|
|
#391 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-)
Kiciu, rozumiem, że znasz wszystkie przypadki, gdy ludzie oddają zwierzęta lub wyrzucają je?
![]() Ludzie są idiotami I bezmyślnie potrafią wyrzucić wyłącznie domowe zwierzę, czyste, ot - na wszelki wypadek
|
|
|
|
#392 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A paka ciuszków super. ![]() Cytat:
Cytat:
gratuluję córeczki. to odsprzedasz. ![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16891078] I mam l4 do połowy lutego, a potem ferie.[/QUOTE] czyli miesiąc byczenia się. - fajnie.Cytat:
u nas też sypie. a wiosny to pewnie jeszcze przez kilka miesięcy nie poczujemy.
|
|||||
|
|
|
#393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moi znajomi prowadzący schroniska i fundacje (Toruń, Tarnowskie Góry) i inni zajmujący się co dzień ratowaniem zwierzaków, bez zarejestrowanej działalności, każdego dnia dostają lub znajdują porzucone koty domowe... z obrożami, nawet z wszczepionymi chipami, niektórzy potrafią przyjść i wprost powiedzieć: będziemy mieli dziecko, musimy oddać tego kota. Inna rzecz to kot zaniedbany i dziki - taki kot nie zagraża dziecku przez samego siebie tylko przez głupotę właściciela... Trudno tu chyba mówić o nagłej złej decyzji i wyrzuceniu zwierzaka, samo jego zaniedbanie powinno być karane, wyrzucenie takiego kota to tylko dopełnienie idiotyzmu właściciela. A już całkiem inna bajka to toxoplazmoza - zagraża nie narodzonemu dzidziusiowi, tylko kobiecie w ciąży i dziecku w brzuchu. I nie tylko dotyczy kotów zaniedbanych - dotyczy wszystkich. Potencjalnie. Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2010-02-02 o 10:12 |
|
|
|
|
#394 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a jak na parkiecie wywijała.. sukienkę miała taką przed kolanko, odcinaną pod biustem na pewno i Ty coś znajdziesz dla siebie u mnie wesele w rodzinie pod koniec maja, a ja akurat będę po porodzie, ale myślę, że chociaż do kościoła się udamy z maleństwem
|
|
|
#395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się zawsze dziwię, że kobietom przed porodem i tuż po się chce. Ja mam wesele w rodzinie we IX i już uprzedziłam, że może mnie nie być.
|
|
|
|
|
#396 |
|
Konto usunięte
|
Wreszcie aparat wzięłam do ręki
Ale fotki koszmarne, po remoncie nie mamy jak do końca posprzątać, no to miejsce na fotki też problematyczne Ale się chwalę - sweterki dziergane baj mi, a ciuszki - wczorajsze, tescowe. Szalenie podobają mi się te wielopaki
|
|
|
|
#397 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Bo jeszcze w tym roku roczek chrześniaka TZ-ta nas czeka. ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16897516]Ale się chwalę - sweterki dziergane baj mi, a ciuszki - wczorajsze, tescowe. Szalenie podobają mi się te wielopaki [/QUOTE]jak ja zazdroszczę talentu. sweterki cudne. ![]() a te wielopaki rzeczywiście fajniste: how much? |
|
|
|
|
#398 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16897516]Wreszcie aparat wzięłam do ręki
Ale fotki koszmarne, po remoncie nie mamy jak do końca posprzątać, no to miejsce na fotki też problematyczne Ale się chwalę - sweterki dziergane baj mi, a ciuszki - wczorajsze, tescowe. Szalenie podobają mi się te wielopaki [/QUOTE]Sweterki cudne No i oczywiście chwalę się naszą kruszynką (nosek malutki po mamusi )
|
|
|
|
#399 |
|
Konto usunięte
|
no i najważniejsze: wczoraj dojechał kurier z wózkiem.
jestem zachwycona, wózek jest rewelacyjny. no i jeszcze gratis fotelik Maxi Cosi Citi. Spodziewałam się, że fotelik będzie z tych całkiem starych modeli w jakiejś paskudnej tapicerce w mazane wzorki a on jest ładny. wyprany, czyściutki, uszanowany. ![]() Wózek też pierwsza klasa- są tylko dwa minusy, o których sprzedawca informował mnie przed zakupem- brak zaślepki jednego kółka, i przedarty od spodu koszyk na zakupy- ale to w niczym nie przeszkadza, bo dno jest z dwóch warstw materiału, a pomiędzy jeszcze plastik. I mimo, że kolor dość ciemny, to nie ma odbarwienia na budzie. ![]() Kurde, ale jestem cała happy. Nowy komplet to koszt 2100zł, a ja zapłaciłam 510zł plus 60zł za przesyłkę. ![]() ... i jeszcze zimowy Maksiu. PS. w zestawie do wózka jest folia, moskiteria, torba, pokrowiec na wózek głeboki, śpiworek do spacerówki, parasolka. Edytowane przez 38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 Czas edycji: 2010-02-02 o 10:23 |
|
|
|
#400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dla mnie mój pies jest jak moje dziecko. i oddanie psa jest dla mnie równoważne z oddaniem dziecka.. ![]() A co do toxo. Ja miałam kota jak byłam mala. był szczepiony, odrobaczony, zadbany. i prawdopodobnie od niej zaraziłam sie toxo. A nawet nie wiedziałam że przechodziłam toxo dopiero na badaniach w ciąży wykazało że przechodziłam. ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16897822]no i najważniejsze: wczoraj dojechał kurier z wózkiem. jestem zachwycona, wózek jest rewelacyjny. no i jeszcze gratis fotelik Maxi Cosi Citi. Spodziewałam się, że fotelik będzie z tych całkiem starych modeli w jakiejś paskudnej tapicerce w mazane wzorki a on jest ładny. wyprany, czyściutki, uszanowany. ![]() Wózek też pierwsza klasa- są tylko dwa minusy, o których sprzedawca informował mnie przed zakupem- brak zaślepki jednego kółka, i przedarty od spodu koszyk na zakupy- ale to w niczym nie przeszkadza, bo dno jest z dwóch warstw materiału, a pomiędzy jeszcze plastik. I mimo, że kolor dość ciemny, to nie ma odbarwienia na budzie. ![]() Kurde, ale jestem cała happy. Nowy komplet to koszt 2100zł, a ja zapłaciłam 510zł plus 60zł za przesyłkę. ![]() ... i jeszcze zimowy Maksiu.[/QUOTE] Maksiu słoodki ![]() ![]() I fotelik i wózek ładny Ja czekam dalej na gondole i inne rzeczy mooże dziś przyyjdą..
|
|
|
|
|
#401 |
|
Konto usunięte
|
Fajna kruszynka
![]() A ja ci zaraz powiem - z tym, że robię już takie ciut-ciut większe, na jesień/zimę. Druty nr 5, włóczka Pearl (285m/10 dag, 100% akryl), na sweterek idzie 10 dag tylko. Przód i tył robię identycznie - na niebieski nabrałam 48 oczek, po bodajże 48 czy 50 rzędach (łącznie ze ściągaczem) dobrałam na rękawy po 22 oczka z prawej i lewej strony. Dekolt - wg uznania. Mój ma w sumie szerokość 28 oczek, ale potem robiłam wykończenie jeszcze naokoło, po zszyciu sweterka - luźno, coby dekolcik był rozciągliwy. |
|
|
|
#402 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny.
zaraz Was będę nadrabiać, a póki co, mam prośbę. te z Was, które dopadła rwa kulszowa proszę o przypomnienie objawów i zaleceń lekarzy. prawdopodobnie i ja to mam od wczoraj, a że jestem daleko od domu i swoich lekarzy, to na razie diagnozuję się sama i szukam sposobu, jak sobie z tym poradzić. poza tym denerwuję się, czy w domu wszystko dobrze, co z tym montażem i kiedy będzie ciepło... |
|
|
|
#403 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uznała, że mam nasrane, bo jak to w ogóle można porównywać, zwierzę to zwierzę... przy okazji ulało jej się, że moje karmienie kota pełnowartościową karmą uznaje za debilizm, bo ona karmi najtańszą, z marketu, woli iść co tydzień do kina za tę kasę niż biedować, żeby kot miał dobre papu... To była nasza ostatnia rozmowa. Cytat:
Jak ja byłam mała i jedni i drudzy dziadkowie mieli koty. W sumie 4 szt. Żaden nie widział weta, żaden nie było drobaczony, wszystkie były wychodzące. Jadłam z nimi z jednem miski. Toxo nie przechodziłam, choć na bank były nosicielami. To naprawdę nie jest takie proste. ![]() Znajoma wetka mówi, że żeby złapać toxo od kota, trzeba tego kota zjeść w całości. ![]() ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16897922]Fajna kruszynka ![]() A ja ci zaraz powiem - z tym, że robię już takie ciut-ciut większe, na jesień/zimę. Druty nr 5, włóczka Pearl (285m/10 dag, 100% akryl), na sweterek idzie 10 dag tylko. Przód i tył robię identycznie - na niebieski nabrałam 48 oczek, po bodajże 48 czy 50 rzędach (łącznie ze ściągaczem) dobrałam na rękawy po 22 oczka z prawej i lewej strony. Dekolt - wg uznania. Mój ma w sumie szerokość 28 oczek, ale potem robiłam wykończenie jeszcze naokoło, po zszyciu sweterka - luźno, coby dekolcik był rozciągliwy.[/QUOTE] To Ty to robisz w jednym kawałku? Mnie uczono (dawno temu i już nie umiałabym zrobić swetra chyba) robić osobno przód, tył, a osobno rękawy. Potem to się zszywało razem. A rękawy miały taki kształt, że na dole, pod pachą było mniej, u góry na ramię więcej, jak w klasycznej bluzce. Góra przodu i tyłu też była kombinowana przy ramionach i rękawach - już nawet nie pamiętam dokładnie jak, ale gubiło się oczka od pachy... Nie marszczy się to pod pachą jak jest razem ciągnięte?? Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2010-02-02 o 10:38 |
||
|
|
|
#404 | ||
|
Organizatorka
|
Witam serdecznie wszystkie mamusie
Cytat:
mnie aż korci żeby lecieć na szczęście od zakupów jest siostra tam mieszkająca ![]() Cytat:
Ja w pt obchodzę swoja 100-dniówkę ![]() Mój syneczek też będzie Szymuś Śliczności i słodkości [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16897822]no i najważniejsze: wczoraj dojechał kurier z wózkiem. jestem zachwycona, wózek jest rewelacyjny. no i jeszcze gratis fotelik Maxi Cosi Citi. Spodziewałam się, że fotelik będzie z tych całkiem starych modeli w jakiejś paskudnej tapicerce w mazane wzorki a on jest ładny. wyprany, czyściutki, uszanowany. ![]() Wózek też pierwsza klasa- są tylko dwa minusy, o których sprzedawca informował mnie przed zakupem- brak zaślepki jednego kółka, i przedarty od spodu koszyk na zakupy- ale to w niczym nie przeszkadza, bo dno jest z dwóch warstw materiału, a pomiędzy jeszcze plastik. I mimo, że kolor dość ciemny, to nie ma odbarwienia na budzie. ![]() Kurde, ale jestem cała happy. Nowy komplet to koszt 2100zł, a ja zapłaciłam 510zł plus 60zł za przesyłkę. ![]() ... i jeszcze zimowy Maksiu. PS. w zestawie do wózka jest folia, moskiteria, torba, pokrowiec na wózek głeboki, śpiworek do spacerówki, parasolka.[/QUOTE] Grunt że wózek się podoba i jest taki jak ze zdjęcia ![]() A Maksiu uroczy ![]() Lea ostatnio jak byłam w H&M to widziałam takie bodziaki jak Tobie się marzyły z kołnierzykiem i były pakowane po 2 szt za 39zeta (biały i niebieski)
|
||
|
|
|
#405 |
|
Konto usunięte
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#406 |
|
Zakorzenienie
|
Lea - bardzo ładny ten wózek.
|
|
|
|
#407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z miski na bank jadlam, bo pamiętam ten opieprz od mamy jak to zobaczyła Ja bym takim ludziom wpierniczała jakieś kary. no peewnie, po co zwierzakowi dawac coś lepszego do jedzenia jak zje byle co. lepiej do kina iść. ![]() chociaż niektorych znajomych dziwi i to że moj pies pije przegotowaną wodę, że ma rózne rodzaje karm. bo przeciez pies może zjeść resztki z obiadu. |
|
|
|
|
#408 |
|
Konto usunięte
|
Lea, wózeczek faktycznie super
![]() Kropko, nie, nie marszczy się Przód i tył osobno robię, tylko rękawy razem Ale już np. w tym pasiastym robiłam osobno, coby mi wzór wyszedł.
|
|
|
|
#409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z wodą mam podobnie. Moje koty piją albo wodę z miasta obok - od mojej mamy, albo źródlaną, moja kranówa nie nadaje się nawet do mycia rąk. Już nie raz słyszałam, że na dworze kot pije z kałuży i żyje. Ale jak mówię, że my też kiedyś zbieraliśmy wodę z kałuży i spaliśmy w jaskiniach, to po co teraz mineralna, kawa, łózko... to nagle odp. brak. ![]() ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16898411] Kropko, nie, nie marszczy się Przód i tył osobno robię, tylko rękawy razem Ale już np. w tym pasiastym robiłam osobno, coby mi wzór wyszedł.[/QUOTE]Przypomnisz mi kiedyś? Chętnie bym sobie podłubała... ale sama nie mam odwagi, bo jak spieprzę to się zniechęcę. ![]() A robisz na klasycznych drutach czy na tych krótkich plastikowych z żyłeczką? |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#410 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16897922]Fajna kruszynka
![]() A ja ci zaraz powiem - z tym, że robię już takie ciut-ciut większe, na jesień/zimę. Druty nr 5, włóczka Pearl (285m/10 dag, 100% akryl), na sweterek idzie 10 dag tylko. Przód i tył robię identycznie - na niebieski nabrałam 48 oczek, po bodajże 48 czy 50 rzędach (łącznie ze ściągaczem) dobrałam na rękawy po 22 oczka z prawej i lewej strony. Dekolt - wg uznania. Mój ma w sumie szerokość 28 oczek, ale potem robiłam wykończenie jeszcze naokoło, po zszyciu sweterka - luźno, coby dekolcik był rozciągliwy.[/QUOTE] Dzięki Druty i włóczkę mam, zapał i chęci też się znajdą ![]() Tylko muszę gdzieś wyczytać w necie jak dobrać oczka na rękawy (to akurat dla mnie czarna magia ). Chyba że i tym razem poradzisz jak to zrobić
|
|
|
|
#411 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#412 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gratulacje ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16897516] Ale się chwalę - sweterki dziergane baj mi, a ciuszki - wczorajsze, tescowe. Szalenie podobają mi się te wielopaki [/QUOTE]Zazdraszczam talentu, piękne ciuszki ![]() ![]() Ale miałam dzisiaj spotkanie... wyszłam przed blok, żeby kolegom z pracy dać zwolnienie (byli tak uprzejmi, że do mnie podjechali) a po drodze spotkałam sąsiadkę... a ta do mnie po imieniu (nie pamiętam, żebym się jej przedstawiała ) mówi do mnie, że już nie słychać jak schodzę rano do pracy i odpalam samochód i że chyba jestem przy nadziei - to potwierdziłam, że owszem W każdym razie poczułam się jak w big brotherze Na zwolnieniu jestem drugi dzień, a sąsiedzi już wiedzą, że ja do pracy nie chodzę... a tak w ogóle to oni już o 6.30 sąsiadów podsłuchują czy co masakra jakaś... jedyna dobra rzecz, to może jak by ktoś chciał obrobić mieszkanie to może by zauważyli |
||
|
|
|
#413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawe czy to była taka dyplomatyczna uwaga, że za głośno odpalasz albo schodzisz? Czy po prostu pani wszystkich tak osłuchuje... Mnie moja kiedyś zaczepiła, że za głośno schodzę i mam sobie buty inne kupić, bo głośno stukam i ona się budzi. |
|
|
|
|
#414 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zanim zaszłam w ciąże miałam kicie która bardzo kochałam, czasem nawet jak spała koło mojego męża to mi nie wolno było sie kłaść bo... kot lezy ale mi ja potrącił samochód jeśli by żyła na pewno bym jej nie oddała
|
|
|
|
|
#415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mogła dać Ci na te buty jak jej przeszkadza u mnie kiedyś się skarżyly ze domofonem ktoś za długo dzwoni. Ale czemu akurat do mnie to nie wiem. 8 mieszkań w klatce, każde mieszkanie ma domofon ale tylko u mnie za dlugo ktoś dzwoni i jeszcze przeszkadzało sąsiadce to że zajmuje jej miejsce na parkingu bo to jest jej miejsce bo pod jej oknem A i jeszcze że podczas schodzenia rozmawiam na klatce.. |
|
|
|
|
#416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ludziom brak wyobraźni. Albo... mają jej nadmiar. A na pewno nie chce im się dwóch zdań w necie choćby znaleźć, bo dziś trudno się tłumaczyć brakiem wiedzy tak prostej do zdobycia. Łatwiej zwierzę oddać. Niestety nie tylko z powodu toxo takie decyzje zapadają. Ludzie boją się, że kot zrobi krzywdę. Znam przypadek kota który tak kochał dziecko, że nie odstępował go na krok. Problem był w tym, że teściowa matki maluchem się zajmowała rano... i kota wyganiała. W efekcie kot starą zołzę w końcu podrapał, gdy chciała go wyrzucić z łóżeczka, gdzie sobie spał w nogach dziecka... a że ta się szarpnęła, machnęła łapą i kotem zarzuciło to przy okazji drapnął małego w główkę... Efekt łatwy do przewidzenia. Histeria, krzyk, wielki alarm. Kota podobno uśpiono, bo niebezpieczny dla dziecka. |
|
|
|
|
#417 |
|
Konto usunięte
|
Kropka, nie ma sprawy
TO anrpawdę jest proste, nawet te cholerne ażurki - 80% opiera się na oczku prawym, lewym, przerobieniu 2 oczek na raz i na zrobieniu narzutu.Hanjah, no kurde, już kiedyś filmik nakręcałam ze zdobieniem pisanek Jak mi się nażre bateria prądu, to spróbuję nakręcić Bo to raczej zobaczyć trzeba, nie da się opisać tyko słowami.A filmik z pisanką poniżej ![]() http://houseofart.blogspot.com/2009/...zycja-dla.html |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#418 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) , bo mnie samą stukanie butów na klatce denerwuje, więc schodzę bardzo delikatnie...przynajmniej do tej pory mi się tak wydawało ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#419 |
|
Zadomowienie
|
a tak z innej beczki
zazywacie jakieś witaminki i inne specyfiki? mi z czasem gin zaczął tego dawać coraz wiecej i teraz już nie wiem co i jak musze zażywać bo niby jednego nie moge łykac razem jak łykam 2 i w efekcie cały dzień robie przerwy zeby coś zazyćja mam: -Luteina(podobno dla mnie to jest najważniejsze co zazywam...) -kwas foliowy(mimo iż zawiera go feminatal N )-feminatal N(witaminki) -wit B6( na nudności) -aspargin(niby na bóle brzucha?) -ascofer(dostałam wczoraj bo mi morfologia źle wyszła..) powiedźcie mi czy to jest normalne aż tyle tego zażywać? ![]() :conf used:z reszta z kwasu foliowego zrezygnowałam bo feminatal zawiera optymalną dawke a jak zażyje jeszcze folik to sie nie zadobrze czuje, nie wiem czym to jest spowodowane... czuje sie przefaszerowana chemią..---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- straszne jest to co piszesz... i jaka tu była wina kota? chyba taka ze za bardzo kochał to dziecko, i biednego uśpili... szkoda gadać... bezmyślność wśród ludzi sie szerzy... |
|
|
|
#420 |
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16898980]
A filmik z pisanką poniżej ![]() http://houseofart.blogspot.com/2009/...zycja-dla.html[/QUOTE] ale pomysłowe
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:11.

I bezmyślnie potrafią wyrzucić wyłącznie domowe zwierzę, czyste, ot - na wszelki wypadek 

więc zupełnie nie mam pomysłu w co się ubiorę 
dosłownie wbiło mi się...
Dzidzia ma wszystko na swoim miejscu, wszystkie organy ok, łożysko też w porządku. No, to teraz mogę spać spokojnie
gratuluję córeczki.
a wiosny to pewnie jeszcze przez kilka miesięcy nie poczujemy. 

)