Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz.III - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-22, 12:36   #4441
gorgulek
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość

a wczoraj to się jeszcze dowiedziałam, że lepsze od wieczornego mycia zębów jest zjedzenie przed snem jabłka
takie jabłuszko dobrze czyści bowiem ząbki

i już wiem na pewno, że nigdy nie zostawię Mateusza na noc u babci

1/ ale im dłużej z nią będziesz siedzieć w domu tym będzie coraz gorzej

w porę mama powiedziała o tym jabłku

wiem, że im dłużej tym gorzej
teraz zamierzam częściej Zuzię zostawiać choćby z babcią
nawet na noc (wybieramy się chyba na imprezę ostatkową gdzieś )
w niedzielę wybieramy się na jakieś 6 godz na zakupy (z dojazdem liczę) i też zamierzam ją zostawić, chcę żeby oswajała się że nie tylko mama jest
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 12:41   #4442
Ania0104
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz

dzień dobry

U nas kolejna nic z krzykami i płaczem ...
Bylismy na ćwiczeniach i pani rehab. jak zobaczyla Batka to od razu powiedziała, ze on jakis taki niewyraźny dzisiaj ... i że pewnie jakas choroba go nabiera

No wiec pocwiczyła z nim troche, za duzo go nie męczyła i zasugerowała, zeby go wziaśc go lekarza ... no wiec pojechałam - mojej dr nie było, ale przyjęła go inna pediatra no i Bartosz zdrowiutki ... w uszkach NIC! gardełko Ok! a to, ze płacze w nocy i jak mu sie odbija - to ona nie wie konkretnie dlaczego no bo skąd

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
A w ogole to chyba udalo sie nam niezamierzenie jest takie slowo przstraszyc kolezanke...
Nowa mame.Zasypalysmy ja pytaniami i juz sie nie pokazala.
Niedobre jestesmy
też o tym pomyslałam ... a juz miałam nadzieję, ze narzeczoną Bartkowi załatwie
Cytat:
ja rozumiem o co chodzi
moze go bolec
nas doroslych przy zatkanym i bolacym uchu tez boli jak sie odbije, chyba za sprawa roznicy cisnien co?
oby nie to...
teraz to ja nie kumam bazy
o co chodzi z tym ciśnieniem???
Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
ja nie Kasia ale tez daje chrupki i ładnie sie rozplywaja
a ja artkowi daje chrupy, ale on wcale nimi nie zainteresowany ... troche sobie podrapie po ząbkach i koniec jedzenia ... no chya, ze mu trzymam chrupke w buzi to zadowolony
Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Cześć kobiałki

Dopiero 10-ta, a ja już wysiadam , Kubuś od rana na wszystko kręci nosem (eufemistycznie rzecz ujmując )

Kuba wstawał dziś o 0.30, o 4.15, o 6.30, a o 7.40 było po spaniu

zmówili sie? Bartosz tak samo, tylko budził sie o godzinę wcześniej, a o 3,15 był pół godzinny płacz
Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość
Wróciłyśmy Dziękujemy za kciuki. Pani doktor dopatrzyła się zaczerwienionego gardła i przeziębienia. Kinga kaszle gdy śpi bo wydzielina spływa jej do gardła i to jej przeszkadza. Mam wpuszczać do nosa wodę morską i pod nos maść majerankową. No i nie kłaść jej na płasko, tylko trochę wyżej.
Pytałam też o tą suchą skórę i pani doktor stwierdziła, że to raczej nie AZS , tylko taki "urok" niedojrzałej skóry. No i kazała używać wyłącznie emolientów.
Teraz Kinia siedzi w huśtawce i ciamka grzechotkę.
zeby jak najszyciej wyzdrowiała!

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 12:43   #4443
Milenkar20
Raczkowanie

Talking Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz

Chej dziewczyny chciała bym się do was przyłączyć. Też jestem mamą sierpniową. Mam cudownego synka Filipa urodzonego 19.08.2009 . Miął 54cm a ważył 4280 (Puchacz)
Milenkar20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 12:46   #4444
frida110
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Milenkar20 Pokaż wiadomość
Chej dziewczyny chciała bym się do was przyłączyć. Też jestem mamą sierpniową. Mam cudownego synka Filipa urodzonego 19.08.2009 . Miął 54cm a ważył 4280 (Puchacz)
Witamy nową mamę
frida110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 12:47   #4445
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

1/ dziewczyny co Wy na to, żeby założyć FAN CLUB babci aannuullii?

2/ mała jak jadła obiadek dziś to tak się bawiła, że ja wkładałam jej łyżkę to buzi to pluła sobie aż napluła do oka
1/ ja się wpisuję

2/ musiała się zdziwić

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość

Jesli chodzi o literowki, to wiem, ze je robie, ale obecnie nie mam polskiej klawiatury i nie moge tego zmienic, bo to nie moj laptop. Ewentualnych bledow po prostu nie widze, czasami nawet jak czytam 2 razy moj post, nic mi nie podkresla itp
Poza tym, nawet te, co poprawiaja inne robia rowniez bledy, nawet ortograficzne sie zdarzaja (nie, nie bede pisac kto, co napisal zle). Juz taka mam nature, ze jesli cos bardzo mnie rusza, a teraz mam wyluzowany stosunek do takich rzeczy, to raczej napisalabym na PW, a nie na forum. Tak samo w zyciu,staram sie nie zwracac uwagi przy wszystkich, tylko na boku.
też to zauważyłam

czytałyście to:

"Straszna śmierć dziecka, mogło być zagłodzone
W Bogatyni (dolnośląskie) zmarł 8-letni chłopiec, kiedy matka przyniosła go do szpitala ważył zaledwie 8 kg. W sprawie śmierci dziecka prokuratura wszczęła śledztwo - informuje Radio Wrocław.
Chłopiec cierpiał na porażenie mózgowe, mógł jedynie leżeć. Lekarze z Bogatyńskiego szpitala byli w szoku, dziecko wyglądało na bliskie śmierci głodowej. Jego temperatura spadła do 30 stopni - donosi Radio Wrocław.

Sprawę bada jeleniogórska prokuratura okręgowa, by ustalić czy matka nie naraziła dziecka na utratę życia. Chłopiec trafił na oddział w krytycznym stanie.

Z relacji kierownika ośrodka pomocy społecznej w Bogatyni wynika, że rodzina w której doszło do tragedii była w ciężkiej sytuacji, objęto ją pomocą społeczną. Oprócz zmarłego 8-latka, matka wychowuje jeszcze kilkoro dzieci - donosi Radio Wrocław.

Po tragedii sąd odebrał matce prawo do opieki nad pozostałymi dziećmi."

http://wiadomosci.onet.pl/2700,21160...e_lokalne.html

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 12:56   #4446
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:

a wczoraj to się jeszcze dowiedziałam, że lepsze od wieczornego mycia zębów jest zjedzenie przed snem jabłka
takie jabłuszko dobrze czyści bowiem ząbki
no to dziś wieczorem nie myjemy zębów tylko jabłuszko i siup dp łóżeczka

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 12:56   #4447
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Jesli chodzi o literowki, to wiem, ze je robie, ale obecnie nie mam polskiej klawiatury i nie moge tego zmienic, bo to nie moj laptop. Ewentualnych bledow po prostu nie widze, czasami nawet jak czytam 2 razy moj post, nic mi nie podkresla itp
Poza tym, nawet te, co poprawiaja inne robia rowniez bledy, nawet ortograficzne sie zdarzaja (nie, nie bede pisac kto, co napisal zle). Juz taka mam nature, ze jesli cos bardzo mnie rusza, a teraz mam wyluzowany stosunek do takich rzeczy, to raczej napisalabym na PW, a nie na forum. Tak samo w zyciu,staram sie nie zwracac uwagi przy wszystkich, tylko na boku.
Prawda

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
dzień dobry

Bylismy na ćwiczeniach i pani rehab. jak zobaczyla Batka to od razu powiedziała, ze on jakis taki niewyraźny dzisiaj ... i że pewnie jakas choroba go nabiera

No wiec pocwiczyła z nim troche, za duzo go nie męczyła i zasugerowała, zeby go wziaśc go lekarza ... no wiec pojechałam - mojej dr nie było, ale przyjęła go inna pediatra no i Bartosz zdrowiutki ... w uszkach NIC! gardełko Ok! a to, ze płacze w nocy i jak mu sie odbija - to ona nie wie konkretnie dlaczego no bo skąd
(...)
zmówili sie? Bartosz tak samo, tylko budził sie o godzinę wcześniej, a o 3,15 był pół godzinny płacz
Kuba też jak płakał wtedy, kiedy wzywałam lekarkę do domu, to łapał się za ucho, ona sprawdziła i nic nie było
Może Bartkowi przejdzie samo?

, Kuba teraz śpi, a poza tym ciągle płacze, bidula moja

Cytat:
Witamy

Cytat:
też to zauważyłam
(...)
czytałyście to:

"Straszna śmierć dziecka, mogło być zagłodzone
W Bogatyni (dolnośląskie) zmarł 8-letni chłopiec, kiedy matka przyniosła go do szpitala ważył zaledwie 8 kg. W sprawie śmierci dziecka prokuratura wszczęła śledztwo - informuje Radio Wrocław.
Chłopiec cierpiał na porażenie mózgowe, mógł jedynie leżeć. Lekarze z Bogatyńskiego szpitala byli w szoku, dziecko wyglądało na bliskie śmierci głodowej. Jego temperatura spadła do 30 stopni - donosi Radio Wrocław.

Sprawę bada jeleniogórska prokuratura okręgowa, by ustalić czy matka nie naraziła dziecka na utratę życia. Chłopiec trafił na oddział w krytycznym stanie.

Z relacji kierownika ośrodka pomocy społecznej w Bogatyni wynika, że rodzina w której doszło do tragedii była w ciężkiej sytuacji, objęto ją pomocą społeczną. Oprócz zmarłego 8-latka, matka wychowuje jeszcze kilkoro dzieci - donosi Radio Wrocław.

Po tragedii sąd odebrał matce prawo do opieki nad pozostałymi dziećmi."

http://wiadomosci.onet.pl/2700,21160...e_lokalne.html
I ja to zauważyłam i napiszę, że chodzi mi o Kasię, bo wczoraj pisała, że "byk byka bykiem pogania" u Gizmiatka, a sama robi sporo błędów ortograficznych i literówek, i to jest takie "przyganiał kocioł garnkowi".

Kolejna straszna historia
Jak zwykle "po"

H. MacLeod

.

Edytowane przez Miramej
Czas edycji: 2010-01-22 o 12:58
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 12:57   #4448
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

witam
nie wyspalam sie poszlismy spac po 2 , rano prawie zaspalismy do przedszkola, budzik jak zadzwonil to go wylaczylam, przed 8 przyszedl Eryk do pokoju i zapytal sie czy nie wstajemy do przedszkola
dobrze, ze chodziaz jeden ma glowe na karku hihi

Cytat:
ja niestety nie będę korzystac z tych wynalazków bo nie ma miejsca na takie cos, a po drugie, to wklęsłe mi sie nie widzi i jedyne opinie jakie slyszalam to "magazyn na zabawki"u wszystkich kipialo zabawkami, i nie wiem dlaczego tego nie uzywali, a drugie to takie jak łóżko to w ostatecznosci wyrem moge przejechac na caly dzien do kuchni, ale tez tego robic nie bede
kat a powiedz mi, co bedziesz robic z mala jak bedzie juz np miala roczek i bedzie dreptac i siegac wszystko co popadnie a Ty bedziesz chciala isc sie umyc albo zrobic obiad? myslisz, ze bedzie siedziec i patrzec co robisz?

kojec to jest najwspanialszy wynalazek na swiecie - uzywalam do 2r zycia chyba, dzieki niemu moglam sie umyc, posprzatac, zrobic obiad....nie wyobrazam sobie zycia z dzieckiem bez niego
Cytat:
witamy

a my idziemy zjesc deserek a potem na spacer wyprobowac nowy spiwor jesli sie maly zmiesci
no i niedlugo TZ przyjedzie
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 12:57   #4449
syla39
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
a w czym odciskałaś?
ładniutkie takie białe
Nie wiem co to za material, kupilam razem z ramka. leciutkie to i piankowe przed wyschnieciem
Ramka:http://www.allegro.pl/item858172159_...urier_24h.html

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość
Też zajrzałam do książki, żeby sobie przypomnieć. Ale jak z takiego kubka uczyć dziecko pić? Nie wiem, pewnie bałabym się, że się zakrztusi.
Wzielam wczoraj "korek" od butelki Aventa (wyglada jak maly kubeczek) i probowalam dac Lenie pic i pila. Oczywiscie ja trzymalam i dozowalam

Cytat:
nie, nic sie nie przekleja
male kawalki sa tak rozpuszczone przez sline ze robi sie taka ciapa, ktora ma miedzy palcami, wokol ust a nawet wklejona we wlosy
Male kawalki jej biore i daje swierza.Dobry pomysl na cisze.Mojej nie ma dluuugo jak jej daje chrupki
Trze sobie tymi chrupkami o zeby co pewnie przynosi ulge.Zdarzy jej sie zmiarzdzyc,ale jeszcze sie sie nie zdarzylo ułamac wiekszego kawalka.
I zawsze co chwile spogladam, a na koniec palec do buzi kłade i objezdzam dookola czy nic nie schomikowala na tzw "zaś"
Od kiedy dajesz Jej chrupki? Zastanawiam sie czy moglabym i ja sprobowac

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
katarzytnko, czekoladko, grogulku dziękuję za odpowiedzi w sprawie chrupków. Dałam Maciusiowi i co? I odgryzł kawałek
Ło matko

Cytat:
Wróciłyśmy Dziękujemy za kciuki. Pani doktor dopatrzyła się zaczerwienionego gardła i przeziębienia. Kinga kaszle gdy śpi bo wydzielina spływa jej do gardła i to jej przeszkadza. Mam wpuszczać do nosa wodę morską i pod nos maść majerankową. No i nie kłaść jej na płasko, tylko trochę wyżej.
Pytałam też o tą suchą skórę i pani doktor stwierdziła, że to raczej nie AZS , tylko taki "urok" niedojrzałej skóry. No i kazała używać wyłącznie emolientów.
Czyli wszystko w miare dobrze, teraz pozbyc sie tylko wydzieliny i bedzie git

Cytat:
Na początku
1No i Antoś ma gorączkę i Unholy nie wie, czy dlatego że idą mu ząbki, czy to reakcja na wczorajszy gluten
Mam was pozdrowić, więc pozdrawiam

2zdradź tajemnicę jak robisz że zdjęcia wychodzą Ci obok tekstu a nie na dole ?
1. A mialam zaczac wprowadzac malej gluten. Teraz sie boje.
Pozdrow ja od nas

2Pisze tekst, wstawiam zdjecia i pod nimi dalej pisze. Calkiem proste. Moze po prostu nie probowalas nigdy....

Cytat:
Witamy kolezanke.
Ledwo 3 posty napisane a juz emotami sypie nam jak z rekawa

Wszystkiego najlepszego dla Weroniczki

syla39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 12:57   #4450
eleeri
Zakorzenienie

aaaaaaaaa ratunku, katastrofa

złamała mi się noga od ławy

i ława wpadła na mnie

nie mam na czym przewijać młodego po kąpieli

Stary 2010-01-22, 13:04   #4451
syla39
Wtajemniczenie

Cytat:

A sama zainteresowana nie wie nawet ze o niej mowa bo najzwyczajniej w swiecie nie czyta forum. Wpada tylko raz na jakis czas, przeczyta ostatnia strone i tyle ja widzieli do nastepnego razu...

Wiem, wiem moze nie powinnam sie udzielac w tej sprawie bo tez malo pisze, ale nie moglam sie oprzec.

Stary 2010-01-22, 13:10   #4452
Milenkar20
Raczkowanie

Dziękuje mamusie za miłe przyjęcie . Obiecuje zaglądać jak tylko będe mogłe . Co nie jest łatwe. tym bardziej że mój Fifi teraz choróje Na oskszela . I bardzo się męczy
Milenkar20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 13:23   #4453
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
1/ U nas kolejna nic z krzykami i płaczem ...

2/ No wiec pocwiczyła z nim troche, za duzo go nie męczyła i zasugerowała, zeby go wziaśc go lekarza ... no wiec pojechałam - mojej dr nie było, ale przyjęła go inna pediatra no i Bartosz zdrowiutki ... w uszkach NIC! gardełko Ok! a to, ze płacze w nocy i jak mu sie odbija - to ona nie wie konkretnie dlaczego no bo skąd

3/ też o tym pomyslałam ... a juz miałam nadzieję, ze narzeczoną Bartkowi załatwie

4/ a ja artkowi daje chrupy, ale on wcale nimi nie zainteresowany ... troche sobie podrapie po ząbkach i koniec jedzenia ... no chya, ze mu trzymam chrupke w buzi to zadowolony
1/ biedaku

2/ Ania sprawdź mu mocz, tak na wszelki wypadek, mój też płakał w nocy a na innych forach wyczytałam, że jak dziecko płacze i nie może spać to może być problem z układem moczowym
niestety o odbijaniu nic nie wiem

3/ już nie zaczerniam
biedny Bartuś

4/ muszę i ja z tymi chrupkami spróbować

Cytat:
witam nową mamusię
a co to puchacz ?

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
no to dziś wieczorem nie myjemy zębów tylko jabłuszko i siup dp łóżeczka

a za pół roku całkowita wymiana ząbków

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość

I ja to zauważyłam i napiszę, że chodzi mi o Kasię, bo wczoraj pisała, że "byk byka bykiem pogania" u Gizmiatka, a sama robi sporo błędów ortograficznych i literówek, i to jest takie "przyganiał kocioł garnkowi".

Kolejna straszna historia
Jak zwykle "po"

właśnie jak zwykle "po"
nikt wcześniej oczywiście o niczym nie wiedział

Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość
1/ Nie wiem co to za material, kupilam razem z ramka. leciutkie to i piankowe przed wyschnieciem
Ramka:http://www.allegro.pl/item858172159_...urier_24h.html

2. A mialam zaczac wprowadzac malej gluten. Teraz sie boje.
Pozdrow ja od nas

3/ Pisze tekst, wstawiam zdjecia i pod nimi dalej pisze. Calkiem proste. Moze po prostu nie probowalas nigdy....

4/ Witamy kolezanke.
1/ a ja już się napaliłam na tę ramkę tylko chciałam mahoń, a tu sprzedawca nie ma już tego koloru
i nie wiem czy czekać, czy kupić kolor naturalny

2/ pozdrowiłam

3/ hmm, spróbuję zatem

4/

Stary 2010-01-22, 13:27   #4454
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:

u nas też było kilka takich nocek
narazie spokój

zdrówka dla Bartusia i mam nadzieję, że choroba żadna nie przyplącze się
Cytat:
witaj
ciesz się, że masz synka
Ania czai się na synową

Cytat:
1/ ja się wpisuję

2/ musiała się zdziwić
kto założy ten fan club?

zdziwiła się i oko cały czas tarła
wpuściłam jej soli fizjologicznej żeby wypłynęło

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
kat a powiedz mi, co bedziesz robic z mala jak bedzie juz np miala roczek i bedzie dreptac i siegac wszystko co popadnie a Ty bedziesz chciala isc sie umyc albo zrobic obiad? myslisz, ze bedzie siedziec i patrzec co robisz?

kojec to jest najwspanialszy wynalazek na swiecie - uzywalam do 2r zycia chyba, dzieki niemu moglam sie umyc, posprzatac, zrobic obiad....nie wyobrazam sobie zycia z dzieckiem bez niego
a już pomyślałam, że ja tylko widziwiam z tym kojcem

Cytat:
Witamy kolezanke.
zaraz kolejną mamusię wystraszą

Cytat:

i ława wpadła na mnie

może da sie skleić?

Cytat:
A sama zainteresowana nie wie nawet ze o niej mowa bo najzwyczajniej w swiecie nie czyta forum. Wpada tylko raz na jakis czas, przeczyta ostatnia strone i tyle ja widzieli do nastepnego razu...

Wiem, wiem moze nie powinnam sie udzielac w tej sprawie bo tez malo pisze, ale nie moglam sie oprzec.
a może to o mnie mowa?
Stary 2010-01-22, 13:35   #4455
syla39
Wtajemniczenie

Cytat:
1/ a ja już się napaliłam na tę ramkę tylko chciałam mahoń, a tu sprzedawca nie ma już tego koloru
i nie wiem czy czekać, czy kupić kolor naturalny
Ja tez mam naturalny i bede malowac. Nie moge sie tylko na kolor zdecydowac. Chyba jakis ciemny

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Cytat:
zaraz kolejną mamusię wystraszą

a może to o mnie mowa?
Ehh, wiedzma ze mnie ale moze kolezanka nie ucieknie tak szybko

Czyzbys nie czytala calego watku. Wystarczy cofnac sie pare stron. Oj chyba beda

Stary 2010-01-22, 13:36   #4456
mariolasl
Zakorzenienie

Milenkar20 witaj serdecznie
--------------
A ja dalej stoje w miejscu jesli chodzi o obiad
Za to pobawilam sie z Malym
Stary 2010-01-22, 13:38   #4457
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Czyzbys nie czytala calego watku. Wystarczy cofnac sie pare stron. Oj chyba beda

czytałam i żartuję sobie
Stary 2010-01-22, 13:40   #4458
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
witaj fajnie że z nami bedziesz

tylko dziewczyny spokojnie, nie napadajmy na koleżankę tak od razu z pytaniami...niech się dwa-trzy dni zadomowi

Cytat:

kto założy ten fan club?
no mi nie wypada chyba

Dziewczyny no nie zrozumcie mnie źle, moja babcia to kochana kobieta (Cass pytała- ma 75 lat), nieba by nam przychyliła...tylko jak tak czasami przychyla i przychyla to mi to niebo na głowę spada

Stary 2010-01-22, 13:42   #4459
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
tylko dziewczyny spokojnie, nie napadajmy na koleżankę tak od razu z pytaniami...niech się dwa-trzy dni zadomowi

...
Dziewczyny no nie zrozumcie mnie źle, moja babcia to kochana kobieta (Cass pytała- ma 75 lat), nieba by nam przychyliła...tylko jak tak czasami przychyla i przychyla to mi to niebo na głowę spada

ja źle Ciebie nie zrozumiałam
ale rady babci sa boskie i dają nam dużo radości
Stary 2010-01-22, 13:48   #4460
magi77
Wtajemniczenie

Ja tylko na chwilkę. Jakoś nie mam dzisiaj humoru, więc nie będę pisała. Humor to może i mam, ale wisielczy Idę, bo tylko będę smęcić.

Mariolka, z Ciebie to naprawdę fajna babka

No i nie mogę zapominać o synowej :

Wercia skarbeńku buziaki-przytulaki

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 13:53   #4461
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:

ja źle Ciebie nie zrozumiałam
ale rady babci sa boskie i dają nam dużo radości
wiem

mi trochę mniej

Stary 2010-01-22, 13:54   #4462
eleeri
Zakorzenienie

młody już nie śpi więc pokrótce

Cytat:
witaj
ciesz się, że masz synka
1/ Ania czai się na synową

2/ kto założy ten fan club?

3/ zdziwiła się i oko cały czas tarła
wpuściłam jej soli fizjologicznej żeby wypłynęło

4/ zaraz kolejną mamusię wystraszą

5/ może da sie skleić?

6/ a może to o mnie mowa?
1/ oj, dostaniesz baty od Ani

2/ ja nie mam zdolności, ale Cass fajnie to wychodzi

3/ i co wypłynęło ?

4/

5/ mam nadzieję, tylko pewnie nie dzisiaj bo małz wróci późno i na pewno "drinknięty"
nie wiem jak wykąpię młodego

6/ chyba nie

Cytat:
Ja tez mam naturalny i bede malowac. Nie moge sie tylko na kolor zdecydowac. Chyba jakis ciemny
wstaw fotkę jak to wygląda w rzeczywistości, bo na allegro lubią upiększać

Cytat:
ja Cie nie zrozumiałam źle

spadam do marudy
do później, pa.

Stary 2010-01-22, 13:55   #4463
kasiuuulka
Raczkowanie

czesc dziewczyny
widze ze temat niekapkow i chrupek jest na tapecie. Adas ma niekapek Canpol babies od jakichs 2 tygodni i ladnie z niego pije nawet sam probuje trzymac sobie
chrupki podaje mu narazie ja, bo mu nie ufam ze sobie calego naraz do buzi nie wepcha, pokaze wam filmik jak sie nim zajada

wczoraj bylismy u kolezanki ktora 2 dni temu urodzila synka, jakie to malenstwo jest..mimo ze duzy bo 4kg, to mi sie wydawal taki okruszek i taki leciutki byl. juz nie pamietam jak Adas byl taki, jak ten czas szybko leci

a natomiast moje malenstwo dzisiaj zaczelo mowic "mam mama"

ja sobie wczoraj wymyslilam ze zaczne robic bizuterie ciekawe tylko kiedy ja na to czas znajde jak teraz ledwo sie ze wszystkim wyrabiam ale przynajmniej wszystkie obrazy na wystawe mam juz zrobione

milego dnia mamusie

no i filmik z Adasiem
http://www.youtube.com/watch?v=BoeH0kZPPks
kasiuuulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 14:00   #4464
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

posprzatane, dziecko najedzone pewnie zaraz bedzie spac a mamusia na wizaz

Cytat:
Czesc Mamusie i Niemowlaki
Dzis mam wolne, wiec ide poczytac, co sie dzialo. Pewnie dlugo mi to zajmie, bo jeszcze musze posprzatac i ugotowac, o Antonio nawet nie wspominam
czesc Mariolka

Cytat:

to tak jak i ja

niech wysypka szybko znika

no w koncu baby jestesmy bo chlopom to moze walic sie na glowe

Cytat:
no to się dogadały
to "też" miałam na myśli że ja się obudzę i on też
źle sformułowałam

Cytat:
Tego katarku prawie wcale nie ma. Tylko po obudzeniu słychać, że coś jej jednak w nosie siedzi.
to dziwne ze katarku troche a tak kaszle

Cytat:
Napisane przez muszka66 Pokaż wiadomość
jakbym moja mala widziala

Cytat:
dzień dobry

Cytat:
witaj i rozgosc sie

Cytat:

i ława wpadła na mnie

o matko!! dobrze ze ci sie nic nie stalo albo ze noga nie zlamala w czasie jakby maly lezal na lawie
a na lozku?

Cytat:
Ja tylko na chwilkę. Jakoś nie mam dzisiaj humoru, więc nie będę pisała. Humor to może i mam, ale wisielczy Idę, bo tylko będę smęcić.

No i nie mogę zapominać o synowej :

Wercia skarbeńku buziaki-przytulaki
ty to jak to ktora Wercia jest twoja synowa??

ja tez dolaczam sie do zyczen

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 14:07   #4465
katarzynka00
Zakorzenienie

ehhh laski wy to widze wyolbrzymiacie teraz gorzej niz ja

ja odnioslam sie konkretnie do 1 osoby, a zaraz lawina, ktora to nie robi literowki itp itd, dziecinada
Te co robia bledy ort- w tym ja mysle ze nie robia tego specjalnie, tylko klikajac w pospiechu pod wplywem emocji i wolnej chwili do naklikania
No i inaczej czyta sie post gdzie jest pojedynczy bł ort, niz poprzestawiane literki, misz masz na odpierdal post i tyle
to z reszta moje zdanie i nikt nie musi mnie popierac
Nie widzialam tez sensu pisac pw, bo juz kiedys pisalam i raz juz tez na forum pisalam
Jak Sylka zauwazyla.Trafnie.Wpada.W ypada.Ja sobie ulzylam i dobrze mi z tym.

Cass-tak ten fioletowy uzywam.Mala dostala w prezencie.

A kojca miec nie bede.Mala jak bedzie dreptac to bedzie miec dostep do calego domu i wszedzie.Blokady na szafy mam pozakladane od czasu jak tu mieszkam-ze wzgledu na koty.Nie mam bibelotow, kwiatow i ramek, nic w zasiegu reki a jesli juz to sa to zabawki malej.Zadnych kabli, niebezpiecznych zakamarkow itp
Jak bede chciala sie isc wykapac wezme ja ze soba, tak jak robie to teraz, a jak nie bedzie dawac rady to albo nie bede sie kapac albo bede robic to nim maz wyjdzie z domu.
Zawsze tez mozna wsypac zabawki do lozeczka opuszczonego na maxa.
To tyle.
Nie wiem czy jeszcze dzis wlece.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 14:07   #4466
magi77
Wtajemniczenie

czeko, ale wpadka. Wpadłam jak po ogień i taki tego finał. Należy mi się Oczywiście Twoja Wercia to moja synowa i żadna inna. Wybacz plissss

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 14:19   #4467
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasiuuulka Pokaż wiadomość
fajowy Adaś maksymalnie skupiony

Stary 2010-01-22, 14:20   #4468
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
czeko, ale wpadka. Wpadłam jak po ogień i taki tego finał. Należy mi się Oczywiście Twoja Wercia to moja synowa i żadna inna. Wybacz plissss
oczywiscie ja wybaczam ale czy Wercia??chociaz pewnie tez bo Macius to niezle ciacho jest!!

a ja musze zalozyc bramke na schody, bo nie dosc ze sa dosc strome to jeszcze gladkie bo w kaflach i na balustrade tez musze cos dac bo wydaje mi sie ona przecisnie sie przez szczebleki wiec kupie rolete bambusowa i przeplote przez te dralki -bedzie to fajnie wygladac a Wercia nie bedzie ciekawa co tam jest na dole gdyby glowe chciala wsadzic-bo juz nie wsadzi

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 14:25   #4469
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
1/ oj, dostaniesz baty od Ani

3/ i co wypłynęło ?

5/ mam nadzieję, tylko pewnie nie dzisiaj bo małz wróci późno i na pewno "drinknięty"
nie wiem jak wykąpię młodego
może mnie oszczędzi

wypłynęło

hmmm to nie wiem jak?
zrób dzień dziecka

Cytat:
Stary 2010-01-22, 15:02   #4470
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Alez wiemy, wiemy
Tez mam babcie
Cytat:

Cytat:
Napisane przez kasiuuulka Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny
widze ze temat niekapkow i chrupek jest na tapecie. Adas ma niekapek Canpol babies od jakichs 2 tygodni i ladnie z niego pije nawet sam probuje trzymac sobie
chrupki podaje mu narazie ja, bo mu nie ufam ze sobie calego naraz do buzi nie wepcha, pokaze wam filmik jak sie nim zajada

wczoraj bylismy u kolezanki ktora 2 dni temu urodzila synka, jakie to malenstwo jest..mimo ze duzy bo 4kg, to mi sie wydawal taki okruszek i taki leciutki byl. juz nie pamietam jak Adas byl taki, jak ten czas szybko leci

a natomiast moje malenstwo dzisiaj zaczelo mowic "mam mama"

ja sobie wczoraj wymyslilam ze zaczne robic bizuterie ciekawe tylko kiedy ja na to czas znajde jak teraz ledwo sie ze wszystkim wyrabiam ale przynajmniej wszystkie obrazy na wystawe mam juz zrobione

milego dnia mamusie

no i filmik z Adasiem
http://www.youtube.com/watch?v=BoeH0kZPPks
Adas super
I fajnie, ze wystawa juz przygotowana. Gratuluje

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ----------

Zdrowka dla Weroniki

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ----------

Cytat:
ehhh laski wy to widze wyolbrzymiacie teraz gorzej niz ja

ja odnioslam sie konkretnie do 1 osoby, a zaraz lawina, ktora to nie robi literowki itp itd, dziecinada
Te co robia bledy ort- w tym ja mysle ze nie robia tego specjalnie, tylko klikajac w pospiechu pod wplywem emocji i wolnej chwili do naklikania
No i inaczej czyta sie post gdzie jest pojedynczy bł ort, niz poprzestawiane literki, misz masz na odpierdal post i tyle
to z reszta moje zdanie i nikt nie musi mnie popierac
Nie widzialam tez sensu pisac pw, bo juz kiedys pisalam i raz juz tez na forum pisalam
Jak Sylka zauwazyla.Trafnie.Wpada.W ypada.Ja sobie ulzylam i dobrze mi z tym.
Z cala sympatia do ciebie, ale mysle, ze nie wyolbrzymiam i to nie jest wcale dzicinada .
Tak nawet jest zaznaczone w regulaminie forum

Sadze tez, ze lepiej ulzyc sobie na PW, niz psuc atmosfere w tym watku, poza tym to nic nie wnosi do tematu glownego. Tobie jest dobrze, bo sobie ulzylas, ale mnie osobiscie zrobilo sie bardzo niesympatycznie.
Pisze oczywiscie za siebie i na tym EOT

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości