|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odwyk od zakupow kosmetycznych(grupa wsparcia) - III
Właściwie to nie mogę się zdecydować co kupić pierwsze. Teraz w lutym zamawiam soczewki i płyny to mnie wyjdzie jakieś 160-180zł
a potem zbieram albo na meteoryty (najchętniej miniaturki trzech, a jak nie to Beige chich) albo na perfumy L'eau Par Kenzo albo na szampon 1500ml Matrix sleek line albo wella SP repair 1.2Nie wiem co kupić pierwsze... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mi dziś przyszlo zamowienie z avonu- dostałam ten przybornik kosmetyczny za 50gr (beznadziejne pędzelki, reszta też mocno średnia0 i rozgrzewajacy peeling do skórek też za 50gr. No i ten zamówiony żel do mycia twarzy, poszedł do zapasów na razie. Przejrzałam też te moje kosmetyki pod kątem dat ważności no i wyszło mi, ze mam przeterminowany chłodzący żel po opalaniu Avon bronze, ale chyba zużyję do do łydek ![]() Parę kosmetyków muszę zużyc w tym roku, m.in teraz do marca tylko masło farmony wanilia i kwiat pomarańczy(tak więc idzie w ruch jako następne) a potem wygładzające mleczko nivea(nie tak dawno je kupilam, musiało mieć krótką ważność. a musze je zużyc do listopada.reszta moze spokojnie czekać. A do twarzy muszę teraz zużyc Emolium barierowy, bo jest tylko do lipca, potem będzie za ciężki (mam go z wymiany) Alez mi dziś zimno w domu ciągle! i juz mnie boli gardło! W weekend mam szkołę i parapetówkę u znajomych, a potem wstawanie w niedzielę o 6!Jak ja uwielbiam imprezy jak mam szkołę!
Edytowane przez luskap Czas edycji: 2010-01-28 o 00:56 |
||
|
|
|
#4112 |
|
Konto usunięte
|
Zużyłam właśnie balsam Naturalsa
|
|
|
|
#4113 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie większość leży w zapasach
w użyciu mam avon glicerynowy z wapniem ale na zimę nie jest zbyt dobry, jak użyję na noc to budzę się z suchymi dłońmi ![]() ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;16772637]Zużyłam właśnie balsam Naturalsa [/QUOTE]który?? ja czuję że waniliowy mi się skończy w lutym
|
#4114 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dzioszki
stęskniłam się za Wami Aniu bardzo mi przykro ![]() zetafon- biedny kocurek Nie daj się chorobie, zapalenie dróg moczowych jest bolesne i niemiłe. A witaminka ze słońca to wit. D Hosenko świetny pomysł na prezent napis dobry wybrałaś ) świetna ta puszka po alienku i cel też boski sobie wyznaczyłaś ![]() Sweet_Jelly dobrze Ci się wszystko układa dawaj dzidzie na świat nie martw się na zapas o kosmetyki TŻ może Ci kupić jak pokażesz mu w necie co chcesz, spokojnie odżywek na parę miesięcy Ci starczy Parsfail ja też inżynier a w autocadzie nie umiem rysować ![]() ciuciola ale zminimalizowałaś pielęgnację! zazdraszczam! U mnie min. to ponad 30 szt. ![]() Orlica ale jesteś laska! a sukienka wspaniale podkreśla Twoje atuty i na pewno jeszcze nie raz ją wykorzystasz ![]() luskap gratuluję postępów i celi jakie sobie wyznaczacie, to bardzo fajny pomysł KonikGarbusek śliczny sweterek ![]() Koshatka a może masz problemy z cukrzycą że Ci tak łapki pękają? Może udaj się do dermatologa? Dziękuję za polecenie kremu Isana z mocznikiem A mnie nic nie kusi z gazetek Natury i Rossmana, byłam w SP i oparłam się pokusie promocji na Wax i masła joanny. Za to obkupiłam się w lumpku w piżamki, staniki secret possession oraz w Bershka upolowałam krótkie spodenki dżinsowe za 29,90 zł ![]() Zużyłam jeszcze żel Wonderland Avon 250 ml i krem do stóp PS Avon 75 ml. Kupiłam tylko maseczkę oliwkową Rival de loop za 1,39 zł bo przez przeziębienie i dmuchanie ciągle w chusteczkę mam przesuszony nosek. Praktycznie mogę już zrobić podsumowanie miesiąca ![]() W lutym planuję kupić tylko potrzebne kosmetyki do włosów:
|
|
|
|
#4115 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj zaszalałam, na usprawiedliwienie dodam że odwyk dobrze mi idzie a maseczki używam regularnie i w zapasach mam tylko kilka saszetek a to idzie błyskawicznie. Otóż zamówiłam z ori:
-maseczkę z glinką i pomidorem 50 ml - 7,90 -maseczke swedish spa 4 x 10 ml- 19.90 -mydelko wiśniowo-kawowe - 3,50 -sztyft na wypryski z korektorem - 14,90 ale dopisze jak dostane ![]() Kusi mnie jeszcze maseczka sake z avonu, nie mam żadnej peel off a czasem takie lubie. Z rosmana nic mnie nie kusi z nowej gazetki ale będe sie musiała pofatygować bo mam prezencik do odebrania więc możliwe że cosik wpadnie. Czyli na luty już będe miała niezły bilans na plusie z ori i do tego pewnie edm dojdzie jak szaleć to szaleć. Namalutkie usprawiedliwienie dodam że w sumie to kupie to za sprzedane kosmetyki. Nie będzie duzych batów prawda
|
|
|
|
#4116 |
|
Zakorzenienie
|
Podsumowanie stycznia
nic już więcej nie zużyję bo w weekend będę na uczelniZUŻYTE 17 szt.: - żel Physiogel 100 ml - nafta kosmetyczna 100 ml - olejek myjący drzewko różane BU 120 ml - krem do rąk african shea butter Planet Spa Avon 75 ml - peeling brzoskwiniowy do twarzy Joanna 75 g - tusz Push Up Bell - kule do kąpieli z olejkiem z drzewa herbacianego GAL 12 szt. - olejek pichtowy 10 ml - masło grapefruit Mineral Care 300 ml - gliceryna roślinna 15 ml BU - WAX do włosów Beauty Formulas 150 ml - maseczka kojąca IdealSkin Bielenda 175 g - Amor Amor Cacharel 30 ml - peeling do ciała Eveline 3D 250 ml - serum drenujące Ziaja Rebuild 150 ml - krem do stóp z kwasami AHA PS Avon - żel Wonderland Avon 250 ml KUPIONE 7 szt. + 8 szt. odsypek = 15 szt.: - masło Ziaja Rebuild - krem Isana z mocznikiem - peeling do twarzy ST. Ives - płyn do demakijażu Rival de loop - peeling do ciała marakuja Joanna - maseczka oliwkowa Rival de loop - zapach FM jak Paco Rabanne black xs - 8 odsypek cieni NYX od Gani ![]() Wydałam ok. 80 zł w następnym miesiącu mam cel wydać nie więcej niż 60 zł oraz doszłam do wniosku że przy obecnych zarobkach nie stać mnie na zamówienia z mazideł i ZSK i kupię tańsze odpowiedniki gotowe w sklepie zielarskim lub aptece
|
|
|
|
#4117 | ||
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję zużyć.
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tym bardziej że bardziej pomogło mi nawilżanie cery niż jej porady. Co do rąk to podejrzewam mróz albo alergię. Poprzednio tak mi się zaczęło robić przy wcześniejszej silnej fali mrozów a dodatkowo chyba zadziałało alergicznie mydło colowe Ziai które używałam do mycia rąk (pierwsze mydło Ziai ktore mnie rozczarowało) i żel Luksja którego ostatnio używałam codziennie pod prysznicem. Odstawiłam obydwa, mróz trochę zelżał i wygląda na to że łapki zaczynają mi się goić.
|
|
#4118 |
|
Zakorzenienie
|
z pewnością
|
#4119 | |
|
Zakorzenienie
|
Shpilciu używasz ten krem Isany z mocznikiem do stóp?
Cytat:
|
|
#4120 |
|
Zakorzenienie
|
pewnie konsultantka chciała zarobić
|
#4121 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
hm...No dobra...W sumie nawet wczoraj jakaś malutka myśl rozsądku mi przechodziła przez głowę że "jakoś wytrwam do końca lutego"..A w marcu i tam zamawiam dla mamy 1 drogi perfum z Avonu to kupię sobie przy okazji jakaś odżywkę od nich ![]() W sumie nie potrzebnie wpadam w panikę! ![]() Moją ulubioną z Joanny z cytryną (bez spłukiwania) traktuję trochę jak serum na końcówki i produkt wygładzający ...Ale zawsze się sprawdza..Już 4 raz ją kupuję Zresztą teraz już prawie koniec miesiąca (wypłaty dopiero 10.02) a nam mało już kasy na koncie zostało..Nie chcę za bardzo kupować nic do wypłaty.Nawet nad tą karuzelą się zastanawiam..No ale moja mama jest mi winna za swoje zamówienie z Avonu 100zł to bym w sumie miała na tę karuzelę ![]() Co do planów zakupowych na luty? A właśnie że nic takiego nie ma co bym musiała kupić.Więc może uda się nic nie kupować cały miesiączek? Co do zużyć lutowych? popatrzyłam i już dziś wiem że zużyję 5 kosmetyków (w tym 1 z kolorówki) i może jeszcze jeden uda się zużyć.Mam go już zużyty w 1/3 a szybko idzie ![]() MOJE PODSUMOWANIE STYCZNIOWE: kupione: 41 szt (pielęgnacja, kolorówka i perfumy łącznie + kosmetyki "ogólne-domowe") zużyte lub/i wywalone: 32 sztuki (łącznie z saszetkami) Bilans: -9sztuk Wydaje pieniądze: MASAKRA-> ok.350zł
|
|
#4122 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4123 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak jest boski, używam i do stóp i do rąk, stópki mam tak mięciutkie ![]() Cytat:
karuzelę możecie podsunąć jako pomysł na prezent na chrzciny od kogoś![]() Bilans masakra dobrze że chociaż masz dużo zużyć ![]() Cytat:
jak zużyjesz i są to kosmetyki potrzebne ![]() Ja chyba w lutym kupię sobie jeszcze mleczko do ciała 500 ml Hamamelis YR, ostatnio pasują mi duże pojemności to chyba przez kryzys w portfelu |
|||
|
|
|
#4124 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie tak, ale i tak sobie zarobiła na pozostalych rzeczach. Jak dla mnie to już jest pazerność.
|
#4125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taką kwotę mogłabym w cały rok wydać a ja w miesiąc No zrobiłam spis pielęgnacji....Moim zdaniem muszę poracować nad działem "twarz" by zmniejszyć (tam mam zapasy do marca-kwietnia minimum i chciałabym do marca nic nie kupować z "twarzy"). I za dużo peelingów do ciała...Ale 1 mam na wykończeniu i zabiorę się za tę Kawę A co do żeli p/prysznic...Na usprawiedliwienie mam że te 2szt Fa były w zestawie i mąż mnie namówił bo dla siebie brał męską wersję zestawu ![]() Muszę jakiś zacząć używać a ja ostatnio tylko ten ogólno-domowy (czytaj:mężowy) używam... ![]() Co do ujędrniających balsamów..Cóż...po ciąży będę mieć do ujędrniać!
|
|
#4127 |
|
Zakorzenienie
|
I dziewczyny błagam, po prostu błagam. Są TE PERFUMY a nie TEN PERFUM. Bo mnie krew zalewa jak to czytam .
|
|
|
|
#4128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, nawet triderm nie pomaga, a skóra głowy zdrowa. Przeważnie miałam zapalenie, czerwone placki, które się łuszczyły, a używam tego szamponu i nic nie mam a używałam min selsun blue i polytaru i nawet w trakcie ich używaniach miałam brzydką skórę. Mi bardzo na twarz pomaga hydrolat z oczaru, a w tym szamponie jest właśnie oczar- myślę, że on właśnie zdziałał u mnie cuda, bo nic nowego nie wprowadziłam nie drapie się już maniakalnie po głowie, wydrapując łuszczące się skórki i strupki mam czystą skórę głowy to dl mnie cud i mam nadzieję że będzie trwał wiecznie jak kupię żel to chyba będę nim myła i brodę |
|
|
|
|
#4129 |
|
Zakorzenienie
|
ja jak pokazuję komuś ulotkę to sprzedaję po cenach z niej a nie wyższych...
|
#4130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z przodu - Wiem, niezłe ciacho ze mnie z tyłu - ale już ma mnie kto chrupać
|
|
#4131 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4132 |
|
Zakorzenienie
|
I znalazłam tez dobrą dla mnie
Jak pisalam mój TŻ jest tez instruktorem jazdy, wiec bylaby jak znalazl: uwielbiam mojego instruktora jazdy.Z tym, ze tu "mój" oznaczałoby że on ogólnie jest mój ![]() Czekam na moment, aż jakas kursantka przyjdzie w takiej koszulce, bo ciagle do niego wydzwaniają, zapraszaja na kawe, piwko, wesela, studniówki ![]() On by wtedy musiał miec koszulkę: UWAGA! Moja dziewczyna bywa niezpieczna
|
#4133 | |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję zużyć dziewczynki!
![]() Ja swój bilans przedstawię w niedzielę, po zjeździe ![]() Sweet, dobrze, że zrezygnowałaś z tej odżywki! ![]() Cytat:
Ja dziś złazilam sie po mieście 2 godziny, teraz uciekam robić obiad, a potem czytać! Miłego dnia dziewczynki!
Edytowane przez luskap Czas edycji: 2010-01-28 o 14:03 |
|
|
|
|
#4134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4135 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja bardzo się polubiłam z moim instruktorem, mieliśmy fajny kontakt i uważam, że to dobrze, w końcu trochę czasu się z tym człowiekiem w samochodzie spędza, ale w życiu by mi nie przyszło do głowy, żeby się do niego dostawiać... Inna rzecz, że słyszałam, że to "ryzyko zawodowe" - chyba na Automariannie partnerki instruktorów jazdy założyły wątek z narzekaniami na namolne kursantki
|
|
|
|
|
#4136 |
|
Zakorzenienie
|
[1=025dd70b38ae5ec63576996 b909aa97df2915b11_5f1f5c7 240092;16785483]Żartujesz chyba!
Ja bardzo się polubiłam z moim instruktorem, mieliśmy fajny kontakt i uważam, że to dobrze, w końcu trochę czasu się z tym człowiekiem w samochodzie spędza, ale w życiu by mi nie przyszło do głowy, żeby się do niego dostawiać... Inna rzecz, że słyszałam, że to "ryzyko zawodowe" - chyba na Automariannie partnerki instruktorów jazdy założyły wątek z narzekaniami na namolne kursantki [/QUOTE]Wolałabym żartować ... ![]() Ale mam super łupy lumpkowe Była promocja 50% i kupiłam nowego musztardowego grzybka z Atmosphere za 6 zł (wcześneij 12 zł), sweterek z 3 dużymi guzikami od góry (też z 12 zł na 6 zł) i błekitną tunikę na ramiączkach z ażurkowym dekoldem za 4,50 Wrzuce Wam później zdjęcia bo zaraz mój prywatny isntruktor odtransportuje mnie na pocztę ![]() (Księzniczko - dostałam w końcu odsypkę, wczoraj dotarła)
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2010-01-28 o 17:55 |
|
|
|
#4137 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Może to nie taki głupi pomysł? ![]() Cytat:
Ten napis wymiata ![]() Wciąż nie doszło moje brakujące serum z Allegro Jeśli nie dotrze jutro, dzwonię ponownie do sprzedawczyni i robię dym Jakby mi zdarzyła się pomyłka w transakcji, to bym wpierw spaliła się ze wstydu, a potem stanęła na rzęsach, żeby go naprawić ![]() W dodatku wystawiła mi już komentarz w tej nie zrealizowanej transakcji, a pominęła przy produkcie, który doszedł
|
|||
|
|
|
#4138 |
|
Zakorzenienie
|
Och może przepłaciłam maseczkę ale trudno. Raz się żyje tym bardziej że mam takiegggggggggggo doła. Oby szyko przyszła to się wymaseczkuje u już .
|
|
|
|
#4139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wez ten jest swietny.U mnie zastoj w zuzyciach ale widze ze do kosza puste opakowania zaczna leciec juz na poczatku lutego, bo zelu pod prysznic zostala 1/4, deo w kulce tez niewiele z innymi kosmetykami podobnie. Tak wiec czekam na poczatek miesiaca. ---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- Moje plany na luty: + chusteczki Baby Dream Rossman 4x80 sztuk - zuzywam je do demakijazu zamiast wody wiec ida szybko +woda brzozowa - naczytałam sie ze bardzo dobrze wplywa na wlosy, szybciej rosną i mniej się lamia, kosztuje 4,60 u mnie w kiosku wiec czemu by nie sprobowac. Limit na kosmetyki to 60 złotych i ani grosza więcej.
|
|
#4140 |
|
Zakorzenienie
|
Hosenko a gdzie można kupić tą koszulkę??
![]() ja na weekend jadę na zjazd, mam nadzieję że nie kupię jakichś kosmetyków, że nic mnie nie skusi...
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:36.

a potem zbieram albo na meteoryty (najchętniej miniaturki trzech, a jak nie to Beige chich) albo na perfumy L'eau Par Kenzo albo na szampon 1500ml Matrix sleek line albo wella SP repair 1.2

w użyciu mam avon glicerynowy z wapniem ale na zimę nie jest zbyt dobry, jak użyję na noc to budzę się z suchymi dłońmi

zazdraszczam! U mnie min. to ponad 30 szt. 
a sukienka wspaniale podkreśla Twoje atuty i na pewno jeszcze nie raz ją wykorzystasz 

Tym bardziej że bardziej pomogło mi nawilżanie cery niż jej porady. Co do rąk to podejrzewam mróz albo alergię. Poprzednio tak mi się zaczęło robić przy wcześniejszej silnej fali mrozów a dodatkowo chyba zadziałało alergicznie mydło colowe Ziai które używałam do mycia rąk (pierwsze mydło Ziai ktore mnie rozczarowało) i żel Luksja którego ostatnio używałam codziennie pod prysznicem. Odstawiłam obydwa, mróz trochę zelżał i wygląda na to że łapki zaczynają mi się goić. 

dobre