Epoka Lodowcowa IV- Era zazdrośnic. - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-01-21, 15:53   #2581
oh Mandy
Zakorzenienie

Dot.: Epoka Lodowcowa IV- Era zazdrośnic.

Cytat:
Napisane przez E.J. Pokaż wiadomość
Rozumiem Cię doskonale i współczuję ja przez te akcje obecnego byłego mam problemy z zaśnieciem, mało śpie, mam problemy natury gastrycznej już...masakra.... ale nic, trzeba jakoś samą siebie uspokoić i uwierzyć, że się da radę to pokonać....
ja tez tak mam, że jak jestem zła, to mogę leżeć z otwartymi oczami do 3, 4 rano, a o 6 wstaję do szkoły i jakoś "funkcjonuję". na pewno takie nerwy i stres będą miały jakieś skutki uboczne w przyszłości...

---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Red Lipstick Pokaż wiadomość
Masz racje, że tak nie powinno byc. Ale to on do tego doprowadzil, w kazdym moim poprzednim zwiazku bylo zupelnie inaczej - bo poprzedni faceci bardziej sie mna interesowali i gdy sie o nich martwilam - dzwonilam. Jeżeli bede za kazdym razem odzywac sie, gdy on nie pisze to on w koncu nabierze przeswiadczenia, ze po co ma sie odzywac, skoro i tak ja to zrobie?
Nie wiem, jak to wytlumaczyc....jestem taka wściekla
rozumiem co masz na myśli, tylko masz dwa wyjścia:
a ) chowasz dumę do kieszeni i dzwonisz, żeby spytać czy w ogóle żyje
b ) czekasz dalej na jego krok.

przykre jest to, że ukochana osoba się nie odezwie, nie zainteresuje itd.
Stary 2010-01-21, 15:54   #2582
gwiazdeczka172
Zakorzenienie

GG do gwiazdeczka172

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość

gwiazda, Paranienormalni sa z mojego miasta rodzinnego - kojarze ich z widzenia Ostatnio ogladalam DVD z ich wystepow - booombaaa!!!
zobaczę jak będzie z kasą, może się wybiorę

Wymiana
gwiazdeczka172 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-21, 15:56   #2583
oh Mandy
Zakorzenienie

mój niedługo będzie jechał do mnie, mam mieszane uczucia, nie wiem, co mam mu powiedzieć, jak wczoraj mu napisałam mniej więcej o co mi chodzi, to nawet nie odpisał na to.
Stary 2010-01-21, 15:56   #2584
E.J.
Zakorzenienie

GG do E.J.

Cytat:
Napisane przez oh Mandy Pokaż wiadomość
ja tez tak mam, że jak jestem zła, to mogę leżeć z otwartymi oczami do 3, 4 rano, a o 6 wstaję do szkoły i jakoś "funkcjonuję". na pewno takie nerwy i stres będą miały jakieś skutki uboczne w przyszłości...
Ja już wiem na pewno czym....wrzodami....
E.J. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-21, 15:58   #2585
Red Lipstick
Wtajemniczenie

Na razie pojde sie pouczyc. Zobacze jak dalej. Dziekuje.
Red Lipstick jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-21, 16:00   #2586
KochajMniie
Zadomowienie

Cytat:
o tym mówiłam, dlatego musisz to zmienić.
zamiast przesiadywać na gg, zamów sobie pizzę i oglądaj filmy
wychodź często i niech on za Tobą lata.

u mnie kiepsko już od 3 dni, cały czas z jego strony taka ignorancja, obojętność, jak coś piszemy to ze smutnymi minkami. dzisiaj się chyba w końcu widzimy. coraz poważniej myślę nad zakończeniem tego bo brakuje mi sił, nie czuję, żeby mnie kochał. serce mnie boli przez ten stres, od czasu do czasu jeszcze pojawiają się zaburzenia w odżywaniu i w kółko coś.

mówiłaś mu o tym wszystkim tak? i co on tak obojętnie to tego podchodzi co mu powiedziałaś? może dzisiaj Ci coś powie bo nie chciał tak przez sms czy coś

Cytat:
Masz racje, że tak nie powinno byc. Ale to on do tego doprowadzil, w kazdym moim poprzednim zwiazku bylo zupelnie inaczej - bo poprzedni faceci bardziej sie mna interesowali i gdy sie o nich martwilam - dzwonilam. Jeżeli bede za kazdym razem odzywac sie, gdy on nie pisze to on w koncu nabierze przeswiadczenia, ze po co ma sie odzywac, skoro i tak ja to zrobie?
Nie wiem, jak to wytlumaczyc....jestem taka wściekla
rozumiem o co chodzi, facet się tak przyzwyczai że Ty piszesz i dzwonisz więc on nie musi i później będzie jeszcze gorzej..
ale jak ciężko Ci wytrzymać?
kurczę w związku nie powinno się myśleć : napisać czy nie , bo co on sobie pomyśli, tylko odruchowo napisać jeśli się ma na to ochote..
ciężka sprawa.. też mam czasami takie uczucie jak Ty

Edit: a ja mam już ferie i nudzę się jak mops

Edytowane przez KochajMniie
Czas edycji: 2010-01-21 o 16:04
KochajMniie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-21, 16:18   #2587
gwiazdeczka172
Zakorzenienie

GG do gwiazdeczka172

Cytat:
Napisane przez Koszkaa Pokaż wiadomość
Musze Wam coś napisać jeszcze przed pójściem na uczelnie, bo potrzebuje jak najwięcej opini
Wczoraj przed snem gadałam jeszcze z TŻtem. No i nie wytrzymałam i zaczęłam temat tego, że się nie odzywa. Nie powiem, żeby zakończyło się to sukcesem. Usłyszałam następujące wnioski.
Nie było go cały dzień w domu, więc się nie odzywał.
A co do cholery komórka ma zasięg tylko w jego domu
Spytałam się czy jego zajęcia są tak intensywne, że nie ma chwili, żeby smsa napisać.
Powiedział, że nie są, ale że o tym nie pomyślał, bo wyszedł z założenia, że się uczę
Wytłumaczyłam mu na spokojnie o co mi chodzi, że w ten sposób wykazuje zainteresowanie mną. A nawet jeśli się według niego uczyłam to mógł mnie trochę wesprzeć, że ja potrzebuje tego częstszego kontaktu, że kobiety tak mają, że miło jest czasami dostać nawet głupiego smsa na dobranoc itd.
Wysłuchał powiedział ,,aha no rozumiem".
Tzn chyba powiedział dokładnie coś, że stara się, ale nie potrafi zrozumieć, dlaczego ja potrzebuje tego śmiesznego smsa
No litości ludzie, żadne argumenty do niego nie docierają.
Dla niego jest to bezsensowne i tyle. Jak będzie w domu to się odezwie i dupa i to ma mi wystarczyć?
Kurde no nie mam pojęcia co zrobić.
Gadać już nie będę, bo po co skoro on nic nie rozumie.
Ja widzę wyjścia takie, że albo naprawdę nie odezwę się do niego WCALE przez jakiś dłuższy czas i poczekam jak się zmartwi co się ze mną dzieje. Albo będę się teraz normalnie zachowywać, nie odzywać się nic na ten temat, niech się odzywa tyle ile chce, ja zajmę się swoim życiem i może jak zobaczy, że ja nie tylko siedzę w domu to wtedy się zainteresuje?
Nie wiem dziewczyny, błagam pomocy

Lece na koło, trzymajcie kciuki
już Ci kiedyś słońce pisałam, że najlepsze byłoby nie odzywac się do niego przez dłuższy czas, aż się zmartwi

---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ----------

Cytat:
Dziękuję kochane. Aleee czeka mnie jeszze 5 egzaminow, dlatego zabieram sie za robote
Zgadzam sie z Wami, że na tych wyprzedażach to już sa takie ciuchy, ktorych nikt po stalej cenie by nie kupil. Moze jeszcze ewentualnie na poczatku sezonu wyprzedażowego mozna trafic jakies perełki, a teraz to juz kobietki kupily co mialy kupic i rewelacji nie ma. A ja wychodze z załozenia, ze kupic cos tylko zeby wydac kase to bez sensu.
Co do tzta, to zaczynam sie martwic, prawde mowiac. Zadzwonilabym, tylko po to, zeby upewnic sie czy wszystko ok, ale z drugiej strony znow sie przelamie
a ja się nie zgadzam!
byłam w niedzielę w Focusie i weszłam do Bershki podobały mi się spodnie, jeansy, rurki, za 69,90 odpuściłam sobie bo nie byłam pewna. dzisiaj poszłam jeszcze raz i kupiłam sobie te spodnie za 49,90 a do tego znalazłam kamizelkę jeansową za 29,90

ale w sumie, to teraz rzeczywiście większość to takie szmatki już

Wymiana
gwiazdeczka172 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-21, 16:26   #2588
dorusss90
Zakorzenienie

Ja widziałam u mnie mega przeceny i to bardzo fajne rzeczy były :P w Upsie dokładniej wybierzcie się tam jeśli macie gdzieś u siebie taki sklep

dorusss90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-21, 16:28   #2589
E.J.
Zakorzenienie

GG do E.J.

Ech, z przyjemnościa bym na takie ciuchowe zakupy poszła

Mój obecny były pisał rano, że (jak zwykle) to ja go źle zrozumiałam ect. Teraz napisałam mu jaki cel miało to jego pisanie wczoraj....ciekawe czy mi odp. :brzyd al:
Stary 2010-01-21, 16:43   #2590
Rebelious
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez E.J. Pokaż wiadomość
Sądzę, że dziewczynom chodzi o to, ze to trochę przypomina zachowanie małego dziecka, nie obraź się ale dla mnie to też tak wygląda: mama dała cukierka to dziecko ją kocha mocno, mama nie da cukierka już mamy nie cierpi, nie kocha, nie lubi w całości...Też jestem osobą, którą jak ktoś skrzywdzi to mam złe o nim zdanie, ale w taki sposób, że ok. w tym i w tym mnie skrzywdziła ale w sumie to w tym i w tym jest ona dobrą osobą, i o to chodzi....ok. coś TŻ zrobił źle, nie tak ale to żaden powód by od razu go przekreślać i mówić on jest zły... w całości i szczegółowo...właśnie tak robisz....nie można być w całości dobrym albo złym...i właśnie dojrzała postawa dla mnie to taka, że stwierdzasz, że w Twój jest nawet dobrym facetem oprócz tego, że to i to zrobił źle i to ci nie pasuje...a w Twoich postach jest od razu coś takiego "on zrobił to źle więc jest okropny, mam go dość..." Mam nadzieję, że w miarę zrozumiale to napisałam.

cholernarejestracja dziękuję za przypomnienie
dokładnie o to mi chodziło
dzięki E.J.

---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ----------

Cytat:
Czesc dziewczyny
Egzamin z logiki poszedł mi bardzo dobrze! Nawet pomagalam koledze rozwiazac zadania. Jestem z siebie dumna, bo licze na mocne 4 obym sie nie przeliczyla. Pozniej pojechalam do centrum handlowego w nadziei, ze cos sobie kupie - oczywiscie ja jestem do przesady wybredna i obeszlam wszystkie sklepy i nie kupilam totalnie nic...
TZ mial wczoraj wieczorem zadzwonic (powiedzial, ze "na pewno"), oczywiscie do tej pory sie nie odezwal. Wiedzial, ze mam bardzo trudny egzamin, ktorego sie obawiam. Rano nawet nie byl łaskaw napisac "kochanie, wczoraj nie zadzwonilem bo zaspalem. powodzenia na egzaminie". No niby po co? Czy to go w ogóle obchodzi?! Czemu ten czlowiek taki jest? Jak jest dobrze i fajnie, to musi mnie tak zniechecic do siebie, ze nie mam ochoty nawet go widziec
gratuluję logiki
ja dalej czekam na wyniki, szlag mnie trafia przez tą uczelnię. chciałabym już wiedzieć, lepsza najgorsza prawda niż ta niepewność.

co do egzaminu, faktycznie przykro, że nic nie napisał. zobaczysz czy zainteresuje go jak ci poszło.
mój TŻ też mi dzisiaj nie napisał powodzenia rano
Rebelious jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-21, 16:43   #2591
E.J.
Zakorzenienie

GG do E.J.

Cytat:
Napisane przez Rebelious Pokaż wiadomość
dokładnie o to mi chodziło
dzięki E.J.
Nie ma za co i proszę bardzo
Stary 2010-01-21, 16:58   #2592
m a d e i r a
Wtajemniczenie

Cytat:
Czesc dziewczyny
Egzamin z logiki poszedł mi bardzo dobrze! Nawet pomagalam koledze rozwiazac zadania. Jestem z siebie dumna, bo licze na mocne 4 obym sie nie przeliczyla. Pozniej pojechalam do centrum handlowego w nadziei, ze cos sobie kupie - oczywiscie ja jestem do przesady wybredna i obeszlam wszystkie sklepy i nie kupilam totalnie nic...
TZ mial wczoraj wieczorem zadzwonic (powiedzial, ze "na pewno"), oczywiscie do tej pory sie nie odezwal. Wiedzial, ze mam bardzo trudny egzamin, ktorego sie obawiam. Rano nawet nie byl łaskaw napisac "kochanie, wczoraj nie zadzwonilem bo zaspalem. powodzenia na egzaminie". No niby po co? Czy to go w ogóle obchodzi?! Czemu ten czlowiek taki jest? Jak jest dobrze i fajnie, to musi mnie tak zniechecic do siebie, ze nie mam ochoty nawet go widziec

Red
gratulacje Aleś zdolna

Cytat:
Red gratuluję!

W związku Madame i jej TŻ podoba mi się to, że Oni, gdy się pogodzą, zapominają o całej sprawie i od razu wszystko wraca do normy. Madame napisała, że nie lubi gór, chyba nic w tym złego? Ja też nie lubię, dlatego tam nie jeżdżę. Ale mimo wszystko, jeśli byłby to wyjazd z TŻ, to bym pojechała. Przynajmniej byśmy sobie odpczęli.
Zgadzam się z tym zapominaniem Też bym tak chciała
No i ja też chętnie pojechałabym gdzieś, gdziekolwiek, gdyby tylko tż chciał mnie gdzieś zabrać

Cytat:
o tym mówiłam, dlatego musisz to zmienić.
zamiast przesiadywać na gg, zamów sobie pizzę i oglądaj filmy
wychodź często i niech on za Tobą lata.

Mandy
Ty też staraj się to stosować

Edit: o, tż przyjechał. Do jutra!

Do następnego spotkania.
..

Edytowane przez m a d e i r a
Czas edycji: 2010-01-21 o 17:06
m a d e i r a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-21, 17:06   #2593
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez dorusss90 Pokaż wiadomość
Może to dobry pomysł...ale w sumie nie mam nic do stracenia. Coś do niego czuje, tylko jeszcze nie wiem jak to nazwać. Kurcze...ale mam dylemat...
mój kumpel rozwiązał taki problem w taki o to następujący sposób....
zaproponował pannie związek bez zobowiązań nie chciał żeby mu zwiała no i powiedział jej prosto że jeśli się zastanawia to niech się zastanawia nadal ale on proponuje związek bez zobowiązań to będzie najlepsze... i jakoś nieźle na tym wychodzą...

Cytat:
Napisane przez Rebelious Pokaż wiadomość
a jakie masz wymagania wobec siebie?
i co nazywasz "pomiataniem"?

trochę się chyba przyzwyczaiłaś do tego, że TŻ cię traktuje jak królową. godzi się na to więc masz szczęście. ale jak, nie daj boże, przyjdzie ci zmienić faceta to będziesz cierpiała przez takie podejście, naprawdę.
w twoim związku chyba ty rządzisz prawda?
na początku mój TŻ zachowywał się prawie tak jak twój (no może bez takich romantycznych akcji jak ta na lodowisku). ale zmienił się i ja też powoli schodzę na ziemię. po prostu za bardzo dał mi wejść sobie na głowę, a dopiero po jakimś czasie zorientował się, że jednak taki układ mu nie odpowiada. teraz chce to zmienić, tylko ja ciężko znoszę te zmiany
no to mój TŻ jest dziwny gdzie tam jakieś włażenie na głowę.. albo pantoflarz?! bosze on nigdy! zawsze to mój nosi spodnie.. gdy się kłócimy to zawsze jest tak: 'dobra koniec. mam dosc rozejdzmy sie grzecznie.' Albo raz jak sie wkurzyłam na niego i kazałam mu się wynosic z domu. Prawie wyszedl na szczeście złapałam go w drzwiach. Powiedział że gdybym mu pozwoliła wyjśc było by trudno... jedyne w czym decyduje to w wyborze pizzy ale nie narzekam. W poprzednich związkach to ja nosiłam spodnie.. teraz wolę o wiele bardziej to rozwiązanie... choc oczywiscie nie daję sobą pomiatac ani rządzic...
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-21, 17:08   #2594
Koszkaa
Zadomowienie

Uhh idę się wyluzować dziewczyny na bilarda z koleżankami
Mimo, że jutro zerówka, ale nie mam już siły się uczyć.
Poza tym to z ubezpieczeń test, więc mam nadzieję, że nie będzie trudne. Poza tym to zerówka

Trzymajcie się
Stary 2010-01-21, 17:29   #2595
Red Lipstick
Wtajemniczenie

No więc odezwal sie, dziad jeden. Poklocilismy sie ostro, powiedzialam, zeby dzwonil do mnie tylko zeby sie umowic na spotkanie, a tak to nie chce zadnego kontaktu z nim itp. No i pozyczylam mu milego wieczoru i rozlaczylam sie.
Po jakis 30 minutach sms "Kocham Cie BAAAAARDZO i tesknie za toba przeogromnie i prosze cie, nie zlosc sie juz na mnie. buziaki"
Ech....faceci:P
Stary 2010-01-21, 17:31   #2596
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
No więc odezwal sie, dziad jeden. Poklocilismy sie ostro, powiedzialam, zeby dzwonil do mnie tylko zeby sie umowic na spotkanie, a tak to nie chce zadnego kontaktu z nim itp. No i pozyczylam mu milego wieczoru i rozlaczylam sie.
Po jakis 30 minutach sms "Kocham Cie BAAAAARDZO i tesknie za toba przeogromnie i prosze cie, nie zlosc sie juz na mnie. buziaki"

rozwalają czasem na łopatki.. no i weź potem złośc się na takiego
Stary 2010-01-21, 17:35   #2597
Lagunaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
A które? Klasyczne mi idzie dobrze, biustu zaczynam łapać, chociaż nie lubię, a egipskie jest bardzo trudne i mam wrażenie, że idzie kiepsko, ale ponoć wygląda całkiem ok
Egipskiego nie mialam wiec nie wiem na czym polega w ogole chodzilam na taniec brzucha w tamtym semestrze, ale tylko pol roku bo potem zaczely sie moje zabiegi z noga wiec ciagle bym byla na zwolnieniu lekarskim. Mi jakos w klasycznym dziwnie sie miesnie napinaja nie wiem czemu, ale nie powinno tak być dlugo sie uczysz??

..
Podejdź jeśli chcesz,
pokochaj jeśli potrafisz...
Lagunaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-21, 17:36   #2598
KroplaDeszczu
Rozeznanie

Cytat:
Kiedy jestem zła na mojego, może mi pisać poematy, ale i tak mnie w taki sposób nie przekabaci.
Robię się wtedy zimna i obojętna.
KroplaDeszczu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-21, 17:44   #2599
nafiyqa
Zakorzenienie

Ja na chwilke, bo jestem u TZta.

Ehh nie udala sie nam rocznica Poklocilismy sie znow o to samo co wczoraj. Nici z lyzew, juz nic mi sie nie chce.
TZ niby teraz probuje to nadrobic, zobaczymy jak bedzie

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-21, 17:51   #2600
dorusss90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
zaproponował pannie związek bez zobowiązań nie chciał żeby mu zwiała no i powiedział jej prosto że jeśli się zastanawia to niech się zastanawia nadal ale on proponuje związek bez zobowiązań to będzie najlepsze... i jakoś nieźle na tym wychodzą...
nie chce takiego związku...ja za bardzo się angażuje, szukam miłości z pełnym poczuciem odpowiedzialności i z zaangażowaniem.
Cały dzień się nie odzywa tęsknie za Nim...

dorusss90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-21, 17:52   #2601
Red Lipstick
Wtajemniczenie

Kropla, gdy chodzi o cos powaznego, to tz moze turlac sie na podlodze i blagac o litosc, a ja jestem jak kamien. Ale w sumie sensownie mi sie wytlumaczyl, tylko brakowalo mi odrobiny skruchy. To znaczy, nie stawianie mi sie i odbijanie moich zarzutow, tylko zwykle "masz racje kochanie, masz teraz kupe nauki i stresow powinienem cie bardziej wspierac...ale na prawde mialem sporo roboty".
Kolega przeslal mi materialy na egzamin, ktore musze opracowac (musimy sobie znaleźc interesujacy nas temat) i juz nie musze jechac do biblioteki i siedziec tam godzinami, zamiast sie uczyc w domu.
Stary 2010-01-21, 18:00   #2602
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koszkaa Pokaż wiadomość
Fajnie naprodukowałam się i wszystko mi się skasowało
Ale się wkurzyłam
Spróbuję napisać jeszcze raz

Przeczytałam wszystko i Madame dla to forum nie służy do tego, żeby pisać jak mi fajnie i jakiego mam super faceta, tylko żeby napisać jaki mam problem ze sobą lub z nim, aby ktoś mógł mi doradzić w czymś, w czym sama sobie nie mogę dać rady.
Po pierwsze to mój TŻ nigdy nie był romantykiem i nigdy nie będzie. Wiedziałam z jakim człowiekiem się wiąże. Poza tym patrząc na otoczenie, w jakim najczęściej przebywam, wydaje mi się, że takich facetów już naprawdę jest malutko. Poza tym facet to też musi być facet. Nie zniosłabym gdyby do mnie co chwile wydzwaniał, gdyby chodził za mną i powtarzał mi jaka jestem wspaniała i jak on mnie mocno kocha. A już na pewno nie mogłabym zaakceptować, gdyby usiłował zamknąć mnie w złotej klatce i nie pozwolił nigdzie wychodzić, chociażby pobawić się z koleżankami. Wtedy razem byśmy się zakisili.
Różni są ludzie, nie wszyscy mają ten dar, że umieją rozmawiać o swoich uczuciach. Dla niektórych to jest naprawdę trudne. A mój TŻ to już w ogóle ewenement w tej kwestii. I tak dużo z niego wyciągnęłam, mówi mi rzeczy, których nikomu innemu by nie powiedział. Trochę go otworzyłam, nigdy myślę, że nie nastąpi to do końca, bo on już z natury jest taki skryty i nic na to nie poradzę.
Mi się wydaje, że mój to jest taki podobny do faceta Reb. On mi okazuje swoją miłość poprzez to, że mogę zawsze na niego liczyć. Zawsze jak go poproszę, żeby gdzieś pojechać to pojedziemy albo żeby mnie zawiózł to zawiezie, jeśli potrzebuję pomocy to wtedy jest. I dla nich to są największe dowody miłości a nie czułe słówka. Dlatego oni nie rozumieją czasami, że my jednak nawet tych pustych słów potrzebujemy do tego, żeby poczuć się lepiej. Zawsze też zapyta się jak mi poszło zaliczenie, może nie bezpośrednio po tym jak wyjdę z sali, ale wieczorem jak rozmawiamy interesuje go to.
I ja wiem, że to nie jest tak, że co ja do niego nie powiem to on olewa i dalej się nie stara. On poprostu ma takie mechanizmy obronne, wiem o tym, bo już nie raz się o tym przekonałam. Im bardziej naciskam, tym bardziej on się oddala. Ciężko jest z nim rozmawiać, to jest dość specyficzny człowiek i trudno do niego dotrzeć.
Tak poza tym to nie napisałam tutaj po to, żeby usłyszeć, że Twój tak nie robi i jaki on jest wspaniały a mój bee, tylko po to, żeby usłyszeć sugestie jak można zwalczyć ten problem, który rzekomo jest problemem tylko dla mnie i to jest jeszcze gorsze w tym wszystkim.
Wybacz Madame nie lubię oceniać ludzi jak ich nie znam, nie lubię też mówić o kimś negatywnie, kłócić się itd (zawsze się wtedy denerwuję), ale muszę to napisać. Po wielu Twoich wypowiedziach odniosłam wrażenie, że często zachowujesz się jak rozkapryszone dziecko. Tak naprawdę też ciągle coś Ci w tym Twoim TŻcie nie pasuje, nawet to ,że chce Cię w góry zabrać, a Ty gór nie lubisz. Na litość boską Niejedna by chciała gdziekolwiek wyjechać, a Ty mówisz, że nie lubisz gór. Odnoszę też często wrażenie, że lubisz się chwalić, chociażby jaki Twój TŻ jest super, a nasi są gorsi. A jak się nie mylę to Ty w tym wątku już dwa razu prawie się z nim rozstałaś hmm
Madame, zgadzam sie z pogrubionym.
Wiele juz w tej sprawie zostalo powiedziane, wiec nie bede sie powtarzac.
Pisalam juz kiedys o tym - jest dobrze miedzy Wami - wychwalasz go pod niebiosa; jest zle - TZ jest najgorszy na swiecie.

Cytat:
Napisane przez MadameButterfly6 Pokaż wiadomość
Tak wiem, wy mysliscie ze ja to jestem zla niedobra okrutna podla i wszystko co "najlepsze", a on to mnie na rekach nosi za nic. Fakt, powiedzial mi, ze kocha mnie za nic tak po prostu, bo nie kocha sie za cos, ale bez przesad. Nie robcie ze mnie potwora! Zachowuje sie wobec TZ tak jak kazda z Was. Doceniam go, wyznaje mu uczucia, poswiecam mu wiekszosc wolnego czasu, nawet zrezygnowalam ze znajomych dla niego, na szczescie sie ogarnelam i odbudowywuje to. Nie jest tak, ze ja siedze i tylko rzadze... Po prostu mam innego TZ niz Wy i dlatego moj zwiazek wyglada tak a nie inaczej. Moj TZ jest strasznie uczuciowym facetem, szkoda tylko ze podczas klotni mu sie czasem wylaczaja uczucia, a mi odwrotnie no ale coz. On tez ma czasem swoje humorki i zarzuci jakiegos focha, wiec akceptuje tez moje humory. Wiem, ze czasem przesadzam ale on swiety nie jest. Ja tez bym chciala mu wiecej dac, ale co ja mam jeszcze dac? On kontaktuje sie ze mna codziennie, odklada wszystkie swoje zajecia zeby spotkac sie ze mna ( choc ja mu tego nie kaze), nie zabraniam mu wychodzic z kolegami, okazuje mu uczucia, wiec co ja takiego robie wg Was nie tak?

Wiem, ze jest cudowny i nie chce go stracic. Wiem, ze jest inny niz wiekszosc facetow i naprawde mnie kocha pelna miloscia taką jaką kobieta potrzebuje i pragnie a nie na jakis swoj wymyslony sposob wygodniejszy dla niego. Wiem, ze nie moge pozwolic, zeby ode mnie odszedl, bo wiem, ze nikogo innego takiego nie spotkam. Dlatego jestem az tak cholernie zazdrosna...

A skoro Wasi TZ sa inni i uwazacie, ze tylko moj sie taki uchowal to jestem ogromna szczesciara
Jeszcze 2 tyg temu mowilas, ze masz go dosc i, o ile sie nie myle, to nienawidzisz go....

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-21, 18:06   #2603
KochajMniie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Związek bez zobowiązać? ja bym chyba nie potrafiła w takim być , nie wiem za bardzo przywiązałabym się do takiej osoby, poczuła coś żeby on później z innymi w tym samym czasie co ze mną brr..

Cytat:
I jak się tu na takiego złościć?
czyli jeszcze się nie wytłumaczył z tego nieodzywania się?

Cytat:
Ja na chwilke, bo jestem u TZta.

Ehh nie udala sie nam rocznica Poklocilismy sie znow o to samo co wczoraj. Nici z lyzew, juz nic mi sie nie chce.
TZ niby teraz probuje to nadrobic, zobaczymy jak bedzie
Ajj kurczę żeby w rocznice? nie da się jakoś zapomnieć tego o wszystkim i dobrze i przyjemnie spędzić razem czas,?

---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ----------

Cytat:
Madame, zgadzam sie z pogrubionym.
Wiele juz w tej sprawie zostalo powiedziane, wiec nie bede sie powtarzac.
Pisalam juz kiedys o tym - jest dobrze miedzy Wami - wychwalasz go pod niebiosa; jest zle - TZ jest najgorszy na swiecie.

Jeszcze 2 tyg temu mowilas, ze masz go dosc i, o ile sie nie myle, to nienawidzisz go....
ja myślę że Madame poprostu jeśli przezywa uczucia to tak całkowicie na maksa , z jednej możliwe że skrajności w drugą, taka poprostu jest.
Ja też czasami jak jestem zła na mojego bo sie ostro pokłócimy albo coś głupiego b. zrobi to sobie myślę że go nienawidzę mam go dość, to poprostu w złości wszystko..
i nie widzę w tym nic złego

Edytowane przez KochajMniie
Czas edycji: 2010-01-21 o 18:08
KochajMniie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-21, 18:12   #2604
Red Lipstick
Wtajemniczenie

KochajMnie, wytlumaczyl sie. Powiedzial, ze mial od samego rana zapierdziel w firmie .

Zmykam kochane, do socjologii
Stary 2010-01-21, 18:14   #2605
KochajMniie
Zadomowienie

Cytat:
KochajMnie, wytlumaczyl sie. Powiedzial, ze mial od samego rana zapierdziel w firmie .

Zmykam kochane, do socjologii
Ahh, ja bym się nie mogła na niego gniewać po takim sms..

Idź idź powodzenia!
Stary 2010-01-21, 18:18   #2606
Red Lipstick
Wtajemniczenie

Mi też troche serducho zmiękło. Ale jeszcze musi troche nade mna popracowac.
Lece, lece...bo egzaminy mnie gonią
Stary 2010-01-21, 19:07   #2607
Cocaine essence
Zakorzenienie

Ja mam jakieś zachwianie emocjonalne.
Mój ex się odezwał.
Wiem, że gdybym chciała to byśmy do siebie wrócili.
Ale jak pomyśle, że zostawiłabym tego mojego to
Nie wiem.
Oni sa tak różni...

Cocaine essence jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-21, 19:19   #2608
MadameButterfly6
BAN stały

Cytat:
Napisane przez KochajMniie Pokaż wiadomość
ja myślę że Madame poprostu jeśli przezywa uczucia to tak całkowicie na maksa , z jednej możliwe że skrajności w drugą, taka poprostu jest.
Ja też czasami jak jestem zła na mojego bo sie ostro pokłócimy albo coś głupiego b. zrobi to sobie myślę że go nienawidzę mam go dość, to poprostu w złości wszystko..
i nie widzę w tym nic złego

Jest dokladnie tak jak mowisz Nie rozumiem czemu to az tak trudno pojąc
MadameButterfly6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-21, 19:25   #2609
E.J.
Zakorzenienie

GG do E.J.

Cytat:
Napisane przez MadameButterfly6 Pokaż wiadomość
Jest dokladnie tak jak mowisz Nie rozumiem czemu to az tak trudno pojąc
Bo to jest niedojrzałe zachowanie... ? A między MYŚLENIEM a WYPISYWANIEM jest oooogromna różnica
Stary 2010-01-21, 19:27   #2610
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez dorusss90 Pokaż wiadomość
nie chce takiego związku...ja za bardzo się angażuje, szukam miłości z pełnym poczuciem odpowiedzialności i z zaangażowaniem.
Cały dzień się nie odzywa tęsknie za Nim...
widac ze tęsknisz że ci go brakuje to czemu nie spróbujesz? zawsze jest droga odwrotu. nie namawiam cie do niczego tylko stwierdzam fakty.

Cytat:
Napisane przez KochajMniie Pokaż wiadomość
Związek bez zobowiązać? ja bym chyba nie potrafiła w takim być , nie wiem za bardzo przywiązałabym się do takiej osoby, poczuła coś żeby on później z innymi w tym samym czasie co ze mną brr...
ehe no byc może... ale mój kumpel poszedł na taki układ ze względu na nią. Nie była pewna... itd. Powiedział że nie chce jej ograniczac ale żeby była pewna jego uczuc więc dlatego proponuje jej związek bez zobowiązań. Moim zdaniem postąpił całkiem fajnie. Nie chciał jej przyciskac i nie chciał żeby mu uciekła. A teraz coraz bardziej ona się do niego przekonuje itd...
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości