|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3361 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Maturzystki 2010 cz. V - 'nikt nie ma takiej nadziei jak ja'
Cytat:
a ja się boję kotów ![]() ![]() Sonia ![]() ![]() mojej Perły siostra wabi się Sonia ![]() a moja Perła pierwotnie była nazwana Balbiną ![]() a matka mojej Perły wabiła się Wera.. a babka Aga Wielka Odwaga ![]() i jak już się rozpisuję na temat rodziny mojego psa.. ![]() ![]() Cytat:
osz Ty ! ![]() a czemu małe szanse? ![]() czytałam te wasze przeboje studniówkowe ![]() troszkę narozrabiał chyba ![]() ![]() powodzenia na randez vous ![]() Cytat:
ja bym zmieniła ![]() ostatnio na lekcji babka nam czytała przykładową prezentację na ten temat (o lagrach i łagrach). Cytat:
![]() mógł się powtarzać u max. 2 osób, ale musieli wtedy wybrać inne lektury i inne spojrzenie na temat. ale koniec końców każdy wybrał inny temat. mojego tematu nie ma nikt w szkole, więc mam nadzieję, że pójdzie gładko ![]() byłam u tych dzieciaków. Jakie fajne mordki. przedział wiekowy 4-13, ale większość 1-5kl podstawówki ![]() fajne dzieciaczki ![]() a jak się tuliły ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a jutro idę z dzieciakami do kina ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3362 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Witaminy tak, to zabawne, jak patrzę np. co zawiera witaminę A, co B1, co B2 (przykładowo podaję) i prawie wszędzie jajka.. ![]() Da się to znieść, jeśli się szybko posprząta. Na razie jest zbyt wystraszona, żeby ją uczyć czegokolwiek. Musi się oswoić. ![]() Cytat:
![]() A, no z tym samobójstwem.. ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Tłucz ją, byleby ona Ciebie nie tłukła. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() U nas zawsze były teksty: nie, psa nie, bo to zbyt wielka odpowiedzialność. Kto go będzie rano wyprowadzał? [szczerze, to ja nie wiem kto go będzie o 6:00 wyprowadzał.. ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wytresowany pies. ;> My zrobiliśmy jej póki co takie posłanie z ręcznika i folii, żeby tam się załatwiała. [musiałam Cię powycinać, bo żeś się rozszalała z emotkami ![]() Cytat:
![]()
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3363 |
Zakorzenienie
|
Akurat teraz przerabiam sobie sama materiał, na podst. kalendarzu z operonu. Jestem przy demokracji.
![]() cześć ![]() dzisiaj jestem wrakiem człowieka. ![]() ![]() muszę ogarnąć chemię, której nienawidzę. ![]() ![]() w ogóle się dzisiaj wkurzyłam, bo w klasie wymyślają, że w piątek mamy ubrać sukienki, które miałyśmy na studniówce.(na czołówkę, pod koniec)Wymyślają. ![]() idę.
Dzieciństwo kończy się wtedy, gdy bezpowrotnie przestajemy pytać dlaczego. Edytowane przez effciaa16 Czas edycji: 2010-02-03 o 16:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#3364 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Wróciłam właśnie do domu ![]() ![]() ![]() Dobra , miłego wieczoru ![]()
![]() |
#3365 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sierota taka, podsumowując. ![]() ![]()
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3366 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w sensie, że w sumie to może zjem 3-4 w miesiącu ![]() w jajecznicy.. albo jakieś gotowane , czy sadzone.. no + szczątkowo w innych potrawach. Chociaż naleśniki robię na samym białku ![]() ![]() mój tato robi taką mniami jajecznicę ![]() ![]() fajnie, że tak postąpili ![]() ![]() ![]() a ogólnie to jak mieszkałam w bloku (bo w sumie rok przed wyprowadzką rodzice kupili mi tego psiaka) to ja miałam obowiązek dbania o psa. W sensie wyprowadzanie, karmienie, kąpanie, czesanie, zabawa, szczepienia.. wszystkiego ja musiałam pilnować. Tato od razu powiedział, że nie będzie z psem wychodził ![]() ![]() ![]() no i co do wyprowadzania..to moja Perła się nauczyła, że wychodzi 3-4 razy dziennie zazwyczaj. Bo oczywiście jak jesteśmy wszyscy w domu caly dzień to kiedy podejdzie do drzwi to ją wypuszczamy.. a tak to jak tato rano wroci ze sklepu - około 6:30- (pies się nie ruszy dopóki ojciec nie powie, że może wstać ![]() ![]() a moich rodziców znajomi.. ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() powariowali z tymi suknami ? ![]()
![]() |
#3367 | |||
Zakorzenienie
|
ja bym w życiu nie nauczyła tego żadnego psa, bo niby jak
![]() Cytat:
![]() jeju, czemu ja tak dzieci nie lubię ![]() a jak się konkurs udał ![]() a na co idziecie ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja 12 też bym nie zjadła pewnie przez 3 miesiące ![]() chociaż jak się czasem rozszaleję, to zjadam pewnie przez miesiąc tyle, ale to i tak ![]() tak wlaśnie czytam o co wam chodzi z tym kordianem, że co on, zmartwychwstał ![]() a on przecież emo, nawet samobójstwa nie umiał popełnić ![]() no i bardzo dobrze, aczkolwiek czasem można na takiej studniówce się zdziwić. i pozytywnie i negatywnie, niestety, ale może się okazać, że będziesz chciała iść na poprawiny. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3368 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak to jak? tak jak nauczyłaś kota, ze robi się do kuwety ![]() jak widzisz, że pies szuka miejsca żeby zrobić siku w domu to go bierzesz szybko na ręce i lecisz na podwórko, a jak nasika w domu i go złapiesz na gorącym uczynku to mówisz takim donośnym głosem, że NIE WOLNO (z czasem pies się uczy tego, że podniesiony ton głosu i Twoja nieciekawa mina oznacza, ze robi źle). można ułożyć każdego psa odpowiednio. o ile każdy z domowników stosuje te zasady. bo przykładowo: gdyby moi rodzice zabraniali psu włazić na kanapy, a ja pod ich nieobecność pozwalałabym na to psu.. to wiadomo, pies glupieje i nie wie o co chodzi. Więc ustala się w rodzinie zasady, co psu wolno,a czego nie..i jeśli każdy konsekwentnie psa karci za złe zachowanie, a nagradza za dobre.. to wierz mi, że pies jest ułożony pod każdym względem. mój pies spał na łóżku jak mieszkałam w bloku, ale tylko moim. Na łóżko rodziców nie wchodził. jak się przeprowadziliśmy to ją oduczyliśmy włażenia na fotele, łóżka i kanapy. tak samo oduczyliśmy jej żebrania przy stole. Nie stoi i nie piszczy, ewentualnie włazi pod stół i czeka na okazję, że coś spadnie ![]() tak samo ułożenie psu godzin wychodzenia na podwórko. jak chcemy ją wypuścić pytamy czy idzie lolo ![]() ![]() na komendę :"do siebie" idzie na swoje legowisko na komendę :"na kocyk" idzie na taki "dywan" dla niej pod oknem tarasowym. reaguje na "siad", "daj łapę" / "daj łapę -> drugą" i daje wtedy następną łapkę ![]() jak się z nią bawię na podwórku i mówię :"daj zabawkę" to zawsze przynosi maskotkę, na "daj piłkę" zawsze piłkę ![]() jakieś tam "hop", "noga" i takie tam też są opracowane ![]() jak przychodzi ktoś z domowników do domu to zawsze się cieszy (aż skowyta tak ![]() i też śmiesznie ![]() a jak ktoś znajomy to merda ogonem i się cieszy mimo, że nie słyszy glosu, ani nie widzi tej osoby ![]() oczywiście komenda NIE WOLNO- kiedy robi coś, czego nie może. no i podstawa, mój pies nigdy nie był uderzony, nigdy też nie drażniliśmy psa. Czasami w zabawie się wyrywa zabawkę, ale nigdy nie dostarczaliśmy jej dodatkowego stresu. ---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- no i przede wszystkim pies musi znać swoje miejsce w rodzinie. że najpierw jesteśmy MY, a potem pies. najpierw my jemy, później psu się daje jeść; najpierw my wysiadamy z samochodu, później pies. najpierw my wchodzimy do domu, później pies. itd,itd,itd.
![]() |
#3369 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak umiesz jeździć na rolkach to na łyżwach jest bardzo podobnie, tylko że bardziej ślisko. ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3370 |
Raczkowanie
|
Hej babelki
![]() Nie odzywalam sie dlugo, bo sesje mialam- zdana i teraz ferie mam sobie do marca ![]() U mnie zmiana- poprawiam tylko biole- juz wszystko z niej zapomnialam chyba, od jutro ostro ruszam ![]() ![]() ![]()
#3371 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a już na pewno MI ![]() nie wiem czy to była kwestia nieumiejętności wychowania psa (pewnie tak), ale moja koleżanka miala dwa (najpierw pekińczyka - był wredny, potem boksera), w obu przypadkach to samo - pies sikał i srał po całym domu ![]() nijak się ich oduczyć nie dało i one kompletnie nie dawały znaku, że COŚ chcą ![]() a w przypadku kota, pokazanie, gdzie jest kuweta zanim w ogóle pomyślał o sikaniu wystarczyło. potem od razu trafiła do celu. u mnie w domu bardzo często długo nie ma zupełnie nikogo, o ile dla kota to całkowicie bez różnicy o tyle dla psa ![]() poza tym, w bloku? nie sądzę, że kiedykolwiek zamieszkam w domku (ach ta wiara w przyszłość ![]() chyba dla mnie to zbyt duży obowiązek, koty są łatwiejsze w wychowaniu. Frytka też tak ma, że jak idzie ktoś do nas i jest to częsty bywalec (mama, tata, tż) to albo w ogóle jej to nie obchodzi albo, jak idzie mama, to leci do drzwi, bo wie, że wyjdzie na korytarz. a jak ktoś obcy to ucieka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3372 |
Przyczajenie
|
Hejka dziewczyny. Moze wy mi cos doradzicie..otoz... zdaje jako dodatkowy jedynie biologie podstawowa ....marza mi sie studia dzienne ale nie wiem czy jest szansa si edostac z podstawa... Jakie kierunki studiow polecacie? dodam ze chce uczyc sie biologii malo chemii ;P;P
|
![]() ![]() |
![]() |
#3373 | |
Zakorzenienie
|
aach, Justyna
![]() ![]() przez to, że nie mają czubka będą nadawały się na lato ![]() i torebka mimo, że dla mnie taka zwykła, ale ogólnie ok, to pasuje do Twego sukna ![]() poza tym za taką cenę ![]() ---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- Cytat:
![]() dietetyka? wejdź na tropiciel maturzysty ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3374 |
Przyczajenie
|
Dzieki za odpowiedz.. wiesz co myslalam nad tym ,ale czy ja wiem czy to takie przyszlosciowe? marzy mi si epraca w laboratorium ale po zwyklej biologii? ;/a jakies inne kierunki?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3375 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() byłaby możliwość pracy w laboratorium. jedyne kierunki jakie jeszcze mi przyszły do głowy do ratownictwo medyczne, techniki dentystyczne, pielęgniarstwo, fizjoterapia (?) - na te biologia na niektórych uczelniach wymagana jest na P, ale to na pewno nie praca w laboratorium. hm. oo - a analityka medyczna? tylko tutaj CHYBA R w większości wymagają. sprawdź na tej stronie, ktora Ci podałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3376 | ||||||||||||||||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() czasem zdażyło mi się wymiotowac przez alkohol ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() co Ci opowiedziała ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() takie dzieciaki są najlepsze ! ![]() Cytat:
![]() siema ;* ograniczam komputer, ale tak mnie ciągnie na Wizaż ![]() no.ogólnie to pozytywnie. w przyszłym tygodniu mam egzamin ( oł yeaah ![]() zdjęcia ze studniówki możliwe że bedę miała w tym tygodniu , jeśli wszystkie klasy wpłacą pieniądze ;] bo niezłe cyrki są. no. |
||||||||||||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3377 |
Zakorzenienie
|
[1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;16938885]
do lekarza mi ![]() co Ci opowiedziała ![]() u mnie koleś wziął 15 zł od osoby ![]() no.ogólnie to pozytywnie. w przyszłym tygodniu mam egzamin ( oł yeaah ![]() zdjęcia ze studniówki możliwe że bedę miała w tym tygodniu , jeśli wszystkie klasy wpłacą pieniądze ;] bo niezłe cyrki są. no.[/QUOTE] no... opisała swoją wizytę ![]() ostatnio mam tak, że jak coś mocno przeżywam, to mi się śni to - więc dziś śniła mi się wizyta u ginekologa ![]() dobrze, że taka urywkowa i niewiele pamiętam. u nas też na fotografa było chyba 15 od osoby ![]() kupa kasy ![]() o kurde, już w przyszłym ![]() w ogóle - tylko o tym napisałaś, a mi już się gorąco zrobiło ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3378 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja swoich psow jakos nic specjalnie nie uczylam, jak pies przybywa z luzdzmi wkoncu sam zaczyna ich rozumiec ![]() moj chlopak tez z bolem serca opuszcza wogole dom i zostawia psa samego, jego brat mowi że caly dzien tez spi i czeka na niego... za kotami srednio przepadam, mnie w moim kocie zawsze draznil ten egoizm jego wiec moze mam troche uraz do kotow ![]() ![]() a naprzyklad komendy "szukaj pani" "szukaj pana" "szukaj Asi" nikt go nie uczyl, a szuka zawsze wogole mysle ze bardzo przydatna komenda, szczegolnie jak sie ma duzy dom ![]() psy o wiele szybciej znajda domownika niz my;p on odrazu orietuje sie gdzie kto jest, ja mu mowie np "szukaj pani" i ide za nim i zawsze mnie prowadzi ![]() a ja mam oprocz sporego domu to spore podworko ![]() jeszcze komendy "gon ptaki" nikt go nie uczyl, tak samo "chodz jesc" "chodz idziemy spac" "chodz idziemy na gore" "chodz sikac" ;p tez nie trzeba jakos uczyc, serio pies jak przebywa z czlowiekiem to wkoncu zaczyna rozumiec takie rzeczy kurcze, gdzie szukac "operon laktozytowy" i "operon trypofanowy"? ;/ szukam w operonie cz II w metabolizmie i cos nie moge znalesc, a mam z tego spr po feriach, wogole pierwsze slysze o czyms takim ![]() wogole to dzisiaj przerobilam fotosynteze, myslalam że jest trudniejsza ![]() ---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- Cytat:
kurcze, moze rodzice mi zalozą co to trzeba cyfre plus czy cos takiego pewnie?? ![]() sobie spisze te programy na przyszlosc, anoz jeszcze przed matura bede miala discovery ![]()
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3379 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() na płytce dostaniemy masęęę zdjęc. no i mieliśmy do wyboru 4 zdjęcia grupowe po 5 zł . ale ja wzięłam jedno a resztę sobie zeskanuję ![]() ![]() noo. byłam we wtorek wpłacic kaskę i zaliczyc u mojego instruktora testy. zobaczymy co to będzie ![]() a właśnie jak z Twoim prawkiem ? po maturze walczysz dalej ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3380 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() stwierdziłam, że podchodzi pod ideał ![]() nieświadomy tego, że jestem zakochana w Krakowie do szaleństwa rzucił, że mimo iż nigdy nie był w Krk, to chciałby tam kiedyś mieszkać, bo jak mu znajomi opowiadają, to z samych opowieści można się zakochać ![]() ![]() ![]() ![]() nosz kurna ![]()
![]() |
#3381 | ||
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3382 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
oglądałaś kiedyś na tvn style "ja albo mój pies"? tam jest treserka psów, która robi cuda ![]() u mnie też często nie ma nikogo w domu. pies nigdy nie piszcz/szczeka pod naszą nieobecność. Perła w ogóle jest mało uciążliwym psem. a krew mnie zalewa jak widzę, że sąsiedzi mieli owczarka niemieckiego.. z 12 lat na pewno miał, może więcej. ale od ponad roku chorował.. a oni go ciągle trzymali w kojcu na podwórku.. i pies od rana do nocy skowytał z bólu ![]() pies niedawno zdechł. ulga.. cisza. taaa.. kupili drugiego, też owczarka niemieckiego.. i znowu ujada.. bo to szczeniak i chce biegać, bawić się, a go zamknęli w kojcu 2x3m ![]() i argumentują tym, że pies im niszczy trawnik i drzewa obsikuje i więdną.. no,ale do cholery.. jak się kupuje psa to trzeba się z tym liczyć chyba ![]() ![]() drugi sąsiad obok też ma owczarka i jamnika (jamnik to ma z 15 lat już i ledwo chodzi, głuchy jest ![]() ![]() no i jak mój tato pytał czy nie przeszkadza mu, że niszczy trawnik i drzewka (bo sąsiad ma hopla na punkcie iglaków i ma dosłownie las za domem) to powiedział, że nie.. że kupił psa i się z tym liczył, że coś zniszczy. no i też jestem zdania, że pies się w bloku męczy. Ale duży pies, takie kanapowe to tam im wszystko jedno ![]() ![]() tylko też trzeba pamiętać, że KAŻDY pies ma potrzebę ruchu.. i trzeba z nim chodzić na spacery, dać mu się wybiegać. ![]() Cytat:
ale na państwowych (bo pewnie o takie uczelnie Ci chodzi) to chcą zawsze biol R ![]() chyba, ze pójdziesz na uczelnię prywatną, ale na dzienny tryb. jak będziesz się mocno starać i mieć dobrą średnią to zawsze możesz starać się o przeniesienie na uczelnię państwową. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
zgadzam się ![]() "bierz kota" ![]() ![]() ale jak się już spotka z kotem oko w oko ![]() ![]() ![]() ja mam telewizję N i polsat cyfrowy. na N mam wszystkie discovery łącznie z History, Invistigation, Discovery Channel, Animal Planet, Travel and Living, Civilisation, Science, World.. w kablówce też są w tych pakietach rozszerzonych ![]() ewentualnie możesz poszukać w necie czy gdzieś nie ma transmisji ![]()
![]() |
#3383 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() nie znoszę ani fotosyntezy ani oddychania:P
![]() |
#3384 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaaa-kooo-chaaaa-naaaa paaaa-raaaa ![]() może warto spróbować? ![]() Cytat:
wiesz, że nie? tzn. komend typu "siad", "daj łapę" to tak. no,ale jak pisałam.. konsekwencja w działaniu..i współpraca moja i rodziców bardzo się opłaciła ![]() poza tym sznaucery to bardzo mądre psy ![]() ![]() a taka ciekawostka.. wiecie, że mój pies nigdy nie macha językiem? ![]() chyba, że masz umazane ręce czymś słodkim/słonym i chce to zlizać, ale tak to nie uświadczysz z jej strony takiej miłości, dzięki Bogu. bo wszystkie psy jakie znam to skaczą zaraz na Ciebie, rzucają się, ślinią itepe. czego bardzo nie lubię ![]() ![]() ![]() masakra.
![]() |
#3385 |
Zakorzenienie
|
A co do Discovery ja na youtube znalzałam 2 kanały gdzie dodają programy wlaśnie z tej stacji
![]() ![]()
#3386 |
Zakorzenienie
|
narazie to ja przepadłam
![]() ja bym brała takiego faceta teraz zaraz xd
#3387 | ||||
Zakorzenienie
|
Wróciłam - brr, ile śniegu! Po tyłek normalnie.
![]() Cytat:
![]() Martyna, a Wy steryzowaliście Perłę? Jak to jest z cieczką u suczek? Bardzo uciążliwe? Wiem, że trzeba pilnować. Zastanawiamy się właśnie nad sterylizacją, bo nie chcemy mieć raczej szczeniaków. ![]() Bardzo wychowana Perła. ![]() A Sonia już zaczyna się oswajać, powoli chodzi po domu i czasami jak się przy komputerze siedzi to w nogach się układa. Jest urocza. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Martyna: Cytat:
![]() ![]() Też mam dużo kanałow, a mam pakiet złoty w Vectrze.
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() Edytowane przez star15 Czas edycji: 2010-02-03 o 19:21 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3388 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() do mnie niestety nie dochodzi kablowka bo mieszkam na obrzezach miasta z tym psem Twoim sasiadow to starszne rzeczy opowiadasz az sie serce kraja ;/ kurcze najgorsze że to nie pojdeynczy przypadek, czesto tak ludzie robia, np moj sasiad podobny przypadek, wogole nie puszczal swojego psa ze smyczy (czasem moj tata wchodzil na jego podworko i go spuszczal - pies bardzo mily i lagodny byl bo wtedy czasem moj tata dawal go na nasze podworko skoro oni juz nie chcieli na swoje podworko go spuszczac) wkoncu sasiad dal go do szopy calkiem zamknietej, bez okien, nic;/ masakra, nawet nie chce mi sie tego wspominac potem zdechl;/ ja tez mam problem z jednym psem i mi go strasznie zal, bo musi byc przywiazany na podworku ![]() ale dlatego że mam dwa psy i one sie ze soba strasznie gryzą aż do krwi, jedyna rada byla taka że jednego przywiazac do budy od tej pory sie nie gryza. Spuszczamy go na noc na podworko jak ten drugi pies spi, rano troche do domu poki tamten nie wstanie (spi na gorze) żeby troche pobyl z nami, ale żal mi go strasznie bo juz troche sie dziki zrobil, np nie patrzy mi w oczy.. a nie wiem co zrobic z nimi, nie wiem czemu sie gryza wogole ![]() wsumie wygladalo na to że ten starszy mial zawsze dominacje nad tym mlodszym, moze ten mlodszy chcial przejac dominacje? przez 2 lata zyli sobie razem w domu, spali razem w lozku, bawili sie, a nagle zaczeli sie gryźć Cytat:
![]() ![]() dzieki ![]()
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3389 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Później i tak były w klasie sprzeczki przez to, bo Stypendystka założyła na naszej klasie temat o tych pracach maturalnych i wtrącała się jeśli dwie osoby nie chciały ustąpić z jednego tematu, zamiast pozwolić, by sobie sami rozwiązali te sprawę. Mój temat chyba też mam sama w szkole ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ty masz psa Perłę? ![]() Mój znajomy kiedyś miał taką sunię i Młoda, jeszcze jak nie umiała dobrze mówić wołała na nią Pierła ![]() Ja miałam parę lat temu spanielka, który kładł się na grzbiet, gdy tata mówił "łapki." Zawsze tak mówił, gdy wracał do domu z podwórka i tata mu czyścił te łapki ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3390 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
podeslesz? ![]() mi się medyczne też przydadza do matury z biologi ![]() a moze tez na przyszlosc, coraz czesciej mysle o medycynie ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:08.