Lubelskie Panny Młode cz.VII (& Żonki'09) - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-01-26, 21:07   #4561
Lipczonek
Raczkowanie

Dot.: Lubelskie Panny Młode cz.VII (& Żonki'09)

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
w kwestii wyjaśnienia
wcale nie pije do ajak66
zwyczajnie taka refleksja mi się nasunęła.
wymarzona sala, wymarzony fotograf, termin, zespoł/ Dj. i super!! tylko nie zapominajcie, że najważniejsi jesteście WY i Wasz WYMARZONY MĘŻCZYZNA.
a cała reszta to tylko dodatek!

Jak dla mnie określenie "stodołowato" jest troszkę nie w porządku, bo każdemu co innego się podoba i niektóre z nas lubią takie klimaty, bynajmniej tym dziewczynom z innym gustem nic nie wrzucając.

I jak zauważyłyście sama zmieniłam lokal na Arkadię, ale nie ze względu na jego wygląd, tylko inny atrybut - jedną salę. Na tym nam najbardziej zależało, ale wcześniej nic takiego nie znaleźliśmy na naszą liczbę gości.
i najważniejsze, że za wygląd nie musimy płacić dodatkowo, bo cena ta sama jak we wcześniejszym lokalu.

5 miesięcy przed ślubem mogę z całą pewnością stwierdzić, że coraz bardziej mi wisi to, jak wszystko będzie wyglądało, czy będzie bajkowo i czy będzie dopięte na ostatni guzik. bo zawsze zdarzają się wpadki i coś czego nie da się przewidzieć. najważniejsze, że powiemy sobie 'TAK'
"...jak kto mądry to i posłuchać miło..."
Jak już 109 dni i milion spraw z suknią włącznie niezałatwionych, a ja ostatnio i jeszcze hahahha

Cytat:
Napisane przez Telka10 Pokaż wiadomość
Sukienka zamówiona Jestem taka happy Pomoc mamy niezastąpiona - wybrałam carrerę bez trenu, halki, koła ale za to z cudnym długim welonem
Piękna, gratulacje wyboru
Stary 2010-01-26, 21:15   #4562
Telka10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewelka1982 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczynki
Zmierzyłam dzisiaj kolejnych 50 sukienek az trafiłam do Regina Diamante i znalazłam swoją sukienkę Oto ona: http://www.reginadiamante.pl/data/pr...f001412768.jpg
Co prawda zdjecie nie odzwierciedla rzeczywistości ale na mojej sylwetce wyglada super Taka prosta Do tego mają w tym salonie wypożyczanie czyli mogłam ja wziaść za 50% ceny ze sklepu lub dostać całkiem nową i po ślubie oddać i zapłacic 30% mniej i na tą druga opcję się zdecydowałam welon dostałam gratis. Cieszę sie że mam to juz za sobą Kamień spadł mi z serca Pozdrawiam i przesyłam wszystkim buziaki
Gratuluję wyboru Suknia piękna
Cytat:
Napisane przez Lipczonek Pokaż wiadomość

Piękna, gratulacje wyboru
Dziękuję

Szczęśliwi

Edytowane przez Telka10
Czas edycji: 2010-01-26 o 21:16
Telka10 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-26, 21:19   #4563
tikida
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ona911 Pokaż wiadomość
tikida a może takie..tylko ja bym zmieniła rękawki na 3/4..ale takie proste i delikatne..a Twoja sukienusia ma dośc mocne zdobienia na górze więc moim zdaniem fajnie by to wyglądało
Podoba mi się to bolerko, myślę, że by pasowało. Wiesz może jaki to materiał?

Cytat:
wiecie co moja mama wczoraj zrobiła na wizycie duszpasterskiej.
przyszedł ksiądz z mojej nowej parafii (sw. wojciech) wcześniej od lat "należeliśmy do poczekajki i tam też będzie ślub
i ks pyta czy żadna z córek nie wychodzi za mąż??
a moja mama na to, że NIE
i dobrze, ze tak powidziala, bo jeszcze by sobie zapisał i jakieś ale by było, że nie w parafii będzie ślub.
nawet po zezwolenie poszlismy do parafii tż, żeby nam bez problemu dali, bo u mnie chcieliby wystawić licencję co najwyżej za którą płaci się jak za normalny ślub.

Tikida a mi się to bolerko za specjalnie nie podoba. za bogate jest i w moim odczuciu przytłoczyłoby suknię. bo w sukni góra przepiękna
Myślę, że mama dobrze zrobiła. Jakby się przyznała, to rzeczywiście mogłyby wyniknąć dodatkowe komplikacje.

Wczoraj na innym wątku przeczytałam, że mówienie prawdy księdzu niestety może nie wyjść na dobre. Wizażanka chciała mieć ślub w swojej rodzinnej parafii, gdzie mieszkają jej rodzice i gdzie jest zameldowana, no, ale teraz pomieszkuje gdzie indziej. Kiedy ksiądz (przy spisywaniu protokołu) zapytał się o adres, to powiedziała ten, pod którym aktualnie mieszka i ksiądz powiedział, że w takim razie nie jest to jej parafia i że musi pójść do tamtej po zaświadczenie (podobno jeśli przez okres 3 miesięcy mieszka się w innej parafii, to ta pierwsza przestaje być twoją).
Dziękuję za opinię na temat bolerka. Też się trochę obawiam tego przytłoczenia. Może uda mi się znaleźć skromniejsze.

Cytat:
Cześć Dziewczynki
Zmierzyłam dzisiaj kolejnych 50 sukienek az trafiłam do Regina Diamante i znalazłam swoją sukienkę Oto ona: http://www.reginadiamante.pl/data/pr...f001412768.jpg
Co prawda zdjecie nie odzwierciedla rzeczywistości ale na mojej sylwetce wyglada super Taka prosta Do tego mają w tym salonie wypożyczanie czyli mogłam ja wziaść za 50% ceny ze sklepu lub dostać całkiem nową i po ślubie oddać i zapłacic 30% mniej i na tą druga opcję się zdecydowałam welon dostałam gratis. Cieszę sie że mam to juz za sobą Kamień spadł mi z serca Pozdrawiam i przesyłam wszystkim buziaki
Ewelka, gratuluję Fajna opcja z tym oddaniem. Te szelki są odpinane?

Edytowane przez tikida
Czas edycji: 2010-01-26 o 21:20
tikida jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-26, 21:20   #4564
bernadeta85
Rozeznanie

Cytat:
Cześć Dziewczynki
Gratulacje piękna

http://s10.suwaczek.com/20100410650113.png
bernadeta85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-26, 21:28   #4565
Ewelka1982
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ami131 Pokaż wiadomość
Przygotowania do ślubu zaczęliśmy w listopadzie, wiec załatwione mamy już całkiem sporo. Przyjęcie będzie w Labiryncie w Świdniku. Zespół (z polecenia znajomych) o którym praktycznie nie ma żadnej informacji na necie. Fotografa i kamerzystę z Poniatowej (Studio Foto-Video). A teraz sobie biegamy na nauki na Poczekajkę i odliczamy czas
Lalu jaki macie zespół?

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

Cytat:
Napisane przez tikida Pokaż wiadomość

Ewelka, gratuluję Fajna opcja z tym oddaniem. Te szelki są odpinane?
Tak można je przypiąć na guziczek od środka ale i bez nich trzyma sie dobrze i ja chyba będe wolała bez... Zastanawiam sie czy ksiadź nie bedzie krzyczał że taka goła i czy potrzebne mi bolerko...

Z oddaniem dobra sprawa bo oddadzą mi 800zł i nie bede sie bawić w sprzedawanie po a można wszystkie modele ze sklepu wypożyczyc też za 50% ceny tylko wtedy w jednej sukience moze iść kilka dziewczyn i długosc moze nie pasować. A tak przyjedzie nowa i dopasują mi do wzrostu a trochę go mam bo 175 i bałam sie że może być za krótka ta już gotowa no i mam pewność ze to ja pierwsza ją założe

Czy któras z dziewczyn robi bukiety slubne czy mi sie wydaje bo nie mogę znalezć!!!
Ewelka1982 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-26, 21:36   #4566
bernadeta85
Rozeznanie

Cytat:
Czy któras z dziewczyn robi bukiety slubne czy mi sie wydaje bo nie mogę znalezć!!!
Tak nasza Liwaczka

http://s10.suwaczek.com/20100410650113.png
bernadeta85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-26, 21:40   #4567
Myszulek
Raczkowanie

wow ile postów

Cytat:
Napisane przez martitttaaa Pokaż wiadomość
co sądzicie o tej sukni:
http://www.madonna.pl/pl/sanpatrick.php?s=62.epilogo

z każdym dniem coraz bardziej mi sie podoba..
piękna ale jak san patrick to pewnie około 4-5tysięcy

Cytat:
Napisane przez bernadeta85 Pokaż wiadomość
No już po egzaminie wyniki w czwartek jutro kolejny no i jeszcze przyszły wtorek i spokój z sesją tylko teraz na spokojnie kończyć pisanie pracy magisterskiej....

Co do wódki to my kupowaliśmy po 0,5 l na osobę, do tego jeszcze wino bedziemy mieli kilka osób które tylko winem się raczą, do tego piwo no i bimberek na wiejskim stole....piwo to powinno pójśc na drugi dzień chociaż byłam już na weselu gdzie goście tak przyssali się do piwa że 1 dnia poszły 3 beczki i na drugi dzień nie było już nic...

Witam nowe Pm-ki

U nas już tylko 74 dni, powoli zaczynam się martwić o pogodę czytam prognozy długoterminowe i wszedzie straszą że jednak kwiecień nie będzie przypominał wiosny.... nie spodziewałam się upałów ale gdybym chciała brać ślub w zimie to brałabym w styczniu a nie w kwietniu.... a mój kościół nie ogrzewany....przeciez przymarznę do krzesła i nici z przysięgi...
trzymam kciuki za zdane examiny
też słyszałm o brzydkiej wiosnie, z kolei na maj zapowiadane są deszcze... no ale jak będzie to okaże się, póki co nie ma co się martwić bo wpływu na to nie mamy.. równie dobrze w sierpniu czy lipcu może być zimno.
Ale ubezpieczyć się w bolerko czy coś zawsze warto. Ja znalazłam fajne bolerko w googlach do odsprzedania ale laska coś mi nie odpisuje na drugiego maila, a koszt tylko 50zł więc tanio i mi zależy
u nas za 2 dni studniówka

Cytat:
no i zamiast się uczyć na jutro to ja siedzę i przeszukuję internet.... teraz zastanawiam się nad piosenką na pierwszy taniec
http://www.youtube.com/watch?v=9CkKuA86Mis
poważnie zastanawiam się nad Celine Dion - Because you loved me taka prosta i taka o nas.... już kręci mi się łezka w oku
ja nie wiem co będziemy tańczyć, a raczej tupać w miejscu nie mamy koncepcji

Cytat:
Napisane przez Magda_84 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie dziewczyny
jestem od kilku dni na forum i tak sobie czytam, czytam... bo bardzo początkująca jestem w tym temacie. Ślub wyznaczony na sierpień 2011, dużo czasu, ale powolutku zaczynam brać się do przygotowań. Na razie mam salę i przymierzam się do podpisania umowy z DJem, później jeszcze foto i kamera i myślę że to na razie najważniejsze. Fajnie, że jest takie miejsce gdzie można pogadać i wymienić spostrzeżenia
pozdrawiam
hej

Cytat:
Napisane przez ajak66 Pokaż wiadomość
Mi jakoś cały czas po głowie i tak ten Kmicic gdzies krąży więc zobaczymy...
to znaczy się że wybór raczej dokonany

Cytat:
Skoro rozmawiamy o welonie.... jak dziewczynki myslicie jaki welon pasuje do mojej sukni?? sama już nie wiem...
hmm ja bym nie szła w długi welon, tren sam w sobie jest piękny i jest super ozdobą sukni

Cytat:
Witam . Ja również chciałabym dołączyć do Waszego grona. Ślub biorę 7 sierpnia 2010. W tej chwili zaczynam się rozglądać za suknią. Czy któraś z Was słyszała o salonie sukien Yvette na Bernardyńskiej? Mają bardzo konkurencyjne ceny, i szyją podobną wszystko, ale zastanawiam sie jak z jakością sukien....
hej

Cytat:
Napisane przez Telka10 Pokaż wiadomość
Yy..ja za swój płacę 2 tys

Mi się wydaje że powienien być raczje krótki - taki max do tyłka bo masz imponujący tren myslę że powinnaś spróbować przymierzyć i welon z koronką i bez, ale wg mnie raczej bez z tym że może taki dwuwarstwowy
co to za zespół bo cena atrakcyjna
co do welonu jestem tego samego zdania

Cytat:
i ks pyta czy żadna z córek nie wychodzi za mąż??
a moja mama na to, że NIE
i dobrze, ze tak powidziala, bo jeszcze by sobie zapisał i jakieś ale by było, że nie w parafii będzie ślub.
nawet po zezwolenie poszlismy do parafii tż, żeby nam bez problemu dali, bo u mnie chcieliby wystawić licencję co najwyżej za którą płaci się jak za normalny ślub.

Cytat:
Cześć Dziewczynki
piękna suknia, gratuluje wyboru
Stary 2010-01-26, 21:42   #4568
Ewelka1982
Raczkowanie

Cytat:
Tak nasza Liwaczka
Dzięki Zaraz do niej napiszę na priv i poproszę żeby mi dobrała skromny bukiet

A jeszcze pytanie do koleżanki która nosi dobre dobrane biustonosze. Mozęsz mi polecic gdzie mogą mi dobrać?

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

Dziewczyny dzieki za miłe komentarze co do wyboru sukni teraz juz nie mam całkowicie wątpliwości że dobrze zrobiłam

Edytowane przez Ewelka1982
Czas edycji: 2010-01-26 o 21:54
Stary 2010-01-26, 21:49   #4569
ona911
Rozeznanie

Cytat:
Podoba mi się to bolerko, myślę, że by pasowało. Wiesz może jaki to materiał?
No nie bardzo ..ale wydaje mi się że to jest taki materiał jak na apaszki ..jak na lekkie sukieneczki...myślę że coś takiego spokojnie byś znalazła w sklepach z materiałami..on się tak ładnie układa więc musi być miękki..

Razem od...

...a tego dnia...
...powiedzieliśmy sobie Tak ...

Edytowane przez ona911
Czas edycji: 2010-01-26 o 21:54
ona911 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-26, 22:10   #4570
Magda_84
Rozeznanie

Cytat:
A jeszcze pytanie do koleżanki która nosi dobre dobrane biustonosze. Mozęsz mi polecic gdzie mogą mi dobrać?
Ewelka1982 moja siostra ostatnio kupiła biustonosz na Kraśnickiej, ten sklep się Body nazywa (czy jakoś tak) i jest naprzeciwko Zeto, kawałek za skrzyżowaniem z Bohaterów Monte Cassino. Moja siostra jest bardzo zadowolona, a ta pani która tam sprzedaje ma jakieś certyfikaty w tym zakresie i profesjonalnie dobiera.
Magda_84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-26, 22:15   #4571
koniczyna111
Raczkowanie

No w końcu jakiś ruch się tu zrobił Ostatnimi czasy już się wystraszyłam, że powyrzekały się wszystkie na amen, ale przedwczesne moje obawy na szczęście

Cytat:
Skoro rozmawiamy o welonie.... jak dziewczynki myslicie jaki welon pasuje do mojej sukni?? sama już nie wiem...
Bernadeta, myślę, że mógłby pasować i długi -z tym, że taki długaśny, dłuższy niż tren, albo krótki - najwyżej do pasa. Ja bym raczej stawiała na krótki, bo szkoda przykrywać taki imponujący tren -w końcu nie po to założysz suknię z trenem żeby go zaraz zasłonić welonem

Cytat:
Witam . Ja również chciałabym dołączyć do Waszego grona. Ślub biorę 7 sierpnia 2010. W tej chwili zaczynam się rozglądać za suknią. Czy któraś z Was słyszała o salonie sukien Yvette na Bernardyńskiej? Mają bardzo konkurencyjne ceny, i szyją podobną wszystko, ale zastanawiam sie jak z jakością sukien....
Witaj Ami Ja zwiedziłam chyba wszystkie salony na Bernardyńskiej, a do Yvette jakoś nie trafiłam A byłaś u nich? Przyglądałaś się sukniom? Mierzyłaś tam coś? Bo zazwyczaj jak się mierzy to można podpatrzeć w jaki sposób suknia jest uszyta.

Cytat:
Napisane przez ana_01 Pokaż wiadomość
Słyszałyście to???
http://www.youtube.com/watch?v=zrkZPWRHNDM
Podobno to hit
Dobre!! będzie hicior wesel 2010

Cytat:
tikida a może takie..tylko ja bym zmieniła rękawki na 3/4..ale takie proste i delikatne..a Twoja sukienusia ma dośc mocne zdobienia na górze więc moim zdaniem fajnie by to wyglądało
Śliczne to bolerko i też uważam, że do Twojej sukni najbardziej pasowałoby coś delikatnego, co będzie dla niej tylko tłem.

Cytat:
Cześć Dziewczynki
O kurcze, dziewczyny, gdzie wy znajdujecie takie cuda Mam wrażenie, że chodząc po salonach nie widziałam połowy sukien, gdzie one się chowały?? No Ewelka, piękna i oryginalna suknia, gratuluję!
koniczyna111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-26, 22:19   #4572
Telka10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Myszulek Pokaż wiadomość

co to za zespół bo cena atrakcyjna
co do welonu jestem tego samego zdania
Zespół spoza Lublina i to 50 km od ale nie biorą żadnej dopłaty za dojazd-w sumie zarobić 500 zł na łebka w jeden wieczór to i tak dużo więc nie przesadzajmy. a że byłam na imprezie gdzie grali to wiem że wybór dobry

Szczęśliwi

Stary 2010-01-26, 22:23   #4573
koniczyna111
Raczkowanie

Cytat:
dziewczyny macie jakieś fajne stronki z fryzurami ślubnymi? przeglądam i przeglądam zdjęcia w necie i fryzury ładne, ale jeszcze żadna nie mówiła "będę twoja"
Maggie, w końcu znalazłam linka do strony z milionem fryzur - chyba kiedyś Maciejka zamieszczała ten link -proszę i owocnych poszukiwań

http://www.projectwedding.com/photo/...&thumbs_page=1
Stary 2010-01-26, 22:27   #4574
ajak66
Przyczajenie

http://ikf.styl.fm/fryzury-slubne/
Tu też jest trochę ślubnych fryzur, może się Wam jakaś spodoba
ajak66 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-26, 22:33   #4575
8mouse3
Rozeznanie

Ja bardzo dziękuję za linki do fryzurek, bo sama nie mam czasu szperać po necie
Stary 2010-01-26, 22:36   #4576
kamab22
Raczkowanie

Wow dziewczyny jak Wy dzis szalejecie Ledwo przebrnelam przez te wszystkie posty

Cytat:
Mi też zależy na wygodnych butach, ale też i na efektownych. Takie mini obcasiki albo szpileczki mi się nie podobają. Wygoda nie tyle zależy od wysokości obcasa, co od jego profilu, podeszwy itp. Na ostatnim weselu miałam buty 10cm i spokojnie do rana w nich tańczyłam (a inne dziewczyny, które miały obcasy ok. 3-5cm pozmieniały buty na japonki lub pod koniec tańczyły boso ).
Ja na chwilę obecną chciałabym trochę żartobliwie podejść do pierwszego tańca (pewnie jeszcze mi się odmieni). Nie chcę kuśtykania w miejscu do wzruszającej muzyki, nie chcę tańca z gwiazdami (gdybyśmy z TŻ naprawdę umieli tańczyć, to zdecydowałabym się na tą opcję, ale że nie umiemy, to w naszym przypadku sztucznie by to wyglądało). Na chwilę obecnym na pierwszym miejscu jest u mnie piosenka Shazzy Tak bardzo zakochani Chce się śmiać i rozluźnić, a nie wzruszyć.
Dziewczyny, myślicie, że taki welon będzie pasował do mojej suknii? Wiecie może jaki to materiał? Może macie jakiś pomysł na bolerko? Ani atłas, satyna, ani koronka do niej nie pasuje. Spodobało mi się bolerko tego typu (tylko fason z długim rękawem), tylko nie wiem gdzie taki materiał znaleźć i czy nie będzie zbyt strojnie (buty też bym chciała srebrne i błyszczące, do tego suknia ma zdobienia).

Zdjęcie 1 - welon, Zdjęcie 2 - suknia, Zdjęcie 3 - bolerko, Zdjęcie 4 - zdobienia sukni.
Zgadzam się co do butów, jeśli są dobrze wyprofilowane to i 10 centymetrowe będą wygodne. Ja na wesele założyłam ostatnio 5 cm i długo w nich niestety nie potańczyłam. Na komunie jakiś czas temu włożyłam 10 cm i chodziłam w nich od rana do wieczora i było ok. Także to od wysokości obcasa moim zdaniem nie zależy.

Z ta Shazza to się uśmiałam i wyobrażałam sobie jak będziecie pląsać do tej muzyki Posłuchałam jej na YouTube i teraz mi siedzi w głowie

Co do sukni to piękna jest, welon moim zdaniem jak najbardziej pasuje. Bolerko już mniej mi się widzi. Skromniejsze bym założyła A butki jakie mniej więcej byś chciała? Ja jak szukałam w sierpniu ubiegłego roku dla siebie bucików na wesele to dużo fajnych widziałam w Bazarze na dole przy Tysiąclecia. Moja przyjaciółka kupowała tam również swoje ślubne, srebrne sandałki.

Cytat:
Wg mnie pasuje albo krotki albo dlugasny bardzo, a taki do pupki to już

Cytat:
Napisane przez ana_01 Pokaż wiadomość
Słyszałyście to???
http://www.youtube.com/watch?v=zrkZPWRHNDM
Podobno to hit
Jaki hicior

Cytat:
Kurcze widzę że zespoły strasznie drogie nie stać mnie, chyba na serio Dj lepszy
Ja za swój zespół place 1800zł za 1 dzień. Mało jeszcze znany bo chłopaki dopiero zaczynają i nie maja nawet str int, jeśli chcesz mogę podać Ci ich nr tel na PW.
A tu masz link http://www.romans.pl.pl/ do stronki zespołu na który my niestety się nie zdecydowaliśmy , czego bardzo teraz żałuje. Bo dostałam jakiś dziwny telefon od swojego zespołu, taki o niczym praktycznie, umowę mamy spisana a koleś dzwoni i pyta o jakieś głupoty. Mam dziwne przeczucia, ze może chcą zrezygnować. Wiem ze głupoty może pisze ale mowie Wam ze jakieś dziwne przeczucia mam. Jakby chcieli żebym sama zrezygnowała z ich usług. Takie wrażenie odniosłam. Bosze żebym jeszcze nie została pół roku wcześniej bez zespołu. Jutro chyba do nich zadzwonię i zapytam wprost o co chodzi. Napisałam im maila ale bez odpowiedzi narazie....... Uffff, to się wyżaliłam

Cytat:
Cześć Dziewczynki
Suknia bardzo ładna. A welon będziesz mieć taki jak na zdjęciu??? Świetny jest
kamab22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-26, 22:42   #4577
tikida
Rozeznanie

Cytat:
Tak można je przypiąć na guziczek od środka ale i bez nich trzyma sie dobrze i ja chyba będe wolała bez... Zastanawiam sie czy ksiadź nie bedzie krzyczał że taka goła i czy potrzebne mi bolerko...
Też myślę, że lepiej będzie bez ramiączek, tak delikatniej.
Co do gołych ramion, ksiądz może i nic nie powie, ale ja bym zakryła. Moda modą, ale to jednak jest świątynia.

Cytat:
www.body-sklep.pl , puki co jedyne miejsce w lublinie. Kasieńka (właścicielka sklepu) potrafi dobrze doradzić (udziela się zresztą na naszym wizażowym wątku stanikowym).
Stary 2010-01-26, 22:48   #4578
Magda_84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kamab22 Pokaż wiadomość
Ja za swój zespół place 1800zł za 1 dzień. Mało jeszcze znany bo chłopaki dopiero zaczynają i nie maja nawet str int, jeśli chcesz mogę podać Ci ich nr tel na PW.
A tu masz link http://www.romans.pl.pl/ do stronki zespołu na który my niestety się nie zdecydowaliśmy , czego bardzo teraz żałuje. Bo dostałam jakiś dziwny telefon od swojego zespołu, taki o niczym praktycznie, umowę mamy spisana a koleś dzwoni i pyta o jakieś głupoty. Mam dziwne przeczucia, ze może chcą zrezygnować. Wiem ze głupoty może pisze ale mowie Wam ze jakieś dziwne przeczucia mam. Jakby chcieli żebym sama zrezygnowała z ich usług. Takie wrażenie odniosłam. Bosze żebym jeszcze nie została pół roku wcześniej bez zespołu. Jutro chyba do nich zadzwonię i zapytam wprost o co chodzi. Napisałam im maila ale bez odpowiedzi narazie....... Uffff, to się wyżaliłam

Ja się raczej przymierzam do DJa, wydaje mi się że jest w stanie zagrać więcej utworów. Chociaż w sumie to zależy w każdym razie jakoś tak od początku byłam za DJem i moje 2 przyjacióły które w tym roku wychodzą za mąż również, więc chyba tak trochę pod ich wpływem jestem
Stary 2010-01-26, 22:57   #4579
tikida
Rozeznanie

Cytat:
Z ta Shazza to się uśmiałam i wyobrażałam sobie jak będziecie pląsać do tej muzyki Posłuchałam jej na YouTube i teraz mi siedzi w głowie

Co do sukni to piękna jest, welon moim zdaniem jak najbardziej pasuje. Bolerko już mniej mi się widzi. Skromniejsze bym założyła A butki jakie mniej więcej byś chciała? Ja jak szukałam w sierpniu ubiegłego roku dla siebie bucików na wesele to dużo fajnych widziałam w Bazarze na dole przy Tysiąclecia. Moja przyjaciółka kupowała tam również swoje ślubne, srebrne sandałki.
Lepiej tego nie słuchać, bo za łatwo wpada w ucho Ja tą piosenkę słyszałam chyba tylko raz jakieś 10 lat temu i do tej pory ją pamiętałam.
Jeśli chodzi o buty, to chciałabym srebrne, na obcasie, peep toe. Jeszcze nie znalazłam konkretnego modelu. Spodobały mi się za to sandałki (poniżej zdjęcie), gdybym brała ślub lipiec - sierpień, to bym zamówiła, ale na wrzesień jednak lepiej coś bardziej zakrytego.

Cytat:
Może zespół porządkował papiery i tylko chciał się upewnić, że wszystko mają dobrze zapisane. Nie ma się co martwić na zapas.
Stary 2010-01-26, 23:00   #4580
asharoken
Raczkowanie

Dziewczyny mam dylemat- chodzi o suknie. Cały czas widziałam się wyłącznie w zwiewnych, delikatnych, w józefinkach. Nagle okazuje się, że korzystniej chyba prezentuje się w innych, tyle tylko, że w głowie gdzieś mi się zakodowało coś upartego i nie chce przyjąć do wiadomości, że moja wizja nie do końca się sprawdza. Co myślicie o tej? Tylko myślę, że przy niej zmieniłabym nieco układ ramiączek.

tikida, w 100% zgadzam się z Tobą, jeśli chodzi o pierwsze pląsy. U mnie dochodzi do tego zboczenie taneczne, bo zazwyczaj nieco mnie razi wykonanie wyuczonego układu, ale nie jestem może do końca obiektywna.

ewelka, super wybór!

Edytowane przez asharoken
Czas edycji: 2010-01-26 o 23:03
asharoken jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-26, 23:11   #4581
Ewelka1982
Raczkowanie

Cytat:
Suknia bardzo ładna. A welon będziesz mieć taki jak na zdjęciu??? Świetny jest
Nie Ja wolę taki prosty i klasyczny Ten mi sie nawet nie podoba i za mało odważna jestem do takiego

Kama ja mam zespół w ciemno, nigdy nie słyszałam jak grają! Tylko własciciele sali go polecali... I nawet nie pytam nikogo o niego bo boje sie że ktos skrytykuje i będę przeżywać do czerwca! W sobote jedziemy zobaczyc jak grają na weselu i mam nadzieję że mi spadnie kamien z serca...

---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ----------

Cytat:
Napisane przez asharoken Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam dylemat- chodzi o suknie. Cały czas widziałam się wyłącznie w zwiewnych, delikatnych, w józefinkach. Nagle okazuje się, że korzystniej chyba prezentuje się w innych, tyle tylko, że w głowie gdzieś mi się zakodowało coś upartego i nie chce przyjąć do wiadomości, że moja wizja nie do końca się sprawdza. Co myślicie o tej? Tylko myślę, że przy niej zmieniłabym nieco układ ramiączek.

Widzę że co dziewczyna to inna suknia he he
Ta jest bardzo ładna wizualnie Jeśli dobrze sie na Tobie układa i pasuje Ci do figury to sie nie zastanawiaj

Edytowane przez Ewelka1982
Czas edycji: 2010-01-26 o 23:09
Stary 2010-01-26, 23:12   #4582
koniczyna111
Raczkowanie

Cytat:
Kamab, a co takiego ci powiedzieli, że zwątpiłaś???

A przy okazji patrzcie jaki tort znalazłam
Stary 2010-01-26, 23:16   #4583
Ewelka1982
Raczkowanie

Cytat:
Też myślę, że lepiej będzie bez ramiączek, tak delikatniej.
Co do gołych ramion, ksiądz może i nic nie powie, ale ja bym zakryła. Moda modą, ale to jednak jest świątynia.

www.body-sklep.pl , puki co jedyne miejsce w lublinie. Kasieńka (właścicielka sklepu) potrafi dobrze doradzić (udziela się zresztą na naszym wizażowym wątku stanikowym).
Masz rację ja też jestem za zakryciem...

Dzięki za stronkę do biustonoszy... Ale drogie te biustonosze, szok... Ale i tak pójde zobaczyć - może będą jakieś promocje...
Stary 2010-01-27, 00:53   #4584
zaneta_212
Przyczajenie

Cześc dziewczyny dużo nas tu troche:P mój pamiętny dzień to będzie 12 czerwiec, niedawno wybrałam suknie, pojawiła sie już tutaj na początku wątku, a mianowicie suknia z kolekcji Elianna Moore model aqua, po prostu przecudowna, taka moja zamówiona w salonie Paris na Narutowicza. Jestem zachwycona podjeściem do klienta. Pani naprawde umiała doradzic i rozwiac wątpliwości, chociż pojawiło się nowe:/ Jako ze mam naprawde znikomy biust( ale jak to stwierdziła wszystkiemu zaradzimy) i ogólnie jestem bardzo drobna szczuplutka i niska (160 cm). Ale podobno ważne że mam talię no i mimo chudości biodra i odstającą pupke:P do tego obcasy min 7 cm i powinno byc pięknie
Mam tylko jedną wątpliwośc odnośnie góry, czy nie powinnam dodac jakiś ramiączek??? nie wiem czy by tu pasowały w ogóle albo jakies inne rozwiązania, bo ramiona mam chyba dośc wąskie (albo to moja przedślubna paranoja) jak myślicie??? i jaki welon??

Jeśli chodzi o sale to zarezerwowana w Pelczynie ( dużo znajomych było i poleca) a zespół avans spod Warszawy, Nieporęt chyba , dorwałam na youtube
zaneta_212 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-27, 08:27   #4585
tikida
Rozeznanie

Cytat:
Też miałam podobny dylemat. Na początku patrzyłam tylko na proste, muślinowe suknie, a potem przymierzyłam gorsetową, strojną i bardziej się sobie w niej spodobałam niż w tych pierwszych (no, ale w końcu znalazłam najlepszą - muślinową, ale nie taką prostą bo ma i gorset i zdobienia). Jedna w pani w salonie na pytanie, jakie suknie najchętniej kupują dziewczyny odpowiedziała, że przychodzą z zamiarem kupna skromnej, a wychodzą ze strojną

Mi się twoja suknia podoba, no, ale najważniejsza jest twoja opinia. Suknia ma Ci się podobać, masz w niej dobrze wyglądać i dobrze się czuć .

Cytat:
Masz rację ja też jestem za zakryciem...

Dzięki za stronkę do biustonoszy... Ale drogie te biustonosze, szok... Ale i tak pójde zobaczyć - może będą jakieś promocje...
Pierwszy zakup to pewnie będzie koszt ok. 80 - 100 PLN (polecałabym staniki brytyjskiej marki CurvyKate). No, a potem, kiedy będziesz znała już swój rozmiar, możesz szukać okazji internetowych. Niedawno np. w jednym polskim sklepie internetowym pojawiła się rewelacyjna promocja na staniki marki Panache Cleo, cena katalogowa 140 PLN, cena promocyjna 40 PLN.

Cytat:
Napisane przez zaneta_212 Pokaż wiadomość
Cześc dziewczyny dużo nas tu troche:P mój pamiętny dzień to będzie 12 czerwiec, niedawno wybrałam suknie, pojawiła sie już tutaj na początku wątku, a mianowicie suknia z kolekcji Elianna Moore model aqua, po prostu przecudowna, taka moja zamówiona w salonie Paris na Narutowicza. Jestem zachwycona podjeściem do klienta. Pani naprawde umiała doradzic i rozwiac wątpliwości, chociż pojawiło się nowe:/ Jako ze mam naprawde znikomy biust( ale jak to stwierdziła wszystkiemu zaradzimy) i ogólnie jestem bardzo drobna szczuplutka i niska (160 cm). Ale podobno ważne że mam talię no i mimo chudości biodra i odstającą pupke:P do tego obcasy min 7 cm i powinno byc pięknie
Mam tylko jedną wątpliwośc odnośnie góry, czy nie powinnam dodac jakiś ramiączek??? nie wiem czy by tu pasowały w ogóle albo jakies inne rozwiązania, bo ramiona mam chyba dośc wąskie (albo to moja przedślubna paranoja) jak myślicie??? i jaki welon??
Też mierzyłam tą suknię A przede mną mierzyła ją szczuplutka dziewczyna i wyglądała super. Ja myślę, że ramiączka do tej sukni nie pasują i że nie masz powodu, aby się martwić i kombinować. Co do salonu, to obsługa pierwsza klasa!
Stary 2010-01-27, 08:35   #4586
kamab22
Raczkowanie

Cytat:
Ona gdzie znalazlas to bolerko? Ja, mimo ze slub mam w sierpniu, chce musze sobie jakies znaleźć, tak na wszelki wypadek. Wydaje mi się ze takie właśnie pasowało by do mojej sukni, z tym ze rękaw bym chciała taki do łokci a nie długi. Myślicie ze pasuje?

Cytat:
Napisane przez koniczyna111 Pokaż wiadomość
Maggie, w końcu znalazłam linka do strony z milionem fryzur - chyba kiedyś Maciejka zamieszczała ten link -proszę i owocnych poszukiwań

http://www.projectwedding.com/photo/...&thumbs_page=1
Na tej stronce to chyba każda fryzurka mi się podoba! Świetne są!

Cytat:
Ja się raczej przymierzam do DJa, wydaje mi się że jest w stanie zagrać więcej utworów. Chociaż w sumie to zależy w każdym razie jakoś tak od początku byłam za DJem i moje 2 przyjacióły które w tym roku wychodzą za mąż również, więc chyba tak trochę pod ich wpływem jestem
Hehe, ja tez kiedyś myślałam o DJu ale jednak stanęło na zespole

Cytat:
Lepiej tego nie słuchać, bo za łatwo wpada w ucho Ja tą piosenkę słyszałam chyba tylko raz jakieś 10 lat temu i do tej pory ją pamiętałam.
Jeśli chodzi o buty, to chciałabym srebrne, na obcasie, peep toe. Jeszcze nie znalazłam konkretnego modelu. Spodobały mi się za to sandałki (poniżej zdjęcie), gdybym brała ślub lipiec - sierpień, to bym zamówiła, ale na wrzesień jednak lepiej coś bardziej zakrytego.

Może zespół porządkował papiery i tylko chciał się upewnić, że wszystko mają dobrze zapisane. Nie ma się co martwić na zapas.
Co tam Shazza, już mi przeszło, a po przesłuchaniu piosenki z linku Any teraz chodzę i podśpiewuje "Weselny klimat..."
Co do zespołu to wątpię żeby to było segregowanie papierów Zasnąć przez nich nie mogłam i z samego rana się obudziłam. Poczekam jeszcze troszkę i zadzwonię.

Cytat:
Szczerze, to mi się dół tej sukni w ogóle nie podoba. Góra jeszcze ok ale dół Tylko nie bij to takie moje skromniutkie zdanie

Cytat:
Nie Ja wolę taki prosty i klasyczny Ten mi sie nawet nie podoba i za mało odważna jestem do takiego

Kama ja mam zespół w ciemno, nigdy nie słyszałam jak grają! Tylko własciciele sali go polecali... I nawet nie pytam nikogo o niego bo boje sie że ktos skrytykuje i będę przeżywać do czerwca! W sobote jedziemy zobaczyc jak grają na weselu i mam nadzieję że mi spadnie kamien z serca...
Ewela ja bym nie wzieła zespolu w ciemno, odważna jesteś
A co do welonu to fajny jest ale ja bym go niżej wpięła

Cytat:
Napisane przez koniczyna111 Pokaż wiadomość
Kamab, a co takiego ci powiedzieli, że zwątpiłaś???
Napisze Ci na PW.

Cytat:
Jakis czas temu sama się nad ta suknia zastanawiałam. Welon ja był krotki Ci proponowała. A co do ramiączek to ja bym zostawiła tak jak jest.
kamab22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-27, 08:45   #4587
Telka10
Zakorzenienie

Cytat:
Też miałam taki dylemat...przespałam się z tymi myślami i wybrałam to w czym mi dobrze a nie to co mi się umamiło mam nadzieję że Tobie też się uda i wybierzesz to co dla Ciebie najlepsze
Cytat:

Jeśli chodzi o sale to zarezerwowana w Pelczynie ( dużo znajomych było i poleca) a zespół avans spod Warszawy, Nieporęt chyba , dorwałam na youtube
Suknia piękna w podobnym stylu do mojej ja bym nie dodawała ramiączek a co do welonu to przy takim pięknym trenie wybrałabym krótki i może być taki fantazyjny - kilka warstw lub taki dwuwarstwowy jeśli nie jesteś szalona ale tak właśnie do do pół pleców

Szczęśliwi

Stary 2010-01-27, 09:16   #4588
zrezygnowana_narzeczona
Przyczajenie

Dobrze dobrany biustonsoz ... Tu się mogę wykazać bo jestem brafitterką i pracuje w takim sklepie gdybym mogła komuś pomóc, doradzić piszcie...

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

[QUOTE=tikida;16746827]

Pierwszy zakup to pewnie będzie koszt ok. 80 - 100 PLN (polecałabym staniki brytyjskiej marki CurvyKate). No, a potem, kiedy będziesz znała już swój rozmiar, możesz szukać okazji internetowych. Niedawno np. w jednym polskim sklepie internetowym pojawiła się rewelacyjna promocja na staniki marki Panache Cleo, cena katalogowa 140 PLN, cena promocyjna 40 PLN.

CORAZ WIĘCEJ KOBIET JEST UŚWIADOMIONYCH CZYŻBYŚ BYŁA MIŁOSNICZKĄ TAK JAK JA CURVY KATE??? HMMM.... CLEO TEŻ JEST SUPER

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

kobiety ale Wy tu naskrobałyście... ja weekend na uczelni ale dwa egzaminy do przodu... tylko mgr nawet nie ruszony

śliczne te Wasze suknie ja też już chce....

WITAM NOWE PMKI

17 lipca powiemy sobie
"TAK"

NOSZĘ DOBRZE DOBRANY BIUSTONOSZ
75H
zrezygnowana_narzeczona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-27, 09:30   #4589
Telka10
Zakorzenienie

A ja dziś daje pierwsze zaliczenia...śmiejcie się ale mam stresa na całego...bo nie chciałabym nikogo skrzywdzić i w ogóle...a samych 5 nie będzie...to wcale nie takie proste być po tej drugiej stronie...

Szczęśliwi

Stary 2010-01-27, 09:52   #4590
Magda_84
Rozeznanie

Cytat:

Ja bym nie dodawała ramiączek, bo popsują cały efekt, a suknia jest śliczna
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości