spodeneczki i tylko jedne dzinsy w razie jakiegoś większego wyjścia

Bruno już w domku
dafreen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 15:27   #4060
annLee
Zakorzenienie

1miesiąc na pewno pajace i inne bawełniaki,później może trochę "normalniejszych" no i na wyjscia
ale na pewno jeansy czy bluzy z kapturem dla takiego małego nie są wygodne do leżenia,no chyba,że na jakąś imprezkę idzie

smaruję się Gerberem albo oliwką
ale tak naprawdę to tylko od skóry zależy czy będą rozstępy czy nie
jak mi się nie chce to się niczym nie smaruje
w pierwszej ciąży smarowałam się oliwką z rossmana i żadnego rozstępu nie mam przynajmniej nie nowego

co do porodu to jestem zwolenniczką sn,tak jest lepiej dla matki i dla dziecka-przeciwciała,hormony etc.
ale nie zawsze sie da oczywiście-ale jak się da to warto próbować IMO

to tak na szybko jeszcze wkleję swój bęben

No2

"tylko nudne kobiety mają
nieskazitelnie czyste domy
"
annLee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 15:35   #4061
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

Cytat:
Napisane przez kitty241 Pokaż wiadomość
Kropciu i Daf- dzięki za rady i wsparcie...trochę się dziś wyjaśniło. Jestem spokojniejsza.
Byłam dziś glukozę robić-75 gram...piłam ją z 10 minut i przez pierwsze pół godziny niemrawo się czułam ale potem już było cacy...potem polazłam do przychodni, do gina, po zwolnienie. Lekarz ten ciąży mi nie prowadzi i byłam u niego dopiero drugi raz- zależało mi tylko na L4, na 5 dni...a on do mnie żebym sie rozebrała i na fotel. Wsadził mi palucha z taką siłą, jakby gwoździa wbijał, aż podskoczyłam i zajęczałam i mało co nie zwiałam...powiedział, że dzidzia ok, ja też i on mi zwolnienia nie da bo nie ma po co..wytłumaczyłam, że ja na L4 od początku jestem i że chodzi o ciągłość a on swoje, ze nie da i już...Nigdy już do niego nie pójdę, nie dość że niemiły, wredny wręcz to jeszcze mega niedelikatny...gdyby nie to że zmęczona byłam po glukozie, powiedziałabym co ja o nim myślę i wcale bym się nie szczypała...
no co za burak tylko mu wklepać, gbur...

Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość
Zgadam sie z toba kardashi , tez jestem za bawelnianymi ciuszkami , nie wyobrazam sobie takiego malucha w sztywnych spodenkach i koszulce dzieciak wyglada wtedy jak lalka . Ubranka maja byc miekkie i wygodne zeby nie krepowaly ruchow i takie staram sie kupowac . Ja jak wchodze do sklepow dzieciecych - i tu przepraszam przyszle posiadaczki corek -to mi sie chce jak widze regaly zastawione koszmarnie rozowymi ciuszkami HALO KITY czy jak im tam , po prostu nie trawie , nie znosze tego podzialu , ze dla chlopcow niebieski dla dziewczynek rozowy , Moze jak bede miala kiedys corke , pewnie kupie cos rozowego , czemu nie ale nie podpozadkowywac cala garderobe jednemu kolorowi .Czasem widze na ulicy takie male dzieciaczki cale na rozowo - przez gomki do wlosow, kurtki, spodniczki na rajstopkach i butach konczac - az mi ich szkoda .Owszem rozowy z czyms tam wcale nie wyglada kiczowato ale te male dziewuszki cale na rozowo wygladaja jak male rozowe bezy U nas teraz wciaz przeceny ale jak wejdziesz do sklepu dla dzieci to przede wszystkim poprzeceniane wlasnie te rozowe fatalaszki - nadwyzke maja czy co?
no włąsnie też mnie to denerwuje, wchodze do jakiegos sklepu i pół ściany w tych różowościach dla dziewczynek, jakby innego koloru nie było... kupowałąm dla Bruna bluzę z kapturkiem i też bluza w morskim kolorze dla chłopaka była jedna, różowiutkich fatałaszków całą ściana... dyskryminacja chopaków normalnie

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

Cytat:
Napisane przez annLee Pokaż wiadomość
1miesiąc na pewno pajace i inne bawełniaki,później może trochę "normalniejszych" no i na wyjscia
ale na pewno jeansy czy bluzy z kapturem dla takiego małego nie są wygodne do leżenia,no chyba,że na jakąś imprezkę idzie

w pierwszej ciąży smarowałam się oliwką z rossmana i żadnego rozstępu nie mam przynajmniej nie nowego

co do porodu to jestem zwolenniczką sn,tak jest lepiej dla matki i dla dziecka-przeciwciała,hormony etc.

no faktycznie bęben uroczy

Bruno już w domku
Stary 2010-01-20, 15:48   #4062
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:
no włąsnie też mnie to denerwuje, wchodze do jakiegos sklepu i pół ściany w tych różowościach dla dziewczynek, jakby innego koloru nie było... kupowałąm dla Bruna bluzę z kapturkiem i też bluza w morskim kolorze dla chłopaka była jedna, różowiutkich fatałaszków całą ściana... dyskryminacja chopaków normalnie

Też mnie to denerwuje. Ogólnie nie lubię różu, za dużo tego jest. Staram się nie kupować w tym kolorze. Na razie mam tylko jedne spodnie ( mieszane z innymi kolorami ), i 1 sukienkę

annLee, jaki malusi i zgrabny

Koleżanka przyniosła coś dla Luizy ( po swojej córce).
...i jeszcze ja w 24 tc ( fotka niewyraźna, ale stałam na taborecie )

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.

Edytowane przez bydgoszczanka
Czas edycji: 2010-01-20 o 16:03
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 15:59   #4063
Konto usunięte

Cytat:
masz rację, pisząc normalne ciuchy nie mam na myśli takich jak my-dorośli nosimy, tylko właśnie jakieś bawełniane spodenki, lub z cieniutkiego jeansiku czy sztruksu- mam kilka takich malusich ale bardzo miękkich, delikatnych, na gumce.
Guziki przy spodniach, zamki, sztywne materiały- odpadają!

Cytat:
...potem polazłam do przychodni, do gina, po zwolnienie. Lekarz ten ciąży mi nie prowadzi i byłam u niego dopiero drugi raz- zależało mi tylko na L4, na 5 dni...a on do mnie żebym sie rozebrała i na fotel. Wsadził mi palucha z taką siłą, jakby gwoździa wbijał, aż podskoczyłam i zajęczałam i mało co nie zwiałam...powiedział, że dzidzia ok, ja też i on mi zwolnienia nie da bo nie ma po co..
co za kretyn!!!

Cytat:
a raczej bębenek. malusi, zgrabny.
ps. śliczna Zu w avatarku.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 16:12   #4064
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
jakie mini buciczki
piękny brzunio

Bruno już w domku
Stary 2010-01-20, 16:51   #4065
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Dzień dobry Poczytałam Was, ale weny na pisanie brak... Gratuluję ciuszków, brzuszków, płci i czego tam Zasypiam na stojąco teraz...
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 17:16   #4066
xxNiuniaxx
Raczkowanie

A mi właśnie strasznie podobają się takie dorosłe ciuchy dla malutkich dzieci
Wiele fajnych ciuchów w tym stylu można dostać w zarze

Same spójrzcie:

Edytowane przez xxNiuniaxx
Czas edycji: 2010-01-20 o 17:19
xxNiuniaxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 17:26   #4067
Konto usunięte

Cytat:
Brzusio taki fajny okrąglinek.
A ciuszki urocze- te małe buciki...
Stary 2010-01-20, 17:49   #4068
kees26
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez xxNiuniaxx Pokaż wiadomość
Witam po wieczornej kąpieli
Podczas smarowania powierzchni rozstępowo-podatnej przyszło mi do głowy pytanie...
Jak często, gdzie i czym smarujecie się przeciwko tym paskudnym czerwonym pręgom zwanymi rozstępami?
Ja rano smaruję Galenic Elancyl dla kobiet w ciąży - jest super, ma piękny zapach i szybko się wchłania (brzuch, uda, piersi). Wydatek był niemały - 130 zł za 400 ml, ale postanowiłam zainwestować. Wieczorem całe ciało oliwką z Rossmana. Oprócz tego - ponieważ mam spory biust, w ciąży jeszcze mi urósł a zawsze był jędrny robię sobie takie naprzemienne prysznice ciepłą i zimną wodą - żeby cycki nie oklapły

Cytat:

Oczaruję go na bank: czerwonym pyskiem, spoconym łbem i pękającym zadem.
myślałam, że popuszczę ze śmiechu jak to przeczytałam

Cytat:
Napisane przez pearl4 Pokaż wiadomość
Na badaniu potwierdziło sie ze napewno chłopak i ogólnie jest ok . Bałam sie że bedzie małowodzie bo jestem z tych mało pijących wodę ale okazało sie ze wszystko w porządku.
.
Gratuluję chłopczyka

Cytat:
Napisane przez malou2008 Pokaż wiadomość
No i mam nowiny:jup i:Wiem juz ze bedzie..........SYNEK!!!
Gartuluję synka

Cytat:
Napisane przez kicia069 Pokaż wiadomość

a co wg myslicie o słodyczach w ciązy? ja gdzieś słyszałam ze to niby niezdrowo ale ja i tak nie jestem w stanie sie powstrzymać, oddałabym zycie za czekolade hehe
No ja niestety mam to samo - masakra. Moja miłość do czekolady przewyższa zdrowy rozsądek. Dziś zjadłam....całą tabliczkę
Na swoje usprawiedliwienie powiem tylko, że było to "pożegnanie" z obżeraniem się słodyczami i od jutra słodycze tylko w minimalnych ilościach lub wcale - mam nadzieję, że uda mi się dotrzymać słowa.

Cytat:
Tylko że to nie do końca o Ciebie teraz chodzi...

Cukier w dużej ilości podnosi ciśnienie krwi, a to zagrożenie dla Ciebie i dziecka. Zatrzymuje wodę w organizmie. Zakwasza. Zabija wiele pierwiastków, szczególnie potas.
Zwiększa poziom prostaglandyn co osłabia szyjkę macicy.

Dzieci mam spożywających dużo cukru mają niedobory różnych witamin i pierwiastków. Inaczej się rozwijają, są bardziej nerwowe, ciągle im brak tych składników, bo miłość do cukru mają już zakodowaną niejako i jedzą go dużo od najmłodszych lat.
Uzależniona od cukru przyszła mama to uzależnione dziecko, zwykle walczące z otyłością do końca życia.

Nie zamierzam straszyć ani ganić za dietę, ale radzę podumać trochę dalej niż tylko o tym, że Tobie to nie przeszkadza teraz.

Ps. Fanaberie na słodkie nie są szkodliwe, gdy mamy takie fazy, np. dziś jemy jak konie, a potem przez tydzień nie zaglądamy do barku. Jeśli jednak to dieta codzienna to bardzo niedobrze. I nie tylko dla nas.

I to nawet nie do Ciebie to piszę, tylko ogólnie do cukrożerców którzy myślą: a co tam, przytyję, a po ciąży zgubię. Ale to nie o to chodzi wcale.
Dzięki Ci Kropka za te słowa . Dały mi do myślenia i mam nadzieję, że się opamiętam w tym słodyczowym obżarstwie - poczułam się jak samolubny żarłok, co to myśli tylko o swoich zachciankach zamiast o dzidzi, która jest przecież dla mnie najważniejsza. Czasem potrzeba takiego kopniaka

A tak na marginesie - co można uznać za słodyczowe obżarstwo? Czy np. dwa batoniki dziennie to już obżarstwo?

Cytat:
potem polazłam do przychodni, do gina, po zwolnienie. Lekarz ten ciąży mi nie prowadzi i byłam u niego dopiero drugi raz- zależało mi tylko na L4, na 5 dni...a on do mnie żebym sie rozebrała i na fotel. Wsadził mi palucha z taką siłą, jakby gwoździa wbijał, aż podskoczyłam i zajęczałam i mało co nie zwiałam...powiedział, że dzidzia ok, ja też i on mi zwolnienia nie da bo nie ma po co..wytłumaczyłam, że ja na L4 od początku jestem i że chodzi o ciągłość a on swoje, ze nie da i już...Nigdy już do niego nie pójdę, nie dość że niemiły, wredny wręcz to jeszcze mega niedelikatny...gdyby nie to że zmęczona byłam po glukozie, powiedziałabym co ja o nim myślę i wcale bym się nie szczypała...
O kurcze, współczuję spotkania z doktorkiem, co za parszywy typ

Cytat:

Śliczny, mały brzusio

Cytat:
Śliczny duży brzusio

A ja dziś zaczęłam 6-sty miesiąc (23 tydzień).
Przytyłam 4,7 kg, z czego 1 kg w ciągu ostatniego tygodnia... Teraz ze strachem w oczach wchodzę na wagę, bo apetyt mam większy niż w poprzednich miesiącach..
kees26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 17:51   #4069
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
przedstawiam Pana Bałwana
tu na zdjęciu ma nos z sopla, potem zastąpiliśmy go marchewką. guziki są z połówek ziemniaków, ale ta wersja się nie sprawdziła, więc teraz Bałwan ma guziki namalowane sprayem.
przystojniak, no nie?

bałwan superasty

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 17:58   #4070
Darianna25
Zakorzenienie

Witajcie,
nie mam internetu juz miesiac.nie mam czsu na czytanie wiec tylko melduje ze zyje.
U mnie wszystko dobrze.Powoli przechodza mdlosci.Od poczatku ciazy przytylam ju 3 kilo i jestem w 19 tyg.Urósl mi brzuszek ale dupcia jeszcze nie.Od kilku dni czuje juz porzádne ruchy maluszka.Nadal jeszcze spie po pracy i czuje sie zmeczona.Dorwala mnie rwa kulszowa ale jakos daje rade z chodzeniem.
Do tej pory czulam,ze bédzie to chopak ale mialam takie dziwne sny,ze teraz zgupialam.
usg mam 5 lutego.
Kupilimy juz lozeczko i powoli urzadzamy domek.Mamy juz wykladziny w calym domu.Jeszcze jakies zaslonki, rolety i inne drobiazki mi zostaly.

wczoraj maz poczul kopniecie i takie oczy zrobil ze zaczelam sie tak smiac az sobie cos tam naciagnelam i juz z lozka nie wstalam.
corcia reaguje bardzo pozytywnie na bobasa co mnie cieszy.zobaczymy co bedzie w praktyce.
wcinam owoce na potege.po slodyczach mi nie dobrze - to dobrze-chociaz mam czasem na nie ochote.

wiecie tak licze na chlopaka ze boje sie ze to zle tak myslec.a jak bedzie dziewczynka to tez dobrze ale jak ja tak mysle o chlopaku to moze to zle dla dziewczynki ze mama chce chlopaka a tu dziewczynka bedzie.
zreszta brzuch mam typowy na chlopaka.kolezanka w pracy ktora jest tydzien wiecej w ciazy liczy na dziewczyne i ma calkiem plaski brzuch,taki rozlany na boki.ja mam taki wystajacy.

pozdrawiam was serdecznie i pewnie odezwe sie za tydzien.

Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 17:58   #4071
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:

Same spójrzcie:
słodkie są. Nie powiem. Te mikroskopijne spódniczki też są słodkie. I jasne, na jakieś wyjścia, święta ok. Ale to pare godzin i tyle. I to też od iluś miesięcy. Nie ubrałabym np miesięcznego bobaska w jeansy, koszule, kamizelki itp itd. Tylko wybrałabym ładny bawełniak Mi jest niewygodnie w jeansach, rożnych takich sztywnych ciuchach jak siedzę w domu, a gdzie tam maluszkowi które leży większość czasu. Najlepiej ja czuje się w koszulce zwykłej i dresach Co innego jak dziecko chodzi i moze sie 'zaprezentować', pokazać tak w całości.. Nawet jak i siedzi to juz można coś innego założyć.
I mnie denerwują wściekło rózowe ubranka. róż lubię, ale łagodny, stonowany. i nie od stóp do głów! Moja córa na pewno nie bedzie chodziła jak różowa landryna jest tyle pięknych kolorów..

Edytowane przez kardashi
Czas edycji: 2010-01-20 o 18:00
Stary 2010-01-20, 18:17   #4072
Edzia400
Zakorzenienie

[QUOTE=pearl4;16582394]

Na badaniu potwierdziło sie ze napewno chłopak i ogólnie jest ok . Bałam sie że bedzie małowodzie bo jestem z tych mało pijących wodę ale okazało sie ze wszystko w porządku.

---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ----------

Cytat:
Napisane przez eniggma Pokaż wiadomość
Hej kobitki juz Was zaczne narabiać

kardashisliczny avatar. a kolor włosków super

normalnie jakis cud bo własni o ciebie pytalam jak tam sie czujemy i jak malenstwa

---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ----------

Cytat:

Jacie ja bym mu kopa sprzedała normalnie idiota jakis : pala:

---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ----------

Cytat:
Też mnie to denerwuje. Ogólnie nie lubię różu, za dużo tego jest. Staram się nie kupować w tym kolorze. Na razie mam tylko jedne spodnie ( mieszane z innymi kolorami ), i 1 sukienkę

annLee, jaki malusi i zgrabny

a mierzyłam sie w brzuszku i mam ... kude zapomniałam zaraz zmierze jeszcze raz ahhaha buciki ciuszki zreszta tez no twój brzusio widze rosnie super o juz zmierzyłam mam 92 cm

---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
Witajcie,
nie mam internetu juz miesiac.nie mam czsu na czytanie wiec tylko melduje ze zyje.
U mnie wszystko dobrze.Powoli przechodza mdlosci.Od poczatku ciazy przytylam ju 3 kilo i jestem w 19 tyg.Urósl mi brzuszek ale dupcia jeszcze nie.Od kilku dni czuje juz porzádne ruchy maluszka.Nadal jeszcze spie po pracy i czuje sie zmeczona.Dorwala mnie rwa kulszowa ale jakos daje rade z chodzeniem.
Do tej pory czulam,ze bédzie to chopak ale mialam takie dziwne sny,ze teraz zgupialam.
usg mam 5 lutego.
Kupilimy juz lozeczko i powoli urzadzamy domek.Mamy juz wykladziny w calym domu.Jeszcze jakies zaslonki, rolety i inne drobiazki mi zostaly.

wczoraj maz poczul kopniecie i takie oczy zrobil ze zaczelam sie tak smiac az sobie cos tam naciagnelam i juz z lozka nie wstalam.
corcia reaguje bardzo pozytywnie na bobasa co mnie cieszy.zobaczymy co bedzie w praktyce.
wcinam owoce na potege.po slodyczach mi nie dobrze - to dobrze-chociaz mam czasem na nie ochote.

wiecie tak licze na chlopaka ze boje sie ze to zle tak myslec.a jak bedzie dziewczynka to tez dobrze ale jak ja tak mysle o chlopaku to moze to zle dla dziewczynki ze mama chce chlopaka a tu dziewczynka bedzie.
zreszta brzuch mam typowy na chlopaka.kolezanka w pracy ktora jest tydzien wiecej w ciazy liczy na dziewczyne i ma calkiem plaski brzuch,taki rozlany na boki.ja mam taki wystajacy.

pozdrawiam serdecznie mam nadzieje ze szybko internet bedziesz miała dobrze ze u was wszystko dobrze

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 18:40   #4073
margo80
Zakorzenienie

ta karuzelka to TINY LOVE SYMFONIA W RUCHU FARMA (chyba)
taka jak tu:
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=888074825
tu ze strony producenta
http://www.tinylove.com.pl/index.php?d=produkt&id=5
nie wiem, czemu różnią się nazwą i która jest właściwa, bo nie dostałam oryginalnego pudełka.

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 18:47   #4074
cate_
Zadomowienie

Cytat:
Nie mów, że takich kretynów w Gdańsku mamy
Cytat:

A ten bęben to gdzie bo nie widzę
Cytat:

Śliczny brzuszek i śliczne ciuszki
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 18:50   #4075
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:

Same spójrzcie:
A nie lepiej pozwolić dziecku być dzieckiem? Że już o niewygodzie nie wspomnę

Cytat:

E tam, przesądy Ja mam wystającą piłeczkę, a siedzi w niej babka Nie ma czegoś takiego, jak typowy brzuch na chłopaka czy dziewczynkę

Cytat:
I mnie denerwują wściekło rózowe ubranka. róż lubię, ale łagodny, stonowany. i nie od stóp do głów! Moja córa na pewno nie bedzie chodziła jak różowa landryna jest tyle pięknych kolorów..

Kocham cię za te słowa

Maniacko sprzątam poremontowo Już dość na dzisiaj, chociaż końca nie widać

Dostałam od mamy i ciotki prezencior na imieniny Reklamówkę włóczki, różne kolory, ten sam gatunek, który wykorzystałam na żółty sweterek Teraz siedzę i cieszę oczy

---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ----------

Edit: Margo, czy ja pisałam, że jesteś bałwanową mistrzynią? Aż mi się samej zachciało lepić
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 18:53   #4076
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:

łooo.. ale bęben mikro

A wogóle.. Twoja córeczka.. Jest prześliczna!

Stary 2010-01-20, 19:01   #4077
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:
jakie mini buciczki
piękny brzunio
Dziękuję
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16592983] Brzusio taki fajny okrąglinek.
A ciuszki urocze- te małe buciki... [/QUOTE]

Dziękuję

Cytat:
Napisane przez kees26 Pokaż wiadomość

Śliczny duży brzusio

A ja dziś zaczęłam 6-sty miesiąc (23 tydzień).
.
Dziękuję

Gratuluję

Cytat:

Ja mam wystający i wyszła na USG dziewczynka....no chyba kurcze nie zmieni płci

Cytat:
Moja córa na pewno nie bedzie chodziła jak różowa landryna jest tyle pięknych kolorów..
Popieram w 100 %

cate, również dziękuję
szaja, zapomniałam napisać, że sweterek i kamizelka są cudne.
margo, bałwan jest bombowy

Kurcze, ale mnie goni do WC. Chyba zbyt zachłannie obiad zjadłam

Luiza

Edytowane przez bydgoszczanka
Czas edycji: 2010-01-20 o 19:09
Stary 2010-01-20, 19:01   #4078
kees26
Rozeznanie

Mam pytanko do mam z Poznania: do której szkoły rodzenia chodziłyście/będziecie chodzić? Słyszałyście coś o Dobrym Początku i Grzybkowie? Waham się między tymi szkołami i nie wiem, którą wybrać.
kees26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 19:08   #4079
kardashi
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16594839]A nie lepiej pozwolić dziecku być dzieckiem? Że już o niewygodzie nie wspomnę

Kocham cię za te słowa

[/QUOTE]

A jaak..

Dokładnie.. Dziecko bedzie miało czas na sweterki, koszule z kołnierzykiem, paski itp itd

Cytat:

Eee tam.. przesądy Ja mam piłeczkę. Małą wystającą. 'na chłopaka' i co.. dziewucha
tak samo jak się mówi ze sie brzydnie, puchnie i nie wiadomo co jeszcze. A ja ani nie zbrzydłam (ale skromność) ani nie spuchłam ani nic.
Nawet moje koleżanki stwierdziły ze 'to dziwne' że dziewczynka, a ja nic się nie zmieniłam, mam mały wystający brzuszek

Szukam jakiejś ładnej karuzeli do łóżeczka.. Ale wszystkie są jakies takie.. nadźgane..
chciałabym taką delikatną, ładną i z tym projektorem Jedyna jaką znalazłam co spełnia moje kryteria to taka. Ale cena nie spełnia mych wymagań
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?...175703#gallery

Edytowane przez kardashi
Czas edycji: 2010-01-20 o 19:10
Stary 2010-01-20, 19:19   #4080
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:

Szukam jakiejś ładnej karuzeli do łóżeczka.. Ale wszystkie są jakies takie.. nadźgane..

http://aukcja.onet.pl/show_item.php?...175703#gallery
http://allegro.pl/listing/search.php...category=11820
Zobacz tutaj.

Luiza

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości