|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3241 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V
Cytat:
![]() Będzie dobrze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3242 |
Zakorzenienie
|
Kacha wiem, ze często kończy się tlyko an wielkim starchu ale nie da sie nie denerwować... a to co piszesz to bardzo przykre ale z happy endem
![]() Takie leżenie jak u Gosbaj to anjgorsze ... siedziec czekac i czekać... Gooha ja tez nie czułam skurczy chociaz na ktg były wielkie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3243 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() gosbaj - powodzenia !! czy ktoś obliczy mi biorytm, bo mi jakieś dziwadła wychodzą
![]() ![]() |
![]() |
#3244 |
Raczkowanie
|
z tym biorytmem to mi wychodzi na 14.02 (to tp z USG) - zobaczymy czy się sprawdzi (wolałabym żeby mała poczekała na tatusia no ale gwarancji przecież nikt nam nie da - najwyżej będę nogi zaciskać hihi)
ale mojej mamie np. sie nie zgadza - jak się rodziłam (17.02) to miała biorytm 88, zerowy miała 13.02 a potem 24/25.02 byłą między 13 a -13 więc by wypadało że wtedy był kolejny ![]() zeberko - cieszę się że z oczkami nie jest źle i ![]() jeśli chodzi o rozerwane/mozno nacięte krocze - to dla łatwiejszego i szybszego gojenia powinno się załatwiać na stojąco - np. w wannie albo pod prysznicem (przede wszystkim wypróżniać choć i siusiu przynajmniej przez kilka dni też lepiej tak robić), bo wówczas nic się tam specjalnie nie naciąga (jeśli macie kontakt z patinką to możecie jej przekazać - metoda jest sprawdzona i choć może zniesmaczać to chyba warto dla własnego komfortu i zdrowia) gosbaj, gooha - ![]() ![]() no i stycznióweczki szykowac się na porodówkę - księżyc w pełni cieszy się na nowe dzieci hihi strippi a jaka jest Twoja data urodzenia? bubi - ja bym na Twoim miejscu pojechała na tą IP a jak nie będą chcieli zrobić KTG to przypomnij im się że jesteś ich dzielnicową a poza tym zapytaj się czy jeśli coś nie daj boże się stanie czy wezmą za to odpowiedzialność i poproś o pisemne oświadczenie że odmawiają Ci badania - jestem prawie na 100% pewna że zmiękną edit: wg tej stronki wyszło mi znów że 14, moja mama ma przesunięcie ale sprawdziłam też babci dla mojej mamy i jest minimalne przesunięcie (o 1 dzień): http://zdrowo.info.pl/biorytmy.php ale mnie zaintrygowałyście tym biorytmem... Edytowane przez kamyil Czas edycji: 2010-01-29 o 21:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#3245 | |
Zakorzenienie
|
I to jest pocieszające
![]() ![]() gooha-trzymaj się !!!! ![]() Cytat:
![]() ![]() Dzięki dziewczyny za gratulacje! Cieszymy się niezmiernie! I dodatkowo jest to praca w miejscu gdzie mój maż ma dobry kontakt z innymi pracownikami, może spokojnie pogadać również z szefem, szef (tak się jak na razie wydaje) docenia go...No mówię pełna satysfakcja ![]()
![]() |
#3246 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ********************** A ja wczoraj miałam mega zły dzień - wszystko mnie wkurzało, miałam serdecznie dosyć wszystkich i wszystkiego ![]() To przez ten pieprz... remont, rzygam już nim. Z każdym dniem coraz bardziej jestem rozdrażniona, bo tak naprawdę lada chwila może urodzić się Maluszek i co wtedy???? Jak tu syf i malaria ![]() Wczoraj zaczęłam prać rzeczy dla Glutka. Dzisiaj poprasowałam to co wczoraj poprałam i wstawiłam nowe rzeczy do pralki. To co poprasowane włożyłam do worka foliowego, aby się nie kurzyło i mam nadzieję, że będzie dobrze, bo inaczej to się wykończę ![]() Napisałam wczoraj to sprawozdanie ze stażu; dzisiaj je zostawiłam w pracy; dyrektor jakoś tak zbył mnie po jednym zdaniu... Dziwnie się zachował. Kit mu w twarz, ale dziwne podejście to było... Byłam dzisiaj w laboratorium. (Nie musiał dopominać się o swoje przywileje bez kolejki, bo akurat nikogo nie było ![]() Ponadto byłam dzisiaj na poczcie; poszłam do tego okienka co zwykle - co kiedyś powiedziały mi, żebym chodziła do odpowiedniego, bo to nie jest od wpłat... Nikogo nie było z ludzi, chwilę stoję, a tam pracownica z kierowniczką coś dyskutują o systemie. No i ta kierowniczka wkońcu mówi do pracownicy: -Nic narazie nie ruszaj, to ja włączę 2 komputer, tylko "coś tam" się zainstaluje. Pracownica: -Ale tu Pani czeka. K: - Proszę poczekać, albo przejść do drugiego okienka. P: -Ale Pani jest w ciąży. K: - No to co. Ja wtedy zrobiłam oczy jak 5 zł. Ale ta K zaraz mówi: -Proszę przejść do drugiego okienka i podejść jako pierwsza bez kolejki. Ja zaczęłam się śmiać i mówię: -Ale kto mnie tam wpuści? K: -Proszę przejść, ja zaraz powiem by Panią obsłużyli. No to poszłam, a że jeszcze inne okienko było puste (też nie od wpłat) to K mówi: -Pani pójdzie do tego okienka. No i mnie obsłużyli bez tej kolejki ![]() Pierwszy raz mnie coś takiego spotkało. Chociaż na koniec ciąży miałam przywilej ![]() Później byłam w biedronce. Spotkałam znajomych (małżeństwo). Nie wiedzieli, że jestem w ciązy. No, ale nie to chciałam napisać ![]() -Myślałem, że A... jest z Tobą. Trzeba było mi powiedzieć, to bym Ci wyjechał wózkiem ze sklepu i podjechał do samochodu. Było to miłe, ale już mi się śmiać zachciało z tego jego przejęcia, bo miał oczy jakby stało się coś strasznego, albo miałabym za chwilę tam zaczaąć rodzić i w żartach mówię: -Przecież ja nie jestem niepełnosprawna. No bo taki miał wzrok, ze jeszcze chwila to sama bym zaczęła panikować, a sami mają już 2 dzieci i jakoś nie kojarzę by tak się przejmował żoną ![]() Ale Wam dialogów napisałam ![]() ![]() Dobra spróbuję nadrobić co naskrobałyście przez te 7 kartek co mnie nie było ![]() Aaaa i jeszcze jedno ![]() Byłam dzisiaj na przeglądzie u dentysty i wszystkie zęby mam zdrowe ![]() No, ale jak to się mówi, jutro będzie lepiej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3247 |
Zakorzenienie
|
19.06.1985
![]() |
#3248 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3249 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja Paulinka dzisiaj spała ponad 7 godzin... Chodzi spać o 23 i to już jest powtarzalne... Nawet moje cyce się powoli przyzwyczajają do takich długich nocnych przerw, bo na początku, to była masakra, budził mnie mega ból, jakby je rozsadzało... Nam Infacol pomagał, ale po Sab Simplexie jest rewelacja... Szkoda, że nie ma jakiś leków na przyczyny, a tylko na objawy... Już dzwoniłam do znajomej i ma mi przysłać zapas lekarstwa z Niemiec... A poza tym dostałam pierwszą miesiączkę ![]()
![]() |
#3250 | |
Zadomowienie
|
Sweet_Jelly
![]() celka z termometrem nie pomogę, bo mam jeszcze stary po pierwszym synku aldii a ja już się zaczęłam martwić, że ciebie tak długo nie ma, ale w końcu stwierdziłam, że pewnie mała Lu za bardzo cię absorbuje i nie masz czasu na wizaz Cytat:
Kamyk ![]() A ja na razie nie robię jeszcze testu, bo to chyba trochę za wcześnie gooha trzymaj się dzielnie ![]() kocurazab to dobrze, że dziś przytrafiło ci się tyle miłych rzeczy ![]() ![]() A to mój skarbek - zdjęcia z wczoraj czyli jak miał 15 dni. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3251 |
Zakorzenienie
|
Strippi:
Biorytm "0": noc z 11-12 lutego potem 23 luty
![]() |
#3252 |
Zakorzenienie
|
uuuu to u mnie się nie sprawdza
ja termin mam na 31.01 więc jak pełnia jutro z 30/31 to może coś zadziała :d hahaha addicted to wizaz - cudeńko ![]()
![]() |
#3253 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Synuś słodki, super wygląda na tym zdjęciu, gdzie patrzy boczkiem ![]() ---------- Dopisano o 00:25 ---------- Poprzedni post napisano o 00:21 ---------- Nadrobiłam ![]() Ciekawe czy Gosbaj nie będą trzymali do poniedziałku :-/ i dopiero coś pomyślą. Idę spać ![]() ![]() Edytowane przez kocurazab Czas edycji: 2010-01-29 o 23:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3254 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
http://www.vosgroene.de/biorytm.html tu wychodzi Tobie zero 1 lutego ![]() wpisz datę swojego urodzenia i weź na luty 2010 i patrz gdzie zielony wykres jest na środku tam gdzie kreska czyli w zerze ![]()
Zaręczeni 18.07.2006 Ślub 04.08.2007 Majka 23.02.2010 http://s2.pierwszezabki.pl/036/0364849d2.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-50552.png Edytowane przez kasiorekzeta Czas edycji: 2010-01-29 o 23:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3255 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ależ slodziaczekkkkk....cudne minki robi ![]() Rany to już ponad 2 tygodnie ![]() ![]() Kamyczku brawa dla malej za bioderkaa ![]() A co do miesiaczki to bardzo wcześnieeeee ![]() ![]() Nawet specjalnie po 6 miesiącach byłam u gin . ale ona mówiła że to wszystko kwestia gospodarki hormonalnej i różnie u kobiet jest ![]() I nie wiem czy to ma coś wsólnego z przerwami ....mój Kuba spal cała noc do rana bez karmienia a ja miesiaczki nie dostałam ![]() Sweet to za umowę męzusia ...trzeba oblać soczkiem ![]() ![]() A z tym biorytmem to wiecie może coś w tym jest ....ale sprawdzilam u mnie w rodzinie , mamę , teściową, ciocię ...i nie sprawdziło się w 100% mimo że rodziły SN ....więc trzeba na to patrzeć z przymrrzeniem oka ![]() Kancia chyba bez waszej pomocy to na SMACZNYM nie wygram ![]() ![]() _________________________ _________ A ja dziś mam rodzić (wg mego mężysia ) ![]() ![]() Powiedziałam mężowi że GIT tylko po sniadaniu i po sklepie ![]() Bo widziałam w internecie .... ale chciałam na żywo pomacać czy to to czego chcemyyyyy ![]()
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2010-01-30 o 08:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3256 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Addicted Macius booski ![]() ![]() Kocurazab to ![]() ![]() ![]() ![]() Pysiamn dalam pare recenzji i punkciki mam nadzieje ze pomoga ![]() a moj Tzet ma dzis Imieninki ![]() aaa i bym zapomniala Sweet dla meza wielkie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3257 |
Raczkowanie
|
dzien dobry
![]() strippi ja też sprawdziłam dla Ciebie i wychodzi 1.02 wiec jest nadzieja ze pojedziesz na porodowke ale z drugiej strony poprosilam kolezanki zeby posprawdzaly swoje daty i z datami porodow i tylko jednej sie zgadzalo reszta ma ok.80-90 i tendencje rosnaca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3258 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry. Wpadłam tylko na chwilę zobaczyć co tu słychać.
Nie wyspałam się dziś w nocy - obudziłam się ok. 2.30 i nie mogłam spać, a to potem głodna byłam ![]() ![]() Mi biorytm "0" wychodzi dzisiaj - ale to za wcześnie ![]()
#3259 |
Zakorzenienie
|
Dziękuje bardzoooooooo
![]() _________________________ ____ Dziewczynki winna Wam jestem info od Bardotki wczoraj mi pisala jak jechalam już na KTG i zapomniałam ![]() ![]() ![]() Sorrki ![]() Wieści od Bardotki: "jest w szpitalu z gigantycznym cisnieniem ...martwi się o dzidzię ...ciśnienie 186/114 ![]() Dziś pisala że jak na razie walczą z cisnieniem i nie chca jej wypisać do domku ...a porodu jak na razie nie widać ![]() Odpisałam caluski i pozdrowionka od Nas i by nie wyrywała się do domku z takim ciśnieniem ...lekarze z pewnoscią zrobią wszystko co w ich mocy ...by bylo OK ![]() Trzymamy ![]()
![]() |
#3260 |
Zakorzenienie
|
gooha ja to bym poszła do tego Twojego lekarza, który nie kazał Ci krzywej robic
![]() ![]() ![]() pysia kukne pozniej bo teraz obiadek idę robic addicted sliczny syncio ![]() kamyk szybko masz @ ![]() bardotka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3261 |
Zakorzenienie
|
dzien doberek! A mi sie ciagle chce spac! Moglabym caly dzien przespac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3262 |
Zakorzenienie
|
addicted sliczny ten twoj syneczek
no wlasnie LASKI rozpakowane chwalic sie jak juz wasze maluchy urosly wizarzowe ciocie chetnie popatrza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3263 |
Zadomowienie
|
Hej ja tak na chwilke bo pisze z komorki ja dalej leze i nikt specjalnie sie mna nie zajmuje ale po wczorajszym badaniu przez lekarza chama i mega bolesnym masazu szyjki odchodzi mi krwisty czop i plamie wiec jest nadzieja ze cos sie ruszy poki co lekko boli jak na okres na ktg podobno brzuszek sie troche stawial ale nic nie czuje procz nerwowych ruchow synka oni chyba czekaja czy przez weekend sie samo rozkreci a jak nie to moze w poniedzialek cos ze mna zrobia dzieki za kciuki staram sie was nadrabiac ale na tel to nie takie proste buziaki
|
![]() ![]() |
![]() |
#3264 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3265 | |||
Zakorzenienie
|
![]() Smacznego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Spałam i spalam jak niedzwiedz ![]() Może organizm domaga siędoladowania akumulatora na Maxa ![]() Cytat:
![]() Ehhhh te masaze szyjkiiiiiiiii brrrrrrr ja mialam mały tuż przed porodem brrrrrrrrrrr nic miłego ![]() Trzymamy za Ciebie kciuki i czekamy na wieści ![]() ____________________ A co tu tak cichooooooo ???? No tak weekendowa sobota ![]() A ja właśnie zrobilam sobie nową farbę na włosach ....stwierdzialam że już mam spory odrost i najwyższy czas ...potem szpital poród mała w domku i nie chce jej smrodzić po d noskiem ...Kubuś spiiiiiiii... Mąż tylko się śmieje bym zdąrzyła przed porodem ...bo on nadal naiwnie liczy na to że może dziś ![]() hahahahahahaha ja mu na to że nic na to nie wskazuje ![]() A on : ..."Ale jeszcze dzień sie nie skończył "... ![]() ![]() ![]() i od rana za mną chodzi i pyta czy już obrac ananasa ![]() Buziaczki mamuśkiiiiiiiiiiiiiiiiiii i ![]()
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2010-01-30 o 13:22 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3266 |
BAN stały
|
Bardotka trzymaj się! Ale ciśnienie gigantyczne
![]() Przepraszam ale nie pamiętam kto pytał o fosforany bezpostaciowe w moczu. Otóż wytrącają się one w moczu o pH obojętnym i zasadowym, nie mają znaczenia klinicznego. Często występują w ciąży (ja też miałam b liczne). To nic groźnego! ![]() Mamuśki - która ma już za sobą pierwsze przytulanki z Tż po porodzie? Jak wrażenia? Ja już po i było super ![]() ![]() Lenka wczoraj skończyła 3 tyg ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3267 | |
Zakorzenienie
|
Na razie "oblewam" to herbatką z pokrzywy
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3268 |
Zakorzenienie
|
Ingrid piękna
![]() pysia ja widzę, ze na smacznym zacięta walka ![]() ![]() elcia co Ty tutaj robisz ![]() dzis robie zwykłe niewymagające tosty/ zapiekanki ![]() zapomniałam kupic ciasta francuskiego na ciasteczka a nie chce mi sie wyłazic ![]() ![]() a no i dzis piekę chebek z mieszanki ciekawe czy wyjdzie, bo jakoś ciezko się go wyrabiało ale z tej mieszanki jeszcze nie robiłam więc zobaczymy ![]() Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2010-01-30 o 13:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#3269 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może się odkleic łozysko ....co grozi utratą dziecka ... Kobieta może stracić przytomność ...moze być to o czym pisała Kancia Tak więc nie wygląda to różowo ![]() Nie pisalam tego Bardotce, bo nie mam zamiaru jeszcze bardziej jej denerwował, wierze że jak jest pod opieką lekarzy ...to krzywda nie ma prawa się stać !!! Nie wiem w prawdzie na co oni czekają ... ![]() Bo jak ja teraz bylam w poniedzialek ...to babeczka własnie z powodu gigantycznego ciśnienia w 37 tyg miala CC Cytat:
![]() Niby fajnie ale mała ma 3 tyg. A okres pologu trwa ok 6-8 tygodni! Z tego co mi wiadomo to przed 6 tyg. nie powinno się uprawiać sexu ! Być może fajnie i milo ...ale niewiem czy bezpiecznie ![]() Połóg to czas intensywnej pracy organizmu, cofania się zmian, które zaszły w twoim organizmie.... "Odchody" wydalane przez organizm itp ... Niechcę się wymądrzać ....ale slyszałam kiedyś że trzeba uwazaż na zakarzenia organizmu itp (nie bez kozery od lat czas połogu jest ścisle okreslony przez ginekologów i połozników) Info z mamazone.pl ..."...koniecznie odczekaj ok. 6 tygodni od porodu. Wcześniejsze zbliżenia niosą ryzyko zakażenia błony śluzowej macicy - jest teraz pozbawiona ochronnego nabłonka; krwawi i wydala odchody poporodowe."... Przepraszam nie traktuj tego jako atak ...ale nie wiem czy 3 tyg to nie za wcześnie ;/ ? Choć może po CC nie ????? Niewiemmmmm ;? Lenka cudna ![]() ............... Może byc i herbatka z pokrzywy ![]() Ucałuj mezusia pewnie szczęśliwy ![]() Kancia ...hihi no niewiem co z tym smacznym ...jakoś nie będę się nastawiała ..... ;/ Będzie co ma być ![]() Ale slicznie dziekuję za gwiazdeczki DUŻY ![]() A ty dziś kulinarnie się wyzywasz ![]() Ja już dawno nie robilam twych bułeczek ...a mąż i Kuba uwielbiają ![]() Musze się poprawic .... ![]() ps Udanego wypieku ![]()
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2010-01-30 o 13:47 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3270 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Asiuulka az z ciekawości zajrzałam do kalendarza czyje dziś imieniny i wyszło, że Macieja ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Oby się coś ruszyło, bo jak nie, to pewnie będą czekać do poniedziałku Cytat:
![]() Jak rozwikłam o co chodzi z tym smacznym to też postaram się dać recencje ![]() Ingrid - Lenka śliczna A co do przytulanek, to my jeszcze przed. Na razie trudno nam się zgrać organizacyjnie ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:23.