|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz
Cytat:
w porę mama powiedziała o tym jabłku ![]() wiem, że im dłużej tym gorzej ![]() teraz zamierzam częściej Zuzię zostawiać choćby z babcią nawet na noc (wybieramy się chyba na imprezę ostatkową gdzieś )w niedzielę wybieramy się na jakieś 6 godz na zakupy (z dojazdem liczę) i też zamierzam ją zostawić, chcę żeby oswajała się że nie tylko mama jest |
|
|
|
|
#4442 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz
dzień dobry
U nas kolejna nic z krzykami i płaczem ... Bylismy na ćwiczeniach i pani rehab. jak zobaczyla Batka to od razu powiedziała, ze on jakis taki niewyraźny dzisiaj ... i że pewnie jakas choroba go nabiera ![]() No wiec pocwiczyła z nim troche, za duzo go nie męczyła i zasugerowała, zeby go wziaśc go lekarza ... no wiec pojechałam - mojej dr nie było, ale przyjęła go inna pediatra no i Bartosz zdrowiutki ... w uszkach NIC! gardełko Ok! a to, ze płacze w nocy i jak mu sie odbija - to ona nie wie konkretnie dlaczego no bo skąd ![]() Cytat:
![]() Cytat:
o co chodzi z tym ciśnieniem??? ![]() a ja artkowi daje chrupy, ale on wcale nimi nie zainteresowany ... troche sobie podrapie po ząbkach i koniec jedzenia ... no chya, ze mu trzymam chrupke w buzi to zadowolony ![]() Cytat:
zmówili sie? Bartosz tak samo, tylko budził sie o godzinę wcześniej, a o 3,15 był pół godzinny płacz Cytat:
zeby jak najszyciej wyzdrowiała!
|
||||
|
|
|
#4443 |
|
Raczkowanie
|
Chej dziewczyny chciała bym się do was przyłączyć. Też jestem mamą sierpniową. |
|
|
|
#4444 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4445 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2/ ![]() Cytat:
![]() czytałyście to: "Straszna śmierć dziecka, mogło być zagłodzone W Bogatyni (dolnośląskie) zmarł 8-letni chłopiec, kiedy matka przyniosła go do szpitala ważył zaledwie 8 kg. W sprawie śmierci dziecka prokuratura wszczęła śledztwo - informuje Radio Wrocław. Chłopiec cierpiał na porażenie mózgowe, mógł jedynie leżeć. Lekarze z Bogatyńskiego szpitala byli w szoku, dziecko wyglądało na bliskie śmierci głodowej. Jego temperatura spadła do 30 stopni - donosi Radio Wrocław. Sprawę bada jeleniogórska prokuratura okręgowa, by ustalić czy matka nie naraziła dziecka na utratę życia. Chłopiec trafił na oddział w krytycznym stanie. Z relacji kierownika ośrodka pomocy społecznej w Bogatyni wynika, że rodzina w której doszło do tragedii była w ciężkiej sytuacji, objęto ją pomocą społeczną. Oprócz zmarłego 8-latka, matka wychowuje jeszcze kilkoro dzieci - donosi Radio Wrocław. Po tragedii sąd odebrał matce prawo do opieki nad pozostałymi dziećmi." http://wiadomosci.onet.pl/2700,21160...e_lokalne.html
|
|
|
#4446 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no to dziś wieczorem nie myjemy zębów tylko jabłuszko i siup dp łóżeczka
|
|
#4447 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Może Bartkowi przejdzie samo? ![]() , Kuba teraz śpi, a poza tym ciągle płacze, bidula moja ![]() Cytat:
Cytat:
Kolejna straszna historia ![]() Jak zwykle "po"
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2010-01-22 o 12:58 |
||||
|
|
|
#4448 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
witam
nie wyspalam sie poszlismy spac po 2 , rano prawie zaspalismy do przedszkola, budzik jak zadzwonil to go wylaczylam, przed 8 przyszedl Eryk do pokoju i zapytal sie czy nie wstajemy do przedszkola dobrze, ze chodziaz jeden ma glowe na karku hihi Cytat:
![]() kojec to jest najwspanialszy wynalazek na swiecie - uzywalam do 2r zycia chyba, dzieki niemu moglam sie umyc, posprzatac, zrobic obiad....nie wyobrazam sobie zycia z dzieckiem bez niego Cytat:
![]() a my idziemy zjesc deserek a potem na spacer wyprobowac nowy spiwor jesli sie maly zmiesci ![]() no i niedlugo TZ przyjedzie
|
|
|
#4449 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Nie wiem co to za material, kupilam razem z ramka
![]() Ramka:http://www.allegro.pl/item858172159_...urier_24h.html Cytat:
. Oczywiscie ja trzymalam i dozowalam![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
. Teraz sie boje .Pozdrow ja od nas 2Pisze tekst, wstawiam zdjecia i pod nimi dalej pisze. Calkiem proste. Moze po prostu nie probowalas nigdy.... Cytat:
Ledwo 3 posty napisane a juz emotami sypie nam jak z rekawa Wszystkiego najlepszego dla Weroniczki
|
|
#4450 |
|
Zakorzenienie
|
aaaaaaaaa ratunku, katastrofa
złamała mi się noga od ławy ![]() i ława wpadła na mnie ![]() nie mam na czym przewijać młodego po kąpieli
|
|
#4451 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiem, wiem moze nie powinnam sie udzielac w tej sprawie bo tez malo pisze, ale nie moglam sie oprzec .
|
|
#4452 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuje mamusie za miłe przyjęcie . Obiecuje zaglądać jak tylko będe mogłe . Co nie jest łatwe. tym bardziej że mój Fifi teraz choróje Na oskszela . I bardzo się męczy
|
|
|
|
#4453 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2/ Ania sprawdź mu mocz, tak na wszelki wypadek, mój też płakał w nocy a na innych forach wyczytałam, że jak dziecko płacze i nie może spać to może być problem z układem moczowym niestety o odbijaniu nic nie wiem ![]() 3/ już nie zaczerniam biedny Bartuś ![]() 4/ muszę i ja z tymi chrupkami spróbować ![]() Cytat:
a co to puchacz ? Cytat:
![]() a za pół roku całkowita wymiana ząbków Cytat:
![]() właśnie jak zwykle "po" nikt wcześniej oczywiście o niczym nie wiedział ![]() Cytat:
i nie wiem czy czekać, czy kupić kolor naturalny ![]() 2/ pozdrowiłam 3/ hmm, spróbuję zatem 4/
|
|
|
#4454 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas też było kilka takich nocek narazie spokój ![]() zdrówka dla Bartusia i mam nadzieję, że choroba żadna nie przyplącze się Cytat:
ciesz się, że masz synka ![]() Ania czai się na synową ![]() ![]() ![]() kto założy ten fan club? ![]() zdziwiła się i oko cały czas tarła wpuściłam jej soli fizjologicznej żeby wypłynęło Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
może da sie skleić? Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4455 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Chyba jakis ciemny![]() ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Ehh, wiedzma ze mnie ale moze kolezanka nie ucieknie tak szybko ![]() Czyzbys nie czytala calego watku . Wystarczy cofnac sie pare stron . Oj chyba beda
|
|
#4456 |
|
Zakorzenienie
|
Milenkar20 witaj serdecznie
-------------- A ja dalej stoje w miejscu jesli chodzi o obiad Za to pobawilam sie z Malym
|
#4457 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4458 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
fajnie że z nami bedziesztylko dziewczyny spokojnie, nie napadajmy na koleżankę tak od razu z pytaniami...niech się dwa-trzy dni zadomowi ![]() ![]() no mi nie wypada chyba ![]() Dziewczyny no nie zrozumcie mnie źle, moja babcia to kochana kobieta (Cass pytała- ma 75 lat), nieba by nam przychyliła...tylko jak tak czasami przychyla i przychyla to mi to niebo na głowę spada
|
|
#4459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja źle Ciebie nie zrozumiałam ale rady babci sa boskie i dają nam dużo radości
|
|
|
|
|
#4460 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tylko na chwilkę. Jakoś nie mam dzisiaj humoru, więc nie będę pisała. Humor to może i mam, ale wisielczy
Mariolka, z Ciebie to naprawdę fajna babka ![]() No i nie mogę zapominać o synowej :
|
|
#4461 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mi trochę mniej
|
|
#4462 | |||
|
Zakorzenienie
|
młody już nie śpi więc pokrótce
![]() Cytat:
2/ ja nie mam zdolności, ale Cass fajnie to wychodzi ![]() 3/ i co wypłynęło ? 4/ ![]() 5/ mam nadzieję, tylko pewnie nie dzisiaj bo małz wróci późno i na pewno "drinknięty" ![]() nie wiem jak wykąpię młodego ![]() 6/ chyba nie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
spadam do marudy do później, pa.
|
|
|
#4463 |
|
Raczkowanie
|
czesc dziewczyny
![]() widze ze temat niekapkow i chrupek jest na tapecie. Adas ma niekapek Canpol babies od jakichs 2 tygodni i ladnie z niego pije nawet sam probuje trzymac sobie chrupki podaje mu narazie ja, bo mu nie ufam ze sobie calego naraz do buzi nie wepcha, pokaze wam filmik jak sie nim zajada ![]() wczoraj bylismy u kolezanki ktora 2 dni temu urodzila synka, jakie to malenstwo jest..mimo ze duzy bo 4kg, to mi sie wydawal taki okruszek a natomiast moje malenstwo dzisiaj zaczelo mowic "mam mama" ja sobie wczoraj wymyslilam ze zaczne robic bizuterie ciekawe tylko kiedy ja na to czas znajde jak teraz ledwo sie ze wszystkim wyrabiam ale przynajmniej wszystkie obrazy na wystawe mam juz zrobione milego dnia mamusie ![]() no i filmik z Adasiem http://www.youtube.com/watch?v=BoeH0kZPPks |
|
|
|
#4464 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
posprzatane, dziecko najedzone pewnie zaraz bedzie spac a mamusia na wizaz
![]() Cytat:
no w koncu baby jestesmy bo chlopom to moze walic sie na glowe ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() a na lozku? Cytat:
![]() ja tez dolaczam sie do zyczen
|
|
#4465 |
|
Zakorzenienie
|
ehhh laski wy to widze wyolbrzymiacie teraz gorzej niz ja
ja odnioslam sie konkretnie do 1 osoby, a zaraz lawina, ktora to nie robi literowki itp itd, dziecinada ![]() Te co robia bledy ort- w tym ja mysle ze nie robia tego specjalnie, tylko klikajac w pospiechu pod wplywem emocji i wolnej chwili do naklikania No i inaczej czyta sie post gdzie jest pojedynczy bł ort, niz poprzestawiane literki, misz masz na odpierdal post i tyle to z reszta moje zdanie i nikt nie musi mnie popierac Nie widzialam tez sensu pisac pw, bo juz kiedys pisalam i raz juz tez na forum pisalam Jak Sylka zauwazyla.Trafnie.Wpada.W ypada.Ja sobie ulzylam i dobrze mi z tym. Cass-tak ten fioletowy uzywam.Mala dostala w prezencie. A kojca miec nie bede.Mala jak bedzie dreptac to bedzie miec dostep do calego domu i wszedzie.Blokady na szafy mam pozakladane od czasu jak tu mieszkam-ze wzgledu na koty.Nie mam bibelotow, kwiatow i ramek, nic w zasiegu reki a jesli juz to sa to zabawki malej.Zadnych kabli, niebezpiecznych zakamarkow itp Jak bede chciala sie isc wykapac wezme ja ze soba, tak jak robie to teraz, a jak nie bedzie dawac rady to albo nie bede sie kapac albo bede robic to nim maz wyjdzie z domu. Zawsze tez mozna wsypac zabawki do lozeczka opuszczonego na maxa. To tyle. Nie wiem czy jeszcze dzis wlece.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#4466 |
|
Wtajemniczenie
|
czeko, ale wpadka. Wpadłam jak po ogień i taki tego finał. Należy mi się
Oczywiście Twoja Wercia to moja synowa i żadna inna. Wybacz plissss
|
|
#4467 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Adaś maksymalnie skupiony
|
|
#4468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja musze zalozyc bramke na schody, bo nie dosc ze sa dosc strome to jeszcze gladkie bo w kaflach i na balustrade tez musze cos dac bo wydaje mi sie ona przecisnie sie przez szczebleki wiec kupie rolete bambusowa i przeplote przez te dralki -bedzie to fajnie wygladac a Wercia nie bedzie ciekawa co tam jest na dole gdyby glowe chciala wsadzic-bo juz nie wsadzi
|
|
#4469 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() wypłynęło hmmm to nie wiem jak? ![]() zrób dzień dziecka ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4470 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tez mam babcie Cytat:
I fajnie, ze wystawa juz przygotowana. Gratuluje ---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- Zdrowka dla Weroniki ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Cytat:
Tak nawet jest zaznaczone w regulaminie forum ![]() Sadze tez, ze lepiej ulzyc sobie na PW, niz psuc atmosfere w tym watku, poza tym to nic nie wnosi do tematu glownego. Tobie jest dobrze, bo sobie ulzylas, ale mnie osobiscie zrobilo sie bardzo niesympatycznie. Pisze oczywiscie za siebie i na tym EOT
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:57.

)
... 

zeby jak najszyciej wyzdrowiała!
Chej dziewczyny chciała bym się do was przyłączyć. Też jestem mamą sierpniową.

, Kuba teraz śpi, a poza tym ciągle płacze, bidula moja

.

MACIEJKA SYNEK KOCHANY 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Oczywiście Twoja Wercia to moja synowa i żadna inna. Wybacz plissss