|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 |
|
BAN stały
|
Dot.: Torby sie pakują-brzuszki się szykują MAMUSIE marzec-kwiecień 2010
Haha symulacja...dziewczynki najpewniejszy, sprawdzony rowniez przeze mnie spodob na TZ
wykorzystuje musze sie przyznac do bicia bardzo czesto :P i jakos nie mam wyrzutow sumienia na dzien dzisiejszy....i on on chyba za bardzo tez nie narzeka....przynajmniej nie glosno ![]() Musze przyznac ze te forum chyba dziala cuda....albo TZ mnie podczytuje, albo ktoras z was mu cynk dala.....wczoraj zalilam sie na abstynencje... a w nocy......ahhhh goraco bylo tylko pewnie musi mi to wystarczyc na reszte czasu.....+ czas po porodzie... oj ja biedna :P niezaspokojona ![]() ---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- Joanna nie pozwol sobie na takie odzywki i takie traktowanie bo pozniej bedzie coraz gorzej.... I co bedzie jak dzidzi sie urodzi? Poudawaj troche, ponarzekaj....tylko tak realistycznie, a cos go na pewno ruszy.....pamietaj, nalezy Ci sie tymbardziej ze robisz 1000 innych rzeczy w domu a nie "lezysz i pachniesz"!!!! A z reszta jakie obowiazki?? Nie ma zadnych obowiazkow, chcesz robisz nie chcesz nie robisz,albo robisz innego dnia...swiat sie nie skonczy....jestes w ciazy, w zaawansowanej...nie przesadzajmy! Bedzie dobrze, uszka do gory
|
|
|
|
#602 |
|
Zakorzenienie
|
nie dajcie sie facetom!! to nie tylko nasze dzidziulki, ale rowniez ich, wiec niech pomagaja! moj caly czas mi pomaga, na szczescie
![]() mloda jesli uwazasz ze bedziesz sie zle czula to zrob sobie zabieg, ja nie pozuje do zadnych zdjec, wole gory niz moze, nie nawidze latac po plazy w kostiumie, ale mimo ze mam rozstepy na brzuchu poloze sie na reczniczku plazowym i pod baldachimem i mam wszystkich gdzies:P ---------- Dopisano o 00:22 ---------- Poprzedni post napisano o 00:18 ---------- ja znow mecze sie z praca i jeszcze z godzinke min posiedze sobie na forum ---------- Dopisano o 00:35 ---------- Poprzedni post napisano o 00:22 ---------- a jednak nie dam rady ![]() ide sie polozyc, jutro na 8:30 wiec dam jakos rade i z rana dokoncze pisac...
|
|
#603 | |
|
Rozeznanie
|
dzien dobry a co tu taka dziwna az cisza, wchodze z mysla ze czekam mnie kilka stron z nocy a tu pustki, wszystkie spią
![]() gratuluje ![]() Cytat:
|
|
#604 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja dziś od 8 nie śpie... jakieś koszmary mnie męczyły... między innymi o rozstępach i to nie tylko na brzuchu... we śnie miałam je nawet na wargach sromowych
|
|
#605 |
|
Zakorzenienie
|
Witam mamusie
Ja wczoraj wpadłam w zakupowe szaleństwo,nakupowałysmy z mamą tyle rzeczy dla dzidziulka,że nawet wczoraj po powrocie nie miałam już siły ,żeby to wszystko powyciągac z toreb-zaraz idę układac i cieszyc oczy a moja mała chyba ma już zakupy po mamusi we krwi,bo cały dzień tak kopała,że w sklepach patrzyłam czy tych kopniaków nie widac z pod kożuszka;D,a jakiego ślicznego misia pluszowego jej kupiłam-rozpłynełam się sama na jego widok
|
#606 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#607 |
|
Zakorzenienie
|
mi tez siostra kupowala te kropelki i placila kolo 8 euro za opakowanie
Ankazar czekamy na focie ![]() a mi sie dzisiaj snila zmarla tesciowa z tesciem siedziala na fotelach i tesciowa mnie wolala bylo to tak realistyczne ze obudzilam sie i mowie TAK SLUCHAM patrze a tu ciemno i ja sama w pokoju dzisiaj znow zrobila mi sie czarna plamka na zabku we wtorek czeka mnie wizyta u dentysty ale sie boje dlaczemu w ciazy tak strasznie zabki mi sie psuja ?? prezciez lykam dodatkowe wapno ![]() a my dzisiaj nie mamy gosci mieli przyjsc znajomi < dwie babki w ciazy z mezami > ale jeden musial isc do pracy a druga zle sie czuje i nie przyjda wiec sama zjem karpatke i salatke owocowa chce ktos troche ??mam jeszcze sernik moze kawaleczke do porannej herbatki albo kawki ??
|
#608 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak Ci się śniła teściowa to bardzo dobry znak, podobno zmarli jak się śnią to bardzo dobrze wróży mnie się zęby nie psują na szczęście mam tylko tego jednego co mnie bolał jakoś w sierpniu czy we wrześniu ale jak któraś mi tu radziła olejek goździkowy na niego i na szczęście do tej pory spokój---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Cytat:
|
|
#609 |
|
Zakorzenienie
|
Baobabku zapraszam zapraszam
jesli zostaniecie do rana to rano tesc zawsze w niedziele robi rosolek z domowych kurczakow wiec na rosolek sie zapaliecie mi sie strasznie psuja czesto chodze do stomatologa przed ciaza chodzilam raz na 6 miesiecy by sprawdzac czy wszystko jest ok ale w ciazy to raz na 3 miesiace lece z jakims zabkiem bo dziurka sie robi a ne chce zaniedbac i potem chodzic szczerbata < mam taka kolezanke ktora zaniedbala zeby i teraz chodzi bez okropnie to wyglada fujjjjjj > wedlug mnie ladny prosty usmiech to podstawa a zwlaszcza zadbane i umyte zabki mam nadzieje ze nie bedzie bolalo i ze zrobi odrazu < 8 zostawil mi na czas po porodzie bo tam wypadla mi plomba i tylko zakleil bo trzeba oczyscic kanal raz jeszcze by nowa wsadzic >a do nas dzwonil przed chwila < o 8.00> Pan ze sklepu ze jedzie z kompletem wypoczynkowym <jupi> mowil ze bedzie za 30 minut najpozniej o 10.00 dochodzi 12 a go nadal nie ma moze gdzies w zaspe wjechal albo do innego miasta pojechal mam nadzieje ze jak przyjedzie to ktos bedzie w domku bo ja sama tego nie dzwigne a oni zostawiaja pod brama zawsze w naszym wypadku to chyba na ulicy zostawia bo mamy tam furtke i ogrodek i dopiero schody do domku a brama to furtka i bede kwitla z tym az ktos sie zlituje i mi pomoze wniesc
|
#610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ze mnie byś się uśmiała, bo ja jadam rosół bez makaronu - jak każdą zupę niecierpię zup z kluskami![]() ehhh szkoda, że my wszystkie tak porozrzucane po świecie....bo jak bym była chociaż z 50 km od Ciebie to już bym się szykowała jaki wypoczynek kupiłaś??
|
|
#611 |
|
Zakorzenienie
|
hehe bez makaronu ?? ja tylko z makaronem tesc moj je rosol z ziemniakami
smiesznie to wyglada heheciemnobrazowy ze skorki ekologicznej z ciemnymi bokami daw fotele i wersalka jak przyjedzie to zrobie fotke taki zeby dziecie jak juz bedzie troszke wieksze nie zniszczylo tak szybko jak czyms zabrudzi to da sie wyczyscic szmatka i nie bedzie tak brudu na ciemnym chyba widac
|
#612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale na to że brud będzie mniej widać to nie licz
|
|
#613 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra dziewczynki,dajcie chwile to porobie fotki
|
#614 |
|
Zakorzenienie
|
Proszę to jedna częśc-muszę tak,bo mi więcej nie chcę załadowac-nie wiem dlaczego
|
#615 |
|
Zakorzenienie
|
2 częśc
|
#616 |
|
Zakorzenienie
|
slodziuchne te ciuszki
|
#617 |
|
Rozeznanie
|
|
#618 |
|
Zakorzenienie
|
Misia nie pokazuje,bo został u mamy-pokaże słodziaka w środe.
Dziewczyny moja mała ma praktycznie wszystko w różu i obiecywałam sobie jakieś 2 tyg temu,że już nic różowego nie kupie i oto skutki;D Kurcze gorzej jak będę miała niespodzianke w postaci chłopca,no cóż na szczęście nie będzie świadomy,że mama ubierała go w róż do 4-5 miecha;D
Mój najpiękniejszy uśmiech "Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley Edytowane przez anakazar Czas edycji: 2010-02-06 o 14:05 |
|
|
|
#619 |
|
Zakorzenienie
|
Witam ja na chwilkę!!!
wyniki mam super żadnej cukrzycy żadnej cholestazy, mocz krew ok!! Pojechałam wczoraj z psiapsiólką w super klimatycznym lokalu zajdłysmy pizze , lody o cafe late a dzis juz mamy rezerwacje w multi kinie na "Randka w ciemno" i jeszcze jedziemy na bilarda!!
|
|
#620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja mam dziś RANDKĘ ![]() ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- chyba dużo z nas się dzisiaj przytula z tżtami bo tu takie pustki ja mam chwilę bo tż drzemie a ciekawe co u Gmyrelki już się tyyyyle czasu nie odzywała
|
|
#621 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Umm ja wcinam chałwe waniliową i tak mi dobrze
|
|
#622 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wyprowadzilam sie raz z domu na tydzien no jak widac z marnym skutkiem.. moze po prostu mnie nie kocha.. bo nie nie widac zeby mu zalezalo Cytat:
Cytat:
naprawde roznych rzeczy juz probowalam, i na nic. a on jeszcze kiedy sie skarze, ze co ja gadam, ze mam jak paczek w masle!! gdzie,kiedy,co ,jak?no nic, zostaje mi wprowadzenie w zycie akcji "ojej jak mnie boli" ![]() dzisiaj jeszcze przed nami obiadek z przyszla tesciowa!!!! wiec zmykam! aaaaaa |
|||
|
|
|
#623 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() madziwnia, super ze wyniki ok, ja sie dowiem jutro jak moje i mam nadzieje ze mój synus pieknie sie ułozy i da sobie zrobic sliczne zdjecie ![]() ---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- Cytat:
|
|
#624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sana u gory siedze posprzatalam obiad zjadlam i sie nudze malz dotarl tylko do salonu na dole i padl nieprzytomny ze zmeczenia wiec dzis o zadnym wyjsciu nie ma mowy znajomi nie przyjda jestem sama jak palec jak mi zle w dodatku nie moge sie do mojej mamci dodzwonic od wczoraj ma wylaczony telefon a ja wychodze z siebie
|
|
#625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myśl o swoim bobasku,że on Ci to wszystko wynagrodzi.I tak jak dziewczyny radzą,jeśli nic nie działa to po prostu symuluj swoje ciężkie samopoczucie-może zadziała.Kurde nosi mnie jak słysze o takich facetach,mój sam się nie domyśli,że trzeba to i to,ale wystarczy że mu powiem,że ma np.łazienke do sprzątania to leci bez marudzenia i robi.Uhh najgorsze są takie mamuśki,które uczą synka,że są pępkiem świata i to kobieta ma koło niego latac
|
|
#626 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Witam!
Kurczę ale wy jesteście płodne, po dwóch dniach nie sposób nadrobnić tego co napisałyście. Ja jestem właśnie na tzw feriach u teściów. Wczoraj odstawiłam teścia do szpitala na planowaną koronografię i o mało sama w tym szpitalu nie zostałam. Pierwszy raz w tej ciąży tak źle się czułam a do tego bałam się bo nie wiedziałam co się dzieje. Miałam taki ucisk na przeponę, że prawie zemdlałam, cały brzuch mnie bolał. Nie mogłam oddychać i od tego niedotlenienia miałam zawroty głowy. Mój tż nie prowadzi więc jakoś musiałam wrócić autem do domu teściów przez pół miasta. Położyłam się na tylnym siedzeniu i po ok pół godzinki mogłam jakoś jechać. Mówię Wam ale się bałam. Tylko myśl, że jesteśmy na parkingu pod szpiatalem mnie pocieszała, że w razie w... nie ma daleko. Dzisiaj już się czuję zupełnie normalnie. Tak sobie myślę, że może3 to dziecko się odwracało? No a jeszcze jakby mało atrakcji było to nasza Michalina dostała gorączki 39 i po południu wylądowaliśmy w przychodni. Diagnoza-angina! No i mamy ferie w łóżku. Cytat:
Cytat:
Też miałam ochotę pouczyć się języka, bardzo mi się włoski podoba ale po kilku tygodniach jakoś mi przeszło, chyba łatwiej byłoby gdybym się mogła z kims uczyć. Ech...moja słaba silna wola... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
tzn mam bardzo cierpliwego męża, chwała BoguTeż mam taki problem, zwłaszcza w nocy. Nie dość, że się człwiek nie ma ułożyć bo każda pozycja niewygodna to jeszcze ten zatkany nos. Myślała, że to przez suche powietrze w mieszkaniu ale teraz jestem u teściów i mam to samo. Widocznie w ciąży śluzuwki są bardzo podrażnione. Stasuję wodę morską w spreyu ale nie bardzo pomaga.
|
|
#627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też siedzę sama,mąż po odsnieżaniu leci rąbac drzewo i niby jest,ale i tak go nie ma.Chałwe zjadłam i zaraz zjem obiadek-pocieszeniem są "chirurdzy"za godzinke Na szczeście porobi dzisiaj to wszystko i jutro już jest cały mój.Kurcze powinnam wziąc mopa i iśc podłogi na górze pomyc,ale tam taki metraż,że na samą myśl niedobrze mi
|
|
#628 | |
|
Zakorzenienie
|
JoannM zacznij symulacje u przyszlej tesciowej jak chcesz moge Ci na prv podrzucic pare pomyslow u mnie zadzialaly
![]() ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- Cytat:
bynajmniej jakos czas zleci moze cos jeszcze upieke kurcze nigdy jeszcze tak sie nei nudzilam moglabym jeszcze zrobic polowanie na orzesznice na strychu ale sie boje tam wejsc ostatnio oberwalam w glowe orzeszkiem tak z premedytacja mi spuscila orzeszka na glowe to ja ja dokarmiam a ona na mnie zamach przeprowadzila niedobra ![]() ![]() Lawenda pewnie ze chce <jupi>
|
|
#629 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny,któraś z was ostrzegała przed zakupami u "rodzyneczki",a że chętnie bym zamówiła pare rzeczy u nich to napiszcie mi co tam było nie tak?
|
#630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
juz 9 dni czekam na przesylke i nadal nie dotarla mimo ze zaplacilam za kuriera a maja napisane ze wysylaja w ciagu 48 godzin i dopiero jak napisalam im meila ze albo mi wysla zamowione rzeczy albo niech oddadza kase to odeslali mi meila z przeprosinami i obiecali wyslac to bylo w piatek dzis sobota kurier przyjechal ale z meblami a tamtego dalej brak czekam do poniedzialku jak go nie bedzie to wystawie im negatywa i napisze do allegro bo to przesada tyle czekac na przesylke jest jeszcze jeden fajny sprzedawca chyba NINO ma atrakcyjne ceny i tani koszt przesylki tez sporo rzeczy u niego zamawialam wplacilam tam pieniazki w poniedzialek a w srode juz dostalam zamowiony towar wiec go jak najbardziej polecam ---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=15000491 link do tego sprzedajacego
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:17.

wykorzystuje musze sie przyznac do bicia bardzo czesto :P i jakos nie mam wyrzutow sumienia na dzien dzisiejszy....i on on chyba za bardzo tez nie narzeka....przynajmniej nie glosno 

ale ze mnie byś się uśmiała, bo ja jadam rosół bez makaronu - jak każdą zupę

ja mam chwilę bo tż drzemie
Myśl o swoim bobasku,że on Ci to wszystko wynagrodzi.I tak jak dziewczyny radzą,jeśli nic nie działa to po prostu symuluj swoje ciężkie samopoczucie-może zadziała.Kurde nosi mnie jak słysze o takich facetach,mój sam się nie domyśli,że trzeba to i to,ale wystarczy że mu powiem,że ma np.łazienke do sprzątania to leci bez marudzenia i robi.Uhh najgorsze są takie mamuśki,które uczą synka,że są pępkiem świata i to kobieta ma koło niego latac
tzn mam bardzo cierpliwego męża, chwała Bogu
Na szczeście porobi dzisiaj to wszystko i jutro już jest cały mój.Kurcze powinnam wziąc mopa i iśc podłogi na górze pomyc,ale tam taki metraż,że na samą myśl niedobrze mi