|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4141 |
BAN stały
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. III
|
![]() ![]() |
![]() |
#4142 |
Zadomowienie
|
Tak, powinien pasować w tym samym rozmiarze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4143 |
Zadomowienie
|
Witam stanikowe ekspertki
![]() Edytowane przez havana Czas edycji: 2010-01-30 o 21:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#4144 |
Zadomowienie
|
havana - z Maskaradek celowałabym również w 65E, powinno pasować.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4145 |
Winter is coming
|
Ja też uważam, że z maskaradek powinnaś celować w 65E. One mają generalnie standardowe miseczki i obwody, z pewnymi wyjątkami (np. Aragon ma duże miski). Generalnie z maskaradkami jest jak z innymi stanikami- różnią się między sobą, choć imo są w miarę równe. W każdym razie jak zawsze przed zakupem dobrze popytać i poczytać opinie.
Edit: Głupio wyszła ta moja opinia, ale sama nie wiem co mam o maskaradkach napisać, z większości potrzebuje tego samego rozmiaru.
Edytowane przez velika Czas edycji: 2010-01-30 o 22:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#4146 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mierzyłam właśnie jakąś 65tkę i ta moja 70tka jest identyczna w obwodzie ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4147 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4148 |
Zadomowienie
|
Czy w którymś z polskich sklepów internetowych jest już dostępny model Deco Freji? Kiedy ewentualnie można się go spodziewać?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4149 |
Rozeznanie
|
w Lingerii jest, ale rozmiarówka już mocno przebrana...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4150 |
Zakorzenienie
|
Ah, no u mnie stanikowe oświecenie nie było jakieś genialne.
![]() Ot, tyle, że nie wypada dołem i i nie wyskakuje z misek. Ale za to albo odgryza ręce, albo bija się w mostek i żebra zostawiając na kilka godzin ślady... ![]() Nie mówiąc o cenie... czego by nie robiły to i tak uważam za drogie. Migrowania niestety nie było, mimo dobrego zakładania i "upychania" wszystkiego do miseczek, a szkoda. Za to jak mi się schudło lekko to muszę teraz polować na nowy. Na razie z nowych spodobał mi się Thrill Me. Ale marzą mi się: Aragon, Hestia czarna, English Rose [czy cośtam z różami], Antoinette... ah... te maskeradki.... ![]() I marzą mi się "jabłka w koszyku" niczym w barokowych gorsetach i tym podobne... mrrr... I już nie wiem, może zamówić z neta? 65 F? Bo Isis jest już dla mnie luźna ![]() Tylko za dużo tych rzeczy a samemu trudno ocenić: jaki typ biustu, czy szerokofiszbinowy czy wąsko, czy mostek cośtam, czy zezowate do środka czy na zewnątrz... czy spiczaste czy jakie.... aj, głowa mała. Tyle rzeczy a tu tylko o stanik chodzi ![]()
#4151 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A dobór .. no cóż potrzeba czasu i doświadczenia - najważniejsze to nie podawać się i próbować różnych rzeczy ![]() Nie wiem jakie masz staniki, ale najlepiej migruje się jednak na miękkich... a poza tym najwięcej migrują osoby które jednak trochę ciałka mają ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4152 | ||||
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]() jesli wczesniej notowalas takie sytuacje, to nosilas zdecydowanie zle dobrane staniki ![]() Cytat:
i nie tylko ja, ale i inne osoby, pisaly, ze nie kazda brafitterka jest profesjonalna... no, coz, jesli sie kupuje w cenach regularnych w sklepach stacjonarnych, to rzeczywisie, mozna fortune po dwoch kompletach zostawic ![]() na szczescie, sa promocje, sklepy stacjonarne, Allegro, ebay, gielda balkonetkowa i gazetowa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
co do tego ocenienia wlasnego biustu - trza mierzyc, mierzyc i jeszcze raz mierzyc. po pewnym czasie sie zorientujesz, co Twoj biust lubi, a z jakim modelem sie "gryzie". no i warto obserwowac - polecam i ten watek (dziewczyny czasem cos wklejaja) oraz balkonetke.
![]() ![]() |
![]() |
#4153 |
Raczkowanie
|
Witam biustowe ekspertki
![]() Liczę i liczę, ale chciałabym się upewnić. Wymiary 69 ściśnięte / 81 luźno. I teraz. Wg tej brytyjskiej tabeli na pierwszej str. mam 60DD, a wg kalkulatora jednej z ekspertek : http://www.atlastravel.nazwa.pl/mariska/index2.html wychodzi 60D. Szukałam już biustonoszy na intymnej.pl i ![]() ![]() (dziwi mnie to, że po zwiększeniu w kalkulatorze wymiarów o 1cm pod biustem, miseczka 'zmniejszyła się o dwie literki' przy wzroście obw. o 5 cm). Która miska jest ciut szersza? 65C czy 60D/60DD? Jakie są Wasze ulubione sklepy? Najlepiej internetowe. //Temat męczę od kilku miesięcy. Dobrze, że się znalazł, bo już zaczynałam się martwić, że 75A robi się przymałe i że zabraknie na mój "big biust" ![]() ![]() Edytowane przez Relyah Czas edycji: 2010-01-31 o 20:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#4154 |
Zadomowienie
|
witam was!! troszke podczytalam poczatek ale tyle postow nie jestem w stanie..ja odkad pamietam mam problem z dobraniem odpowiedniego biustonosza..mam duze piersi i zawsze ten biustonosz jest za maly...w biuscie mam 113 cm a pod biustem 95 cm..doradzcie jaki wkoncu mam rozmiar bo ja juz sie pogubilam?? dodam ze moje piersi zmienily sie gdyz 8 miesiecy temu urodzilam coreczke..
#4155 |
Raczkowanie
|
Ewelain1987
pożycz z 5 cm ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4156 |
Zadomowienie
|
#4157 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A powiedz mi jeszcze ile masz pod biustem? czytałam, że tease me jest rozciągliwy, ale czy na pewno? nie chciałabym się w nim udusić ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4160 |
Wtajemniczenie
|
ehh mam problem.
obwód pod biustem to 72 cm, a w biuście 88 cm. według kalkulatora mam polski rozmiar 65E i brytyjski 65DD. przymierzałam i taki i taki rozmiar i wszystko byłoby okej gdyby nie fakt, że miseczki są po prostu za duże na mnie. pod biustem mam ciasny obwód, dobrze stanik się trzyma, ale w miseczki sobie mogłabym jeszcze wkładkę silikonową włożyć. cóż można na to poradzić? miała któraś z Was podobną sytuację co ja? w ogóle jak sobie przekalkulowałam jaki naprawdę mam rozmiar to doznałam szoku. ![]() ![]() a. i jeszcze Pani w sklepie powiedziała mi, że mam dziwny rozmiar. bo zazwyczaj dziewczyny z takim biustem jak ja mają większy obwód pod biustem. ona oszalała? nie jestem super szczupła, jestem w miarę normalnej budowy a ona mi wyjeżdża że dziwny rozmiar mam. masakra. mogłam się zapisać do programu "jak dobrze wyglądać nago" ![]() Edytowane przez rysienka Czas edycji: 2010-01-31 o 22:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#4161 | |
Wcale nie be, tylko cacy kasieńka
|
Cytat:
Masz rację, ten model jest rozciągliwy więc myślę, że się nie udusisz. Jeśli chcesz to mogę go jutro zmierzyć dla Ciebie ![]()
![]() |
#4162 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
co dokładnie? ja mam b. podobne wymiary do Twoich - 73/87 i noszę brytyjski 65dd, czasem 65e (zależy od modelu). Ale też nie ma co porównywać, bo dużo zależy od typu piersi, ich ułożenia itd. Skoro te rozmiary wydawały Ci się za duże, to mierzyłaś coś mniejszego? Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4163 |
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=gaga87;16868597]może poprostu jakiś model dużomiseczkowy mierzyłaś?
co dokładnie? ja mam b. podobne wymiary do Twoich - 73/87 i noszę brytyjski 65dd, czasem 65e (zależy od modelu). Ale też nie ma co porównywać, bo dużo zależy od typu piersi, ich ułożenia itd. Skoro te rozmiary wydawały Ci się za duże, to mierzyłaś coś mniejszego? przymierzałam biustonosze w sklepie z bielizną firmy Kinga. dokładnie te modele: http://www.duoline.pl/figi-kinga-sug...9,id,8619.html http://www.duoline.pl/biustonosz-nip...e,id,8177.html http://www.duoline.pl/biustonosz-kon...p,id,4856.html a Ty w jakich sklepach kupujesz biustonosze dla siebie? muszę jeszcze pochodzić i poszukać w innych. niestety łączy się to u mnie z wyjazdem bo mieszkam w małej miejscowości. byłam też u mnie w mieście w "dobrym" sklepie z bielizną i spytałam Panią czy mają rozmiary 65E bądź 65DD. Babka się na mnie spojrzała dziwnie i z pytaniem dla kogo ten biustonosz. Ja się zdziwiłam i mówię, że dla mnie. ona oczy jak pięciozłotówki, roześmiała się i tekst "dla Pani to będzie co najwyżej rozmiar C chociaż może i ten będzie za duży" i zaczyna pokazywać jakieś malutkie staniczki. ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4164 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4165 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
75B ma miseczki mniej więcej wielkości 65D/E (DD) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4166 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4167 |
Konto usunięte
|
Cześć dziewczyny,
dawno tu nie zaglądałam i piszę, aby się pochwalić ( ![]() http://www.fantasie.com/App_Portals/...7-Blackprd.jpg Obwód 30 (czyli 65), miseczka FF, figi rozmiar M. Normalnie noszę z Freya 28G, ale w tym przypadku obwód jest dosyć ścisły. Tylko cena: 250 zł nie moje. |
![]() ![]() |
![]() |
#4168 |
Zakorzenienie
|
No ja nie wiem kompletnie...
zmierzyłam się wczoraj znowu... i mam na stojąco coś koło 90 a w "zwisie" [w sensie w pochyleniu] 93!!!! To który wymiar jest ten prawidłowy wreszcie? ![]()
#4169 |
Wtajemniczenie
|
Rozwalają mnie baby w bieliźniakach z waszych opisów
![]() to im powinno być wstyd! a nie Wam! jak Wam prponują obwód 75 na np. 70cm pod biustem to trzeba im powiedzieć, ze mamy XXI wiek i to one są zacofane a nie Wy szalone. Jak pracują w sklepach z bielizną to powinny rozwijać wiedzę na temat sprzedawanego asortymentu, a nie bazować na tym czego nauczyły się pół albo ćwierć wieku temu... |
![]() ![]() |
![]() |
#4170 | |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=rysienka;16868856]
Cytat:
![]() Przed pierwszym zakupem duuuużo się naczytałam, padło na Panache Porcelain i trafiłam w dziesiątkę. Nie znam tej firmy Kinga, więc nie wiem czy mają oni typową rozmiarówkę, czy nie. Zresztą ja interesuję się raczej biustonoszami brytyjskimi, bo z tymi polskimi to różnie bywa... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:14.