|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nałogowe Kosmetykoholiczki - część X
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja się zapisuję na hiszpański od marca, do małej łódzkiej szkółki założonej przez pasjonatów - filologów Brak doświadczenia pedagogicznego nadrabiają zapałem i niskimi cenami Poza tym mają możliwośc kursów raz w tygodniu co mi bardzo pasuje.--- Ufarbowałam sobie wczoraj włosy Matrixem, a nie tak jak planowałam Majirelem Lorelowym, i... jestem zachwycona Nie wiem jak ja dzisiaj się wyrobię, mam 2 makijaże do wykonania, pełne rolniczenie, a na 19 powinnam być na imprezie.. Edytowane przez pakosta Czas edycji: 2010-01-30 o 11:50 Powód: kolor włosów :-) |
||||
|
|
|
#3752 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zaraz przejrzę szuflady i zobaczę czy coś jeszcze dopisać do listy, a potem ja tu zamieszczę ![]() Cytat:
. A Projekt wpadł mi w oko podczas wczorajszego buszowania po blogach.
|
|
|
#3753 |
|
Zakorzenienie
|
tak, taka słodka galaretka, do jedzenia za dużo tam nie ma bo pestka jest stosunkowo duża
ale jest smaczne, wolę zjeść kilka takich maleństw niż kawałek czekolady
|
#3754 |
|
Zakorzenienie
|
Iza zrobiłam listę; 20 rzeczy z kolorówki (włączając balsamy do ust i 2 zmywacze) oraz 30 kosmetyków pielęgnacyjnych. Większość z nich to resztki, miniaturki albo produkty zużyte do połowy.
Zastanawiam się czy z kolorówki nie zrobić 'Project 5 Pan' zobaczymy jak będzie mi szło; na razie jestem pełna zapału, pewnie dlatego, że trafiłam trochę fajnych kosmetyków na Allegro w styczniu.
|
|
#3755 | |
|
Zakorzenienie
|
Dobry
![]() Znowu pada śnieg a ja muszę iść po duuże zakupy, bo wymyśliłam duży obiad z deserem ![]() Odebrałam wczoraj moją paletkę Benefita i już jestem oczarowana Coralistą Cytat:
|
|
#3756 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Akurat z francuskiego się cieszyłam, bo chciałam się go dalej uczyć, ale łaciny niekoniecznie. No ale jak mus to mus. A znów na studiach okazało się, że w ogóle nie ma opcji stworzenia grupy dla początkujących z angielskiego, bo chętnych brak, a poza tym też mogę tylko jednego języka się uczyć. Więc dalej był francuski, a na angielski zapisałam się do Callana, ale po 1,5-2 latach zrezygnowałam i tak do dziś jestem z lekka kulawa pod tym względem ![]() Za dobrze mnie znasz Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dermika i dla mnie za droga, a do Olaya jakoś przekonania nie mam A kremem do twarzy też czasem się maziam i pod oczami, ale często jakaś taka napuchnięta się rano budzę ![]() Też muszę policzyć, bo coś czuję, że i ja zawyżać będę. Ale teraz zmykam, muszę się szybko umalować i skoczyć na miasto, zanim mi sklepy pozamykają. Wyruszam na poszukiwania futerału do Avilki
|
||||||||
|
|
|
#3757 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I jak ta zumba? Ja ćwiczę dzielnie Tami Lee ![]() Też nie policzyłam, zrobię to wieczorem, boję się, że wyjdzie tego więcej niż myślę... Zamówiłam kwasy z Pauli, mogę odwykować teraz z czystym sumieniem (chociaż jest promocja na The She Space, cienie po 2.5$ - pełne słoiczki i kuuuuszą Jedyna rzecz, jaka mnie zniechęca, to to, że wysyłają na adres z Paypala - czyli wysłaliby... do mojej babci
|
|
#3758 | ||
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Ja mam 55
więc też mam co zużywać jest wiele kategorii, które mogę zmniejszyć.. mam to wszystko rozpisane, nazwy kategorii, ile czego mam, ile mogę mieć..![]() Cytat:
Cytat:
Na mnie lepiej działa limit tygodniowy, ewentualnie "kupię balsam jak zużyję dwa inne". Bo tak bez limitów w kategorii to chyba bym oszukiwała. ![]() ![]() Zużywałabym miniatury a kupowała kremy. A w ogóle to znalazłam dwa nowe kusidełka z kategorii kremy/sera do twarzy.
|
|
|
#3759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do projektu to jasne, że nic nowego ale u mnie sprawdzianu nie zdaje system pt. w tym miesiącu nie kupuję, a w przyszłym już tak. Jednak zużycie konkretnej ilości kosmetyków, zwłaszcza z kolorówki jest cholernie trudne - przede wszystkim dla NK ![]() Właśnie zrobiłam makijaż częścią kosmetyków z listy - fajnie jest odkryć jakieś dawno zapomniane i nieużywane kosmetyki. No nic, lecę na zajęcia z ceramiki
|
|
|
#3760 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, że znów przeginam, ale chyba mam złe nawyki żywieniowe od dziecka i teraz trudno mi je zmienić Pamiętam, że jak chodziłam do szkoły to przez cały dzień prawie nic nie jadłam(przez stres ) a kanapki przynosiłam z powrotem do domu. Za to po obiedzie obżerałam się całe popołudnie i wieczór różnymi słodkościami i tak przez wiele lat. Poza tym mam chyba zbyt słabą wolę by z tym walczyć, a jak w domu nie ma nic słodkiego to zachowuję się prawie jak narkoman na głodzie. PS. Kuruj się biedactwo ![]() Cytat:
![]() Łykam jakieś leki bez recepty na zatoki, ale to niewiele pomaga. Wiem, że przejdzie mi samo jak się pogoda ustabilizuje ![]() Cytat:
|
|
#3761 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez wypisuję ksometyki do zuzycia w watku: "Akcja - pozbywamy sie" - wpisuję tam na biezaco i dzieki temu wiem, co i ile rzeczy zuzyłam w danym meisiącu. Od stycznia mniej kupuję, bo upatrzyłam sobie kilka droższych kosmetyków, więc wolę na nie odłozyć niż kupić 15sty zel czy balsam. Jesliw iec coś mnie wyjątkowo kusi (w sklepie czy z Avonu), ale dzielnie nie kupię to ta kwotę zapisuję sobie na kartce, zapisuję też zarobek z Avonu i to co dostanę za sprzedane rzeczy na Allegro. W ten sposób kupiłam sobie Aliena i meteoryty Gold Temptation. Teraz moim celem sa prasowane meteortyty Beige Lumineux a później poczwórne cienie Guerlain. Dzięki tej metodzie zauwazyłam też, że wcale nie jest wielką filozofią i wielkim burżujstwem kupienie czegoś droższego. Zawsze byłam przekonana, że mnie nie stać, ale wiecie, kupiłam coś za 10 zł, coś za 18, z Avonu dobrałam np. za 20 zl zeby mieć wyszży opust i już było prawie 50 zł. Zbyt łatwo wydawałam te kilka zł, bo to tak sie wydaje. Ale po policzeniu tych 2 zł, 5 zł czy 10 zł w miesiącu uzbiera się ładna kwota. To tyle moich refleksji ![]() Wąchałam dziś nowy malinowy żel Niveai. W sumie to mało malinami pachnie ale ... to dobrze Kupię na wiosnę, bo obecnie mam spory zaps żelowy.Jutro mój pierwszy raz Jedziemy z TŻ na narty Nigdy nie jeździłam, więc moze się nie połamie Oczywiście nei mogł mi powiedziec wcześniej, tylko wczoraj wieczorem nieprzyjemne w dotyku i ogólnie wyglądałam w nich jak uciekajmy-nie wracajmy . tanie były bo ksztowały od 10-35 zł (używane)). te co kupiłam sa cieplutkie, ortalionowe (?) z polarkowa podzewską i nie sa takie obciskające jak te z szelkami. Strasznie mi sie podobają, wahałam sie nad kolorami, ale wziełam w końcu khaki, choć szare tez ładne były. Szkoda, ze nie byo czerwonych w moim rozmiarze - było kilka XXL Kurtkę jakąś mam więc nie kupowałam, zwłaszcza, że były drogie (80-90 zł, niby nówki z metkami, ale szkoda mi na kurtkę która pewnie raz ubiorę a jesli spodobają mis ię narty to ubiorę kilka razy w zimie )EDCYJA: Pisałyście o "swobodzie" TŻ jeszcze nie jest "gotowy" na wizytę u mnie ( ), więc moge się wypowiedzieć tylko jak to jest u niego. Mamy swobode, nawet sporą, z zostaniem u niego na noc nie ma problemu, tzn jego rodzice nie są wcześniej informowani o tym, bo przeważnie to spontan, moi też nie mają nic przeciwko (ale wiem, że nocleg u mnie by nie przeszedł - nawet jak ExEx ten co jest w UK przyjeżdżał na kilka dni, to spał w osobnym pokoju ).Z Ex było jeszcze lepiej, bo miał swoje mieszkanie.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2010-01-30 o 14:19 |
|
|
|
#3762 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
może kiedyś się zbiorę ![]() a co do nocowania u mnie, kiedyś próbowałam jak chciałam żeby TŻ został na sylwestra do rana, ale się nie zgodzili (chociaż to może dlatego, że znaliśmy się dużo krócej, może teraz by inaczej na to patrzyli) - paradoksalne, bo jak jeździmy na wakacje, to też jesteśmy ze sobą ciągle przez 2 tygodnie, w jednym pokoju i nie widzą problemu ![]() oczywiście najlepiej mieć swoje mieszkanie, ale u mnie to realne dopiero jak sama na nie zapracuję
|
|
#3763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale potem myślałam: kupię np. taki róż za 200 zł a potem nie będę go używać albo mi się znudzi i będzie mi żal tej kasy. A jeśli kupiłabym róż za 20 zł to mogę go wywalić z czystym sumieniem Głupie myślenie, ale prawie zawsze mnie nachodzi, gdy spodoba mi się coś górnopółkowego, a przecież wiem, że warto zaryzykować (choćby zakup Meteorytów mnie przekonał do tego, że jest wielka przepaść pomiędzy takimi kosmetykami a niższą półką). Dziwne tylko jest dla mnie to, że na perfumy mi jakoś nie szkoda pieniędzy a na kolorówkę już jakoś tak "głupio" mi wydawać tyle kasy
|
|
#3765 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Sama też nie lubię się uczyć jak słyszę, że ktoś się krząta po domu, tym bardziej jak rozmowy słychać. Dla mnie najlepiej było jak wszyscy już spali, ale ze mnie to w ogóle nocny Marek i mogę siedzieć do późna. A jak już musiałam coś pisać albo uczyć się w dzień, to wtedy jak nikogo nie było ewentualnie jak wygoniłam z domu kogo się dało ![]() Cytat:
więc żeby się tak nie szprycować, to jak mnie bardzo nie boli nie biorę nic. Też wiem, że minie jak będzie cieplej.Cytat:
Cytat:
Ja już od jakiegoś czasu mam podobne podejście, ale zawsze mnie wkurza, jak słyszę od jakiejś koleżanki, że jej to nie stać na taki a taki kosmetyk. I już nawet nie mówię tu o górnej półce, ale o tej wyższej średniej, że się tak wyrażę. Ja tam nikomu do portfela nie zaglądam, nie rozliczam co kupuje i za ile, a naprawdę czuję się skrępowana jak mnie ktoś pyta jakiego błyszczyka czy różu używam, nie wspominając o perfumach, bo jak odpowiem zgodnie z prawdą, to zwykle jest biadolenie, że to za drogie. A słyszę to z ust osób, które zarabiają b. podobnie, o ile nie więcej. Dlatego staram się z takimi osobami nie rozmawiać w ogóle o kosmetykach, bo i po co.A tymczasem postanowiłam odkładać sobie kasę na paletkę cieni UD albo komplet ichnich kredek i jakąś flaszeczkę perfum - albo CK IN2U albo Kenzo Amour, tylko jeszcze się nie zdecydowałam czy kolejną flaszeczkę klasyka EDP (bo moja 30stka chyba powoli się kończy) czy wersję Indian Holi (ale znów to byłby zakup zupełnie w ciemno). Cytat:
Cytat:
Ale i tak ostatnio jeżdżę 2 razy w roku, więc w sumie najpotrzebniejszy wydatek to to nie jest. Niby mamy stok niedaleko, ale i jakoś go nie lubię i drogawo tam. No i nie mam z kim jeździć, bo TŻ się nie daje namówić ![]() Cytat:
![]() A moi rodzice podobnie jak Twoi, jak nocowałam jeszcze u ExEx, jak to ujęłaś, nie było problemu, ale sami na nocleg by się nie zgodzili. Jak mieszkałam z Exem też nigdy słowa nie powiedzieli, ale jak widać pod swój dach ciężko im kogoś przyjąć. Nie rozumiem ich
Edytowane przez MagJa Czas edycji: 2010-01-30 o 18:14 |
||||||||
|
|
|
#3766 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak nie, zawsze mozna sprzedać na Allegro.---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- Cytat:
|
|
#3767 | |
|
Zakorzenienie
|
może i tak.. ja w sumie też byłam skrępowana jak zostawałam u TŻ na sylwestra i rano było niezręcznie spotkać się z jego rodziną
![]() Cytat:
no i zawsze jak coś nie pasuje, to łatwiej się tego pozbyć, a strata nie jest taka duża.. a tak jak mówisz ten za 20zł byś wyrzuciła
|
|
#3768 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedyne, czego żałuję pod względem językowym to, że nie kontynuowałam nauki francuskiego. Miałam 4 lata w liceum może nie jakiś super wysoki poziom ale zajęcia były przez pierwsze 2 lata 2 razy w tyg i w następnych dwóch3 razy w tyg. i Po maturze chciałam się uczyć już hiszpańskiego na kursach ale tato stwierdził, ze da mi pieniądze tylko na kontynuację francuskiego lub angielskiego a nie na coś nowego. No więc, że z angielskim już sobie poradzę, francuskiego podstawy mam mocne (tak wtedy mi się zdawało) to w ramach buntu nie wybrałam żadnego kursu. I teraz nie chodzi mi o to że tato miał rację- lepiej kontynuować znany język niż zaczynać nowy, ale lepiej było kontynuować którykolwiek niż nie uczyć się żadnego ![]() A co do włoskiego- podobno to najprostszy z europejskich ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() To ja tez policzyłam wszystko- 44 bez mgiełek i zapachów oraz miniaturek (te trzymam głównie na wyjazdy jednak) i 36 zapasów juz po aktualizacji- hym hym hym ![]() Cytat:
Cytat:
I już mi ten wątek nie potrzebny ![]() Cytat:
A które to zasady takie dziwne np.? Mi jakoś poza liczbami nic szczególnego nie utkwiło w pamięci...Ja już upiekłam muffinki, po raz poierwszy wyszło mi mniej niż myślałam, część dałam mamie na jej spotkanie na zakończenie ferii (nauczycielka) a resztę biorę na moją imprezę i w domu nic nei zostawię chyba bo mi braknie ![]() Też się muszę wyrolniczyć (właściwie ot tylko golenie kopytek mi zostało) i porządnie popracować nad pazurkami- wczoraj zmyłam żółty lakier i trochę mi się jednak rozdwoiły końcówki ![]() Chyba włożę fioletową sukienkę i szare rajtki, ale jakoś wcale nie mam ochoty na fioletowy makijaż ... Cytat:
Tak, spadek cukru ale on jest jaknajbardziej fizjologiczny Co do TŻ- ja u niego nie nocuję z racji warunków lokalowych, lub ewentualnie jak jego rodziców nie ma w domu, a u mnie to by nie przeszło żeby TŻ spał za ich zgodą ![]() Cytat:
Brawo Isa, super wynik! Ja zaczynam naukę od siedzenia po pół godziny bo się zaraz zniechęcam i szukam co by tu poprzestawiać w pokoju ... Czasami też mi się tak wydaje, ale zwykle jak mam więcej kasy to potrzebuję kupić kilka różnych rzeczy i i tak mam problem żeby wybrać te bardziej potrzebne a co dopieor jakbytm miała kupić jedną za tę całą kasę. No ale tak to jest jak się nie zarabia ![]() Cytat:
Ale najgorzej jest chyba jak mi się zdarzy tak jak Isa ma- jak długo nie jem (chociaż ja i tak z tych co to nie lubią jeść często) i potem zjem jedną wielką obiadokolację to za godzinke muszę dopchać czymkolwiek... Ja też nie lubię gadać z koleżankami o tym ze ich nie stać na to np. co ja mam (chociaż ja nawet w droższą średnią półkę prawie nie inwestuję), skręca mnie jak ktoś przy mnei kupuje badziewne cienie z samym białym pigmentem zamiast kupić chociaż inglotowy o paletce nie mówiąc. No i jak Ty przecież non stop poluję na promocje i naprawdę sporo potrafię wyczekać na dobrą okazję coby mieć coś wymarzonego połowę taniej Także takie gadanie i do mnie nie trafia zupełnie- w przypadku osób zarabiających na siebie. A na wyjazd na lumpki do NS się piszę Vibesko- wracaj szubciutko do zdrowia, wygrzej choróbsko, wypij litr soczku malinowego i będzie dobrze ![]() To ja zmykam się odpicowac imprezowo, miłego wieczorku wszystkim
|
|
#3769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ZAPRASZAM Niemalże rzut beretem masz W tym lumpku w którym zrobiłam narciarskie zakupy mają tez takie WSZYSTKO, nowe drobiazgi typu szkła powiększające, portfeliki, długopisy, majtki itp. Kupiłam siostrzenicy pamiętnik na kluczyk za 5 zł I nie chwaliłam sie, że dostałam gratisy ).Ten lumpek-nielumpek nalezy do rodziców dziewczyny która pracowała w biurze w którym pracuje (tzn niby dalej parcuje, ale jest w ciąży i ma zwolnienie, z tego co mówiła jak przyszła w odwiedziny kiedyś to raczej nie wróci). Koło sklepu stoi ich dom - oj można sie wzbogadzić na tego typu sklepach, zwłaszcza, ze ma dużo włąsnie nowych rzeczy np. ze sklepów w Niemczech Gdy weszłam kiedyś do tego domu to szczenę zbierałam z podłogi
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2010-01-30 o 18:12 |
|
|
|
|
#3770 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Ale chrom chyba nie jest zbyt zdrowy? Tzn. słyszałam, że może coś tam niedobrego powodować i że nie powinno się go zażywać zbyt dużo a znając mnie to pewnie bym go łykała hurtem żeby mi pomógł pozbyć się chęci na słodycze
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja na szczęście dziś miałam jako taką wenę i właściwie to cud, że przesiedziałam tyle czasu nad pisaniem. Bałam się, że po 15 minutach tym rzucę. ------------ Wróciłam właśnie z nagłego wypadu do koleżanki Zebrałyśmy się z drugą koleżanką w 5 minut i cieszę się z tego spotkania bardzo. Takie nieplanowane "zloty" zawsze najlepiej wychodzą.
|
|
#3771 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny
Nadrobiłam trochę zaległości, bo od wtorku nie było mnie w domu. Byłam z nową firmą na targach reklamy w warszawie. Chciałam Warszawiankom napisać, że będę, ale jak dostałam harmonogram to się zaczęłam zastanawiać kiedy ja tam zrobię siku.. Ale jak będę następnym razem w Wawie to się odezwę i jak będziecie miały ochotę to się spotkamy ![]() Wróciłam wczoraj o 2 w nocy. Dobrze, że jechaliśmy autem bo już przerobiłam oblodzone i mocno (nawet 2,5h) pociągi z wawy do siebie.. Jechałyśmy i zahaczyłyśmy o McDrive..NIGDY WIĘCEJ NIE ZJEM MC DONALDA. Od rana leżę i umieram na zatrucie pokarmowe Jest mi tak niedobrze, tak źle. Jestem cała rozpalona, mam do tego gorączkę, na zmianę jest mi gorąco i zimno. W sumie to dopiero wstałam, ale miałam kilka przerw, w których wypiłam miętę - nie pomogło. Potem wypiłam sodę. To zwymiotowałam tę mięte i żółć Po tym się przespałam i jest mi już trochę lepiej i nawet burczy mi w brzuchu, to w sumie dobrze. Nie ma nic do jedzenia takiego po czym bym nie zwymiotowała więc poprosiłam brata, żeby poszedł kupić mi duży jogurt (mega śnieg jest i bardzo zimno). Zgodził się. fajnie ![]() A w nowej pracy zobaczymy jak będzie, ogólnie wydaje się ok ale nie podobają mi się pewne odzywki szefów do jednej dziewczyny, która jest Marketing Managerem. W sumie dostałam do podpisania umowę szkolenie, z zobowiązaniem, że będę pracowała tam rok a jak złożę wypowiedzenie to zwrócę koszt szkolenia, który maleje proporcjonalnie do przepracowanych miesięcy. A, i że będę musiała też oddawać jak oni mnie zwolnią z mojej winy. Tylko, że... ta umowa ma jeden mały błąd. Ja po szkoleniu dostanę umowę próbną na 3 miesiące. I dopiero wtedy na dłuższy okres. A w umowie jest wyraźnie napisane, że oddaję w 2 w/w przypadkach. Jakby mi od razu dali umowę na rok, to ona byłaby wiążąca. A tak, he he, nie mogą mnie zmusić do podpisania kolejnej umowy. Tak sobie tylko sprawdziłam w razie czego. Wszystko zależy jak mi się sprawy potoczą... Ale dobrze jest znać prawo heh.Ah, przyszła mi karta do bankomatu i maska z tru. DDF Blemish Minimizing Mask. Nie używałam jej jeszcze. Wyhaczyłam też wcześniej już kilka innych rzeczy, które sobie zamówię jak aktywuję kartę. Ale teraz myślałam jedynie o tym, że jest mi zimno, gorąco, zimno, gorąco i, że jest mi mocno niedobrze... Wyjazd był ogólnie pozytywny. Bardzo męczący ale jak wracałyśmy (4 dziewczyny) to było strasznie wesoło. Śpiewałyśmy itp.
|
|
#3772 |
|
Zakorzenienie
|
bosiak biedactwo, Ty też masz takie straszne problemy z żołądkiem
No i mam nadzieję, że w pracy będzie jednak ok
|
#3773 | |
|
Zakorzenienie
|
Ice pokażesz włosy jak się zetniesz? Myślę o takim samym ścięciu. (Już od 2 lat
)Isa mi się skończył róż givenchy jak byłam w kryzysie finansowym i kupiłam róż vipery za 9zł. Taki jasny, chłodny róż. Ty wiesz, że on jest b.dobry Długo się trzyma i daje mi ładny kolor ![]() Pakosta ja byłam kiedyś (hm ok 1,5roku temu) na rozmowie o pracę w Speak-up na stanowisko recepcjonistki na pół etatu. Dostałam np. białą kartkę formatu A4 i miałam mówić co z nią można zrobić i takie tam.. ---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- Cytat:
Ale może będzie ok.
|
|
|
#3774 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam swój ulubiony 3-kolorowy róż z H&M, kosztował grosze i nawet się nie spodziewałam, że będzie taki dobry
Idę się wyrolniczyć. Chyba sobie jakąś maseczkę na twarz zafunduję i ogolę nogi. Miałam na włosy nałożyć Wax, ale jednak zdecyduję się tylko na nawilżenie ich granatową odżywką Dove, bo chcę ją wykończyć.
|
#3775 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Może i tak, ale jakoś nie zauważam tego, jak przyjeżdża siostra z TŻ
Wtedy jest to dla nich zupełnie naturalne. Fakt faktem, że nie mamy na tyle pokoi, żeby spali osobno, ale z drugiej strony, jak o mnie chodziło i byłam mniej więcej w jej wieku, to stwierdzili, że ja z siostrą mam spać razem, a TŻ sam. Dodam, że siostrę mam 4 lata młodszą...Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
No ale już nie tyle co kiedyś. Właśnie grzecznie zjadłam linijkę wedlowskiej toffi i jest to pierwsza i ostatnia słodycz dnia dzisiejszego.A wiesz, ze tą gruszkową, co mi ostatnio kupiłam dalej mam nawet nie napoczętą No to może w marcu, jak mi się uda wyrwać do Ciebie, bo mi się przypomniało, że Sis z TŻ przylatują jakoś koło 29ego, więc wtedy urlop powinnam dostać bez problemu. Cytat:
Cytat:
![]() A tak przy okazji, dobrze kojarzę, że miałaś i krem pod oczy i do twarzy Hydrain Dermedica Mogłabyś coś więcej o nich skrobnąć?****************** Wróciłam z tatą z Tesco, zjadłam 2 pyszne kanapeczki, poprawiłam czekoladą i biorę się za tego łatwiejszego 3bita. Mleko i śmietana chyba już mi się zdążyły schłodzić.A w ogóle to się wkurzyłam, tam też już nie było żelu Nivea Shower & Shave. Jak w poniedziałek nie znajdę go w drugim Rossmannie, to się dopiero wkurzę pięknie wykończyłam, żeby móc go kupić i |
||||||
|
|
|
#3776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, miałam dermedici, a nawet mam jeszcze ten do twarzy. A od przedwczoraj mam też balsam do ciała z tej serii Krem pod oczy b.fajny. Ma lekką konsystencję, dobrze nawilża, szybko się wchłania. Dałam też go na prezent dwóm koleżankom i obie są zadowolone. Do twarzy też jest b.fajny, ale teraz używam nanobasy. Ze względu na kwasy i te okropne mrozy. Jak miną to wrócę do dermedica.A balsam kupiłam bo tak mi się wysuszyła skóra przez ten mróz, że miałam aż łuski na udach, łydkach, plecach i uczucie za małej skóry. No i ciągle swędziała. Więc wracając z targów jednego dnia zajechaliśmy do superpharmu i kupiłam ten balsam, bo myślałam,że się zadrapię na śmierć. Od razu ukoił bardzo suchą skórę, jestem z niego naprawdę zadowolona. Koleżanki z pracy też skorzystały i od razu też im podpasował. Ah i nie zdążyłam wypowiedzieć się na temat avili Też ją mam. Od razu kupiłam taki gumowy kondonik do niego i folię na szybkę. Fajne są, ale moja przyjaciółka, która też od jakiegoś czasu ma avilę, kupiła kondonik taki zamykany plastikowy. Jest lepszy od mojego, bo mój gumowy już się lekko rozciągnął a ten jej nie ma szans na rozciągnięcie. I ja też chyba ten kupię co ona ma. Ona ma ten : http://allegro.pl/item895007147_s523...oliweglan.html Ja swój razem z 2 foliami kupiłam za 49złotych. A ten jest tańszy i fajniejszy.
|
|
|
#3777 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A kremik pod oczy coś prócz nawilżania robi? Rozjaśnia choć trochę może ![]() Cytat:
No ale znów słyszałam, że one bardzo szybko pękają i w 2 sklepach na 3, w których byłam wręcz ich nie sprowadzają już z tego powodu. A w tym trzecim, w którym je mieli, ale akurat nie do Avilki, też mi powiedzieli, że lubią pękać, że w zasadzie jeden upadek i po futerale. No i w końcu zwątpiłam i kupiłam tylko taką szarą kieszonkę (nr 6, z tym, że u mnie są po 12zł) i smyczkę. Rozumiem, że koleżance dobrze się jednak sprawuje? A wiesz może czy brud się bardzo czepia do tego? Bo toto takie gumowo-plastikowe jest, czarne i w dodatku matowe, przynajmniej te, które ja macałam. No i u mnie to one 10zł kosztują, więc w sumie może jak w końcu będzie dostępny odpowiedni model, to zaryzykuję. Bo na Allegro nie chce mi się przepłacać, zwłaszcza, że folię już zamówiłam i to innego typu. Za dużo się naczytałam o tych poliwęglanach z klejem i wzięłam bezklejową.A ten sprzedawca ma jeszcze drugi fajny pokrowiec, chyba taki bardziej żelowy, więc może by nie pękał wcale http://allegro.pl/item895007158_s523...oliweglan.html Tyle tylko, że ten Twojej koleżanki wydaje się być przyjemniejszy w dotyku. To to taka guma chyba będzie.***************** Zrobiłam tego 3bita, ale znów nie obyło się bez problemów, i to (tylko psze się głośno nie śmiać Próbowałam zmiksować ponownie, ale nic to nie dało, więc rozsmarowałam taką. Trochę tępawa i suchawa była, mam nadzieję, że jakoś się zwiąże z herbatnikami, ale co się z nią stało to nie wiem Nawet tata się dziwił, bo przecie nie obyło się bez wsadzenia przez niego łyżki w michę z kremem zaraz po jego zrobieniu, a 15min. później to już nie był ten sam puszysty krem ![]() Zmykam z neta, bo i tak nie mam po co tu siedzieć, właśnie miałam małe spięcie z TŻ na gg. Znaczy normalna wymiana zdań, ale on jak zwykle swoim zwyczajem stwierdził, że nie ma ochoty gadać dalej i się zmył. Wrrr Idę zmyć pazury i umyć głowę, a potem sobie może Brzydulę Betty zapuszczę, skoro nie mam co liczyć na nowe odcinki House czy Desperatek
Edytowane przez MagJa Czas edycji: 2010-01-31 o 00:04 |
|||
|
|
|
#3778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A dziś rano wstałam z pięknym bólem gardła, wery najs... ![]() Za to wczoraj się wyrolniczyłam i dziś czuję się trochę lepiej, bo przez cały tydzień mi się nie chciało zabrać za siebie. Planuję nawet pomalować sobie pazurki, ale zrobię to popołudniu żeby mi nie odprysnął lakier w ciągu dnia
|
|
#3779 |
|
Wtajemniczenie
|
Rzyrafka, powinnaś zostać handlowcem - lakier Gosha miałam po godzinie od Twojego posta
Żeby było zabawniej, wysłałam po niego... tatę, bo akurat miał być w okolicy mojego goshowego sklepiki ![]() Bossy, a jak wypadły te targi? Strasznie chciałam jechać, ale moja firma nie widziała takiej potrzeby Gorączka już minęła?Co do TŻtów i swobody - jeździłam swego czasu w okolice Torunia do ukochanego, a on młodszy i z dość konserwatywnej rodziny... Mama zawsze rozkładała nam w jego pokoju dwa łóżka, przy czym nie wiedzieć czemu jedno rano wyglądało na nieruszone ![]() Wczorajsza impreza (rozdanie nagród łódzkiej Wyborczej - Energia Kultury 2009) wcale nie była fajna - przez większość czasu musiałam pijanego przyjaciela pilnować |
|
|
|
#3780 |
|
Zakorzenienie
|
Jejjj, nic się nie wykurowałam
![]() Nadal mam strasznie zatkany nos i czuję się źle. Wzięłam prysznic i trochę się ogarnęłam, napiłam się mocnej kawy i jest nieco lepiej. Odczuwam straszny głód zakupowy, potrzebuję jakichś ciuchów !! nic nie umiem znaleść dla siebie ![]() Może jeśli jutro poczuje się lepiej to wybiorę się popołudniu na jakieś łowy.
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:52.

tym bardziej, że to nie jest trudny język
Brak doświadczenia pedagogicznego nadrabiają zapałem i niskimi cenami 

Akurat z francuskiego się cieszyłam, bo chciałam się go dalej uczyć, ale łaciny niekoniecznie. No ale jak mus to mus. A znów na studiach okazało się, że w ogóle nie ma opcji stworzenia grupy dla początkujących z angielskiego, bo chętnych brak, a poza tym też mogę tylko jednego języka się uczyć. Więc dalej był francuski, a na angielski zapisałam się do Callana, ale po 1,5-2 latach zrezygnowałam i tak do dziś jestem z lekka kulawa pod tym względem 

) a kanapki przynosiłam z powrotem do domu. Za to po obiedzie obżerałam się całe popołudnie i wieczór różnymi słodkościami i tak przez wiele lat. 
)

A na początku nauki taka wielka różnica wcale nie jest motywująca.

Mogłabyś coś więcej o nich skrobnąć?