Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-) - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-02, 13:53   #481
hanjah
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-)

Cytat:
Napisane przez marhalczar Pokaż wiadomość
Widze, ze nie jestem sama i tez cos na drutach robie.... dla malej sweterek , który juz pokazalam i jescze raz wrzucam ...., a teraz jestem w trakcie robienia narzutki/kocyka do wózka
Cudny sweterek A masz gdzieś rozpisany wzór? Byłabym bardzo wdzięczna

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
Kiedyś był o kolorach program w TV. Przed wojną róż, czerwień był dla chłopców ( bo królowie chodzili w czerwonych szatach ), a niebieski dla dziewczynek ( Maryja jest przedstawiana w tych kolorach ). W czasie wojny, jak zaczęli szyć mundury niebieskie dla żołnierzy, to stał się on kolorem chłopców. Takie było wytłumaczenie.
Słyszałam właśnie od babci, że kiedyś czerwony był dla chłopców, a niebieski dla dziewczynki (wytłumaczenie podobne jak piszesz, tylko o tych mundurach nie słyszałam).

Zresztą wychodzę z założenia, że dziecku i tak jest wszystko jedno, byleby miało ciepło i wygodnie

A jeszcze chciałam zapytać: na jakie łóżeczko się decydujecie-drewniane czy turystyczne?
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-02, 13:57   #482
marhalczar
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość

Słyszałam właśnie od babci, że kiedyś czerwony był dla chłopców, a niebieski dla dziewczynki (wytłumaczenie podobne jak piszesz, tylko o tych mundurach nie słyszałam).

Zresztą wychodzę z założenia, że dziecku i tak jest wszystko jedno, byleby miało ciepło i wygodnie

A jeszcze chciałam zapytać: na jakie łóżeczko się decydujecie-drewniane czy turystyczne?
Musze przetlumaczyc z hiszpanskiego , bo mam takie czasopismo z wzorami do robienia na drutach, szydelku i wyszywania, jak juz to zrobie to wrzuce, ok. chociaz tak dokladnie nie wiem czy mi sie uda, bo nauczylam sie robic na drucie na kursie hiszpanskim i po polku nie wiem jak sie nazywaja odpowiednie oczka , bede musiala poprosic o pomoc chyba siostre.
Potrzebne jest 100gr -150gr cienkiej wlóczki dla dizeci i druty na zylce nº2,5, niecaly metr wstazki w tym samym kolorze i 4 guziki typu perelkowe...

Do pokoju dizecinnego lózeczko drewniane, a do naszej sypialni przenosne aby mozna bylo zabrac je w podróz lub do dziadków

Edytowane przez marhalczar
Czas edycji: 2010-02-02 o 14:41
marhalczar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-02, 14:11   #483
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

No właśnie, Mal Sweterek pierwsza klasa, taki naprawdę dziewczęcy
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-02, 14:14   #484
Darianna25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez velluto Pokaż wiadomość

Mi też bardzo podoba się ten wózek, tylko, że jest dość ciężki Kiedy maie zamiar go kupic?
Za 2 tygodnie lecimy do pl i go sobie pomacam i wybiorę kolor.
Z tego co czytałam to jeden z lżejszych.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16896675]Velluto, jak ciężki? stelaż 9,2kg, jeden z lżejszych, jakie widziałam, a z gondolą ok. 14kg waży Popatrz na wagi innych wózków - nie ma porównania. Zresztą, podnosiłam w sklepie i Bexę, i kilka innych (w tym np. różne abc design, xlandery) i był najlżejszy [/QUOTE]

No właśnie.

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość

Ciekawe czy to była taka dyplomatyczna uwaga, że za głośno odpalasz albo schodzisz? Czy po prostu pani wszystkich tak osłuchuje...

Mnie moja kiedyś zaczepiła, że za głośno schodzę i mam sobie buty inne kupić, bo głośno stukam i ona się budzi.

Cytat:
Napisane przez araczki Pokaż wiadomość

A moj maz zabral sie za gromadzenie informacji o wozkach, lozeczkach, komodach z przewijakami i oszalal.
Jednak jego glownym problemem jest to, ze w pokoju dzieciaka staja rzeczy, ktore nigdzie sie nie miescily wczesniej a musialy przyjechac z nim z Polski i teraz nie wiadomo co z nimi zrobic a wyrzucic ich nie chce (sa to tzw rzeczy, ktore kiedys, moze, moga sie przydac)

Tutaj jest link do lozeczka, ktore rosnie wraz z dzieckiem do 6 r.z. tylko biale. To faworyt mojego meza.
http://www.vaunuaitta.fi/tuotteet/sa...riosleepsanky/
Bardzo ładne.

Cytat:
Napisane przez marhalczar Pokaż wiadomość
[/B]

Ja ostatecznie zdecydowalam sie na takie lózeczkoz komoda i w sobote jade je zamówic...
Piękne

Cytat:
Napisane przez kumkura Pokaż wiadomość
Ehh, są ludzie i parapety...
A ja wcinam grejfrucika i jest pyyyszny
Paczka z all doszła: rajstopy, legginsy, majty pod brzuch i jednorazowe dojechały zadowolonam
A co to za legginsy? Ciążowe.Podaj linka

Cytat:
Znaczy co, nie mają go teraz i nikt nie wie gdzie się podział?

Moich znajomych swaci (teście córy) zaproponowali im kiedyś zamianę na psy. Bo znajomych pies szczekał, a ich nie, a oni na wieś chcieli szczekającego. Potem się do babki śmiałam, żeby uważała, bo się swatka na męża zamienić zechce jeszcze kiedyś...
No nie zamiana na psy. Tak jakby to był dzwonek do drzwi.

Cytat:
Napisane przez velluto Pokaż wiadomość
masz rację od tego ogladania wózków juz w głowie mi się miesza
ale już wiem, co mi w nim nie pasuje - fotelik
nie orientujesz się, czy w ten stelaż mozna wpiąć jakiś inny fotelik np. Maxi Cosi? Ty jestes zainteresowana wersją B3 czy B4?
No własnie dostałam odpowiedź od producenta ze sie nie da ale na innym wątku dziewczyna pisała że kupiła jakieś adaptery do x landera i maxi cosi wtedy się nada. Musze poszukać tych adapterów.

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16903786]dzwoniłam do serwisu Bebecar, spytać czy mogę dokupić brakującą zaślepkę do wózka, i wyobraźcie sobie, że można, mało tego- oni mi ją za darmo przyślą. [/QUOTE]

E to super.

Myśmy też kupili łożeczko, które rośnie z dzieckiem.
http://www.toysrus.co.uk/Babies-R-Us...l%280070397%29
Długie jest na 140 cm więc na pewno na jakieś 5 lat starczy.
Przewijak też mi sie podoba ale kosztuje tyle co łózeczko to już za dużo jak dla mnie.

A dziś wygrałam aukcje na karuzele
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.d...=STRK:MEWNX:IT

Dziś mam dzień skarg.
Jedną skargę wysłałam do właściciela mieszkania bo przez 3 tygodnie nie mógł mi podłaczyć internetu i na własny koszt to w końcu zrobiłam.
No i paczka, którą wysłałam do goscia z ramem do komputera zaginęła i jestem w plecy 35funtów.
Czekam od rana na komodę i jakoś kuriera nie widać.Coś za długo mi sie zdaje.
Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-02, 14:15   #485
Miira
Zadomowienie

GG do Miira

Cytat:

zgadzam się Malhalczar śliczny sweterek

hanjah my raczej zdecydujemy się na drewniane. Ale turystyczne i tak musimy kupić na wyjazdy letnie i pobyt u dziadków

Jak byliśmy w Świecie Dziecka spodobało nam się okrągłe łóżeczko, ale nie miało ceny. Przyjrzeliśmy mu się i stwierdziliśmy że dla nas super bo mamy wąską i długą sypialnie a to łóżeczko rośnie razem z dzieckiem i zajęło by nam mało miejsca. Wychodząc ze sklepu stwierdziliśmy zgodnie "coś takiego kupimy".... w domu zmieniliśmy zdanie, bo cena łóżeczka przeszła nasze najśmielsze oczekiwania. Najtańsze jaki widziałam to coś koło 2700zł
Stary 2010-02-02, 14:25   #486
cate_
Zadomowienie

Cytat:

Teraz my, zaczynamy dzisiaj 26 tc
Śliczny
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16875957]
Co się naszej psiny tyczy- owczarek niemiecki- nie wyobrażam sobie, żebym miała ją komuś oddać, w żadnym razie do schroniska.
Tym bardziej, że Saba jest bardzo fajnym pieskiem, i lubi dzieci- Maksiu też ją uwielbia, gania za nią po podwórku, bawi się jej zabawkami, itd. A jak Maksiu wyrżnie orła na podwórku, to Saba się na nim kładzie i odpoczywa. [/QUOTE]
Też mam tak dużego psa, Tż go przywiózł z jakiegoś autohandlu, takich szczeniaczków było tam 8, On wybrał najmniejszego bo żal mu się zrobiło go, pies nie miał być duży a teraz jest prawie wielkości owczarka ale jeszcze rośnie. Nie wyobrażam sobie go oddać, a nawet uważam że mając małe dziecko należy mieć zwierzę w domu by organizm dziecka się przyzwyczajał do alergenów. Choć nie mogę powiedzieć, bo pół roku temu jednego psa oddałam, mojej mamie Ona niestety musiała swojego psa uśpić a koniecznie chciała mieć nowego pieska to zabrała mi jednego
Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość
A i jeszcze na koniec pochwale sie wreszcie moim prawie 21-tygodniowym brzucholkiem
Super brzuszek
Cytat:
Napisane przez Miira Pokaż wiadomość

Właśnie zapukał do mnie pan kurier i przyniósł mi wieeeeeeeeeeelką pakę ciuszków z allegro Jestem baaardzo zadowolona, bo wyglądają zupełnie jak nowe. A część ma nawet metki Chyba mogę stwierdzić, że ciuchową wyprawkę mam już skompletowaną .
między innymi takie ciuszki jak na zdj.
Super ciuszki, zakup naprawde udany
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-02, 14:26   #487
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
Myśmy też kupili łożeczko, które rośnie z dzieckiem.
http://www.toysrus.co.uk/Babies-R-Us...l%280070397%29
Długie jest na 140 cm więc na pewno na jakieś 5 lat starczy.
Przewijak też mi sie podoba ale kosztuje tyle co łózeczko to już za dużo jak dla mnie.

łóżeczko jest świetne- takie stylowe.
Karuzelka też fajna- bo kolory wyraźne, a nie pastelowe.

Cytat:
Jak byliśmy w Świecie Dziecka spodobało nam się okrągłe łóżeczko, ale nie miało ceny. Przyjrzeliśmy mu się i stwierdziliśmy że dla nas super bo mamy wąską i długą sypialnie a to łóżeczko rośnie razem z dzieckiem i zajęło by nam mało miejsca. Wychodząc ze sklepu stwierdziliśmy zgodnie "coś takiego kupimy".... w domu zmieniliśmy zdanie, bo cena łóżeczka przeszła nasze najśmielsze oczekiwania. Najtańsze jaki widziałam to coś koło 2700zł
omg! 3 tysiące za łóżeczko!
W sumie, to ja bym takiego nie chciała bawet za darmo. bo zawsze problem z materacem by był, gdyby trzeba zmienić.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-02, 14:54   #488
marhalczar
Zadomowienie

Cytat:
zgadzam się Malhalczar śliczny sweterek

hanjah my raczej zdecydujemy się na drewniane. Ale turystyczne i tak musimy kupić na wyjazdy letnie i pobyt u dziadków

Dzieki ! Mam tryle czasu , ze wystarcza mi na wszystko , za 3-4 dni skoncze robic narzutke

NO cos ty!!! Takie drogie sa te lózeczka???? Chodzi o takie jak na zalaczonych fotkach?

Jezeli tak to...u nas kosztuja od 300-400€ , z materacem i posciela 600-700 takie same.. i z kolekcji 2009/2010 z obnizkami do 70%

Edytowane przez marhalczar
Czas edycji: 2010-02-02 o 15:28
marhalczar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-02, 15:03   #489
cate_
Zadomowienie

Cytat:
No to dziecię się ujawniło: córeczka
Cytat:
No i oczywiście chwalę się naszą kruszynką (nosek malutki po mamusi)
Gratuluję zdrowej córeczki
Cytat:
Napisane przez justin18061976 Pokaż wiadomość
Wczoraj rutynowa kontrola w norweskiej klinice. Wszystko gra i buczy .
Super
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16897516]Wreszcie aparat wzięłam do ręki Ale fotki koszmarne, po remoncie nie mamy jak do końca posprzątać, no to miejsce na fotki też problematyczne Ale się chwalę - sweterki dziergane baj mi, a ciuszki - wczorajsze, tescowe. Szalenie podobają mi się te wielopaki [/QUOTE]
Sweterki są ekstra

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16897822]
I mimo, że kolor dość ciemny, to nie ma odbarwienia na budzie.
Kurde, ale jestem cała happy. Nowy komplet to koszt 2100zł, a ja zapłaciłam 510zł plus 60zł za przesyłkę.

... i jeszcze zimowy Maksiu.

PS. w zestawie do wózka jest folia, moskiteria, torba, pokrowiec na wózek głeboki, śpiworek do spacerówki, parasolka.[/QUOTE]
Fajny wózek a Maksiu śliczny
Cytat:

Efekt łatwy do przewidzenia. Histeria, krzyk, wielki alarm. Kota podobno uśpiono, bo niebezpieczny dla dziecka.
Jak wyże pisałam, moja mama musiała uśpić psa, konkretnie to ja musiałam to załatwić bo mama pracuję do późna. Sytuacja nas do tego zmusiła, pies był stary, chory, nie mógł jeść. Był z nami kilka ładnych lat. Niby wszyscy wiedzieliśmy, że nie ma innego wyjścia ale nigdy w życiu bym już tego nie zrobiła, płacz przez kilka dni. Nie rozumiem ludzi którzy od tak, z dnia na dzień potrafią podjąć taką decyzję
Stary 2010-02-02, 15:15   #490
Silpe
Zadomowienie

Cytat:

No i oczywiście chwalę się naszą kruszynką (nosek malutki po mamusi)
Urocza

Cytat:

Ciekawe czy to była taka dyplomatyczna uwaga, że za głośno odpalasz albo schodzisz? Czy po prostu pani wszystkich tak osłuchuje...

Mnie moja kiedyś zaczepiła, że za głośno schodzę i mam sobie buty inne kupić, bo głośno stukam i ona się budzi.

Cytat:
Napisane przez kicia069 Pokaż wiadomość
a tak z innej beczki zazywacie jakieś witaminki i inne specyfiki? mi z czasem gin zaczął tego dawać coraz wiecej i teraz już nie wiem co i jak musze zażywać bo niby jednego nie moge łykac razem jak łykam 2 i w efekcie cały dzień robie przerwy zeby coś zazyć:

ja mam:
-Luteina(podobno dla mnie to jest najważniejsze co zazywam...)
-kwas foliowy(mimo iż zawiera go feminatal N)
-feminatal N(witaminki)
-wit B6( na nudności)
-aspargin(niby na bóle brzucha?)
-ascofer(dostałam wczoraj bo mi morfologia źle wyszła..)

powiedźcie mi czy to jest normalne aż tyle tego zażywać? :conf used:z reszta z kwasu foliowego zrezygnowałam bo feminatal zawiera optymalną dawke a jak zażyje jeszcze folik to sie nie zadobrze czuje, nie wiem czym to jest spowodowane... czuje sie przefaszerowana chemią..

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

.
No sporo tego , ja od poczatku ciazy biore Feminatal - teraz Feminatal 400 ,Hemofer- mam za niskie zelazo i od nie dawna Magnokal .

Cytat:

Właśnie odnośnie siusiu.... ja muszę wstawać czasem i 7-10 razy To jest totalna katorga..... ale przed ciążą też zawsze 2-3 razy wstawałam... Czy któraś z was też tak ma?
P
Na samym poczatku ciazy wstawalam i po 5 razy w nocy do wc , a teraz na reszcie sie wysypiam bo tylko 1 na noc , no czasem 2 . Powiedz o tym swojemu lekarzowi, czeste wstawanie w nocy do wc moze ale nie musi oznaczac cukrzyce ciazowa . Mnie za to ciagle chce sie pic i tylko mineralna juz mi podchodzi i w dzien czesto odwiedzam toalete , moj gin tez sie pytal ile razy wstaje do toalety w nocy bo jesli tez tak czesto to robimy badanko na cukier , ale nocki na szczescie przesypiam ostatnio nawet coraz lepiej
Za to wlasnie sie dowiedzialam czym jest zgaga masakra ...

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość

Wczoraj wtrąbiłam pół wielkiej paki kwaśnych żelków. I mój język na tym strasznie ucierpiał. Jeszcze trochę zostało żelek i mimo że jezyk szczypie nie moge sie powstrzymac
JA tak mam po ananasach mezu kupuje mi takie przerozne egzotyczne i zawsze jest tam ananas - lubie a co ale pozniej jezyk boli i dretwy pare godzin

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16901953]

ja od kilku dni Biedronkę nawiedzam- wczoraj 4 kg pomarańczy kupiłam, bo po 3,49zł/kg są. A od kilku dni nie mam ochoty na kolację, tylko własnie pomarańcze wcinam- 2-3 co wieczór.

[/QUOTE]

Uwazaj z iloscia pomaranczy , tez je uwielbiam i mandarynki
ale to najwiekszy alergen , wiec nie wolno przesadzac z iloscia bo pozniej maluszek na tym ucierpi.

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=903799365
to ten leżaczek. nie ma opcji bujania, ale darowanemu koniowi...

..
Lezaczek super , nie jestem jeszcze na kupnie zostawiam sobie to na koniec ale wlasnie ten mam wybrany , mam jeszcze inny upatrzony jak by co ale napewno wybiore jeden z tych dwoch . Juz nie szukam innych

Silpe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-02, 15:30   #491
cate_
Zadomowienie

No a teraz jak nadrobiłam to się pochwalę co na wizycie. Mały zdrowy, waży już prawie 1kg, wszystko ma na swoim miejscu
Ze mną gorzej za dużo białka w moczu i prawdopodobnie będzie antybiotyk ale najpierw muszę zrobić mocz na posiew. Na wynik trzeba czekać aż tydzień u Was też tak długo to trwa ??
Z lepszych wiadomości to właśnie dzisiaj się dowiedziałam, że łóżeczko dostaniemy w prezencie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-02, 15:36   #492
kitty241
Raczkowanie

GG do kitty241

A ja mam chętkę na któryś z tych leżaczków... http://www.allegro.pl/item892039495_...uper_cena.html lub ten http://www.allegro.pl/item899266462_...kg_gratis.html Cenowo różnica nie tak straszna ale ten Fishera jest chyba praktyczniejszy i na dłużej starcza

wg tego suwaczka to mamy więcej tyg niż doktor przepowiedział...nieprawd opodobne
kitty241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-02, 15:37   #493
kasiaaX
Rozeznanie

Witam dziewuszki

Nacytowałam się ,napisałam i wszystko szlag trafił...

drugi raz mi sie nie chce...

w skrócie:

Hanjah - gratuluję
Yolanda - tak, nie znałam płci do wczoraj, ciesze sie że jako jedyna zauważyłaś, pisałam, że mam usg...
Mirra - ja tez często siusiam, nie martw się, a przed ciążą wcale nie było inaczej
Marhlaczar - piękne ubranaka i suknie ciążowe które załączyłaś
margo - super,że dostaniesz leżaczek
Lea - super wózek, super Maksio fajnie, że ci doślą tę zaślepkę

co do wesel - Kropka, ja też się dziwie kobietom co zaraz przed i po chodza na wesela, a jeszcze bardziej tym, które hulaja na swoich własnych w zaawansowanej ciąży...My tez mamy wesele w maju, zamierzam iśc na ślub i to jescze jak bede się dobrze czuć...ale wypada bo to nasz świadek był

No i wczoraj byłam na usg, wszystko dobrze, dzidzia rośnie, skierowanie na kolej ne badania no i na 90% będzie córcia Marysia tylko, że się pomyliłam w swoich przeczuciach...i czuje ,że mąż bardzo juz sie nastawił na chłopca, więc troszke mis mutno, że nie jest po jego mysli, wogóle wszyscy mi chłopca przepowadają...Na razie nie będe kupowac sukieneczek, poczekam aż za miesiąc sie potwierdzi... Pozdrawiam was i Wasze brzdące malusie
Stary 2010-02-02, 16:02   #494
cate_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiaaX Pokaż wiadomość
No i wczoraj byłam na usg, wszystko dobrze, dzidzia rośnie, skierowanie na kolej ne badania no i na 90% będzie córcia Marysia tylko, że się pomyliłam w swoich przeczuciach...i czuje ,że mąż bardzo juz sie nastawił na chłopca, więc troszke mis mutno, że nie jest po jego mysli, wogóle wszyscy mi chłopca przepowadają...Na razie nie będe kupowac sukieneczek, poczekam aż za miesiąc sie potwierdzi... Pozdrawiam was i Wasze brzdące malusie
Gratulacje dla zdrowej Marysi
Stary 2010-02-02, 16:03   #495
Silpe
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kitty241 Pokaż wiadomość
http://www.allegro.pl/item899266462_...kg_gratis.html Cenowo różnica nie tak straszna ale ten Fishera jest chyba praktyczniejszy i na dłużej starcza
Wlasnie o tym myslalam jak pisalam posta wyzej zapomnialam tylko nazwy a nie chcialo mi sie szukac
W kazdym razie biore pod uwage Fishera jak na fotce lub wlasnie ten o ktorym pisala margo

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-02, 16:13   #496
Darianna25
Zakorzenienie

Cytat:

Jak dla dzidziusia to fajne łóżeczka al już starszego dziecka w tym nie widze. No i cena - bez przesady.

Cytat:
A ja mam chętkę na któryś z tych leżaczków... http://www.allegro.pl/item892039495_...uper_cena.html lub ten http://www.allegro.pl/item899266462_...kg_gratis.html Cenowo różnica nie tak straszna ale ten Fishera jest chyba praktyczniejszy i na dłużej starcza
Ten z fishera to hit wizazowy.
U mnie go nie ma. Ja poluje na Forest Rain też z fishera.

No i kolejna skarga własnie poszła ode mnie. Facet nie przywiózł komody bo nie znalazł adresu i podobno dzwonił i nikt nie odbierał telefonu już mam dosyć tych angoli.
kumkura jeśli możesz to podaj mi ile masz wzrostu i jaki rozmiar brałas tych legginsó.Już luknełam na all ale te rozmiary to jakieś nie moje i nie wiem jaki wybrać.

Edytowane przez Darianna25
Czas edycji: 2010-02-02 o 16:25
Stary 2010-02-02, 16:36   #497
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

hej mamuśki

wszystkim po udanych wizytach i ujawnionych dzidziuchach gratki

my dziś tez u gina; mały zdrowy, wszystko ok, waży 1 kg; ja przez 3 tygodnie nie przytyłam nic... a w ogóle to się prawie popłakałam u gina dzisiaj; przełączył mi usg na 3d na chwilę i Bruno tak się pięknie uśmiechnął... rozdziawił się tak słodko; jak mi się uda zeskanować zdjęcie to Wam wrzucę

ktoś mówił o wadze wózka... mój sam stelaż waży 11,5 kg... to jest ciężki wózek....

Bruno już w domku
dafreen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-02, 16:41   #498
Miira
Zadomowienie

GG do Miira

Dziewczyny a macie może jakieś doświadczenia z wiaderkiem Tummy Tub? Wygląda to dość dziwnie ale jak czytam to ludzie sobie bardzo chwalą. A jaka oszczędność miejsca...
Stary 2010-02-02, 16:50   #499
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

i odnośnie zwierząt wklejam Wam zdjęcia mojego brzucha w objęciach kitka mojej mamy

Bruno już w domku

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-02, 16:52   #500
Silpe
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny a macie może jakieś doświadczenia z wiaderkiem Tummy Tub? Wygląda to dość dziwnie ale jak czytam to ludzie sobie bardzo chwalą. A jaka oszczędność miejsca...
Z ciekawosci luknelam co to za cudo - jezuu to wyglada jak malakser!!!!
JA tam swojego dzidka bym nie wsadzila , zle mi sie kojazy ha ha
http://www.urwis.pl/sklep/z4852_tumm...niemowlat.html

Stary 2010-02-02, 16:56   #501
cate_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dafreen Pokaż wiadomość
hej mamuśki

wszystkim po udanych wizytach i ujawnionych dzidziuchach gratki

my dziś tez u gina; mały zdrowy, wszystko ok, waży 1 kg; ja przez 3 tygodnie nie przytyłam nic... a w ogóle to się prawie popłakałam u gina dzisiaj; przełączył mi usg na 3d na chwilę i Bruno tak się pięknie uśmiechnął... rozdziawił się tak słodko; jak mi się uda zeskanować zdjęcie to Wam wrzucę

ktoś mówił o wadze wózka... mój sam stelaż waży 11,5 kg... to jest ciężki wózek....
Cytat:
i odnośnie zwierząt wklejam Wam zdjęcia mojego brzucha w objęciach kitka mojej mamy
dla zdrowego Bruna. A brzuszek śliczny
Stary 2010-02-02, 17:02   #502
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

Cytat:
Napisane przez cate_ Pokaż wiadomość
dla zdrowego Bruna. A brzuszek śliczny

i jeszcze uśmiech Bruna dla wszystkich e-ciotek

Bruno już w domku
Stary 2010-02-02, 17:06   #503
kitty241
Raczkowanie

GG do kitty241

Cytat:

Jaaa... Boski!!!

wg tego suwaczka to mamy więcej tyg niż doktor przepowiedział...nieprawd opodobne
kitty241 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-02, 17:15   #504
thebestme82
Raczkowanie

Cytat:
[/QUOTE]

To tak jak u mnie. Bardzo nastawiłam się na chłopca a TZ jeszcze bardziej. Wszyscy przepowiadali mi chłopca bo ładnie wygladam i dobrze znoszę ciążę bez zadnych mdłoći itp a takzę niby brzuch mam 'na chłopca' i co .... ma byc dziewczynka. Też było mi smutno, potem miałam wyrzuty sumienia,że się nie cieszyłam,że zdrowe tylko płcią się zajęłam ale już jest ok.

Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
thebestme82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-02, 17:42   #505
Darianna25
Zakorzenienie

Cytat:

Wow ale super
Stary 2010-02-02, 18:11   #506
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9
Konto usunięte

Cytat:

aaale boski
pokażę mężusiowi... bo ten cholernik ciągle się waha czy potrzebne nam to 4d, a ja go namawiam i namawiam... pokażę mu i powiem żeby sobie swoje wyobraził to może mu co nieco zmięknie

a ja nadal nie wiem kto tam u mnie mieszka w brzuszku... a jutro zaczynamy 23 tydzień - to o ile mnie pamięć nie myli szósty miesiąc, zgadza się?
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-02, 18:13   #507
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:

Dziś mam dzień skarg.
Jedną skargę wysłałam do właściciela mieszkania bo przez 3 tygodnie nie mógł mi podłaczyć internetu i na własny koszt to w końcu zrobiłam.
No i paczka, którą wysłałam do goscia z ramem do komputera zaginęła i jestem w plecy 35funtów.
Czekam od rana na komodę i jakoś kuriera nie widać.Coś za długo mi sie zdaje.
Fajna karuzela i te zwierzaki są śliczne
a to na lepszy humor.

Cytat:

Cena powala

Cytat:

Super brzuszek

Cytat:
No a teraz jak nadrobiłam to się pochwalę co na wizycie. Mały zdrowy, waży już prawie 1kg, wszystko ma na swoim miejscu
Ze mną gorzej za dużo białka w moczu i prawdopodobnie będzie antybiotyk ale najpierw muszę zrobić mocz na posiew. Na wynik trzeba czekać aż tydzień u Was też tak długo to trwa ??
Z lepszych wiadomości to właśnie dzisiaj się dowiedziałam, że łóżeczko dostaniemy w prezencie
Super, że z dzieckiem wszystko ok
Weźmiesz leki i będzie dobrze

Cytat:
Zdecydowanie Fisher

Cytat:
Napisane przez kasiaaX Pokaż wiadomość

Gratuluję córci

Cytat:

To super

Cytat:
Aaaaale słodziak

Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość
Z ciekawosci luknelam co to za cudo - jezuu to wyglada jak malakser!!!!
JA tam swojego dzidka bym nie wsadzila , zle mi sie kojazy ha ha
http://www.urwis.pl/sklep/z4852_tumm...niemowlat.html

Cytat:

Szczęściara Boska fotka

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-02, 18:36   #508
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

Cytat:
Jaaa... Boski!!!

To tak jak u mnie. Bardzo nastawiłam się na chłopca a TZ jeszcze bardziej. Wszyscy przepowiadali mi chłopca bo ładnie wygladam i dobrze znoszę ciążę bez zadnych mdłoći itp a takzę niby brzuch mam 'na chłopca' i co .... ma byc dziewczynka. Też było mi smutno, potem miałam wyrzuty sumienia,że się nie cieszyłam,że zdrowe tylko płcią się zajęłam ale już jest ok.[/QUOTE]

nie ma powodu do wyrzutów sumienia, najważniejsze że wszystko w porządku
a dziewczyny są fajne... sama mam już dziewczynę to wiem co mówię.... a też miał być chłopak

Cytat:
Wow ale super

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1691184 2]aaale boski
pokażę mężusiowi... bo ten cholernik ciągle się waha czy potrzebne nam to 4d, a ja go namawiam i namawiam... pokażę mu i powiem żeby sobie swoje wyobraził to może mu co nieco zmięknie

a ja nadal nie wiem kto tam u mnie mieszka w brzuszku... a jutro zaczynamy 23 tydzień - to o ile mnie pamięć nie myli szósty miesiąc, zgadza się?[/QUOTE]

potrzebne w kwestii diagnostycznej raczej nie, choć podobno też pomaga w diagnostyce rozszczepów kręgosłupa czy tzw "zajęczej wargi"... ale za to pamiątka bezcenna... Niunio stoi teraz na półce i uśmiecha się do nas cały czas
my nawet nie byliśmy na 4d, lekarz mi po prostu zrobił taki prezent, zawsze sprawdza mi na usg serduszko dzidka i szyjkę, a że Bruno chciał dziś pozować to zrobił mu zdjęcie

ja zaczynam 28 tydzień... 7 miesiąc...

Cytat:
To super

Aaaaale słodziak

Szczęściara Boska fotka

Bruno już w domku
Stary 2010-02-02, 18:41   #509
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Daf, fajny uśmiech
A ja tak sobie pomyślałam, że skoro płeć znam - to niech wygląd córeczki będzie niespodzianką Nie pójdę na 4D, nawet na 3D nie. I na 3 genetyczne też nie, zrobię usg u mojego gina. Takie normalne.

Małż dalej sfochowany Dziecinada
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-02, 18:50   #510
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9
Konto usunięte

Cytat:
...
potrzebne w kwestii diagnostycznej raczej nie, choć podobno też pomaga w diagnostyce rozszczepów kręgosłupa czy tzw "zajęczej wargi"... ale za to pamiątka bezcenna... Niunio stoi teraz na półce i uśmiecha się do nas cały czas
...
no właśnie już wiem że diagnostyka to żadna... a byłby to dodatkowy argument ale wiem, że w końcu da się namówić. już na połówkowym widzieliśmy buzię w pełnej okazałości jak małe otwierało i zamykało dziobek, widziałam jego minę, teraz tylko namawiać, powoli lecz skutecznie
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16912754]...
A ja tak sobie pomyślałam, że skoro płeć znam - to niech wygląd córeczki będzie niespodzianką Nie pójdę na 4D, nawet na 3D nie...

Małż dalej sfochowany Dziecinada [/QUOTE]
żebym to ja płeć znała...

a temu Twojemu co? hormony ciążowe? niech on kota nie udaje, tylko o żonkę dba bo jak nie to
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości