|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 4
moje też miękkie dlatego nie kroje tylko kulam
|
|
#1652 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny pomocy!!!
Niespodziewanie zostałam zaproszona na bal karnawałowy (jutro) idę systemem 1/1 i na dziś wypadają warzywka, ale zrobiłam dziś drugi dzień samych protein, żeby jutro chociaż jakiś liść sałaty zjeść - jak myślicie? chyba z tego "przesunięcia" wiele strat się nie narobi? Ale jestem zestresowana bo idę z pijącym i jedzącym (duuuużo) towarzystwem .... oj oj już widzę jam mnie wszyscy namawiają na drina.... pomocy..... co zrobić, żeby nie zgrzeszyć ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- a... i jeszcze muszę się pochwalić dziś -0,80
|
#1653 |
|
Rozeznanie
|
czesc
u mnie az -0,3 na wadze;P wiec super kolosalne zmiany. w zwiazku z twoja zmiana systemu na chwile nic ci nie grozi wazne ze jesz to co powinnas
www.motocyklove.pl ..z miłości do motocykli ----------------------------- mój związek z Dukanem : start wrzesień 2009 -> 76 kg faza III-->listopad 2009 - > 67 powrot na II faze cnotliwie 04.05.2011 cel : 65...64..63..62..60. |
|
|
|
#1654 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1655 |
|
Raczkowanie
|
Hahaha, ja też tak robię czasami...
)! Doceniam Twój wysiłek Witam Was! Naprodukowałyście od ostatniego razu mojego, jak zwykle... Ale doczytałam nareszcie.I tak sobie myślę, żeby w końcu podzielić się z Wami moją wagą........ To będzie mój debiut. Ale ośmieliło mnie parę dziewczyn, więc i ja "wypływam" na powierzchnię... Jak zaczynałam Dukana (9. listopada 2009) ważyłam 124,5 kg. Pewnie się przerazicie, też byłam przerażona, bo się dłuuugo nie ważyłam... Mam 170 cm wzrostu, grube kości i sporo mięśni, Dukan wyliczył mi wagę końcową na 78 kg. I do niej dążę. Dziś jest 108,5. Czyli 16 za mną i jeszcze 30 przede mną...... Tyaaaa...
9.11.2009 - START 124,5 kg (wzrost 170 cm) 15.07.2010 - 92,2 kg ![]() 25.07.2010 - 93,6 kg 01.09.2010 - 96,2 ![]() najbliższy cel: zobaczyć "8" z przodu! Będzie 78 (wg Dukana 01.09.2010) Sukces to drabina, po której nie sposób wspiąć się z rękami w kieszeniach Philip Wylie |
|
|
|
#1656 |
|
Przyczajenie
|
Witam miło! Jeszcze wczoraj myślałam o diecie Montignaca, ale po przeczytaniu dzisiejszych postów, zdecydowałam sie na dietę Dukana. Ominę tylko pierwsza faze, gdyż nie wyobrazam sobie posiłku na samym mięsie, bez warzyw. Moja dzisiejsza waga to 77,2, przy 168cm wzrostu. Mam nadzieję, że sie uda i że będziemy sie wspierać wzajemnie. Pozdrawiam serdecznie.
|
|
|
|
#1657 |
|
Rozeznanie
|
Kolorowa75 jak chcesz ominac 1 najwazniejsza faze? juz nie mowiac o tym ze druga faza jest naprzemienna czyli raz jesz P (proteiny w tym miesa i serki) na przemian z PW(czyli poteiny i warzywa) jak ty chcesz to obejsc??????????????
www.motocyklove.pl ..z miłości do motocykli ----------------------------- mój związek z Dukanem : start wrzesień 2009 -> 76 kg faza III-->listopad 2009 - > 67 powrot na II faze cnotliwie 04.05.2011 cel : 65...64..63..62..60. |
|
|
|
#1658 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dunkan zaleca mi wage koncowa 69 ale ja chcialabym 65... ![]() Mam "tylko" zalecenia od lekarza "naczyniowca" i zielona herbata znajduje sie na liscie rzeczy ktore zawieraja najwiecej wit K (ona reguluje krzepliwosc krwi) wiec w polaczeniu z tabletkami to trzeba uwazac Cytat:
![]() A Ja dzisiaj +0,2 ![]() Ale wczoraj zgrzeszylam. Po pracy poszlam do kolegi i wypilismy po drineczku... Wogole to moja praca nie sprzyja odchudzaniu. Stoje na barze i sila rzeczy musze wszystkiego probowac, czy dobre wyszlo A alkohol to dosyc kaloryczna sprawa...Edit: zmiescilam sie w swoje stare spodnie w ktorych jakis rok nie chodzilam bo byly za male... A teraz w udach luzne ale na pupie slicznie leza. Jupi
Edytowane przez Korlat Czas edycji: 2010-01-29 o 12:43 |
||
|
|
|
#1659 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1660 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Z tego co czytałam w książce, w 2 fazie są różne możliwości, ale nadal są dni TYLKO na proteinach BEZ warzyw, i to całkiem sporo dni, bo stosuje się albo 5/5 (5 dni proto, 5 proto+warzywa, ew. 1/1, lub też 5/2 jak się chce bardzo wolno chudnąć). Pozdrowienia |
|
|
|
|
#1661 |
|
Raczkowanie
|
hehehehe podejrzewam ze ciezko opisac.chodzilo mi o to ze ja to mialam lepkie od jajka,wiec wrzucalam do wrzatku z lyzki,nie wiem moze musze tego wiesniaka mikserem potraktowac i wiecej skrobii...
|
|
#1662 |
|
Raczkowanie
|
No proszę, jak ktoś głupoty wypisuje to od razu jest reakcja, a jak miło grzecznie i sensownie (chyba
) się swoje "story" opisuje, to ani cześć ani pocałuj mnie w
|
|
|
|
#1663 |
|
Rozeznanie
|
duleczka bo ty normalnie napisalas dlatego nie ma szału na forum o diecie,a jak ktos pisze takie cos...to wiesz.
witaj
|
|
|
#1664 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tak trzymaj
|
|
|
|
|
#1665 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() kl aski:![]()
|
|
#1666 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Musiałabym wypić 2 litry tej zielonej herbaty, ja piję jeden kubek dziennie więc raczej nie mam powodów do paniki. Tak myślę.
|
|
|
#1667 | |
|
Zakorzenienie
|
huni nie ma sie czego wstydzic, Absolutnie nie! najwazniejsze ze postanowilas cos zmienic. Ja Cie osobiscie podziwiam za odwage w walce z tyloma kilogramami. to jak dobijesz do 78 to chyba mozemy liczyc na fotki co?
ubawilam sie. Zawsze powtarzalam ze nie jestem gruba tylko apetycznie zaokraglona, az mnie fotki przekonaly ze moze jednak Cytat:
wracam skruszona na II faze i bede szla 1/1 az dojde do tych 63kg. III mi wcale nie sluzy, rozpuscilam sie jak dziadowski bicz, zle sie czuje na weglach i mam beben wywalony caly czas.
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
|
#1668 |
|
Rozeznanie
|
wiolqn wdzisz ja to samo mialam.to juz jak sie zacznie to sie nie ma umiaru ..uczta goni uczte:P
|
|
|
#1669 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1670 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To jeszcze zależy jakiego brzuszka ![]() A poza tym ważne, żeby nie była za chuda bo jak się facet położy na takiej to jak na krawężniku ![]() ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Ja dziś bakalii się nażarłam i mam wzdęcia jakieś dziwne ![]() ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- No i @ mnie dopadła - małpa jedna Dzień opóźnienia ale jest - to najważniejsze |
|
|
|
|
#1671 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a powiedz ty mi.... kto ci pozwolil te bakalie hm
|
|
|
|
|
#1672 |
|
Zakorzenienie
|
aaa zapomnialam co do lanych kluskow, kopytek,leniwych i tym podobnych. Jak ciasto jest za rzadkie zeby sie taczalo i kroilo, to mozna wlozyc do woreczka, w ktorym odcinamy rog i wyciskamy je prosto na wrzatek odcinajac pozadane kawalki nozyczkami. Czysto i bez klopotow. Podpatrzylam u tutejszego szefa kuchni.
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska Edytowane przez wiolqn Czas edycji: 2010-01-29 o 13:40 |
|
|
|
#1673 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1674 |
|
Raczkowanie
|
Zeszłam poniżej 70
Mama w szoku, że ta dieta tak szybko działa... ![]() A tak poza tym...to przyjechałam dzisiaj do domu przygotowana na reakcję mojego taty typu: "po co Ci ta dieta, tylko sobie zdrowie zniszczysz, przecież wcale nie jesteś gruba itp..." a tu zaglądam do lodówki...patrzę...niedow ierzam... a tam jedna półka wygospodarowana tylko dla mnie...i to zapełniona produktami które mogę jeść... ![]() P.S. Ale opakowanie Jeżyków na stoliku w salonie to bezczelnie zostawili...
Edytowane przez Nusiaa88 Czas edycji: 2010-01-29 o 13:20 |
|
|
|
#1675 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Huni moje gratulacje
Edytowane przez kaaania Czas edycji: 2010-01-29 o 13:30 |
|
|
|
|
#1676 | |
|
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1677 |
|
Zakorzenienie
|
Huni
![]() ![]() Bogaczko po gołej za te bakalie.A wzdęcia prędzej przez @Wiolqn no zarąbisty pomysł z tym wyciskaniem Jak ja sie oprę dzisiaj pączusiom mojej mamy no jak
|
#1678 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Żadna tu nie jest w niczym lepsza, bo jednak się zapomniałyśmy swego czasu, albo z innych powodów, że się urosło tu i tam. Trzymaj się Dukana i będzie dobrze
I i II Faza trwały w sumie 51 dni jest mnie mniej o 10 kg 22.02 Start III Faza - teoretycznie koniec ma nadejść 22.05... ![]() Ile to jeszcze dni ![]() Nowa książka Dukana: http://chomikuj. pl/ squo-86 Edytowane przez Berlinianka Czas edycji: 2010-01-29 o 13:35 |
|
|
|
|
#1679 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1680 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do rodziców, to czasem muszą sobie pogadać, a jak przyjdzie co do czego, to pomagają ![]() Jak ja zapowiedziałam w grudniu, że zacznę się odchudzać, to mi mama walnęła takie kazanie, że się poryczałam i już myślałam, że nic z tego ![]() A teraz jest pierwsza do kupowania mi rzeczy, które są mi potrzebne, wczoraj np. była na mieście i po głupią skrobię mi latała
I i II Faza trwały w sumie 51 dni jest mnie mniej o 10 kg 22.02 Start III Faza - teoretycznie koniec ma nadejść 22.05... ![]() Ile to jeszcze dni ![]() Nowa książka Dukana: http://chomikuj. pl/ squo-86 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:33.

)! Doceniam Twój wysiłek
Ale doczytałam nareszcie.

kl aski:

no co zle mowie