![]() |
#481 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-)
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Zresztą wychodzę z założenia, że dziecku i tak jest wszystko jedno, byleby miało ciepło i wygodnie ![]() A jeszcze chciałam zapytać: na jakie łóżeczko się decydujecie-drewniane czy turystyczne? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#482 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Potrzebne jest 100gr -150gr cienkiej wlóczki dla dizeci i druty na zylce nº2,5, niecaly metr wstazki w tym samym kolorze i 4 guziki typu perelkowe... Do pokoju dizecinnego lózeczko drewniane, a do naszej sypialni przenosne aby mozna bylo zabrac je w podróz lub do dziadków ![]()
![]() Edytowane przez marhalczar Czas edycji: 2010-02-02 o 14:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#483 |
Konto usunięte
|
No właśnie, Mal
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#484 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tego co czytałam to jeden z lżejszych. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16896675]Velluto, jak ciężki? stelaż 9,2kg, jeden z lżejszych, jakie widziałam, a z gondolą ok. 14kg waży ![]() ![]() No właśnie. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16903786]dzwoniłam do serwisu Bebecar, spytać czy mogę dokupić brakującą zaślepkę do wózka, i wyobraźcie sobie, że można, ![]() ![]() E to super. Myśmy też kupili łożeczko, które rośnie z dzieckiem. http://www.toysrus.co.uk/Babies-R-Us...l%280070397%29 Długie jest na 140 cm więc na pewno na jakieś 5 lat starczy. Przewijak też mi sie podoba ale kosztuje tyle co łózeczko to już za dużo jak dla mnie. A dziś wygrałam aukcje na karuzele http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.d...=STRK:MEWNX:IT Dziś mam dzień skarg. Jedną skargę wysłałam do właściciela mieszkania bo przez 3 tygodnie nie mógł mi podłaczyć internetu i na własny koszt to w końcu zrobiłam. No i paczka, którą wysłałam do goscia z ramem do komputera zaginęła i jestem w plecy 35funtów. Czekam od rana na komodę i jakoś kuriera nie widać.Coś za długo mi sie zdaje. |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#485 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() hanjah my raczej zdecydujemy się na drewniane. Ale turystyczne i tak musimy kupić na wyjazdy letnie i pobyt u dziadków ![]() Jak byliśmy w Świecie Dziecka spodobało nam się okrągłe łóżeczko, ale nie miało ceny. Przyjrzeliśmy mu się i stwierdziliśmy że dla nas super bo mamy wąską i długą sypialnie a to łóżeczko rośnie razem z dzieckiem i zajęło by nam mało miejsca. Wychodząc ze sklepu stwierdziliśmy zgodnie "coś takiego kupimy".... w domu zmieniliśmy zdanie, bo cena łóżeczka przeszła nasze najśmielsze oczekiwania. Najtańsze jaki widziałam to coś koło 2700zł ![]()
![]() |
#486 | ||
Zadomowienie
|
Śliczny
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16875957] Co się naszej psiny tyczy- owczarek niemiecki- nie wyobrażam sobie, żebym miała ją komuś oddać, w żadnym razie do schroniska. ![]() Tym bardziej, że Saba jest bardzo fajnym pieskiem, i lubi dzieci- Maksiu też ją uwielbia, gania za nią po podwórku, bawi się jej zabawkami, itd. ![]() ![]() Też mam tak dużego psa, Tż go przywiózł z jakiegoś autohandlu, takich szczeniaczków było tam 8, On wybrał najmniejszego bo żal mu się zrobiło go, pies nie miał być duży a teraz jest prawie wielkości owczarka ale jeszcze rośnie. Nie wyobrażam sobie go oddać, a nawet uważam że mając małe dziecko należy mieć zwierzę w domu by organizm dziecka się przyzwyczajał do alergenów. Choć nie mogę powiedzieć, bo pół roku temu jednego psa oddałam, mojej mamie ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#487 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Karuzelka też fajna- bo kolory wyraźne, a nie pastelowe. ![]() Cytat:
W sumie, to ja bym takiego nie chciała bawet za darmo. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#488 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() NO cos ty!!! Takie drogie sa te lózeczka???? Chodzi o takie jak na zalaczonych fotkach? Jezeli tak to...u nas kosztuja od 300-400€ , z materacem i posciela 600-700 takie same.. i z kolekcji 2009/2010 z obnizkami do 70%
![]() Edytowane przez marhalczar Czas edycji: 2010-02-02 o 15:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#489 | ||
Zadomowienie
|
Gratuluję zdrowej córeczki
![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16897516]Wreszcie aparat wzięłam do ręki ![]() ![]() ![]() Sweterki są ekstra ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16897822] I mimo, że kolor dość ciemny, to nie ma odbarwienia na budzie. ![]() Kurde, ale jestem cała happy. ![]() ![]() ... i jeszcze zimowy Maksiu. PS. w zestawie do wózka jest folia, moskiteria, torba, pokrowiec na wózek głeboki, śpiworek do spacerówki, parasolka.[/QUOTE] Fajny wózek a Maksiu śliczny ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#490 | |||||
Zadomowienie
|
Urocza
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Za to wlasnie sie dowiedzialam czym jest zgaga ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16901953] ja od kilku dni Biedronkę nawiedzam- wczoraj 4 kg pomarańczy kupiłam, bo po 3,49zł/kg są. ![]() ![]() [/QUOTE] Uwazaj z iloscia pomaranczy , tez je uwielbiam i mandarynki ![]() ale to najwiekszy alergen , wiec nie wolno przesadzac z iloscia bo pozniej maluszek na tym ucierpi. Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#491 |
Zadomowienie
|
No a teraz jak nadrobiłam to się pochwalę co na wizycie. Mały zdrowy, waży już prawie 1kg, wszystko ma na swoim miejscu
![]() Ze mną gorzej ![]() ![]() Z lepszych wiadomości to właśnie dzisiaj się dowiedziałam, że łóżeczko dostaniemy w prezencie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#492 |
Raczkowanie
|
A ja mam chętkę na któryś z tych leżaczków... http://www.allegro.pl/item892039495_...uper_cena.html lub ten http://www.allegro.pl/item899266462_...kg_gratis.html Cenowo różnica nie tak straszna ale ten Fishera jest chyba praktyczniejszy i na dłużej starcza
#493 |
Rozeznanie
|
Witam dziewuszki
![]() Nacytowałam się ,napisałam i wszystko szlag trafił... ![]() drugi raz mi sie nie chce... w skrócie: Hanjah - gratuluję ![]() Yolanda - tak, nie znałam płci do wczoraj, ciesze sie że jako jedyna zauważyłaś, ![]() Mirra - ja tez często siusiam, nie martw się, a przed ciążą wcale nie było inaczej Marhlaczar - piękne ubranaka i suknie ciążowe które załączyłaś ![]() margo - super,że dostaniesz leżaczek Lea - super wózek, super Maksio ![]() ![]() co do wesel - Kropka, ja też się dziwie kobietom co zaraz przed i po chodza na wesela, a jeszcze bardziej tym, które hulaja na swoich własnych w zaawansowanej ciąży...My tez mamy wesele w maju, zamierzam iśc na ślub i to jescze jak bede się dobrze czuć...ale wypada bo to nasz świadek był ![]() No i wczoraj byłam na usg, wszystko dobrze, dzidzia rośnie, skierowanie na kolej ne badania no i na 90% będzie córcia Marysia ![]() ![]()
#494 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#495 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W kazdym razie biore pod uwage Fishera jak na fotce lub wlasnie ten o ktorym pisala margo ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#496 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
U mnie go nie ma. Ja poluje na Forest Rain też z fishera. No i kolejna skarga własnie poszła ode mnie. Facet nie przywiózł komody bo nie znalazł adresu i podobno dzwonił i nikt nie odbierał telefonu ![]() ![]() kumkura jeśli możesz to podaj mi ile masz wzrostu i jaki rozmiar brałas tych legginsó.Już luknełam na all ale te rozmiary to jakieś nie moje i nie wiem jaki wybrać. Edytowane przez Darianna25 Czas edycji: 2010-02-02 o 16:25 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#497 |
Zadomowienie
|
hej mamuśki
![]() wszystkim po udanych wizytach i ujawnionych dzidziuchach gratki ![]() my dziś tez u gina; mały zdrowy, wszystko ok, waży 1 kg; ja przez 3 tygodnie nie przytyłam nic... a w ogóle to się prawie popłakałam u gina dzisiaj; przełączył mi usg na 3d na chwilę i Bruno tak się pięknie uśmiechnął... ![]() ktoś mówił o wadze wózka... mój sam stelaż waży 11,5 kg... to jest ciężki wózek.... ![]()
#498 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny a macie może jakieś doświadczenia z wiaderkiem Tummy Tub? Wygląda to dość dziwnie ale jak czytam to ludzie sobie bardzo chwalą. A jaka oszczędność miejsca...
![]()
#499 |
Zadomowienie
|
i odnośnie zwierząt wklejam Wam zdjęcia mojego brzucha w objęciach kitka mojej mamy
![]()
#500 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() JA tam swojego dzidka bym nie wsadzila , zle mi sie kojazy ha ha ![]() http://www.urwis.pl/sklep/z4852_tumm...niemowlat.html
![]() |
#501 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#502 |
Zadomowienie
|
![]() i jeszcze uśmiech Bruna dla wszystkich e-ciotek ![]()
#503 |
Raczkowanie
|
![]() |
#504 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
To tak jak u mnie. Bardzo nastawiłam się na chłopca a TZ jeszcze bardziej. Wszyscy przepowiadali mi chłopca bo ładnie wygladam i dobrze znoszę ciążę bez zadnych mdłoći itp a takzę niby brzuch mam 'na chłopca' i co .... ma byc dziewczynka. Też było mi smutno, potem miałam wyrzuty sumienia,że się nie cieszyłam,że zdrowe tylko płcią się zajęłam ale już jest ok.
![]() |
#505 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#506 |
Konto usunięte
|
aaale boski
![]() pokażę mężusiowi... bo ten cholernik ciągle się waha czy potrzebne nam to 4d, a ja go namawiam i namawiam... pokażę mu i powiem żeby sobie swoje wyobraził to może mu co nieco zmięknie ![]() a ja nadal nie wiem kto tam u mnie mieszka w brzuszku... a jutro zaczynamy 23 tydzień - to o ile mnie pamięć nie myli szósty miesiąc, zgadza się? |
![]() ![]() |
![]() |
#507 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Weźmiesz leki i będzie dobrze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Szczęściara ![]() ![]()
![]() |
#508 |
Zadomowienie
|
![]() To tak jak u mnie. Bardzo nastawiłam się na chłopca a TZ jeszcze bardziej. Wszyscy przepowiadali mi chłopca bo ładnie wygladam i dobrze znoszę ciążę bez zadnych mdłoći itp a takzę niby brzuch mam 'na chłopca' i co .... ma byc dziewczynka. Też było mi smutno, potem miałam wyrzuty sumienia,że się nie cieszyłam,że zdrowe tylko płcią się zajęłam ale już jest ok.[/QUOTE] nie ma powodu do wyrzutów sumienia, najważniejsze że wszystko w porządku ![]() a dziewczyny są fajne... sama mam już dziewczynę ![]() ![]() ![]() [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1691184 2]aaale boski ![]() pokażę mężusiowi... bo ten cholernik ciągle się waha czy potrzebne nam to 4d, a ja go namawiam i namawiam... pokażę mu i powiem żeby sobie swoje wyobraził to może mu co nieco zmięknie ![]() a ja nadal nie wiem kto tam u mnie mieszka w brzuszku... a jutro zaczynamy 23 tydzień - to o ile mnie pamięć nie myli szósty miesiąc, zgadza się?[/QUOTE] potrzebne w kwestii diagnostycznej raczej nie, choć podobno też pomaga w diagnostyce rozszczepów kręgosłupa czy tzw "zajęczej wargi"... ale za to pamiątka bezcenna... Niunio stoi teraz na półce i uśmiecha się do nas cały czas ![]() my nawet nie byliśmy na 4d, lekarz mi po prostu zrobił taki prezent, zawsze sprawdza mi na usg serduszko dzidka i szyjkę, a że Bruno chciał dziś pozować to zrobił mu zdjęcie ![]() ja zaczynam 28 tydzień... 7 miesiąc... ![]() ![]()
#509 |
Konto usunięte
|
Daf, fajny uśmiech
![]() A ja tak sobie pomyślałam, że skoro płeć znam - to niech wygląd córeczki będzie niespodzianką ![]() Małż dalej sfochowany ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#510 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16912754]... A ja tak sobie pomyślałam, że skoro płeć znam - to niech wygląd córeczki będzie niespodzianką ![]() Małż dalej sfochowany ![]() ![]() żebym to ja płeć znała... ![]() a temu Twojemu co? hormony ciążowe? niech on kota nie udaje, tylko o żonkę dba ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:34.