offtopowe zapuszczanie XI Wizaż uczy, Wizaż radzi, Wizaż nigdy Cię nie zdradzi - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-01, 15:06   #4111
n0emi
Zakorzenienie

Dot.: offtopowe zapuszczanie XI Wizaż uczy, Wizaż radzi, Wizaż nigdy Cię nie zdradzi

Cytat:
Napisane przez Bejjka Pokaż wiadomość

no właśnie, wiem, że potrzebujesz drugiej opinii, ale o co chodzi z tą operacją?
Mam wade szkieletowa (i przez to krzywy zgryz) i musze miec operacje szczeki. Na szczescie jest to na NFZ czyli za darmo. Ogladalam tez zdjecia i czytalam o tych operacjach i nigdy nic zlego sie nie stalo, wiec jestem spokojna. Wlasnie niedlugo mam wizyte u chirurga szczekowego
n0emi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 15:11   #4112
saming
Zakorzenienie

Dot.: offtopowe zapuszczanie XI Wizaż uczy, Wizaż radzi, Wizaż nigdy Cię nie zdradzi

Cytat:
Napisane przez Szotta Pokaż wiadomość
Gdzie?
Ostatni wyjazd był owocny, bo i świetny sweterek i bardzo fajne botki I nawet nie tak drogo
Nie wiem czy znasz Ale bazarek zwany "rynek Balcerka" On jest w sumie na przeciwko Galerii Graffiki - taka jedna pani z panem prowadzą mały butik - o ile dobrze się orientuję, ich większość butów jest hm, sprowadzana z Chin i przerabiana - ponoć buty chińskie mają dobrą podeszwę, więc przerabiają je i w skórki oprawiają - mam sporo butów stamtąd i jestem bardzo zadowolona, nie rozwalają się tak szybko i niektóre dość długo mi służyły (a ja szybko zdzieram buty), ceny pośrednie - mniejsze niż w firmowych sklepach, ale droższe niż takie 'byle jakie' pierwsze lepsze z bazaru.

Cytat:
Napisane przez n0emi Pokaż wiadomość
Ale wlasnie o to chodzi, ze nierowne zeby- a nierowny zgryz jest zupelnie czym innym. Np wiem, ze prostowanie zebow jest zalezne od orto, bo kazda moze miec inna koncepcje leczenia. No a jak juz jest krzywy zgryz to jednak nie da sie "roznie" leczyc...
I tak wyszlo na to, ze ta corka wujkow wyrwala 2 czworki No ale i tak musieli swoje madrosci wypowiedziec.

A co do drugiego to u mnie wlasnie sa inne wnioski. Ci co odkladaja kase to nie chca przebimbac na wycieczki, tylko wtedy kupuja lepszy samochod czy inne materialne rzeczy, a podrozowac wola po kraju- nad jezioro- bo taniej.
A moi rodzice wybudowali dom bez zadnego kredytu i ja zaciagac sie na tyle lat tez nie chce. Rodzice TŻ dalej splacaja kredyt, tzn dawno by juz splacili, ale odsetki sa takie duze Do tego splacaja kredy- a mieszkanie po tylu latach nie wyglada najlepiej...

Hehehe moze jestem pesymistka Okaze sie z czasem jak mi sie ulozy, bo to na razie tylko plany.

Aj ide sie szykowac
Na zgrzytach się niestety nei znam

Więc jak widać wszystko zależy... od punktu siedzenia i widzenia. Mając te 30 lat i nawet trochę zarabiając na pewno nie uzbieram od razu na nie wiadomo jaki dom/mieszkanie, ale w byle czym nie zamierzam mieszkać. Nie będę planować co będzie za te 10 lat, czy będę brać kredyt czy nie - ale np. widzę na podstawie moich rodziców - że jednak nawet z kredytami i godziwą pensją (nie jest jakaś strasznie wysoka) dało się wszystko spokojnie zrobić i nie być zadłużonym na całe życie.

Cytat:
i tak nie wiem o co Ci chodzi jaki koniec?
też kiedyś byłam antysukienkowa, ale wpadłam jak śliwka w kompot, gdy kupiłam sobie pierwszą i teraz to najchętniej chodziłabym tylko w sukienkach świetnie modelują sylwetkę, zobaczysz, tylko odważ się i zmierz kilka fasonów nie lubię*moich nóg/brzucha/pupy za to mam fajny delolt i talię i na tym zawsze się*koncentruje

Noemi, a co chodzi z tym ortodontą? może będę mogła Ci jakoś pomóc, bo sama noszę aparat
No bo spódnica zapina się w pasie - no tak jak spodnie A sukienki to na ramionach, nie ? <nie wiem jak to wytłumaczyć, dla mnie to logiczne >
No hm, ok - a może polecasz jakieś sklepy gdzie są takie fajne codziennie sukienki właśnie ?

saming jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 15:22   #4113
Bejjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malina19 Pokaż wiadomość
ja mialam miec sciagnay 19 stycznia br, ale niestety po odcisku i po niezalozeniu gumek sciagajacym zrobila mi sie szparka milimetrowa ale jednak miedzy 1 a 2 wiec jeszcze troszke pochodze ale tylko troszkę
mi mają zdejmować w lipcu, ale coraz częściej mówią, że to nierealne, bo coś prawa górna trójka nie chce mi się obrócić

Cytat:
Napisane przez szmyrk Pokaż wiadomość

Khadi? A co to za henna, gdzie ja mozna dostac? Dobra jest?
ja kupowałam na helfach
http://www.helfy.pl/list_products.ph..._brutto&ordd=1
mam czarną i ciemny brąz
czy fajna to nie wiem, bo nie mam porównania z innymi ale ogólnie jestem zadowolona łatwo się rozrabia, nie spływa z włosów, nie śmierdzi, kolory są szlachetne i bardzo naturalne, dodaje blasku i objętości włosom, nie wysusza, pogrubia włos (ale to chyba każda henna) niestety, szybko się wymywają i nie pokrywają siwych włosów

Cytat:
No, no, nie miedzy czwarta a dziesiata rano
Ale masz racje, i tak strasznie kocham tego malego dziada
ja też moje kocham i wybaczam im wszystko

Cytat:
Mam wade szkieletowa (i przez to krzywy zgryz) i musze miec operacje szczeki. Na szczescie jest to na NFZ czyli za darmo. Ogladalam tez zdjecia i czytalam o tych operacjach i nigdy nic zlego sie nie stalo, wiec jestem spokojna. Wlasnie niedlugo mam wizyte u chirurga szczekowego
aaaaa......myślałam, że chodzi o resekcje ósemek bo mi wyrywali wszystkie, bo nie wybiły się i musieli przeciąć dziąsła by się do nich dostać a i wędzidełko mi obcieli
no, ale warto się pomęczyć dla późniejszych efektów
Bejjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 15:23   #4114
malina19
Zakorzenienie

kurcze niby sięw nocy wyspałam, ale jakaś śpiąca jestem
malina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 15:26   #4115
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mOna01 Pokaż wiadomość

Zgłosiłam się
Ja też

Cytat:
dzięki od razu zapiszę w ulubionych
Ja mam zapisane w wordzie wszystkie przepisy które tutaj podawałyście

Cytat:

Dziekuje Miki!
Proszę

Chyba kupie sobie te kapsułki, ciekawie wyglądają http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p1041-Gal_K...atynowe_48_szt Koleżanka dzisiaj kupiła i mnie trochę skusiła

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 15:28   #4116
n0emi
Zakorzenienie

Dziewczyny bardzo bym chciala, zeby wasze slowa sie spelnily
Bede liczyc na TŻ, ze sporo zarobi po budownictwie bo ja kokosow po administracji raczej miec nie bede

---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ----------

Cytat:

aaaaa......myślałam, że chodzi o resekcje ósemek bo mi wyrywali wszystkie, bo nie wybiły się i musieli przeciąć dziąsła by się do nich dostać a i wędzidełko mi obcieli
A osemki to swoja droga tez bede miec wyrywane...
Stary 2010-02-01, 15:29   #4117
Magdzia94
Zakorzenienie

Czas na słowotwórstwo.

Magdzia94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 15:32   #4118
malina19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Chyba kupie sobie te kapsułki, ciekawie wyglądają http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p1041-Gal_K...atynowe_48_szt Koleżanka dzisiaj kupiła i mnie trochę skusiła
nie są drogię i mają ciekawy opis
ja też się zgłosiłam
Stary 2010-02-01, 15:33   #4119
Magdzia94
Zakorzenienie

JA też zgłoszona

Stary 2010-02-01, 15:34   #4120
saming
Zakorzenienie

Czas na statystykę i prawdopodobieństwo...

Stary 2010-02-01, 15:37   #4121
Bejjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez saming Pokaż wiadomość

No bo spódnica zapina się w pasie - no tak jak spodnie A sukienki to na ramionach, nie ? <nie wiem jak to wytłumaczyć, dla mnie to logiczne >
No hm, ok - a może polecasz jakieś sklepy gdzie są takie fajne codziennie sukienki właśnie ?
to zależy jakie sukienki nie mam za dużo "zapinanych", właściwie to tylko te oficjalniejsze lub koktajlowe kiecki na codzień noszę raczej dopasowujące się do ciała
jakie sklepy polecam? u mnie to zawsze przypadek, zależy od trendów kolekcji itp część kupuje w necie albo w sieciówkach. nie mam jakiś*ulubionych sklepów, ale najfajniejsze rzeczy zawsze znajduje zagranicą, albo moja mama w lumpkach
jaki masz typ sylwetki? poszperaj w necie i na pewno znajdziesz przykładowe kroje idealne dla swojej figury
i naprawdę nie bój się sukienek, bo naprawdę świetnie modelują ciało wcale nie mam fajnej figury, przydałoby się schudnąć tu i ówdzie, coś tam wymodelować , coś tam zakamuflować
Stary 2010-02-01, 15:40   #4122
saming
Zakorzenienie

Cytat:
to zależy jakie sukienki nie mam za dużo "zapinanych", właściwie to tylko te oficjalniejsze lub koktajlowe kiecki na codzień noszę raczej dopasowujące się do ciała
jakie sklepy polecam? u mnie to zawsze przypadek, zależy od trendów kolekcji itp część kupuje w necie albo w sieciówkach. nie mam jakiś*ulubionych sklepów, ale najfajniejsze rzeczy zawsze znajduje zagranicą, albo moja mama w lumpkach
jaki masz typ sylwetki? poszperaj w necie i na pewno znajdziesz przykładowe kroje idealne dla swojej figury
i naprawdę nie bój się sukienek, bo naprawdę świetnie modelują ciało wcale nie mam fajnej figury, przydałoby się schudnąć tu i ówdzie, coś tam wymodelować , coś tam zakamuflować
Cholerka, ale kusisz

Coś czuję, że dzisiaj po nauce, czyli wieczorkiem bądź w nocy, będę szperać po necie w poszukiwaniu sukienek, a w lutym (o tak, luty się zaczął ) coś kupię... Taaak ;]
Jeszcze w weekend poszukam jednej spódniczki codziennej i będę sobie śmigać w niej

Stary 2010-02-01, 15:43   #4123
otako
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jyyli Pokaż wiadomość
Dziewczyny, widziałyście, że Gliss Kur ma nową serię? Włosy jak kaszmir czy coś w tym stylu Dziś zakupiłam odżywkę, pewnie bardzo nie różni się od reszty Gliss Kurów, ale ja i tak je wszystkie lubię
A teraz chyba w Rossmanie jest promocja na odżywki, podobno niecale 7 zł. kosztują

Cytat:
Napisane przez Narek Pokaż wiadomość
Łiii, doszły do mnie kolczyki Uwielbiam kupować przez Internet i czekać na paczki
Ja też wczoraj zrobiłam zamówienie (kolejne) z New Looka. Już się nie mogę doczekać aż dojdzie

Cytat:

Ten, ten mnie wruszyl jeszcze bardziej. Zakochalam sie kiedys w Lublinie...

Też bym chciała się zakochać w Lublinie dawno nie byłam zakochana...

Mam już ferie! do 15 lutego

Miki - kupiłam dzisiaj olej kokosowy 200 ml z Efavitu za 12 zł. A najśmieszniejsze jest to, że był jeszcze Olej Kokosowy KTC 500 ml za 11 zł. czyli większa pojemność za złotówkę taniej. Ale Pani mi powiedziała, że ten z Efavitu jest o wiele lepszy i go wzięłam
Dzisiaj Ci po 20 Ci dokładniej napisze jak tam trafić, bo teraz idę się zajmować 3-letnią koleżanką

otako jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 15:50   #4124
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
nie są drogię i mają ciekawy opis
ja też się zgłosiłam
Chyba je kupię, na razie z mamą na pół Zaraz wróci do domu to ją nakręcę

Stary 2010-02-01, 15:51   #4125
Bejjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez saming Pokaż wiadomość
Cholerka, ale kusisz

Coś czuję, że dzisiaj po nauce, czyli wieczorkiem bądź w nocy, będę szperać po necie w poszukiwaniu sukienek, a w lutym (o tak, luty się zaczął ) coś kupię... Taaak ;]
Jeszcze w weekend poszukam jednej spódniczki codziennej i będę sobie śmigać w niej
kuszę, kuszę a odrzucając sukienki grzeszysz ale sprowadzę Cię na dobrą drogę - Twoją pokutą jest przymierzenie paru kiecek na następnych zakupach nie musisz od razu kupować, ale zobacz jak sie bedziesz w nich czuła
Stary 2010-02-01, 15:53   #4126
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez otako Pokaż wiadomość

Miki - kupiłam dzisiaj olej kokosowy 200 ml z Efavitu za 12 zł. A najśmieszniejsze jest to, że był jeszcze Olej Kokosowy KTC 500 ml za 11 zł. czyli większa pojemność za złotówkę taniej. Ale Pani mi powiedziała, że ten z Efavitu jest o wiele lepszy i go wzięłam
Dzisiaj Ci po 20 Ci dokładniej napisze jak tam trafić, bo teraz idę się zajmować 3-letnią koleżanką
aaaa ale super Będę wdzięczna za wszelkie informacje

Stary 2010-02-01, 15:56   #4127
n0emi
Zakorzenienie

o kurcze a ja mam tak sliskie wlosy po lorysie ceramidowym, ze wsuwki mi wypadaja
Stary 2010-02-01, 15:58   #4128
malina19
Zakorzenienie

zrobiłam sobie koktajl truskawkowy:brzy dal:
Stary 2010-02-01, 16:02   #4129
n0emi
Zakorzenienie

Cytat:
skad wzielas truskawy??

Wychodze
Stary 2010-02-01, 16:04   #4130
malina19
Zakorzenienie

Cytat:
o kurcze a ja mam tak sliskie wlosy po lorysie ceramidowym, ze wsuwki mi wypadaja
moje po wczorajszym olejowaniu są jakieś dziwne ani krecone ani proste, takie szopiaste

---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ----------

Cytat:
skad wzielas truskawy??
z zamrażarki co roku z siostrą mrozimy owoce truskawki, jeżyny maliny, porzeczki:brzyda l:
Stary 2010-02-01, 16:06   #4131
szmyrk
Zakorzenienie

Cytat:
co do podróżowania-obiecałam sobie, że do 2020 roku chcę odwiedzic każdą europejską stolicę no i w końcu odwiedzic znajomych ze stanów
w tym roku planujemy pojechać do paryża, berlina, amsterdamu i tak spoza listy-kaliningradu wyjazdy będą weekendowe, krótkie, ale intensywne no i przy dość napiętym budżecie
Super plan To sie najezdzisz. Ja wprawdzie nie ze stolicy, ale zawsze mnie mozesz odwiedzic, z mila checia Cie tez pooprowadzac moge, nawet w stolicy

Cytat:
mi mają zdejmować w lipcu, ale coraz częściej mówią, że to nierealne, bo coś prawa górna trójka nie chce mi się obrócić
Ja tez czekam na sciagneicie, ale sie wszystko porozwlekalo w czasie przez moj wyjazd i teraz odwiedzam mojego ortodonte zdecydowanie za rzadko...
Cytat:
ja kupowałam na helfach http://www.helfy.pl/list_products.ph..._brutto&ordd=1
mam czarną i ciemny brąz
czy fajna to nie wiem, bo nie mam porównania z innymi ale ogólnie jestem zadowolona łatwo się rozrabia, nie spływa z włosów, nie śmierdzi, kolory są szlachetne i bardzo naturalne, dodaje blasku i objętości włosom, nie wysusza, pogrubia włos (ale to chyba każda henna) niestety, szybko się wymywają i nie pokrywają siwych włosów
Zainteresuje sie tym blizej jak znow do domu przyjade
Te z tub tez sie dosc szybko wymywaja ale mysle, ze i tak sie dluzej trzymaja niz jakiekolwiek "proszkowane". No i chyba lepiej kryja. Tylko wiesz Bejjko, wtedy to juz nie bedzie takie zupelnie naturalne to Twoje farbowanie

Cytat:
ja też moje kocham i wybaczam im wszystko
No bo jak tu kota nie kochac?

Cytat:
Jak bylo? Pytam, bo mnie to tez byc moze czeka. Chociaz poki co wciaz mi jeszcze ani jedna osemka nie wyrosla, nic sie mi nawet spod dziasel nie probuje jeszcze przebic.

Cytat:

Też bym chciała się zakochać w Lublinie dawno nie byłam zakochana...
Stare dzieje, ale do tej pory milo wspominam, no i mam sentyment do tego miasta. Strasznie klimatyczne jest i jakas taka magie ma w sobie.

Edytowane przez szmyrk
Czas edycji: 2010-02-01 o 16:21
szmyrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 16:10   #4132
mOna01
Zakorzenienie

Dziewczyny, czy ma któraś z was jakieś materiały z finansów publicznych i rachunkowości finansowej?
Miki, Ty chyba miałaś teraz FPU, prawda? :P

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ----------

W ogóle myłam włosy ostatnio w sobotę rano powinnam dzisiaj rano myć ale nie miałam czasu bo musiałam wyjść o 10 a nie chciałam męczyć ich suszarką, całe szczęście że kokosa wczoraj nie nałożyłam tylko krem sutkowy i chyba umyję dopiero jutro rano w sumie nie są takie okropne jeszcze, chociaż trzeci dzień z nimi chodzę...

Edytowane przez mOna01
Czas edycji: 2010-02-01 o 16:14
mOna01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 16:12   #4133
Magdzia94
Zakorzenienie

Szybko poszło coś to słowotwórstwo

Stary 2010-02-01, 16:13   #4134
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:

Stary 2010-02-01, 16:17   #4135
malina19
Zakorzenienie

nie wiem czemu ale ja uwielbiam truskawki, a np kiwi nie lubie
Stary 2010-02-01, 16:18   #4136
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
A teraz chyba w Rossmanie jest promocja na odżywki, podobno niecale 7 zł. kosztują
Taak i to jest kolejny powód, dlaczego kupiłam

Właśnie wstałam, spałam 2h Ale badziewnie się teraz czuję.

http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/
jyyli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 16:18   #4137
Magdzia94
Zakorzenienie

Ja za kiwi też nie przepadam

Stary 2010-02-01, 16:19   #4138
saming
Zakorzenienie

Cytat:
kuszę, kuszę a odrzucając sukienki grzeszysz ale sprowadzę Cię na dobrą drogę - Twoją pokutą jest przymierzenie paru kiecek na następnych zakupach nie musisz od razu kupować, ale zobacz jak sie bedziesz w nich czuła
No tak, to już wiem co będę robić w piątek Prócz zakupów włosowych, poodwiedzam galerie handlowe - tam gdzie są sukienki

Stary 2010-02-01, 16:20   #4139
Magdzia94
Zakorzenienie

Narobiłyście mi ochotę na kupno sukienki

Stary 2010-02-01, 16:20   #4140
malina19
Zakorzenienie

ja muszeę rozejrzeć się za balerinkami w obuwniczych, pewnie pojadę z rodzicami do auchan oni pojdą do auchan a ja na pasaże
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości